![]() |
#871 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#872 | |
Zakorzenienie
|
Miły pan profesor powiedział, że jak bedę się lepiej czuła jutro przy swojej gin to możemy zaczekać
![]() ![]() Cytat:
Emilko najważniejsze, że macie najgorsze za sobą, byłaś mega dzielna. Gratulacje ![]() ![]() Devileek ja wiedziałam, że Ty ogarniesz kp ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#873 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#874 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czyli poza tą jedną butelką mm na początku nie musiałaś już dokarmiać? Też bym chciała ![]() Cytat:
![]() Jak u Ciebie było z vit. K? Cytat:
W ogóle nie rozumiem czemu mleko modyfikowane to mm, kiedyś myślałam, że to skrót od mleko matki ![]() Emilia gratulacje! |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#875 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
z tego co pamietam i z obserwacji po znajomych te ostatnie ząbki juz nie wychodziły tak boleśnie jak pierwsze. moze gdzies coś sie dzieje ze az tak cierpi? powodzenia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#876 |
Zakorzenienie
|
Uspokoję was trochę dziewczyny pytałam jednej młodej położnej o te herbatki i ona mówi ze oni tak nazywają wodę z glukoza . Co o tak uważam za głupotę ale cóż
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#877 |
Zadomowienie
|
emmos super że czekacie na Twoją gin z cc
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#878 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie byliśmy, jej późno zaczęły żeby wychodzić bo pierwszego miała na 10 miesięcy, teraz idą jej dopiero czwórki :/ nie ma jeszcze trójek w ogóle, nie wspomnąć o piątkach. Od początku praktycznie każdy nowy ząb jest okupiony płaczem w nocy. Wątpię ze coś by się jej tam działo, także wątpię ze dentysta coś tu by mógł doradzić, ona nawet mi nie chce buzi otworzyć i posmarować np żelem. Daje sobie tylko na wieczór umyć z grubsza silikonowa szczoteczka jak my z mężem myjemy. Cytat:
Makabra jednym słowem. Nie ogarniam postępowania tej dziewczyny. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj wymyslil ze moze bede sciagac pokarm laktatorem i bede karmic z butelki to bedziemy wiedzirc ile mala je. U nas tez dzis cieplo ale body z krotkim rekawkiem przy moim mezu nie przejdą. Nie wiem kto mu cos nagadal bo nawet ten ciepły kocyk mi przywiozl zeby małą okryc. Kupilam w biedronce z jednej strony taki milusi baranek. ![]() Jutro przyjdzie polozna do nas to mu wytlumaczy co i jak bo zal mi malej. No i ten pediatra i tesciowa nagadali ze dziecku zimno bo stopki i raczki zimne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#880 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Śliczna ta Twoja Wikusia ❤️ warto było leżeć tyle czasu ![]() Walczę o kp piersią, pokarmu mam mało i dokarmiały mała w nocy. Mam nadzieje ze się unormuje. Malutka od rana na cycu nawet śniadania nie zjadłam jeszcze. Co przyśnie to albo obchód albo coś jej robią ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#881 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#882 |
Zakorzenienie
|
EMILIA gratuluję! Współczuję ciężkiego porodu, ale najgorsze już za Tobą!
EMMOS widzę że czekacie, fajnie że dali Ci taką możliwość ![]() MORELLE współczuję nocnej "przygody" na IP ![]() U nas Przemo marudny, widzę że boli go brzuszek. Wydaje mi się że ma problem puścić bąka/zrobić kupę. I myślę czy to nie przez żelazo, które ja mam zalecone brać 2xdziennie, bo miałam hemoglobine 9.9 w dniu wyjścia. Któraś z Was się orientuje, czy to może na niego tak działać?
#883 |
Zakorzenienie
|
Pisałam i mi zniknęło wszystko-.-
![]() ![]() |
![]() |
#884 |
*sportaddict*
|
Nulka, nas uczyli, że dziecko to najlepszy laktator i żeby przystawiać dziecko tak, żeby broda była z tej części piersi, gdzie jest zastój, bo tam dziecko najmocniej ciągnie. A jak pierś jest twarda, to żeby próbować najpierw trochę odciągnąć laktatorem. Ale jak jest np. gorączka czy bardzo boli to żeby nie strugać bohaterki tylko biec po antybiotyk.
|
![]() ![]() |
![]() |
#885 |
Zakorzenienie
|
Darietta, super że wychodzicie. Oby to był już koniec przygód! Oby malutka była grzeczna bo Ty si musisz zregenerować porządnie. Nacieszyćie się sobą w domku mam nadzieję
![]() Emmos, to czekamy na Twoją CC ![]() Nonie, współczuję córci i Tobie że na końcówce musisz to przechodzić. Oby szybko przeszło ![]() AnnaPaula, śliczności ![]() Nulka, ja się trochę wyłamie bo mi cdl mówiła chyba że antybiotyk nie pomoże przy zastoju. Kazała zbijać gorączkę, okłady z kapusty i masować ale to bardzo bolesne. Cieple okłady i kąpiele. Kazała przyjść w razie czego to ona rozmasuje tak że przejdzie tylko z bolu można odpasc-.- no i przystawiać, przystawiać, przystawiać... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#886 |
*sportaddict*
|
Nam z kolei kategorycznie zabraniano masować, bo można zaszkodzić jeszcze bardziej
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Hurija zaleca też lecytynę http://www.hurija.com/2017/01/zastoj...-wiedziec.html ---------- Dopisano o 11:57 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- "Przy podwyższonej temperaturze koniecznie należy zażyć lek z ibuprofenem (np.: Ibuprom, Nurofen). Pierwsza dawka powinna wynosić 600mg, kolejne po 400 mg trzy razy na dobę. Koniecznym lekiem jest lecytyna w tabletkach. Około 1000mg w tabletce. Przez pierwszy dzień spożywamy 3x1 tabletka. Drugi dzień 2x1 tabletka i jeszcze conajmniej tydzień do miesiąca po jednej tabletce dziennie. Przed karmieniem warto wypić napar z melisy. Pomoże nam się wyciszyć i zrelaksować. Stres utrudnia wypływ, niezbędnych przy prawidłowej laktacji, hormonów. Dlatego też podczas karmienia należy skupić się na dziecku i miłości do niego. Wytworzy to odpowiednią dawkę oksytocyny, która zapewnia odpowiedni wypływ mleka. Przed karmieniami wykonujemy ciepły okład lub w inny sposób ogrzewany pierś. Może to być thermofor, ciepły strumień wody lub ogrzewanie suszarką do włosów. W tym czasie oraz podczas karmienia głaszczemy opuszkami palców pierś od ciała przesuwając dłoń w kierunku brodawki. Pod żadnym pozorem nie wolno uciskać czy masować piersi, może to pogorszyć obecny stan, a nawet doprowadzić do zapalenia czy ropnia. Po rozgrzaniu piersi przystawiamy dziecko. Najlepiej jest karmić w pozycji "na wilczycę"- dziecko leży na plecach, a nad nim wisi pierś. Dobrze, aby bródka dziecka skierowana była ku zastojowi. Podczas karmienia dalej głaszczemy pierś od ciała w kierunku brodawki. Karmimy maksymalnie co 2h. Pilnujemy, aby dziecko złapało prawidłowo pierś. Możemy użyć laktatora, ale nigdy nie będzie on tak skuteczny jak dziecko. Po karmieniu stosujemy zimny okład. Skuteczna jest rozbita kapusta, zaparzone i schłodzone siemię lniane lub słonina." |
![]() ![]() |
![]() |
#887 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mysle, ze duzo zależy od tego na jakiego lekarza trafi sie na dyżurze. Ja akurat miałam takich, ze myśle, jakbym sie uparła to dalej próbowałabym SN, ale juz wymiękłam i jestem im wdzięczna ze to CC zaproponowali tak szybko. Teraz jestem na sali gdzie 3 jesteśmy po CC na 4, także statystyka nieciekawa. Cytat:
Dziewczyny, dziekuje wam bardzo za gratulacje. Nadrobiłam tylko fragment - widzę, ze nie tylko Klaudia zdecydowała sie przyjść na świat w miesięcznicę smoleńską. AnnaPaula - jejku, jaka szybka akcja! Super! Samantha - gratuluje! Mała! Widzę, ze ty tez. Muszę sie dokopać do twoich postów. U nas wczorajszy dzien był całkiem dobry - od 12 do 18 był mąż i mi pomagał. Dzisiaj rano kryzys - Klaudia dlugo ssała, a potem zaczynała płakać i nie potrafilam jej uspokoić. Zadzwonilam po poradę laktacyjną i pani powiedziała,ze pewnie mam za mało mleka i zeby dokarmić. Rzeczywiście po mm sie uspokoiła. Miała tez dzisiaj szczepienie - nie było żadnego problemu zeby odroczyć do drugiej doby. Teraz z kolei jest bardzo śpiąca (rano do tego mm nic nie spała) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
![]() ![]() |
![]() |
#888 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nulka, Vadi zacytowała wszystko co można domowymi sposobami w tym temacie zrobić. Może jeszcze powalczysz i sprobujesz przystawić mała? Czułaś w weekend ze w piersiach było więcej mleka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#889 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Xzora trzymam kciuki za karmienie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#890 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#891 |
Zakorzenienie
|
Xzora
Też miałam w 2 dobie szczepienis... Super, ze u Was.ok. My sie nie dokarmiamy. Hugo nie jadł i.nie chce butli, czasami nie wiem czy.w ogóle cos w tych piersiach mam.. :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#892 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Zrobiłam sobie kompresy z kapusty - ulga natychmiastowa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#893 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Umyte liście kapusty nacinasz i nacierasz piersi ich sokiem. Po tym robisz okład z kolejnych naciętych lub zmiażdżonych liści - doradzam takie z lodówki, a nie z zamrażarki. ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:37 ---------- I staraj się przystawiać córeczkę do piersi pomimo bólu... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#894 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bartek ma 15,5 miesiąca i teraz idą na raz wszystkie trójki ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#895 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
19 miesięcy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#896 | |
Wtajemniczenie
|
Brawa dla wszystkich mam, super sobie radzicie!
![]() Etusiaaa trzymaj się ![]() Jon_Snow, Nonie dzięki, u nas bez zmian ![]() Niestety to infekcja, bo już wiemy, że kilkoro dzieci w przedszkolu ma to samo + niektóre wymioty... Obym nic nie złapała od córy ![]() ![]() ![]() Emilia gratulacje! ![]() ![]() Devileek brawo za kp! Kciuki za szybkie wyjście! Nonie współczuję bólu ząbków córeczki ![]() Emmos to super, trzymamy kciuki do jutra ![]() ![]() ![]() AnnaPaula śliczna malutka! ![]() Nulkaa jestem już nudna z tymi poradami, ale może wizyta cdl by trochę pomogła? Na pierwszej stronie jest link z numerami telefonów do doradców z całej Polski. Co do zapalenia to ja miałam (gorączka i taki ból, że nie mogłam się ruszyć) i cdl kazała mi właśnie brać tylko ibuprom i tym sokien z liści kapusty smarować i robić okłady z liści kapusty. Przeszło błyskawicznie. Na zastoje sok z liści kapusty też jest super, najlepiej stosować jak tylko wyczuje się jakieś stwardnienie w piersi. Morelle mam nadzieję, że noc była spokojniejsza ![]() Cytat:
Myślałam że teraz są tam tylko sale 2os... Dużo sił dla Ciebie i zdrówka dla Klaudii! Jakbyś chciała skonsultować to karmienie, to możesz jeszcze rozważyć czy nie chciałabyś skorzystać z wizyty p. Justyny póki jesteś jeszcze w szpitalu w Lublinie, potem mogłabyś już telefonicznie tylko podpytywać. Trzymam kciuki za Was! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#897 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() przystawiasz małą do piersi? moze masz mleko ale mało? mozesz tez karmić mieszanie - napierw swoim a potem dokarmic mm. zawsze to.jakas dawka naturalnego mleka. powodzenia
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#898 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zabrałam się za porządki w mieszkaniu, może trochę rozruszam tą moją szyjkę ![]() Zastanawiam się, czy kupować już kółko poporodowe i nakładki silikonowe na piersi ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#899 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, co wy z tym smoleńskiem. Przecież to oczywiste, że dzieciaki chciały wyjść na wypłatę 😀
![]() |
#900 |
Wtajemniczenie
|
Jon, zapomniałam, kciuki za wizytę!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.