|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4501 | |
nibyżona
|
Dot.: Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2
Cytat:
![]()
![]() |
#4502 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4503 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak Was czytam to jestem przerażona. Chyba w weekend siądę i zrobię jakąś listę co muszę kupić... bo nie mam nic oprócz ciuszków, które dostałam. To że nie mam nic to jedno, ale nie mam tego nawet w żaden sposób ułożone w głowie, nie wiem jakie marki są fajne, które nie, co się przyda, a co jest bez sensu. No porażka, zaraz zacznę 28 tydzień. Muszę się wziąć w garść
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4504 |
Zadomowienie
|
Joasiala u nas z pierworodnym sprawdzil sie prezent od brata. Ale musi to byc wypas o ktorym dziecko marzy. Nie mowie ze wypas ma kosztowac milion, jego wypas kosztowal jakies 2 dychy,ale trzeba trafic tak zeby dziecko bylo przeszczesliwe i tym sie pochlonelo,przy okazji mozna mowic ze brat/siostra slyszal z brzuszka co mu sie podoba i co chcialby dostac,chyba nawet z nim to wczesniej uzgodnilam co mu brat kupi. dostal figurki buzza astrala chudego i jessi z toy stroy - taka najprostsza chinszczyzne z allegro a zabawy mial na kolejne miesiace
![]() Katka 4-5 komletow starczy, ja body z krotkim rekawem w ogole nie biore,bo u mnie w domu cieplo to bedzie mialo jedna warstwe z dlugkim rekawem, bluzki lepsze sa od rozmiaru 68,bo wczesniej przynajmniej u mnie strasznie sie zawijaly i dziecku bylo niewygodnie. wiec ja w rozmiarach 56-62 to 4 body z dlugim 4pajace i 2 rajtki- rajtki najmniej uciskowe i wygodne z hm. jak zdarzy sie ze dziecko bedzie ulewalo przesikiwalo zawsze mozna dokupic. Aphrael ja bylam przygotoana jak na wojne z tym ulewaniem bo pierwszy mial refluks i jak bralam go na odbicie to potrafil chlusnac na 2-3metry,a drugi ani razu-szok jacy rozni. Z ryczeniem tez bylam zwarta i gotowa sie z tym zmierzyc a drugi nie mial ani jednej kolki,w ogole nie plakal,taki kochany bąbelek byl,a ten starszy jest diablem do dzis,juz boje sie co z niego wyrosnie :P ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Agulek ze spokojem, jak chcesz to mozesz poczekac na mnie do polowy sierpnia ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4505 |
Zakorzenienie
|
Lotso, ale Ty już masz dzieci, bardziej masz ułożone w głowie co kupić, wiesz co Ci się sprawdziło, a co nie, a ja jestem jak zagubione dziecko we mgle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4506 |
Zadomowienie
|
To ja zrobie Ci liste i ciemno bedziesz mogla kupic😊😊😊tylko do zrobienia listy musze sie zebrac😀😀
|
![]() ![]() |
![]() |
#4507 |
Zadomowienie
|
Lotso no właśnie moja jest fanką kucykow, miała takiego swojego ukochanego, ale ktoś jej go ukradł. I planujemy właśnie kupić jej takiego samego i podarować od dzidzi.
U mnie też już 28 tc 😊. Jutro zamierzam znieść ze strychu ciuszki po starszej córce i sprawdzić co mam, a co muszę dokupić. Wczoraj mój M kupił leżaczek do kąpieli, a dzisiaj koleżanka oddała mi przewijak. A że prowadzi sklep z artykulami dla dzieci w ramach podziękowania za pożyczenie przewijaka dała mi 3 pokrowce na przewijak. Pieluszki, prześcieradła itp miałam zamawiać na allegro, ale chyba się do niej wybiore i na żywo sprawdzę materiały i coś może zakupie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4508 |
Zadomowienie
|
To bedzie na prawde dobry pomysl 😊😊😊 kucyki?? Jeny jakby trafila mi sie cora to niezle bede musiala sie przestawic bo troche sie zchłopczylam przy tych moich szatanach😀😀
|
![]() ![]() |
![]() |
#4509 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4510 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nunny, właśnie dziś z mężem o tym gadałam, że jakbym trafila do szpitala to chyba musiałabym jakieś babciowe piżamy na szybko od mamy brać (ona głównie takie ma) bo ja to nic nie mam, śpię albo nago albo w jakiś koszulkach z odkrytym tylkiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4512 |
Zadomowienie
|
Nunny szlafroka w szpitalu nie użyłam ani razu, na oddziale było tak gorąco, ze koszula z krótkim rękawem była za ciepła. Majtek poporodowych nie miałam, bo położna mi odradzila. Większość rzeczy to są bajery, bez których spokojnie się obejdziesz.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4513 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja idę wg tej listy http://www.mamalekarz.pl/wp-content/...MamaLekarz.pdf przy czym sprawdzam sobie opinie na jakieś poszczególne rzeczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4514 |
Zadomowienie
|
Mi się szlafrok przydał w szpitalu, ale bardziej dlatego, że miałam gorączkę :P, majtki siateczkowe też używałam, bo nie musiałam się wysilać żeby je ściągnąć tylko rozrywałam :P a po CC człowiek staje się bardzo ergonomiczny ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
#4515 |
Wtajemniczenie
|
Ja też się właśnie boję, że trafię do szpitala wcześniej. A ja ani piżamy, ani nic.
Pękła nam rura w mieszkaniu i sobie woda tryskała. Akurat męża nie było w domu, bo we Wrocławiu służbowo. Zawsze pod górkę musi być. A jutro wyjeżdżamy w rodzinne strony na 3-4 dni |
![]() ![]() |
![]() |
#4516 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4517 |
Zadomowienie
|
Goslawka przy drugim czy kolejnym porodzie to już czlowiek jest trochę mądrzejszy, bo mniej więcej wiesz co się przydało, co było zbędne. Bo nie ma jednej uniwersalnej listy, bo jednej pewne rzecz są przydatne a dla innej nie. Teraz przeglądałam listę, którą wyrzuciła Lynn i tam zamiast octeniseptu do pielegnacji pępka polecali przemywanie spirytusem. A np u mnie sprawdził się właśnie octenisept.
Co do podkładów poporodowych czy podpasek warto zorientować się szpitalu, bo u mnie w szpitalu nie musiałam mieć swoich, były dostępne szpitalne. Wiele zależy chyba też od tego czy masz cc czy pn. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4518 |
Raczkowanie
|
To są normy które pokazują cukrzyce ciążową. Norma na czczo do 90, a 1h po posilku 120(140).
|
![]() ![]() |
![]() |
#4519 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Macie rację, dużo rzeczy to są zbędne wydatki, dlatego np. ja nic prawie nie mam jeszcze bo nie chcę kasy wydawać niepotrzebnie. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4520 |
Raczkowanie
|
A jak tam dziewczyny u Was z kilogramami? Ciągle widzę temat cukru na tapecie i jakoś sama myśl nachodzi, co z tą wagą
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4521 | |
nibyżona
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Aguleekk spoko od tego jest m.in wątek ze przekazujemy sobie takie informacje ![]() ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ---------- Co do wagi jestem -3/4kg od początkowej. A że od 3 dni meczy mnie żołądek który postanowił zamieszkać zaraz za mostkiem to wmuszam w siebie jedzenie a i tak ciągle mam uczucie ze mi stoi i np leżenie jest mega nieprzyjemne ![]()
"...to był maj." 18.05.2011r. ♥ 23.05.2015r. ∞ 16.10.2017r. T ♥ ![]() Edytowane przez Cherry_Muffin Czas edycji: 2017-07-07 o 21:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4522 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez nunny Czas edycji: 2017-07-07 o 21:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4523 |
Zadomowienie
|
Jeżeli macie blisko do szpitala to nie warto brać za dużo rzeczy, bo po powrocie do domu zaleca się, żeby wszystkie rzeczy szpitalne (noszone czy nie) wyprać, łącznie z torbą.
Ja do szpitala miałam jakieś 10 minut jazdy samochodem i mąż na bieżąco mi dowoził to co było potrzebne. Wiadomo jak ktoś ma do szpitala daleko, no to na pewno trzeba wziąć więcej rzeczy. Co do tych majtek, mnie było najwygodniej bez 😜 Mialam nacinane krocze i majtki zakladalam tylko jak wstawalam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- U mnie +7 kg, a teraz przed nami czas kiedy dziecko najwięcej będzie przybieralo na wadze i my pewnie też. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4524 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4525 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4526 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4527 |
Zadomowienie
|
Wracajac do wyprawki to mam pelen spokoj.ale jak patrze na kalendarz i widze ze zostalo mi 8tyg do rozwiazania to robi mi sie goraco😀😀
Ja pewnie gubic kg i tym razem nie bede musiala ale znowu bede musiala spedzic milion godzin na stepperze zeby mi sie tylek z powrotem podniosl.no flak flak flak az zal mi tylek sciska😝😝 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4528 |
Rozeznanie
|
Ja z innej beczki 😊 zaczynam poszukiwania mebli dla małego. Chcę kupić komplet komoda z przewijakiem (taka zeby bylo dużo miejsca na kosmetyki dla dziecka na komodzie koło przewijaka plus szuflady), szafa, łóżeczko z szufladą. Polecacie coś?
Wstępnie przeglądałam vox, Ikea, klupś, brw. Nie znalazłam nic ciekawego.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez rzeczozn Czas edycji: 2017-07-07 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#4529 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4530 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.