Panny Młode 2008 cz.II - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-12, 12:31   #2311
babeczka1985
Raczkowanie

Dot.: Panny Młode 2008 cz.II

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Niestety do swojej parafii trzeba udać się po tzw. licencję, czyli pozwolenie na ślub w innej parafii, a potem, żeby dać na zapowiedzi. Jeżeli macierzysta parafia jest parafią, w której było się też chrzczonym, to od niej trzeba też wziąć akt chrztu wraz z adnotacją o bierzmowaniu.
no to teraz juz wszystko wiem dzięki

15 sierpnia 2008!!!
babeczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 12:31   #2312
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ava80 Pokaż wiadomość
No własnie dlatego napisałam do Was. Żeby jakaiejś babsko nie wciskało kitu. 16 lat to juz dawno nie mam ale jak tak poczytałam to chyba będzie tak:
oczyszczanie porządne (ale peelling sama home)
nawilżenie
masaż
bomba witaminowa
jaieś wygładzenie, cos liftingującego delikatnie
na koniec maseczka odżycza/odświerzająca
to mni eogranicza do 4-6 wizyt i bedę dopieszzona aż nadto :PPP
ciesze sie, ze sie zdecydowalas
Cytat:
Napisane przez Mbu83 Pokaż wiadomość

A tak poza tym to w sobote siostra i psiapsiólki zorganizowały mi panieński
Pełen profesjonalizm - do dziś nie moge ochłonąc z wrazen , były konkursy, pan który dał show - ogladam foty i
Ehhhh, az zal sie robi ze panienski tylko raz w zyciu.
hiih, no to zaszalalas, a co

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 12:53   #2313
Mbu83
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Mbu83

Cytat:
Mbu83 a jak z piciem alkoholu? Bo na takich imprezach dużo wina się leje, a Ty przecież nie możesz, a póki co, trzymasz tę niespodziankę w tajemnicy.
Nie wypiłam ani kropelki , ale i tak było . Pozniej zaczał mi dym papierosowy przeszkadzac wiec w klubie byłyśmy tylko 2 godzinki, ale bedzie co wspominać
Zadnej dziewczynie nic nie mowiłam, ale dwie mi najblizsze dziewczyny połapały sie, czemu nie pije i stwierdziły ze wogole jestem jakas dziwna, taka wyciszona, spokojna, jak nie ta ktora znały wczesniej, wiec nie umiałam im dłuzej sciemniać i one dwie sie dowiedziały
Cytat:
Napisane przez kina2807 Pokaż wiadomość
hiih, no to zaszalalas, a co
Przyznam sie że byłam bardzo sceptycznie nastawiona do takich show, ale jak ten mezczyzna zaczał tańczyć tylko dla mnie to az sie cała rozpływałam. Pewnie jakbym była troszke łyknieta bym sie bardziej wyluzowała bo momentami to troszke mnie peszyło, ale ... ehh, co tu bede pisać, to trzeba po prostu przeżyć. Na prawde jest bardzo miło
A to zdjecie najlepiej oddaje te emocje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06383.JPG (60,0 KB, 126 załadowań)
Stary 2008-05-12, 13:07   #2314
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Cytat:
Pełen profesjonalizm - do dziś nie moge ochłonąc z wrazen , były konkursy, pan który dał show - ogladam foty i
Ale Ci fajnie, panieńskiego to się nie mogę doczekać, chociaż tańczącego pana bym nie chciała
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 13:08   #2315
madziczek
Zadomowienie

Cytat:
no własnie w tym prblem że u dwóch byłam i każda mówi co innego ale obie stwierdziły że bez 8-14 zabiegów to nie będę wyglądała jak człowiek
masakra jakaś
koszt pojedyńczych zabiegów jak przeliczyły to ok 80 zł za zabieg
i oczywiście żeby był efekt to z niczego nie moge zrezygnować.
paranoja jakaś
a ja naprawde nie wyglądam tak strasznie żeby mnie trzeba było wszystkim traktować
..
:/
A jaką masz cerę?
Każda kosmetyczka ma swoje sposoby, stosuje inne maseczki i pewnie stąd te rózne zdania kosmetycznek z którymi rozmawiałaś ... trzeba poprostu wybrać taką, która Tobie będzie najbardziej odpowiadać.

