|
|
#631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Moja kolekcja perfum - część IV
Dziękuje
Cytat:
![]() Chyba długo tworzyłaś swoją kolekcję? Gratuluje |
|
|
|
|
#632 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Hyhy, na pewno są lepsi w te odlewkowe klocki zresztą nie mogę powiedzieć, że zbieram odlewki - po prostu nie zawsze mnie stać na pełnowymiarowy flakon albo nie zależy mi na nim na razie aż tak. W planach są jeszcze jakieś Lutensy, mam nadzieję, że nie wpadnę w nie po uszy ![]() Dzięki ![]() Cytat:
![]() Ja z Twojej kolekcji znam - i kiedyś z przyjemnością zużyłam całą fioletową flaszkę - Winka ![]() Dziękuję |
||
|
|
|
#633 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Aragonte, Sąsiadko Moja!
Nie wiedziałam, że aż taka kopalnia skarbów znajduje się killka uliczek dalej Naprawdę jest czego gratulować, co oczywiście robię i kłaniam się w pas!
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Aragonte - cudna kolekcja, widzę różnorodność - zapachy ciężkie i zdecydowane a obok nich i słodziaki i "lżejszy kaliber"
, a najbardziej zazdraszczam flakonika Perełek i Feminite du Bois
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#635 | |
|
Wiedźma
|
Cytat:
Wiedziałam też, że będzie w niej mnóstwo zapachów moich (dosłownie lub w zamierzeniach). I tak jest. Jestem taka przewidująca... ![]() Twoja kolekcja skarbów (bo same perły i perełki w niej widzę) zapiera dech. Mnie zapiera, bo zawsze najbardziej zachwyca nas to, co... co nas zachwyca. Chodzi mi o to, że największe wrażenie robią kolekcje bliskie nam klimatycznie, a dla mnie Twoja taka jest. Łączy nas sporo. Także realnie - "pokrywają" nam się flaszki. FdB, BC, Gucio, Etra, SaFranek, Theo, Gaiac, Simply, oraz z sekcji odlewek: Avignon, Zagorsk, Jaisalmer, Ambre Russe, Snow, Rousse i... Co tam masz kończące się na Bois? ![]() W przyszłości, kiedy do Ciebie dotrze Shaal Nur, a do mnie EN - będą nas łączyły jeszcze dwie flaszki. Tak więc, chyba nie muszę Ci pisać, że masz dobry gust? Twoja sekcja l'Artisanów imponująca. Moja była podobnie liczna przed redukcją, ale teraz w świat powędrował Premier Figuier i Passage. Zazdraszczam Ci Timbuktu. ![]() Uroczo wygląda parka Perles i Amethyst. Porządek na zdjęciach rzeczywiście zdradza rękę Racheli. Chyba zaproszę Ją do siebie na sesję kiedy dotrą moje przesyłki. ![]() Pomysł z położeniem Dzongkhi do zdjęcia bardzo fajny. ![]() Ogólnie, och i ach!
|
|
#636 |
|
Zakorzenienie
|
Sabbath, to mniodek Lutens (ten Bois
).Co do porządku na zdjęciach, to żebyś słyszała ten chichot Ewy, jak poprawiałam o milimetr jakieś flaszki, żeby je było dobrze widać... Chyba źle ze mną
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Ewo, pisałam Ci już na PW, że kolekcja obłędna, czarodziejska i bardzo "Aragontowa"
Przy okazji, wielkie brawa dla Rachel za świetne foty
|
|
|
|
#638 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Juz od pewnego czasu podejrzewalam, ze laczy nas sympatia do wielu takich samych perfum, a dzisiaj jestem tego pewna. Doliczylam sie 23 (sic!) "wspolnych" zapachow.
|
|
|
|
|
#639 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dzięki! ![]() Cytat:
![]() Ta "pijana" Dzonghka to mój patent, reszta jest jej zasługą (zestawienia kolorystyczne, porządkowanie, brak moich linii papilarnych na Guciu PH itd.). Ogółem, nie muszę Ci chyba pisać, że byłam strrrasznie ciekawa Twego zdania? No i tego, ile flaszek mamy wspólnych ![]() Baaaardzo się cieszę, że aż tyle Cytat:
Ale zdjęcia wyszły Ci kapitalne, co tu kryć Cytat:
![]() I bardzo mi się podoba jedno określenie z Twego posta - bardzo, bardzo ![]() Mam nadzieję, że obejrzę kiedyś osobiście Twoje flaszki ![]() Dzięki! Cytat:
Kattarino, czuję się... zaszczycona ![]() I dziękuję
Edytowane przez Aragonte Czas edycji: 2008-05-11 o 20:21 |
||||||
|
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Aragonte, przepiękna kolekcja, ómarłam z zachwytu
![]() Tak podejrzewałam sądząc po wpisach w codziennym wątku, ale teraz jestem już pewna. No i łączy nas 12 zapachów - Smok, którego miałam i mieć będę, BC, Perles, OI, Dune, Shalimar, Ogródki, FdB, Safran, Dzongkha, Kingdom... Pięknie. A jak nosi Ci się Dune Sun...? |
|
|
|
#641 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
![]() i ile odlewek!
|
|
#642 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do Dune Sun, to chyba nosi mi się dobrze, skoro zachomiczyłam ostatnio, dzięki promocji sephorowej, zapasową setkę, bo obecną niedługo wykończę ![]() Na upały jest świetne - słonawa mandarynka, mniamm ![]() Dzięki, Paulinko Nas chyba łączy sympatia dla Rosine, co? Nawet czaiłam się na co poniektóre rózyczki, ale jakoś mi przeszło i tylko Diabolo mam.
|
|
|
|
|
#643 | |
|
S. Sssss. SSSSS.
|
Cytat:
co prawda żaden zapach nie zachwycił mnie na tyle, żeby kupić flakon ale lubię je Diabolo mi się bardzo ale to bardzo podoba mam próbke i rozkoszuję się od czasu do czasu
|
|
#644 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aragonte, swietna kolekcja, jestem pod ogromnym wrazeniem I powiem tylko, ze mamy 17 wspolnych zapachow Napisz cos wiecej o Dune Sun
|
|
|
|
|
#645 |
|
Zadomowienie
|
Oj,ja też jestem baaardzo ciekawa Dune Sun,skrobnij choćby słówko...
|
|
|
|
#646 |
|
Zakorzenienie
|
Aragonte,nic nowego nie powiem.Jestem pod wrażeniem.
Parę flaszeczek nas łączy(perełki,OI,Safranek ,Cocon,Brit Red,BC,odleweczka figowca).Część miałam i chociaż ładne to oddałam je za jeszcze ładniejsze lub bardziej trwalsze (Mania,HC,Gucci,Cristobal ,Dune,Tygrys)a większość kusi by poznać(zwłaszcza L'Artisany).Gratulacje ślicznej kolekcji. |
|
|
|
#647 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw złóżmy hołd biurokracji: W tej chwili łączą nas: FdB, Smoczydło, Must, OI, Gloria, Brit Red, Theorema, Avignon, Zagorsk, Shalimar i Premier Figuier Extreme. Swego czasu wysiorbałam: Dune, Sensations, cząstkę Tea Rose Amber i dużą Czarną Mańkę.Zazdraszczam dziko: Gaiac, Tea For Two, Encre Noire, obu Dune, Nilowego i dużej odlewki Jaisalmer. Gucia mniej, bo TŻ ma i podbieram. Gratuluję Racheli przepięknych fot - druga rzeczywiście obłędna. Świetnie wygląda też rodzinka Artisanów. Ech, no co tu dużo gadać? Kolekcja-marzenie!
|
|
#648 | |||
|
Wiedźma
|
Dzięx Pani Fotograf.
Cytat:
Tez przestawiam o milimetr, pucuję, poleruję i znów przestawiam i... i jakoś za cholerę nie chce to wyglądać jak u Ciebie. Cytat:
![]() Cytat:
![]() I choć pojęcia nie mam za co dziękujesz - proszę bardzo.
|
|
#649 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A z Tobą mam chyba jeszcze wspólne upodobanie do mruczących futrzaków ![]() Cytat:
Będę pisała po prostu o wrażeniach i skojarzeniach. Ogółem baaaardzo zachęcam do testowania Dune Sun.Mogę się podzielić próbką, jakby co ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie nosze go często, ale jeśli już nosze, to mi się podoba ![]() Cieszę się, że zajrzałaś i znalazłaś punkty wspólne Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dziewczyny, baaardzo mi poprawiły humor Wasze wyrazy uznania dla mej kolekcji Baaaardzo Wam wszystkim dziekuję |
|||||||
|
|
|
#650 |
|
rude jest piękne:)
|
Aragonte zapomnialam powiedziec jakbys potrzebiowala opiekunki do kotow i flaszek to ja bardzo chetnie nie ma sprawy
|
#651 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#652 | |
|
Zakorzenienie
|
A widzisz
ja też się nie spodziewałam, że aż tyle zapachów mamy wspólnych Cytat:
I czekam grzecznie na reckę Dune Sun
|
|
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Aragonte
Przepiękny zbiór, zwłaszcza dla mnie HC, Cocoon, Gloria, Thorema, Organza, Cristobal, Tygrys, Le Baiser du Dragon. Podziwiam i gratuluję.
|
|
#654 |
|
Zakorzenienie
|
Przejrzałam sobie wątek, który idzie jak burza...
Beyza- bardzo ciekawy początek kolekcji... piszę początek, bo choć ma już całkiem pokaźne rozmiary, sama piszesz o wishliście 40 pozycji .Ishtar- przyznaję, że bardzo ucieszyłam się z twoich zdjęć. Zawsze- tak ja Agnyska - śledzę Twoje opisy zapachów, i muszę się przyznać, że mam do nich największą słabość i sentyment- te wszystkie super rozpracowane nuty, wychwycone aromaty taśmy klejącej sa dla mnie bardzo obrazowe.Kolekcja jest niezwykła, inna, zupełnie Twoja, no i Cabaret nas łączy... ![]() Anitka, Trihomonas, Hawa- gratuluję Wam przyjemnych, wdzięcznych, ślicznych kolekcji. Aragonte- Twoja kolekcja to okazałość, piękno, dojrzałość, i, że tak to ujmę- duch Wizażu - kojarzy mi się tak, bo w chwili, kiedy tu przyszłam- bardzo dużo mówiło sie o Smoku, Cristobalu, Tygrysie i Fem.dB- i jakoś tak we mnie zostało, że są to zapachy zacne i godne uwagi, na które bym pewnie nie zwróciła uwagi, gdyby nie forum, a u Ciebie tak ładnie sie prezentują.
|
|
|
|
#655 |
|
Zakorzenienie
|
Aragonte, duże wrażenie zrobiła na mnie Twoja kolekcja - zarówno oryginalne flakony jak i urokliwa gromadka odlewek.
Pachnące skarby na pogodę i niepogodę Gratuluję |
|
|
|
#656 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Contax, recka już jest - skonstruowana naprędce, ale oddaje to, co myślę
![]() A jakby co, to służę próbką Dune Sun - mogę też ją po prostu wziąć na jakiś warszawski zlot ![]() Cytat:
Cytat:
A co do dojrzałości, to do niej nie aspiruję jeszcze, po prostu staram się uczyć tu od lepszych od siebie To, co uznałam za mało dojrzałe albo niezupełnie moje, leży upchnięte w szafkach i czeka na wylot Dziękuję, Koto ![]() Cytat:
Dziękuję |
|||
|
|
|
#657 |
|
Zakorzenienie
|
Hawa, uroczy zbiór
--- Aragonte pięknie u ciebie! Uwielbiam taką różnorodność w kolekcji. Smocza gromadka wygląda uroczo, a L'Artisany prezentują się wspaniale. Ogólnie mamy wiele wspólnego ![]() Rachelo piękne zdjęcia. Przyjedź i do mnie ![]() |
|
|
|
#658 |
|
Rozeznanie
|
Aragonte przyłącze się do zachwytów nad Twoją kolekcją, bowiem jestem nią zachwycona
Zdradź proszę jak pachnie Tea Rose Amber W.
|
|
|
|
#659 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#660 |
|
perfumove love
|
I mnie się udało w końcu sfotografować ciągle zmieniającą się kolekcję. W większości świeżaki słodziaki
A tak z zupełnie innej beczki to za miesiąc przylecieć ma do mnie Black Cashmere, kamyk z zupełnie innej bajki, w którym również się kocham ![]() No to hopsa
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

No i tego, ile flaszek mamy wspólnych