Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna

Notka

Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-15, 21:51   #2791
mariolasl
Zakorzenienie

Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII

Wykończyłam dwa kosmetyki Avalon Organics. Nie wrócę do nich, nie polubiłam ich.
Olejek do mycia bardzo mnie szczypał w oczy.
Żel jest dla mnie za mocny, mam uczucie suchej i ściągniętej twarzy. Mogłam używać tylko co jakiś czas, gdy moja twarz wymagała naprawdę porządnego oczyszczenia.

Opanowuje się przed kolejnymi zakupami. Mam jeszcze samoróbke olejku mającego oraz żel z Balance me. Kupię zapewne płyn myjący z Kivvi, który mi polecałyście, a z olejku albo Resibo, który miałam i lubię lub Whamisa, który mnie kusi. Nie chce mieć dużych zapasów, bo moc przerobową mam ograniczona. Kilka lat temu dzięki lekturze tego wątku oraz rozmaitych blogów miałam roczny zapas kosmetyków i niekomfortowo się z tym czułam.
Zapasy mam tylko kosmetyków włosowych, bo zarówno ja, jak i reszta rodziny zużywa ich dużo.

Chętnie spróbowałabym tych peelingów enzymatycznych z e-naturalnie, ale wysyłka ciut droga do mnie, a nie mam potrzeby kupować nic innego z ich asortymentu. Teraz mam maskę enzymatyczna Ava, praktycznie końcówkę i chyba wrócę do peelingu Sylveco, a z zakupy z e-naturalnie musza poczekać, aż bedą w Polsce.
IMG_1500148280.542398.jpg

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2017-07-15, 21:58   #2792
mariolasl
Zakorzenienie

Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII

Dzisiaj byłam w moim ulubionym markecie spożywczym i widzę, ze rozszerzają asortyment kosmetyków naturalnych. Nie miałam czasu przejrzeć wszystkich składów, ale zrobiłam na szybko fotki.
Docelowo chce ograniczyć zakupy internetowe i wybierać to, do czego mam dostęp stacjonarnie.

IMG_1500148468.237774.jpg
IMG_1500148480.235683.jpg
IMG_1500148491.853073.jpg
IMG_1500148503.687790.jpg
IMG_1500148519.238490.jpg
IMG_1500148533.533742.jpg
IMG_1500148547.276267.jpg
IMG_1500148559.877926.jpg
IMG_1500148573.197218.jpg
IMG_1500148584.929640.jpg

Stary 2017-07-15, 21:59   #2793
mariolasl
Zakorzenienie

IMG_1500148710.856117.jpg
IMG_1500148724.254842.jpg
IMG_1500148737.455724.jpg

Stary 2017-07-15, 23:19   #2794
9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Kinga4452 Pokaż wiadomość
Całkiem o nim zapomniałam! Dziękuję za oświecenie
Bardzo proszę ; wg mnie jest jeszcze lepszy od Pixie Wow! To teraz będziesz tam chyba spędzać dużo więcej czasu ; mnie na pewno trudno byłoby się zmierzyć z takim asortymentem- niektórych marek nie znam wcale i pewnie musiałabym spróbować co nieco
Ostatnio zasadzam na ten rozświetlacz do twarzy Nourish z ostatniego zdjęcia, bo właśnie mam próbkę i doskonale sprawdza się pod łukiem brwiowym (kiedyś miałam taki cudny cień Guerlaina i on mi go bardzo przypomina), ale 30ml to sporo i dlatego poluję na miniaturkę

Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010
Czas edycji: 2017-07-15 o 23:38
9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-15, 23:35   #2795
Persefona_12
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kinga4452 Pokaż wiadomość
A jakie są Wasze ulubione korektory (naturalne) pod oczy? Ja posiadam korektor RMS Beauty, pozbyłam się Pixie bo skończył mu się termin ważności i szukam czegoś nowego.
Tez właśnie mi sie kończy pixie i intensywnie myśle o PeepO z Lily Lolo, bo jest przeznaczony na cienie pod oczami tylko sie boje, że będzie za jasny. Moze ktoś miał?
I jeszcze myśle o Purobio Sublime, bo mam ochotę w końcu coś wypróbować tej marki.
Persefona_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-15, 23:58   #2796
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość
Wykończyłam dwa kosmetyki Avalon Organics. Nie wrócę do nich, nie polubiłam ich.
Olejek do mycia bardzo mnie szczypał w oczy.
Żel jest dla mnie za mocny, mam uczucie suchej i ściągniętej twarzy. Mogłam używać tylko co jakiś czas, gdy moja twarz wymagała naprawdę porządnego oczyszczenia.
Wielka szkoda, że nie celowałaś od razu w mleczka oczyszczające Avalon, zwłaszcza to w żółtej butli. Ja miałam żel w żółtej butli (seria z wit. C) i też był dla mnie za mocny, natomiast mleczek tej firmy używam namiętnie i właściwie bez dłuższej przerwy od ok. 3 lat, są świetne, miałam już 3 żółte i jedno fioletowe (rozświetlające z lawendą), ale to żółte lepsze, a jeśli tylko będę mieć dostęp, to kupię też to z serii Q10

A fotki ze sklepu aż dech zapierają

Korah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-16, 00:36   #2797
mariolasl
Zakorzenienie

[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;75520836]Bardzo proszę ; wg mnie jest jeszcze lepszy od Pixie
Wow! To teraz będziesz tam chyba spędzać dużo więcej czasu ; mnie na pewno trudno byłoby się zmierzyć z takim asortymentem- niektórych marek nie znam wcale i pewnie musiałabym spróbować co nieco
Ostatnio zasadzam na ten rozświetlacz do twarzy Nourish z ostatniego zdjęcia, bo właśnie mam próbkę i doskonale sprawdza się pod łukiem brwiowym (kiedyś miałam taki cudny cień Guerlaina i on mi go bardzo przypomina), ale 30ml to sporo i dlatego poluję na miniaturkę [/QUOTE]

Czas chętnie tam spędzę, tylko muszę wybrać sie bez dziecięcia większego lub mniejszego
Temu Nourish przyjrzę sie bliżej jesieni, bo teraz cerę mam ładna, lekko opalona i używam tylko pudru transparentnego. Nawet malować mi się nie chce, tylko tuszuje rzęsy i podkreślam brwi. To sie jednak po lecie zmieni.

---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Korah Pokaż wiadomość
Wielka szkoda, że nie celowałaś od razu w mleczka oczyszczające Avalon, zwłaszcza to w żółtej butli. Ja miałam żel w żółtej butli (seria z wit. C) i też był dla mnie za mocny, natomiast mleczek tej firmy używam namiętnie i właściwie bez dłuższej przerwy od ok. 3 lat, są świetne, miałam już 3 żółte i jedno fioletowe (rozświetlające z lawendą), ale to żółte lepsze, a jeśli tylko będę mieć dostęp, to kupię też to z serii Q10

Nie celowałam, bo z mleczek używam różanego dr Organic chyba od dwóch lat
Chciałam wtedy koniecznie żel i olejek myjący, no i nie wyszło. Poza tym była promocja w Holland&Barrett
Tak, to mleczko z witamina C mam na liście, kończę właśnie kolejna butle Dr Organic, wiec chętnie spróbuje czegoś dla odmiany.

Mnie samej aż się oczy zaświeciły, bo asortyment mojego eko sklepu oraz H&B mam już opatrzony i przetestowany (to, co mnie interesuje oczywiście).

Stary 2017-07-16, 07:55   #2798
Linka25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Korah Pokaż wiadomość

Ja z kolei jestem fanką zelu. Mialam kilka butelek tego zoltego, teraz rowniez uzywam. Bardzo mi sluzy. Ale ja mam bardzo nie-wrażliwą skórę więc pewnie dlatego.

Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-16, 09:15   #2799
beeets
Zakorzenienie

Cytat:

Kilka lat temu dzięki lekturze tego wątku oraz rozmaitych blogów miałam roczny zapas kosmetyków i niekomfortowo się z tym czułam.
Zapasy mam tylko kosmetyków włosowych, bo zarówno ja, jak i reszta rodziny zużywa ich dużo.
taka moc tego wątku Ja też wyszłam z rocznych zapasów. Też się z tym źle czułam. Na szczęście udało mi się dojść do ładu i skończyć zakupoholizm.

Sklep fajny. jest w czym wybierać.

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
beeets jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-16, 09:44   #2800
Korah
Zakorzeniona Zmorah

Cytat:
Chciałam wtedy koniecznie żel i olejek myjący, no i nie wyszło. Poza tym była promocja w Holland&Barrett
Tak, to mleczko z witamina C mam na liście, kończę właśnie kolejna butle Dr Organic, wiec chętnie spróbuje czegoś dla odmiany.

Mnie samej aż się oczy zaświeciły, bo asortyment mojego eko sklepu oraz H&B mam już opatrzony i przetestowany (to, co mnie interesuje oczywiście).

Ja to różane Dr Organic niedawno zużyłam, bardzo lubiłam Niestety, u nas Dr Organic zwinął żagle.

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Ja z kolei jestem fanką zelu. Mialam kilka butelek tego zoltego, teraz rowniez uzywam. Bardzo mi sluzy. Ale ja mam bardzo nie-wrażliwą skórę więc pewnie dlatego.

Żeby nie było, nie uważam go za zły produkt, bo fajnie pachniał, był wydajny i świetnie oczyszczał, wystarczyło pomasować skórę trochę dłużej, żeby zemulgował i pory były mega czyste, zwłaszcza przy pomocy jakiejś myjki, ale mnie przesuszał przy codziennym stosowaniu. Fajnie jednak, że są zadowolone osoby.

Korah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-16, 09:49   #2801
naiat
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość

Przed chwila to samo napisalam na innym watku. Chyba musze podpatrzec Twoja pielegnacje
Stary 2017-07-16, 10:28   #2802
Miramej
Zakorzenienie

[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;75517546]Ja mam teraz próbkę Emani i jest bossski...
Nie wchodzi w załamania- doskonale się stapia ze skórą i nieźle, a właściwie to dobrze kryje [/QUOTE]

susabee, gdzie dorwałaś próbkę? I w jakim kolorze?

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-16, 11:16   #2803
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
susabee, gdzie dorwałaś próbkę? I w jakim kolorze?
Dostałam od Sylwiusaki (kolor medium).
9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-16, 15:35   #2804
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez beeets Pokaż wiadomość
taka moc tego wątku Ja też wyszłam z rocznych zapasów. Też się z tym źle czułam. Na szczęście udało mi się dojść do ładu i skończyć zakupoholizm.

Sklep fajny. jest w czym wybierać.

O tak, moc tego wątku jest wielka
Teraz robię sobie listę tego co kupiłam, ile wydałam i co zużyłam w danym miesiącu. Wtedy czuje, ze panuje
Na szaleństwo zakupowe pozwalam sobie tylko przy mega promocjach czy wyprzedażach, ale tez tylko tych kosmetyków, które używam, lubię i wiem, ze je zużyje. Ostatnio tak popłynęłam ba wyprzedaży Balance me, ale kremy do rak, żele pod prysznic, balsamy do ciała były po £1! Wszystkie je lubię i z przyjemnością używam. Mam tez ustalony limit cenowy na konkretny rodzaj kosmetyku
Nowości kuszą, chce się testować, ale doszłam do wniosku, ze lepiej zostać przy kilku kosmetykach, które mi sluza i ewentualnie je rotować. Ostatnie 2-3 lata używałam dużo pielęgnacji do twarzy z Antopodes i Sukin, bo dostanę ja u mnie stacjonarnie i moge przetestować. Na wiosnę zrobiłam sobie przerwę od tych kosmetyków i zamówiłam Make me bio. I jest tak sobie. Kilka rzeczy od nich polubiłam, np ich hydrolat różany, czy puder myjący, ale kremów już tak bardzo nie polubiłam. Tzn miałam lepsze.

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

[QUOTE=Korah;75523956]Ja to różane Dr Organic niedawno zużyłam, bardzo lubiłam Niestety, u nas Dr Organic zwinął żagle.[\QUOTE]

Szkoda, bo to fajne kosmetyki, z większości byłam bardzo zadowolona.

Stary 2017-07-16, 16:02   #2805
beeets
Zakorzenienie

Cytat:
Teraz robię sobie listę tego co kupiłam, ile wydałam i co zużyłam w danym miesiącu. Wtedy czuje, ze panuje
Na szaleństwo zakupowe pozwalam sobie tylko przy mega promocjach czy wyprzedażach, ale tez tylko tych kosmetyków, które używam, lubię i wiem, ze je zużyje. Ostatnio tak popłynęłam ba wyprzedaży Balance me, ale kremy do rak, żele pod prysznic, balsamy do ciała były po £1! Wszystkie je lubię i z przyjemnością używam. Mam tez ustalony limit cenowy na konkretny rodzaj kosmetyku
Nowości kuszą, chce się testować, ale doszłam do wniosku, ze lepiej zostać przy kilku kosmetykach, które mi sluza i ewentualnie je rotować. Ostatnie 2-3 lata używałam dużo pielęgnacji do twarzy z Antopodes i Sukin, bo dostanę ja u mnie stacjonarnie i moge przetestować. Na wiosnę zrobiłam sobie przerwę od tych kosmetyków i zamówiłam Make me bio. I jest tak sobie. Kilka rzeczy od nich polubiłam, np ich hydrolat różany, czy puder myjący, ale kremów już tak bardzo nie polubiłam. Tzn miałam lepsze.
super promocja. też bym się nie oparła

U mnie pomogło niechodzenie do tk maxx przez jakiś czas. Tam wydawałam krocie i choć nie żałuję, bo poznałam masę fajnych marek, to jednak musiałam to ukrócić. Teraz jest bardzo dobrze. I jeszcze z perfumami sobie dałam spokój, bo to też mi przeszkadzało, a teraz mam same naturalne zapachy i jest tak jak chciałam. Żadne kosmetyki mi się nie walają po domu i po szafkach, jak dawniej.

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2017-07-16, 17:12   #2806
Konto usunięte

Cytat:
- do tego właśnie dążę, ale przypuszczam, że zajmie mi to jeszcze trochę czasu
Dylemat jest taki, czy szukać wciąż coraz lepszych formuł, czy pozostać przy już sprawdzonych- do niedawna dominowała opcja pierwsza, ale od kiedy jestem zadowolona ze stanu skóry, skłaniam się powoli ku tej drugiej, bo przypuszczam, że wreszcie trafiłam na właściwą pielęgnację, która podoba się mojej skórze- wreszcie coś zaiskrzyło między nimi, dzięki czemu jestem zadowolona z efektów. A stało się to prawdopodobnie za przyczyną powrotu do starej, sprawdzonej już formuły serum/odżywki Miessence do skóry dojrzałej oraz nowych nabytków czyli toników w sprayu Whamisa i zestawu Benton Fermentation Essence + krem pod oczy, który jest dość lekki, ma sporą pojemność (jak na krem pod oczy), co przysparza mu wydajności, dlatego stosuję go na całą twarz no i efekty są widoczne gołym okiem- wreszcie jest to "WOW". Właśnie kończę ten zestaw i szykuję się na następny, ale w sklepie skończyła się akurat promo

Edit. Jeszcze na noc dokładam czasem sera Antipodes- Worship i Joyous.

Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010
Czas edycji: 2017-07-16 o 18:16
Stary 2017-07-17, 00:20   #2807
sylwiusaka
Zadomowienie

Od kilku dni testuję żel enzymatyczny Vianka i jestem zadowolona. Ładnie wygładza buzię, myje delikatnie i najczęściej używam rano, ale też i wieczorem do drugiego mycia, pachnie przyjemnie. Nie jest to oczywiście peeling, ale coś tam delikatnie złuszcza. Fajny, no i nie kosztuje dużo.
sylwiusaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-17, 04:59   #2808
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
super promocja. też bym się nie oparła

U mnie pomogło niechodzenie do tk maxx przez jakiś czas. Tam wydawałam krocie i choć nie żałuję, bo poznałam masę fajnych marek, to jednak musiałam to ukrócić. Teraz jest bardzo dobrze. I jeszcze z perfumami sobie dałam spokój, bo to też mi przeszkadzało, a teraz mam same naturalne zapachy i jest tak jak chciałam. Żadne kosmetyki mi się nie walają po domu i po szafkach, jak dawniej.
Z niechodzeniem do sklepow w ogole nie mam problemu, bo generalnie nie lubie chodzic po sklepach
Gorzej mi idzie ze sklepami internetowymi, tam nie powinnam zagladac :brzydal. Od pewnego czasu jednak wrzucam rzeczy do koszyka i wracam do nich po kilku tygodniach. Zazwyczaj okazuje sie, ze juz nie chce tych rzeczy lub po przejrzeniu mojej listy zuzyc/zakupow okazuje sie, ze nie potrzebuje w tym momencie, moze za 2-3 miesiace

[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;75534321]- do tego właśnie dążę, ale przypuszczam, że zajmie mi to jeszcze trochę czasu
Dylemat jest taki, czy szukać wciąż coraz lepszych formuł, czy pozostać przy już sprawdzonych- do niedawna dominowała opcja pierwsza, ale od kiedy jestem zadowolona ze stanu skóry, skłaniam się powoli ku tej drugiej, bo przypuszczam, że wreszcie trafiłam na właściwą pielęgnację, która podoba się mojej skórze- wreszcie coś zaiskrzyło między nimi, dzięki czemu jestem zadowolona z efektów. A stało się to prawdopodobnie za przyczyną powrotu do starej, sprawdzonej już formuły serum/odżywki Miessence do skóry dojrzałej oraz nowych nabytków czyli toników w sprayu Whamisa i zestawu Benton Fermentation Essence + krem pod oczy, który jest dość lekki, ma sporą pojemność (jak na krem pod oczy), co przysparza mu wydajności, dlatego stosuję go na całą twarz no i efekty są widoczne gołym okiem- wreszcie jest to "WOW". Właśnie kończę ten zestaw i szykuję się na następny, ale w sklepie skończyła się akurat promo

Edit. Jeszcze na noc dokładam czasem sera Antipodes- Worship i Joyous.[/QUOTE]

Jaki krem pod oczy tak ci sluzy?
Sera Antipodes uwielbiam i mam je zawsze, jesienia uzywam stale, teraz 1-2 razy wtygodniu

Cytat:
Napisane przez sylwiusaka Pokaż wiadomość
Od kilku dni testuję żel enzymatyczny Vianka i jestem zadowolona. Ładnie wygładza buzię, myje delikatnie i najczęściej używam rano, ale też i wieczorem do drugiego mycia, pachnie przyjemnie. Nie jest to oczywiście peeling, ale coś tam delikatnie złuszcza. Fajny, no i nie kosztuje dużo.
Fajnie, ze o nim piszesz, bo nad nim kiedys myslalam. Pielegnacji myjaco-oczyszczajacej nie mam w ogole ustalonej, ciagle szukam swoich perelek
Stary 2017-07-17, 08:18   #2809
Konto usunięte

Cytat:
Jaki krem pod oczy tak ci sluzy?
Sera Antipodes uwielbiam i mam je zawsze, jesienia uzywam stale, teraz 1-2 razy wtygodniu
A ten http://www.skin79-sklep.pl/produkt/73996-benton-fermentation-eye-cream.html?p=1 Bywa w zestawie z serum za 199zł.
Też mam taki sam sposób na zakupy internetowe- robię koszyk i zaglądam po jakimś czasie dziwiąc się, skąd mi przyszło do głowy, że tego akurat potrzebuję
Ale teraz od korektora Emani i rozświetlacza Nourish już się chyba nie wywinę, bo to jest taka wisienka na torcie mojej aktualnej pielęgnacji
Stary 2017-07-17, 09:03   #2810
Persefona_12
Zadomowienie

[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;75544596]A ten http://www.skin79-sklep.pl/produkt/73996-benton-fermentation-eye-cream.html?p=1 Bywa w zestawie z serum za 199zł.
[/QUOTE]

W Douglasie jest promocja -20% na kosmetyki azjatyckie. Także na Benton
Persefona_12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-17, 09:22   #2811
sylwiusaka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miramej Pokaż wiadomość
Możesz już coś napisać o tym serum?
:
Jeszcze nie zrobiłam. Myślę, że w przyszłym miesiącu będę testować.

[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;75517546]Ja mam teraz próbkę Emani i jest bossski...
Nie wchodzi w załamania- doskonale się stapia ze skórą i nieźle, a właściwie to dobrze kryje [/QUOTE]

Zgadzam się I kolor (medium) bardzo naturalnie wygląda.
Stary 2017-07-17, 10:05   #2812
Hosenka*
Zakorzenienie

Zrobiłam zamówienie na Cocolicie, zamówiłam mi.in. masło i spray po opalaniu Nacomi. Jestem ich bardzo ciekawa, mam tylko nadzieję, że będzie okazja je wypróbować

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-17, 10:12   #2813
sylwiusaka
Zadomowienie

Cytat:

Mam próbkę różanego i niezłe jest, chyba kupię na promo.

A jakie perełki znalazłaś w H&B? Ja tam czasem robię zakupy, ale nie przetestowałam dużo, a to, co najbardziej lubiłam zostało wycofane z irl. sklepu, np. pasta do zębów Comvita, mydła Natur is simple.

Cytat:

Fajnie, ze o nim piszesz, bo nad nim kiedys myslalam. Pielegnacji myjaco-oczyszczajacej nie mam w ogole ustalonej, ciagle szukam swoich perelek
U mnie w czołówce jest Alba Botanica https://www.iherb.com/pr/Alba-Botani...z-237-ml/11646, tylko ciężko dostać, czasem jest w tkm, albo zostaje iherb). Od czasu do czasu wracam do żelu Yarden z Boots, ale stosowany za często podsusza http://www.boots.ie/dead-sea-natural...250ml-10046321. Fajne jest jeszcze mleczko Dermaclay z mondebio http://www.mondebio.co.uk/organic-co...0ml/15264.html, dzieciaka nim myję i sama używam, ale biorę tylko przy okazji % na wysyłkę.
Stary 2017-07-17, 10:53   #2814
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Persefona_12 Pokaż wiadomość
W Douglasie jest promocja -20% na kosmetyki azjatyckie. Także na Benton
Dziękuję
Stary 2017-07-17, 11:21   #2815
mariolasl
Zakorzenienie

[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;75544596]A ten http://www.skin79-sklep.pl/produkt/73996-benton-fermentation-eye-cream.html?p=1 Bywa w zestawie z serum za 199zł.
Też mam taki sam sposób na zakupy internetowe- robię koszyk i zaglądam po jakimś czasie dziwiąc się, skąd mi przyszło do głowy, że tego akurat potrzebuję
Ale teraz od korektora Emani i rozświetlacza Nourish już się chyba nie wywinę, bo to jest taka wisienka na torcie mojej aktualnej pielęgnacji [/QUOTE]

Dziękuje!
Przymierzam sie do zakupów esencji Bentona na Yes style, wiec przyjrzę sie i temu Bentonowi.
Nie kuś tym Nourish

---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Mam próbkę różanego i niezłe jest, chyba kupię na promo.

A jakie perełki znalazłaś w H&B? Ja tam czasem robię zakupy, ale nie przetestowałam dużo, a to, co najbardziej lubiłam zostało wycofane z irl. sklepu, np. pasta do zębów Comvita, mydła Natur is simple.

U mnie w czołówce jest Alba Botanica https://www.iherb.com/pr/Alba-Botani...z-237-ml/11646, tylko ciężko dostać, czasem jest w tkm, albo zostaje iherb). Od czasu do czasu wracam do żelu Yarden z Boots, ale stosowany za często podsusza http://www.boots.ie/dead-sea-natural...250ml-10046321. Fajne jest jeszcze mleczko Dermaclay z mondebio http://www.mondebio.co.uk/organic-co...0ml/15264.html, dzieciaka nim myję i sama używam, ale biorę tylko przy okazji % na wysyłkę.

Głównie testowalalam Dr Organic i to przeważnie żele do mycia, szampony i odżywki. Skupiłam sie tez na Sukin poprzedniego lata. U mnie H&B jest mały, dużo rzeczy tam nie ma.

Alba Botanica miałam, ale moja naczynkowa cera niezbyt lubiła to mleczko.
Mondebio lubię, ale jakoś na Dermaclay nie patrzyłam. Przyjrzę sie. Dzięki!

Stary 2017-07-17, 18:35   #2816
sylwiusaka
Zadomowienie

Cytat:

Głównie testowalalam Dr Organic i to przeważnie żele do mycia, szampony i odżywki. Skupiłam sie tez na Sukin poprzedniego lata. U mnie H&B jest mały, dużo rzeczy tam nie ma.

Alba Botanica miałam, ale moja naczynkowa cera niezbyt lubiła to mleczko.
Mondebio lubię, ale jakoś na Dermaclay nie patrzyłam. Przyjrzę sie. Dzięki!

A z Sukin trafiłaś na coś fajnego?
U mnie nawet sprawdziło się serum Super Greens na wiosnę, krem do twarzy z linii podstawowej jest kiepski dla mnie i zużywam do rąk. Miałam jeszcze próbkę odżywki Nourishing od Susabee, bardzo dobra, zwłaszcza pomaga na splątane włosy.
Stary 2017-07-18, 11:08   #2817
beeets
Zakorzenienie

Bardzo jestem zachwyconą moją aktualną pielęgnacją twarzy. Buzia aż tryska zdrowiem .
A stosuję tak:
rano myję buzię żelem ogórkowym EkoKrem,
wklepuję toni Idea Toscana
serum Biofficina Toscana
krem Idea Toscana

Raz w tygodniu peeling Bia Beauty

na noc:
znów buzię myję ogórkowym żelem EkoKrem
wklepuję tonik Idea Toscana
i serum olejowe Lovely Day.

Jestem Naturalna Dusza
Podróże Duszy

Wybierz Zielone z CCL
Stary 2017-07-19, 23:03   #2818
sylwiusaka
Zadomowienie

Na naturisimo jest -40 do 22. 07. na kosmetyki Madary
https://www.naturisimo.com/index.cfm?nme=mad
Stary 2017-07-20, 22:37   #2819
Sicilia
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo jestem zachwyconą moją aktualną pielęgnacją twarzy. Buzia aż tryska zdrowiem .
A stosuję tak:
rano myję buzię żelem ogórkowym EkoKrem,
wklepuję toni Idea Toscana
serum Biofficina Toscana
krem Idea Toscana

Raz w tygodniu peeling Bia Beauty

na noc:
znów buzię myję ogórkowym żelem EkoKrem
wklepuję tonik Idea Toscana
i serum olejowe Lovely Day.
Cały czas się zastanawiam nad tą Idea Toscana. Miałam nawet jakąś próbkę kremu, ale już nie pamiętam, czy był fajny. Teraz znowu mnie zachęciłaś

naturalnie proste
Sicilia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-20, 23:18   #2820
Miramej
Zakorzenienie

[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;75526301]Dostałam od Sylwiusaki (kolor medium).[/QUOTE]

, myślałam, że w sklepie jakimś da się zdobyć

Cytat:
Jeszcze nie zrobiłam. Myślę, że w przyszłym miesiącu będę testować.
Czekam na opinię w takim razie

H. MacLeod

.
Miramej jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości