|
|
#1171 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Cytat:
Nikt tu nie ma chyba zamiaru chodzic z brzuchem do sierpnia co laski?😂 mysle ze do 25 będziemy rozpakowane 😎 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:26 ---------- Cytat:
Z tymi pampersami cos musi byc bo moja siostra uzywala dady przy corce bo zielone pampki uczulaly. Ja kupilam mała paczke premium care do szpitala i mam paczke dady i zielone pampki. Zobacze co bedzie malej pasowac. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1172 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kciuki za ten poniedziałek, może akurat. Musisz szaleć w w weekend ![]() Cytat:
Cytat:
![]() To moje z innej firmy, ale instrukcja równie sprytna Cytat:
Ja mam na razie pampki zielone. Muszę coś kupić bo inaczej mąż kilka dni po porodzie będzie za pieluchami latał Cytat:
Ja mam własnie zielone
|
|||||||
|
|
|
#1173 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Byłam w zusie. Pytałam. Pani potwierdziła ![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#1174 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieje, ze poprostu za duzo wypila i jej sie nie odbilo Ona ma caly czas takie bardziej luzne stolce ... Teraz caly dzien ok Karmie piersia, lubi rzadko i duzo....
Edytowane przez akada Czas edycji: 2017-07-13 o 20:59 |
|
|
|
#1175 |
|
Zakorzenienie
|
Carolles haha faktycznie jest tam też wniosek roczny! Dzięki
to teraz obie już mamy wnioski i moze ktoś jeszcze skorzysta Akada o rany dobrze, ze sytuacja opanowana! Mała jest na mm? Xzora miło czytać, że tak piszesz jak karmienie?
|
|
|
|
#1176 | |
|
Wtajemniczenie
|
Xzora to Klaudia już w ogóle musiała nie lubić ktg! Prawie 100 ruchów!
![]() W nastepną miesięcznicę smoleńską to ja mam urodziny wolałabym się wyrobic z porodem do tego czasu!Fajnie tak czytać że u Was miłość kwitnie Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Jon_Snow Czas edycji: 2017-07-13 o 21:01 |
|
|
|
|
#1177 |
|
Wtajemniczenie
|
Electric blue ja mam pampersy premium care wlasnie.Do tej pory lidlowe rzadza dzis juz ladna pupa u mlodego wczoraj porazka a linonag polecam czerwony najzwyklejszy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1178 |
|
Zadomowienie
|
Te wnioski, o których piszecie dostarczamy pracodawcy?
|
|
|
|
#1179 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mieli mnie jutro wypuścić, tylko nie wiem czy przez Vadi na uzupelnienie szwów nie będę musiała zostać. W szpitalu dostałam opakowanie Pampers Premium, a ze sobą wzięłam Dadę. Przy Dadzie Klaudia miała czerwoną pupę, ale tez możliwe ze to wina tego, ze długo z obsraną pieluchą przeleżała. Przy Pampersie + olejek migdałowy jest ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1180 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Były u Ciebie miejsca na usg bioder? U mnie na pazdziernik Cytat:
Ja mam tak: Urlop mac 30.06 - 16.11 url rodz 17.11.17 - 28.06.18 Cytat:
Cytat:
Jak ulewa to kladz ja wyżej i na bok. Segregator pod mateRac ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:33 ---------- Tak. 21 dni jest na to. Wnioski + akt ur. I co tam jeszcze chcą. U mnie wymyślają. ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Z tym zachlysnieciem okazało się, że uszkodzony jest smoczek w butelce. .. mężowi dziś przytrafilo się to samo. .. kurde nowa butelka przyjdzie doPiero w przyszlym tyg :/ Mam 2 calmy. Mam nadzieje, ze ta druga jest ok. Moje dziecko dziś obrócił głowę z prawej na lewą str, leżąc na brzuchu tż jest mega dumny ![]() Laktacja 5ml na dzień. W pn oddaje wypożyczony laktator. Będę ją fajek przystawiać, ale już nic raczej z tego nie będzie. Trochę marudzi dziś była. Okazało się, że za mało je. Także zwiększamy mm. Kupa też się poprawiła po wodzie z glukoza. Także jestem zadowolona. Byłam przeciwna glukozie, ale widzę ze szybciej jej żółtaczka schodzi i załatwia się. Nie ma problemu z mlekiem.
|
|
#1181 |
|
Zakorzenienie
|
Jezu jak mnie piersi bolą... wielkie i ciężkie... nie wiem jak go karmic, którą piersią... bo.obie szybko staja sie twarde i bolą... a sutki to już juz nie wspomne
Xzora Kurde ja też myślałam, ze dam.radę wszystko jeść a jakoś się boję... orzeszki i.czelolada... kurcze nie wiem...ale chyba bede powoli.jadla wszystko właśnie no.może oprócz fasoli czy kapusty Dziewczyny jak wy karmicie...? Nonie pomóż coś jak zmieniać te cycki , z Tymonem tez mialam zastoje ...chciałbym uniknąć teraz...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1182 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
1499974463835.jpg Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#1183 | |
|
Zakorzenienie
|
---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Cytat:
|
|
#1184 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle a jak tam Wasz kolejny dzień?
Siil |
|
|
|
#1185 |
|
Zadomowienie
|
Dzieki morelle za podpowiedz z segregatorem Boje sie bo zaczyna sie jak wczoraj Pokazuje ze chce piers jak daje to placza. Wspolczuje sytuacje z tym smoczkiem, patowa sytuacja....
|
|
|
|
#1186 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle jak ślicznie
|
|
|
|
#1187 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1188 | |
|
Zakorzenienie
|
U mnie lepiej. Zdecydowanie. Chociaż hormony dają czadu i rycze co jakiś czas ![]() Nie pytaj czemu hehhe wszystko po kolei. Bo kupa wczoraj nie ta itd ![]() Głodne dziecko dziś było. Zwiększyłam mm do 80 i śpi już 2h. Za godzinę pobudka. Cytat:
Miała najbardziej gęste na oddziale *---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Pestycyda ![]() Jon od razu skladasz czy rok czy pol roku. ---------- Dopisano o 21:58 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Ile cm mają stopy waszych maluchów? Mi się wydaje, że moja ma ogromne po ojcu. 8 cm
|
|
#1189 |
|
Zadomowienie
|
Mleko mam, po prysznicu to az same brodawki sikaja mlekiem... rozmawialam z polozna wczoraj pierwszy raz dalam wit D Moze to to ....
|
|
|
|
#1190 |
|
Zakorzenienie
|
To może jej coś niewygodnie łapać? Próbowałas z nakladkami?
|
#1191 |
|
Zadomowienie
|
W ciagu dnia nie ma problemu, je ladnie Moze obiady jem za ciezkie, nie wiem, ....
|
|
|
|
#1192 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mogę tylko powiedzieć jak ja robiłam Odciągałam delikatnie do uczucia ulgi u mnie przez długi czas Marcelina przy karmieniu opróżniała tylko jedna pierś, a między karmieniami po jedzonku do uczucia ulgi odciagalam ta druga - i potem przy następnym karmieniu zaczynałam od tej właśnie z której wcześniej odciągnęłam laktatorem. Po karmieniu przykładałam laktator do tej pierwszej piersi z poprzedniego karmienia. I tak w kółko, nad ranem i wieczorami odciągałam tez wiecej bo wtedy miałam największa produkcje ![]() Ja kombinowałem tak jak mi intuicja podpowiadała, no i taka współpracująca córa mi się udała Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1193 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie w pracy chcą jeszcze zaświadczenie ze szpitala o porodzie A jak się zorientowaliście z tym smoczkiem? Cytat:
![]() No właśnie gdzie jest Siil?! Mam nadzieję że mnie nie wyprzedza ! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki za info o wniosku Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1194 |
|
*sportaddict*
|
Morelle, śliczne zdjęcie
|
|
|
|
#1195 |
|
Zadomowienie
|
No i ja zastojów nie miałam - a wiem ze niektóre kobiety maja tendencje, z laktatorem tez trzeba jednak uważać bo wiadomo ze aż za dużo mleczka mieć to tez nie dobrze
To moje odciąganie między karmieniami to tez trwalo nie długo bo po kilku dniach od nawału już się zaczęła stabilizować laktacja i piersi nie bolały. A opróżniać obydwie piersi podczas karmien to zaczęła mi chyba dopiero około 2 miesięcy, jak nie dłużej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Morelle ślicznie wyglądacie, piękna z Ciebie mama Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1196 | |
|
Zakorzenienie
|
Poprostu, jesli chodzi o moje KP to jest kilka problemów:
-Klaudia ma za krótkie wędzidełko i strasznie mocno chwyta brodawki. Mam bardzo poranione - W związku z tym poranieniem zaczęłam używać nakładki ochronnej - Klaudi jest ciężej chwytać i sie szybko niecierpliwi - uzupełniamy KP mm bo się nie nakładała i straciła na wadze - przez bliznę po CC ciezko jest mi ją szybko przestawiać z jednej pierwsi do drugiej - chyba nie mam tez za duzo pokarmu, jak tak czytam co u Małej i innych. U mnie piersi cały czas miękkie i np w koszuli nic nie wypływa. Mleko jest na pewno bo widzę w nakładce ochronnej. Cytat:
Kurcze, strasznie współczuje problemów z karmieniem. Oby było juz z gorki. Uroczo wyglądacie we dwie! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1197 |
|
Zadomowienie
|
Morelle pięknie wyglądacie!
Jakie Ty masz brwi Dziękuję za informacje w sprawie dokumentów. Mam nadzieję, że u mnie w pracy będzie mógł to załatwić mąż. A z butelką to nie Twoja wina jak była uszkodzona, pewno za bardzo się lało i już będzie dobrze. |
|
|
|
#1198 |
|
Wtajemniczenie
|
1499978351673.jpg
Witamy☺ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1199 |
|
królikoholiczka
|
Moja mała spadła z wagi i zolknie. Rokowania co do wyjścia dopiero w niedziele
|
|
#1200 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() Emilia nie martw się, to się zdarza |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:31.

Po południu odeszła kolejna część, też podbarwiona na brązowo, może coś się ruszyło
A cały dzień boli mnie podbrzusze, jakbym okres

ani rozwarcia ani skrócenia szyjki ani skurczy, a ja chcę w poniedziałek rodzić
płakaliśmy z tż z radości. Macica boli, jestem na morfinie, ale nie myśle o bólu. Cudnie mieć ją przy sobie
na myśl ze 3 lata temu chciano mi wyciąc macice łzy mi się cisną...jestem szczęściarą że ją mam 
jak znajdę to wrzucę link
jak karmienie?

czuć tą Twoją radość z posiadania Klaudii i w ogole nie wyczuwam zmeczenia u Ciebie
mysle ze do 25 będziemy rozpakowane 

u mnie przez długi czas Marcelina przy karmieniu opróżniała tylko jedna pierś, a między karmieniami po jedzonku do uczucia ulgi odciagalam ta druga - i potem przy następnym karmieniu zaczynałam od tej właśnie z której wcześniej odciągnęłam laktatorem. Po karmieniu przykładałam laktator do tej pierwszej piersi z poprzedniego karmienia. I tak w kółko, nad ranem i wieczorami odciągałam tez wiecej bo wtedy miałam największa produkcje