Cytat:
Napisane przez babeczka1985 Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny papier zdobylismy z muzeum papiernictwa w Dusznikach. maja strone internetowa, piszesz mejla dokladnie co chcesz ile jaki rozmiar i wysylaja. a drukowalismy sami.

Podałabyś namiary na tę stronkę internetową.

ja bym napisala "Marzenę Kowalską i Berta Nowaka oraz Adriana" i juz chyba ze ten adrian ma 17 lat np. albow wiecej

Jeżeli Pan ma polskie nazwisko, to może go nie razić ta odmiana, ale jeżeli jest Niemcem, który o Polsce nie ma zbyt dużej wiedzy, to może się poczuć urażony, bo taka odmiana sugerowałaby, ze jest kobietą
Berta - imię żeńskie - wg zasad języka niemieckiego w m. lp.

(...)

Nie moge sie wybrac, zeby kupic te cholerne wstazeczki do zaproszen ciagle jakies opoznienie, ciagle jakas przeszkoda.
W srode czeka nas druga wizyta w poradni i koniec Po 19. pojdziemy do USC po ten swistek i dymamy do kosciola spisac protokol. Girls, juz chyba nieraz poruszany byl watek, ale please pomozcie mi bo juz nie wiem...
Czy ktoras z Was bierze slub w innej (niz swoja) parafii? Czy bylyscie w swoich parafiach po cokolwiek w tej sprawie?
Ja biorą ślub w innej parafii, ale w swojej jeszcze nie byłam.
Mam też nadzieję, że nie będą chcieli spisywać tam protokołu i wyślą nas do parafii w której będziemy brali ślub, bo nie bedziemy musieli płacić dwa razy za zapowiedzi (u TŻ'ta 200 zł ... i nie wiadomo jak zareaguje proboszcz po tym jak zrezygnowaliśmy ze ślubu w tamtej parafii)

Cytat:
(...)

Jeżeli możesz to opisz trochę swój wieczór, gdzie był, jakie niespodzianki czekały na Ciebie. Ja musze przygotować wieczór panieński mojej siostrze (ślub w czerwcu) i szukam inspiracji.
madziczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 13:10   #2316
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Mbu83 nieźle Nawet Ci zazdroszczę, bo ja nie miałam panieńskiego...
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 13:21   #2317
Mbu83
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosia1007 Pokaż wiadomość
Ale Ci fajnie, panieńskiego to się nie mogę doczekać, chociaż tańczącego pana bym nie chciała
Tez myslałam ze lipa takie show, ale teraz wiem ze to jest super, do niczego nie mozna porównać, dziwnie, ale cudownie. Mi sie nawet ciała męskie średnio podobają, zdecydowanie za ładniejsze uwazałam damskie, ale teraz juz tak nie myśle
Dobrze ze moja siostra zna mój gust

Cytat:
Napisane przez madziczek Pokaż wiadomość
Jeżeli możesz to opisz trochę swój wieczór, gdzie był, jakie niespodzianki czekały na Ciebie. Ja musze przygotować wieczór panieński mojej siostrze (ślub w czerwcu) i szukam inspiracji.
Najpierw imprezke zaczełyśmy w domciu (siostra przystroiła pokój czerwonymi balonami i świecami) ja dostałam czerwony welon z różkami, a one miały, różki muchy i ogonki - cały wieczór w tym sie bawiłyśmy. W domku pogadałysmy, zjadłyśmy, one piły. Miałam konkurs na znajomość mojego tz'ta. Musiałam ubrać gumke na ogórka - ustami.
Później pojechałysmy do klubu, miałysmy tam wynajeta sale gdzie własnie zatańczył ten pan, a reszte imp przesiadziałysmy juz normalnie w klubie.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-12, 13:22   #2318
kina2807
Zakorzenienie

Cytat:
fajna minka

Mąż i żona...
kina2807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 13:23   #2319
dzasta110
Wtajemniczenie

Mbu ale odlot a ten "Pan" to niezłe ciacho ja bylam 2 lata temu na penieńskim, gdzie był taki "Pan" i było nieźle

a ja właśnie zeszłam ze słoneczka, łapalam trochę opalenizny dopóki czas jest

co do kosmetyczki to ja się nie wybieram. Nie mam kłopotów z cerą, a pilling i jakąś maseczkę mogę sobie zrobić w domu, wiem, że to nie to samo, ale co tam

"Kiedy śmieje się dziecko, śmieje się cały świat"
dzasta110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 13:27   #2320
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez dzasta110 Pokaż wiadomość
co do kosmetyczki to ja się nie wybieram. Nie mam kłopotów z cerą, a pilling i jakąś maseczkę mogę sobie zrobić w domu, wiem, że to nie to samo, ale co tam
Idź, dla przyjemności i relaksu. Nie ma nic lepszego, niż "oddać się" w ręce kosmetyczki. Ta maseczka nawilżająca dwa dni przed ślubem pozwoliła mi na moment zapomnieć o stresie przedślubnym
Stary 2008-05-12, 13:27   #2321
Mbu83
Raczkowanie

Cytat:
Mbu ale odlot a ten "Pan" to niezłe ciacho ja bylam 2 lata temu na penieńskim, gdzie był taki "Pan" i było nieźle
I to jakie ciacho , a jak tańczy, ehhh... - powiem tylko tyle - w programie You can dance dostał sie do Paryza.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-12, 13:29   #2322
annakacka
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Wyślij wiadomość przez ICQ do annakacka GG do annakacka Send a message via Skype™ to annakacka

Mbu83 super.Mi tez cos szykowaly to byla wielka tajemnice.Ale teraz to chyba raczej gdzies po nowym roku.Ech Mbu83 super gratulacje i super ze sie swietnie bawilas...
annakacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 13:51   #2323
madziczek
Zadomowienie

Cytat:
Tez myslałam ze lipa takie show, ale teraz wiem ze to jest super, do niczego nie mozna porównać, dziwnie, ale cudownie. Mi sie nawet ciała męskie średnio podobają, zdecydowanie za ładniejsze uwazałam damskie, ale teraz juz tak nie myśle

Najpierw imprezke zaczełyśmy w domciu (siostra przystroiła pokój czerwonymi balonami i świecami) ja dostałam czerwony welon z różkami, a one miały, różki muchy i ogonki - cały wieczór w tym sie bawiłyśmy. W domku pogadałysmy, zjadłyśmy, one piły. Miałam konkurs na znajomość mojego tz'ta. Musiałam ubrać gumke na ogórka - ustami.
Później pojechałysmy do klubu, miałysmy tam wynajeta sale gdzie własnie zatańczył ten pan, a reszte imp przesiadziałysmy juz normalnie w klubie.
Dzięki za szczególiki
Moja siostra też chce pana - żeby rozbawił towarzystwo, chociaż przynaje się, że ma pietra Ja nie jestem zwolenniczką zabaw "z panem", wiec cięzko mi to wszystko ogarnąć, żeby było tak jak ona sobie wymarzyła, a chciałabym sprostać.
Napewno imprezka będzie w klubie, myślałam żeby wcześniej zabrać siostrę do groty solnej, żeby się zrelaksowała ... jest ostatnio mocno zestresowana, wiec myślę, że taka chwila oddechu by się jej przydała.
Co o tym myślicie?
Stary 2008-05-12, 13:55   #2324
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
I to jakie ciacho , a jak tańczy, ehhh... - powiem tylko tyle - w programie You can dance dostał sie do Paryza.
ooooo.... no to musiał odstawić solidne szoł ale najwazniejsze, że Tobie się wszystko podobało, pewnie koleżanki były z siebie dumne

madziczek zależy jaki siostra ma temperament ale myslę, że relaks każdemu się przyda przed godziną "0"

Stary 2008-05-12, 14:07   #2325
madziczek
Zadomowienie

Cytat:
ooooo.... no to musiał odstawić solidne szoł ale najwazniejsze, że Tobie się wszystko podobało, pewnie koleżanki były z siebie dumne

madziczek zależy jaki siostra ma temperament ale myslę, że relaks każdemu się przyda przed godziną "0"

Temperament to ona ma ... chociaż czasem jej się wyłącza
Stary 2008-05-12, 15:03   #2326
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niuniuniau Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Jeszcze niedawno jak podczytywałam o tym, że ktoś zmarł przed weselemto współczułam i się zastanawiałam czy u mnie też coś takiego może się zdarzyć no i wykrakałam :/ Mojego narzeczonego babcia zmarła w sobote. Raczej ślub nie będzie przekładany ale pogrzeb we wtorek więc pewnie wtedy się wszytsko wyklaruje. Nawet nie zdązyłam jej poznać Przez to, że zamawiane zaproszenia przyszły z opóźnieniem to nie pojechaliśmy do niej w weekend majowy.
Współczuję naprawde...
Do mojego dziadka dziasiaj przyjechało pogotowie,bo zasłabł i też ledwo sie kołaczę,więc nie wiem jak to z nim będzie

Cytat:
Nie wypiłam ani kropelki , ale i tak było . Pozniej zaczał mi dym papierosowy przeszkadzac wiec w klubie byłyśmy tylko 2 godzinki, ale bedzie co wspominać
Zadnej dziewczynie nic nie mowiłam, ale dwie mi najblizsze dziewczyny połapały sie, czemu nie pije i stwierdziły ze wogole jestem jakas dziwna, taka wyciszona, spokojna, jak nie ta ktora znały wczesniej, wiec nie umiałam im dłuzej sciemniać i one dwie sie dowiedziały

Przyznam sie że byłam bardzo sceptycznie nastawiona do takich show, ale jak ten mezczyzna zaczał tańczyć tylko dla mnie to az sie cała rozpływałam. Pewnie jakbym była troszke łyknieta bym sie bardziej wyluzowała bo momentami to troszke mnie peszyło, ale ... ehh, co tu bede pisać, to trzeba po prostu przeżyć. Na prawde jest bardzo miło
Oooo skubana ta mina mówi wszystko
Ach,jak ja bym dorwała takiego ciastusia w swoje ręcę to byłaby jazda pejczyk i te sprawy
Stary 2008-05-12, 15:04   #2327
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć dziewczyny
Jeszcze niedawno jak podczytywałam o tym, że ktoś zmarł przed weselemto współczułam i się zastanawiałam czy u mnie też coś takiego może się zdarzyć no i wykrakałam :/ Mojego narzeczonego babcia zmarła w sobote. Raczej ślub nie będzie przekładany ale pogrzeb we wtorek więc pewnie wtedy się wszytsko wyklaruje. Nawet nie zdązyłam jej poznać Przez to, że zamawiane zaproszenia przyszły z opóźnieniem to nie pojechaliśmy do niej w weekend majowy.
No co się w tym roku dzieje . Przykro mi .

Cytat:
Napisane przez niuniuniau
No a z przyjemniejszych rzeczy to w piątek odebraliśmy obrączki Są idealne własnie o takich marzyłam. .
A moich jeszcze nie ma w ten piątek minie 3 tygodnie

Cytat:
m.a.r.t.a.
ja napisałam dwa nazwiska pewnej pary osobno z hasełkiem "i" i dopisałam z synem (bo maja jednego)
Ograniczyłam przez to ilośc nazwisk i niexle to wyglądało
niemieckich sie faktycznie nie odmienia :/

hmm..
może tak dla przykładu: (wkomponowac w treśc takie zakończenie treści)
serdecznie zaproszeni
Sz.P Jadwiga Kowalska i Bert Waldman
z synem

?
Nikt nie zna kolejności zabiegów u kosmetyczki?
Dziękuje, będę kombinować z tym zaproszeniem.

Co do kosmetyczki nigdy nie byłam i nie zamierzam iść, więc jestem w tym temacie zielona.

Cytat:
Ja bym napisala "Marzenę Kowalską i Berta Nowaka oraz Adriana" i juz chyba ze ten adrian ma 17 lat np. albow wiecej

malzenstwo w wieku nastu lat tzn.?
Adrian ma jakoś 16 lat. A Ci co wzięli ślub to dziewczyna 19 lat chłopak 21.
Stary 2008-05-12, 16:27   #2328
babeczka1985
Raczkowanie

madziczek strona to http://www.muzpap.pl/ (jest duzo mozliwosci: jedna panna mloda zazyczyla sobie papier czerpany z bławatkami (prawdziwymi), bo postanowila, ze w wiazance bedzie miec te wlasnie kwaitki i chciala zachowac "ciaglosc"

Cytat:

Aaaaa! ale fajowa fota no ladne rzeczy sie dzialy
Ja ciagle mysle czy z TZ pozwolic sobie wzajemnie na wystepy takich osob

15 sierpnia 2008!!!
Stary 2008-05-12, 18:05   #2329
kasiuleks
Rozeznanie

Mbu no poprostu mina rewelacyjna i zdjecie mowi wszysko super

[ ' ]
kasiuleks jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-12, 19:08   #2330
annakacka
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Wyślij wiadomość przez ICQ do annakacka GG do annakacka Send a message via Skype™ to annakacka
Unhappy Dot.: Panny Młode 2008 cz.II

Dziewczyny pomozcie mi jak ja mam napisac albo co zrobic i poinformowac gosci o zmianie daty slubu.I jak myslicie jak zareagoja i jak myslicie przyjada na pozniejszy termin.Bo ja juz dzosoaj mam dosc siedze osma godzine przy kompie i nic...
annakacka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 19:15   #2331
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blush Pokaż wiadomość
asiuk a co jest nie tak z Twoimi obrączkami??
ja odkąd odebrałam swoje jestem w nich zakochana, mogłąby ją non stop przymierzać
Wszystko jest raczej w porządku, tylko ja tak już mam, że nawet pomimo podjętej decyzji nadal się zastanawiam
Myślałam o tym, że może są "za tanie" jak na coś, co ma mi towarzyszyć do końca życia. Eh, normalne

Cytat:
Napisane przez Biricchina Pokaż wiadomość
Nie wiem czy pisałam, ale mamy już samochód. Czarny mercedes klasy s. Wolałam jakąś starą warszawę, ale ceny już za wysokie.

I chciałam się pochwalić, że chyba kupimy własne mieszkanko W podwarszawskim Brwinowie znależliśmy nową kawalerke 35m2 za 155000
Termin oddania dopiero 2 kwartał 2010, ale chyba zaczekamy

Jeszcze 26 dni!
Coraz bliżej
Ja ciągle byłam przekonana, że samochód na mój ślub jest czarne (audi A8), po czym sie okazało się, że ten znajomy taty się pomylił i jednak jest ono granatowe Pal licho, już mi wszystko jedno

Gratuluję mieszkania

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Oj temat mieszkania mnie dobija,bo ja ma początku bedę musiała się męczyć z teściami... A niestety nie przepadam za mini,wiec tymbardziej na samą mysl,że to juz tak niedługo się dołuję ,a powinnam sie cieszyc...No,ale trudno,bedziemy musieli sie jakos przekołatać,bo chcemy wybudować domek,a z tym też się troche schodzi...
Nie jesteś sama, Katia. Mnie też czeka mieszkanie z teściami, a czasem ich totalnie nie rozumiem

Cytat:
Napisane przez izazusia Pokaż wiadomość
No no dziewczynki jeszcze chwila i polowa roku 2008 za pasem, i coraz mniej panienek
Ja zostanę tutaj co najmniej do października Mam nadzieję, że mnie nie opuścicie i nadal będziemy sobie tutaj klikały

Cytat:
Napisane przez gosiunia22 Pokaż wiadomość
A więc wyprowadziłam się na dobre, dwie parapetówki mamy już za sobą Mieszkanie jest urocze, ma klimat i mam nadzieję, że będzie nam się dobrze mieszkało
Gratuluję

Cytat:
Napisane przez Milibili Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam pytanie Czy któraś z Panien młodych jest z Gliwic lub okolic? Ja będę brała ślub w Gliwicach i ale nie jestem z tego miasta i kamień z serca spadł by mi gdybym mogła wymienić spostrzeżenia co do fryzjera, osoby do makijażu itd. Bo tak to będę szukać w ciemno
Ja "pomieszkuję" w Gliwicach, ale niestety nie mam pojęcia co do fryzjerów i makijażystek. Zajrzyj do katalogu wizażystek tutaj na forum. Mam nadzeję, że coś znajdziesz

Cytat:
Girls! Dzis mam lepszy dzien. Moze ta pogoda Postanowilam, ze wydrukuje zaproszenia i wyszlo jak w zalaczniku. Papier czerpany ecru, projekt nadruku moj sa skromne (beda rulonowe - jeszcze nie mam wstazki, a te co do wyslania to w kopercie), ale bardzo nam sie z TZ podobaja i chyba to najwazniejsze Koperta wyszla w innym odcieniu niz kartka, a na zywo sa takie same
Pogoda rzeczywiście przepiękna
Ciekawe zaproszenia, sama robiłaś koperty czy zamawiałaś?
Zastanawiam się, czy nie zrobić samej zaproszeń, ale mam świadomość, że mogę zamówić po znajomości bardzo tanio, taniej, niż mnie wyniesie zrobienie samodzielnie. Chyba sobie więc podaruję

Cytat:
Napisane przez izazusia Pokaż wiadomość
ava 80 to mi sie podoba-twoje podejście twoja historia, zwiazek uczuciowy decyzja:małżeństwo podjęta na trzeźwo.Gratuluje
Zgadzam się

Cytat:
Napisane przez m.a.r.t.a Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem tak zarobiona, że nie mam czasu na mój kochany wizaż . Mam za to nadzieje, że mój post nie zostanie przeoczony i pomożecie mi. Mam do Was malutkie prośbo-pytanie . Moja chrzestna żyje w związku (ale nie małżeńskim) z Niemcem o imieniu Bert, ma także syna Adriana (z innego małżeństwa) i teraz nie wiem jak wypisać zaproszenie, moją zmorą jest po pierwsze:
- czy imię Bert powinnam odmienić w zdaniu "(...)mają zaszczyt zaprosić Marzenę... z Bertem (?), boję się, żebym nie popełniła jakieś gafy w odmianie obcojęzycznego imienia.
- co z nazwiskami? "zapraszamy Marzenę Kowalską z Bertem Nowakiem i synem Adrianem"? Czy może z racji tego, że Adrian ma nazwisko matki wpisać go koło niej? "zapraszamy Marzenę Kowalską z synem Adrianem oraz Berta Nowaka"?

Dziewczyny przed chwilą dowiedziałam się, że mojej kuzynki syn, który brał ślub w lutym tego roku po dwóch miesiącach wziął już rozwód . Ale właśnie takie są skutki małżeństw w wieku nastu lat.
Tak jak już dziewczyny napisały, w języku niemieckim imię i nazwisko jest nieodmienne. Musisz jakoś pokombinować, aby to uwzględnić

Cytat:
skąd ja to znam nie mam jeszcze obrączek a też się zastanawiam jak do tej pory tylko nad wielkością, czy dobrą wybrałam ale jednak się zastanawiam
Zastanawiałam się też nad grawerem. W sumie imiona i data są pospolite Można coś fajnego dać, jakieś przezwisko, wyznanie miłości itp.

Cytat:
Napisane przez Agata R Pokaż wiadomość
dziwczyny chyba sie nabawilam zapalenia pecherza... co chwila latam siku i piecze jak nie wiem co...
poradzcie cos bo sama nie wiem co zrobic...
Polecam Fitolizynę. To taka ziołowa pasta. Smakuje, niestety, tak samo obrzydliwie, jak się nazywa Ale naprawdę działa

Cytat:
Cześć dziewczyny
Jeszcze niedawno jak podczytywałam o tym, że ktoś zmarł przed weselemto współczułam i się zastanawiałam czy u mnie też coś takiego może się zdarzyć no i wykrakałam :/ Mojego narzeczonego babcia zmarła w sobote. Raczej ślub nie będzie przekładany ale pogrzeb we wtorek więc pewnie wtedy się wszytsko wyklaruje. Nawet nie zdązyłam jej poznać
Współczuję, Niuniuniau

Cytat:
Mowila, ze jak juz wrocila od fryzjera i makijazystki i wiedziala, ze tylko zostalo jej sie przebrac, to zlapala taka glupawke, ze ciagle sie chichrala Ja węszę cos podobnego u siebie
U mnie to też bardzo możliwe

Cytat:
Kobieto, ale zaszalałaś! Mam nadzieję, że też będę miała tańczącego przystojniaka na swoim panieńskim

Cytat:
myślałam żeby wcześniej zabrać siostrę do groty solnej, żeby się zrelaksowała ... jest ostatnio mocno zestresowana, wiec myślę, że taka chwila oddechu by się jej przydała.
Co o tym myślicie?
A co to za grota solna?
Myślę, że to bardzo dobry pomysł

Cytat:
Oooo skubana ta mina mówi wszystko
Ach,jak ja bym dorwała takiego ciastusia w swoje ręcę to byłaby jazda pejczyk i te sprawy
Nie mogę z Tobą!

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 19:22   #2332
blush
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
Wszystko jest raczej w porządku, tylko ja tak już mam, że nawet pomimo podjętej decyzji nadal się zastanawiam
Myślałam o tym, że może są "za tanie" jak na coś, co ma mi towarzyszyć do końca życia. Eh, normalne
jak to kobieta zawsze ma wątpliwości

Cytat:
Ja ciągle byłam przekonana, że samochód na mój ślub jest czarne (audi A8), po czym sie okazało się, że ten znajomy taty się pomylił i jednak jest ono granatowe Pal licho, już mi wszystko jedno
mamy takie samo auto z tym że ja myślałam ze ono będzie złoto-beżowe a okazało sie srebrne
Stary 2008-05-12, 20:14   #2333
babeczka1985
Raczkowanie

asiuk koperty zamowiłam. a jesli masz okazje dostac ladne taniuchne i po znajomosci zaproszenia, to sie nie zastanawiaj

15 sierpnia 2008!!!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-12, 20:17   #2334
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez annakacka Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomozcie mi jak ja mam napisac albo co zrobic i poinformowac gosci o zmianie daty slubu.I jak myslicie jak zareagoja i jak myslicie przyjada na pozniejszy termin.Bo ja juz dzosoaj mam dosc siedze osma godzine przy kompie i nic...
Gratuluje rozwijającego się interesu . Co do ślubu osobiście wolałabym telefonicznie skontaktować się z gośćmi i żeby przy mnie odnotowali sobie to przesunięcie, tłumacząc oczywiście z jakich powodów doszło do nagłej zmiany.

No ja właśnie dzisiaj zauważyłam, że Ty nas zdradziłaś z wątkem PM 2009 .

Cytat:
Napisane przez asiuk
Tak jak już dziewczyny napisały, w języku niemieckim imię i nazwisko jest nieodmienne. Musisz jakoś pokombinować, aby to uwzględnić
Ale bym gafę popełniła, gdybym to odmieniła. Ślicznie dziękuje.
Stary 2008-05-12, 20:27   #2335
katia0117
Zadomowienie

Cytat:

Nie mogę z Tobą!
Naprawdę nie wiem dlaczego w swoim towarzystwie jestem postrzegana jako świrek
...
Dziś np mi troche odwala i se pykam fotki kamerą internetową... Teraz siedzę i podziwiam jakie głupkowate miny człowiek może robić
Stary 2008-05-12, 20:55   #2336
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziś np mi troche odwala i se pykam fotki kamerą internetową... Teraz siedzę i podziwiam jakie głupkowate miny człowiek może robić
może nam pokażesz?? pośmiejemy się razem z Tobą

a jak Wam się podoba taka bizuteria?? mama mi dziś przywiozła pokazać, bo mieli dostwę sreberka i całkiem mi się podoba. Ślicznie się błyszczy i jest jaśniejsza w rzeczywistości, bo oczywiście aparat wszystko "pozżerał"

dziewczyny, a czy któraś z Was lub z Waszych znajomych kupowała welon na allegro np http://www.allegro.pl/item361930292_...ubne_slub.html
chodzi mi o to czy biały to jest taki "prawdziwy" biały, czy może jakby już z rok ten welon leżał bo cena baaaardzo kusząca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SS851205.JPG (116,9 KB, 33 załadowań)

Stary 2008-05-12, 20:55   #2337
gosia1007
Wtajemniczenie

GG do gosia1007

Dziewczyny kupiłam dziś etiaxil. Zaraz lece czytac co i jak z uzywaniem.

Cytat:

Ale fajnie taki panieński to niezapomniana sprawa. Wracając do tego pana to nie wiem czy umiałabym się zachować gdyby on te dziwne ruchy nade mną wykonywał) Nie miałaś z tym problemów?)

Cytat:
No faktycznie to niezły jest. Nie oglądałam pierwszej edycji ale teraz oglądam i nadziwić się nie mogę co też ludzie potrafią z własnym ciałem wyczyniać.

Cytat:
Dzięki za szczególiki
Moja siostra też chce pana - żeby rozbawił towarzystwo, chociaż przynaje się, że ma pietra Ja nie jestem zwolenniczką zabaw "z panem", wiec cięzko mi to wszystko ogarnąć, żeby było tak jak ona sobie wymarzyła, a chciałabym sprostać.
Napewno imprezka będzie w klubie, myślałam żeby wcześniej zabrać siostrę do groty solnej, żeby się zrelaksowała ... jest ostatnio mocno zestresowana, wiec myślę, że taka chwila oddechu by się jej przydała.
Co o tym myślicie?
Relaks przed ślubem jak najbardziej wskazany. Jeżeli Twoja siostra lubi takie klimaty to czemu nie

Cytat:
Napisane przez annakacka Pokaż wiadomość
To już na serio nas opuszczasz
Jeżeli już to chyba zadzwoń, będzie tak jakoś grzeczniej niż na piśmie.

Cytat:
Zastanawiałam się też nad grawerem. W sumie imiona i data są pospolite Można coś fajnego dać, jakieś przezwisko, wyznanie miłości itp.
Jakieś krótkie wyznanie. Za duzo znaków na tej obrączce się nie zmieści
gosia1007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-12, 21:03   #2338
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
dziewczyny, a czy któraś z Was lub z Waszych znajomych kupowała welon na allegro np http://www.allegro.pl/item361930292_...ubne_slub.html
chodzi mi o to czy biały to jest taki "prawdziwy" biały, czy może jakby już z rok ten welon leżał bo cena baaaardzo kusząca
Ja kupowałam. Akurat nie u tego sprzedawcy, ale nie żałuję. Dostałam nowiuteńki, biały welon.
Stary 2008-05-12, 21:12   #2339
dzasta110
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja kupowałam. Akurat nie u tego sprzedawcy, ale nie żałuję. Dostałam nowiuteńki, biały welon.
ooo... no to super, dzięki malin30 za odpowiedź, bo troszkę mnie pocieszyłaś, że nie będę musiała wydawać 160-200 zł za welon
a masz może gdzieś zapisane u kogo kupowałaś??

Stary 2008-05-12, 21:17   #2340
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo ładna biżuteria Jakiś delikatny łańcuszek do tego i będzie pięknie

Cytat:
Dziewczyny kupiłam dziś etiaxil. Zaraz lece czytac co i jak z uzywaniem.
Hmm, ja się trochę boję kupować takie specyfiki, bo:
1. jestem alergikiem
2. mam wyjątkowo wrażliwą skórę pod pachami
3. wydaje mi się, że takie całkowite hamowanie pocenia się jest niezdrowe

Cytat:
Jakieś krótkie wyznanie. Za duzo znaków na tej obrączce się nie zmieści
No właśnie o to chodzi, że już zamówiłam grawer Nasze imiona i data ślubu. To była spontaniczna decyzja przed wejściem do jubilera No i teraz trochę żałuję, że nie porozmawialiśmy na ten temat. Na stronie producenta obrączek znalazłam przykładowe teksty graweru, które zamawiają klienci.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg napisy-obrączki1.jpg (47,5 KB, 56 załadowań)

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości