|
|
#1291 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. II
Cytat:
dzięki za filmik, za kciuki nie dziękuję, ale dobra wróżba jest
|
|
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mój chłopak to samo..
|
|
#1293 |
|
Raczkowanie
|
mam jeszcze pytanie
![]() mam płytke od mojego instruktora z pytaniami... i te pytania nie są akutalne.. chodzi mi dokłądnie o pytanie dotyczące świateł (w moich pytaniach prawidłowa odp to taka że nie trzeba jeździć przez całą dobę) i dotyczące pierwszej pomocy ( stosunek uciśnięć do wdechów 15:2) I moje pytanie: jak wyglądają pytania nowe? czy różnią się tylko tym, że zmienione sa odp?? czy są jeszcze jakieś dodatkowe... jutro mam egzamin i boję się że dostanę właśnie jedno z tych pytań... proszę o odp ![]()
|
|
#1294 |
|
Raczkowanie
|
u mnie było więcej ,chyba 490
później sprawdzę
12.04.2008 godz 10:00 zdałam PRAWKO na 23.04.2008 prawo jazdy do odbioru w urzędzie 24.04.2008 godz 10:00 odebrane prawko śmigam sobie |
|
|
|
#1295 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
na swiatlach jezdzi sie cala dobe. a stosunek uscisniec do wdechow wynosi 30:2 troszke sie pozmienialo a zmienione sa chyba tylko odpowiedzi |
|
|
|
|
#1296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dziękuję ![]() i tylko to jest dodane?? nie ma dodatkowych pytań??
|
|
|
#1297 |
|
Zadomowienie
|
nie wiem czy tylko to bo nie widziałam tych starych
ale z tego co mi wiadomo to tak, a jak zobaczysz jakies inne pytanie na ten temat to na pewno sobie poradzisz bo znasz prawidłowe odpowiedzi
|
|
|
|
#1298 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tak wszystkie 490 tzn u mnie tak jest ![]() Cytat:
(zmiany były w kwietniu 2007r) trochę zmian jest na nowej ale niewiele życze wszystkim powodzenia jutro
|
|
#1299 |
|
Zakorzenienie
|
Mam już to zaświadczenie o ukończeniu kursu, dzisiaj dostałam
Jutro może pójdę złożyć o egzamin. Już czuję, że ogarnia mnie lekka panika...
|
#1300 |
|
Konto usunięte
|
nataliaa jeśli masz rzeczywiście jakąś starą płytę, to pod tym adresem który Ci wklejam są zmiany w testach które weszły w kwietniu 2007 - to jest dwadzieścia kilka pytań: głównie pierwsza pomoc + światła
http://prawojazdy.topkrak.pl/index.p...na_prawo_jazdy spokojnie to przejrzyj i powodzenia jutro na egzaminie Jeanne90 zapisuj sie spokojnie na egzamin, im wcześniej tym lepiej, potem się zastanowisz czy potrzebujesz dodatkowych godzin czy nie, póki co zapisuj się |
|
|
|
#1301 |
|
Zakorzenienie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7533701]Jeanne90 zapisuj sie spokojnie na egzamin, im wcześniej tym lepiej, potem się zastanowisz czy potrzebujesz dodatkowych godzin czy nie, póki co zapisuj się
Trochę mnie przeraża myśl, że będę miała wyznaczoną datę i do tego dnia będę musiała się perfekcyjnie wszystkiego nauczyć... Chyba będę musiała pić jakieś ziółka uspokajające
|
#1302 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj ustaliłam termin kolejnego - 4 - podejścia
zdaje za tydzień, w poniedziałek, 19 maja o 12:15. w czwartek, piątek i poniedziałek będę mieć jeszcze jazdy. Mam nadzieje, że teraz się uda
|
#1303 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ja też chciałam perfekcyjnie wszystko umieć ... Przed pierwszym podejściem łuk wychodził mi można powiedzieć perfekcyjnie (od połowy kursu za każdym razem). Przed samym egzaminem stres że nie zdążę, jeszcze nie wszystko mi zawsze wychodzi (bo chciałam żeby wszystko zawsze było dobrze) - wtedy zaczęło jeszcze gorzej to wyglądać (a koperta wręcz tragicznie, instruktor niemal włosy wyrywał z głowy )A jedyne co w dalszym ciągu było perfekcyjne to ŁUK. No i łuk też raz nie wyszedł - właśnie na egzaminie i nie było szansy żeby sprawdzić jak tam reszta ... ![]() Teraz łuk dalej perfekcyjnie jak oceniają obaj instruktorzy i obaj dalej sie dziwią jak mógł nie wyjść : ano nie wyszedł i już ... było, minęło.Dziś miałam jazdę, wszystko jak najlepiej, bez zarzutów, oprócz ... koperty: najpierw 4x nie wyszła, potem 4x wyszła ... No i co?? i nic, nie rusza mnie to jakoś dziwnym trafem ... Skoro wychodziła, to znaczy że umiem. A wyjść za każdym razem na pewno nie wyjdzie ... Więc po prostu zobaczy się na egzaminie czy wyjdzie czy nie (zależy czy mi sie trafi) bo optymistycznie zakładam że na miasto tym razem wyjadę ... Liczę że tym razem szczęście się do mnie uśmiechnie wreszcie na egzaminie ... Acha, jeśli chodzi o umiejętności kursantów i zdawanie egzaminu: jak jeszcze jeździłam z pierwszym instruktorem (obecni są drugim i trzecim ), to mówił że miał dwie kursantki, którym kiepsko szło na jazdach i zdały za pierwszym razem bo trafiły na dobrych egzaminatorów, a inna, świetnie jeżdżąca oblała już cztery razy, bo zawsze czegoś brakowało ... Stąd umiejętności to jedno, a zdanie egzaminu to druga sprawa (oprócz umiejętności potrzeba jeszcze szczęścia,ludzkiego egzaminatora i opanowania nerwów) - choć oczywiście im większe umiejętności tym większa szansa zdania i większa możliwość opanowania nerwów asia_z jak Ty to robisz że masz takie szybkie terminy, ale Ci zazdroszczę ![]() I życzę oczywiście serdecznie żeby to już było to ostatnie, szczęśliwe podejście
Edytowane przez 72f264f1cd165e2b94e38888adc60ec5afe5a0b8_658382a5e67ad Czas edycji: 2008-05-12 o 22:45 |
|
|
|
|
#1304 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7525782]Na razie straszą od dłuższego czasu tymi zmianami, były jakieś projekty zmian,
jeśli chodzi o egzamin, to zmiany miały dotyczyć głównie części teoretycznej (3000 pytań, z których tylko niewielka ilość miała być jawna - ale to był tylko projekt ustawy jeszcze przygotowany przez poprzedni rząd, a najpierw nowy rząd musi albo go zaakceptować/zmienić, wydać rozporządzenia, zlecenia i przetargi na przygotowanie tego systemu pytań) - słyszałam wersje że ma się to zmienić od stycznia 2008, czerwca 2008, września 2008, stycznia 2009 - oczywiście wszystko plotki, pogłoski itp. póki co nic oficjalnego nie ma (rozmawiałam z instruktorem na ten temat), nie mogą też wprowadzić takich zmian tak z miesiąca na miesiąc . Jeśli rzeczywiście będize się to zmieniać to będzie o tym głośno[/QUOTE]Też tak uważam. Zresztą byłam na stronce jakiegoś WORDu i pisali , że na 2008 absolutnie żadnych zmian się nie planuje. Nie zapomnę słów mojego instruktora (już poprzedniego,bo mam nadzieję, go nigdy nie ozbaczyć) : Ty się lepiej szybko zapisz na następny egzamin, bo jak będą te nowe to już w ogóle nie zdasz
|
|
|
|
#1305 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie ma to jak wiara instruktora w kursanta: z tego wynika że on nie umie/nie chce Ci pomóc, więc trzymaj się od niego z daleka:szkoda czasu, pieniędzy, nerwów ... Trafisz na lepszego instruktora i opanujesz wszystko tak żeby zdać ten egzamin
|
|
|
|
|
#1306 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7537615]No oczywiście że nie masz co do niego wracać i zapomnij już o nim, tym bardziej przy takim jego stosunku do Ciebie.
Nie ma to jak wiara instruktora w kursanta: z tego wynika że on nie umie/nie chce Ci pomóc, więc trzymaj się od niego z daleka:szkoda czasu, pieniędzy, nerwów ... Trafisz na lepszego instruktora i opanujesz wszystko tak żeby zdać ten egzamin [/QUOTE]No pewnie! Też tak uważam! Jeszcze jeden tekst: Jak tym razem nie zdasz to zmień instruktora bo ja już cię niczego nie nauczę ![]() Głupia byłam , że go nie zmieniłam. Ale teraz jestem troszkę starsza, troszkę mądrzejsza i umiem walczyć o swoje! Pozdrawiam! i dzięki za wsparcie.
|
|
|
|
#1307 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A Ty jeszcze z nim jeździłaś po usłyszeniu takiego hasełka ??? |
|
|
|
|
#1308 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nohemi oraz olence2303 powiedziałam, że nie mam bata w ten dzień napewno zdadzą i Tobie również mówię, że zdasz
|
|
#1309 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
albo na zlosc mu zdala, ze nie wierzyl, a sie udalo i takie amlutkie pytanko kiedy masz egzmin, bo chyba nie doczytalam, a chce zapisac![]() Nie zapomne jak moj pare dni przed egzminem mowi: "Jak zdasz to w prezencie odwioze Cie do domu " spojrzenia na siebie i oboje w smiech "Nie tzreba tata po mnie juz przyjedzie "
|
||
|
|
|
#1310 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7535261]
asia_z jak Ty to robisz że masz takie szybkie terminy, ale Ci zazdroszczę ![]() I życzę oczywiście serdecznie żeby to już było to ostatnie, szczęśliwe podejście [/quote]no właśnie też jestem zdziwiona że tak szybko ale to chyba dlatego, że samą praktykę chcą chyba jak najszybciej się da ludzie sie wczoraj zapisywali na 1 termin i mieli dopiero 27 czerwca. a między 2 a 4 terminem nawet miesiąca nie ma nie wiem jak jest z osobami, które się przenoszą z innych ośrodków do Częstochowy, ale tam jest chociaż z tym fajnie, że sie dłuugo na kolejne terminy nie czeka ![]() Cytat:
|
|
#1311 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj się zapisałam na egzamin. Termin mam na 31 maja. Proszę o dopisanie mnie do listy
![]() O Boże, to tylko 18 dni... dziewczyny, ja zaraz padnę na zawał ![]() Strasznie się boję jednej rzeczy. Mój dowód jest w trakcie wyrabiania. Pani w urzędzie powiedziała, że należy się spodziewać jak minie pięć tygodni. A minie we wtorek przed egzaminem, czyli 27. Jak będzie opóźnienie, to skoczę z mostu...
|
#1313 |
|
Konto usunięte
|
Jeanne w 5 tyg powinni sie wyrobic, a na Twoim miejscu zazdwonilam bym do nich pare dni wczesniej,z eby sie zorientowac, a noz juz bedzie
i prosze bardzo
|
|
|
|
#1314 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Pamiętam jak ja sikałam ze strachu bo zgubiłam dowód na 2tyg przed egzaminem a nie mam ważnego paszportu ![]() ale okazało się że został w wordzie jak załatwiałam egzamin.
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;7541191]Jeanne w 5 tyg powinni sie wyrobic, a na Twoim miejscu zazdwonilam bym do nich pare dni wczesniej,z eby sie zorientowac, a noz juz bedzie
i prosze bardzo [/quote]Telefonicznie nie chcą poinformować. Tylko osobiście Mojemu bratu jednak powiedzieli, że po 5 tyg dowód już będzie. Nie wiem jednak czy oni wszystko wysyłają Pocztą Polską... bo jeśli tak, to raczej się spóźnią - podobno pocztowcy strajkują...Cytat:
![]() Jezu jaka jestem na siebie zła, że nie poprosiłam o późniejszy termin... Ale nie pomyślałam o dowodzie, chyba z tych nerwów. Teraz nawet nie umiem wyrazić swoich myśli. Czysta panika. Byłam przygotowana psychicznie na miesiąc czekania, a tutaj tylko ponad dwa tygodnie... Podejrzewam że wskoczyłam na miejsce kogoś, kto zrezygnował.Dziewczyny, w jakim czasie można przełożyć egzamin? Wczoraj coś znalazłam o tym w necie, ale teraz tak mi się łapy trzęsą i mam taki mętlik w głowie że nie mogę nic znaleźć. Coś mi się kojarzy, że można przełożyć termin tydzień przed... Jeżeli tak, to prawdopodobnie stracę 50% zapłaty za egzamin, bo jak 27 maja dowiem się że mojego dowodu nie ma, to już będzie za późno. W dodatku będę zdawać w sobotę w godzinach szczytu... Czyli ruch będzie naprawdę spory... Przepraszam za tą paplaninę, ale ten stres jest okropny.
|
|
#1316 |
|
Zadomowienie
|
jesli wczesniej niz chyba tam 2 dni zrezygnujesz z egzaminu zwroca Ci cała kase.
Potem mozesz zapisac sie na inny termin. Jakbys nie przystapila do egzaminu to wtedy mozesz sie ubiegac o zwrot 50% |
|
|
|
#1317 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to chyba tylko plotki:P
|
|
#1318 |
|
Zadomowienie
|
wydaje mi sie ze taka informacje widziałam w okienku kasy... nie no dopłacac to napewno nie...
|
|
|
|
#1319 |
|
Raczkowanie
|
Jak stałam przy kasie to ktoś chciał przełożyć egzamin i pamiętam, że chodziło na pewno o dni robocze, ale o ile to nie pamiętam dokładnie - chyba właśnie 2 (było to w piątek - osoba chciała przełożyć egzamin z poniedziałku lub wtorku chyba i pani powiedziała, że już nie może). Wtedy jest to bez konsekwencji. A jeśli nie przyjdziesz to wydaje mi się, że jednak trzeba dopłacić. Zwracają połowę kwoty jeśli nie zdasz teorii, a byłaś zapisana na egzamin łączony (teoria + praktyka).
|
#1320 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli jednak to prawda??
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

będziemy trzymać kciuki
)

mój chłopak to samo..

az wstyd sie przyznac

: ano nie wyszedł i już ... było, minęło.
ja juz Ci wczoraj odruchowo wpisalam ZDANY
Teraz nawet nie umiem wyrazić swoich myśli. Czysta panika. Byłam przygotowana psychicznie na miesiąc czekania, a tutaj tylko ponad dwa tygodnie... Podejrzewam że wskoczyłam na miejsce kogoś, kto zrezygnował.