|
|
#901 |
|
gotowa do działania
|
Dot.: ❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Witam się sobotnio
![]() Póki co czuję się nawet okej, śniadanie też jakoś weszło ![]() Szuuu łączę się w bólu mnie też wysypało |
|
|
|
#902 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() Też czuję się dobrze, mdłości dalej nie mam (7t3d). Piersi bolą mnie jak dotykam. Najgrosze te wzdęcia. We wtorek popytam lekarza jak im zaradzić. Muszę jeszcze więcej z nim porozmawiać na temat badań pappa, bo jestem zapisana a nie wiem czy robić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#903 | |||||
|
Lady of Harley-Davidson
|
Cytat:
![]() ja się dodałam tylko do tych "chustowych", bo słyszałam wile dobrego na temat noszenia dzieci w chuście. Nie mam o tym zielonego pojęcia ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 11:51 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ---------- Cytat:
dasz przepis? ![]() Cytat:
przed ciążą piłam 3 mocne / dziennie. W tej chwili piję tylko wtedy kiedy naprawdę padam na pysk, i wiem, że spania w planie nie ma czyli ok 1 / tydzień. + kilka bezkofeinowych (2 - 3 / tydzień). Najgorsze były pierwsze 2 tygodnie bez kawy, byłam non stop nieprzytomna. Teraz już jest ok, a gdy wypijam tą jedną na tydzień to daje MEGA kopa Cytat:
Dostałam skierowania na mnóstwo badań kwi, kolejna wizyta 31.07.szuuu widzę Tammy Hembrow w avatarze Dziewczyny, czy Wam też jest ciągle zimno? W pracy zawsze chodziłam w samej koszuli bez marynarki (chociaż niby mamy obowiązkowe ) a teraz w marynarce mi zimno, chociaż środek lata jest
|
|||||
|
|
|
#904 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, nie nadrobię, ale melduje że żyje
mąż pojechał w delegacje a ja sama w domu z córcia... w dodatku przeziębione na szczęście jutro w nocy wraca... a we wtorek wizyta ❤️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#905 |
|
Raczkowanie
|
Ja w poniedziałek mam wizytę
10 tydzień już ogólnie czuje się dobrze ale wieczorami padam na twarz i od razu jak jestem zmęczona to mega mi zimno. Chciałabym już upały ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#906 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was w sobotnie popołudnie
Agniesia666 mi też ciagle zimno, jak nigdy. A do tego czuję, że jestem głodna a cokolwiek zjem to mnie odrzuca lub po chwili robi się niedobrze :-( masakra U mnie po wczorajszej ulewie brak prądu, kilka domów bez dachu, setki przewróconych drzew, podtopienia- nie pamiętam kiedy ostatni raz tak się bałam, ale wczorajszy wieczór był straszny. Jakby tego było mało na dziś również zapowiadają gwałtowne burze i deszcze :-( Edytowane przez _Aleksandra_92 Czas edycji: 2017-07-08 o 13:03 |
|
|
|
#907 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#908 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj pojechalam do Toronto z znajomymi z innego kraju i tak od baru do baru az do 2 w nocy a na 8:30 do pracy trzeba bylo wstac. Myslalam ze bede w domu gora 23 , ale gdzie tam zeszlo nam tak dlugo. Padam na pysk!
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#909 | |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny
Ja po czwartkowej wizycie odetchnęłam z ulgą. I dopadło mnie ogólne zmęczenie plus leń. Pecherzyk się pieknie przykleja, został centymetrowy kawałek do przyklejenia. Leki mam tylko na tydzień, później powiedziała mi, że nie ma potrzeby się wiecej faszerowac. Dzidzia ma już 3,5 cm. Po raz drugi słyszałam cudowne serduszko😍😍😍. Wyniki wszystkie w porzadku☺ Kolejną wizytę mam 4 sierpnia, niestety nie u mojej gin, bo wyjeżdża na urlop, a wtedy będzie mierzona przeziernosc karkowa. Ale jestem dobrej myśli, bo skierowała mnie do swojego kolegi, czyli gościa, który odbierał mój pierwszy poród. Ciszę się z każdej Waszej udanej wizyty, slyszanych serduszek i trzymam kciuki za kolejne! Z dolegliwości ciażowych to męczy mnie zmęczenie, mdłości i wymioty kilka razy dziennie. Więc "szału nie ma", pierwsza ciąża to była bajka w porównaniu z tym co teraz! Aaa i tez jest mi zimno, kto do mnie przyjdzie patrzy na mnie jak na ufo, bo chodzę w polarze ![]() To ja znam się z zVenus 😗juz przeszło 3 lata. Jesteśmy mamusiami sierpniowymi 2014. I obie należymy do grupy na fb. Cieszę się,że jest nas coraz wiecej! Witam! Pozdrawiam i miłego weekendu życzę! Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#910 |
|
Zakorzenienie
|
Agatka gratuluje wizyty!
|
|
|
#911 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:50 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:53 ---------- Witam się. A ja dziś mam taki brzuch.... normalnie naprawdę teraz to już widać. .. ale może dziś mnie tylko tak wzdelo. .. W tygodniu mam zamiar powiedzieć w pracy.... lekki stres mam Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#912 |
|
Raczkowanie
|
O, to we dwie zawsze raźniej
![]() Dziewczyny, jestem przerażona. Dostałam dziś wezwanie do przychodni na powtórne badanie krwi. Oczywiście nie napisali co się dzieje, tylko kazali się zgłosić w ciągu 14 dni, a w weekend przychodnia zamknięta i muszę czekać do poniedziałku. A ja już sobie wkręcam, że może anemia, bo ciągle mi słabo albo niewiadomo co jeszcze. Nawet już sobie wkręciłam, że zrobili betę i okazało sie ze to nie ciąża tylko @ mi zaniknęła z jakiegoś powodu, a 3 testy się pomyliły w końcu nie miałam jeszcze ani jednego USG kopnij mnie ktoś w tyłek, bo oszaleję do poniedziałku Wam zimno, a mi cały czas gorąco. |
|
|
|
#913 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#914 |
|
Rozeznanie
|
Cześć, chyba się ujawnię w końcu
![]() To moja 3 ciąża, dwie poprzednie straciłam w 7 i w 9 tygodniu. Mam 29 lat. Termin na 05.02. Teraz jestem juz w 10 tygodniu, przyjmuję tonę leków (ze względu na podtrzymanie ciąży i ogólne problemy zdrowotne). Prowadzi mnie dwóch ginekologów, jeden od ciężkich ciąż, a drugi cudowny położnik. Byłam wczoraj na kontrolnej wizycie, dostałam śliczne zdjęcia, posłuchałam serca. Juz od 3 tygodni jestem na zwolnieniu, zakaz stresów i nakaz odpoczynku. Jestem z Gdańska. Pozdrawiam serdecznie! Wysłane z mojego SM-T805 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#915 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tutaj nie chcą nic mówić, robią swoje, a jak zapytasz o cokolwiek, to odpowiadają, że tak ma być i wszystko jest w porządku. Wiem tylko tyle, że pobrała mi 3 probówki, więc pewnie morfologia, może grupa krwi (chociaż robili mi w pierwszej ciąży). Najgorsze, że na pobranie krwi trzeba normalnie wizytę umawiać i czekać kilka dni, nie to co w Polsce. Mam nadzieję, że przynajmniej powiedzą mi w poniedziałek o co chodzi.
|
|
|
|
|
#916 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tym razem na pewno będzie dobrze!Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#917 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Musi być dobrze! Trzymam mocne kciuki! Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#918 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#919 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a ja mam takie pytanko czy robicie sobie paznokcie w ciąży? Do tej pory chodziłam do salony i miałam robione akrylem a teraz nie wiem czy to nie jest szkodliwe dla dziecka o. O muszę zapytać chyba ginekologa
|
|
|
#920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#921 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny! Długo mnie nie było, we wtorek wróciłam z albańskich wakacji i od tego czasu próbuję Was nadrobić - w końcu się udało
Witam wszystkie nowe mamusie, cieszę się, że razem będziemy przechodzić przez te piękne miesiące Cieszę się wszystkich udanych wizyt i gratuluję! I trzymam kciuki za kolejne ![]() U mnie dzisiaj lepszy dzień, póki co mdłości takie delikatne, nie to co przez ostatni czas. Mam nadzieję że epicentrum już minęło. Dzisiaj 8t0d, czyli 3 miesiąc Powiedzcie mi, jak to jest z tymi badaniami 1 trymestru (chodzi mi o USG genetyczne i pappa), trzeba się na nie samemu umawiać? Czy lekarz umawia przy okazji kolejnej wizyty? |
|
|
|
#922 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
|
|
#923 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
krew jest przechowywana i transportowana w odpowiednich warunkach. Na to wszystko są odpowiednie procedury. Nie ma czegoś takiego jak ''zepsucie krwi''...Laboratorium może poprosić o ponowne pobranie jeśli próbka była źle pobrana lub jeśli chce zweryfikować wynik. Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#924 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#925 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja nie mogę doczekać się już usłyszenia serduszka dzieciątka ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, prowadzicie ciąże prywatnie czy na NFZ? |
|||
|
|
|
#926 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#927 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 14:36 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- I z całym szacunkiem dla pań pielęgniarek, ale naprawdę różne rzeczy słyszałam jakie są przekazywane przez nie Pacjentom i osoba nie będąca w temacie może czasem uwierzyć w kompletne bzdury. Ale oczywiście nie mowie ze wszystkie pielęgniarki i zawsze... po prostu jestem uczulona na ten temat... Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#928 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja tez hybrydy sama w domu
Cytat:
Prywatnie ![]() Cytat:
Odnośnie krwi to nie wiem ale niestety w przypadku moczu to latem często wyniki są niewiarygodne. To usłyszałam od dwóch niezależnych lekarzy. Mocz jest złe przechowywany, za późno dostarczany i wychodzą fałszywie duże ilości bakterii Po jutrze wizyta, mam stresa strasznego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#929 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie pacjenta tylko laboratorium. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:49.

dasz przepis?
ciągle muszę myśleć żeby mieć coś do jedzenia w razie czego
czyli ok 1 / tydzień. + kilka bezkofeinowych (2 - 3 / tydzień). Najgorsze były pierwsze 2 tygodnie bez kawy, byłam non stop nieprzytomna. Teraz już jest ok, a gdy wypijam tą jedną na tydzień to daje MEGA kopa 
W pracy zawsze chodziłam w samej koszuli bez marynarki (chociaż niby mamy obowiązkowe
mąż pojechał w delegacje a ja sama w domu z córcia... w dodatku przeziębione
na szczęście jutro w nocy wraca... a we wtorek wizyta
❤️ 

w końcu nie miałam jeszcze ani jednego USG
tutaj nie chcą nic mówić, robią swoje, a jak zapytasz o cokolwiek, to odpowiadają, że tak ma być i wszystko jest w porządku. Wiem tylko tyle, że pobrała mi 3 probówki, więc pewnie morfologia, może grupa krwi (chociaż robili mi w pierwszej ciąży). Najgorsze, że na pobranie krwi trzeba normalnie wizytę umawiać i czekać kilka dni, nie to co w Polsce. Mam nadzieję, że przynajmniej powiedzą mi w poniedziałek o co chodzi.
tym razem na pewno będzie dobrze!
krew jest przechowywana i transportowana w odpowiednich warunkach. Na to wszystko są odpowiednie procedury. Nie ma czegoś takiego jak ''zepsucie krwi''...