|
|
#391 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Madzialenka, to super ze takie maluchy już uczą takich rzeczy. Oby zostało jej w głowie.
![]() Schmett, ja slyszalam o tym ukladaniu, mam zamiar tak robic. A z tym liczeniem na brzuchu to jakaś komedia ![]() Chustowac bym chciała, ale moja wiedza na ten temat jest zerowa, musze ogarnąć temat. Bo niewłaściwe hustowanie może narobic więcej szkody niż pożytku niestety. Blekitna, u mnie w szpitalu tak samo, za malo położnych, za dużo pacjentek i dzieci i biedne kobiety same muszą sobie radzić. Mamy tlok na porodówce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#392 |
|
Raczkowanie
|
Blond - mieliśmy stłuczkę, na szczeście miałam pasy i nie uderzyłam brzuchem w nic, pani uderzyła "na szczęście" od strony męża. Poszarpało mnie trochę w pasach i zestresowałam się strasznie
póżniej na ktg wyszły jakieś skurcze co kilka minut, których nawet za bardzo nie czułam, więc zostawili mnie na obserwacji i lekach rozkurczowych... tylko od wypadku ciągle pobolewa mnie brzuch, twardnieje wiem, że to ze stresu, szpital to jedno a jeszcze drzwi w drzwi z rodzącymi - tzn zdawałam sobie sprawę , że musi boleć, że ciężko no ale słyszeć to ciągle.... Ważne że z Małym dobrze, dobre przepływy i szyjka zamknięta. W środę sprawdzi moja pani doktor jak to wygląda dokładnie.Ale się napisałyście dziewczyny !
|
|
|
|
#393 |
|
Zakorzenienie
|
Leslye o kurcze.... Ważne,że wszystko z wami dobrze.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#394 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czytałam historię dziewczyny która przez to straciła dziecko.Pisała że lekarze nie sprawdzają tego rutynowo w każdej ciąży bo niby rzadko się zdarza.No nic zapytam oto jeśli od tego zależy życie mojego dziecka. |
|
|
|
|
#395 |
|
Zadomowienie
|
Juka, mój nic o tym nie mówił, ale wierzę, ze bada mnie kompleksowo
Asik, ma jeszcze czas na obrot moj niby glowkowo, ale to też może się zmienić...Marta jakie pysznosci 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:33 ---------- Leslye, o kurcze. Z tymi pasami to różne są opinie, ale ja tez zapinam. Przezycia nieprzyjemne, maly przedsmak co nas czeka we wrześniu... ;P Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#396 |
|
Raczkowanie
|
Wiem jedno... sluchajmy poloznych mimo wszystko
jak dziewczyny wspolpracowaly po kilku minutach bylo slychac krzyk dziecka co do pasow - zapinajcie ! Pod brzuchem ukladajcie pas ten dolny ale zapinajcie ! Lepiej jak scisnie, poszarpie niz jakby sie uderzylo w cos...
|
|
|
|
#397 | ||||
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() nie kupiłam, bo okazało się że to rosyjska wersja, a kiedyś czytałam o niej złe opinie, podobno są dużo gorsze i powodują silne uczulenia. Nie wiem czy we wszystkich Lidlach takie były, ale u mnie na opakowaniu były napisy po rosyjsku. Cytat:
Ja mam tą maleńką wanienkę z Ikei i drugą większą od koleżanki, nie wiem na ile wygodnie nam będzie kąpać małego, bo nie kupiłam stelaża, ale zobaczymy ![]() oprócz wanienki masz wszystko? kolacja Cytat:
najważniejsze, że z Tobą i maleństwem wszystko w porządku Cytat:
|
||||
|
|
|
#398 |
|
Zakorzenienie
|
Też będę kupowała wanienkę z Ikea. Mam też większą ze stelażem, ale czuję, że w mniejszej będzie łatwiej. Nie lubiłam tamtej wanienki.
|
|
|
#399 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mi zawsze przy usg robi to badanie w kolorach i tez słychać te wszystkie przepływy. I zawsze nawet taki kolorowy wydruk dostaje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ---------- Cytat:
Ufff to dobrze ze tylko tak to sie skończyło! Uważaj na siebie i odpoczywaj ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#400 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#401 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasia takie badania przez brzuch to i ja mam.Chodzi mi o usg doppler przez pochwę bo z tym sie nie spotkałam.Leslye dobrze że nic się nie stało ale strachu się biedna najadłaś..Ja pasy zapinam normalnie tylko staram się ten dolny pas trzymać rękami w odległości od brzuszka żeby nie cisnęło.Marta może szyjka się skraca?Mi gin mowil ze po 33 t juz może zacząć.
|
|
|
|
#402 |
|
Zakorzenienie
|
blond - tak, oprócz wanienki mam wszystko
leslye - dobrze że na strachu się skończyło blekitnams - współczuję w takim razie juka - myślę że nasi lekarze wiedzą co robią, o ile mamy zaufanych i sprawdzonych nie martwilabym się na zapas zobaczymy jutro czy to szyjka czy to po prostu kłucie
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#403 |
|
Zakorzenienie
|
Hej, witam wtorkowo
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#404 |
|
Zakorzenienie
|
Ale historie! Dobrze, że wszystkie jestesmy w komplecie
Madzialenka załamała mnie Twoja tesciowa..w głowie się nie mieszczą jej priorytety.. bardzo współczuję takiej babci sama jestem kociarą, mam dwa koty, ale jesli jeden z mich nasika do łóżka dziecka z zazdrosci, to powedrują w siną dal. Miałam z mężem super weekend bez dziecka bylismy nawet na koncertach do 1 w nocy. Niestety sielanka krótko trwała i jestesmy znowu pokłóceni. Dobrze, że mogę się chociaż do rogala przytulić. Na dodatek nadal nie dostalam wyplaty z zusu. Oczywiście ostatniego dnia (po przepisowych 30 dniach) dostalam pismo, ze skierowali moją sprawę do miasta, gdzie jestem zameldowana...a zgłaszałam je pracodawcy, wiec pewnie przez pomyłkę skierowali moje zwolnienie do lublina.. i teraz zgodnie z prawem mogą zwlekac kolejne 30 dni z wypłaceniem swiadczen.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#405 |
|
Zakorzenienie
|
Lilka na jakich koncertach byliście? Kurcze, o co tym razem się poklociliscie? Współczuję .
|
|
|
#406 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
[1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75372306]Miałam dać znać jak po wizycie ale zapomniałam...
![]() Wszystko dobrze, porównał pomiary ze wszystkich usg (tak jak ten dr od 4d) i wyszło że super się rozwija Jest obrócony w dół, wody płodowe w normie. Pytał się mnie o ruchy, mówię że często i wyraźne i zapytałam się go czy mam liczyć, on mowi że nie. I że jak nie czuję jakiś czas to też się nie niecierpliwić bo może się inaczej ułożyć. Aha i powiedział że ruchy się liczy leżąc na brzuchu (?? ---------- Dopisano o 17:53 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Dobrze, że samo przeszło. A postawa córki, wow! Brawo dla Małej ![]() To kiepsko, ja ze spotkania z fizjoterapeutką bylam przezadowolona! Chyba jako jedyna bo widziałam że pary były znudzone ![]() Na początku tylko masaż Schantala mnie nudził... a pózniej jak zaczeła mówic o asymetriach, odpowiednich bucikach. Wiecie że dziecko do łożeczka trzeba odkladać powiedzmy 3 dni w jedną stronę, pózniej zmienić? Bo jak wchodzi się do pokoju to przekręca sie w jedną stronę i z tego może być asymetria. I wiele róznych ciekawych rzeczy, już kurcze nie pamiętam. A z chusty też zajęcia były i bardzo bym chciala nosić Super wiesci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:11 ---------- Poprzedni post napisano o 08:09 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:11 ---------- Cytat:
klasku: Ja dalej w proszku. Wczoraj weszlam na gemini i zaczelam dodawanie do koszyka. Zanim skoncze z miesiac minie![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:19 ---------- Cytat:
Wspolczuje przejsc z Zusem. Ewidentnie ich blad i powinni jak najszybciej naprawiac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:31 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Witam wtorkowo. U nas sie ochlodzilo. W nocy troche padalo i burza ale teraz przyjemnie. Milego dzionka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||||||
|
|
|
#407 |
|
Zakorzenienie
|
I ja się witam
U nas też pogoda w końcu daje odpocząć, ciepło, ale nie gorąco i lekko pada deszcz, idealnie. Poraczył mnie dziś jeden skurcz(?), a plecy pobolewają mimo że ledwo się obudziłam, zastanawiam się czy poruszać temat z ginem czy to nie jego działka.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#408 |
|
Zakorzenienie
|
Marta powiedz mu wszystko. Może coś poradzi?
U mnie ma być dziś upał. Wczoraj w nocy też była burza i deszcz a dziś już bezchmurne niebo. Mąż jedzie na 15 do pracy, a my z Mają wybieramy się do moich rodziców. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#409 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
W porównaniu do moich koleżanek mam które piszą o jakis firmowych itp. Ja na razie nie wiem o co chodzi ![]() Jak będę się umawiać z doradcą to się zapytam czy jest możliwośc wypożyczenia, nie chcę od razu kupować bo nie wiadomo czy Adaś będzie chciał w tym być i czy ja podołam z wiązaniem (i tak, ja to piszę że chusta mi niepotrzebna Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Albo warsztaty chustowe. Ja bez tego dziecka i chusty na raz do rąk nie wezmę ![]() Motałam raz na sr lalkę... no nie da się nauczyć w 5 min ![]() Cytat:
Lepiej żeby szarpnęło brzuszek niż jakby się miało przelecieć przez szybę... Cytat:
|
|||||||
|
|
|
#410 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam poleżeć i poczytać książkę, a tu mnie Maja z mężem na spacer namówili. Oczywiście Maja na rowerze, więc znowu mega szybki marsz. Ale takim marszem do parku mamy około 40 minut, a tam usiądę sobie w cieniu i poczytam książkę. Mąż się z nią pobawi.
Wczoraj naszło mnie na mleko zsiadłe i koperek. Poszłam, kupiłam sobie. Dodam , że normalnie to nie lubię takich rzeczy . I co? Przyszłam do domu i mi się odwidzialo. Leży w lodówce hihi 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#411 |
|
Wtajemniczenie
|
Marta tak wiem że lekarze wiedzą co robią.Ale już kiedyś wspominałam dlaczego niestety nie mam pełnego zaufania do służby zdrowia...Daj znać po wizycie.Mnie też coś tam kłuje czasami ale od początku tak mam.Ja z wyprawka dalej w dupie ale mąż pociesza że jakieś dwa tygodnie i koniec remontu😃 jupi nareszcie
|
|
|
|
#412 |
|
Magda ;)
|
Schmett no ja tak z ciekawości oglądałam te chusty, które były no szkole rodzenia. Ogólnie zastanawiam się czy na zimę się to sprawdzi, fajnie na wiosnę urodzić i wtedy na spacerki chodzić w chuście czy do sklepu bez konieczności wyciągania wózka.
A z zakupem wstrzymam się właśnie tak jak Ty, u nas na szkole rodzenia jest możliwość umówienia się na zajęcia już z bobasem i wtedy można też wypożyczyć chustę Ja mam problem z psem i przychodzi do nas behawiorystka i tak średnio jestem zadowolona niestety postępu brak, a niedługo mały będzie na świecie też zastanawiam się jak to będzie. Chociaż oddanie go to ostateczność.
|
|
|
|
#413 |
|
Zakorzenienie
|
Blond, a co za problem macie?
schmett - zgadzam się co do behawiorysty. Chociaż dla mnie jeśli ktoś decyduję się na zwierzę czy chomika czy tygrysa decyduję się na wszystko co może się wydarzyć i trzeba stawić temu czoła, a nie pozbywać się 'problemu'. Nie mówię niestety o silnych alergiach na zwierzęta u dzieci, no bo niestety to całkiem inna, ciężka sytuacja. Jakby kot miał problem i sikał do łóżeczka to bym go do pomieszczenia nie wpuszała. Mam psa i nigdy bym jej nie oddała, nawet do najlepszego domu, gdzie jadłaby ze złotych talerzy. Jest tak rozpieszczona że możemy mieć problem z jej zazdrością, ale na pewno damy radę. Zostawiamy ja w domu tylko wtedy kiedy idziemy w miejsca gdzie nie wolno wchodzić ze zwierzętami, zawsze jest z nami i nie odpuszcza mnie na krok, ale dla mnie zwierzę to członek rodziny.
|
|
|
#414 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
Generalnie nasz pies ma bardzo duży lęk przed obcymi osobami i reaguję hmm agresją. Nigdy nikogo nie ugryzł, to jest kundel, ale on po prostu strasznie szczeka. Chodzi tu o szczekanie na dźwięk domofonu albo pukanie do drzwi. Jak już ta osoba wejdzie to za chwilę nasz pies jest jej największym przyjacielem, śpi na kolanach i przynosi zabawki. Próbowaliśmy różnych sposobów i on po prostu zawsze szczeka na domofon czy pukanie i to jego szczekanie jest straszne, bo ma bardzo piskliwy głos i jak ktoś nas nie zna to pewnie myśli, że jakaś patola
|
|
|
|
|
#415 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
I ogólnie jak ktoś daje ogłoszenie oddam psa to czytam. I akcji że ktoś oddaje kota/psa bo dziecko, sika, niszczy, alergia, wyjazd jest mnóstwo. Hitem dla mnie było Oddam psa (jakiegoś mini kundelka) bo urodziło się dziecko i nie ma dla niego miejsca w mieszkaniu. To się zastanawiałam co by było jakby się bliźniaki urodziły trzeba by bylo psa i jedno dziecko oddać ![]() Brutalne ale prawdziwe. Dla mnie zwierzęta to członkowie rodziny, których nie pozbywa się ot tak, bo raz nasikał na kanapę. Problemy się rozwiązuje a nie wyrzuca zwierzę, a to sikanie "w kapcie" ma najczęściej podłoże nerowe, zwierzaki nie robią na złość.. |
||
|
|
|
#416 |
|
Zakorzenienie
|
Blond - nasza ma to samo! W tym że szczeka na wejście kogoś dopóki jej ta osoba nie pogłaska, także goście przychodzący do dziecka będą dostawać od razu uwagę że najpierw witają się z Luśką
Co dziwne jak ktoś dzwoni domofonem to jest tragedia ze szczekaniem, ale jak ktoś wpiszę kod do wejścia to idzie pod drzwi i czeka grzecznie. W szoku jestem że tak rozróżnia te dźwięki Jestem po badaniu przez położną, tylko 1 kg do przodu! a od wizyty ostatniej minęło miesiąc i 6 dni!
|
|
|
#417 | |
|
Rozeznanie
|
Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Cytat:
Dokładnie - mam za każdym razem doppler przez pochwę.Moj lekarz twierdzi ze jest to najważniejsze badanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#418 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() U nas to wygląda tak, że jak ktoś dzwoni do drzwi i je otworzymy to pies "rzuca się" na tę osobę, tzn zagradza mu przejście i szczeka. Behawiorystka kazała nam go zamykać i wypuszczać jak się uspokoi i wtedy jest już ok, ale jak dla mnie to nie rozwiązuje problemu. Dźwięk domofonu też rozróżnia i jak słyszy sygnał wejścia to cieszy się pod drzwiami, ale on nawet słyszy nasze auto pod blokiem i też już wtedy czeka [1=193b1b6e1ddfcb4e7f6608e 02b30ba9b0746877a_6871979 10e488;75389891]Zimą też noszą, czemu zimą nie? ![]() [/QUOTE] tzn chodzi mi o to, że musiałabym wtedy już kupić kurtkę jakąś większą, dużo z tym zachodu jak dla mnie. I nie wiem czy małemu by było wtedy ciepło i czy byłoby nam tak wygodnie. |
|
|
|
|
#419 |
|
Zakorzenienie
|
Blond mam nadzieję, że uda wam się troszkę uspokoić pieska. Ważne, że nie gryzie.
|
|
|
#420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:57.

póżniej na ktg wyszły jakieś skurcze co kilka minut, których nawet za bardzo nie czułam, więc zostawili mnie na obserwacji i lekach rozkurczowych... tylko od wypadku ciągle pobolewa mnie brzuch, twardnieje wiem, że to ze stresu, szpital to jedno a jeszcze drzwi w drzwi z rodzącymi - tzn zdawałam sobie sprawę , że musi boleć, że ciężko no ale słyszeć to ciągle....

ja mam jutro wizytę o 11:15, już chce zobaczyć Zosię
i klucie w szyjce, zobaczymy co lekarz jutro powie.

sama jestem kociarą, mam dwa koty, ale jesli jeden z mich nasika do łóżka dziecka z zazdrosci, to powedrują w siną dal.

klasku: Ja dalej w proszku. Wczoraj weszlam na gemini i zaczelam dodawanie do koszyka. Zanim skoncze z miesiac minie
postępu brak, a niedługo mały będzie na świecie też zastanawiam się jak to będzie. Chociaż oddanie go to ostateczność.