Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II . - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-12, 18:46   #1381
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .

Cytat:
Napisane przez Hypnotic Eyes Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny W weekend się nie odzywałam, bo byłam na mazurach Wszystko jednak sumiennie nadrobiłam.
Funkuś jestem z Ciebie dumna piwko i inne używki też dla ludzi ! Nie za często, ale wiadomo Trzymam kciuki za Ciebie i twój powrót do normalności!
Tamonita ten filmik jest bardzo smutny i również mi trochę przypominał mnie. Najgorzej jak zobaczyłam tą rurkę w nosie, przypomniało mi się jak mi robili to samo i jak bardzo to bolało

U mnie na tym wyjeździe było kiepsko. Pomijając fakt, że schudłam kilogram to w ogóle klapa. Codziennie kłóciłam się z rodzicami. Tata nawyzywał mnie od już nie powiem kogo, ale to nie do końca jego wina, bo w sumie ja go prowokowałam trochę. Mama płakała, ja płakałam. Masakra. Jadłam też bardzo kiepsko jak na mnie. No i efekty są. Schudłam. Dzisiaj ciąg dalszy, bo co prawda z rodzicami już w porządku, ale apetytu kompletnie brak i wmuszam w siebie cały czas. Oczywiście i tak wychodzi mało, bo ja nie lubie sie zmuszać do jedzenia, bo wtedy przychodzą wyrzuty sumienia. Zresztą jest gorąco, a zawsze gdy jest gorąco ja czuje się grubsza niż jestem w rzeczywistości, nie wiem czemu. Wiecie, sama nie wiem co mam robić. Słuchać swojego organizmu i nie jeść jak nie jestem głodna, czy się zmuszać?
Szkoda że kłóciłaś się z rodzicami, ale dobrze że jest już ok. A co do jedzenia to sama nie wiem czy masz w siebie wmuszać ale na pewno nie możesz jeść jak na R bo przecież nie powinnaś chudnąć
Teraz też jem mniej ale jakoś staram się wcisnąć coś na siłe żeby mi nie wyszło 1800
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 18:48   #1382
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cześć dziewczynki, mam do Was pytanie- chodzi o moją siostrę. Ostatni bardzo mocno schudła, ale podkreślam- je normalnie, a nawet więcej. Zajada się białym pieczywe, zaczęła używać dużo masła, je mnóstwo słodyczy, a chudnie w oczach. Była dziś u lekarza rodzinniego, ten kazał zgłosić się jak najszybciej do jej endokrynologa, bo to może być przez tabletki na tarczycę. Czy to możliwe, że je się więcej niż zawsze, a przez tabletki to gdzieś znika? Czy to jest niebezpieczne dla jej zdrowia? Tzn. czy od czasu kiedy waga tak zaczęła jej spadać (czyli początek marca) mogło się coś stać niedobrego z jej organizmem?
Nie widziałam jej od marca, ale z tego co mówi ona sama i mama jest jeszcze chudsza niż wtedy. A wtedy już było widać, że ciuchy na niej wiszą.

Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 19:07   #1383
monochrome
Rozeznanie

Hmm, jeżeli tabletki zawierają hormon tarczycy... Przyspiesza on metabolizm i organizm zużywa bardzo dużo energii przy nadmiarze. Czy Twojej siostrze jest bardzo ciepło, czy mocno się poci? Ja miałam/mam niedużą nadczynność, przez nią bardzo dużo schudłam, a potem wślizgnęłam się w ED zachwycona moją nową wagą. :| Ale nieważne. Teraz też chudnę jak wariatka, choć mam spust niesamowity, ale to może też być ze stresu. Acz idę do endo niebawem.
Najważniejsze to pójść niezwłocznie do lekarza, najlepiej zbadać już wcześniej TSH, FT3 i FT4, jak aktualnie stoją.
Lekarz na pewno dobierze odpowiednie leki i szalona przemiana materii się uspokoi.
Mam nadzieję, że u Twojej siostry szybciutko się wszystko unormuje.
Trzymajcie się.
Stary 2008-05-12, 19:10   #1384
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny .

Wczoraj do Was nie zaglądałam. A to dlatego,że poczułam się tutaj troszkę obco. Nie wiem dlaczego. Być może straciłyście już do mnie cierpliwość itp,ale rozumiem,bo jestem uparta i ciągle wiem swoje .

Jednak postanowiłam i tak do Was zajrzeć i coś napisać.
Wczoraj było beznadziejnie,bo znów spaliłam 1000kcal na rowerku. Jeździłam bardzo szybko ponad 40km/h aby jak najszybciej spalić co zjadłam,bo jak wróciłam późno do domu byłam głodna strasznie i zjadłam jedną kanapkę,drugą,jabłko no i Wyszło 2000kcal. No i od razu myśl,że jak nie spalę,to przytyję i nie uda mi się schudnąć,bo chciałam być na R.

Dzisiaj też kolorowo nie jest. Idealnej redukcji nie ma,jednak cały w-f dzisiaj biegałyśmy,więc wróciłam głodna,zmęczona do domu,to potrzebowałam trochę węgli. No ale cóż,może mi się uda.

Teoretycznie powinnam przejść na U,wiecie? Bo ... jak dzisiaj tak sobie siedziałam na lekcjach,tak ładnie słoneczko świeciło to poczułam się ... szczęśliwa. Pomimo mojego ED tak właśnie się czułam. Być może to za sprawą mojego TŻ-ta? On tak bardzo mnie kocha,chyba jak nikt inny na tym świecie. Tak bardzo nie lubi jak jestem smutna,tak z troską wtedy patrzy,a jest taki wrażliwy,że nie chcę go zranić. Wiele razy myślałam,aby przestać z nim być,bo ja się nie nadaję,ciągle tylko myśę o tym,że jestem za gruba,choć on nigdy czegoś takiego nie powiedział,jednak słuchając opowieści o czyimś BMI,czy wadze lekko ponad 50 przy wzroście 170cm naprawdę można się zdołować . Ale wiem,że to byłoby egoistyczne podejście z mojej strony,bo przecież go kocham,to nie powód,aby z kimś się rozstać. nooo co Ty, to głupota!

Sama nie wiem co mam robić. Ciągle widzę siebie za grubą,jednak ... czy jest sens marnować swoją młodość na zamartwianie się czy ważę 2 czy 3 kilo więcej niż ktoś inny ? ...
sama wiesz, co robić - świadczy o tym pytanie, które zadałaś, retoryczne chyba. to 1000 kcal za kanapki też było głupotą i mam pytanie - dlaczego Ty się tak boisz węgli? biegałaś na wf-ie, potrzebne Ci były te węglowodany, a Ty piszesz "No ale cóż,może mi się uda."... nie zjeść ich? dlaczego?!

Cytat:
Hej dziewczyny W weekend się nie odzywałam, bo byłam na mazurach Wszystko jednak sumiennie nadrobiłam.
Funkuś jestem z Ciebie dumna piwko i inne używki też dla ludzi ! Nie za często, ale wiadomo Trzymam kciuki za Ciebie i twój powrót do normalności!
Tamonita ten filmik jest bardzo smutny i również mi trochę przypominał mnie. Najgorzej jak zobaczyłam tą rurkę w nosie, przypomniało mi się jak mi robili to samo i jak bardzo to bolało

U mnie na tym wyjeździe było kiepsko. Pomijając fakt, że schudłam kilogram to w ogóle klapa. Codziennie kłóciłam się z rodzicami. Tata nawyzywał mnie od już nie powiem kogo, ale to nie do końca jego wina, bo w sumie ja go prowokowałam trochę. Mama płakała, ja płakałam. Masakra. Jadłam też bardzo kiepsko jak na mnie. No i efekty są. Schudłam. Dzisiaj ciąg dalszy, bo co prawda z rodzicami już w porządku, ale apetytu kompletnie brak i wmuszam w siebie cały czas. Oczywiście i tak wychodzi mało, bo ja nie lubie sie zmuszać do jedzenia, bo wtedy przychodzą wyrzuty sumienia. Zresztą jest gorąco, a zawsze gdy jest gorąco ja czuje się grubsza niż jestem w rzeczywistości, nie wiem czemu. Wiecie, sama nie wiem co mam robić. Słuchać swojego organizmu i nie jeść jak nie jestem głodna, czy się zmuszać?
jejku, szkoda, że się kłóciliście. ale mam nadzieję, że mimo to było fajnie. U mnie też ciągłe kłótnie i nastrój do kitu cóż...

co do jedzenia - jedz. Naprawdę, radzę Ci jeść, apetyt rośnie w miarę jedzenia. A tak, możesz pomyśleć "ale fajnie, jadłam mało, jutro też tak będzie". No ... wiesz jak to jest. Przynajmniej ja mam tak, że jak schudnę, chcę więcej :/ Ale rób jak chcesz może teraz już lepiej u Ciebie

Cytat:
Napisane przez Asilos Magdalena Pokaż wiadomość
Cześć dziewczynki, mam do Was pytanie- chodzi o moją siostrę. Ostatni bardzo mocno schudła, ale podkreślam- je normalnie, a nawet więcej. Zajada się białym pieczywe, zaczęła używać dużo masła, je mnóstwo słodyczy, a chudnie w oczach. Była dziś u lekarza rodzinniego, ten kazał zgłosić się jak najszybciej do jej endokrynologa, bo to może być przez tabletki na tarczycę. Czy to możliwe, że je się więcej niż zawsze, a przez tabletki to gdzieś znika? Czy to jest niebezpieczne dla jej zdrowia? Tzn. czy od czasu kiedy waga tak zaczęła jej spadać (czyli początek marca) mogło się coś stać niedobrego z jej organizmem?
Nie widziałam jej od marca, ale z tego co mówi ona sama i mama jest jeszcze chudsza niż wtedy. A wtedy już było widać, że ciuchy na niej wiszą.
to jest możliwe. ale co ona ma dokładnie z tarczycą? skoro bierze leki, z wagą nic nie powinno się dziać, a jeśli tak - to krótko, potem już raczej jest ok. Siostra musi iść do lekarza wg mnie

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 19:12   #1385
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
To może być przez te tabletki bo możliwe że dzięki nim jej tarczyca wytwarza więcej hormonów . To jest z jakiejś strony
"Tarczyca produkuje bowiem hormony, które sterują przemianą materii we wszystkich narządach i tkankach organizmu.
Nadmiar tych hormonów (tzw. nadczynność tarczycy) oznacza przyspieszenie pracy innych narządów, np. serca, wątroby. Wzmaga przemianę materii, czyli zaczynamy nadmiernie chudnąć, zwiększa napięcie emocjonalne i stajemy się bardziej nerwowi, intensyfikuje ruchy jelit, powodując biegunki."http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/inne-choroby/czy-masz-zdrowa-tarczyce_,947_342.htm
Stary 2008-05-12, 19:12   #1386
Asilos Magdalena
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monochrome Pokaż wiadomość
Hmm, jeżeli tabletki zawierają hormon tarczycy... Przyspiesza on metabolizm i organizm zużywa bardzo dużo energii przy nadmiarze. Czy Twojej siostrze jest bardzo ciepło, czy mocno się poci? Ja miałam/mam niedużą nadczynność, przez nią bardzo dużo schudłam, a potem wślizgnęłam się w ED zachwycona moją nową wagą. :| Ale nieważne. Teraz też chudnę jak wariatka, choć mam spust niesamowity, ale to może też być ze stresu. Acz idę do endo niebawem.
Najważniejsze to pójść niezwłocznie do lekarza, najlepiej zbadać już wcześniej TSH, FT3 i FT4, jak aktualnie stoją.
Lekarz na pewno dobierze odpowiednie leki i szalona przemiana materii się uspokoi.
Mam nadzieję, że u Twojej siostry szybciutko się wszystko unormuje.
Trzymajcie się.
Dziękuję za odpowiedź
Co o gorąca to wprost przeciwnie jest jej ciągle zimno. Ma zimne stopy i ręce. Ja też mam wiecznie zimne stopy, łapy, kolana- ale taka już moja natura

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
to jest możliwe. ale co ona ma dokładnie z tarczycą? skoro bierze leki, z wagą nic nie powinno się dziać, a jeśli tak - to krótko, potem już raczej jest ok. Siostra musi iść do lekarza wg mnie
Zabij, a nie pamięta czy ma niedoczynność czy nadczynność Ona ma spory guzek, który jest widoczny gołym okiem i od jakiegoś czasu jest pod opieką endokrynologa. W czwartek ma umówioną wizytę, bo trochę wystraszyła się tego chudnięcia i zimna.
W mojej rodzinie mama również ma chorą tarczycę, ja też podobno, ale nigdy się za to poważnie nie wzięłam, a chyba powinnam

A jak Izuś u Ciebie? Jak zawody? Opowiadaj

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
To może być przez te tabletki bo możliwe że dzięki nim jej tarczyca wytwarza więcej hormonów . To jest z jakiejś strony
"Tarczyca produkuje bowiem hormony, które sterują przemianą materii we wszystkich narządach i tkankach organizmu.
Nadmiar tych hormonów (tzw. nadczynność tarczycy) oznacza przyspieszenie pracy innych narządów, np. serca, wątroby. Wzmaga przemianę materii, czyli zaczynamy nadmiernie chudnąć, zwiększa napięcie emocjonalne i stajemy się bardziej nerwowi, intensyfikuje ruchy jelit, powodując biegunki."http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/inne-choroby/czy-masz-zdrowa-tarczyce_,947_342.htm
Dzięki Krycia za tego linka

Edytowane przez Ludowa
Czas edycji: 2008-05-12 o 19:34
Asilos Magdalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 19:49   #1387
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:
Zabij, a nie pamięta czy ma niedoczynność czy nadczynność Ona ma spory guzek, który jest widoczny gołym okiem i od jakiegoś czasu jest pod opieką endokrynologa. W czwartek ma umówioną wizytę, bo trochę wystraszyła się tego chudnięcia i zimna.
W mojej rodzinie mama również ma chorą tarczycę, ja też podobno, ale nigdy się za to poważnie nie wzięłam, a chyba powinnam
A moze ma wole? Jak dla mnie ten guzek moze o tym swiadczyc acz lekarzem nie jestem.

Iza przyznawaj sie ale juz Wygralas?

akcja regeneracja: włosy

I'm just a little girl...
marga_zg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 19:55   #1388
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Właśnie Izuś? Wygrałaś? Pewnie tak Zdolniacho ty jednaaa!

Photoblog
Hypnotic Eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 20:07   #1389
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny .

Wczoraj do Was nie zaglądałam. A to dlatego,że poczułam się tutaj troszkę obco. Nie wiem dlaczego. Być może straciłyście już do mnie cierpliwość itp,ale rozumiem,bo jestem uparta i ciągle wiem swoje .

Wczoraj było beznadziejnie,bo znów spaliłam 1000kcal na rowerku. Jeździłam bardzo szybko ponad 40km/h aby jak najszybciej spalić co zjadłam,bo jak wróciłam późno do domu byłam głodna strasznie i zjadłam jedną kanapkę,drugą,jabłko no i Wyszło 2000kcal. No i od razu myśl,że jak nie spalę,to przytyję i nie uda mi się schudnąć,bo chciałam być na R.

Dzisiaj też kolorowo nie jest. Idealnej redukcji nie ma,jednak cały w-f dzisiaj biegałyśmy,więc wróciłam głodna,zmęczona do domu,to potrzebowałam trochę węgli. No ale cóż,może mi się uda.

Teoretycznie powinnam przejść na U,wiecie? Bo ... jak dzisiaj tak sobie siedziałam na lekcjach,tak ładnie słoneczko świeciło to poczułam się ... szczęśliwa. Pomimo mojego ED tak właśnie się czułam. Być może to za sprawą mojego TŻ-ta? On tak bardzo mnie kocha,chyba jak nikt inny na tym świecie. Tak bardzo nie lubi jak jestem smutna,tak z troską wtedy patrzy,a jest taki wrażliwy,że nie chcę go zranić. Wiele razy myślałam,aby przestać z nim być,bo ja się nie nadaję,ciągle tylko myśę o tym,że jestem za gruba,choć on nigdy czegoś takiego nie powiedział,jednak słuchając opowieści o czyimś BMI,czy wadze lekko ponad 50 przy wzroście 170cm naprawdę można się zdołować . Ale wiem,że to byłoby egoistyczne podejście z mojej strony,bo przecież go kocham,to nie powód,aby z kimś się rozstać.

Sama nie wiem co mam robić. Ciągle widzę siebie za grubą,jednak ... czy jest sens marnować swoją młodość na zamartwianie się czy ważę 2 czy 3 kilo więcej niż ktoś inny ? ...
No właśnie Agness, musisz Sobie odpowiedzieć na to pytanie. Masz wspaniałego TŻ-ta , który Cię kocha taka jaka jesteś i Cierpi razem z Tobą widząc jak sie męczysz i katujesz wyrzutami zamiast cieszyć sie życiem mając go u boku.
Skarbie nie marnuj życie bo za krótkie jest na to...

Cytat:

to przykre Hypnotic , wyobrażam Sobie jak musi Ci być ciężko, choć wydaje mi sie ze czasem lepiej wykrzyczeć rodzicom co sie myśli niż gdybyś miała to dusić w Sobie

Cytat:
Właśnie Izuś? Wygrałaś? Pewnie tak Zdolniacho ty jednaaa!
;> no właśnie Wiosenko??
Stary 2008-05-12, 20:10   #1390
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

przepraszam, że tak nic nie mówiłam, ale było okropnie tzn zrobiłam bardzo dobry czas, ale nastawiałam się na lepszy, zresztą wszyscy nastawiali mnie na lepszy. poza tym jestem strasznie ambitna, zbyt ambitna

za to z jedzeniem super - byłam tam, w wiedniu, z dobrą koleżanką. Jadłam wszystko bez wyrzutów sumienia praktycznie co dwie godziny ale jakie pyszności tam były... poza tym mieszkałyśmy u takich ludzi gościnnie i głupio było odmawiać najśmieszniejsze, że np. w sob. po kolacji czułyśmy się z Kasią taaaakie pełne a dwie h później poszłyśmy do siebie do pokoju, zrobiłyśmy przed-zawodowy maraton filmowy, z drożdżówką z czekoladą (została jedna ^^) i fitellami czekoladowo-bananowymi . w niedzielę wyrwałyśmy się na magnum, a o 22.30 jadłyśmy po wieeeelkiej kanapce (pszennej) z kurczakiem i jakimś ostrym majonezowym sosem (pycha.), a potem 'doprawiłyśmy' czekoladą studencką i poszłyśmy spać Fajnie się czułam, że Kasia też tyle jadła, było mi łatwiej.

Dziś tak sobie myślałam, że pewnie przytyłam... nie czuję tego, więc nie będę się ważyć, bo jak wyjdzie więcej, zacznę obcinać lub będę płakać cały dzień

ale dziś było okropnie. bo jak mi źle (i tu paradoks - nie poszło mi źle... :/) pójdzie w czymkolwiek, zawsze się 'karałam'. dziś też źle zaczęłam... miałam ochotę coś zjeść (głos numer jeden mi to powiedział), ale zaraz pomyślałam, że nie zasłużyłam, bo było źle. ogólnie dziś mam fatalny dzień. fatalny przez wielgachne "f". Cały czas chce mi się płakać, cały czas się z kimś kłócę.

słowem: po co ja tam jechałam?

niby się nie martwię jedzeniem. w ogóle. ale już chyba bym wolała się martwić właśnie nim.

Stary 2008-05-12, 20:12   #1391
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

O kurcze ale czasem się nie przejmuj jak był bardzo dobry. Kiedyś będzie jeszcze lepszy. Nie zamartwiaj się zobaczysz będzie lepiej
Stary 2008-05-12, 20:18   #1392
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Wiosenko nie mozesz byc az tak ambitna Pamietaj nikt nie jest idealny a stawianie sobie nierealnych celow moze sprawic ze wpadniesz w depresje czy inna chorobe. Nie lepiej stawiac sobie nizsze wymagania i z czasem podnosic poprzeczke? Wtedy latwiej o sukces a on jak wiadomo mobilizuje.
Zreszta i tak jestem z ciebie dumna
No i jeszcze ladnie jadlas i jedz dalej. Nie mozesz sie karac niejedzeniem zreszta nie za powodu, dalas z siebie wszystko i to sie liczy

Stary 2008-05-12, 20:23   #1393
funky87
Zakorzenienie

Wiosenko niestety to ten paskudny perfekcjonizm który towarzyszy ED na pewno super się spisałaś i wszyscy byli dumni i są nadal z Ciebie, a my najbardziej
Izuś , Słonko martwi mnie Twoje podejście, gdy coś pójdzie nie po Twojej myśli Ty zaraz każesz się jedzeniem, tak nie można, przecież wiesz że w sporcie tak bywa raz sie ma lepsze dni a raz słabsze , ale to jest właśnie ta zdrowa rywalizacja, ja wiem że i tak jesteś najlepsza, bez względu na czas i wynik jaki osiągnęłaś, bo nie on świadczy o Tym jaką wspaniałą jesteś osobą
Stary 2008-05-12, 20:24   #1394
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Wiosenko nie przejmuj się tym czasem jeżeli był bardzo dobry to świetnie i pomyśl sobie że następnym razem będzie lepiej.
No nie waż się ale i tak jestem pewna że nie przytyłaś. a nawet jeżeli to troche nie pamiętam twoich słów ale szło to mniej więcej tak:
kto by się przejmował tym że waży o tyle więcej ile waży banan
I nie myśl czy zasłużyłaś jedz jeśli masz ochote sama mi to mówiłaś.

Kurcze tamten post brzmiał jakoś głupio
Stary 2008-05-12, 20:27   #1395
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez marga_zg Pokaż wiadomość
Wiosenko nie mozesz byc az tak ambitna Pamietaj nikt nie jest idealny a stawianie sobie nierealnych celow moze sprawic ze wpadniesz w depresje czy inna chorobe. Nie lepiej stawiac sobie nizsze wymagania i z czasem podnosic poprzeczke? Wtedy latwiej o sukces a on jak wiadomo mobilizuje.
Zreszta i tak jestem z ciebie dumna
No i jeszcze ladnie jadlas i jedz dalej. Nie mozesz sie karac niejedzeniem zreszta nie za powodu, dalas z siebie wszystko i to sie liczy
właśnie ten cel niestety czy stety był realny... tak więc przy życiu trzyma mnie fakt, że może za tydzień czy dwa go osiągnę.

aha, i jestem też zła, bo wiem, że nie dałam z siebie wszystkiego ale cóż, czasu nie cofnę.

mam nadzieję, że jutro będzie lepiej, bo naprawdę nikomu nie życzę takiego samopoczucia. czuję się bezużyteczna. jak jakieś uosobione rozczarowanie, serio. chyba jestem czarną owcą świata
poza tym uzmysłowiłam sobie, że jestem ofiarą nieco przereklamowanego i nagłośnionego problemu - jestem dzieckiem, za pomocą którego rodzic (tata) chce zrealizować swoje marzenia z młodości o wyczynowym uprawianiu sportu. a teraz czuję, że rozczarowałam wszystkich, tatę, trenera i co najgorsze - siebie.

cóż poza tym? chyba nic. jestem bez serca, bo nie mogłam znieść towarzystwa szczęśliwych ludzi, to podłe, prawda? jak patrzyłam na nich - byli tacy uśmiechnięci, bo coś im wyszło - to łzy napływały mi do oczu i myślałam sobie 'dlaczego ja nie jestem którymś z nich, czemu to przy stwarzaniu akurat mnie komuś coś nie wyszło?" wiem, że to żałosne, do tego wszystko, co piszę zdaje się być pozbawione wszelkich emocji, wiem, żem nieprzekonująca, ale teraz czuję, że mi już wszystko jedno.

Stary 2008-05-12, 20:36   #1396
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie ten cel niestety czy stety był realny... tak więc przy życiu trzyma mnie fakt, że może za tydzień czy dwa go osiągnę.
Tylko Wiosenko czy w życiu najważniejszy jest sport, ok gdy jest Twoją pasją, hobby, czymś co kochasz, ale gdy zaczynają sie chore ambicje nikt nie jest idealny, a Ty nie możesz załamywać się gdy coś pójdzie nie po Twojej myśli bo tak już w życiu bywa że nie zawsze mamy to co chcemy

aha, i jestem też zła, bo wiem, że nie dałam z siebie wszystkiego ale cóż, czasu nie cofnę.

mam nadzieję, że jutro będzie lepiej, bo naprawdę nikomu nie życzę takiego samopoczucia. czuję się bezużyteczna. jak jakieś uosobione rozczarowanie, serio. chyba jestem czarną owcą świata
poza tym uzmysłowiłam sobie, że jestem ofiarą nieco przereklamowanego i nagłośnionego problemu - jestem dzieckiem, za pomocą którego rodzic (tata) chce zrealizować swoje marzenia z młodości o wyczynowym uprawianiu sportu. a teraz czuję, że rozczarowałam wszystkich, tatę, trenera i co najgorsze - siebie.
Izuś oni są na pewno z Ciebie dumni , tylko Tobie się wydaje że tak nie jest, powinnaś pomyśleć też dla kogo to robisz dla Siebie czy dla taty i trenera??

cóż poza tym? chyba nic. jestem bez serca, bo nie mogłam znieść towarzystwa szczęśliwych ludzi, to podłe, prawda? jak patrzyłam na nich - byli tacy uśmiechnięci, bo coś im wyszło - to łzy napływały mi do oczu i myślałam sobie 'dlaczego ja nie jestem którymś z nich, czemu to przy stwarzaniu akurat mnie komuś coś nie wyszło?" wiem, że to żałosne, do tego wszystko, co piszę zdaje się być pozbawione wszelkich emocji, wiem, żem nieprzekonująca, ale teraz czuję, że mi już wszystko jedno.
Wiosenko teraz ja Ci to napiszę gdybyś chciała podagać na gg to pisz, wyobrażam Sobie jak musi Ci być ciężko i bardzo się martwię o Ciebie
Stary 2008-05-12, 20:37   #1397
marga_zg
Zadomowienie

GG do marga_zg

Cytat:

aha, i jestem też zła, bo wiem, że nie dałam z siebie wszystkiego ale cóż, czasu nie cofnę. na pewno dalas! nawet nie mysl inaczej

mam nadzieję, że jutro będzie lepiej, bo naprawdę nikomu nie życzę takiego samopoczucia. czuję się bezużyteczna. jak jakieś uosobione rozczarowanie, serio. chyba jestem czarną owcą świata nam jestes potrzebna i to bardzo

Po prostu rece opadaja... kiedy ty wreszcie uswiadomisz sobie jak wartosciowym czlowiekiem jestes? I jeszcze wygrasz na olimpiadzie ja ci to mowie
Sport to rywalizacja, w ktorej nie mozna zawsze wygrywac! Zawsze jest ten przegrany zeby kto inny mogl cieszyc sie ze zwyciestwa. A zazdrosc, zal czy rozczarowanie jest tu czyms normalnym. Wynik zawsze mozesz poprawic. Gdybys byla najlepsza nie mialabys do czego dazyc Uwierz mi ja tez to przezywalam i wiem co mowie

musze juz uciekac

Stary 2008-05-12, 20:40   #1398
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Wiosenko teraz ja Ci to napiszę gdybyś chciała podagać na gg to pisz, wyobrażam Sobie jak musi Ci być ciężko i bardzo się martwię o Ciebie
dziękuję Ci, Funky, spróbuję jakoś to sama przetrawić, wiesz jak to jest - tak naprawdę nikt nie jest w stanie mi pomóc, czegokolwiek by nie pisał sama muszę sobie z tym poradzić...

najgorsze jest to, że teraz sobie tak myślę, jaka to ja beznadziejna itp. że wszyscy są ode mnie we wszystkim lepsi, że jestem jakimś nieudanym eksperymentem. zawsze tak mam, jak mi coś nie wyjdzie

Margus, ja mam tego świadomość, ale teoria a praktyka to dwa różne światy.

Stary 2008-05-12, 20:45   #1399
funky87
Zakorzenienie

Cytat:
dziękuję Ci, Funky, spróbuję jakoś to sama przetrawić, wiesz jak to jest - tak naprawdę nikt nie jest w stanie mi pomóc, czegokolwiek by nie pisał sama muszę sobie z tym poradzić...

najgorsze jest to, że teraz sobie tak myślę, jaka to ja beznadziejna itp. że wszyscy są ode mnie we wszystkim lepsi, że jestem jakimś nieudanym eksperymentem. zawsze tak mam, jak mi coś nie wyjdzie .
Wiosenko ale wiesz że samej Ci będzie o wiele ciężej , wtedy bardzo mi pomogłaś, tamta rozmowa ,nawet nie wiesz ile mi dała .
Stary 2008-05-12, 20:46   #1400
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:

najgorsze jest to, że teraz sobie tak myślę, jaka to ja beznadziejna itp. że wszyscy są ode mnie we wszystkim lepsi, że jestem jakimś nieudanym eksperymentem. zawsze tak mam, jak mi coś nie wyjdzie

Margus, ja mam tego świadomość, ale teoria a praktyka to dwa różne światy.
Iza nie jesteś ani troche beznadziejna i jesteś bardzo wartościowym człowiekiem, nie żadnym nieudanym eksperymentem. Twój tata i trener na pewno są z ciebie dumni i tylko ci się wydaje że ich zawiodłaś.

Gdyby nie ty i reszta wizażanek to pewnie nadal miałabym tą dramatycznie niską wagę i nie wiem czy bym jeszcze nie schudła ale to ty i reszta dziewczyn mnie zmobilizowały do tego aby walczyć, starać się przytyć i być szczęśliwszą. Jeny jak ja bardzo wam dziękuje.
Stary 2008-05-12, 20:46   #1401
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

Iza było dobrze, a ty się martwisz, że mogło być lepiej? Bez sensu Z tym karaniem się to także niepotrzebne. Chociaż Cię rozumiem, bo ja mam tak, ze jak jestem zła to się biję, bardzo mocno Dzisiaj po ostatnim weekendzie jestem cała w siniakach z wiadomego powodu. Tak mi wstyd Jedyne z czego jestem dumna to fakt, że bardzo mi było nie dobrze, ale się w sobie zawzięłam i zjadłam kolację. Nie jakąś wielgachną bo to tylko dwie kromki grahama z masłem orzechowym, ale wypiłam jeszcze szklankę mleka i myślę, że jakoś przetrwam. Nie mogę spaść już poniżej tego co jest. I tak ważę za mało, ale cały czas się boje że przytyję . Zastanawiam sie nad P ale wymyśliłam sobie, że po co skoro i tak przytyję jedząc nawet te swoje 1400 kcal. Wiem, że to chore, ale ja mam takie myślenie i za nic nie idzie tego zmienić. Zresztą zaraz odzywa się głoś, że P mi niepotrzebne itp.

Photoblog
Stary 2008-05-12, 20:55   #1402
agness51
Zakorzenienie

Wiosenko,Funky - dziękuję kochane moje za miłe słowa .

W ogóle to dziś nawet dobrze się czuję,zjadłam kolację o tej co planowałam,przed 20,przedtem poćwiczyłam siłowo trochę no i do tej pory nic nie podjadałam,w ogóle jest super,nie ciągnie mnie do węgli,do słodkiego,po prostu do niczego dzisiaj.
I nawet nie bałam się pić wody,wypiłam łącznie chyba ze 4 300ml szklanki,i jeszcze herbata ziołowa,a jak na mnie to sporo ...
I nawet teraz jak tak sobie siedzę i myślę o tych moich obawach,to jakoś tak mi lżej na serduchu,wiecie . Może dlatego,że dziś w miarę mi się udało Bez rowerka,bez wyrzutów sumienia,może nie idealna redukcja,bo w szkole długo siedziałam,ale i tak jestem zadowolona .

Wiosenko - chciałam Ci tylko napisać,że strasznie się cieszę,że przez ten weekend jadłaś to na co miałaś ochotę,i właśnie fajnie,że towarzyszyła Ci w tym koleżanka,że razem miałyście frajde z jedzenia,czerpałyście z tego przyjemność
I jestem pewna,że spisałaś się na medal,wiesz? I nie chodzi tylko o zawody,ale zobacz tak bardzo się bałaś,że jak będziesz cały dzień w drodze i będziesz sporo jadła to przytyjesz,a mimo to się nie dałaś i jadłaś,i super,bo czerpałaś jak wcześniej wspomniałam przyjemność z tego faktu.
I nie czuj się bezużyteczna,każdy ma gorsze dni,to zupełnie normalne,przecież jesteś taka kochana,doradzasz tutaj wielu dziewczynom ( w tym mi,za co Ci bardzo dziękuję ),zawsze służysz pomocą,a że masz chwile załamania,to zrozumiałe - jak u każdego człowieka
Się rozpisałam,ale to dlatego,że nie chcę,abyś się zadręczała jakimiś dziwnymi myślami,albo wyrzutami,że w weekend nie jadłaś zbyt zdrowo czy coś podobnego.
Jadłaś,bo miałaś ochotę i super .

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 20:56   #1403
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez funky87 Pokaż wiadomość
Wiosenko ale wiesz że samej Ci będzie o wiele ciężej , wtedy bardzo mi pomogłaś, tamta rozmowa ,nawet nie wiesz ile mi dała .
dziękuję ale to chyba jednak coś innego, spróbuję jakoś...

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
Iza nie jesteś ani troche beznadziejna i jesteś bardzo wartościowym człowiekiem, nie żadnym nieudanym eksperymentem. Twój tata i trener na pewno są z ciebie dumni i tylko ci się wydaje że ich zawiodłaś.

Gdyby nie ty i reszta wizażanek to pewnie nadal miałabym tą dramatycznie niską wagę i nie wiem czy bym jeszcze nie schudła ale to ty i reszta dziewczyn mnie zmobilizowały do tego aby walczyć, starać się przytyć i być szczęśliwszą. Jeny jak ja bardzo wam dziękuje.
cieszę się, że mogę Ci pomóc

ja nie wiem sama... co robić. i jak poradzić sobie z własnym chorym myśleniem

Cytat:
Iza było dobrze, a ty się martwisz, że mogło być lepiej? Bez sensu Z tym karaniem się to także niepotrzebne. Chociaż Cię rozumiem, bo ja mam tak, ze jak jestem zła to się biję, bardzo mocno Dzisiaj po ostatnim weekendzie jestem cała w siniakach z wiadomego powodu. Tak mi wstyd Jedyne z czego jestem dumna to fakt, że bardzo mi było nie dobrze, ale się w sobie zawzięłam i zjadłam kolację. Nie jakąś wielgachną bo to tylko dwie kromki grahama z masłem orzechowym, ale wypiłam jeszcze szklankę mleka i myślę, że jakoś przetrwam. Nie mogę spaść już poniżej tego co jest. I tak ważę za mało, ale cały czas się boje że przytyję . Zastanawiam sie nad P ale wymyśliłam sobie, że po co skoro i tak przytyję jedząc nawet te swoje 1400 kcal. Wiem, że to chore, ale ja mam takie myślenie i za nic nie idzie tego zmienić. Zresztą zaraz odzywa się głoś, że P mi niepotrzebne itp.
Hypnotic, było dobrze, ale powinno być lepiej, miałam zrobić takie jedno minimum, ale go nie zrobiłam... no i wiesz, jak jest. a przynajmniej mniej więcej.

w ogóle nie mam apetytu przez ten nastrój...

gratuluję kolacji jesteś silna i super jesz dziennie tylko 1400? malutko. ale zadam Ci takie pytanie - czy przed ed też jadłaś jak wróbelek czy raczej więcej? teraz sobie odmawiasz pewnych rzeczy, na które masz ochotę, prawda?
ile ważysz? 37, 38kg? to może przejdź na solidne u, wtedy przytyjesz z 1 kg i i tak będzie mniej niż 40 kg, a metabolizm będzie gut. poza tym co do tej magicznej 40. też przesadzasz, wiesz? kiedyś moją granicą było 45 kg i tak się bałam jej przekroczyć. przekroczyłam - i ? nikt nie zauważył a ja nie poczułam.

Stary 2008-05-12, 20:58   #1404
madame_apple
Zadomowienie

Cytat:
Witajcie dziewczyny .

Teoretycznie powinnam przejść na U,wiecie? Bo ... jak dzisiaj tak sobie siedziałam na lekcjach,tak ładnie słoneczko świeciło to poczułam się ... szczęśliwa. Pomimo mojego ED tak właśnie się czułam. Być może to za sprawą mojego TŻ-ta? On tak bardzo mnie kocha,chyba jak nikt inny na tym świecie. Tak bardzo nie lubi jak jestem smutna,tak z troską wtedy patrzy,a jest taki wrażliwy,że nie chcę go zranić. Wiele razy myślałam,aby przestać z nim być,bo ja się nie nadaję,ciągle tylko myśę o tym,że jestem za gruba,choć on nigdy czegoś takiego nie powiedział,jednak słuchając opowieści o czyimś BMI,czy wadze lekko ponad 50 przy wzroście 170cm naprawdę można się zdołować . Ale wiem,że to byłoby egoistyczne podejście z mojej strony,bo przecież go kocham,to nie powód,aby z kimś się rozstać.

Imposing - Super że wygrałyście,udanych zakupów
Baby - Szkoda,że odchodzisz od nas,jednak wierzę,że tak będzie dla Ciebie lepiej.
Trzymam kciuki kochana
Funky - Super,że wypiłaś te piwa i w ogóle
Strasznie się cieszę
Jesteś uparta, to fakt. Brniesz w R chociaż wszystkie Ci to odradzamy - to też fakt. Ale zauważam światełko w tunelu bo nie pamiętam kiedy ostatnio napisałaś, że czujesz się szczęśliwa... Może będzie więcej takich dni, a z każdym będziesz bardziej rozumiała, że odpowiedź na wytłuszczone przeze mnie pytanie jest oczywista: nie!
Co czyni nas szczęśliwymi? To, że jesteśmy kochani i potrzebni, że mamy kogo kochać i dla kogo żyć. Że możemy realizować swoje pasje.
Masz taki mądry podpis, jak już zauważyła na Plotkowym Enda... Idąc tym tropem skoncentruj się na szczęściu, które masz, a nie na dwa rozmiary mniejszych spodniach, których nie masz... Nie umiem tego dobrze ująć, ale mam nadzieję, że wiesz co chcę przez to powiedzieć
Cytat:

gdy jest gorąco może troszkę puchniesz i stąd uczucie ciężkości. Poza tym wszyscy chodzą lżej ubrani i bardziej czuje się niedoskonałości, nawet wyimaginowane, własnego ciała.
A co do jedzenia - skoro nie masz apetytu to może spróbuj jeść mniej ilościowo, ale więcej kalorycznie?
Przykro mi z powodu tych kłótni - sama czuję się okropnie gdy tata zaczyna mnie czasami wyzywać od najgorszych. Na szczęście ostatnio rzadziej to się zdarza...
Cytat:
I jeszcze dziewczyny,mam pytanie.
Może wiecie,co może być przyczyną zaparć?
Cytat:
Napisane przez Ludowa Pokaż wiadomość
Powiem Ci tak Agnesia - ja będąc na diecie starałam się jeść otręby, płatki owsiane, miałam owoc w jednym lub dwóch posiłkach (lol) i dziwiłam się że mam z tym problem. A jadłam wtedy 1300.
Gdy przeszłam na solidne U wszystko przeszło samo Wydaje mi się więc, że przy pewnej kaloryczności jednak trudno osiągać wystarczająco zbilansowaną dietę również pod tym względem, mimo wszystko.

u mnie było podobnie - przy U problem zniknął.
Cytat:
przepraszam, że tak nic nie mówiłam, ale było okropnie tzn zrobiłam bardzo dobry czas, ale nastawiałam się na lepszy, zresztą wszyscy nastawiali mnie na lepszy. poza tym jestem strasznie ambitna, zbyt ambitna
ech Ty perfekcjonistko...
Cytat:
za to z jedzeniem super - byłam tam, w wiedniu, z dobrą koleżanką. Jadłam wszystko bez wyrzutów sumienia praktycznie co dwie godziny ale jakie pyszności tam były... poza tym mieszkałyśmy u takich ludzi gościnnie i głupio było odmawiać najśmieszniejsze, że np. w sob. po kolacji czułyśmy się z Kasią taaaakie pełne a dwie h później poszłyśmy do siebie do pokoju, zrobiłyśmy przed-zawodowy maraton filmowy, z drożdżówką z czekoladą (została jedna ^^) i fitellami czekoladowo-bananowymi . w niedzielę wyrwałyśmy się na magnum, a o 22.30 jadłyśmy po wieeeelkiej kanapce (pszennej) z kurczakiem i jakimś ostrym majonezowym sosem (pycha.), a potem 'doprawiłyśmy' czekoladą studencką i poszłyśmy spać Fajnie się czułam, że Kasia też tyle jadła, było mi łatwiej.

Dziś tak sobie myślałam, że pewnie przytyłam... nie czuję tego, więc nie będę się ważyć, bo jak wyjdzie więcej, zacznę obcinać lub będę płakać cały dzień

cieszę się bardzo, że z jedzeniem wszystko super
Cytat:
ale dziś było okropnie. bo jak mi źle (i tu paradoks - nie poszło mi źle... :/) pójdzie w czymkolwiek, zawsze się 'karałam'. dziś też źle zaczęłam... miałam ochotę coś zjeść (głos numer jeden mi to powiedział), ale zaraz pomyślałam, że nie zasłużyłam, bo było źle. ogólnie dziś mam fatalny dzień. fatalny przez wielgachne "f". Cały czas chce mi się płakać, cały czas się z kimś kłócę.
ech mi dziś też, zwłaszcza teraz - wieczorem, chce się płakać ciągle... Może coś w powietrzu złego jest, w sensie pogody?
I postaraj się nie karać - przecież wiesz, że to bez sensu, takim karaniem niczego nie zmienisz...
Cytat:
Nie pamietam teraz gdzie, mozliwe,ze u ktorejs z Wizażanek w podpisie, przeczytalam kiedys, ze "ideały powinny być wskazówkami, a nie celami". Kochana, masz mnóstwo szans, założę się, że jesteś coraz lepsza w tym co robisz i chcesz być coraz lepsza. A to, że raz pojdzie Ci lepiej, a raz gorzej - jest calkowicie normalne. Prędzej czy później osiągniesz to co zamierzyłaś, ja w to wierzę
Cytat:
kochana - przeciez to bardzo ludzkie. Nie jesteśmy aniołami i większość z nas w tej sytuacji czułaby żal, a nie radość z powodu sukcesów innych.
Nie jesteś bez serca. Gdybyś była to nie pisałabyś o tym, nie czułabyś się źle z tego powodu. Jesteś bardzo wrażliwa i dla mnie to co piszesz wcale nie zdaje się być pozbawione emocji

madame_apple jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-12, 20:59   #1405
agness51
Zakorzenienie

Krytio - a jak u Ciebie z jedzonkiem ?

Jabłuszko - kochana,ale żeś mądrze do mnie napisała
zwłaszcza chyba zapamiętam to zdanie : '' Co czyni nas szczęśliwymi? To, że jesteśmy kochani i potrzebni, że mamy kogo kochać i dla kogo żyć. Że możemy realizować swoje pasje. ''

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
Stary 2008-05-12, 21:00   #1406
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Wiosenko,Funky - dziękuję kochane moje za miłe słowa .

W ogóle to dziś nawet dobrze się czuję,zjadłam kolację o tej co planowałam,przed 20,przedtem poćwiczyłam siłowo trochę no i do tej pory nic nie podjadałam,w ogóle jest super,nie ciągnie mnie do węgli,do słodkiego,po prostu do niczego dzisiaj.
I nawet nie bałam się pić wody,wypiłam łącznie chyba ze 4 300ml szklanki,i jeszcze herbata ziołowa,a jak na mnie to sporo ...
I nawet teraz jak tak sobie siedzę i myślę o tych moich obawach,to jakoś tak mi lżej na serduchu,wiecie . Może dlatego,że dziś w miarę mi się udało Bez rowerka,bez wyrzutów sumienia,może nie idealna redukcja,bo w szkole długo siedziałam,ale i tak jestem zadowolona .

to super, że jesteś z siebie zadowolona, Słoneczko jestem z Ciebie dumna, naprawdę!

Wiosenko - chciałam Ci tylko napisać,że strasznie się cieszę,że przez ten weekend jadłaś to na co miałaś ochotę,i właśnie fajnie,że towarzyszyła Ci w tym koleżanka,że razem miałyście frajde z jedzenia,czerpałyście z tego przyjemność
I jestem pewna,że spisałaś się na medal,wiesz? I nie chodzi tylko o zawody,ale zobacz tak bardzo się bałaś,że jak będziesz cały dzień w drodze i będziesz sporo jadła to przytyjesz,a mimo to się nie dałaś i jadłaś,i super,bo czerpałaś jak wcześniej wspomniałam przyjemność z tego faktu.
I nie czuj się bezużyteczna,każdy ma gorsze dni,to zupełnie normalne,przecież jesteś taka kochana,doradzasz tutaj wielu dziewczynom ( w tym mi,za co Ci bardzo dziękuję ),zawsze służysz pomocą,a że masz chwile załamania,to zrozumiałe - jak u każdego człowieka
Się rozpisałam,ale to dlatego,że nie chcę,abyś się zadręczała jakimiś dziwnymi myślami,albo wyrzutami,że w weekend nie jadłaś zbyt zdrowo czy coś podobnego.
Jadłaś,bo miałaś ochotę i super .
Dziękuję

w ogóle nie myślę o jedzeniu, ono zeszło na drugi plan z czego się cieszę. teraz jest mi... przykro. i tak pusto w środku jakoś. ech, patrz jaka jestem głupia - nie potrafię być szczęśliwa, jest dobrze w pewnej dziedzinie życia, to drugą muszę zawalić. ze szkołą też kiepsko...

Stary 2008-05-12, 21:04   #1407
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję

w ogóle nie myślę o jedzeniu, ono zeszło na drugi plan z czego się cieszę. teraz jest mi... przykro. i tak pusto w środku jakoś. ech, patrz jaka jestem głupia - nie potrafię być szczęśliwa, jest dobrze w pewnej dziedzinie życia, to drugą muszę zawalić. ze szkołą też kiepsko...
Hmmm ... musisz to przetrwać,bo jestem pewna,że minie i nie mów że jesteś głupia,bo tak nie jest może masz taki chwilowy kryzys,masz wrażenie,że nie potrafisz cieszyć się tym co masz
a tak BTW,to nie tylko Ty jedna masz kiepsko w szkole,u mnie też niezakolorowo

Stary 2008-05-12, 21:05   #1408
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez madame_apple Pokaż wiadomość

cieszę się bardzo, że z jedzeniem wszystko super

ech mi dziś też, zwłaszcza teraz - wieczorem, chce się płakać ciągle... Może coś w powietrzu złego jest, w sensie pogody?
I postaraj się nie karać - przecież wiesz, że to bez sensu, takim karaniem niczego nie zmienisz...

Nie pamietam teraz gdzie, mozliwe,ze u ktorejs z Wizażanek w podpisie, przeczytalam kiedys, ze "ideały powinny być wskazówkami, a nie celami". Kochana, masz mnóstwo szans, założę się, że jesteś coraz lepsza w tym co robisz i chcesz być coraz lepsza. A to, że raz pojdzie Ci lepiej, a raz gorzej - jest calkowicie normalne. Prędzej czy później osiągniesz to co zamierzyłaś, ja w to wierzę

kochana - przeciez to bardzo ludzkie. Nie jesteśmy aniołami i większość z nas w tej sytuacji czułaby żal, a nie radość z powodu sukcesów innych.
Nie jesteś bez serca. Gdybyś była to nie pisałabyś o tym, nie czułabyś się źle z tego powodu. Jesteś bardzo wrażliwa i dla mnie to co piszesz wcale nie zdaje się być pozbawione emocji
Boże, Jabłuszko, ale Ty jesteś kochana mam łzy w oczach normalnie, aż mnie dziwi to, jakie Wy jesteście dobre, że mnie słuchacie i w ogóle. moi znajmi zawsze mówią o sobie, ja się w sumie nie odzywam, więc to, że tu piszę i się otwieram już samo w sobie jest przełamaniem się kocham Was

bardzo mnie podniosłaś na duchu, zresztą jak Wy wszystkie

co do mojej wrażliwości, zawsze czułam się taka gruboskórna, np. nie płaczę na filmach i przez to miałam pewne 'kompleksy', w ogóle, ja jestem jakaś dziwna i ... nie wiem. ale może rzeczywiście mam trochę tej wrażliwości w końcu nie ma całkiem złych ludzi, nawet ja wbrew temu, co o sobie sądzę, nie mogę taka być!

Jabłuszko, dalej masz uczucie zbliżającego się napadu?? nie pisałaś, więc pewnie jest dobrze !

Stary 2008-05-12, 21:07   #1409
Hypnotic Eyes
Wtajemniczenie

No właśnie powinnam tak chociaż do tych 39 przytyć, ale się boję. Nie pamiętam juz jak jadłam przed ED. Znaczy próbuję odtworzyć, ale coś marnie mi to idzie. Choć coś sobie przypominam, mogę napisać, ale to nie jest za dorby przykład zdrowego jedzenia. A ty Wiosenko napewno zrealizujesz swoje plany, bo CHCIEĆ TO MÓC

Photoblog
Stary 2008-05-12, 21:10   #1410
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
No właśnie powinnam tak chociaż do tych 39 przytyć, ale się boję. Nie pamiętam juz jak jadłam przed ED. Znaczy próbuję odtworzyć, ale coś marnie mi to idzie. Choć coś sobie przypominam, mogę napisać, ale to nie jest za dorby przykład zdrowego jedzenia. A ty Wiosenko napewno zrealizujesz swoje plany, bo CHCIEĆ TO MÓC

rozumiem, też tak mam... ale najważniejsze - ograniczasz się, czy nie?? bywa tak, że chcesz drożdżówę a jej nie jesz, prawdaa?

kochana jesteś !

wiecie co, ja idę się myć i powoli zasypiam wczoraj wróciłam późno i widać tego efekty całuję i oby u wszystkich nas jutro było cuuudowne!!!!!!!!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości