PM 2018 cz. 6 - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2017-07-06, 23:03   #3211
KinderCountry
Zakorzenienie

Dot.: PM 2018 cz. 6

Cytat:
Napisane przez MissCath Pokaż wiadomość
Kinder, jeszcze przypomniało mi się, że ja w taki sposób dostałam właśnie pracę - wskakujac na stanowisko dziewczyny, która poszła na przedstawiciela handlowego.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Też dostałam stanowisko przez wskoczenie za kogoś z "ulicy" w życiu bym tego nie dostała

A może podpowiesz k0mu trzeba, że przejęłabyś obowiązki tamtej?
Cytat:
Napisane przez goplankowa Pokaż wiadomość

My mamy mały ogródek i nic nie mamy póki co i też nic specjalnego nie planujemy. Mój ogródek ma być ładny bez większego dbania jedynie sprzątanie.. Ale będziemy zarabia więcej to zatrudnimy jakąś Panią bo po prostu nie mamy czasu cały dzień spędzić na sprzątaniu.
A Ty nie masz z tym problemu? Bo kurde mój chciał już teraz kogoś do sprzątania, w sensie okna raz w miesiącu, prasowanie zbiorczo, jakieś takie gruntowniejsze porządki, ale mnie to jakoś nie leży, że mi jakaś baba będzie koszule mojego męża prasować Nie chce mi się, ale z drugiej strony nie dam tego nikomu Pies ogrodnika
Cytat:
Napisane przez girlandzia Pokaż wiadomość
Przyszedł mi dzisiaj wianek z ali. Zamówiłam, żeby zobaczyć czy mi coś takiego pasuje i w sumie chyba wyglądam spoko

Pokażesz się?

Wyprasowałam właśnie jakieś 40 ręczników, 3 pościele i stos ubrań 3 osób. A wcześniej urządzałam mój kącik szyciowy i alkoholowy Jestem w domu
KinderCountry jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-07, 06:34   #3212
MissCath
Zakorzenienie

Kinder, jeśli sami nie zaproponują, to ja sama powiem, że chętnie będę jeździć za nią. Zobaczymy. Jak pisałam, mam wrażenie, że ta wzięła zwolnienie z paniki, bo sądzi, że albo by ja wywalili, albo nas zamkną. I ciężko przekonać, że to nie takie proste.

Stary 2017-07-07, 07:33   #3213
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KinderCountry Pokaż wiadomość
Też dostałam stanowisko przez wskoczenie za kogoś z "ulicy" w życiu bym tego nie dostała

A Ty nie masz z tym problemu? Bo kurde mój chciał już teraz kogoś do sprzątania, w sensie okna raz w miesiącu, prasowanie zbiorczo, jakieś takie gruntowniejsze porządki, ale mnie to jakoś nie leży, że mi jakaś baba będzie koszule mojego męża prasować Nie chce mi się, ale z drugiej strony nie dam tego nikomu Pies ogrodnika

Pokażesz się?

Wyprasowałam właśnie jakieś 40 ręczników, 3 pościele i stos ubrań 3 osób. A wcześniej urządzałam mój kącik szyciowy i alkoholowy Jestem w domu
Serio ręczniki prasujesz? Po co?

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Cytat:
Kinder, jeśli sami nie zaproponują, to ja sama powiem, że chętnie będę jeździć za nią. Zobaczymy. Jak pisałam, mam wrażenie, że ta wzięła zwolnienie z paniki, bo sądzi, że albo by ja wywalili, albo nas zamkną. I ciężko przekonać, że to nie takie proste.

Znaczy jeśli jest w ciąży to nie ważne czy ma zwolnienie czy nie to i tak jej zwolnić nie mogą nawet jak umowa jej się kończy chyba że jest przed 3 miesiącem. Ale prawda jest taka że jeśli jesteś w ciąży i masz się męczyć z powodu niedogodności ciazowych to lepiej iść na l4 bo 100% płatne

madz88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-07, 07:44   #3214
broadwaydream
Wtajemniczenie

Cytat:
Przyszedł mi dzisiaj wianek z ali. Zamówiłam, żeby zobaczyć czy mi coś takiego pasuje i w sumie chyba wyglądam spoko

Pokazalabys? Chętnie bym zobaczyła
Obroniła m się, jeszcze tylko sobota i zlecenie nowe i już będę mieć większy spokój. Byle do soboty.
Stary 2017-07-07, 07:45   #3215
nikkus
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mia00 Pokaż wiadomość
Hej

Siostra dziś rano urodziła
Gratulacje ciociu

Cytat:
Napisane przez Holigula Pokaż wiadomość
Jest cudna. Chce ją mieć!! Dziewczyny dziś brakło dosłownie sekundy by mnie już tu nie było... Dosłownie:-( jakiś debil przejechał rozpędzony na czerwonym świetle gdzie ja skrecalam i miałam bezkolizyjne. Do teraz nie wiem jakim cudem ja zdażylam zareagować i zatrzymałam samochód. A tamten przejechał i dopiero jakieś 50 metrów dalej się zatrzymał ale nie wysiadł by przeprosić... Masakra... Jak nie wiele potrzeba:-(

Całe szczęście, że nic Ci się nie stało. Czasem głupota ludzka nie zna granic. Ja też miałam kilka takich sytuacji, bo jeżdżą u nas jak idioci. Na pasach to już nie wiem ile razy mi auto centralnie przed nosem przyjechało, bo przecież zdąży. Dobrze, że się zatrzymałam :/

Nie mogę się ostatnio wbić. Mam jakiś ciężki czas, mimo że na studiach już wakacje. Od tygodnia planuje się umówić na mierzenie sukienek ale jakoś nie mogę się zebrać. Podobnie z makijażystką. Denerwuje mnie, że nie mam wybranej a nic w tym kierunku nie robię xd najgorzej, że te, które chciałam przetestować mają już wszystkie weekendy zajęte a ja nie mam w jaki inny dzień pójść przetestować :/
Zmobilizujcie mnie do jakiegoś działania. Błagam.
nikkus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-07, 07:52   #3216
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madz88 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Znaczy jeśli jest w ciąży to nie ważne czy ma zwolnienie czy nie to i tak jej zwolnić nie mogą nawet jak umowa jej się kończy chyba że jest przed 3 miesiącem. Ale prawda jest taka że jeśli jesteś w ciąży i masz się męczyć z powodu niedogodności ciazowych to lepiej iść na l4 bo 100% płatne
No dokładnie tak, ale mam takie wrażenie, że ona zaszła w ciążę, bo sądzi, że firma w takiej kiepskiej kondycji jest, że to jest dla niej jedyny ratunek.

W ogóle niesmaczne jest dla mnie jej podejście, tak jak mi napisała, że ona tylko zaniesie zwolnienie, odda to co trzeba (komputer, telefon, kluczyki do auta) i ona sobie idzie. Tak się nie robi. Nie sądziłam, że ona może tak postąpić, ale chyba hormony w ciąży mogą dużo zmienić.

Edytowane przez MissCath
Czas edycji: 2017-07-07 o 07:56
MissCath jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-07, 08:04   #3217
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikkus Pokaż wiadomość
Gratulacje ciociu

Całe szczęście, że nic Ci się nie stało. Czasem głupota ludzka nie zna granic. Ja też miałam kilka takich sytuacji, bo jeżdżą u nas jak idioci. Na pasach to już nie wiem ile razy mi auto centralnie przed nosem przyjechało, bo przecież zdąży. Dobrze, że się zatrzymałam :/

Nie mogę się ostatnio wbić. Mam jakiś ciężki czas, mimo że na studiach już wakacje. Od tygodnia planuje się umówić na mierzenie sukienek ale jakoś nie mogę się zebrać. Podobnie z makijażystką. Denerwuje mnie, że nie mam wybranej a nic w tym kierunku nie robię xd najgorzej, że te, które chciałam przetestować mają już wszystkie weekendy zajęte a ja nie mam w jaki inny dzień pójść przetestować :/
Zmobilizujcie mnie do jakiegoś działania. Błagam.
U mnie żadna nie robi próbnego w weekend. Ta moja koleżanka która będzie mi robić mówiła że większość dziewczyn bierze urlop na te okazje :/ ja zrobię sobie w przyszłe wakacje jak bede miała 2 miesiące wolne, mam nadzieję że jakaś okazja na jakis piątek się trafi. Tym bardziej że 2 pary planują ślub ale nawet terminu jeszcze nie mająwięc może będzie w piątek przez to

Stary 2017-07-07, 08:27   #3218
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie żadna nie robi próbnego w weekend. Ta moja koleżanka która będzie mi robić mówiła że większość dziewczyn bierze urlop na te okazje :/ ja zrobię sobie w przyszłe wakacje jak bede miała 2 miesiące wolne, mam nadzieję że jakaś okazja na jakis piątek się trafi. Tym bardziej że 2 pary planują ślub ale nawet terminu jeszcze nie mająwięc może będzie w piątek przez to
Bez sensu. Same w ten sposób tracą zarobek, zwłaszcza, że sporo ludzi by coś chciało w sobotę. A mogłyby np. robić soboty tylko na zapisy.

Stary 2017-07-07, 08:39   #3219
Pola_1122
Raczkowanie

Cytat:
Eh a ja dalej bez pralki... Mam już tego dosc. W ogóle mam bardzo zły dzień. Ten cały Tramp mnie zdenerwował, same problemy przez niego... Na siłowni nie byłam mimo że na nią wyszłam... rocznica poznania z moim TŻ nam się słabo udała i nie jestem w humorze przez to wszystko
no ja mam nadzieję, że dziś już lepiej?
Pola_1122 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-07, 08:45   #3220
girlandzia
:)

Cytat:
Bez sensu. Same w ten sposób tracą zarobek, zwłaszcza, że sporo ludzi by coś chciało w sobotę. A mogłyby np. robić soboty tylko na zapisy.

Moja też nie robi w weekend próbnych.Od 6-19 czasami dłużej maluje w sobotę osoby na wesela, więc nie ma czasu bawić się w próbne.

---------- Dopisano o 08:45 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ----------

Cytat:
Napisane przez broadwaydream Pokaż wiadomość
Pokazalabys? Chętnie bym zobaczyła
Obroniła m się, jeszcze tylko sobota i zlecenie nowe i już będę mieć większy spokój. Byle do soboty.

Gratulacje !!!

Dodam fotkę jak będę w domu
girlandzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-07, 08:47   #3221
nikkus
Zadomowienie

Cytat:
Ale ja chcę okolicznościowy a nie próbny, bo już mi kilka zwróciło uwagę, że próbny to krótko przed ślubem. Więc jak wolą to nazywać inaczej to spoko :p chce po prostu sprawdzić jak mnie pomalują tak po prostu. Byłam już u jednej dziewczyny i wróciłam totalnie załamana więc wolę nie ryzykować. A zapisy ruszają we wrześniu.
Ale ta dziewczyna, u której byłam nawet mi brwi nie wyregulowała, bo nie robi takich rzeczy w sobotę
Stary 2017-07-07, 08:49   #3222
girlandzia

Cytat:
Ale ja chcę okolicznościowy a nie próbny, bo już mi kilka zwróciło uwagę, że próbny to krótko przed ślubem. Więc jak wolą to nazywać inaczej to spoko :p chce po prostu sprawdzić jak mnie pomalują tak po prostu.

Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie na próbnym robi kilka makijaży Jak pójdę na okolicznościowy to zrobi mi jeden.
Stary 2017-07-07, 09:01   #3223
broadwaydream
Wtajemniczenie

O, ja będę miała próbny we wtorek i zobaczymy czy będzie kilka, szczerze mówiąc myślałam że jeden i tyle. Pasuje albo nie pasuje
Stary 2017-07-07, 09:14   #3224
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:

I tak by jej nie zwolnili, dziwna. Ale nawet wśród moich znajomych znam przypadek zajścia w ciążę z powodu pracy (z różnych aspektów).
Cytat:
Bo są bardziej miękkie.
Cytat:
No dokładnie tak, ale mam takie wrażenie, że ona zaszła w ciążę, bo sądzi, że firma w takiej kiepskiej kondycji jest, że to jest dla niej jedyny ratunek.

W ogóle niesmaczne jest dla mnie jej podejście, tak jak mi napisała, że ona tylko zaniesie zwolnienie, odda to co trzeba (komputer, telefon, kluczyki do auta) i ona sobie idzie. Tak się nie robi. Nie sądziłam, że ona może tak postąpić, ale chyba hormony w ciąży mogą dużo zmienić.

Trochę sobie zamyka furtkę. Chociaż najczęściej jedyna myśl to ciąża i dziecko, a to co po ciąży wydaje się na tyle odległe, ze się o tym nie myśli często.

Musiałabym sobie brwi zrobić i depipipy, ale nie chce mi się Bolą mnie kości grypowo.
Idę popracować
Stary 2017-07-07, 09:19   #3225
mia00
Zakorzenienie

hej, jak dobrze, że piątek.

Przyszłam bez sweterka i mi teraz zimno. Wgl nerwowy okres. Mam nadzieję, ze mi się zaciepli zaraz w pokoju.

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
mia00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-07, 09:20   #3226
nikkus
Zadomowienie

Cytat:
O, ja będę miała próbny we wtorek i zobaczymy czy będzie kilka, szczerze mówiąc myślałam że jeden i tyle. Pasuje albo nie pasuje
I nie ma u Ciebie problemu, że to za szybko przed ślubem? Ja wcześniej myślałam, że próbny to po prostu idę, maluje mnie kosmetykami jakich używa w dzień ślubu, ja sprawdzam jak się w nim czuję, jak się trzyma i podejmuje decyzję którą dziewczynę wybrać a na taki konkretny jak w dzień ślubu to się umowie po raz kolejny bliżej ślubu. Ale jak pytałam o próbny to wszystkie mnie pytały jaka data i mówiły, że próbny się robi chwilę przed ślubem więc teraz nie ma opcji. To zmieniłam na okolicznościowy żeby nie było zamieszania
Stary 2017-07-07, 09:59   #3227
Holigula
Rozeznanie

Ja zamierzam próbny sobie zrobić na wesele znajomych. Mam dwa w tym roku ale nie wiem czy będzie miała termin akurat ta co upatrzyłam. A też kurcze trzeba się już rozglądać bo terminy to w rok przód są pozajmowane... Powodzi im się.

Holigula jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-07, 10:01   #3228
MissCath
Zakorzenienie

Kinder, ja to wiem, też chciałam ja uświadomić, że zamyka sobie furtkę i nie pali się za sobą mostów, bo nigdy nie wiesz, co przyniesie życie.

Nawet w przypadku likwidacji zakładu pracy to jest ona zabezpieczona finansowo, więc jej podejście jest zbyt emocjonalne. Za dużo słucha plotek, a za mało skupia się na tym, co jest tu i teraz :/

A w ogóle to masakra z tymi ludźmi. Niektórzy to chyba sądzą, że przy sklepach internetowych to pracują roboty. Facet ma pretensje o to, że brakowało jednej pozycji na zamówieniu. Odpisalam, że dopiszemy ręcznie, a on, że dalej nic się nie zmieniło w pozycjach w systemie komputerowym... ciężko pojąć, że można coś zrobić ręcznie?

Stary 2017-07-07, 10:05   #3229
goplankowa
Zakorzenienie

Cytat:

Pokaż a ja wianki w domu a żadnego nie mierzylam

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Róże i dwa inne których nazw nie znam Muszę się zorientować w cenach wianków ze świeżych kwiatów.

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ----------

Dzisiaj sie dowiedziałam, że na naszej sali wszystkie terminy od kwietnia do listopada są zajęte. Dobrze, że zarezerwowaliśmy termin z tak dużym wyprzedeniem

A mi koleżanka powiedziała że była w mojej i było super

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:

Pokażesz się?

Nie dlaczegomy nie prasujemy hurtem. Nie wiem gdzie ja to prasowanie miałabym wcisnąć w grafik też by się przydał ktoś taki. Znam jedną fajną Panią Ale ma już kilka domów.

goplankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-07, 10:18   #3230
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Prasowanie ręczników jest "zdrowe", dodatkowa dezynfekcja wysoką temperaturą Ale ja osobiście tego nie robię
Prasuje za to ścierki kuchenne.
Ale ogólnie prasowanie hurtem to rzadkość, raczej wszystko na bieżąco

Jak dobrze się wyspać w swoim własnym łóżeczku
Niedługo zakupy a potem pakowanko na wyjazd

"Dotąd dwoje, choć jeszcze nie jedno.
Odtąd jedno, choć nadal dwoje"
A&P
poziomkowa91 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-07, 10:27   #3231
MissCath
Zakorzenienie

No i lipa. Na razie nie chcą nikogo zatrudniać, liczą na to, że druga przedstawicielka przejmie część sklepów, a po części będą wydzwaniac. Zaczynają mnie wnerwiac te oszczędności na pracownikach, bo już zaczynają bokiem wylazic. Jestem załamana i odechciewa mi się szukać nowej pracy. Bo tamci z rozmowy, co byłam w maju, to do tej pory się nie odezwali, a ogłoszenie wciąż wisi.

Stary 2017-07-07, 10:28   #3232
mansikkaa
Zakorzenienie

U mnie w domu nic się nie prasuje
3 dni w domu i mam dość
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-07, 10:34   #3233
mia00
Zakorzenienie

Cytat:
No i lipa. Na razie nie chcą nikogo zatrudniać, liczą na to, że druga przedstawicielka przejmie część sklepów, a po części będą wydzwaniac. Zaczynają mnie wnerwiac te oszczędności na pracownikach, bo już zaczynają bokiem wylazic. Jestem załamana i odechciewa mi się szukać nowej pracy. Bo tamci z rozmowy, co byłam w maju, to do tej pory się nie odezwali, a ogłoszenie wciąż wisi.
Cytat:
Znam to skądś. U nas w dziale zatrudniają 6 nowych osób w terenie, a do biura nikogo (a ktoś z nimi musi współpracować tutaj w centrali). Ostatnio było pytanie czy pomogę koleżankom się zajmować tymi umowami.

2019 - 12
2020 - 9
2021 - 4
mia00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-07, 10:37   #3234
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość
3 dni w domu i mam dość
Mi zbyt długie siedzenie w domu też nie służy Tydzień to tak max. Dzięki temu wiem że nie mogłabym mieszkać po ślubie z tż u mnie w domu Chociaż np mama bardzo chce ale wiem że sie z nią nie dogadam

A&P
Stary 2017-07-07, 10:38   #3235
MissCath
Zakorzenienie

Cytat:
[LEFT]
Znam to skądś. U nas w dziale zatrudniają 6 nowych osób w terenie, a do biura nikogo (a ktoś z nimi musi współpracować tutaj w centrali). Ostatnio było pytanie czy pomogę koleżankom się zajmować tymi umowami.
Kwestia jest taka, że zaczyna się robić naprawdę lipnie, kiedy przychodzą niespodziewane sytuacje, jak właśnie ciąża czy zwolnienie lekarskie (jeden z pracowników trafił do szpitala, z tego co wiem, to podejrzenie ciężkiej choroby ma), a w dodatku zaczynają się dopiero urlopy, które będą trwać właściwie do września. I niektórzy pracownicy już nie wyrabiają, a pensja jakaś wygórowana nie jest. Dlatego oszczędności na pracownikach i ich pensjach są bardzo krótkotrwałe.
Stary 2017-07-07, 10:43   #3236
mansikkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poziomkowa91 Pokaż wiadomość
Mi zbyt długie siedzenie w domu też nie służy Tydzień to tak max. Dzięki temu wiem że nie mogłabym mieszkać po ślubie z tż u mnie w domu Chociaż np mama bardzo chce ale wiem że sie z nią nie dogadam
U mnie znów dziadkowie pokloceni i od 3 miesięcy nie gadają ze sobą. Babka mnie wnerwia, idziemy przez miasto i patrz magda oferta pracy i tu też. Dobrze wie że tu nie chce pracować ani mieszkać ale nadal swoje. Jeszcze pyta co ja robię tam u tz, co ja tam jem bo trochę wybrzydzam przy jedzeniu, co ja sobie myślę tam u tz siedzieć i nic nie robić
Luciano de Crescenzo

D

48-2015
57-2016
mansikkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-07-07, 11:55   #3237
poziomkowa91
Wtajemniczenie

Dziewczyny dostałam skierowanie do szpitala na krzywą przegrodę nosową
Miała któraś z Was zabieg na to?
Podobno na fundusz się czeka około roku na zabieg więc jak coś to po ślubie już będzie...
Ale nie uśmiecha mi się dawać się tak masakrować, łamać nos itd

A&P
Stary 2017-07-07, 12:47   #3238
madz88
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też będzie kilka, tak aż będzie jak najlepiej.

---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ----------

Cytat:
I tak by jej nie zwolnili, dziwna. Ale nawet wśród moich znajomych znam przypadek zajścia w ciążę z powodu pracy (z różnych aspektów).

Bo są bardziej miękkie.

Trochę sobie zamyka furtkę. Chociaż najczęściej jedyna myśl to ciąża i dziecko, a to co po ciąży wydaje się na tyle odległe, ze się o tym nie myśli często.

Musiałabym sobie brwi zrobić i depipipy, ale nie chce mi się Bolą mnie kości grypowo.
Idę popracować
To nie, u mnie są bardzo miękkie po samym praniu

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ----------

Cytat:
hej, jak dobrze, że piątek.

Przyszłam bez sweterka i mi teraz zimno. Wgl nerwowy okres. Mam nadzieję, ze mi się zaciepli zaraz w pokoju.
U mnie dziś bardzo ciepło, wczoraj zapomniałam zabrać z pracy kurtkę i dziś będę cały dzień jeździć że sweterkiem i kurtka. Bo zaraz lekarz a potem do kolego TŻ idziemy i na mecz.

Stary 2017-07-07, 12:52   #3239
KinderCountry
Zakorzenienie

Cytat:
Ale jak pytałam o próbny to wszystkie mnie pytały jaka data i mówiły, że próbny się robi chwilę przed ślubem więc teraz nie ma opcji. To zmieniłam na okolicznościowy żeby nie było zamieszania
Jak to nie ma opcji Płacisz za to, to nie uśmiecha im się zarobić?
Cytat:
Prasowanie ręczników jest "zdrowe", dodatkowa dezynfekcja wysoką temperaturą Ale ja osobiście tego nie robię
Prasuje za to ścierki kuchenne.
Ale ogólnie prasowanie hurtem to rzadkość, raczej wszystko na bieżąco
Ja prasuję chyba wszystko, w tym majtki i majtki akurat ze względów higienicznych.
Ja staram sie prasować każde pranie, ale u siebie miałam stałe miejsce na deskę rozłożoną i łatwiej mi było podejść i wyprasować z 20-30 rzeczy, a tu już muszę sobie rozłożyć, powyciągać i to już za dużo roboty Może z czasem się ogarnę, bo póki co, codziennie po pracy się wprowadzam
Cytat:

Szkoda Znam temat oszczędności na pracownikach. W okresie letnim każdy nerwowy, a koleżanka nie była od 3 lat na urlopie dłuższym niż 5 dni.
Cytat:
Napisane przez mansikkaa Pokaż wiadomość
3 dni w domu i mam dość
Też długi czas nie prasowałam, aż zaczęłam i teraz nie mogę się nadziwić, ze chodziłam w pomiętych rzeczach
Cytat:
Dziewczyny dostałam skierowanie do szpitala na krzywą przegrodę nosową
Miała któraś z Was zabieg na to?
Podobno na fundusz się czeka około roku na zabieg więc jak coś to po ślubie już będzie...
Ale nie uśmiecha mi się dawać się tak masakrować, łamać nos itd
Osobiście nie miałam, ale miałam parę wizyt na oddziale laryng. Podobno każdy, kto się skusił mówi, że mimo bólu i łamania kości dałoby sobie to zrobić jeszcze raz w zamian za komfort w oddychaniu. Jeśli przez to źle oddychasz, a najczęściej w nocy, to to jest niebezpieczne i ja dałabym sobie zrobić.
Mam 2 historie na temat zabiegu, ale może Ci nie opowiem, bo są z deka obrzydliwe

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:

To nie, u mnie są bardzo miękkie po samym praniu
Takie nowsze ręczniki u mnie też są ok, ale po praniu ich miliard razy (część z naszych ręczników ma spokojnie 8-10 lat) robią się szorstkie.
Stary 2017-07-07, 13:02   #3240
girlandzia

Ja się z żelazkiem bardzo nie lubię
Prasowanie ograniczam do minimum
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości