Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2 - Strona 153 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-08, 14:04   #4561
kallina_2014
Wtajemniczenie

Dot.: Październikowe mamy 2017 ❤

Cytat:
Napisane przez rzeczozn Pokaż wiadomość
Ja z innej beczki 😊 zaczynam poszukiwania mebli dla małego. Chcę kupić komplet komoda z przewijakiem (taka zeby bylo dużo miejsca na kosmetyki dla dziecka na komodzie koło przewijaka plus szuflady), szafa, łóżeczko z szufladą. Polecacie coś?
Wstępnie przeglądałam vox, Ikea, klupś, brw. Nie znalazłam nic ciekawego..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
My kupiliśmy fajne mebelki i dla syna, i dla córki, w Wójcik Meble.
Stary 2017-07-08, 14:08   #4562
Lotso
Zadomowienie

Dot.: Październikowe mamy 2017 ❤ -cz. 2

Ja zawsze mialam owulacje w 21dniu cyklu.zawsze zawsze.i z tz kochalismy sie w 12dc cyklu.u nas do 15dnia moglismy zawsze szalec wiec luz..na nastepny dzien pojechalam do szwagierki bo miala zimowy depresyjny nastroj. W ogole nie chciala sie ze mna spotkac.powiedziala ze nie ma czasu.musialam tz przekonac - jej ukochamy brat, ze o 20 na chwile wpadnie i ona sie zgodzila.tz pojechal do nas przejal dzieciaki a ja wsiadlam w auto do niej. Tz zadzwonil ze jest przed domem ze ma wyjsc mu otworzyc brame bo nie ma klucza.ona idzie a ja wychodze z auta hehe z 0.7 wodki lodem i przekaskami.nie miala wyjscia mnie przyjac. Zrobilam driny.a ona do mnie- jak chcesz stypy to mozemy sie napic i pojsc spac (mysle sobie- ja i stypy?chyba mnie z kims pomylila&#128512wladowalam w nia 3czy 4 driny.kazalam zamknac oczy i odpalilam kule dyskotekowa ktora wczesniej kupilam- za 60zl ma rozne swiatla.wmontowany glosnik pilot i jak podczepi sie pena z muza to od razu gra.a swiatla do muzy!!!pokochalam chiny po tym wynalazku. Byla taka impreza mowie Wam.no i po tym 0.7 juz bylam nieco znieczulona i zaczal mnie rwac jajnik.mysle sobie owulacja??nie za wczesnie o tydzien.no i tak wlasnie zaszlam w ciaze.to byl 13sty w piatek z moja szwagierka po 0.7😀😀dobrze ze sie napilam i wytanczylam na caly rok hehehe (jestem juz z nia umowiona na pazdziernik😊&#128522. Polacam to kule.zaje**bioza😀😀😀mega lekka-zabiore ze soba na wakacje w lutym i chyba juz na kazde😀😀.jej zostawilam w prezencie.musze dla siebie domowic.ale za ta kase to jak za darmo😀😀
Lotso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 14:09   #4563
kallina_2014
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goslawka Pokaż wiadomość
moim zdaniem nie głupota. Mój syn urodził się z niską masą i nie trzymał w ogóle temperatury, także czapeczki się przydały. Z resztą temperatury na oddziale nie przewidzisz.
Moj tez. Tylko moj jest wcześniakiem. Musiał być w czapeczce.

A bez majtek poporodowych nie wyobrażam sobie funkcjonować, ja ich używałam kilka dni, tylko te wielorazowe traktowałam jak jednorazowe, wyrzucałam od razu, nie miałam tam czasu prac.
Także dla mnie te majtki to chyba najpotrzebniejsza rzecz po porodzie
I jeszcze tantum rosa i butelki z dziobkiem.
W moim szpitalu te wkładki poporodowe dostaje sie za darmo ile sie chce. Także dobrze dziewczyny piszą, trzeba sie zorientować, w którym jak jest.
A co do "wymaganych rzeczy", to tez bez przesady Przecież nikt nikomu skarpetek czy czapeczek nie bedzie liczył

Edytowane przez kallina_2014
Czas edycji: 2017-07-08 o 14:14
kallina_2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 14:18   #4564
Maartikrk
Zakorzenienie

Tak piszecie o tych rzeczach higienicznych itd kurcze ja też jestem troche zagubiona. Co się biorę za listę to za chwilę to zostawiam z myślą że jeszcze tyle czasu ale macie rację - nie da się wszsytkiego przewidzieć oraz tego kiedy trafimy do szpitala.

Co do majtek poporodowych to widziałam je właśnie na promocji ostatnio i oczywiście nie wzięłam z myślą, że nie chcę tak po łebkach tylko przyjść z jakąś listą... Co z tego że mogę sobie te rzeczy po prostu skreślać.
Aj coś się nie mogę za to wszystko zabrać - raz przeglądam ciuszki, raz kocyki a raz rzeczy apteczne i nie mogę się w tym wszystkim połapać.

Jeśli któraś z Was dysponuje już jakąś swoją sztywną listą wszystkich rzeczy i nie ma nic przeciwko żeby się nią podzielić to ja osobiście będę bardzo wdzięczna.

Właśnie natchnęłyście mnie żeby dobrze sprawdzić stronę szpitala...

Dziecięco-porodowe kwestie dziś zeszły na drugi plan ale za to zrobiłam sernik oreo <3 :P
Maartikrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 14:28   #4565
SzKlAnEczKaaaa1212
Rozeznanie

Nie no ja myśle że czapeczka się przydaje w szpitalu po pierwszej kąpieli i zaraz po porodzie kiedy npworodek jest jeszcze niedogrzany, no i na wyjście. Będzie październik, nie wiadomo jaka będzie pogoda. Może być zarówno upał jak i 10 stopni

SzKlAnEczKaaaa1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 15:45   #4566
Katka20
Rozeznanie

GG do Katka20

Cytat:
Napisane przez Maartikrk Pokaż wiadomość
Tak piszecie o tych rzeczach higienicznych itd kurcze ja też jestem troche zagubiona. Co się biorę za listę to za chwilę to zostawiam z myślą że jeszcze tyle czasu ale macie rację - nie da się wszsytkiego przewidzieć oraz tego kiedy trafimy do szpitala.

Co do majtek poporodowych to widziałam je właśnie na promocji ostatnio i oczywiście nie wzięłam z myślą, że nie chcę tak po łebkach tylko przyjść z jakąś listą... Co z tego że mogę sobie te rzeczy po prostu skreślać.
Aj coś się nie mogę za to wszystko zabrać - raz przeglądam ciuszki, raz kocyki a raz rzeczy apteczne i nie mogę się w tym wszystkim połapać.

Jeśli któraś z Was dysponuje już jakąś swoją sztywną listą wszystkich rzeczy i nie ma nic przeciwko żeby się nią podzielić to ja osobiście będę bardzo wdzięczna.

Właśnie natchnęłyście mnie żeby dobrze sprawdzić stronę szpitala...

Dziecięco-porodowe kwestie dziś zeszły na drugi plan ale za to zrobiłam sernik oreo <3 :P
Kurcze też chciałam dzisiaj zrobić taki sernik. A z jakiego przepisu robiłaś? Zaczęłam nawet szukać w necie ale zasnęłam na dwie godziny... I później już wszystko szybko szybko

Katka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 15:58   #4567
Maartikrk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Katka20 Pokaż wiadomość
Kurcze też chciałam dzisiaj zrobić taki sernik. A z jakiego przepisu robiłaś? Zaczęłam nawet szukać w necie ale zasnęłam na dwie godziny... I później już wszystko szybko szybko

KuchniaRenaty na youtubie szczerze mówiąc wyszukałam pierwszy lepszy, który nie był jakiś super skomplikowany. Stoi w lodówce, jeszcze nie wiem jak smakuje ale na pewno dam znać

Na obiad zachciało mi się makaronu z orzechami, pesto, czosnkiem, pietruszka i parmezanem i jeszcze kukurydzę na wieczór kupiłam dziś jakaś totalna mieszanka smaków...grzeszę no ale co - sobota jest!
Stary 2017-07-08, 16:08   #4568
anulka_l7
Raczkowanie

Wioliix, ale miałaś przeżycia, współczuję. Ale teraz już wszystko dobrze?

Ja też nie spodziewałam się tej ciąży, chociaż się staraliśmy. W styczniu kochaliśmy się na długo przed planowaną owulacją, potem tż złapał zapalenie cewki moczowej i musieliśmy przerwać starania. W tym czasie trafiła mi się fajna oferta pracy w zawodzie i postanowiliśmy odpuścić do przyszłego roku. A tu niespodzianka 😉 musiałam zostać w starej pracy. Ale mam nadzieję, że jeszcze nic straconego.

Meliss, ambitne plany 😃 jak stworzysz jakieś nowe cudo to pochwal się na wątku 😊

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

Maartikrk, mam swoją listę wyprawkową, ale w notesie, pisaną ręcznie. Jak będę miała chwilkę to siądę przy lapku i wrzucę. Tylko moja jest taka trochę na wyrost, jeszcze nie wiem czy wszystko z niej ostatecznie kupię, a na pewno część rzeczy już po porodzie.

anulka_l7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 16:10   #4569
Aleaa_
Wtajemniczenie

Witam nowa mamę, ale miałaś przejść!

Ja w sumie w tym cyklu co się udało to nie ogarniałam nic, nie dość że wydawało mi się, że mam cykl bezowulacyjny to ze względu na antybiotyk odpuściliśmy. Ale jednak się udało 😊

Dzisiaj łosoś na obiad, już mi ślinka cieknie 😍😍

Aleaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 16:43   #4570
Maartikrk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka_l7 Pokaż wiadomość

Maartikrk, mam swoją listę wyprawkową, ale w notesie, pisaną ręcznie. Jak będę miała chwilkę to siądę przy lapku i wrzucę. Tylko moja jest taka trochę na wyrost, jeszcze nie wiem czy wszystko z niej ostatecznie kupię, a na pewno część rzeczy już po porodzie.

Super, będę bardzo wdzięczna
Stary 2017-07-08, 16:44   #4571
Lynn
Zakorzenienie

A ja dzisiaj zrobiłam knedliki z sosem paprykowym. A potem jeszcze zjadłam gofra i chipsy mężowi podjadłam i teraz mnie pali zgaga

Byłam w Tesco przed chwilą, jest sporo przecenionych ubranej dziecięcych typu body,pajace. Nic nie brałam, bo już mam tego dużo. Poza tym od poniedziałku w Lidlu będzie spora promocja na Pampersy 2,3,4.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 17:12   #4572
Kate Noir
Zakorzenienie

[1=cb88dba0fc36678caba5734 659402cd6408543f4;7529763 1]Z ubrankami to loteria. Czy dziecko ulewa czy nie. Ja już pisałam, że mój albo ulewał albo przesikiwał i musiałam ciągle zmieniać ubranka.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]
Mój wszystko najpierw brudził smółką, a potem przesikiwal. Miałam dużo ubranek a i tak pralka chodziła codziennie.

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Spooko, mi wczoraj siostra meza dzwoni ze sa majtki poporodowe w rossmanie na przecenie zebym kupila a ja : coooo?? Nawet jeszcze o takich bajerach nie mysle. Ale maz krzyczy na mnie zebym sie ogarnela bo w sumie w kazdej chwili moge wyladowac w szpitalu tfu tfu odpukac, a nawet szlafroka i porzadnej pizamy nie mam. Damy rade
Ja kupiłam majtki poporodowe , ale położne jak zobaczyly to kazały mi przebrać na bawełniane , bo lepiej przepuszczaja powietrze i krocze się lepiej goi. Siateczkowych nie użyłam ani razu. Te bawełniane kupiłam w razie co w Auchan na sali po 3 zł z myślą, że i tak będą do wyrzucenia . Słyszałam też , że w niektórych szpitalach w ogóle nie pozwalają nosić majtek , ale tego sobie nie wyobrażam .

Cytat:
Napisane przez aguleekk Pokaż wiadomość
Zrób, zrób, nie tylko mi się przyda

Nunny, właśnie dziś z mężem o tym gadałam, że jakbym trafila do szpitala to chyba musiałabym jakieś babciowe piżamy na szybko od mamy brać (ona głównie takie ma) bo ja to nic nie mam, śpię albo nago albo w jakiś koszulkach z odkrytym tylkiem
A może koszulka męża by pasowała ?
Cytat:
Napisane przez Sylwia880 Pokaż wiadomość
O to, to cellulit mi się też zrobił na udach...zaczynam się poważnie martwić...
Pociesze , ze mi sam się wchłonął w ciągu 2 msc po porodzie .

Cytat:
Napisane przez wioliix Pokaż wiadomość
Tak w skrócie to mam 25 lat jestem ze ślaska to moja druga ciąża nasz pierwszy synek w sierpniu kończy 2 latka a 12lipca bedziemy z mężem obchodzić 3 rocznice ślubu a jesteśmy razem od 2008 roku. Ciąża to dla nas kompletna niespodzianka do teraz nie wiem jak to sie stało 😀😂 termim porodu z OM 3 październik napisze historie calej ciąży ale uprzedzam bedzie to dłuższy post😀

Nie jestem pewna ale KATIE NOIR (mam nadzieje ze poprawnie napisalam) kojarze z panne młode 2014😀???
Właśnie miałam pisać, że też Cię kojarzę witaj :róża:
Cytat:
Napisane przez goslawka Pokaż wiadomość
moim zdaniem nie głupota. Mój syn urodził się z niską masą i nie trzymał w ogóle temperatury, także czapeczki się przydały. Z resztą temperatury na oddziale nie przewidzisz.
Mój też był mały i musiałam go dogrzewać .lepiej mieć czapkę niż nie. Później i tak się przyda .
Cytat:
Napisane przez melliss Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy Wy wszystkie wiecie już gdzie rodzic? Myslalam, ze ze szpitalem wstrzymam sie do 7go miesiaca a nawet chwile pozniej...
Widze, ze nawet z tym jestem w czarnej dziurze...

Dominikowa- to takie skrzywienie zawodowe-jestem projektantką. Choc nigdy nie szylam takich rzeczy dla dzieci.
A zawsze lubialam takie rękodzielnicze zabawy.
W planach mam jeszcze zrobić kocyk na drutach, ochraniacz do lozeczka w formie warkocza, girlandy i lapacze snow z koronek bo marzy mi sie pokoik boho...Ale mam serio slomiany zapał. Choć o dziwo na razie nie gaśnie. Chyba ogarnia mnie matczyna miłość i poświęcenie))))

W poprzedniej ciąży długo nie wiedziałam , ale teraz wiem , że tam gdzie poprzednio . Szpital ma dobre opinie i jest jednym z lepszych w regionie . Poza tym mam do niego względnie blisko.

Kate Noir jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 17:51   #4573
very niceee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzKlAnEczKaaaa1212 Pokaż wiadomość
Niezłe miałaś przejścia... a teraz już jest ok? w sensie przestałaś wymiotować? Siostra mojej koleżanki wymiotowała jak kot do samego porodu włącznie.
Ja też właściwie zaszłam w ciąże niespodziewanie bo w ten miesiąc kochaliśmy sie tylko 2 razy i to jakoś zaraz po miesiączce.
Troche przez pierwsze 3 miesiące nie mogłam zrozumieć co się stało i że na pewno jestem w takiej prawdziwej ciąży.

Hahaha, szklaneczka, to całkiem jak ja. Też przez pierwsze miesiące nie mogłam uwierzyć, że będzie dzidzia, bo wystarczył jeden raz, gdzie się zapomnieliśmy, a wielu naszych znajomych o dzieci stara się już od dawna.

Cytat:
Napisane przez miomo Pokaż wiadomość
Ja byłam w pierwszej ciąży tym niechlubnym przypadkiem 30kg na plusie. Rozstępów - o dziwo - w ciąży nie miałam w ogóle, ale przez 2 miesiące po porodzie 20 kg spadło samo i wtedy rozstępy miałam nawet na kolanach. Teraz chciałam być mądrzejsza i pilnuję się bardzo, ale na to, że biust z 75E do 80H mi już skoczył nie mam żadnego wpływu... Jestem ok. 8 kg na plusie (mam wrażenie, że połowa to ten nieszczęsny bufet ), chodzę na pilates i pilnuję jedzenia, ale zwiewną kruszynką w ciąży nigdy nie będę.
Nie ma co się przejmować na zapas, tylko dbać o siebie - pomóc skórze kremami, warto też ćwiczyć dla naszych biednych kręgosłupów i móc z czystym sumieniem powiedzieć sobie, że zrobiło się wszystko, żeby było dobrze
Przed ciążą miałam 70 E , a teraz 70 H, Tż się śmieje, że alfabetu mi zabraknie. Też się czuję jakbym miała dwie bomby z przodu: brzuch i cycki.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 18:47   #4574
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam Was dziewczyny 😘mam pytanie można sie jeszcze dołączyć czy jest już za poźno😀
Co za pytanie.

Mi się wciąż wydaje że to początek a do końca jeszcze bardzo daleko.

Choć rzeczywistość przeraża bo październik już się czai powoli

Witaj

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez anulka_l7 Pokaż wiadomość
Z tym jedzeniem to ja mam akurat odwrotnie. Zjadłabym konia z kopytami 😋 nie wiem gdzie to się mieści. Potrafię zjeść 5 gofrów na raz, a na obiad tyle co tż i za chwilę znów jestem głodna. Ale staram się jeść to, co wartościowe.

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ----------

Alla, właśnie miałam pisać co u Ciebie, bo coś ostatnio ucichłaś. Wszystko ok?

Może nie pisze, ale czytam codziennie 💖❤💖

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Lekarz był w szoku ale gadał że w medycynie go nic nie nie zdziwi i mówił że możliwe to jest ale zdarza sie bardzo rzadko ale na 100% mi nie powie jak to sie stało bo na monitoring cyklu nie chodziłam w środku cyklu były dni płodne i stąd ta torbiel a pod koniec cyklu jeszcze raz i owulacja i stad ciąża 😀 naszczęście torbiel się wchłoneła i nie ma po niej śladu😀 i nie potrzebna była operacja😀

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Ciąże przechodziłam tragicznie od 8 tygodnia do początku maja wymiotowałam nawet co pół h nic nie jadłam prawie nie wstawałam z łóżka nie raz leciała mi krew z gardła nie byłam w stanie połykać żadnych witamin ani kwasu fol . Moja mama przyjeżdżała zajmować sie naszym dzieckiem jak mąż pracował a po pracy on robił wszystko . Nie raz mówiłam do lekarza że umieram żeby dzwonił po karawan, nastepnej wizyty nie dożyje napewno albo że mam nadzieje że mnie ktoś dobije😀

Nawet ostatnio na badaniu glukozy po wypiciu zwymiotowałam po 5 min od wypicia jeszcze pełno ludzi w przychodni na mnie patrzało😀
Ale opowieść
Mega niespodzianka dobrze że wszystko dobrze się skończyło i fasola rośnie zdrowo

Co będziesz miała chłopca czy dziewczynkę?
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 19:22   #4575
Lotso
Zadomowienie

Alla u nas nie pazdziernik a wrzesien! Tez mysle ze to jeszcze poczatek😀😀

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Very nice zazdro balonow 😀😀ja przed ciaza mialam ledwo A a teraz dobilam do B! Yeah!!😀😀takie pelne B to chetnie bym sobie na stale zrobila😍😍
Lotso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 19:36   #4576
holly123456
Rozeznanie

Oj ale duzo dzis piszecie Czytam,ale nic nie pisze bo nie mam sily. Niby zwykle malowanie przy ktorym tylko pomagalam ale jednak caly dzien na nogach i moj kregoslup sie zbuntowal. Ledwo chodze.

Stary 2017-07-08, 20:04   #4577
Lynn
Zakorzenienie

Ja siedzę, a właściwie to leżę, bo bolą mnie plecy i czytam o wózkach. Mam taki mętlik w głowie, że nie wiem na co patrzeć.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 20:17   #4578
SzKlAnEczKaaaa1212
Rozeznanie

Mnie też strasznie plecy bolą po sprzątaniu I jakoś mi promieniuje do prawego pośladka i nie mogę się w ogóle schylać. Ciężki ten nasz los...

SzKlAnEczKaaaa1212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 20:23   #4579
nunny
Wtajemniczenie

Ja za to mam dzis wieczor ze zgaga
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 20:31   #4580
Maartikrk
Zakorzenienie

Właśnie miałam Wam pisać, że po godzinnym spacerze i ogarnianiu dzisiaj domowych obowiązków plecy mi siadają...widzę, że dziś prawie wszystkie na to narzekają. Ja tak od ok tygodnia mam dzień w dzień wieczorem. Dziś dodatkowo ciągnie mnie brzuch..takie uroki ;p

Co do sernika oreo - mąż mówi że dobre ale jak dla mnie w przepisie jest za dużo serka waniliowego i bardzo się ten smak waniliowy wybija. Następnym razem zastąpię część śmietankowym albo kupię więcej ciasteczek bo brakowało mi tego posmaku samych ciastek.
Stary 2017-07-08, 21:04   #4581
goslawka
Zadomowienie

Lynn
Ja też miałam nie zajść w ciążę bez stymulacji hormonalnej, ale jak widać przyroda nie znosi próżni ;D

W ogóle zrobiłyście mi smaka tym sernikiem oreo :P nie jadłam nigdy... może trzeba to zmienić chociaż ja to bym zjadła taki sernik an zimno z truskawkami i bitą smietaną
goslawka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 22:02   #4582
very niceee
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lotso Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ----------

Very nice zazdro balonow 😀😀ja przed ciaza mialam ledwo A a teraz dobilam do B! Yeah!!😀😀takie pelne B to chetnie bym sobie na stale zrobila😍😍
Chętnie Ci oddam trochę.

Mnie też plecy bolą coraz bardziej.
Ex Au pair De
very niceee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-08, 22:05   #4583
migifigi
Wtajemniczenie

Mnie plecy już bolą codziennie... 😥😥😥
migifigi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2017-07-08, 22:18   #4584
cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4
Konto usunięte

Mnie ostatnio nogi bolą po 15-minutowym spacerze. Już mam dość :/ A rano obudziłam się z zawrotami głowy. Przeszło dopiero po dwóch godzinach.

U nas dzisiaj szybkie zakupy. Do jutra są niedaleko dni fantastyki, więc chyba pójdziemy z małym na spacer, niech popatrzy na poprzebieranych ludzi

A mała mi tak w brzuchu szaleje, że szok. Aż się boję co będzie za miesiąc, dwa, trzy... :/ Mój syn z reguły odzywał się raz wieczorem i to była jego aktywność.

cb88dba0fc36678caba5734659402cd6408543f4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 07:40   #4585
nunny
Wtajemniczenie

Czesc dziewczyny widze cisza z rana. Bylismy wczoraj u moich rodzicow, mama probuje wyciagnac od nas jak maly bedzie mial na imie, takie podchody robi ze smiac mi sie chce Ale nie dowie sie na pewno, zwlaszcza po tym jak zareagowala jak powiedziałam jak dalabym na imie dziewczynce. Nie bedzie mi nikt prychal na moje pomysly, zdenerwowało mnie to. Jak sie zdecydujemy na Tymusia to tez pewnie bedzie krecic nosem, zreszta pozostale typy tez nie sa jakies popularne wsrod dzieci w naszym otoczeniu.

Ale ze mnie dobra zona, zrobilam sniadanie i ide budzic meza
nunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 07:46   #4586
Cherry_Muffin
nibyżona

Nunny i masz rację w końcu to Wasz wybór co komu do tego.

Haha ja jestem dobra żona i nie budzę Tzta bo wrócił późno

A co do kręgosłupa u mnie to norma i bez ciąży, więc nie zwracam uwagi prawie. Za to mam zakwasy w dłoniach od drutów

Aphrael to mój tak jak Twój synek miał - czuję bo praktycznie jedynie wieczorem za to wczoraj już taką imprezę mała zrobił przez 10min
16.10.2017r. T ♥

Edytowane przez Cherry_Muffin
Czas edycji: 2017-07-09 o 07:49
Cherry_Muffin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 07:58   #4587
alla83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lotso Pokaż wiadomość

Wiem właśnie....przeraża mnie jak to zleciało...wierzyc się nie chce
W zasadzie tylko początek trochę się wlecze a potem już jest z górki

---------- Dopisano o 06:58 ---------- Poprzedni post napisano o 06:48 ----------

Cytat:
Napisane przez nunny Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny widze cisza z rana. Bylismy wczoraj u moich rodzicow, mama probuje wyciagnac od nas jak maly bedzie mial na imie, takie podchody robi ze smiac mi sie chce Ale nie dowie sie na pewno, zwlaszcza po tym jak zareagowala jak powiedziałam jak dalabym na imie dziewczynce. Nie bedzie mi nikt prychal na moje pomysly, zdenerwowało mnie to. Jak sie zdecydujemy na Tymusia to tez pewnie bedzie krecic nosem, zreszta pozostale typy tez nie sa jakies popularne wsrod dzieci w naszym otoczeniu.

Ale ze mnie dobra zona, zrobilam sniadanie i ide budzic meza
Ja też nie będę mówić do dnia porodu.

Ale ale...nie wspominałam 90 %będzie jednak Rafael
W Armenii jest to używane imię...w Anglii znane ...w Polsce łatwo wypowiadane

Tz za Erikiem jednak nie przepadal a i ja zaczęłam swirowac na nie bo w rodzinie męża, w zasadzie bardzo bliskiej, jest już imię które kończy się na "rik" dokładnie Jurik a u nas miałby być Erik..... hmmm
Ja lubię się jednak odróżniać trochę
Jurik to syn brata Tż-ta...caly czas jesteśmy w bliskim kontakcie. Jak dla mnie za mało zroznicowane te imiona...nie wiem jak ja tego nie zauważyłam od razu.

Zostaje Rafael.... był to jeden z pierwszych typów razem z Erikiem... A Tz zdecydowanie za Rafaelem

..duzo skrótów można fajnych dla małego Rafaela
Rafi, Rafo, Rafa, Rafcio, Rafik

Edytowane przez alla83
Czas edycji: 2017-07-09 o 08:01
alla83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 08:08   #4588
joasiala
Zadomowienie

To dzisiaj chyba dzień dobroci dla mężów 😊 Mojemu też dzisiaj daje posac, bo siedzial do pozna i kończył projekt do pracy. A ja z młodą już po śniadaniu i zastanawiamy się co dzisiaj będziemy robić.

joasiala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 08:16   #4589
sabonka123
Rozeznanie

Hej. Czy któraś zastanawiała się nad bujaczkiem 4moms mamaroo?

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-09, 08:21   #4590
adhoc
Zadomowienie

Witam sie dziewczyny! 😊 czytam Was codziennie przeważnie przed snem i już nie wtrącam się w tematy bo zmieniają się taaaak szybko 😮😁 ale od konca tygodnia prawdopodobnie bede już na zwolnieniu to może łatwiej będzie Was nadrabiać 😊

Co do listy rzeczy których potrzebujemy to wszystkie które wrzucilyscie skopiowalam i jestem przerazona moim nieprzygotowaniem i niewiedzą 😁

Jesli chodzi o wozki to weźmiemy albo baby design lupo, bebetto holland lub tako. Ale tako wydają mi sie najdroższe więc też nie wiem czy się na niego zdecydujemy. Poza tym ciągle rozkladamy sie za używanym, a niestety ceny albo sa nieadekwatne do zużycia. Już sama nie wiem.

Kręgosłup mnie boli codziennie. Wystarczy ze za dlugo siedze... No i moja waga poleciala w górę tak ze az zal patrzeć. Taka tłusta sie zrobilam 😞

Pogodnej niedzieli 😊

adhoc jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości