|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4771 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 7 Porodówka!
Cytat:
Nie martw się ja się szybciej wypakuję niż Ty. Ciekawa jestem co dziś się dowiem na wizycie. Będąc ostatnio dwa tyg temu niestety ginekolog nie miała dla mnie dobrych wieści. Znaczy złe nie są ale zaburzają mi koncepcję. Ja nie mam teraz czasu rodzić |
|
|
|
|
#4772 | ||
|
Zakorzenienie
|
Bosz....poważnie?? Po dwóch bym.poszła...
Cytat:
ps mnie też nie bolą na dole...Cytat:
Ja mam.dziś sporo skurczy i dość silnych i dluuuugich, na pewno takich na 100-120 ale w różnych odstępstwach... Mały dziś cały dzień merda i uciska.mi pachwine... No jeśli maja sie spełnić jakieś zabobony to ja stawiam.na zamkniętą torbę i właśnie zamknęłam zamek w mojej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4773 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
dzięki Może do wieczora się rozkręci?
|
|
|
|
|
#4774 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4775 |
|
Zakorzenienie
|
Kurde jak u Was z jedzeniem ostatnio?
Ja bym mogła jeść tylko lody i owoce, ew. Kanapki z majonezem... nie mam smaka na obiady, zupy czy inne takie te...1499431471689.jpg I tak cały czas... ale bede tęsknić za tymi owocami... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4776 | |||
|
Zakorzenienie
|
O matko, to Ty od rana na czczo? Oni dziś Cię pokroją? Dlatego wolałabym chyba już z akcją jechać w razie cesarki-.-
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#4777 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Bardzo rzadko u mnie fryty występuja więc sobie pozwalam. Zup latem nie gotuje. Nie lubie. 1499432273875.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4778 |
|
Zakorzenienie
|
O ja
takie fryty też bym wciągnęła I jeszcze z majonezem i ketchupem ![]() Jaki masz majonez? U.mnie ulewa i burza , a siostrzenice miały przyjechać do.mnie na plac zabaw :/ teraz będę w domu z 3 dzieci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-07-07 o 15:06 |
|
|
|
#4779 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem po wizycie .
Lekarz chciał mi dać tabletki na ciśnienie bo miałam trochę podwyższone ale jak zrobił usg stwierdził że jest mało wód i skierował mnie na oddział . Więc od 19 30 będę leżeć już chyba do porodu . Mam nadzieję że nie skończy się cc Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4780 |
|
królikoholiczka
|
Tutaj akurat nie mogę
|
|
#4781 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
A jak xzora odzywala sie po ktg?? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#4782 | |||
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
![]() Cytat:
Obyś szybko urodziła sn! miałaś ktg? Jak szyjka i rozwarcie?Cytat:
![]() Ruszyłam zapasy przekąsek z torby porodowej
|
|||
|
|
|
#4783 |
|
*sportaddict*
|
Devilek o kurczę, atmosfera gestnieje w naszym wątku
|
|
|
|
#4784 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ktg pewnie zrobią w szpitalu . Szyjka skrocona ale zamknięta Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4785 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() O fak.... to słabo mam nadzieje ze się trochę sprężą....Cytat:
Podobno dobre nastawienie to połowa sukcesu ![]() Jaka ze mnie optymistka! To ten strach tak ba mnie działa ![]() U mnie tata z TŻ powiedzieli ze gdyby wiedzieli ile kafelkarz będzie u nas siedział w tej łazience i wc i jak to zrobi - sami by się za to zabrali... ale coś tam podobno jakaś maszyna była bardziej specjalistyczna do cięcia płytek potrzebna i dlatego mogliby miec trochę trudności Cytat:
No to widzę tez ciekawie u Ciebie. Mi tez nie dawali większych szans na donoszenie ale różnie bywa luteinę odstawiłam już 2 tygodnie temu, młodego tez czuje bardzo nisko - czasami jakby miał zaraz rączkę wystawić i się przywitać ![]() Daj znać po wizycie jakie wieści ![]() Cytat:
Ojej! To trzymany kciuki! nie denerwuj się ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
|
#4786 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Ja też młodego czuje nisko ale już od kilku tyg On od początku głową w dół, do tego mały brzuch i mi mocno napiera Teraz chce mi wyjść przez żołądek chyba
|
|
|
|
|
#4787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ja się znowu tak obżarłam że nie mogę teraz rodzić! Na obiadek miałam rosół, młode ziemniaczki, fasolkę, mizerię i jajko sadzone Byłam w urzędzie dowiedzieć się co potrzeba do becikowego, trochę tego jest :/ No i pada u mnie a tak ładnie było rano ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4788 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
![]() 3 tygodnie wytrzymały, to chyba i tak dobrze?! ![]() Ty przynajmniej obżarłaś się obiadem.. Ja jeszcze przed obiadem a obżeram się non stop dzisiaj ![]() U mnie od rana brzydko
|
|
|
|
|
#4789 |
|
*sportaddict*
|
ja też dzisiaj mizeria, młode ziemniaki i sadzone
pękam
|
|
|
|
#4790 |
|
MerDer 4ever
|
Ja sie waham czy robic ziemniaczki, fasolkę i jajo czy mrożone knedle z mięsem
|
|
|
#4791 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale mam nadrabiania 😊 ja wczoraj intensywnie z cora biegam za nią bo opanowała rower. Trochę pogralysmy w piłke z nadzieją ze mnie ruszy😊 ale nic 😕
Sprzedaliśmy wczoraj mój samochod😢 łzy leciały mi jak grochy jak dziewczyna odjeżdżala .. dziś za to za przeniosłam się do samochodu męża. Sprzatalam tam chyba 2 h masakra jaki brud... Teraz juz leżę i odpoczywam bo za chwilę sprzątam w domu😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4792 |
|
Zakorzenienie
|
póki co nie rodzę - poźniej napiszę co i jak, najpierw się odniosę do was
Adrianna - przeczytałam, że jednak pojechałaś na IP i jesteś na oddziale. 3mam kciuki, żeby akcja się szybko rozkręciła! A i źle napisałam wcześniej odnośnie twardnień - mój lekarz dzisiaj powiedział, że jak brzuch będzie bardzo sztywny i to sztywnienie nie będzie przechodziło po leżeniu to żeby się zgłosić na IP Emmos - bardzo ładny brzuszek Siilmariien - super, że jesteś zadowolona z torby do wózka Minini - bardzo podoba mi się projekt łazienki. Szkoda, że fachowiec okazał się być zdzierającą pierdołą, ech Darietta - super, że wychodzicie i oby noga jak najszybciej doszła do siebie Taedio - ciekawe z tymi skurczami, dawaj znać czy coś się rozkręca Aggs - podoba mi się twoje nastawienie z tym doniesieniem. No coś się rusza, najpierw to krawienie, potem kłucie, ale jak widać po dziewczynach to wcale nie musi oznaczać szybkiego porodu My Sweet - 6h na przyjęcie.. masakra. Mam nadzieję, że już jesteś na oddziale. 3mam kciuki za cc! Devileek - współczuję, że musiałaś znaleźć się na oddziale. Na pewno wszystko będzie dobrze i żadnej CC nie będziesz miała, nie ma takiej opcji! |
|
|
|
#4793 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie, coś się Xzora nie odzywa...
Dziewczyny zauważyłyście znacznie zwiększoną ilość śluzu, ale takiego wodnistego bardziej, po rozpoczęciu łykania wiesiołka? Cytat:
Gdyby nie to, że wpadła nam Łucja pewnie byłaby Michasia, bo więcej opcji nie mieliśmy za bardzo Cytat:
![]() Pewnie, że dobrze! Cytat:
Właśnie dzisiaj zastanawialiśmy się z mężem jak to będzie za drugim razem, mówiłam mu, że chyba za bardzo jesteśmy nastawieni, że pójdzie nam jak z płatka bo mamy już doświadczenie, a przecież noworodek to noworodek, ma swoje potrzeby i to że ma starsze rodzeństwo w pewnych sprawach nie będzie miało żadnego znaczenia... Trochę sobie dzisiaj przypomniałam jak te początki wyglądały jak poczytałam Morelle... Jak to się jednak zapomina z czasem... Ale masakra Współczuję Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- Ooo jesteś Xzora
|
|||||
|
|
|
#4794 |
|
MerDer 4ever
|
Xzora dam znać na pewno
Wstawiam stolik, który ostatnio kupiliśmy. Od razu proszę o pomoc jaka lampka by pasowała? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4795 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#4796 |
|
Zakorzenienie
|
Siilmariien - ja miałam koleżankę Michalinę i wszyscy do niej Miska mówili.
Taedio - super stolik. Mi by pasowała taka lampka na drewnianych nóżkach z okrągłym kloszem. Jak znajdę foto to wstawię. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4797 |
|
Zakorzenienie
|
Taka tylko w jasnym kolorze nogi IMG_1499437423.889871.jpg
|
|
|
#4798 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki ![]() Cytat:
Kielecki.tez hit.... ale nasz jest najlepszy na świecie! Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zauważyłam trochę więcej a teraz tak myślę że po wczorajszych przutulancach z tz miałam wrazenie bardziej mokro może mi lekko te wody odeszły ? Ale jest to możliwe przy zamkniętej szyjce ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4800 |
|
MerDer 4ever
|
Xzora
a widziałaś ja w jakimś konkretnym sklepie? Mała ja wypróbowałam rożne majonezy i u mnie zdecydowanie kielecki 4ever ![]() Tak samo jak śmietana czy kefir to tylko z Krasnystawu ![]() Wygrało lenistwo i knedle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:03.

a jeszcze dwa tygodnie wcześniej szyjka zamknięta, twarda i 22mm.

ciuszki dla dziewczynek są cudowne
ale dla chłopców tez. Ostatnio w Tesco była fajna kolekcja dla chłopaków 

nie mam smaka na obiady, zupy czy inne takie te...

potem się przekonałam bo nic nam nie pasowało a dużo ładnych zdrobnień jest ❤️

Współczuję
a jeszcze przez Ciebie poleciałam zrobić sobie kanapkę z pomidorem i majonezem