![]() |
#1 |
BAN stały
|
Długie związki
Hej.
Wiem jestem młoda. Niedoświadczona. Nic o tym nie wiem. Ale lubie pary które sie poznają w czasie szkolnym i tyle razem zyją,pobierają sie itd. Są tu jakieś takie pary ![]() Poprzypominajcie sobie jak to było. Powspominajcie tutaj ![]() Lubie słuchać takie opowiastki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Długie związki
Witaj
Wprawdzie ja nie poznałam mojego obecnego męża w szkole ale na studiach, na 1 roku...przez pięć lat byliśmy razem ( razem mieszkaliśmy w akademiku) poźniej kolejne dwa trudne ( z racji problemów ze znalezieniem pracy w zawodzie) lata razem i w tym roku pobraliśmy się ![]() Może nie jesteśmy ze sobą zbyt długo ale mieszkając ze sobą 7 lat poznaliśmy się dokładnie i teraz będąc małżeństwem znamy swoje nawyki te dobre i te złe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
oo to ja
![]() poznałam sie z moim TZ jak razem poszlismy do jednej klasy w liceum ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
My tez poznaliśmy się w liceum, chodziliśmy do jednej klasy, kumplowaliśmy się - byliśmy w jednej paczce... Ale dopiero po studiach zostaliśmy parą. Nasz ślub zaplanowaliśmy w 13 rocznicę naszego poznania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Oooo
![]() ![]() noo 7 lat mieszkania to już można zaliczyć do długiego związku ![]() Dla mnie ogółem 5 lat to juz dużo ![]() A w jakim Wieku sie poznaliście ? Kiedy stwierdziliście,że chcecie razem mieszkac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Witam! ja też byłam w długim związku, trwał 5 lat. Poznaliśmy się jak byłam w pierwszej klasie gimnazjum. Była to taka młodzniencza milosc( tak to wtedy nazywalam), myslalam, ze to jest to. Przezylismy tyle razem, wszyscy mysleli, ze bedziemy ze soba na zawsze. Nie odpowiadalo mi wiele rzeczy w tym zwiazku od kiedy dojrzalam, doszlam do wniosku, ze to nie jest to czego potrzebuje..przestalam go kochac( chyba tak naprawde nigdy go nie kochalam). tak od zaraz..byl moim przyjacielem, dobrym kumplem, ale nic wiecej..Przestalam wierzyc w takie mlodziencze milosci. Doszlam do wniosku, ze trzeba dojrzec do tak silnego uczucia, prawdziwego przede wszystkim.
Teraz jestem juz 8 miesiecy z moim drugim chlopakiem, ktorego w koncu moge nazwac Moja Pierwsza Prawdziwa Miloscia. Wiem, ze teraz jest to wlasnie to czego szukalam. Ten jedyny na zawsze.
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
A od początku czułaś ze go nie kochasz ? czy jak?
Czasem wychodzą takie długie młodziencze zwiazki ;P Ale nie zawsze. Ja w 3 gim dopiero zaczełam chodzic z jednym ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
kaaamila ja podobnie-zaczęłam być z chlopakiem od 1 klasy gimnazjum.
Ale już od dawna nie uważam tego za młodzieńczą miłość. Dla mnie (i dla niego) to coś powaznego i bardzo waznego. Przeszliśmy razem bardzo wiele, czasem sama sie sobie dziwie jak wiele! Były nawet takie chwile, że rozmawialismy sobie szczerze np. o tym, że moze chcemy jeszcze "spróbowac kogos innego", poznac, byc z kims, spotykac sie i co? Oboje doszlismy do wniosku, że to nie ma sensu, bo nigdy nie znajdziemy osob, które zastapia nas sobie ![]() 27 Maja mija 5 lat odkąd jestesmy razem, a uczucie jak było tak jest- z tym, że silniejsze i duuzo dojrzalsze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
łał
![]() ![]()
![]() |
#10 |
BAN stały
|
ja mam nadzieje ze będe tak opowiadać. Ja już się dzieki mojemu chłopakowi tyle nauczyłam,że szok. Niby tacy młodzi,ale tyle co on mnie nauczył. okazywania uczuc. wydobyl ze mnie cechy charakteru o których nawet pojęcia nie miałam ;P
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
Szaleńczo zakochana w swojej córeczce ![]() 21.11.2012 r. 13:50 - na świat przyszła Alicja ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BAN stały
|
A jak on zareagował ? Że z nim zerwałaś? Przejął się?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Na poczatku powiedzialam mu, ze to koniec, ze to nie ma sensu. On poprosil o spotkanie..chyba plakal
![]() Plakal..przytulilam go na pozegnanie... Dzwonil jeszcze czasami aby zapytac co slychac..przyslal mi nawet kwiaty do pracy ( nigdy nie dal mi nawet kwiatka jak bylismy razem), potem zadzwonil, myslal ze mnie kupi na kwiaty. Jak powiedzialam ze te kwiaty to milo z jego strony, ale ja nigdy juz do niego nie wroce to powiedzial tylko ze szkoda ze wydal tyle kasy ![]() Słyszałam od znajomych, ze zalil sie komus, ze go skrzywdzilam.. A ja chcialam być tylko szczesliwa..
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ja ze swoim jestem prawie 7 lat (w lipcu minie)
poznalismy sie kiedy ja bylam w gimnazjum a on w szkole średniej. Przezyliśmy ze sobą wiele, dojrzewaliśmy razem, widzielismy jak ksztaltuja sie nasze charaktery, poglady na swiat. Bywało różnie - to wiadome. Kilka dni temu sie zaręczyliśmy a co będzie dalej czas pokaże... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ojoj, to temat i dla mnie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#16 |
Adwokat diabła
|
Poznaliśmy się ponad 6 lat temu, kiedy bylismy obydwoje w gimnazjum..
On w ostatniej klasie a ja w pierwszej.. Jak to w takim młodym związku bywały dni usłane różami a inne gorsze.. Teraz mija już trzeci tydzień od kiedy się zaręczyliśmy.. Jest dobrze, oby było tak dalej
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
^^
Edytowane przez Olcia101 Czas edycji: 2008-06-09 o 18:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem czy ponad 4lata to długo, ale napisze
![]() Poznałam go w wakacje, przed pójściem do Liceum, on je akurat skończył. 2-3miesiace spotykaliśmy sie, później zaczęliśmy być ze sobą. Od początku jakieś zgrzyty były ![]() ![]() ![]()
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Hmm ja z moim TŻ nie jestem od czasów gimnazjum ale
znamy się w sumie lat 18 (mieszkał piętro wyżej), on do mnie czuł coś zawsze i zawsze mnie wyróżniał, ale ja nie byłam zainteresowana z resztą to było takie platoniczne bo on nie czuł się gotowy na bycie z kimś. W wakacjie pomiędzy moją 2 a 3 klasą LO (czyli w dzisiejszych czasach jakby między 1 a 2 lo, bo ja jestem jeszcze rocznik niegimnazjalny ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Życzę Wam wszystkim, które nie macie jeszcze, takiego faceta i takiego związku ![]() PS A najśmieszniejsze jest, że podczas rozmowy z przyjaciółką dawno dawno temu, w czasach kiedy TŻ mnie jeszcze w ogóle nie interesował jako facet zaplanowałam sobie, że kiedyś wezmę się za niego, potem się rozstaniemy, on będzie miał 2 dziewczyny żeby zobaczyć jak to jest nie tylko ze mną być po czym wrócimy do siebie forever Sprawdziła się nawet ilość dziewczyn ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Rozeznanie
|
Jejku nisiaq ja miałam bardzo podobnie...posłuchajcie
![]() Poznaliśmy się 5 lat temu-dokładnie 1 maja 2003 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Minął rok...ja przez ten czas spotykałam sie z wieloma chłopakami, Paweł nie miał żadnej dziewczyny...rzadko sie widywaliśmy mimo ze mieszkamy w blokach oddzielonych od siebie 20 m ![]() ![]() ![]() ![]() 25 sierpnia 2008 roku minie nam 4 lata-to nie były lata jak z bajki-na początku było ciężko ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mój Piotr! (też P ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |||
BAN stały
|
Cytat:
Tez bym tak kiedyś chciała opowiadać xD Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ech pierwsza miłość ![]() dodam od siebie, ze najdłużej byłam z kimś 3 lata i ciesze sie ze nie wyszło, bo po wiem, że by było źle gdybym, z nim była. Nie chciała bym miec w zyciu jednego chłopaka i tym bardziej go poznac mając mnie niz 23 lata czy cos w tym stylu. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do związków od gimnazjum- moje zdanie nie jest optymistyczne. Między gimnazjum- szkołą średnią a dorosłością są te lata, intensywne i decydujące niejednokrotnie, w których człowiek dojrzewa, kształtuje (a również zazwyczaj i zmienia w dość sporym stopniu) się charakter. Jest sporo przeciwności losu i nie znam za wiele par które by to przetrwały. (Najbliższym mi przykładem jest pewna szesnastolatka, która przypadkowo ma ten sam genotyp co ja i w związku z tym jestem na bieżąco z ciągle zmienianymi obiektami ![]() Ale... 2 znajome pary- pierwsza- dziewczyna miała 16 lat, chłopak 20 kiedy się zeszli. Teraz są po 30, mają synka i układa im się nadal Druga- dziewczyna miała 13 lat!! ![]() Więc jeśli naprawdę ludzie się dobiorą dobrze to wszystko możliwe ![]() Życzę powodzenia i pozdrawiam
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
A My będziemy obchodzić naszą 5 rocznicę bycia razem za niecaly tydzień
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uwierz mi, ze gdybys trafiła na prawdziwa miłość, to miałabyś inne zdanie na ten temat ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
poza tym ja sie ciesze ze mam jednego, z nim mogłam wszytsko odkrywac i z nim wezmę slub ![]() ![]() niestety nie kazdy ma takie szczescie, ze od razu trafi na swoją drugą połówkę, wtedy sa rozstania, płacze itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Zresztą mam wrażenie, ze o tym, ze by sie nie chciało byc tylko z jedną osobą do konca życia, pisza osoby, którym sie nie ułozyło i musiały sie rozstac
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:06.