|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1351 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
Cytat:
I tak ci zazdroszcze ale mam nadzieje że chociaż później nam opowiesz ja było![]() Przed chwilą stłukłam termometr i prawie się przez to nie pryczałam
|
|
#1352 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mogę ze spokojem jechać do tej Francji w takim razie Ale za te 9 godzin niejedzenia to bacik powinien być ;> chociaż skoro nie byłaś głodna, a dzisiaj nadrabiasz to może być I nie możesz się martwić tym że przytyłaś!! Na pocieszenie mogę poweidzieć, że ja też. Ważę kilogram więcej niż miałam przytyć. I co? Staram się tym nie martwić. Wiem, że to może przez napady, może zgubię to samoistnie. A nawet jeśli nie to przecież są w życiu ważniejsze rzeczy poza tym Kochana zaprzeczasz sama sobie. Piszesz, że wyglądasz lepiej, i jestem pewna że jest tak na prawdę! więc o co chodzi? ciesz się tymi kilogramami, wracasz przecież do dawnej siebie A waga się zatrzyma, gdy organizm stwierdzi że już mu wystarczy, sama o tym wiesz.O żadnej R mi tu nie myśl A o zdjęcia proszę już tak na zapas, mój mail znasz a jakby co to na górze
|
|
#1353 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oj skąd to znam.. ja też potrafię(potrafiłam:confu sed płakać z byle głupiego powodu, a w zasadzie to bez powodu. najczęściej przed okresem, ale w czasach ED wszystko potrafiło wyprowadzić mnie z równowagi.. to chyba też jeden ze skutków?
|
|
#1354 |
|
Wtajemniczenie
|
Fotki poszły
Wcześniej musieli mnie siłą zaciągać do psychologa, a teraz chętnie sama bym poszła się pochwalić :P Chociaż wiem, że jeszcze dłuuuuuga droga przede mną. Bardzo długa... Ale ciągle ze sobą walczę. Zmieniłam podejście do życia, trochędojrzałam. Powoli przekonuję się do P. Ale to jeszcze troszkę. Pogadam z ginekologiem, zobaczę wyniki badań i dopiero zdecyduję. Teraz obijam się 3 dni, bo moja klasa jedzie na wycieczkę, mi się nie chciało. Więc pójdę na rowerek
|
|
|
|
#1355 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
ja wczoraj tyle samo na koncie, a dzisiaj kg mniej na wadze hehe:P Dziewczyny!! Korzystajcie z zycia ! liczy się wasz uśmiech! a nie wygląd, który tak naprawde nie ma nic do zarzucenia. Jesteśmy piękni, bo każd jest inny! tak czasem siąde w mojej szkole i mysle, ze to niesamowite.. tyle ludzi i każdy inny! i zgodze sie co do porównywania.. popatrzcie na dziewcyzny w szkole i na miescie! sa normalnie, nie szukajmy ideałów poprawionych w photoshopie. Sama się dziwię, ze coś takiego piszę:|, ale podoba mi się to
|
||
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
jejq długa przerwa, szkoda że te wizyty nie są częściej, chociaż na początku
![]() Cytat:
![]() ![]() A zdjęcia porobię i porozsyłam, mam Twój adres na poczcie
|
|
#1357 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tak wogóle to ciekawi mnie jak poszło wiosence?
|
|
#1358 |
|
Zadomowienie
|
Ja też jestem baaaaaaaaardzo ciekawa
|
#1359 |
|
Zakorzenienie
|
Next day do kitu...cuś się nie udaje odwyk od kompulsów, zamiast chudnąć tyję, jupiiiiiii, pracowałam pół roku na to co było jeszcze tak przed tygodniem, teraz żal na siebie patrzeć, jestem do kitu totalnie ostatnio, wszystki lipnie mi idzie
|
|
|
|
#1360 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1361 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam dziś parę grzeszków na koncie ale staram się nimi nie przejmować
![]() Ogółem mam od wczoraj trochę zły dzień,niemiło się dowiadywać o sobie nie miłych i nieprawdziwych informacji Staram się już o tym nie myśleć,tylko mi trochę nie wychodzi![]() Coś dzisiaj Agatka nam się nie odezwała,pewnie jest na jakiejś imprezce
|
|
#1362 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja chyba przesadziłam z jedzeniem na podróż będąc w sklepie poświęciłam chyba pół godziny na wybieranie jakichś ciastek itd.. przecież wszyscy będą mieli słodycze, stwierdziłam że też muszę coś kupić ale strasznie trudno mi było wybrać cokolwiek. starałam przypomnieć sobie czasy przed ED i wrzuciłam kilka rzeczy do koszyka. aczkolwiek wydaję mi się że mam na prawdę dużo tego jedzenia i wiem, że to głupie ale... 1. inni pomyślą, że nic tylko jem. 2. będą mieli dużo mniej ode mnie. chociaż pytałam się koleżanki ile wzięła kanapek, wziełam tyle samo, aczkolwiek nie wiem, trudno mi to ocenić, i boję się trochę tej podróży autobusem.. Annie, rany, chudzinka z Ciebie! może jednak wskakuj na to P bez zastanawiania się ;> no ale ja już lecę, czeka mnie dłuuuuuga droga (około 20 godzin ). nie wiem jak to wszystko co piszecie później nadrobię. i chyba umrę tam bez wieśniaków pozdr awiam i samych sukcesów życzę!
|
|
#1363 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym całą lodówke wzieła
|
|
#1364 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.A Ty już się dobrze czujesz? Długo się kurowałaś ?Cytat:
Właśnie, właśnie tym bardziej, że to pierwsza nasza taka dłuższa wycieczka ![]() U mnie bardzo dobrze, czuję, że z dnia na dzień ED staję mi się coraz bardziej obce- cieszy mnie to niezmiernie. Zaczęłam nieco inaczej podchodzić do wielu rzeczy, już nie patrzę na inne dziewczyny, robię dużo dla siebie, ruch odszedł na drugi plan, oczywiście poza tańcem No ale na moje zamiłowanie do tańca nic nie poradzę.A jak u Ciebie ?
|
|
#1365 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, ja chciałam tylko napisać, że też odchodzę. Być może i kiedyś wrócę- nie wątpie w to. Jednak teraz chcę się z tego wszystkiego pozbierać i opuszczam Wizaż bo czuję, że bez niego będzie mi łatwiej. Oczywiście wiele z was bardzo mi pomogło, za co bardzo dziękuję, ale przestanę porównywać to co ja jem, z tym co inne dziewczyny jedzą i ogólnie..tylko nie zrozumcie mnie źle, Wizaż naprawdę mi pomógł.
Teraz zaczynam częściej wychodzić na dwór i spotykać się ze znajomymi i poświęcam im coraz więcej czasu, ostatnio nawet prawie cały swój wolny czas. Jest lepiej, ale wierzę, że będzie jeszcze lepiej i do tego dążę. Dziś jadłam wszystko to, na co miałam ochotę, tyle, ile miałam ochoty i kiedy miałam ochotę. Nawet teraz przełamałam się i jem landrynki, chociaż już późno a po kolacji nawet doszło też jabłko i pomarańcza, bo nie najadłam się tymi trzema kromkami (co u mnie jest dziwne). Kcal gdyby podliczyć to wyszłoby z 4000, łoho, ale jestem zadowolona bo widzę, że robię postępy.Co do filmiku który wstawiła Tamuś (?) [przepraszam, że nie pamiętam] to jest przerażający. Zdałam sobie sprawę, że kiedyś również byłam szczęśliwą dziewczyną, z marzeniami, rumieńcami na twarzy, a teraz jestem tylko wrakiem .. Pozdrawiam was dziewczynki, walczcie bo i ja wierzę, że wam się uda z tego wszystkiego wyjść
|
#1366 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1367 |
|
Zakorzenienie
|
Annie mogę też Cie zobaczyć ?
monisia46@o2.plZooosiu udanego wyjazdu ![]() Babuś... masz rację, masz ogromną rację, jeśli Wizaż w jaki kolwiek sposób działa na niekorzyść w Twoim jedzeniu tu nie wchodź tu narazie... Wiesz ja myślałam, że Ty jesz normalnie tymczasem piszesz, że bardzo schudłaś i wiszą na Tobie najmniejsze spodnie... Przeraziło mnie to Trzymam ogromne kciuki za to aby udalo Ci się wyjść na prostą Funkuś, powiem Ci coś tak odnośnie Twojej obawy o tym, że będziesz tyla i tyła... Spójrz, miałaś ane, potrafilaś kontrolować się w 100 % aby nie przytyć, potrafiłaś ograniczać jedzenie, miałaś pełną kontrolę w stronę schudnięcia prawda ? I masz tą siłę, kontrolę nadal, ale teraz musisz użyć ją w tym pożytecznym kierunku, w kierunku utrzymania wagi, która Cię zadowoli. Sama pomyśl miałaś tyle siły aby tak na maxa kontrolować się wtedy to oznacza, że nadal potrafisz się tak kontrolować, więc NIE MA SZANS na to abys poprostu zaczęla tyc, jesteś na tyle silna i na tyle potrafisz zapanować nad wszystkim, że do tego nie dopuścisz prawda ?? Sama pomyśl, a także dojdziesz do takiego wniosku, przyjdzie moment to powiesz stop i będziesz wagę utrzymywała ] A wogóle to super, że byłas na imprezie i wypiłaś, szkoda tylko, że jednak się wyrzuty pojawiły... Ale napewno z czasem będzie ich mniej Kasik a co się takiego przykrego stało ?? Ewelko gratuluje z calego serca postępów i życze aby było jeszcze lepiej wróć tu jeszcze do Nas, trzymam mocno kciuki za Ciebie A co do filmów, to tak, ja je wstawiłam
|
|
#1368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A wkleiłaś więcej niż 1 filmik? bo widziałam tylko jeden. Mam nadzieje że ten dzień będzie dla was radosny i pogodny, bo ja musze siedzieć w domu i trochę zaczyna mnie to denerwować ![]()
|
|
#1369 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ty zawsze masz dla wszystkich dobre słowo, Kochana jesteś ![]() -> wstrętne EDTeraz niby nie jem jakoś dużo bo ok 1800kcal wychodzi (od paru dni liczę żeby wiedzieć orientacyjnie jak to z tymi kcal jest) i to jest niby poniżej mojego zapotrzebowania, więc nie wiem dlaczego na wadze przybywa, tzn nie wiem czy przybywa bo się nie wazę ![]() , ale czuję po spodniach. Może dochodzi też sprawa tabletek i zatrzymywania wody, ale to możliwe żeby woda zatrzymywała się np, tylko w nogach?? Ehhhh dziwne to wszystko , walczę o to by nie waga kierowała moim życiem , oby mi sie kiedyś udało
|
|
#1370 |
|
Raczkowanie
|
Tamuś dowiedziałam się czegoś co nie było prawdą i boli
Rzecz w tym że ja już jestem mężatką no i mam Teściów A oni dają mi czasem w kość![]() A tak poza tym to dzień dobry Piękny dzień sie robi ja do pracy na noc a za chwilę koło jedenastej najprawdopodobnie robię wypad na rolki![]() Miłego dnia
|
|
#1371 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a czemu musiałaś siedzieć w domu? Cytat:
Niewiele napisze, no bo skoro to ma Ci pomódz, tak ma być Ci lepiej to nie pozostaje nam nic innego, jak życzyć powodzenia. Mam nadzieje, że już nie długo wrócisz do nas, jako zdrowa uśmiechnięta osoba, nie przejumjąca się kcal. Mi osobiście to pomaga. Tzn, staram się nie porównywać tego ile ja zjadłam, do tego ile inne ( w stylu: omg. ona zjadła mniej ode mnie Raczej kiedy chcę zrobić coś głupiego, przypominają mi się słowa dziewczyn, że nie - nie wolno Ci. I staram się brać przykład z tych, którym idzie dobrze. Poza tym u mnie dziś wspaniale. I z jedzeniem i z samopoczuciem. Grałyśmy dziś mecz koszykówki z innym gimnazjum - wygrałyśmy. ^^ Zdobyłyśmy 1 miejsce ze wszystkich szkół. Niby to nie jest ogromne osiągnięcie ale jestem z siebie taaaka dumna. ![]() ![]() No i postanowiłam uczcić zwycięstwo , więc na podwierczorek kupie sobię ciasto ( piec nikomu sie nie będzie chciało ) . Może serniczka? (:
|
||
|
|
|
#1372 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A wiesz że mnie też to pomaga, jak tu wchodze to dostaje takiego kopa żeby starać się jeszcze bardziej ![]() Wspaniale.
|
|
#1373 |
|
Rozeznanie
|
Krytia, ojej. zdrowiej.
dzięki wielkie. ![]() Idę na zakupy. Narobie zapasów płatków , serków, jogurtów i ciasta. Jak dobrze że są jeszcze takie dobre dni jak dzisiaj .
|
|
|
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
.Wczoraj do Was nie zaglądałam. A to dlatego,że poczułam się tutaj troszkę obco. Nie wiem dlaczego. Być może straciłyście już do mnie cierpliwość itp,ale rozumiem,bo jestem uparta i ciągle wiem swoje . Jednak postanowiłam i tak do Was zajrzeć i coś napisać. Wczoraj było beznadziejnie,bo znów spaliłam 1000kcal na rowerku. Jeździłam bardzo szybko ponad 40km/h aby jak najszybciej spalić co zjadłam,bo jak wróciłam późno do domu byłam głodna strasznie i zjadłam jedną kanapkę,drugą,jabłko no i Wyszło 2000kcal. No i od razu myśl,że jak nie spalę,to przytyję i nie uda mi się schudnąć,bo chciałam być na R. Dzisiaj też kolorowo nie jest. Idealnej redukcji nie ma,jednak cały w-f dzisiaj biegałyśmy,więc wróciłam głodna,zmęczona do domu,to potrzebowałam trochę węgli. No ale cóż,może mi się uda. Teoretycznie powinnam przejść na U,wiecie? Bo ... jak dzisiaj tak sobie siedziałam na lekcjach,tak ładnie słoneczko świeciło to poczułam się ... szczęśliwa. Pomimo mojego ED tak właśnie się czułam. Być może to za sprawą mojego TŻ-ta? On tak bardzo mnie kocha,chyba jak nikt inny na tym świecie. Tak bardzo nie lubi jak jestem smutna,tak z troską wtedy patrzy,a jest taki wrażliwy,że nie chcę go zranić. Wiele razy myślałam,aby przestać z nim być,bo ja się nie nadaję,ciągle tylko myśę o tym,że jestem za gruba,choć on nigdy czegoś takiego nie powiedział,jednak słuchając opowieści o czyimś BMI,czy wadze lekko ponad 50 przy wzroście 170cm naprawdę można się zdołować . Ale wiem,że to byłoby egoistyczne podejście z mojej strony,bo przecież go kocham,to nie powód,aby z kimś się rozstać.Sama nie wiem co mam robić. Ciągle widzę siebie za grubą,jednak ... czy jest sens marnować swoją młodość na zamartwianie się czy ważę 2 czy 3 kilo więcej niż ktoś inny ? ... Imposing - Super że wygrałyście,udanych zakupów Baby - Szkoda,że odchodzisz od nas,jednak wierzę,że tak będzie dla Ciebie lepiej. Trzymam kciuki kochana Funky - Super,że wypiłaś te piwa i w ogóle ![]() Strasznie się cieszę
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1375 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
W weekend się nie odzywałam, bo byłam na mazurach Wszystko jednak sumiennie nadrobiłam. Funkuś jestem z Ciebie dumna piwko i inne używki też dla ludzi ! Nie za często, ale wiadomo Trzymam kciuki za Ciebie i twój powrót do normalności!Tamonita ten filmik jest bardzo smutny i również mi trochę przypominał mnie. Najgorzej jak zobaczyłam tą rurkę w nosie, przypomniało mi się jak mi robili to samo i jak bardzo to bolało U mnie na tym wyjeździe było kiepsko. Pomijając fakt, że schudłam kilogram to w ogóle klapa. Codziennie kłóciłam się z rodzicami. Tata nawyzywał mnie od już nie powiem kogo, ale to nie do końca jego wina, bo w sumie ja go prowokowałam trochę. Mama płakała, ja płakałam. Masakra. Jadłam też bardzo kiepsko jak na mnie. No i efekty są. Schudłam. Dzisiaj ciąg dalszy, bo co prawda z rodzicami już w porządku, ale apetytu kompletnie brak i wmuszam w siebie cały czas. Oczywiście i tak wychodzi mało, bo ja nie lubie sie zmuszać do jedzenia, bo wtedy przychodzą wyrzuty sumienia. Zresztą jest gorąco, a zawsze gdy jest gorąco ja czuje się grubsza niż jestem w rzeczywistości, nie wiem czemu. Wiecie, sama nie wiem co mam robić. Słuchać swojego organizmu i nie jeść jak nie jestem głodna, czy się zmuszać? |
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze dziewczyny,mam pytanie.
Może wiecie,co może być przyczyną zaparć? ![]() Hypnotic - współczuję tych kłótni ... co do jedzenia ... może jedz po prostu troszkę mniejsze posiłki,skoro nie masz ochoty,ale nie rób za długich przerw,bo na zdrowie to nie wyjdzie .
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1377 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Powygrzewałam się w domku przez weekend i jakoś przeszło.A z zamiłowanie do tańca to tylko się cieszyć. To cudownie miec taka pasje podczas której ED schodzi gdzies na dalszy plan. A przecież własnie norlani ludzie całym sercem pochłonięci są właśnie taką pasja, więc rozwijaj swój talent, bo tylko wyjdzie Ci to na zdrówko |
|
|
|
|
#1378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem Ci tak Agnesia - ja będąc na diecie starałam się jeść otręby, płatki owsiane, miałam owoc w jednym lub dwóch posiłkach (lol) i dziwiłam się że mam z tym problem. A jadłam wtedy 1300. Gdy przeszłam na solidne U wszystko przeszło samo Wydaje mi się więc, że przy pewnej kaloryczności jednak trudno osiągać wystarczająco zbilansowaną dietę również pod tym względem, mimo wszystko.Choć oczywiście, przyczyna może być inna.
|
|
#1379 |
|
Raczkowanie
|
Mam ten sam problem.. zaparcia...
ale kupiłam sobie fructolax .... takie kostki do żucia wieczorem po kolacji sie bierze i popija wodą.. i one nie przeczyszczają tylko regulują pracę jelit... kiedyś brałam to brałam 3 dni wieczorem i przez 1,5 miesiąca było codziennie regularne poranne posiadywanko... znów kuracja 3 dniowa .. 12 kostek kosztuje 19.99 |
|
|
|
#1380 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Na zaparcia to polecam siemie lniane zagotować, ale takie nie zmielone. Z leków to dobry jest debridat, ale na receptę. Koniec OT
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:45.

Wymienić nie ale z czasem się go pozbyć ,to na pewno jest możliwe, mnie się powoli udaje i Tobie także się uda.
Uwierz w Siebie Słoneczko bo jesteś na bardzo dobrej drodze 
I tak ci zazdroszcze ale mam nadzieje że chociaż później nam opowiesz ja było

Bardzo mądre słowa tu piszesz i mam nadzieje że przełozysz je w praktyke
Mimo tego iz raz na jakis czas zdarzaja sie napady- ja schudłam.Wazylam sie wczoraj wieczorem wiec pewnie rano i tak było mniej.Ale juz nie chciałam wchodzic na wage. Po prostu nie chciałam psuc sobie tym dnia. Dzis poraz 1 nie skupiam sie na jedzeniu. Nie licze kalorii nie obchodzi mnie skład i wogole. Zjadłam obiad z rodzina, loda, ciastko. W ilosciach jak normalny człowiek - nie napadowo.Chce zeby było tak zawsze. Nie chce skonczyc tak jak ta dziewczyna z filmiku.
). nie wiem jak to wszystko co piszecie później nadrobię. i chyba umrę tam bez wieśniaków