Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka! - Strona 40 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-13, 20:34   #1171
Carolles
Zadomowienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Jejku, ogromne gratulacje. Tego samego wzrostu co moja Klaudia. Ona ma strasznie długie nogi po TZ. No i super, ze bez nacięcia - od razu będziesz śmigać.

Super, ze wszytko dobrze na KTG. Jak ja liczyłam ruchy to wyszło 97

Gratuluję! Widzę, ze u Ciebie tez wysoka dziewczyna. Zdecydowanie jestes szczesciarą i dopiero teraz wiem jakie to ogromne szczęście miec dziecko. Ja swoją z dnia na dzien kocham coraz bardziej. W ogole co dziwne, bo na pewno wyglądam tragicznie, to jak patrzę w swoje odbicie w lustrze to sie sobie podobam, bo widzę Klaudię. Chociaż każdy mówi, ze jest podobna do męża. Ja jak patrzę na niego to tez widzę podobieństwo, no, a z tym lustrem to jakoś dziwnie.
Dziewczyny, jak napisze coś dziwnego to wybaczcie. Jestem juz na takim skraju wyczerpania, ze nie bardzo kontaktuje. Chyba tez miałam obchód przed chwilą - zajrzała pani doktor w momencie kiedy jadłam Snickersa i mówi z uśmiechem, co my tu jemy. Potem zapytała kiedy rodziłam, czy wszystko dobrze i zyczyla smacznego.

W ogole zaczęłam was nadrabiać i musiałam przerwać w obawie, ze mi szwy ze śmiechu popękają - przeczytałam posta Vadi o ciśnieniomierzu. Któraś z was pytała o ten sok pomarańczowy - ja zaraz po tym tekście czarnej kozy zapytałam innej położnej (chciałam tez zeby mąż słyszał odpowiedz i sie nie bal mi tego soku zostawić) czy w związku z CC mam jakies ograniczenia jedzeniowe. Powiedziała, ze mogę jeść wszystko. Także czarna koza chyba jest z tych ktore wierzą w dietę matki karmiącej a tam cytrusy zakazane.

Tak w ogole to do dziewczyn, ktore jeszcze się nie rozpakowały - rodzic szybko, bo następna miesięcznica smoleńska 10.08!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Fajnie sie Ciebie czyta 😊 czuć tą Twoją radość z posiadania Klaudii i w ogole nie wyczuwam zmeczenia u Ciebie 😉 a kiedy Was wypuszcza do domu?

Nikt tu nie ma chyba zamiaru chodzic z brzuchem do sierpnia co laski?😂 mysle ze do 25 będziemy rozpakowane 😎

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Cytat:
Napisane przez electric blue Pokaż wiadomość
Wow, piękny wynik! Moja ciągle oscyluje na granicy 12

Oby, oby Po południu odeszła kolejna część, też podbarwiona na brązowo, może coś się ruszyło A cały dzień boli mnie podbrzusze, jakbym okres

Może na piłce poskacz? Albo w pozycji kucającej posiedź I coś słodkiego zjedz, podobno pomaga macicy przy skurczach

No właśnie chyba nie do końca. Kolega pracuje w pampersie w technologii i mówił, że na pewno nie są to te same pieluszki. Z tego co się orientował dada wykupiła u pampersa jakąś linię produkcyjną, ale korzysta z zupełnie innych materiałów niż pampers. Swoją drogą mówił, że jeśli pampers to tylko premium care, bo zwykłe zielone są mocno przeciętne
Zjadlam dzisiaj juz bezy, nutelle i chalwe ciagnie mnie na slodkie jak nie wiem. Teraz mam zgage taka ze chyba nie zasne dzis 😂 jak w nocy bedzie spokoj to jutro leżę z książką caly dzien a w sobote bede szalec zeby juz rodzić 😉 gdyby mi ten czop odszedl to juz byloby cos a tak to nie wiem czy bede rodzic czy nie. Ból brzucha jak na okres mam od poniedzialku ciagle.

Z tymi pampersami cos musi byc bo moja siostra uzywala dady przy corce bo zielone pampki uczulaly. Ja kupilam mała paczke premium care do szpitala i mam paczke dady i zielone pampki. Zobacze co bedzie malej pasowac.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 20:45   #1172
calineczka3
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez etusiaaa Pokaż wiadomość
Wpadam się tylko pochwalić.

O 15.50 siłami natury przyszedł na świat na syn 4kg i 57 cm szczęścia 😊 nie jestem nawet nacieta 😅 czuje się bardzo dobrze. Mały chwycił pierś szybko a krzyczał na cala sale tak ze szok. Cycu cały czas w buzi 😊

Gratulacje! Jesteś chyba pierwsza u nas bez nacięcia

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Piękna hemo! Ja ostatnio nie dostałam skierowania więc ostatnia moja hemo to tylko 11,5-.- nie chce już mi się latać i robić bo nic nie zmienię... A żelazo i tak łykanie do porodu.

Zrobiłam jeszcze w końcu to igM na tokso, mam nadzieję, że nic mi nie wyjdzie...

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Niezła hemo!

Ja po ktg- zapis idealny, widziałam że tam tylko jeden raz do 40 podskoczyło, maly nie lubi być ściśnięty bo miałam liczyć ruchy i naliczylam 37 jak nie urodzę to 25.07 kolejne ktg i wtedy gin zadecyduje czy zostanę czy wrócę 27.07 ani rozwarcia ani skrócenia szyjki ani skurczy, a ja chcę w poniedziałek rodzić

Kciuki za ten poniedziałek, może akurat. Musisz szaleć w w weekend

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Amelka urodziła się dzisiaj o 8:35. 3380, 56cm. Jest cudowna płakaliśmy z tż z radości. Macica boli, jestem na morfinie, ale nie myśle o bólu. Cudnie mieć ją przy sobie na myśl ze 3 lata temu chciano mi wyciąc macice łzy mi się cisną...jestem szczęściarą że ją mam położne są beznadzijne tutaj, dobrze że tż jest ze mna cały dzień. Nie mam mleka, ale walczę, przystawiam małą i laktatorem pobudzam, trzymajcie kciuki zeby ruszylo. Jak dojde do siebie to opisze wszystko Załącznik 7148826

Gratulacje, cudna jest!

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Nie dam rady teraz wszystkiego nadrobić od 8 na nogach i w ciągłym biegu, padam już, ale mam jeszcze jedną sprawę do załatwienia więc usiądę pewnie dopiero po 21

Odnośnie łóżeczka to ja kupowałam na allegro, od firmy nasz bobas, model arco TŻ wspominał coś właśnie o kiepskiej instrukcji
Aggs, co ty, chcesz urodzić
To moje z innej firmy, ale instrukcja równie sprytna

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Dada jest produkowana przez pampers ,nas odparza.

Ja mam na razie pampki zielone. Muszę coś kupić bo inaczej mąż kilka dni po porodzie będzie za pieluchami latał

Cytat:
Napisane przez electric blue Pokaż wiadomość
Wow, piękny wynik! Moja ciągle oscyluje na granicy 12

No właśnie chyba nie do końca. Kolega pracuje w pampersie w technologii i mówił, że na pewno nie są to te same pieluszki. Z tego co się orientował dada wykupiła u pampersa jakąś linię produkcyjną, ale korzysta z zupełnie innych materiałów niż pampers. Swoją drogą mówił, że jeśli pampers to tylko premium care, bo zwykłe zielone są mocno przeciętne
Jeszcze wiosną też taką miałam, nie wiem co mi się stało
Ja mam własnie zielone
calineczka3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 20:50   #1173
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Carolles odezwij sie na PW

Ale gdzie wpisuje te 52? Jak jest proszę o urlop macierzyński w wymiarze...... Tygodni, rodzicielski w wymiarze...... Tygodni ???
Ja chce 80% cały rok

Akada dzięki za kalkulator! Czyli w efekcie dwa dni mniej
Ja mam trochę inaczej bo składam wniosek o zasiłek a nie urlop...
Cytat:
Napisane przez akada Pokaż wiadomość
Dzieki Dajemu rade Przeszłyśmy dzis w nocy pierwsze wymioty, nie ulewanie a gwaltowne wymioty 🙁 TZ zachowal zimna krew, pilnowal mloda kilka godzin, naszczescie powtorki nie bylo Teraz bardziej uwazam po karmieniu Jesli chodzi o mnie nie wiem czy nie bede miala sladu po nacieciu, jak Wam sie tam goi dziewczyny ?
O jejku ale karnisz piersią? Czy to po mam takie wymioty? Oby pierwszy i ostatni raz!

Cytat:
No wszystko się może zdarzyć!
A synu to jest szatan wcielony, on zawsze taki ruchliwy, dlatego rano się martwiłam!

Nie podoba mi się ta wizjajednak wolę w przyszłym tyg urodzić

Mówisz że ażdo sierpnia przenosimy?
Gratulacje!! śliczna maleńka, wszystko Ci wynagrodzi!

Hahaha w przyszłym roku będą dłuższe wakacje! A dziewczynki które już urodziły pójdą do roboty

Ja gdzieś w internecie widziałam jak się tw tygodnie rozkładają, ale nie pamiętam gdzie jak znajdę to wrzucę link

Pytałaś o to w zusie z tym macierzyńskim i wyrównują do 1000zł potem to 60%?

Obyśmy jednak do sierpnia nie musiały czekać jednak:p

Byłam w zusie. Pytałam. Pani potwierdziła

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Jejku, ogromne gratulacje. Tego samego wzrostu co moja Klaudia. Ona ma strasznie długie nogi po TZ. No i super, ze bez nacięcia - od razu będziesz śmigać.

Super, ze wszytko dobrze na KTG. Jak ja liczyłam ruchy to wyszło 97

Gratuluję! Widzę, ze u Ciebie tez wysoka dziewczyna. Zdecydowanie jestes szczesciarą i dopiero teraz wiem jakie to ogromne szczęście miec dziecko. Ja swoją z dnia na dzien kocham coraz bardziej. W ogole co dziwne, bo na pewno wyglądam tragicznie, to jak patrzę w swoje odbicie w lustrze to sie sobie podobam, bo widzę Klaudię. Chociaż każdy mówi, ze jest podobna do męża. Ja jak patrzę na niego to tez widzę podobieństwo, no, a z tym lustrem to jakoś dziwnie.

Dziewczyny, jak napisze coś dziwnego to wybaczcie. Jestem juz na takim skraju wyczerpania, ze nie bardzo kontaktuje. Chyba tez miałam obchód przed chwilą - zajrzała pani doktor w momencie kiedy jadłam Snickersa i mówi z uśmiechem, co my tu jemy. Potem zapytała kiedy rodziłam, czy wszystko dobrze i zyczyla smacznego.

W ogole zaczęłam was nadrabiać i musiałam przerwać w obawie, ze mi szwy ze śmiechu popękają - przeczytałam posta Vadi o ciśnieniomierzu. Któraś z was pytała o ten sok pomarańczowy - ja zaraz po tym tekście czarnej kozy zapytałam innej położnej (chciałam tez zeby mąż słyszał odpowiedz i sie nie bal mi tego soku zostawić) czy w związku z CC mam jakies ograniczenia jedzeniowe. Powiedziała, ze mogę jeść wszystko. Także czarna koza chyba jest z tych ktore wierzą w dietę matki karmiącej a tam cytrusy zakazane.

Tak w ogole to do dziewczyn, ktore jeszcze się nie rozpakowały - rodzic szybko, bo następna miesięcznica smoleńska 10.08!

O nie, tylko nie w następną miesięcznicę. Chyba bym sie zastrzeliła do tego czasu:p odpoczywaj dużo

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 20:56   #1174
akada
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
skąd te wymioty? oby sie nie powtórzyly! biegunki nie ma?

Sill - co u was? nic nie piszesz! jak mała? zdrowieje? Ciebie nic nie wzielo?
Mam nadzieje, ze poprostu za duzo wypila i jej sie nie odbilo Ona ma caly czas takie bardziej luzne stolce ... Teraz caly dzien ok Karmie piersia, lubi rzadko i duzo....

Edytowane przez akada
Czas edycji: 2017-07-13 o 20:59
akada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 20:56   #1175
poprostu
Zakorzenienie

Carolles haha faktycznie jest tam też wniosek roczny! Dzięki to teraz obie już mamy wnioski i moze ktoś jeszcze skorzysta

Akada o rany dobrze, ze sytuacja opanowana! Mała jest na mm?

Xzora miło czytać, że tak piszesz jak karmienie?
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 21:00   #1176
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Xzora to Klaudia już w ogóle musiała nie lubić ktg! Prawie 100 ruchów!
W nastepną miesięcznicę smoleńską to ja mam urodzinywolałabym się wyrobic z porodem do tego czasu!
Fajnie tak czytać że u Was miłość kwitnie
Cytat:
Ja mam trochę inaczej bo składam wniosek o zasiłek a nie urlop...

O jejku ale karnisz piersią? Czy to po mam takie wymioty? Oby pierwszy i ostatni raz!

Obyśmy jednak do sierpnia nie musiały czekać jednak:p

Byłam w zusie. Pytałam. Pani potwierdziła

O nie, tylko nie w następną miesięcznicę. Chyba bym sie zastrzeliła do tego czasu:p odpoczywaj dużo

Kurczę to ja musze do pracy znowu zadzwonić, bo mi chcą na cały rok wypisać, a mówili Ci w jaki sposób wypełnić wtedy ten wniosek? To składa sie na pół roku a potem jeszcze raz czy jak?

Edytowane przez Jon_Snow
Czas edycji: 2017-07-13 o 21:01
Jon_Snow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 21:15   #1177
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Electric blue ja mam pampersy premium care wlasnie.Do tej pory lidlowe rzadza dzis juz ladna pupa u mlodego wczoraj porazka a linonag polecam czerwony najzwyklejszy.

Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 21:20   #1178
calineczka3
Zadomowienie

Te wnioski, o których piszecie dostarczamy pracodawcy?
Stary 2017-07-13, 21:32   #1179
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Fajnie sie Ciebie czyta czuć tą Twoją radość z posiadania Klaudii i w ogole nie wyczuwam zmeczenia u Ciebie a kiedy Was wypuszcza do domu?

Nikt tu nie ma chyba zamiaru chodzic z brzuchem do sierpnia co laski? mysle ze do 25 będziemy rozpakowane

---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ----------

Zjadlam dzisiaj juz bezy, nutelle i chalwe ciagnie mnie na slodkie jak nie wiem. Teraz mam zgage taka ze chyba nie zasne dzis jak w nocy bedzie spokoj to jutro leżę z książką caly dzien a w sobote bede szalec zeby juz rodzić gdyby mi ten czop odszedl to juz byloby cos a tak to nie wiem czy bede rodzic czy nie. Ból brzucha jak na okres mam od poniedzialku ciagle.

Z tymi pampersami cos musi byc bo moja siostra uzywala dady przy corce bo zielone pampki uczulaly. Ja kupilam mała paczke premium care do szpitala i mam paczke dady i zielone pampki. Zobacze co bedzie malej pasowac.

Mieli mnie jutro wypuścić, tylko nie wiem czy przez Vadi na uzupelnienie szwów nie będę musiała zostać.

W szpitalu dostałam opakowanie Pampers Premium, a ze sobą wzięłam Dadę. Przy Dadzie Klaudia miała czerwoną pupę, ale tez możliwe ze to wina tego, ze długo z obsraną pieluchą przeleżała. Przy Pampersie + olejek migdałowy jest ok.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 21:40   #1180
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

O 15.50 siłami natury przyszedł na świat na syn 4kg i 57 cm szczęścia 😊 nie jestem nawet nacieta 😅 czuje się bardzo dobrze. Mały chwycił pierś szybko a krzyczał na cala sale tak ze szok. Cycu cały czas w buzi 😊

Super! ! Moje gratulacje!

Cytat:
Niezła hemo!

U Ciebie też niezła hemo!
Może coś się rozkręci?

Gratulacje!! Szczególnie tego braku nacięcia!

Ja po ktg- zapis idealny, widziałam że tam tylko jeden raz do 40 podskoczyło, maly nie lubi być ściśnięty bo miałam liczyć ruchy i naliczylam 37 jak nie urodzę to 25.07 kolejne ktg i wtedy gin zadecyduje czy zostanę czy wrócę 27.07 ani rozwarcia ani skrócenia szyjki ani skurczy, a ja chcę w poniedziałek rodzić

Trzymam kciuki za pn

Cytat:
Amelka urodziła się dzisiaj o 8:35. 3380, 56cm. Jest cudowna płakaliśmy z tż z radości. Macica boli, jestem na morfinie, ale nie myśle o bólu. Cudnie mieć ją przy sobie na myśl ze 3 lata temu chciano mi wyciąc macice łzy mi się cisną...jestem szczęściarą że ją mam położne są beznadzijne tutaj, dobrze że tż jest ze mna cały dzień. Nie mam mleka, ale walczę, przystawiam małą i laktatorem pobudzam, trzymajcie kciuki zeby ruszylo. Jak dojde do siebie to opisze wszystko Załącznik 7148826

Emmos! Moje gratulacje!

Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Dada jest produkowana przez pampers ,nas odparza.

Morelle u mnie na psiaku robia wiec mam z glowy.Szczepienia mamy 24 sierpnia wiec w 8 tyg.

Wow gratulacje pieknie Ci poszlo!!!
Emmos gratulacje ,sliczna malutka😍

Ja mam 22.08 czyli w 7 tyg.

Były u Ciebie miejsca na usg bioder? U mnie na pazdziernik podziękowałam nfz.

Cytat:
Dziewczyny dostałam od kadrowej uniwersalny wzór dostępny w google żeby uzupełnić i otrzymać świadczenie po urodzeniu

Próbowałam dodać ale wyskakuje błąd.

Niemniej jednak jest podzielony na dane moje, pracodawcy, dziecka a później trzeba podać ile tygodni urlopu macierzyńskiego, ile tygodni urlopu rodzicielskiego.

Chce otrzymywac świadczenie 80% cały rok. Jak powinnam podac te tygodnie????

Googlowalam ale już mi się z tymi tygodniami myli.

Jesli dziecko urodziło sie 10.07 to jesteśmy na urlopie do 10.07 włącznie? 11.07 do pracy tak????
32 tyg na 1 dziecko.
Ja mam tak: Urlop mac 30.06 - 16.11 url rodz 17.11.17 - 28.06.18

Cytat:
Napisane przez minini Pokaż wiadomość
no to idzie wam co raz lepiej karmienie, fajnie ze w nocy jakoś daje ci pospac

brawo za pokarm!!!

brawo gratulacje!!! rozmiar i waga konkretna! no i bez nacięcia!! bedziesz śmigać jak przed ciążą najszybciej z nas!

super ze na ktg wszystko ok!
ja tam w ten brak rozwarcia ani skroconą szyjke juz nie wierze.. w pierwszej ciąży jednego dnia mnie badala i mowila ze nic nie wróży porodu a nastepnego dnia urodzilam..

ślicza! gratuluje! wracaj do sił! mlekiem sie nie martw, daj sobie kilka dni na pojawienie sie

a jak! kara jak nic bezbożnico!

a co tam tyle dziś zalatwialas? nie szalej tak bo wiesz, jeszcze tydzien wytrzymajmy

na mojej wizycie wszystko ok. poza tym że usg sie spier... podczas badania i nic nie wiem. nie znam wagi, nie wiem czy ten "chudy brzuch" troche urósł czy co.
szyjka dłuuuuga, rozwarcia zero. jak mnie badała to mialam wrazenie do łokcia mi tam tą ręke wklada... czyli dziecko wysoko.
zrobila ktg, tez wszystko ok.

L4 mam do 30 lipca. jakbym do tego czasu nie urodzila to dostalam tez skierowanie do szpitala.
ale kolejny raz powiedziala ze jak pierwszego syna urodzilam w 38tc to teraz moge sie spodziewać podobnie
Gratuluję udanej wizyty!

Cytat:
Mam nadzieje, ze poprostu za duzo wypila i jej sie nie odbilo Ona ma caly czas takie bardziej luzne stolce ... Teraz caly dzien ok Karmie piersia, lubi rzadko i duzo....
Jak nie ma śluzu i krwi to jest ok.
Jak ulewa to kladz ja wyżej i na bok. Segregator pod mateRac

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Cytat:
Napisane przez calineczka3 Pokaż wiadomość
Te wnioski, o których piszecie dostarczamy pracodawcy?
Tak. 21 dni jest na to. Wnioski + akt ur. I co tam jeszcze chcą. U mnie wymyślają.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Z tym zachlysnieciem okazało się, że uszkodzony jest smoczek w butelce. .. mężowi dziś przytrafilo się to samo. .. kurde nowa butelka przyjdzie doPiero w przyszlym tyg :/
Mam 2 calmy. Mam nadzieje, ze ta druga jest ok.

Moje dziecko dziś obrócił głowę z prawej na lewą str, leżąc na brzuchu tż jest mega dumny

Laktacja 5ml na dzień. W pn oddaje wypożyczony laktator. Będę ją fajek przystawiać, ale już nic raczej z tego nie będzie.
Trochę marudzi dziś była. Okazało się, że za mało je. Także zwiększamy mm.
Kupa też się poprawiła po wodzie z glukoza. Także jestem zadowolona.
Byłam przeciwna glukozie, ale widzę ze szybciej jej żółtaczka schodzi i załatwia się. Nie ma problemu z mlekiem.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 21:42   #1181
Mała!
Zakorzenienie

Jezu jak mnie piersi bolą... wielkie i ciężkie... nie wiem jak go karmic, którą piersią... bo.obie szybko staja sie twarde i bolą... a sutki to już juz nie wspomne

Xzora
Kurde ja też myślałam, ze dam.radę wszystko jeść a jakoś się boję... orzeszki i.czelolada... kurcze nie wiem...ale chyba bede powoli.jadla wszystko właśnie no.może oprócz fasoli czy kapusty

Dziewczyny jak wy karmicie...?
Nonie pomóż coś jak zmieniać te cycki , z Tymonem tez mialam zastoje ...chciałbym uniknąć teraz...

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 21:42   #1182
My Sweet Little Precious
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Takie. Teraz by się stanik przydał, ale buntuje się patrząc na te ceny.

Gratuluję!

Spr tak jak pestycyda napisala.

Co za baba...

Haha dobre!

Dobrze ze akurat miałaś wizytę.

Nice

Niestety znowu się zachlysnela. .. ja nie wiem co źle robię. Dopóki nie przyjdzie butelka mąż karmi.

Za to są 2 kupy. Ufff

Idę zobaczyć co tam mają.
Kurczę może spróbuj ją karmić z główką wyżej i po 10-15 ml pionizowac? Ja tak robię i pomaga. Trzymam kciuki!

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Minini

I przypomniało mi się a propos tego, co pisała Samantha - moja koleżanka, która pracuje z dziećmi z różnymi problemami, mówiła mi dopiero co, że dzieci po cc potrzebują dostymulowania i ciasne owijanie bardzo je uspokaja, także przekazuję, jeśli macie problem
Właśnie przyszedł mi otulacz, jest uroczy! O taki. Ciekawe czy mała go polubi, bo jej siostra nie lubiła
1499974463835.jpg

Cytat:

Gratulacje, brawo za poród sn!

Cytat:

Gratulacje 😍 jest wspaniała!
Cytat:
Takie. Teraz by się stanik przydał, ale buntuje się patrząc na te ceny.

Gratuluję!

Spr tak jak pestycyda napisala.

Co za baba...

Haha dobre!

Dobrze ze akurat miałaś wizytę.

Nice

Niestety znowu się zachlysnela. .. ja nie wiem co źle robię. Dopóki nie przyjdzie butelka mąż karmi.

Za to są 2 kupy. Ufff

Idę zobaczyć co tam mają.
Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Minini

I przypomniało mi się a propos tego, co pisała Samantha - moja koleżanka, która pracuje z dziećmi z różnymi problemami, mówiła mi dopiero co, że dzieci po cc potrzebują dostymulowania i ciasne owijanie bardzo je uspokaja, także przekazuję, jeśli macie problem
Cytat:

Cytat:

Stary 2017-07-13, 21:43   #1183
morelle_
Zakorzenienie

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość
Kurczę może spróbuj ją karmić z główką wyżej i po 10-15 ml pionizowac? Ja tak robię i pomaga. Trzymam kciuki!

Właśnie przyszedł mi otulacz, jest uroczy! O taki. Ciekawe czy mała go polubi, bo jej siostra nie lubiła
Załącznik 7149031

Dzięki - spróbuję
Stary 2017-07-13, 21:44   #1184
poprostu
Zakorzenienie

Morelle a jak tam Wasz kolejny dzień?

Siil co tam?
Stary 2017-07-13, 21:44   #1185
akada
Zadomowienie

Dzieki morelle za podpowiedz z segregatorem Boje sie bo zaczyna sie jak wczoraj Pokazuje ze chce piers jak daje to placza. Wspolczuje sytuacje z tym smoczkiem, patowa sytuacja....
Stary 2017-07-13, 21:49   #1186
poprostu
Zakorzenienie

Morelle jak ślicznie jak dużo włosków ma Malutka
Stary 2017-07-13, 21:51   #1187
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Xzora to Klaudia już w ogóle musiała nie lubić ktg! Prawie 100 ruchów!
W nastepną miesięcznicę smoleńską to ja mam urodzinywolałabym się wyrobic z porodem do tego czasu!
Fajnie tak czytać że u Was miłość kwitnie

Kurczę to ja musze do pracy znowu zadzwonić, bo mi chcą na cały rok wypisać, a mówili Ci w jaki sposób wypełnić wtedy ten wniosek? To składa sie na pół roku a potem jeszcze raz czy jak?

Ja nie wiem jak jest z urlopami bo ja dostaje tylko na jeden dzień i kończy mi się umowa więc nie pomogę. Wiem tylko że w terminie 21 dni trzeba uwzględnić jak się chce dostać bo inaczej dają z automatu 80% cały rok.

Cytat:
Napisane przez My Sweet Little Precious Pokaż wiadomość

Załącznik 7149031

Piękny otulacze
Cytat:

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Dzięki - spróbuję

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 21:58   #1188
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:

Siil co tam?

U mnie lepiej. Zdecydowanie. Chociaż hormony dają czadu i rycze co jakiś czas
Nie pytaj czemu hehhe wszystko po kolei. Bo kupa wczoraj nie ta itd
Głodne dziecko dziś było. Zwiększyłam mm do 80 i śpi już 2h. Za godzinę pobudka.

Cytat:
Dzieki morelle za podpowiedz z segregatorem Boje sie bo zaczyna sie jak wczoraj Pokazuje ze chce piers jak daje to placza. Wspolczuje sytuacje z tym smoczkiem, patowa sytuacja....
Ale ona płacze przy piersi? Może nie masz pokarmu i sie denerwuje?

Cytat:
Morelle jak ślicznie jak dużo włosków ma Malutka
Miała najbardziej gęste na oddziale
*

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Pestycyda

Jon od razu skladasz czy rok czy pol roku.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Ile cm mają stopy waszych maluchów? Mi się wydaje, że moja ma ogromne po ojcu. 8 cm
Stary 2017-07-13, 22:01   #1189
akada
Zadomowienie

Mleko mam, po prysznicu to az same brodawki sikaja mlekiem... rozmawialam z polozna wczoraj pierwszy raz dalam wit D Moze to to ....
Stary 2017-07-13, 22:03   #1190
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Mleko mam, po prysznicu to az same brodawki sikaja mlekiem... rozmawialam z polozna wczoraj pierwszy raz dalam wit D Moze to to ....
To może jej coś niewygodnie łapać? Próbowałas z nakladkami?
Stary 2017-07-13, 22:08   #1191
akada
Zadomowienie

W ciagu dnia nie ma problemu, je ladnie Moze obiady jem za ciezkie, nie wiem, ....
Stary 2017-07-13, 22:18   #1192
nonie_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Jezu jak mnie piersi bolą... wielkie i ciężkie... nie wiem jak go karmic, którą piersią... bo.obie szybko staja sie twarde i bolą... a sutki to już juz nie wspomne

Xzora
Kurde ja też myślałam, ze dam.radę wszystko jeść a jakoś się boję... orzeszki i.czelolada... kurcze nie wiem...ale chyba bede powoli.jadla wszystko właśnie no.może oprócz fasoli czy kapusty

Dziewczyny jak wy karmicie...?
Nonie pomóż coś jak zmieniać te cycki , z Tymonem tez mialam zastoje ...chciałbym uniknąć teraz...

Mogę tylko powiedzieć jak ja robiłam
Odciągałam delikatnie do uczucia ulgi u mnie przez długi czas Marcelina przy karmieniu opróżniała tylko jedna pierś, a między karmieniami po jedzonku do uczucia ulgi odciagalam ta druga - i potem przy następnym karmieniu zaczynałam od tej właśnie z której wcześniej odciągnęłam laktatorem. Po karmieniu przykładałam laktator do tej pierwszej piersi z poprzedniego karmienia. I tak w kółko, nad ranem i wieczorami odciągałam tez wiecej bo wtedy miałam największa produkcje
Ja kombinowałem tak jak mi intuicja podpowiadała, no i taka współpracująca córa mi się udała

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 22:18   #1193
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Trzymam kciuki za pn

Tak. 21 dni jest na to. Wnioski + akt ur. I co tam jeszcze chcą. U mnie wymyślają.

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Z tym zachlysnieciem okazało się, że uszkodzony jest smoczek w butelce. .. mężowi dziś przytrafilo się to samo. .. kurde nowa butelka przyjdzie doPiero w przyszlym tyg :/

U mnie w pracy chcą jeszcze zaświadczenie ze szpitala o porodzie
A jak się zorientowaliście z tym smoczkiem?
Cytat:

Dzięki - spróbuję
Jaki piękny widok obie śliczności
Cytat:

Siil co tam?
No właśnie gdzie jest Siil?! Mam nadzieję że mnie nie wyprzedza !

Cytat:
Ja nie wiem jak jest z urlopami bo ja dostaje tylko na jeden dzień i kończy mi się umowa więc nie pomogę. Wiem tylko że w terminie 21 dni trzeba uwzględnić jak się chce dostać bo inaczej dają z automatu 80% cały rok.

Piękny otulacze

Ja wiem ja mam taka samą sytuację, tylko mój pracodawca za mnie do zusu składa. Dlatego pytam co trzeba wpisać wtedy we wniosku

Cytat:
U mnie lepiej. Zdecydowanie. Chociaż hormony dają czadu i rycze co jakiś czas
Nie pytaj czemu hehhe wszystko po kolei. Bo kupa wczoraj nie ta itd
Głodne dziecko dziś było. Zwiększyłam mm do 80 i śpi już 2h. Za godzinę pobudka.

Ale ona płacze przy piersi? Może nie masz pokarmu i sie denerwuje?

Miała najbardziej gęste na oddziale
*

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Pestycyda

Jon od razu skladasz czy rok czy pol roku.

---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Ile cm mają stopy waszych maluchów? Mi się wydaje, że moja ma ogromne po ojcu. 8 cm
Fajnie że u Was lepiej
Dzięki za info o wniosku

Stary 2017-07-13, 22:22   #1194
vadi
*sportaddict*

Morelle, śliczne zdjęcie I Pestka wydaje się taka duża na nim!
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 22:24   #1195
nonie_
Zadomowienie

No i ja zastojów nie miałam - a wiem ze niektóre kobiety maja tendencje, z laktatorem tez trzeba jednak uważać bo wiadomo ze aż za dużo mleczka mieć to tez nie dobrze

To moje odciąganie między karmieniami to tez trwalo nie długo bo po kilku dniach od nawału już się zaczęła stabilizować laktacja i piersi nie bolały. A opróżniać obydwie piersi podczas karmien to zaczęła mi chyba dopiero około 2 miesięcy, jak nie dłużej

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ----------

Morelle ślicznie wyglądacie, piękna z Ciebie mama

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 22:25   #1196
xzora
Zakorzenienie

Poprostu, jesli chodzi o moje KP to jest kilka problemów:
-Klaudia ma za krótkie wędzidełko i strasznie mocno chwyta brodawki. Mam bardzo poranione
- W związku z tym poranieniem zaczęłam używać nakładki ochronnej - Klaudi jest ciężej chwytać i sie szybko niecierpliwi
- uzupełniamy KP mm bo się nie nakładała i straciła na wadze
- przez bliznę po CC ciezko jest mi ją szybko przestawiać z jednej pierwsi do drugiej
- chyba nie mam tez za duzo pokarmu, jak tak czytam co u Małej i innych. U mnie piersi cały czas miękkie i np w koszuli nic nie wypływa. Mleko jest na pewno bo widzę w nakładce ochronnej.

Cytat:
Super! ! Moje gratulacje!

Trzymam kciuki za pn

Emmos! Moje gratulacje!

Ja mam 22.08 czyli w 7 tyg.

Były u Ciebie miejsca na usg bioder? U mnie na pazdziernik podziękowałam nfz.

32 tyg na 1 dziecko.

Ja mam tak: Urlop mac 30.06 - 16.11 url rodz 17.11.17 - 28.06.18

Gratuluję udanej wizyty!

Jak nie ma śluzu i krwi to jest ok.

Jak ulewa to kladz ja wyżej i na bok. Segregator pod mateRac

---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ----------

Mam 2 calmy. Mam nadzieje, ze ta druga jest ok.

Moje dziecko dziś obrócił głowę z prawej na lewą str, leżąc na brzuchu tż jest mega dumny

Laktacja 5ml na dzień. W pn oddaje wypożyczony laktator. Będę ją fajek przystawiać, ale już nic raczej z tego nie będzie.
Trochę marudzi dziś była. Okazało się, że za mało je. Także zwiększamy mm.
Kupa też się poprawiła po wodzie z glukoza. Także jestem zadowolona.
Byłam przeciwna glukozie, ale widzę ze szybciej jej żółtaczka schodzi i załatwia się. Nie ma problemu z mlekiem.

Kurcze, strasznie współczuje problemów z karmieniem. Oby było juz z gorki. Uroczo wyglądacie we dwie!

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 22:32   #1197
calineczka3
Zadomowienie

Morelle pięknie wyglądacie!
Jakie Ty masz brwi

Dziękuję za informacje w sprawie dokumentów. Mam nadzieję, że u mnie w pracy będzie mógł to załatwić mąż.

A z butelką to nie Twoja wina jak była uszkodzona, pewno za bardzo się lało i już będzie dobrze.
Stary 2017-07-13, 22:35   #1198
etusiaaa
Wtajemniczenie

1499978351673.jpg

Witamy☺

Nasz dzień: 16 czerwca 2012

Paulinka: 16 września 2014

Mateusz: 13 lipiec 2017
etusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 22:38   #1199
emilia0508
królikoholiczka

Moja mała spadła z wagi i zolknie. Rokowania co do wyjścia dopiero w niedziele

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-13, 22:40   #1200
vadi
*sportaddict*

Cytat:
Śliczny! Jakie ma urocze usteczka!

Emilia nie martw się, to się zdarza
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości