|
|
#1351 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Cytat:
![]() Cytat:
I tak mysle czy to nie od kremu babydream?? A moze od mleka mm? A moze ja cos zjadlam... no juz sama nie wiem. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1352 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale zgadzam sie z Tobą - tez nie czułabym sie pewnie kąpiąc pierwsze dziecko od poczatku we wiaderku. takze wtedy dobrze wyszlo. a teraz przy drugim to juz sie nie martwie Cytat:
hehe to poczekaj chociaż do przyszlego tygodnia z tym wywoływaniem - aż poukladam wszystko w kuchni ![]() łazienke już mąż sam da rade ogarnąć jak bede w szpitalu. ale w kuchni nie dam sobie nikomu innemu poukładać!! to co? wtorek? środa? ![]() Cytat:
Cytat:
u nas w domu jest dziś jak na targu albo rynku! jest dwoch ludzi od kuchni, mąż z wujkiem montują wanne w lazience. do tego teść łazi sobie tam i spowrotem i "nadzoruje".. przed chwilą ciotka-sąsiadka przyszla ze sloiczkiem miodu bo dostala dużo - też pewnie ten miód to tylko pretekst zeby zobaczyc jak idzie remont.. a do kompletu tesciowa oczywiscie jej nie mogło zabraknąć! przyszla spytać czy mam miejsce w lodowce bo ona szykuje jedzenie na jutrzejsze urodziny i czy moglaby mi cos przyniesc do schowania
|
|
|
#1353 |
|
Wtajemniczenie
|
Myszowata moj mial rumien szczegolnie na pleckach zaczerwienione cale i takie krostki jedne wieksze drugie mniejsze nieregularne kapiel w krochmalu pomogla nie uzywam innych kosmetykow i niczym nie smaruje poki co kapie codziennie malego.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1354 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobił mi się zastój w jednej piersi, boli
![]() ---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- ELECTRIC gratulacje! Zacne wymiary bardzo zbliżone do mojego babla miałaś nacięcie? ANULKA powodzenia!!!
|
#1355 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Haha, już mamy i teściowe maja inne wyobrażenie o macierzyństwie, a co dopiero babcie Cytat:
Działaj domowymi sposobami Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1356 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziewczyny nie obwiniajcie sie tak za wszystko co dolega dziecku. wysypki, brak pokarmu czy odparzenia. to sie może zdarzyć naprawde KAŻDEJ matce. żadna z was przecież świadomie nie zaniedbuje dziecka! dajcie sobie czas na poznanie dziecka i jego potrzeb. damy rade, jestesmy tu zeby sie wspierac
|
|
|
#1357 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety lutycka od lat nie jest remontowana ale położne bardzo miłe dwie tylko nawiedzone jedna taka grubsza z porodowki i jedna z polozniczego. Najleosza jak dla mnie byla Honorata z porodowki bardzo miła wszystko podała przyniosła i do pogadania. Po zabiegu termos z herbata mi dała wodę nalała itp. ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Ja potrzebuje złotej rady na poranione brodawki. Mloda przez kapturki pić nie chcę uzywam lano masc ziaji ale nie pomaga. |
||
|
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1359 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1360 |
|
Zadomowienie
|
mnie pomagala maść z masla shea, oleju nagietkowego, oleju kokosowego i wosku pszczelego. wszystkie skladniki naturalne.
|
|
#1361 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba muszę się jakoś pozytywnie nastawić na jutrzejszą noc i na całą niedzielę to może Nikoś grzecznie poczeka na tatę. Też mam taką wizję że ktoś inny ze mną będzie albo sama, a najbardziej cały czas uspokaja mnie myśl że mąż ze mną będzie przy porodzie. U Ciebie to już niedaleko do 24:00, to utrzymasz nogi razem! Cytat:
tak się smiałam że do 27.07 będę chodzić a teraz mam stresaCytat:
Zaciskam mocno od jutra! Ale chyba dzisiaj pójdę poskakać na piłce! Cytat:
Cytat:
Babcia rozwala system! ![]() Cytat:
Ale masz niezły nadzór budowlany ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1362 |
|
MerDer 4ever
|
Jon patrząc na mojego to Nikosie to leniwce i na ta stronę brzucha im sie nie spieszy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1363 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Jeszcze chwilka i będziemy wracać do formy.
![]() Cytat:
Niech Wam w domku wszystko się układa! I koniecznie zaglądaj do nas, nawet jak nie będziesz miała czasu nadrabiać. Jak króliki! ![]() Cytat:
trzymam kciuki żeby nic się nie rozkręciło - pamiętaj, że nasze chłopaki to leniwce! ![]() Cytat:
![]() Wesoło tam masz widzę! Jutro pewnie będzie jeszcze ciekawiej, jak zlecą się goście (większa impreza?) i wszyscy będą pytać dlaczego jeszcze nie urodziłaś
|
|
#1364 |
|
Wtajemniczenie
|
Taedio no w sumie racja, Twój grzecznie czeka na babcię to mój na tatę poczeka dwa dni
![]() Aggs Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1365 |
|
Zakorzenienie
|
Darietta a maść z medeli? Koszt ok 30zl a mysle ze warto.
|
#1366 | ||||
|
*sportaddict*
|
Cytat:
widziałam, że podczytujesz witaj ![]() Cytat:
Cytat:
gratulacje!Cytat:
|
||||
|
|
|
#1367 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1368 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora, super że już w domku
powodzenia!Devileek, nie palicie w piecu?! 😆😱😱😱 Brawa za pępek! Myszowata, nie martw się tak wysypką trzeba obserwować. Dobrze ktoś zasugerował kąpiel w krochmalu. Może ograniczyć wszystkie kosmetyki poza tymi do pupy?Minini, teściowa oczywiście bezcenna ![]() Darietta, na sutki to może chłodna kąpiel i cyce na wierzchu? Niby szybko się regenerują... Jon, zawsze możesz na doraźna pomoc jechać i powiedzieć że jesteś w ciąży i Cię powinni od razu przyjąć! Nie wiem czy wszystkie fanki Tolkiena już urodziły ale WP na TVN:p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1369 |
|
MerDer 4ever
|
Nie gadajcie mi juz o babci, teściowa zaczęła codziennie dzwonić i pytać czy rodzę
Tz mi mowi, że mam sie nie przejmować tym tekstem (że czeka na babcie) ale z każdym dniem wpienia mnie on (tekst) coraz bardziej Tz robi kopytka (tzn on mowi, że pierogi leniwe) na kolacje a na TVN władca pierścieni cz. II. Trochę sie rozluźnie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1370 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1371 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1372 |
|
Wtajemniczenie
|
Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
My to chyba dzisiaj placuszki ziemniaczane zrobimy.. mama narobiła mi ochoty, ze może zrobi na kolacje a teraz mówi ze chyba nie bo coś tam sprząta
a machina ochoty ruszyła ![]() A tutaj macie arbuza na deser ![]() 38t1d ![]() IMG_1500056851.196280.jpg Jeszcze chwila i grawitacja zrobi swoje ![]() Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
|
#1373 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może musi się zagoić ? Maltan podobno nie polecamy bo w składzie ma cukier co jest dobra pożywką dla bakterri i grzybów Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1375 |
|
Zakorzenienie
|
Jon może dziewczyny będą hejtowac ale jakby mi sie teraz rozkrecala jakas choroba to bym wolała łyknac jakaś aspirynę czy gripexa niz pozwolić się chorobie rozkręcić przed porodem... A mysle ze już Maluchowi jedna tabletka nie zaszkodzi, ale to moje zdanie
Darietta a może schłodzone liście kapusty Ci ukoja? Aggs to i ja wrzucam arbuza 38+1 połowa dziewczyn z wątku już pewnie nie pamięta jak to było
|
|
|
|
#1376 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:41 ---------- Poprzedni post napisano o 20:40 ---------- Cytat:
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda i Vadi ci myślicie i tym leżaku?
Nadaje się dla Pestki czy jeszcze za mala? Dostaliśmy dziś w prezencie i nie wiem czy ją wkładać.
|
#1378 |
|
MerDer 4ever
|
Agg wyciągaj ta piłkę!
Poprostu Ty to samo! Ślicznie wyglądacie, laski Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1379 |
|
Wtajemniczenie
|
Minini, Carolles kocyk tym razem pachnie OWCĄ, a nie kozą
Nie żebym rozróżniała niuanse w zwierzęcych aromatach, ale kozą raczej nie ma w nim co pachnieć edit: chyba że koza kaszmirska Carolles mam ten: http://effiki.com/pl/w-domu-effii/ko...100-Srebrzysty Są też inne kolory. Fajny jest i śliczny Do zapachu się przyzwyczaję Mąż nie czuje, może ja mam jakiś przeczulony węch teraz Samantha trzymaj się dzielnie, dużo sił dla Ciebie! Goń tam TŻ do pomocy! KociaMatka witaj z powrotem Anusia1990 powodzenia! Morelle dajesz z siebie wszystko, nie możesz sobie nic zarzucić Niejedna osoba już dawno poddałaby się, a Ty walczysz do końca Szacun!Darietta pleśniawkami taki maluch zaraża się zwykle w trakcie porodu, powodują je grzyby. Moja córka też miała, tylko później. Nie pomagały żadne metody położnej typu aphtin itd., dopiero pediatra przypisała syrop (nie do picia, tylko do przemywania języka gazikiem) i zeszły od razu i już nie wróciły. Niestety nie pamiętam nazwy, wydaje mi się, że to był Flumycon, ale nie dam głowy. Musiałabyś spytać pediatrę/położną czy Flumycon mógłby być stosowany na pleśniawki, bo ja nie jestem pewna na 100% czy to było to. Electric blue gratulacje!!! Witamy Kubusia Ale duży chłopak, jesteś mega! Calineczka w wiaderku kąpaliśmy od początku. Nasza położna mówiła, że można moczyć kikut. Ale nie pamiętam czy nasza pierwsza kąpiel była z kikutem, bo dość szybko odpadł... A na początku myliśmy też czasem w zlewie... Na pewno pierwsza kąpiel to był niewypał, bo kapaliśmy córę przed karmieniem Była bardzo niezadowolona Potem już było spoko, podobało jej się. To nic trudnego, dacie spokojnie radę, tylko w czasie kąpieli trzeba podtrzymywać główkę pod bródką palcami. I nie zrażać się ewentualnymi pierwszymi niepowodzeniami Xzora super, że jesteście już w domu, brawa dla Was! Fajnie, że napisałaś o tym wędzidełku. Kciuki za kp! Jon_Snow współczuję wyjazdu męża i rozumiem zdenerwowanie Postaraj się nie stresować, pewnie nic się nie wydarzy. W razie czego moim zdaniem lepiej żebyś z mamą pojechała niż sama. Wracaj szybko do zdrowia!!! Minini Ty to masz wesoło z rodzinką męża Cashmere kciuki żeby szybko przeszedł zastój! Sok z liści kapusty da radę
Edytowane przez siilmariien Czas edycji: 2017-07-14 o 20:48 |
|
|
|
#1380 |
|
Zakorzenienie
|
Jedt do dupy. Od 18 oxy niby skurcza sa ale szyjka ciagle dluga ;(
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.

4380, 58cm, silami natury. Jestem wykończona, dobrze ze mały cały czas śpi
jal dojdę do siebie napisze wiecej

a dokarmiasz ją mm? Moja była tak wygłodniała od drugiej doby, ze bez tego byłaby masakra. 

żebyś nie urodziła przed powrotem TŻ! I szybkiego powrotu do zdrowia w razie co idz do lekarza żebyś do porodu szła w pełni zdrowa 

gratulacje!

trzymam kciuki za karmienie!
Do zapachu się przyzwyczaję
Niejedna osoba już dawno poddałaby się, a Ty walczysz do końca
Szacun!