Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2 - Strona 151 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-07, 16:51   #4501
Cherry_Muffin
nibyżona

Dot.: Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2

Cytat:
Napisane przez Aneu8899 Pokaż wiadomość
Jakie są te normy glukozy?

Coś mi chyba za wysokie wyszło. Na czczo 62 mg, po 1h 153 mg. Po 2 h 121.
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-07, 17:39   #4502
Aneu8899
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
Dzięki. Też doczytałam w necie. Najpierw myślałam że po 1 h do 140. Dobrze, że ok, bo zaczynałam się martwić moją dietą.
Aneu8899 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-07, 18:34   #4503
aguleekk
Zakorzenienie

Dziewczyny, jak Was czytam to jestem przerażona. Chyba w weekend siądę i zrobię jakąś listę co muszę kupić... bo nie mam nic oprócz ciuszków, które dostałam. To że nie mam nic to jedno, ale nie mam tego nawet w żaden sposób ułożone w głowie, nie wiem jakie marki są fajne, które nie, co się przyda, a co jest bez sensu. No porażka, zaraz zacznę 28 tydzień. Muszę się wziąć w garść

20.08.2016
aguleekk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-07, 18:40   #4504
Lotso
Zadomowienie

Joasiala u nas z pierworodnym sprawdzil sie prezent od brata. Ale musi to byc wypas o ktorym dziecko marzy. Nie mowie ze wypas ma kosztowac milion, jego wypas kosztowal jakies 2 dychy,ale trzeba trafic tak zeby dziecko bylo przeszczesliwe i tym sie pochlonelo,przy okazji mozna mowic ze brat/siostra slyszal z brzuszka co mu sie podoba i co chcialby dostac,chyba nawet z nim to wczesniej uzgodnilam co mu brat kupi. dostal figurki buzza astrala chudego i jessi z toy stroy - taka najprostsza chinszczyzne z allegro a zabawy mial na kolejne miesiace Teraz moi kawalerowie czekaja na lego, juz wiedza jakie dostana i zaczyna sie czas podjarki. oni beda skladac z tztem a ja bede miala swiety spokoj :P
Katka 4-5 komletow starczy, ja body z krotkim rekawem w ogole nie biore,bo u mnie w domu cieplo to bedzie mialo jedna warstwe z dlugkim rekawem, bluzki lepsze sa od rozmiaru 68,bo wczesniej przynajmniej u mnie strasznie sie zawijaly i dziecku bylo niewygodnie. wiec ja w rozmiarach 56-62 to 4 body z dlugim 4pajace i 2 rajtki- rajtki najmniej uciskowe i wygodne z hm. jak zdarzy sie ze dziecko bedzie ulewalo przesikiwalo zawsze mozna dokupic. Aphrael ja bylam przygotoana jak na wojne z tym ulewaniem bo pierwszy mial refluks i jak bralam go na odbicie to potrafil chlusnac na 2-3metry,a drugi ani razu-szok jacy rozni. Z ryczeniem tez bylam zwarta i gotowa sie z tym zmierzyc a drugi nie mial ani jednej kolki,w ogole nie plakal,taki kochany bąbelek byl,a ten starszy jest diablem do dzis,juz boje sie co z niego wyrosnie :P

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Agulek ze spokojem, jak chcesz to mozesz poczekac na mnie do polowy sierpnia mi sie wcale nie spieszy do kompletowania a dzisiaj tez zaczelam 28tydzien! :O
Lotso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-07, 18:49   #4505
aguleekk
Zakorzenienie

Lotso, ale Ty już masz dzieci, bardziej masz ułożone w głowie co kupić, wiesz co Ci się sprawdziło, a co nie, a ja jestem jak zagubione dziecko we mgle

20.08.2016
Stary 2017-07-07, 19:00   #4506
Lotso
Zadomowienie

To ja zrobie Ci liste i ciemno bedziesz mogla kupic😊😊😊tylko do zrobienia listy musze sie zebrac😀😀
Stary 2017-07-07, 19:24   #4507
joasiala
Zadomowienie

Lotso no właśnie moja jest fanką kucykow, miała takiego swojego ukochanego, ale ktoś jej go ukradł. I planujemy właśnie kupić jej takiego samego i podarować od dzidzi.
U mnie też już 28 tc 😊. Jutro zamierzam znieść ze strychu ciuszki po starszej córce i sprawdzić co mam, a co muszę dokupić. Wczoraj mój M kupił leżaczek do kąpieli, a dzisiaj koleżanka oddała mi przewijak. A że prowadzi sklep z artykulami dla dzieci w ramach podziękowania za pożyczenie przewijaka dała mi 3 pokrowce na przewijak. Pieluszki, prześcieradła itp miałam zamawiać na allegro, ale chyba się do niej wybiore i na żywo sprawdzę materiały i coś może zakupie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-07-07, 19:32   #4508
Lotso
Zadomowienie

To bedzie na prawde dobry pomysl 😊😊😊 kucyki?? Jeny jakby trafila mi sie cora to niezle bede musiala sie przestawic bo troche sie zchłopczylam przy tych moich szatanach😀😀
Stary 2017-07-07, 19:48   #4509
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
Lotso, ale Ty już masz dzieci, bardziej masz ułożone w głowie co kupić, wiesz co Ci się sprawdziło, a co nie, a ja jestem jak zagubione dziecko we mgle
Spooko, mi wczoraj siostra meza dzwoni ze sa majtki poporodowe w rossmanie na przecenie zebym kupila a ja : coooo?? Nawet jeszcze o takich bajerach nie mysle. Ale maz krzyczy na mnie zebym sie ogarnela bo w sumie w kazdej chwili moge wyladowac w szpitalu tfu tfu odpukac, a nawet szlafroka i porzadnej pizamy nie mam. Damy rade
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-07, 19:50   #4510
aguleekk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lotso Pokaż wiadomość
To ja zrobie Ci liste i ciemno bedziesz mogla kupic😊😊😊tylko do zrobienia listy musze sie zebrac😀😀
Zrób, zrób, nie tylko mi się przyda

Nunny, właśnie dziś z mężem o tym gadałam, że jakbym trafila do szpitala to chyba musiałabym jakieś babciowe piżamy na szybko od mamy brać (ona głównie takie ma) bo ja to nic nie mam, śpię albo nago albo w jakiś koszulkach z odkrytym tylkiem

20.08.2016
Stary 2017-07-07, 19:52   #4511
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Spooko, mi wczoraj siostra meza dzwoni ze sa majtki poporodowe w rossmanie na przecenie zebym kupila a ja : coooo?? Nawet jeszcze o takich bajerach nie mysle. Ale maz krzyczy na mnie zebym sie ogarnela bo w sumie w kazdej chwili moge wyladowac w szpitalu tfu tfu odpukac, a nawet szlafroka i porzadnej pizamy nie mam. Damy rade
Mój mąż dzisiaj też powiedział, że musimy być gotowi na wszystko i że trzeba się organizować i że musimy pojechać do szpitala kilka razy różnymi drogami, na wszelki wypadek Wreszcie się obudził, bo miał dość 'luźne' podejście do mojego wicia gniazdka Dzisiaj rozpoczęłam 28 tc a jedna z moich koleżanek urodziła w okolicy 33 tygodnia, więc wszystko się może zdarzyć.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-07, 19:55   #4512
joasiala
Zadomowienie

Nunny szlafroka w szpitalu nie użyłam ani razu, na oddziale było tak gorąco, ze koszula z krótkim rękawem była za ciepła. Majtek poporodowych nie miałam, bo położna mi odradzila. Większość rzeczy to są bajery, bez których spokojnie się obejdziesz.

Stary 2017-07-07, 19:56   #4513
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:
Zrób, zrób, nie tylko mi się przyda

Nunny, właśnie dziś z mężem o tym gadałam, że jakbym trafila do szpitala to chyba musiałabym jakieś babciowe piżamy na szybko od mamy brać (ona głównie takie ma) bo ja to nic nie mam, śpię albo nago albo w jakiś koszulkach z odkrytym tylkiem
Ja też nago spię na ogół, jedynie u teściów wbijam się w jakieś galoty, które myślałam, że ostatnio mnie przetną w pół

Ja idę wg tej listy http://www.mamalekarz.pl/wp-content/...MamaLekarz.pdf przy czym sprawdzam sobie opinie na jakieś poszczególne rzeczy.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-07, 20:09   #4514
goslawka
Zadomowienie

Mi się szlafrok przydał w szpitalu, ale bardziej dlatego, że miałam gorączkę :P, majtki siateczkowe też używałam, bo nie musiałam się wysilać żeby je ściągnąć tylko rozrywałam :P a po CC człowiek staje się bardzo ergonomiczny ;D
goslawka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-07, 20:11   #4515
migifigi
Wtajemniczenie

Ja też się właśnie boję, że trafię do szpitala wcześniej. A ja ani piżamy, ani nic.

Pękła nam rura w mieszkaniu i sobie woda tryskała. Akurat męża nie było w domu, bo we Wrocławiu służbowo. Zawsze pod górkę musi być.

A jutro wyjeżdżamy w rodzinne strony na 3-4 dni
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-07, 20:21   #4516
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Joasiala u nas z pierworodnym sprawdzil sie prezent od brata. Ale musi to byc wypas o ktorym dziecko marzy. Nie mowie ze wypas ma kosztowac milion, jego wypas kosztowal jakies 2 dychy,ale trzeba trafic tak zeby dziecko bylo przeszczesliwe i tym sie pochlonelo,przy okazji mozna mowic ze brat/siostra slyszal z brzuszka co mu sie podoba i co chcialby dostac,chyba nawet z nim to wczesniej uzgodnilam co mu brat kupi. dostal figurki buzza astrala chudego i jessi z toy stroy - taka najprostsza chinszczyzne z allegro a zabawy mial na kolejne miesiace Teraz moi kawalerowie czekaja na lego, juz wiedza jakie dostana i zaczyna sie czas podjarki. oni beda skladac z tztem a ja bede miala swiety spokoj
Katka 4-5 komletow starczy, ja body z krotkim rekawem w ogole nie biore,bo u mnie w domu cieplo to bedzie mialo jedna warstwe z dlugkim rekawem, bluzki lepsze sa od rozmiaru 68,bo wczesniej przynajmniej u mnie strasznie sie zawijaly i dziecku bylo niewygodnie. wiec ja w rozmiarach 56-62 to 4 body z dlugim 4pajace i 2 rajtki- rajtki najmniej uciskowe i wygodne z hm. jak zdarzy sie ze dziecko bedzie ulewalo przesikiwalo zawsze mozna dokupic. Aphrael ja bylam przygotoana jak na wojne z tym ulewaniem bo pierwszy mial refluks i jak bralam go na odbicie to potrafil chlusnac na 2-3metry,a drugi ani razu-szok jacy rozni. Z ryczeniem tez bylam zwarta i gotowa sie z tym zmierzyc a drugi nie mial ani jednej kolki,w ogole nie plakal,taki kochany bąbelek byl,a ten starszy jest diablem do dzis,juz boje sie co z niego wyrosnie :P

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Agulek ze spokojem, jak chcesz to mozesz poczekac na mnie do polowy sierpnia mi sie wcale nie spieszy do kompletowania a dzisiaj tez zaczelam 28tydzien! :O
Dziękuję za rady

---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:21 ----------

Cytat:
Zróóóób

Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-07, 20:23   #4517
joasiala
Zadomowienie

Goslawka przy drugim czy kolejnym porodzie to już czlowiek jest trochę mądrzejszy, bo mniej więcej wiesz co się przydało, co było zbędne. Bo nie ma jednej uniwersalnej listy, bo jednej pewne rzecz są przydatne a dla innej nie. Teraz przeglądałam listę, którą wyrzuciła Lynn i tam zamiast octeniseptu do pielegnacji pępka polecali przemywanie spirytusem. A np u mnie sprawdził się właśnie octenisept.
Co do podkładów poporodowych czy podpasek warto zorientować się szpitalu, bo u mnie w szpitalu nie musiałam mieć swoich, były dostępne szpitalne.
Wiele zależy chyba też od tego czy masz cc czy pn.

Stary 2017-07-07, 20:24   #4518
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cherry_Muffin Pokaż wiadomość
To są normy które pokazują cukrzyce ciążową. Norma na czczo do 90, a 1h po posilku 120(140).
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-07, 20:51   #4519
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja śpię obecnie w koszulce na ramiączkach która nie zasłania mi już całego brzucha i majtkach, ewentualnie koszulka biało-czerwona POLSKA z euro 2016

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Mój mąż dzisiaj też powiedział, że musimy być gotowi na wszystko i że trzeba się organizować i że musimy pojechać do szpitala kilka razy różnymi drogami, na wszelki wypadek Wreszcie się obudził, bo miał dość 'luźne' podejście do mojego wicia gniazdka Dzisiaj rozpoczęłam 28 tc a jedna z moich koleżanek urodziła w okolicy 33 tygodnia, więc wszystko się może zdarzyć.
Hahaha, ciekawe jak my będziemy jechać, bo do szpitala w którym chcę rodzić mam 50 km., a boję się że mój mąż będzie w takim szoku że sama będę musiała prowadzić Dokładnie, wszystko się może zdarzyć a szpitala już tak czy siak nie unikniemy w naszym stanie Ja jeszcze jakieś pantofle muszę kupić i ręczniki rzeczywiście spakować, niech sobie to leży. Chciałam nową torbę kupować, ale mi tż do głowy popukał

Cytat:
Napisane przez joasiala Pokaż wiadomość
Nunny szlafroka w szpitalu nie użyłam ani razu, na oddziale było tak gorąco, ze koszula z krótkim rękawem była za ciepła. Majtek poporodowych nie miałam, bo położna mi odradzila. Większość rzeczy to są bajery, bez których spokojnie się obejdziesz.

Może być i tak że nie użyję, ale lepiej mieć w razie czego, może się potem w domu przyda, jakiś taki zwykły chcę kupić, niedrogi. Co do tych majtek, to ja nie wiem jak to jest ale słyszałam że są wygodniejsze, bo nie uciskają.

Macie rację, dużo rzeczy to są zbędne wydatki, dlatego np. ja nic prawie nie mam jeszcze bo nie chcę kasy wydawać niepotrzebnie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-07, 20:53   #4520
Sylwia880
Raczkowanie

A jak tam dziewczyny u Was z kilogramami? Ciągle widzę temat cukru na tapecie i jakoś sama myśl nachodzi, co z tą wagą Ja startowałam z 63kg przy 168, teraz 27tc i już mam 75kg. Zaczynam się martwić czy z tym nadmiarem sobie poradzę, bo normę na całą ciążę osiągnęłam własnie teraz a przede mną jeszcze 3 miesiące, boję się o rozstępy i jak to pozniej bedzie wygladało...wszedzie wiszące fałdy?? ehhh...
Sylwia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-07, 21:04   #4521
Cherry_Muffin
nibyżona

Cytat:
Napisane przez GaTTa Pokaż wiadomość
To są normy które pokazują cukrzyce ciążową. Norma na czczo do 90, a 1h po posilku 120(140).
To są normy które sa brane pod uwagę gdy odczytuje się krzywą cukrowa więc nie kumam komentarza, bo było pytanie o to, a nie o normy glukozy na czczo i po posiłkach. Aneu napisała o glukozie więc można było stwierdzić że chodziło jej o tą co Tobie, ale są 3 wyniki i z tego co pamiętam byla na krzywej więc

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Aguleekk spoko od tego jest m.in wątek ze przekazujemy sobie takie informacje

---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Co do wagi jestem -3/4kg od początkowej. A że od 3 dni meczy mnie żołądek który postanowił zamieszkać zaraz za mostkiem to wmuszam w siebie jedzenie a i tak ciągle mam uczucie ze mi stoi i np leżenie jest mega nieprzyjemne
16.10.2017r. T ♥

Edytowane przez Cherry_Muffin
Czas edycji: 2017-07-07 o 21:07
Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-07, 21:07   #4522
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sylwia880 Pokaż wiadomość
A jak tam dziewczyny u Was z kilogramami? Ciągle widzę temat cukru na tapecie i jakoś sama myśl nachodzi, co z tą wagą Ja startowałam z 63kg przy 168, teraz 27tc i już mam 75kg. Zaczynam się martwić czy z tym nadmiarem sobie poradzę, bo normę na całą ciążę osiągnęłam własnie teraz a przede mną jeszcze 3 miesiące, boję się o rozstępy i jak to pozniej bedzie wygladało...wszedzie wiszące fałdy?? ehhh...
u mnie już ponad 8 kilo więcej niż przed ciąża Ale pocieszam się że maleństwo waży już pewnie kilo z kawałkiem, wody płodowe, zwiększona ilość krwi, woda która się zatrzymała, piersi troszkę urosły no i zbiera się, chociaż ostatnio strasznie szybko przybieram i martwię się co będzie dalej.

Edytowane przez nunny
Czas edycji: 2017-07-07 o 21:09
Stary 2017-07-07, 21:12   #4523
joasiala
Zadomowienie

Jeżeli macie blisko do szpitala to nie warto brać za dużo rzeczy, bo po powrocie do domu zaleca się, żeby wszystkie rzeczy szpitalne (noszone czy nie) wyprać, łącznie z torbą.
Ja do szpitala miałam jakieś 10 minut jazdy samochodem i mąż na bieżąco mi dowoził to co było potrzebne.
Wiadomo jak ktoś ma do szpitala daleko, no to na pewno trzeba wziąć więcej rzeczy.

Co do tych majtek, mnie było najwygodniej bez 😜 Mialam nacinane krocze i majtki zakladalam tylko jak wstawalam.

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

U mnie +7 kg, a teraz przed nami czas kiedy dziecko najwięcej będzie przybieralo na wadze i my pewnie też.

Stary 2017-07-07, 21:19   #4524
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joasiala Pokaż wiadomość

[/COLOR]U mnie +7 kg, a teraz przed nami czas kiedy dziecko najwięcej będzie przybieralo na wadze i my pewnie też.

O litości... Ja już na swoje uda patrzeć nie mogę
Stary 2017-07-07, 21:20   #4525
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Ja śpię obecnie w koszulce na ramiączkach która nie zasłania mi już całego brzucha i majtkach, ewentualnie koszulka biało-czerwona POLSKA z euro 2016

Hahaha, ciekawe jak my będziemy jechać, bo do szpitala w którym chcę rodzić mam 50 km., a boję się że mój mąż będzie w takim szoku że sama będę musiała prowadzić Dokładnie, wszystko się może zdarzyć a szpitala już tak czy siak nie unikniemy w naszym stanie Ja jeszcze jakieś pantofle muszę kupić i ręczniki rzeczywiście spakować, niech sobie to leży. Chciałam nową torbę kupować, ale mi tż do głowy popukał

Może być i tak że nie użyję, ale lepiej mieć w razie czego, może się potem w domu przyda, jakiś taki zwykły chcę kupić, niedrogi. Co do tych majtek, to ja nie wiem jak to jest ale słyszałam że są wygodniejsze, bo nie uciskają.

Macie rację, dużo rzeczy to są zbędne wydatki, dlatego np. ja nic prawie nie mam jeszcze bo nie chcę kasy wydawać niepotrzebnie.
A ja mam bluzkę którą kupiłam z 4 lata temu w butik outlet. Za grosze z metką bershka. Jakiś elastyczny materiał, dla mnie sukienka bombka. Rośnie ze mną a materiał wciąż jak nowy. Może być jako bluzka i sukienka i widzę że jeszcze długo w niej pośpię a tak to T-shirt i majty bokserki

Stary 2017-07-07, 21:24   #4526
Sylwia880
Raczkowanie

Cytat:
O litości... Ja już na swoje uda patrzeć nie mogę
O to, to cellulit mi się też zrobił na udach...zaczynam się poważnie martwić...
Sylwia880 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-07, 21:36   #4527
Lotso
Zadomowienie

Wracajac do wyprawki to mam pelen spokoj.ale jak patrze na kalendarz i widze ze zostalo mi 8tyg do rozwiazania to robi mi sie goraco😀😀

Ja pewnie gubic kg i tym razem nie bede musiala ale znowu bede musiala spedzic milion godzin na stepperze zeby mi sie tylek z powrotem podniosl.no flak flak flak az zal mi tylek sciska😝😝
Stary 2017-07-07, 21:38   #4528
rzeczozn
Rozeznanie

Ja z innej beczki 😊 zaczynam poszukiwania mebli dla małego. Chcę kupić komplet komoda z przewijakiem (taka zeby bylo dużo miejsca na kosmetyki dla dziecka na komodzie koło przewijaka plus szuflady), szafa, łóżeczko z szufladą. Polecacie coś?
Wstępnie przeglądałam vox, Ikea, klupś, brw. Nie znalazłam nic ciekawego..

Edytowane przez rzeczozn
Czas edycji: 2017-07-07 o 21:40
rzeczozn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-07, 22:46   #4529
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Napisane przez Sylwia880 Pokaż wiadomość
O to, to cellulit mi się też zrobił na udach...zaczynam się poważnie martwić...
Mnie też

Stary 2017-07-07, 22:55   #4530
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
I fajnie sytuacja się rozwiązała z tymi rzeczami.

Wczoraj mała mnie straszyla, bo cały dzień nie czułam ruchów. Wieczorem jak się położyłam bardziej na boku, tak że leżałam na brzuchu częściowo to dostałam tak w pęcherz, że prawie się posikalam 😂

U nas piękna pogoda i ciepelko się szykuje. A ja spać bym poszła 😁

U mnie bardzo często przed spaniem od urządza sobie potańcówkę albo boks 😉
Cytat:
Napisane przez Aleaa_ Pokaż wiadomość
Niestety znam to, po CC często pokarm pojawia się później. A co do siary, mnie też się pojawiła szybko a pokarmu mało miałam, dodatkowo dużo problemów z przystawianiem, bo młody nie miał odruchu ssania. Mam nadzieję, że tym razem obejdzie się bez problemów 😊

alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości