Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2 - Strona 154 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-09, 08:21   #4591
Cherry_Muffin
nibyżona

Dot.: Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Hej. Czy któraś zastanawiała się nad bujaczkiem 4moms mamaroo?

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Ja ale zrezygnowalam po wiekszosci opinii ze jednak się nie sprawdzał jednak spory koszt
16.10.2017r. T ♥

Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 08:29   #4592
joasiala
Zadomowienie

A my ciągle się zastanawiamy czy w ogóle kupować leżaczek. Przy pierwszej córce nie mieliśmy i jakoś nie odczulam, żeby mi brakowalo. Tym bardziej, że w takim leżaczku dziecko za długo też nie powinno przebywać.

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 08:50   #4593
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez alla83 Pokaż wiadomość
Wiem właśnie....przeraża mnie jak to zleciało...wierzyc się nie chce
W zasadzie tylko początek trochę się wlecze a potem już jest z górki

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Ja też nie będę mówić do dnia porodu.

Ale ale...nie wspominałam 90 %będzie jednak Rafael
W Armenii jest to używane imię...w Anglii znane ...w Polsce łatwo wypowiadane

Tz za Erikiem jednak nie przepadal a i ja zaczęłam swirowac na nie bo w rodzinie męża, w zasadzie bardzo bliskiej, jest już imię które kończy się na "rik" dokładnie Jurik a u nas miałby być Erik..... hmmm
Ja lubię się jednak odróżniać trochę
Jurik to syn brata Tż-ta...caly czas jesteśmy w bliskim kontakcie. Jak dla mnie za mało zroznicowane te imiona...nie wiem jak ja tego nie zauważyłam od razu.

Zostaje Rafael.... był to jeden z pierwszych typów razem z Erikiem... A Tz zdecydowanie za Rafaelem

..duzo skrótów można fajnych dla małego Rafaela
Rafi, Rafo, Rafa, Rafcio, Rafik
Mi osobiście Rafael bardziej się podoba
Cytat:
Napisane przez joasiala Pokaż wiadomość
To dzisiaj chyba dzień dobroci dla mężów 😊 Mojemu też dzisiaj daje posac, bo siedzial do pozna i kończył projekt do pracy. A ja z młodą już po śniadaniu i zastanawiamy się co dzisiaj będziemy robić.

U nas syn nie miał dnia dobroci dla rodziców i wpakował nam się do łóżka przed 7 wcześniej odsłaniając okna
Cytat:
A my ciągle się zastanawiamy czy w ogóle kupować leżaczek. Przy pierwszej córce nie mieliśmy i jakoś nie odczulam, żeby mi brakowalo. Tym bardziej, że w takim leżaczku dziecko za długo też nie powinno przebywać.

Ja brąz tiny love nie wyobrażam sobie życia, ale tam dziecko może być na leżąco, więc to co innego. Chociaż i tak nie mogę się doczekać aż mała z niego wyrośnie i będę mogła sprzedać, bo jednak miejsce zajmuje

Mój syn lubi w żłobku bujać się w bujaczku. Ostatnio przychodzę po niego, a ten leży rozwalony jak król i dwie dziewczynki go bujają

cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 09:08   #4594
joasiala
Zadomowienie

Haha, no to chłopak umie się ustawić 😄

Stary 2017-07-09, 09:50   #4595
letstry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość

letstry jak tam przeprowadzka? Pewnie się cieszysz że jesteś już w rodzinnych stronach

Przeprowadzka to się w sumie nawet nie zaczęła ! Na razie ja przyjechałam, a pod koniec lipca jadę do Krakowa pomoc mężowi w pakowaniu i dopiero od sierpnia będziemy tak naprawdę po przeprowadzce

Ale tak, cieszę się, ze tu wracam

Cytat:
Napisane przez migifigi Pokaż wiadomość
Bzdura, szyjka 3,8cm to długa szyjka i nie wiem dlaczego lekarz tak postraszyl. Granicą to jest ponoć 2-2,5. Mi się skróciła do 3cm a ostatnio miałam 3,5 i lekarz mówił, że to już świetna szyjka.

Grrrrrr! Kolejny argument, za tym, że ten lekarz to jest konował! Dobrze, że gościa zmieniam. 19 lipca idę już do innego

Wybaczcie, że chwile mnie tu nie było, ale miałam dużo na głowie . A dziś jeszcze wlazło mi coś w bark i cierpię
letstry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 10:00   #4596
buzn
Rozeznanie

Ja też po tym szpitalu, martwiłam się szyjka 3,5. A moja pani ginekolog powiedział,że to bardzo dobra długość.

buzn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 10:06   #4597
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Ja siedzę, a właściwie to leżę, bo bolą mnie plecy i czytam o wózkach. Mam taki mętlik w głowie, że nie wiem na co patrzeć.
A jakie teraz bierzesz pod uwagę ?

Powiem Wam , że sama przed zakupem wózka strasznie długo się zastanawiałam. Teraz z perspektywy nie ma dla mnie to aż takiego znaczenia. Wózek zawsze można sprzedać , kupić inny . Np moja sąsiadka zmieniała już wózek 2 razy.
Cytat:
Czesc dziewczyny widze cisza z rana. Bylismy wczoraj u moich rodzicow, mama probuje wyciagnac od nas jak maly bedzie mial na imie, takie podchody robi ze smiac mi sie chce Ale nie dowie sie na pewno, zwlaszcza po tym jak zareagowala jak powiedziałam jak dalabym na imie dziewczynce. Nie bedzie mi nikt prychal na moje pomysly, zdenerwowało mnie to. Jak sie zdecydujemy na Tymusia to tez pewnie bedzie krecic nosem, zreszta pozostale typy tez nie sa jakies popularne wsrod dzieci w naszym otoczeniu.

Ale ze mnie dobra zona, zrobilam sniadanie i ide budzic meza
Ja mam taki patent , że mówię że jeszcze nie wiem i pytam czy mają jakieś typy , bo szukamy . Wszyscy są szczęśliwi , bo mogą się wykazać , a ja i tak mam już wybrane .
Np . Moja siostra uważa , że imię Mikołaj jest beznadziejne i wciska mi Katjana jak już urodzę to będzie musiała pogodzić się z tym.

Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2017-07-09, 10:14   #4598
Maartikrk
Zakorzenienie

No to ja się dziś wykruszam z grona żon które przygotowały mężom śniadania albo dały im dłużej pospać. Odkąd jestem na l4 to mąź wstaje wcześniej, ja bardzo kiepsko sypiam. W prawdziwy, "spokojny" sen zapadam ok 4 więc nie ma opcji żebym wstała wcześniej choć i tak zazwyczaj 8.30 a mąż już na nogach.

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Hej. Czy któraś zastanawiała się nad bujaczkiem 4moms mamaroo?

No i właśnie to jest kolejny punkt z pytaniami i kwestiami do rozstrzygnięcia na mojej liście. Jeśli chodzi o bujaczek to brałam pod uwagę Bright Starts.
Generalnie mam zagwozdkę z tym bujaczkiem. Myślałam o nim po to żeby młoda mogła przebywać ze mną w salonie jak nie będzie spała a ja będę mogła coś wtedy zrobić. Z drugiej strony nie wiem czy to dobre, nie chciałabym jej przyzwyczaić do tego bujania, wiem też że długo w nim przebywać nie może. Kwestia do przemyślenia...

---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Z imionami jest chyba troszkę tak, że póki dziecka nie ma na świecie to każdy będzie wybrzydzał, wyrażał swoją opinię, nigdy nie zadowolimy wyborem wszystkich - grunt żeby nam się podobało. Jak dziecko pojawia się na świecie z imieniem, które dla niego wybraliśmy to już wszyscy dookoła szybko podłapują i nie wyobrażają sobie innego imienia :P - z moich obserwacji
Maartikrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 10:19   #4599
nunny
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kate Noir Pokaż wiadomość
Ja mam taki patent , że mówię że jeszcze nie wiem i pytam czy mają jakieś typy , bo szukamy . Wszyscy są szczęśliwi , bo mogą się wykazać , a ja i tak mam już wybrane .
Np . Moja siostra uważa , że imię Mikołaj jest beznadziejne i wciska mi Katjana jak już urodzę to będzie musiała pogodzić się z tym.

Mikolaj jest super, sami myslimy nad nim, szkoda tylko ze nie ma jakiegos fajnego zdrobnienia, bo jak cos to pewnie Mikus, Miki itp. Mnie sir teraz podoba tez Nikodem ale znajomi maja syna Nikosia, chociaz tu znowu kilkunastoletniemu chlopcu nie ma jak inaczej mowic niz Niki? Bo Nikodem to bardzo powaznie. Ja chcialabym zeby mial imie ktore mozna dostosowac do sytuacji i wieku, ja swojego nie lubie bo nie ma takiej neutralnej formy.
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 10:22   #4600
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:

Powiem Wam , że sama przed zakupem wózka strasznie długo się zastanawiałam. Teraz z perspektywy nie ma dla mnie to aż takiego znaczenia. Wózek zawsze można sprzedać , kupić inny . Np moja sąsiadka zmieniała już wózek 2 razy.

Ja też mówię że nie mamy żadnych typów...do tego mówię, że kłócimy się codziennie na ten temat i nawet nie chce mi się rozmawiać 😁😁

Robię głupi a minę, że nie wiem co to będzie.... każdy wtedy się stara doradzić i w ogóle

A ja tam w głowie swoje mam 😉

Wątpię żeby u nas ten Rafael się zmienil bo od samego początku przewijal się w różnych rozmowach a Tż-towi się od razu spodobał....sama mu zapodalam zresztą..... potem ja zrobiłam focha (czyżby ciążowe hormony?) Że nie chce itd itp ...to chyba było na zasadzie
Oooo jak jemu się podoba to ja muszę znaleźć swój typ i mu wcisnąć, że niby lepszy

Tak czy siak nic nie znalazlam co by mi sie spodobało

Także zostajemy przy Rafaelu

3 kraje powinny być happy bo imię w miarę uniwersalne

Armenia, Polska i Anglia
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 10:34   #4601
adhoc
Zadomowienie

U nas byl problem z imieniem, bo nikomu sie nie podobało. A ostatnio sie dowiedziałam że ściągnęłam imię od kogos tam bo od dawna mają je zaklepane 😁 ale mąż się uparl i zmian juz nie będzie. Takze beda musieli sie z tym pogodzić 😁

adhoc jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-09, 10:38   #4602
letstry
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez adhoc Pokaż wiadomość
U nas byl problem z imieniem, bo nikomu sie nie podobało. A ostatnio sie dowiedziałam że ściągnęłam imię od kogos tam bo od dawna mają je zaklepane ale mąż się uparl i zmian juz nie będzie. Takze beda musieli sie z tym pogodzić

U nas też wiele osób sceptycznie podchodzi do naszej Oriany Ale my sobie nie dobieramy do głowy, w koncu wszyscy się przyzwyczają i to imię po prostu znormalnieje w ich oczach i uszach :p
Stary 2017-07-09, 10:43   #4603
Maartikrk
Zakorzenienie

Dziewczyny, czy któraś z Was zamawiała ciuszki z Next online?
Maartikrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 10:44   #4604
joasiala
Zadomowienie

Cytat:
U nas byl problem z imieniem, bo nikomu sie nie podobało. A ostatnio sie dowiedziałam że ściągnęłam imię od kogos tam bo od dawna mają je zaklepane 😁 ale mąż się uparl i zmian juz nie będzie. Takze beda musieli sie z tym pogodzić 😁

Nie rozumiem ludzi. Jak można rzucić tekst, że ktoś już takie imię sobie zaklepal. Najważniejsze, że wam się podoba.
A my nadal nic nie wybralismy, mamy kilka typow, ale do zadnego imienia nie jestesmy przekonani w 100%.

Stary 2017-07-09, 10:46   #4605
adhoc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez letstry Pokaż wiadomość
U nas też wiele osób sceptycznie podchodzi do naszej Oriany Ale my sobie nie dobieramy do głowy, w koncu wszyscy się przyzwyczają i to imię po prostu znormalnieje w ich oczach i uszach :p
Ja uwielbiam takie imiona! Nieoklepane. Dziecko sie wyróżnia i dobrze. Jest jedyne swoim rodzaju i wyjątkowe 😊

U nas ma być Ignaś 😊 nie jest wymyslne, ale widzę jak się podoba dla męża i już przywyklam i nawet nie wyobrażam sobie że miałby mieć na imię inaczej 😁 ale ostatnio jedna osoba mnie zapytala jak damy na imie to jak jej powiedziałam to uslyszalam "na prawde? Ja od zawsze chcialam tak nazwać itp itd" chociaz jeszcze nie jest w ciąży 😊 rozumiem, kazdy ma jakies typy ale ja juz nie bede walczyc z mężem. Widzialam jak mu na tym imieniu zależy. Poza tym nigdy mi o tym swoim typie na imie nie mówiła albo ja nie zwracalam uwagi bo nawet nie myslalam jeszcze szczególnie o jej czy swojej ciąży. A teraz wychodzę na taka co ściąga wszystko nawet imie dla dziecka 😞 no trudno 😁

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-09, 10:47   #4606
letstry
Rozeznanie

Cytat:
Ja uwielbiam takie imiona! Nieoklepane. Dziecko sie wyróżnia i dobrze. Jest jedyne swoim rodzaju i wyjątkowe

U nas ma być Ignaś nie jest wymyslne, ale widzę jak się podoba dla męża i już przywyklam i nawet nie wyobrażam sobie że miałby mieć na imię inaczej ale ostatnio jedna osoba mnie zapytala jak damy na imie to jak jej powiedziałam to uslyszalam "na prawde? Ja od zawsze chcialam tak nazwać itp itd" chociaz jeszcze nie jest w ciąży rozumiem, kazdy ma jakies typy ale ja juz nie bede walczyc z mężem. Widzialam jak mu na tym imieniu zależy. Poza tym nigdy mi o tym swoim typie na imie nie mówiła albo ja nie zwracalam uwagi bo nawet nie myslalam jeszcze szczególnie o jej czy swojej ciąży. A teraz wychodzę na taka co ściąga wszystko nawet imie dla dziecka no trudno

No coś Ty! Olej takie głupie komentarze! A Ignaś jest super ️ i niech się Wam podoba, to najważniejsze a resztę olej!
Stary 2017-07-09, 10:51   #4607
adhoc
Zadomowienie

Cytat:
Nie rozumiem ludzi. Jak można rzucić tekst, że ktoś już takie imię sobie zaklepal. Najważniejsze, że wam się podoba.
A my nadal nic nie wybralismy, mamy kilka typow, ale do zadnego imienia nie jestesmy przekonani w 100%.

Tak szczerze to ja nawet jakbym miala jakies imię wybrane nie bedac w ciazy i ktoa chcial tak nazeac dziecko to odpuscilabym sobie to imie i tekst do takiej kobiety ze ja tak zawsze chcialam i to jest MOJE imie. Ale ludzie są różni.
Cytat:
No coś Ty! Olej takie głupie komentarze! A Ignaś jest super ️ i niech się Wam podoba, to najważniejsze a resztę olej!
Dzięki! Mąż mi powiedział to samo tylko dosadniej 😁 ogolnie ze ma w d. jakie oni sobie imie wybierali on nie będzie ustepowal i zmieniał, bo nawet nie wiadomo czy jak kiedyś beda mieli dziecko to bedzie to akurat chłopiec 😊

Stary 2017-07-09, 10:53   #4608
letstry
Rozeznanie

Cytat:
Tak szczerze to ja nawet jakbym miala jakies imię wybrane nie bedac w ciazy i ktoa chcial tak nazeac dziecko to odpuscilabym sobie to imie i tekst do takiej kobiety ze ja tak zawsze chcialam i to jest MOJE imie. Ale ludzie są różni.

Dzięki! Mąż mi powiedział to samo tylko dosadniej ogolnie ze ma w d. jakie oni sobie imie wybierali on nie będzie ustepowal i zmieniał, bo nawet nie wiadomo czy jak kiedyś beda mieli dziecko to bedzie to akurat chłopiec

No to raczej! Zresztą jeszcze może im się odmienić, nawet sami sobie teraz z tego sprawy nie zdają :p
Stary 2017-07-09, 10:55   #4609
nunny
Wtajemniczenie

Adhoc co za durny tekst, niech sobie zaklepuja, twoj maz dobrze powiedzial.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2017-07-09, 11:00   #4610
adhoc
Zadomowienie

Cytat:
No to raczej! Zresztą jeszcze może im się odmienić, nawet sami sobie teraz z tego sprawy nie zdają :p
Otóż to! Ja tez mialam mnóstwo typów z mezem przed ciąża, ale gdy już masz dziecko w brzuchu to inaczej na to zaczęliśmy patrzeć 😁
Cytat:
Adhoc co za durny tekst, niech sobie zaklepuja, twoj maz dobrze powiedzial.
Na początku było mi przykro, zwlaszcza że ta osoba mam wrażenie że odkad dowiedziała sie o mojej ciąży to ograniczyła wcześniej dosyć dobry kontakt ze mną. Ale mąż mnie wspiera i to najważniejsze 😊

Stary 2017-07-09, 11:35   #4611
nunny
Wtajemniczenie

Moj dzien dobroci dla meza sie skonczyl wlasnie, tak mnie wkurzyl ze drzwi trzaskaly w calym mieszkaniu.
Stary 2017-07-09, 11:46   #4612
adhoc
Zadomowienie

Nunny co sie stało?

Stary 2017-07-09, 12:19   #4613
nunny
Wtajemniczenie

Nawet mi sie nie chce o tym pisac... Ale widze ze ma w dupie ze jestem w ciazy i sie denerwuje, poszedl do drugiego pokoju z fochem. Super, fajna niedziela sie zapowiada.
Stary 2017-07-09, 12:30   #4614
Kate Noir
Zakorzenienie

Mówię Wam , że Ignasie to super chłopaki ☺ ❤ na początku padły komentarze typu "czym się kierowaliście w wyborze imienia " , ale że dopiero po porodzie zdecydowaliśmy się ostatecznie na wybór, to wszyscy musieli zaakceptować to imię . Ogółem teraz jak wszyscy widzą synka to się zachwycają nim tak samo jak imieniem . Chyba to imię robi się modne .

Stary 2017-07-09, 12:36   #4615
melliss
Raczkowanie

Witam niedzielnie. Sluchajcie mam okazje kupic wozek baby merc faster style za 600 zl. Uzywany ofkors. Jak myslicie- bedzie ok? Troche takie jajo. Ale Wizualnie mi sie podoba. Znacie te firme?? Dodaje zdjecia dokladnie tego. 1499600135230.jpg1499600144353.jpg

-kocyk robiony na drutach
-girlanda- gwiazdki
-rożek
-karuzela z pomponów filcowych
-ochraniacze do łóżeczka
-literka na drzwi "Z"
melliss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 12:40   #4616
Lynn
Zakorzenienie

Cytat:

Sama nie wiem, bo nie ma chyba chyba wózka mającego tylk dobre opinie. Chcę taki aby miał całkiem dobrą spacerówkę. Na razie obserwuję bebetto holland i roan bass. Generalnie chciałabym się zmieścić w max 800 zł za używkę + kupić nowy fotelik.

Ja się dzisiaj źle czuję. Boli mnie głowa, kręgosłup i wcześniej kręciło mi się w głowie. Czuję się jakby mój mózg dzisiaj nie funkcjonował zbyt dobrze.

Edytowane przez Lynn
Czas edycji: 2017-07-09 o 12:41
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 13:08   #4617
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez melliss Pokaż wiadomość
Witam niedzielnie. Sluchajcie mam okazje kupic wozek baby merc faster style za 600 zl. Uzywany ofkors. Jak myslicie- bedzie ok? Troche takie jajo. Ale Wizualnie mi sie podoba. Znacie te firme?? Dodaje zdjecia dokladnie tego. Załącznik 7142216Załącznik 7142221

Nie znam tego wozka , ale patrząc po stalazu to jest pewnie z tych samych części co większość wosków z Częstochowy . Zasyanoilabym się nad nim poważnie , chyba że znajdziesz jakieś negatywne opinie .
Cytat:
Napisane przez Lynn Pokaż wiadomość
Sama nie wiem, bo nie ma chyba chyba wózka mającego tylk dobre opinie. Chcę taki aby miał całkiem dobrą spacerówkę. Na razie obserwuję bebetto holland i roan bass. Generalnie chciałabym się zmieścić w max 800 zł za używkę + kupić nowy fotelik.

Ja się dzisiaj źle czuję. Boli mnie głowa, kręgosłup i wcześniej kręciło mi się w głowie. Czuję się jakby mój mózg dzisiaj nie funkcjonował zbyt dobrze.
Holland to zawsze dobry wybór ja go nie wzięłam , bo miałam problem z wspinaniem i wypinaniem gondoli, a że nie miałam windy to było to dla mnie niezbędne .
Roany mają chyba dobre opinie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-09, 13:08   #4618
adhoc
Zadomowienie

Cytat:
Nawet mi sie nie chce o tym pisac... Ale widze ze ma w dupie ze jestem w ciazy i sie denerwuje, poszedl do drugiego pokoju z fochem. Super, fajna niedziela sie zapowiada.
Tez mialam takie problemy z mężem. I duzo się przez to kłóciliśmy. Ale ja jestem osoba która musi sie wygadać. Nie potrafię jak co niektórzy przechodzić cichych dni. U nas jak juz awantura to niemal talerze lataja, ale potem oboje siadamy i mówimy sobie co nas boli i co oboje sobie robimy źle. Nie denerwuj sie 😘 ja zawsze staram sie wtedy myśleć o dziecku, ze ono tez to czuje i sie denerwuje ze mną. Mężowie tez czasem mają gorsze dni. Poczekajcie trochę i pogadajcie na spokojnie 😘 wszystko bedzie dobrze.
Cytat:
Mówię Wam , że Ignasie to super chłopaki ☺ ❤ na początku padły komentarze typu "czym się kierowaliście w wyborze imienia " , ale że dopiero po porodzie zdecydowaliśmy się ostatecznie na wybór, to wszyscy musieli zaakceptować to imię . Ogółem teraz jak wszyscy widzą synka to się zachwycają nim tak samo jak imieniem . Chyba to imię robi się modne .

Masz już Ignasia? Mi się zawsze podobało to imię, ale nie brałam go szczególnie podczas uwagę. Ale jak dalam dla męża możliwość decyzji to był Ignaś i koniec 😁

Stary 2017-07-09, 13:14   #4619
Kate Noir
Zakorzenienie

Cytat:
Mikolaj jest super, sami myslimy nad nim, szkoda tylko ze nie ma jakiegos fajnego zdrobnienia, bo jak cos to pewnie Mikus, Miki itp. Mnie sir teraz podoba tez Nikodem ale znajomi maja syna Nikosia, chociaz tu znowu kilkunastoletniemu chlopcu nie ma jak inaczej mowic niz Niki? Bo Nikodem to bardzo powaznie. Ja chcialabym zeby mial imie ktore mozna dostosowac do sytuacji i wieku, ja swojego nie lubie bo nie ma takiej neutralnej formy.
Niki brzmi spoko. Znajoma z tego co widziałam to używa pełnej formy. Sama nie wiem jak będzie z Mikołajem. Miki średnio , ale nie najgorzej. W każdym razie pewnie żadnego innego imienia nie wymyślimy. Chyba nie chce nam się szukać .

Stary 2017-07-09, 13:17   #4620
holly123456
Rozeznanie

Ignaś super,sama tak chciałam,ale tż definitywnie odrzucił to imię i został Antoś, Antków wokół jak nasrał, ale nam się podoba i koniec ci co dalej się czepiają, że Macierewicz to dokladamy ze na drugie Jarosław
Jaki macie brzuch w dotyku nad pępkiem?twardszy czy miękki?

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości