Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-07, 13:30   #241
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2

Madziek tule

Kasiu mniami serniczek.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-07, 13:46   #242
juka_juka
Wtajemniczenie

Madziek żal się do woliMnie tak cholernie to więzadło boliLeżę jest ok tylko połaże to z każdym krokiem boli Trzeci dzień już to czuje.Czyżby mała jakoś bardzo rosła teraz?Jak brałam luteinę to takich bóli rozrostowych w ogóle nie czułam a teraz lipa bo już mam nie brać
juka_juka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-07, 13:54   #243
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Tak Blond, bambusową mam juz po synku malutką do mycia buzi i taką 75x75. Teraz chce duza do otulania wlasnie. Tej jednej uzywamy caly czas, więc zakup się oplaca.

lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-07, 14:00   #244
poli230
Zadomowienie

1499432391136.jpg taką kupilismy, ma info, ze nadaje siew do dziecięcych zabawek, mebli, ma atesty

poli230 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-07, 14:15   #245
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Rożek kupujecie? Nigdy nie kupowałam tych kocyków bambusowych czy muślinowych. Mówicie, że warto? One bardziej na zasadzie kocyka lekkkiego czy otulaczka zamiast rożka? Jakie dokładnie macie?

Poli tak może być ta. Ja mam akurat Śnieżkę. Biały z połyskiem.

Stary 2017-07-07, 14:59   #246
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez poli230 Pokaż wiadomość
Załącznik 7139696 taką kupilismy, ma info, ze nadaje siew do dziecięcych zabawek, mebli, ma atesty

Malowaliśmy tą farbą łóżko.Super się maluje.Trochę czuć wiadomo jak to farba ale szybko się ulotniła.
Stary 2017-07-07, 15:04   #247
89Otojestkasia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Rożek kupujecie? Nigdy nie kupowałam tych kocyków bambusowych czy muślinowych. Mówicie, że warto? One bardziej na zasadzie kocyka lekkkiego czy otulaczka zamiast rożka? Jakie dokładnie macie?

Ja mam dwa rożki z tej firmy minky4baby wydają sie byc bardzo pożądane

89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-07-07, 15:09   #248
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kasia też na nie wczoraj patrzyłam na allegro.

Stary 2017-07-07, 15:43   #249
madzieeek
Wtajemniczenie

Cytat:
Madziek tule
Cytat:
Napisane przez juka_juka Pokaż wiadomość
Madziek żal się do woliMnie tak cholernie to więzadło boliLeżę jest ok tylko połaże to z każdym krokiem boli Trzeci dzień już to czuje.Czyżby mała jakoś bardzo rosła teraz?Jak brałam luteinę to takich bóli rozrostowych w ogóle nie czułam a teraz lipa bo już mam nie brać
Dzięki dziewczyny!!
Juka - a Ty w takim razie leżeć musisz i tyle, nic nie poradzisz...
Ja dzisiaj dostaję od małego ciągle po żebrach - rozpycha się chłopak

Ja mam rożki dwa - oba używane, w tym jeden z takiej firmy Molomoco - jest świetny i jak nowy.
Ale chyba i tak kupię sobie jeszcze jeden - swój, własny, nowiutki...wiecie o co chodzi - pierwsze dziecko, chciałoby się wszystko po swojemu, wszystko nowe, najlepsze...
Bardzo podobają mi się te zygzaki:
https://poscieldladzieci.pl/mamo-tat...nat-bialy.html
Cena w porządku jak dla mnie, więc chyba się skuszę W ogóle można fajne rzeczy znaleźć na tej stronie i ceny przystępne myślę.
(nie wiem, czy można tutaj linki wrzucać, ale jak coś to NIE reklama !)

Aaa, mam tez otulacz - z Whisbear. Ale nie mam zielonego pojęcia, jak umieścić w nim dziecko Niestety jako niania nie miałam z tym do czynienia...

byłam kiedyś "aparatką"!
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168

Edytowane przez madzieeek
Czas edycji: 2017-07-07 o 16:00
madzieeek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-07, 16:00   #250
lilka_vanilka
Zakorzenienie

Cytat:

[IMG]1499439503793.jpg[/IMG]
Mam taki. Naprawdę ciagle jej używam. Ona grzeje jak jest zimno i chłodzi jak jest gorąco. Podkładam ją pod głowę w wózku, przykrywam jak kocykiem. Teraz będę zamawiac takie biale z czarnymi wzorkami z aliexpress.

lilka_vanilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-07, 16:13   #251
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Lilka możesz podać link, gdzie taki kupić? To kocyk, pieluszka? Na alli mówisz? W jakiej cenie tam są?

Stary 2017-07-07, 16:53   #252
89Otojestkasia
Rozeznanie

Boże jakie to przykre ze nawet sernik na zimno potrafię spitolic jak to możliwe ze galaretka ( ostudzona żeby nie było) spłynęła na samo dno i została w całości wchłonięta przez biszkopty?!?! Nosz ja sie pytam jak? I dlaczego akurat mnie to sie przytrafiło ??? co oczywiście nie zmienia faktu ze jest pyszny tylko niestety mało wyjściowy

89Otojestkasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-07, 17:00   #253
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny!!
Juka - a Ty w takim razie leżeć musisz i tyle, nic nie poradzisz...
Ja dzisiaj dostaję od małego ciągle po żebrach - rozpycha się chłopak

Ja mam rożki dwa - oba używane, w tym jeden z takiej firmy Molomoco - jest świetny i jak nowy.
Ale chyba i tak kupię sobie jeszcze jeden - swój, własny, nowiutki...wiecie o co chodzi - pierwsze dziecko, chciałoby się wszystko po swojemu, wszystko nowe, najlepsze...
Bardzo podobają mi się te zygzaki:
https://poscieldladzieci.pl/mamo-tat...nat-bialy.html
Cena w porządku jak dla mnie, więc chyba się skuszę W ogóle można fajne rzeczy znaleźć na tej stronie i ceny przystępne myślę.
(nie wiem, czy można tutaj linki wrzucać, ale jak coś to NIE reklama !)

Aaa, mam tez otulacz - z Whisbear. Ale nie mam zielonego pojęcia, jak umieścić w nim dziecko Niestety jako niania nie miałam z tym do czynienia...

Ja ani razu jeszcze w żebra nie dostałamZa to jak główkę przyciśnie do przepony to zatykaWiem skąd bóle.Mąż wrócił i mówi że ogromnie mi brzuszek urósłJa dostałam dwa śpiworki.Rożek kupię i chyba wystarczy.I kupię chyba taki grubszy kocyk minky.Tzn poduszkę o kocyk.Poduszka będzie na kiedyś a kocyk to czy do wózka czy tak otulić w zimie się przyda.Chyba
Stary 2017-07-07, 17:10   #254
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 89Otojestkasia Pokaż wiadomość
Boże jakie to przykre ze nawet sernik na zimno potrafię spitolic jak to możliwe ze galaretka ( ostudzona żeby nie było) spłynęła na samo dno i została w całości wchłonięta przez biszkopty?!?! Nosz ja sie pytam jak? I dlaczego akurat mnie to sie przytrafiło ??? co oczywiście nie zmienia faktu ze jest pyszny tylko niestety mało wyjściowy

Najważniejsze że jest pyszny, zjadlabym nawet z galaretka na biszkoptach

Ja kupiłam rożek

Blond - dobrze robisz z tym panieńskim. Już widzę jak młoda zostaje sama w knajpie no na pewno.

Pytanie: jeśli dobrze kojarzę to jest tu ktoś z okolic Wrocławia? Czy zamierzasz tam rodzic? Która porodowka we Wrocku polecana? ( pytania jeśli się znajdzie ktoś, może sobie wymyśliłam)

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-07, 17:32   #255
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Napisane przez lilka_vanilka Pokaż wiadomość
Tak Blond, bambusową mam juz po synku malutką do mycia buzi i taką 75x75. Teraz chce duza do otulania wlasnie. Tej jednej uzywamy caly czas, więc zakup się oplaca.

muszę kupić te bambuski
Cytat:
rożek dostałam jeden i więcej nie kupuję
Co do otulaczy to mam te http://motherhood.pl/sklep/otulacze-...-100x120cm-79/ i można tycm opatulić dziecko albo właśnie używać jako takiego letniego kocyka
Cytat:
Napisane przez 89Otojestkasia Pokaż wiadomość
ja ostatnio miałam podobną przygodę, ale mi galaretka wypchnęła wszystkie biszkopty do góry ale to dlatego, że jeszcze za mało stężała, a ja już chciałam skończyć to ciasto
Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość

Blond - dobrze robisz z tym panieńskim. Już widzę jak młoda zostaje sama w knajpie no na pewno.
dzięki no ona też inne rzeczy wymyślała, ale o tym to książkę można napisać

A mąż pojechał dzisiaj na kawalerski i mają spływ kajakowy nie chcieli mnie zabrać na ten męski, mimo faceta znajdującego się w brzuszku

Madziek narzekaj do woli
BLOND_PRINCESSKA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-07, 18:08   #256
ostatni_dzien_lata
Raczkowanie

Uprzejmie donoszę, że jestem już w domu. Strasznie długo czekałam na wypis ale była dziś tylko jedna lekarka na cały oddział więc miała masę roboty. Czuję się generalnie dobrze, tylko już widzę po sobie że tydzień leżenia sprawił że strasznie szybko się męczę. Ledwo doszłam do samochodu a już byłam zmęczona Mam brać całą masę leków (no-spa, luteina, magnez i profilaktycznie aplikować macmiror co drugi dzień żeby zapobiegać infekcjom, które mogą się pojawiać przez ten pessar - niby niewiele ale i tak mi się wydaje że będę jadła te tabletki jak cukierki...) i prowadzić "wybitnie oszczędzający tryb życia" cokolwiek to znaczy. Teraz jedyne co mi się marzy to wyspać się we własnym łóżku co nie bedzie mi dane bo mąż pod moją nieobecność zrobił rewolucję w sypialni i przygotował wszystko do malowania Ale przynajmniej dzięki temu remont aż tak się nam nie opóźni. Aż mnie skręca żeby coś zrobić bo wszędzie taki bałagan że aż strach się gdziekolwiek po domu ruszyć ale jak narazie tylko zjadłam i leżę bo na nic więcej nie mam siły.
Juka tak, jestem z lubelskiego, mieszkam w odległości ok 20 km od Lublina.
Lilka mój Antoś też taki uparciuch, że jak trzeba było liczyć ruchy to sobie spał więc godziny liczenia sobie delikatnie przesuwałam (tak też nam radziła położna w szpitalu tzn. żeby wybierać te godziny kiedy wiemy że dziecko jest najbardziej aktywne) a jak leżałam podpięta pod ktg to tak się wiercił, że aparat ciągle się gubił i słychać było jeden wielki szum
890tojestkasia nie przejmuj się, mój sernik na zimno ZAWSZE tak wygląda co nie zmienia faktu że mąż i tak pochłania go ekspresowo po prostu obie jesteśmy artystkami w kuchni i nie lubimy trzymać się konwenansów

Edytowane przez ostatni_dzien_lata
Czas edycji: 2017-07-07 o 18:14
ostatni_dzien_lata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-07, 18:30   #257
juka_juka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ostatni_dzien_lata Pokaż wiadomość
Uprzejmie donoszę, że jestem już w domu. Strasznie długo czekałam na wypis ale była dziś tylko jedna lekarka na cały oddział więc miała masę roboty. Czuję się generalnie dobrze, tylko już widzę po sobie że tydzień leżenia sprawił że strasznie szybko się męczę. Ledwo doszłam do samochodu a już byłam zmęczona Mam brać całą masę leków (no-spa, luteina, magnez i profilaktycznie aplikować macmiror co drugi dzień żeby zapobiegać infekcjom, które mogą się pojawiać przez ten pessar - niby niewiele ale i tak mi się wydaje że będę jadła te tabletki jak cukierki...) i prowadzić "wybitnie oszczędzający tryb życia" cokolwiek to znaczy. Teraz jedyne co mi się marzy to wyspać się we własnym łóżku co nie bedzie mi dane bo mąż pod moją nieobecność zrobił rewolucję w sypialni i przygotował wszystko do malowania Ale przynajmniej dzięki temu remont aż tak się nam nie opóźni. Aż mnie skręca żeby coś zrobić bo wszędzie taki bałagan że aż strach się gdziekolwiek po domu ruszyć ale jak narazie tylko zjadłam i leżę bo na nic więcej nie mam siły.
Juka tak, jestem z lubelskiego, mieszkam w odległości ok 20 km od Lublina.
Lilka mój Antoś też taki uparciuch, że jak trzeba było liczyć ruchy to sobie spał więc godziny liczenia sobie delikatnie przesuwałam (tak też nam radziła położna w szpitalu tzn. żeby wybierać te godziny kiedy wiemy że dziecko jest najbardziej aktywne) a jak leżałam podpięta pod ktg to tak się wiercił, że aparat ciągle się gubił i słychać było jeden wielki szum
890tojestkasia nie przejmuj się, mój sernik na zimno ZAWSZE tak wygląda co nie zmienia faktu że mąż i tak pochłania go ekspresowo po prostu obie jesteśmy artystkami w kuchni i nie lubimy trzymać się konwenansów

Super że już w domkuDużo leżenia nie zostało wiec spokojnie dasz radę.Ja mieszkam 80 km od Lublina.A co do leków ja też biorę garść ale jak trzeba to trzebaCo do ruchów moja dzisiaj po 7 miała maraton a o 9 odpoczywała.W karcie zaznaczyłam godz 9
Stary 2017-07-07, 19:04   #258
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kasia ważne, że smaczny

Blond podobają mi się te otulacze. Zapisze sobie.

Ostatni dzień lata ooo super, że już wyszłaś. W domku szybko odzyskasz siły

Stary 2017-07-07, 19:28   #259
madzieeek
Wtajemniczenie

Kasia - bo to jest taki awangardowy sernik na zimno Ale jeśli smaczny, to nieważny wygląd! Ja się właśnie przymierzam do tarty z mascarpone i owocami - zobaczymy co mnie wyjdzie...

Blond - dzięki

Ostatni dzień lata - super że wyszłaś! Uważaj na siebie!

A ja się właśnie zajawiłam na śpiworek - zdjęcie poniżej. Jest mega, ale cenę też ma mega... No aleeee...Moja siostra upadła się, że zorganizuje mi baby shower, więc zasugeruję, co bym chciała dostać w prezencie...:p1499452035853.jpg

byłam kiedyś "aparatką"!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-07, 19:51   #260
blekitnams
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marttb Pokaż wiadomość
Najważniejsze że jest pyszny, zjadlabym nawet z galaretka na biszkoptach

Ja kupiłam rożek

Pytanie: jeśli dobrze kojarzę to jest tu ktoś z okolic Wrocławia? Czy zamierzasz tam rodzic? Która porodowka we Wrocku polecana? ( pytania jeśli się znajdzie ktoś, może sobie wymyśliłam)
Ja jestem z Wrocławia. Żadna porodówka nie ma jakiś świetnych opinii i nawet położna z SR radziła nam w przypadku donoszonej ciąży bez jakichkolwiek komplikacji jechać poza Wrocław. Generalnie wszystko zależy na czym komu zależy, bo każda porodówka ma swoje plusy i minusy i każda co innego do zaoferowania. Ja się cały czas zastanawiam nad pierwszym wyborem, czy szpital na Brochowie we Wrocławiu, bo tylko tam gwarantują zzo, czy od razu jechać do Oławy, bo wszyscy chwalą kameralną atmosferę i podejście personelu. A dlaczego pytasz, masz jakieś konkretne pytania?
blekitnams jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-07, 22:41   #261
marttb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blekitnams Pokaż wiadomość
Ja jestem z Wrocławia. Żadna porodówka nie ma jakiś świetnych opinii i nawet położna z SR radziła nam w przypadku donoszonej ciąży bez jakichkolwiek komplikacji jechać poza Wrocław. Generalnie wszystko zależy na czym komu zależy, bo każda porodówka ma swoje plusy i minusy i każda co innego do zaoferowania. Ja się cały czas zastanawiam nad pierwszym wyborem, czy szpital na Brochowie we Wrocławiu, bo tylko tam gwarantują zzo, czy od razu jechać do Oławy, bo wszyscy chwalą kameralną atmosferę i podejście personelu. A dlaczego pytasz, masz jakieś konkretne pytania?
Mam wybrany szpital w Opolu, ale w sumie większość opinii jakie słyszałam o tym szpitalu są negatywne i zastanawiam się czy nie zmienić wyboru na Wrocław (odleglosciowo prawie to samo), tylko w ogóle nie ogarniam wroclawskich szpitali, na jaki warto? Zależy mi na sali pojedynczej, na ewentualnym porodzie z mężem, nad możliwością gazu lub zzo, na oddziale ratubkowym dla noworodków- żeby mi do innego szpitala dziecja w razie czego nie wywieźli. Do Oławy mam najbliżej i w sumie słyszałam jedną opinie i była pozytywna. ehhh sama nie wiem, w Oławie nie mają oddziału neonatologicznego?

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ----------

ale mam nerwa gram już setny raz w tą samą rundę i przejść nie mogę, przez gre zamula telefon i wchodzę w milion niepotrzebnych stron zanim wejdę i napisze, a telewizor gra za głośno i nic w nim nie leci

aaa brat dzwonił i jego dziewczyna jest w ciąży.

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

bluzka mnie kłuje i ciśnie, kołdra się źle układa, leżę i rycze

(...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam,
spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś,
choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤

Edytowane przez marttb
Czas edycji: 2017-07-07 o 21:08
marttb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 05:32   #262
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Marta ooo fajnie z bratem. Będziecie mieli dzieci w podobnym wieku.

Stary 2017-07-08, 06:52   #263
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Marta super, gratulacje dla brata i jego dziewczyny 😊 będziesz miała komu rzeczy oddać 😁

Zrobił mi się jakiś paskudny cellulit na nogach, nie mogę na to patrzeć.
Dodatkowo mąż jest jeszcze na tym kawalerskim, pewnie jakoś późno wróci, a jutro idzie do pracy na nocke i znowu będę sama 😓 jutro mam urodziny i
8 rocznicę związku i liczyłam na to, że gdzieś pojdziemy, a jakoś się nie zapowiada 😓

Stary 2017-07-08, 07:05   #264
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blond może jeszcze ci niespodzianke przygotuje. To twój też na nocki pracuje? Mój też . Ma albo noc, albo dzień , albo wolne. Dziś też idzie na noc.

Stary 2017-07-08, 07:45   #265
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Blond może jeszcze ci niespodzianke przygotuje. To twój też na nocki pracuje? Mój też . Ma albo noc, albo dzień , albo wolne. Dziś też idzie na noc.

Może, mam nadzieję, że nie piją tam od rana, bo nie wiem co mu zrobię

Mój w sumie pracuje na 2 prace chwilowo te nocki ma co drugi dzień lub rzadziej i idzie tak na 19 i wraca koło 3-4. Później śpi 2 godziny i idzie do siebie do pracy. Teraz to jest hardcore, bo u siebie ma dużo pracy, ale od sierpnia będzie już tam kierownikiem i będzie siedział za biurkiem od 6 do 12 max, a później jeszcze z godzinkę pracy będzie miał na kompie w domu więc te nocki będą spoko.

Wkurza mnie to już, bo wiecznie jestem sama siedzę w domu od lutego i już naprawdę na głowę dostaję. Ile można sprzątać, gotować, prać itp
Stary 2017-07-08, 08:08   #266
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Blond oj to faktycznie ciężko. Ale ważne, że to ostatnie takie dni. Mój pracuje 20-7 lub 15-20. Więc co trzecią noc jestem sama.

Kurcze, myślę o tych kocykach, pieluszkach i już sama nie wiem co zamówić. Muslinowe, bambusowe, bawełniane. Kiedyś chciałam ten kocyk minky ale on ma jedną stronę bawełny a jedną z poliestru. Na bank jeden rożek zamówię, jeden kocyk ( tylko nie wiem jaki). Pewnie zestaw tych 3 pieluszek muślinowych z motherhood. I nie wiem czy ten otulacz z motherhood też. On na zasadzie kocyka lub rożka może być? Ciężko mi podjąć decyzję, jak nie widzę tego na żywo.

Stary 2017-07-08, 08:31   #267
madzieeek
Wtajemniczenie

Marta witaj w klubie - ja od wczoraj ryczę i przestać nie mogę. Do tego jakaś bezsenność mnie dopadła
Gratulacje dla brata!

Blond - ha mam tak otłuszczone uda, że to jest właśnie kolejny powód do płaczu W życiu takiego cellulitu nie miałam. Ehhh...nie ma sprawiedliwości na tym świecie - innym kobietom to rośnie tylko brzuch i tyle. A mnie brzuch to chyba najmniej - za to boczki, tyłek, uda....nawet kolana mam jakieś większe!!

byłam kiedyś "aparatką"!

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-08, 08:50   #268
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Blond oj to faktycznie ciężko. Ale ważne, że to ostatnie takie dni. Mój pracuje 20-7 lub 15-20. Więc co trzecią noc jestem sama.

Kurcze, myślę o tych kocykach, pieluszkach i już sama nie wiem co zamówić. Muslinowe, bambusowe, bawełniane. Kiedyś chciałam ten kocyk minky ale on ma jedną stronę bawełny a jedną z poliestru. Na bank jeden rożek zamówię, jeden kocyk ( tylko nie wiem jaki). Pewnie zestaw tych 3 pieluszek muślinowych z motherhood. I nie wiem czy ten otulacz z motherhood też. On na zasadzie kocyka lub rożka może być? Ciężko mi podjąć decyzję, jak nie widzę tego na żywo.

Ja mam 12 pieluch tetrowych, z 5 flanelowych i 2 otulacze muślinowe. Mam komplet minky do wózka, ta strona minky jest poliestrowa, ale to jest tak milutki materiał myślę, że na zimę do gondoli się nada
Hmm rożek mam z materiału takiego jak kołdra, on jest trochę grubszy i z wypełnieniem w środku. Te otulacze muślinowe są cieniutkie jak pieluszka.
Kocyk też mam z motherhood jeden http://motherhood.pl/sklep/bawelnian...rowy-60x80-76/ ja od nich brałam wszystko w tym wzorze niebieskim z kapeluszami, akurat w promocji było i nadal chyba jest
Cytat:
Napisane przez madzieeek Pokaż wiadomość

Blond - ha mam tak otłuszczone uda, że to jest właśnie kolejny powód do płaczu W życiu takiego cellulitu nie miałam. Ehhh...nie ma sprawiedliwości na tym świecie - innym kobietom to rośnie tylko brzuch i tyle. A mnie brzuch to chyba najmniej - za to boczki, tyłek, uda....nawet kolana mam jakieś większe!!

no ja właśnie też i wychodzi na to, że od wizyty 29.06 przytyłam kolejne 2 kg
ja mam jakieś ramiona wielkie, w ogóle wszystko jakieś fuj. Mam nadzieję, że po ciąży to wszystko zejdzie

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Kupujecie coś takiego jak zawieszka do smoczka?
Ta mi się spodobała https://tralala-studio.pl/pl/dla-nie...a-chmurka.html
Stary 2017-07-08, 09:03   #269
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Madziek poczekaj, po ciąży może zejdzie?

Blond no właśnie szukałam czegoś też cieplejszego no wiadomo, rodzimy we wrześniu to zaraz chłodno się zrobi. Nie wiem czy te kocyki muslinowe nie są za cienkie? Czy nie lepiej je dopiero na wiosnę kupić, a teraz coś cieplejszego?

Te otulacze są na zasadzie ewentualnie zawinięcia maluszka jak np. W rożek? Czy nie będą za cienkie na wrzesień?

Z kocykiem minky mi pomogłaś, bo są śliczne

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Aaa co do zawieszki to poczekaj. Nie wiadomo czy dzidziuś będzie chciał smoczek. Maja nie chciała smoczka, więc teraz nawet nie kupuje. Jak coś to się mąż do apteki przejdzie.

Stary 2017-07-08, 09:36   #270
BLOND_PRINCESSKA
Magda ;)

Cytat:
Madziek poczekaj, po ciąży może zejdzie?

Blond no właśnie szukałam czegoś też cieplejszego no wiadomo, rodzimy we wrześniu to zaraz chłodno się zrobi. Nie wiem czy te kocyki muslinowe nie są za cienkie? Czy nie lepiej je dopiero na wiosnę kupić, a teraz coś cieplejszego?

Te otulacze są na zasadzie ewentualnie zawinięcia maluszka jak np. W rożek? Czy nie będą za cienkie na wrzesień?

Z kocykiem minky mi pomogłaś, bo są śliczne

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Aaa co do zawieszki to poczekaj. Nie wiadomo czy dzidziuś będzie chciał smoczek. Maja nie chciała smoczka, więc teraz nawet nie kupuje. Jak coś to się mąż do apteki przejdzie.

Kurcze nie wiem co Ci doradzić. Jak dla mnie to rozek jest taki cieplejszy, ale z kolei dziecko ma gola górę. Ja zamierzam go używać przez pierwsze dni do podnoszenia małego jakbym nie wiedziała jak go złapać, bo w takim rożku wydaje się to wygodniejsze.
Z kolei te otulacze chciałam używać właśnie do spania jak mały będzie lubił być otulony albo, żeby go tym przykryć w ciepły dzień. We wrześniu może być też ciepło i wtedy kocyk minky na pewno nie zda egzaminu.
Wiec wolałam mieć to i to 😁 jeszcze mam 2 kocyki takie pluszowe 😂

A co do smoczka to w sumie masz rację. Takie to wszystko ładne, że chciałoby się mieć 😁

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości