|
|
#2281 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe Mamusie 2008 - część II
macie piękne dzieci
a ja dzis jestem zła - zostawiłam w sklepie okulary , jednym słowem zgubiłam, firmowe okulary, jak można byc taką ciamajdąkupiłam jeszcze jedno body na krótki rękaw bo uznałam że mam za mało iw lumpku taki śliczny śpioch bez stópek, a sobie kupiłam kuferek na kolorówkę - już dawno miałam to kupić. Kupiłam tez wapń ale tam pisze 500mg calcii gluconas co odpowiada 44,7 jonów wapnia- czyli ile to jest mg? chyba mało? Martucca - możesz powiedzieć czy jest sens robic teraz na końcówce ciąży tsh? czy lepiej po porodzie? |
|
|
|
#2282 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale muszisz do mnie później zagladać tutaj na forum ![]() I jeszcze sybillla bedize z nami pusiula śliczna jest córcia Twoja, a jaka zadowolona ze już po tej stronie brzuszka ![]() ona1981 jaki on grzeczniutki Chyba spokojny z niego chłopczyk ?Mamusie śliczne te wasze maleństwa są ![]() alusia* ja też nie wiem własnei jakie ubranka pakować - ale ja mam większosć kupionych na 62 więc chyba je wezmę - spodziewam się dużego maluszka. Ogrodniczki są slicze ![]() Jutro mam USG - ciekawe co u mojego synka i ile już urósł przez miesiac ![]() malami112 zakochałam sie w twoim Mikołajku Jakie ma fajne policzki - uwiebiam takie dzieciaczki pucołowateGratuluję Co do spania - ja nie mam wiekszych problemów - dzisiaj spałam od 9 do 11.40 i przyznam sie ze miałam problem zeby sie wybudzic - chyba przez tą pogodę - jest bardzo ciepło a w blokach na 4 pietrze zwłaszcza ![]() Ale podobno trzeba spać jesli organizm tego potrzebuje - bez wyrzutów sumienia ![]() Jak ja bym chciała mieć maluszka przy sobie juz
|
|
|
|
|
#2283 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny,
ja wczoraj miałam niespodziewaną wizytę mojej bratowej z 3 worami ciuszków. Zaskoczyła mnie, więc mam dużo ubranek tak do 1 roku. Chyba z 3 godziny wczoraj to segregowałam. Ale przynajmniej kasy trochę zaoszczedzie. Tylko na razie mąż nic nie wie, bo on ma chorą teorie, że nasze dziecko musi wszystko mieć nowe i firmowe, a jestem ciekawa skąd weźmiemy kasy. Wole zaoszczędzić na ciuszkach, a szybciej mieszkać osobno. Pozdrawiam
|
#2284 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluję kolejnym mamusiom!!! Śliczne maluchy!!!
A teraz coś na dobry nastrój. Wczoraj zasiadłam, żeby do was napisać a Tż mówi, żebym już tak nie gratulowała bo te dzieci to wcale takie fajne i miłe nie są. Popatrzyłam na niego jak na wariata a on do mnie"Bo są, a my to musimy jeszcze najmniej z miesiąc czekać". Nie wieszajcie za bardzo na nim psów. To zazdrość a nie wredota ![]() A tak poza tym, bardzo zazdroszczę wszystkim tym, które mogą spać jak susły. Ja kładę się spać o 12-1 i budzę się o 3-4. Potem mam czas kotłowania się na łóżku do 5, godzinka snu i znów pobudka. Może organizm przygotowuje mnie na przyjhęcie rozkrzyczanego boba hihihihi. A dzisiaj jest chyba dzień dobroci dla zwierząt. W każdym sklepie wszyscy mi ustępowali w kolejce. Na postoju taksówek, jakiś chłopak "oddał" mi ostatnie auto jakie się ostało. Babka w laboratorium specjalnie poszukała dla mnie cieniutkiej igły do pobrania krwi. A wczoraj babka w sklepie, również klientka, wygrzebała mi stertę ciuszków dziecięcych i to jeszcze z metkami. "Bo skoro i tak przerzuca to chyba może mi pomóc trochę?" Od kiedy jestem w ciąży nie spotkało mnie tyle zrozumienia i sympatii ze strony innych ludzi. Aż człowiekowi się nastrój poprawia. |
|
|
|
#2285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczny ten Mikolajek Kjane jak najedzony to grzeczny
|
|
#2286 |
|
Zakorzenienie
|
jakoś buszując po internecie wpadłam przypadkowo na temat wód mineralnych i prze zyłam lekki szok od pewnego czasu pochałaniam dosłownie Kroplę Beskidu i co? okazuje się ze ona ma bardzo mało składników mineralnych i prawie nic nie zostawia mi w organizmie tylko wsyzstko wysikuje!!!!! Kurde a byłam przekonana ze to najlepsze dla mojego zdrowia:/ bo najbardziej mi smakuje
Jakie wy wody pijecie ja sie zastanawiam czy nie przeżucic się na Nałeczowianke ![]() ZGŁUPIAŁAM |
|
|
|
#2287 |
|
Raczkowanie
|
Wreszcie doczytalam co mnie ominelo od piatku
Gratuluje pozostalym mamusiom, sliczne te wasze malenstwa. A mamusiom nierozpakowanym zycze cierpliwosci, czekajcie bo naprawde warto, ten maly szkrab wynagrodzi Wam wszystkie niedospane noce, bolace krocza czy puchnace rece ![]() Moj skarbek spi slodko wiec moge Wam zdac relacje. Wszystko zaczelo sie w czwartek. Caly dzien nic sie nie zapowiadalo, bylam na zakupach, dzwigalam siaty, posprzatalam mieszkanie, wieczorem nawet jeszcze prowadzilam samochod, a o 22 zaczely mi sie skurcze. Od razu wiedzialam ze to skurcze, a nie jakies tam bole, nie da sie tego niezauwazyc albo pomylic z czym innym. Dodatkowym objawem bylo wyproznianie sie, doslownie po kazdym skurczu wizyta w WC. I tak od 22 do 1 siedzielismy z mezem i liczylismy, az doszlo do skurczy co 3 min. to pojechalismy do szpitala. Krotkie badania w izbie przyjec i diagnoza - zaczelo sie, rozwarcie na 1 palec, szyjka twarda wiec dostalam jakies czopki na zmiekczenie i czekalam. W miedzyczasie zrobili mi lewatywe - dziewczyny nie obawiajcie sie tego, nie jest to nic krepujacego. Zreszta w czasie tych boli bedzie Wam napewno wszystko jedno No i tak sie przemeczylam do 5 rano, kleczac i sciskajac materac, to przynosilo mi lekka ulge. (Aha dziewczyny wezcie cos cieplego do ubrania bo ja przez te skurcze mialam okropne drgawki.) O 5 znowu mnie zbadali, rozwarcie bylo juz na 7cm i rozkrecilo sie na dobre. Dali mi pilke do poskakania w czasie skurczu i normalnie czulam jak cos mnie rozpycha od srodka, czyli glowka powoli sie obnizala. A potem to juz byl ekspres, szybko polozyli mnie na lozko porodowe i zaczely sie skurcze parte. Na 3 skurczu urodzilam! W karcie mam napisane ze porod trwal w I etapie 3h15min a II etap 15 min. Bol nie do opisania, ale mozna go przezyc myslac o tym ze za chwile bedzie sie mialo bobaska na brzuchu. Niezapomniana chwila jak widzi sie swoje dziecko po raz pierwszy, mimo ze zakrwawione, pomarszczone to kocha sie od spojrzenia. Z tego bolu i zmeczenia nawet sie nie wzruszylam, za to Maz mial oczka szkliste i gardlo scisniete. Tak na marginesie to wlasnie tego dnia mial urodziny wiec niezly mu prezent zrobilysmy ![]() Teraz juz czuje sie dobrze, smigam po mieszkaniu z mopem, bo wiadomo jak to jest jak chlop sam urzeduje pare dni ![]() Malenka jest jak narazie (odpukac oby tak dalej ) bardzo grzecznym dzieckiem, spi caly czas z przerwami na karmienie i przewijanie, nawet nie placze jak cos chce tylko tak kweka. Moglabym patrzec na nia godzinami, jest taka slodka, takie robi minki przez sen, a jak szuka cycka to usteczkami robi jak rybka bez wody. Takie dzieciatko to rzeczywiscie cud natury A ja jestem przeszczesliwa, mam w domu wszystko co jest mi potrzebne do szczescia |
|
|
|
#2288 |
|
Zadomowienie
|
pasiula sliczna coreczka, najbardziej podoba mi sie ta fotka na ktorej ma tak fajnie zlozone raczki
![]() ona1981 słodki ten Twoj synuś ![]() malami112 sliczny synek, fajne ma pyzy ![]() Wszystkie bym wycałowala Śliczne te Wasze pociechygothika ja rok w rok gubie okulary![]() Martucca ja termin mam na 22 czerwca wiec tez jeszcze nie wybieram sie do szpitala jeszcze tu posiedze heheMrowkasz fajnie ze dostalas ciuszki, to strasznie mile i na pewno sporo zaoszczedzonych pieniazkow- ubranka sa takie drogie ze szok, a dzieci tak szybko z nich wyrastaja Funieczka powiem Ci ze moj mąż tez nie podnieca się innymi niemowletami tak jak ja haha( nie wazne czy z wizazu czy z rodziny)jego i tak bedzie najpiekniejsze i co go tam obchodza inne dzieci facet to ma podejscie heheheByla dzis u mnie kumpela, nie widziala mnie jakis m-c. Stwierdzila ze strasznie sie zmienilam- mam w sobie tyle energii, zadowolenia, zupelnie inaczej niz m-c temu - mowilam ze dostalam powera zasluga pogody i tego ze malo leze, zaczelam wychodzic z domu, zupelnie ineczej funkcjonuje ![]() Za tydzien ide do ginka, nie moge sie doczekac.Juz nawet waga sie nie przejmuje, im blizej konca tym coraz bardziej wszystko mi jedno- po porodzie dietka to sie zrzuci a teraz jem wszystko na co mam ochote, bo po porodzie juz nie bedzie tak fajnie Co do rozstepow, smaruje sie kremami 2 razy dziennie- na brzuchu poki co nic nie wylazlo ale na piersiach juz cos przeswituje ![]() sybilla ja pije Żywca bez wyraznego powodu
|
|
|
|
#2289 |
|
Rozeznanie
|
a to mój łobuzik
|
|
|
|
#2290 |
|
Zakorzenienie
|
karolakep - no niestety nie stać mnie by co roku kupować takie okulary
tak czytam o waszych porodach i się obawiam że będę miała ta cesarkę (według was nie ma co się bać ale co to za poród, bez męża i wogóle) - będę za tydzień u lekarza to się dowiem ile waży, ale wiem że dużo, teraz pewnie ma z 3.5 a gdzie do końca....
|
|
|
|
#2291 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja rodziłam sama choć od pierwszych dni ciązy mieliśmy ustalone że rodzimy razem...miałam fantastyczna opiekę i wszsytko poszło szybko nawet niewiem czy byłby sens aby mój mąż mi jednak towarzyszył...zreszta rodziłam w nocy o 3.30 nie jest regułą jak widać że duże dziecko to cesarka to zalezy od lekarzy...pisałam Wam juz o kumpeli która urodziła naturalnei córkę 4700g....ja jestem w 100% za porodem naturalnym o ile nei ma przeciwskazań ale mam kilka znajomych którzy wmawiali że cc jest lepsze. są plusy i minusy...ale ot osobny temat na któy mogę pisać i pisać a nie bede przynuszac mój wspanaiły mąż pojechal wczoraj tylko po pieluszki a wrocil z mega ciuszkowym zakupami...bo tanie bylo....w LECLERCU sa body z bawelenki po 3zł rózne rozmiary krotki rekawek a w BIEDRONCE pajace i kompleciki za ok 10zł także zachecam bo sa sliczne. |
|
|
|
|
#2292 |
|
Zadomowienie
|
suziaa cudne malenstwo
![]() Dodalam zdjecie z 33 tyg ale nie ma jakies wielkiej roznicy miedzy ostatnim zdjeciem jakie wrzucilam... |
|
|
|
#2293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja niestety nie...Dzis kolejny przykład.Stałam w spożywczym w kolejce ,przedemna kobitka i spojrzała sie na mnie ,na tym sie skonczyło...SYBILLA ja pije Żywiec Zdrój lub Primavere. PUSIULA nie wiem dlaczego ale wzruszyłam sie czytajac opis Twoich wrażeń z porodu... |
|
|
|
|
#2294 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
moj maz ostatnio tez ustapil kobitce w ciazy i jaki dumny byl oczywiscie sie nagadal na glos ze chamstwo i ludzie niewyrozumiali zeby sie ludziom w kolejce glupio zrobilo.itd a tamta szczesliwa ze jej ustapil raz mialam nawet starcie z kierownikiem kas o to ze nmnie nei przepuscila kasjerka tylko sama musialam sie prosic ze po co ten szyld ze to kasa pierwszenstwa itd...skonczylo sie ok ale LASECZKI nie dajcie sie trzeba walczyc o swoje a nie czekac jak ktos sie domysli bo wiecie ze ludzie widza wszystko ale udaja ze nic nie widza bo tak im wygodniej kazdy sie martwi o swoj tylek!!
|
|
|
|
|
#2295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gothika - ja tez miałam miec poród rodzinny a skończyło się ze sama na sali byłam bo szpital nadal nieprzygotowany na taką okazję. w sumie nie wiem do czego by się facet tam przydał - tylko by chyba patrzył. mi się podczas I fazy (9h 15 min!) nudziło jak mops, z przerwami co 3 minuty na skurcz. same parte to 15 minut i po wszystkim. bardziej zalezało mi by był ze mną po powrocie w domu niż te kilka godzin w szpitalu |
|
|
|
|
#2296 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam pytanko czy uzywacie do kapieli tego Oliltanu czy jak to tam sie nazywa?On jest bardzo drogi i tak pomyslalam czy nie mozna myc dziecka mydelkiem a po kapieli nasmarowac oliwka? Pyt.nr 2 czy ktoras z mam karmiacych piersia uzywa nakladek ochronnhych?jak tak to jakie polecacie bo chcialabym sobie je kupic wczesniej zeby miec do szpitala. |
|
|
|
|
#2297 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam nakładki aventa - wez je nawet do szpitala bo ja po pierwszy przystawienu małego miałam pogryzione sutki i do dziś się goja (już 3 tygodnie!) takie am głębokie rany
ja własnie myję mydelkiem bambino i potem natłuszczam oliwką bambino. w szpitalu polecali plynną parafinę, ale bambino to własnie parafina plus wit E oiwkuje tez wlosy by maly nie mial ciemieniuchy (w szpitalu tez tak robili)moze wam sie przyda http://www.poradnikzdrowie.pl/ciaza-...ciaza,1774.htm |
|
|
|
#2298 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2299 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanko odnosnie kąpania malucha- czy ktoras z Was kupowala lezaczek lub gabke do wanienki? Jesli ktoras z mam ma cos takiego- czy to sie przydaje?
|
|
|
|
#2300 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki suzia
|
|
|
|
#2301 |
|
Zakorzenienie
|
no nareszcie jest wózek Przywiózł go dziś kurier w ogromnym opakowaniu nieźle sie musieliśmy z mężem nagimnastykować żeby go poskładać i wyczaić co do czego służy
![]() strasznie ciężki ten TAKO CITY VOYAGER ale wyglada na solidny mam tylko jedno zastrzeżenie w wersji spacerowej podstawka na nóżki malucha taka plastykowa jest przykryta przez tą część wózka na której spoczywają nóżki mniejszego maleństwa domyślam się że nikt nie wie o co mi chodzi ![]() Ogólnie wózek super choć ciężko się nim skręca mam nadzieje że to tylko kwestia przyzwyczajenia
|
|
|
|
#2302 |
|
Zakorzenienie
|
sybilla - ja nie wiem
o co chodzico do mojego wózka (bo wypróbowany na majówce przez dziecko) to wszystko super, skręca świetnie (jak najpierw mieliśmy zablokowane skrętne kółka i próbowałąm skręcić o 90 stopni to nie dałam rady - także skrętne kółka to błogosławieństwo), trzy kółka ale nie wywrotny. Ale oczywiście minusy są: budka jest dośc nisko nad głóką także duże dziecko nie wejdzie, a także podnóżek mógłby być taki inny - opuszczany bo nóżki długie będą za długie
|
|
|
|
#2303 |
|
Rozeznanie
|
karolakep-ja kładę pieluszkę tetrową na dno wanienki i dzidziuś sie opiera o nia dupką, kiedyś tam dostaliśmy taką gąbkę w kształcie myszki z wgłębieniem na dzidziusia maluszek wyglądał w tym bo sko i aż się wzruszyłam jemu się bardzo podobało ale mąż mówi że to do dupy bo się mu nalewa do uszek woda....
ja do kąpieli używam mydełka bambino a potem oliwkę penatena bardzo mocno natłuszczam główkę a na pempuszek daję na kilka chwil gazik z alkoholem LEKO i smaruję dupkę sudokremem ![]() jak juz skończy miesiąc mam żel do kąpieli z HIPPA i resztą kosmetyków z tej serii ale zobaczymy, jak juz będzie upał napewno wykąpię małęgo kilka razy w krochmalu aby zapobiec potówek
|
|
|
|
#2304 |
|
Rozeznanie
|
Witam pozostałe jeszcze nierozpakowane ![]() Ja już bym chciała, wszystko mam już pozałatwiane, kupione, prawie spakowane więc jestem gotowa rodzić ![]() Wczoraj byłam właśnie u fryzjera i muszę przyznać, że jestem bardzo zadowolona. Kolorki odświeżone, rozdwojone włosy ścięte i co nieco nowego też się pokazało na mojej głowie. Także efekt końcowy mnie zadowolił i już nie wyglądam jak "idź stąd i nie wracaj" ![]() Dzisiaj właśnie zaczęłam pakować torbę bo jutro zaczynam 38tc więc czas najwyższy. Podpowiedzcie dziewczyny czy czegoś nie zapomniałam: Dla mnie: - dwie koszule rozpinane - koszulka do porodu (mam taką starszą) - szlafrok - klapki - kosmetyki - stanik do karmienia (tutaj nie jestem przekonana czy brać) - dwa ręczniki (mały i duży) - skarpetki - kremik na sutki - tantum rosa - podkłady porodowe Dla dzidzi: - łapki nie drapki - skarpetusie - dwa body - jedne śpiochy - czapeczka - jedne porteczki - ciuszki na wyjście - bepanthen - pieluszki (12) - waciki duże - dwie pieluchy tetrowe No to chyba wszystko oczywiście w domu zostawię kocyk jak mąż będzie po nas jechał to przywiezie no i weźmiemy aparat. Jak coś zapomniałam to napiszcie mi proszę
|
#2305 |
|
Rozeznanie
|
Agulan ja biore jeszcze dla siebie,
majtki jednorazowe, malutkie 3 reczniczki do przemywania twarzy a dla maluszka: chusteczki mokre pampers, conajmniej 2 spiochy i 4 body, podobno dziecko pluje wodami i trzeba je co chwile przebierac, Ja tez juz spakowana jestem i wszystko juz gotowe. Teraz tylko czekac. |
|
|
|
#2306 |
|
Zadomowienie
|
suziaa dzieki za odpowiedz
![]() agulan82 ja jeszcze spakuje reczniki jednorazowe i wkladki laktacyjne |
|
|
|
#2307 |
|
Zakorzenienie
|
Witam, ja nie z tego wątku i trochę mniej zaawansowana, ale świeżo po zajęciach w szkole rodzenia
Położna mówiła, że biustonosz do szpitala obowiązkowo i od razu po porodznie (kiedy tylko się da) go założyć, bo podtrzymuje piersi, a w przeciwnym wyapdku mogą być problemy (oczywiście nie muszą) z pokarmem...
|
|
|
|
#2308 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tez z Tobą zostanę, mam termin na 6 czerwca ![]() Rzadko się odzywam, ale na forum jestem codziennie ![]() Dziewczyny - dzięki za odpowiedzi odnośnie materaca
|
|
#2309 |
|
Raczkowanie
|
Ja malego kapie w Oilanie - mama z Polski przywiozla i sobie chwale - podobno tanszy od oilantum.
Co do kapieli - to zadnych lezaczkow nie uzywam - owijam malego w pieluszke tetrowa i tak go wsadzam do wanienki i potem sobie ta pieluszka lezy na dnie. Co do stanika do karmienia to w szpitalu nie uzywalam, bo nie czulam sie w nim wygodnie, dodatkowo bylo mi latwiej koszule rozpiac i podac cyca. A ja glowki nie oliwkuje, nawet nie wiedzialam ze trzeba - jak to sie robi ? kilka kropiel oliwki i potem wloski rozczesac? poradzcie!!! |
|
|
|
#2310 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:26.

, jednym słowem zgubiłam, firmowe okulary, jak można byc taką ciamajdą

Bo ja mam termin dopiero na 9 czerwca...

ja rok w rok gubie okulary

- także skrętne kółka to błogosławieństwo), trzy kółka ale nie wywrotny. Ale oczywiście minusy są: budka jest dośc nisko nad głóką także duże dziecko nie wejdzie, a także podnóżek mógłby być taki inny - opuszczany bo nóżki długie będą za długie