|
|||||||
| Notka |
|
| Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII
Wykończyłam dwa kosmetyki Avalon Organics. Nie wrócę do nich, nie polubiłam ich.
Olejek do mycia bardzo mnie szczypał w oczy. Żel jest dla mnie za mocny, mam uczucie suchej i ściągniętej twarzy. Mogłam używać tylko co jakiś czas, gdy moja twarz wymagała naprawdę porządnego oczyszczenia. Opanowuje się przed kolejnymi zakupami. Mam jeszcze samoróbke olejku mającego oraz żel z Balance me. Kupię zapewne płyn myjący z Kivvi, który mi polecałyście, a z olejku albo Resibo, który miałam i lubię lub Whamisa, który mnie kusi. Nie chce mieć dużych zapasów, bo moc przerobową mam ograniczona. Kilka lat temu dzięki lekturze tego wątku oraz rozmaitych blogów miałam roczny zapas kosmetyków i niekomfortowo się z tym czułam. Zapasy mam tylko kosmetyków włosowych, bo zarówno ja, jak i reszta rodziny zużywa ich dużo. Chętnie spróbowałabym tych peelingów enzymatycznych z e-naturalnie, ale wysyłka ciut droga do mnie, a nie mam potrzeby kupować nic innego z ich asortymentu. Teraz mam maskę enzymatyczna Ava, praktycznie końcówkę i chyba wrócę do peelingu Sylveco, a z zakupy z e-naturalnie musza poczekać, aż bedą w Polsce. IMG_1500148280.542398.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2792 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze zbiory kosmetyczne - pielęgnacja naturalna, ekologiczna - CZĘŚĆ XIII
Dzisiaj byłam w moim ulubionym markecie spożywczym i widzę, ze rozszerzają asortyment kosmetyków naturalnych. Nie miałam czasu przejrzeć wszystkich składów, ale zrobiłam na szybko fotki.
Docelowo chce ograniczyć zakupy internetowe i wybierać to, do czego mam dostęp stacjonarnie. IMG_1500148468.237774.jpg IMG_1500148480.235683.jpg IMG_1500148491.853073.jpg IMG_1500148503.687790.jpg IMG_1500148519.238490.jpg IMG_1500148533.533742.jpg IMG_1500148547.276267.jpg IMG_1500148559.877926.jpg IMG_1500148573.197218.jpg IMG_1500148584.929640.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
IMG_1500148710.856117.jpg
IMG_1500148724.254842.jpg IMG_1500148737.455724.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2794 | |
|
Konto usunięte
|
Bardzo proszę
; wg mnie jest jeszcze lepszy od Pixie Cytat:
![]() Ostatnio zasadzam na ten rozświetlacz do twarzy Nourish z ostatniego zdjęcia, bo właśnie mam próbkę i doskonale sprawdza się pod łukiem brwiowym (kiedyś miałam taki cudny cień Guerlaina i on mi go bardzo przypomina), ale 30ml to sporo i dlatego poluję na miniaturkę
Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 Czas edycji: 2017-07-15 o 23:38 |
|
|
|
|
#2795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I jeszcze myśle o Purobio Sublime, bo mam ochotę w końcu coś wypróbować tej marki. |
|
|
|
|
#2796 | |
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
![]() A fotki ze sklepu aż dech zapierają
|
|
#2797 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;75520836]Bardzo proszę
; wg mnie jest jeszcze lepszy od Pixie Wow! To teraz będziesz tam chyba spędzać dużo więcej czasu ![]() Ostatnio zasadzam na ten rozświetlacz do twarzy Nourish z ostatniego zdjęcia, bo właśnie mam próbkę i doskonale sprawdza się pod łukiem brwiowym (kiedyś miałam taki cudny cień Guerlaina i on mi go bardzo przypomina), ale 30ml to sporo i dlatego poluję na miniaturkę [/QUOTE]Czas chętnie tam spędzę, tylko muszę wybrać sie bez dziecięcia większego lub mniejszego Temu Nourish przyjrzę sie bliżej jesieni, bo teraz cerę mam ładna, lekko opalona i używam tylko pudru transparentnego. Nawet malować mi się nie chce, tylko tuszuje rzęsy i podkreślam brwi. To sie jednak po lecie zmieni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:36 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
Nie celowałam, bo z mleczek używam różanego dr Organic chyba od dwóch lat Chciałam wtedy koniecznie żel i olejek myjący, no i nie wyszło. Poza tym była promocja w Holland&Barrett Tak, to mleczko z witamina C mam na liście, kończę właśnie kolejna butle Dr Organic, wiec chętnie spróbuje czegoś dla odmiany. Mnie samej aż się oczy zaświeciły, bo asortyment mojego eko sklepu oraz H&B mam już opatrzony i przetestowany (to, co mnie interesuje oczywiście). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też wyszłam z rocznych zapasów. Też się z tym źle czułam. Na szczęście udało mi się dojść do ładu i skończyć zakupoholizm. Sklep fajny. jest w czym wybierać.
|
|
#2800 | ||
|
Zakorzeniona Zmorah
|
Cytat:
Cytat:
Fajnie jednak, że są zadowolone osoby.
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2802 |
|
Zakorzenienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;75517546]Ja mam teraz próbkę Emani i jest bossski...
Nie wchodzi w załamania- doskonale się stapia ze skórą i nieźle, a właściwie to dobrze kryje susabee, gdzie dorwałaś próbkę? I w jakim kolorze?
|
|
#2803 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2804 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O tak, moc tego wątku jest wielka ![]() Teraz robię sobie listę tego co kupiłam, ile wydałam i co zużyłam w danym miesiącu. Wtedy czuje, ze panuje Na szaleństwo zakupowe pozwalam sobie tylko przy mega promocjach czy wyprzedażach, ale tez tylko tych kosmetyków, które używam, lubię i wiem, ze je zużyje. Ostatnio tak popłynęłam ba wyprzedaży Balance me, ale kremy do rak, żele pod prysznic, balsamy do ciała były po £1! Wszystkie je lubię i z przyjemnością używam. Mam tez ustalony limit cenowy na konkretny rodzaj kosmetyku ![]() Nowości kuszą, chce się testować, ale doszłam do wniosku, ze lepiej zostać przy kilku kosmetykach, które mi sluza i ewentualnie je rotować. Ostatnie 2-3 lata używałam dużo pielęgnacji do twarzy z Antopodes i Sukin, bo dostanę ja u mnie stacjonarnie i moge przetestować. Na wiosnę zrobiłam sobie przerwę od tych kosmetyków i zamówiłam Make me bio. I jest tak sobie. Kilka rzeczy od nich polubiłam, np ich hydrolat różany, czy puder myjący, ale kremów już tak bardzo nie polubiłam. Tzn miałam lepsze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- [QUOTE=Korah;75523956]Ja to różane Dr Organic niedawno zużyłam, bardzo lubiłam Szkoda, bo to fajne kosmetyki, z większości byłam bardzo zadowolona. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() U mnie pomogło niechodzenie do tk maxx przez jakiś czas. Tam wydawałam krocie i choć nie żałuję, bo poznałam masę fajnych marek, to jednak musiałam to ukrócić. Teraz jest bardzo dobrze. I jeszcze z perfumami sobie dałam spokój, bo to też mi przeszkadzało, a teraz mam same naturalne zapachy i jest tak jak chciałam. Żadne kosmetyki mi się nie walają po domu i po szafkach, jak dawniej.
|
|
#2806 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
- do tego właśnie dążę, ale przypuszczam, że zajmie mi to jeszcze trochę czasu ![]() Dylemat jest taki, czy szukać wciąż coraz lepszych formuł, czy pozostać przy już sprawdzonych- do niedawna dominowała opcja pierwsza, ale od kiedy jestem zadowolona ze stanu skóry, skłaniam się powoli ku tej drugiej, bo przypuszczam, że wreszcie trafiłam na właściwą pielęgnację, która podoba się mojej skórze- wreszcie coś zaiskrzyło między nimi, dzięki czemu jestem zadowolona z efektów. A stało się to prawdopodobnie za przyczyną powrotu do starej, sprawdzonej już formuły serum/odżywki Miessence do skóry dojrzałej oraz nowych nabytków czyli toników w sprayu Whamisa i zestawu Benton Fermentation Essence + krem pod oczy, który jest dość lekki, ma sporą pojemność (jak na krem pod oczy), co przysparza mu wydajności, dlatego stosuję go na całą twarz no i efekty są widoczne gołym okiem- wreszcie jest to "WOW". Właśnie kończę ten zestaw i szykuję się na następny, ale w sklepie skończyła się akurat promo ![]() ![]() Edit. Jeszcze na noc dokładam czasem sera Antipodes- Worship i Joyous. Edytowane przez 9d7b7132c96a8dd7d39f4ca1b65b4d26fef991fe_65a5443115010 Czas edycji: 2017-07-16 o 18:16 |
|
|
|
|
#2807 |
|
Zadomowienie
|
Od kilku dni testuję żel enzymatyczny Vianka i jestem zadowolona. Ładnie wygładza buzię, myje delikatnie i najczęściej używam rano, ale też i wieczorem do drugiego mycia, pachnie przyjemnie. Nie jest to oczywiście peeling, ale coś tam delikatnie złuszcza. Fajny, no i nie kosztuje dużo.
|
#2808 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gorzej mi idzie ze sklepami internetowymi, tam nie powinnam zagladac :brzydal. Od pewnego czasu jednak wrzucam rzeczy do koszyka i wracam do nich po kilku tygodniach. Zazwyczaj okazuje sie, ze juz nie chce tych rzeczy lub po przejrzeniu mojej listy zuzyc/zakupow okazuje sie, ze nie potrzebuje w tym momencie, moze za 2-3 miesiace ![]() [1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;75534321] - do tego właśnie dążę, ale przypuszczam, że zajmie mi to jeszcze trochę czasu ![]() Dylemat jest taki, czy szukać wciąż coraz lepszych formuł, czy pozostać przy już sprawdzonych- do niedawna dominowała opcja pierwsza, ale od kiedy jestem zadowolona ze stanu skóry, skłaniam się powoli ku tej drugiej, bo przypuszczam, że wreszcie trafiłam na właściwą pielęgnację, która podoba się mojej skórze- wreszcie coś zaiskrzyło między nimi, dzięki czemu jestem zadowolona z efektów. A stało się to prawdopodobnie za przyczyną powrotu do starej, sprawdzonej już formuły serum/odżywki Miessence do skóry dojrzałej oraz nowych nabytków czyli toników w sprayu Whamisa i zestawu Benton Fermentation Essence + krem pod oczy, który jest dość lekki, ma sporą pojemność (jak na krem pod oczy), co przysparza mu wydajności, dlatego stosuję go na całą twarz no i efekty są widoczne gołym okiem- wreszcie jest to "WOW". Właśnie kończę ten zestaw i szykuję się na następny, ale w sklepie skończyła się akurat promo ![]() ![]() Edit. Jeszcze na noc dokładam czasem sera Antipodes- Worship i Joyous.[/QUOTE] Jaki krem pod oczy tak ci sluzy? Sera Antipodes uwielbiam Cytat:
|
|
#2809 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Bywa w zestawie z serum za 199zł.Też mam taki sam sposób na zakupy internetowe- robię koszyk i zaglądam po jakimś czasie dziwiąc się, skąd mi przyszło do głowy, że tego akurat potrzebuję ![]() Ale teraz od korektora Emani i rozświetlacza Nourish już się chyba nie wywinę, bo to jest taka wisienka na torcie mojej aktualnej pielęgnacji
|
|
|
|
|
#2810 |
|
Zadomowienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;75544596]A ten http://www.skin79-sklep.pl/produkt/73996-benton-fermentation-eye-cream.html?p=1
Bywa w zestawie z serum za 199zł.[/QUOTE] W Douglasie jest promocja -20% na kosmetyki azjatyckie. Także na Benton
|
|
|
|
#2811 |
|
Zadomowienie
|
Jeszcze nie zrobiłam. Myślę, że w przyszłym miesiącu będę testować.
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;75517546]Ja mam teraz próbkę Emani i jest bossski... Nie wchodzi w załamania- doskonale się stapia ze skórą i nieźle, a właściwie to dobrze kryje Zgadzam się I kolor (medium) bardzo naturalnie wygląda.
|
#2812 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam zamówienie na Cocolicie, zamówiłam mi.in. masło i spray po opalaniu Nacomi. Jestem ich bardzo ciekawa, mam tylko nadzieję, że będzie okazja je wypróbować
|
#2813 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jakie perełki znalazłaś w H&B? Ja tam czasem robię zakupy, ale nie przetestowałam dużo, a to, co najbardziej lubiłam zostało wycofane z irl. sklepu, np. pasta do zębów Comvita, mydła Natur is simple. Cytat:
|
|
#2814 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#2815 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;75544596]A ten http://www.skin79-sklep.pl/produkt/73996-benton-fermentation-eye-cream.html?p=1
Bywa w zestawie z serum za 199zł.Też mam taki sam sposób na zakupy internetowe- robię koszyk i zaglądam po jakimś czasie dziwiąc się, skąd mi przyszło do głowy, że tego akurat potrzebuję ![]() Ale teraz od korektora Emani i rozświetlacza Nourish już się chyba nie wywinę, bo to jest taka wisienka na torcie mojej aktualnej pielęgnacji [/QUOTE]Dziękuje! Przymierzam sie do zakupów esencji Bentona na Yes style, wiec przyjrzę sie i temu Bentonowi. Nie kuś tym Nourish ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ---------- Cytat:
Głównie testowalalam Dr Organic i to przeważnie żele do mycia, szampony i odżywki. Skupiłam sie tez na Sukin poprzedniego lata. U mnie H&B jest mały, dużo rzeczy tam nie ma. Alba Botanica miałam, ale moja naczynkowa cera niezbyt lubiła to mleczko. Mondebio lubię, ale jakoś na Dermaclay nie patrzyłam. Przyjrzę sie. Dzięki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2816 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A z Sukin trafiłaś na coś fajnego? U mnie nawet sprawdziło się serum Super Greens na wiosnę, krem do twarzy z linii podstawowej jest kiepski dla mnie i zużywam do rąk. Miałam jeszcze próbkę odżywki Nourishing od Susabee, bardzo dobra, zwłaszcza pomaga na splątane włosy.
|
|
#2817 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo jestem zachwyconą moją aktualną pielęgnacją twarzy. Buzia aż tryska zdrowiem .
A stosuję tak: rano myję buzię żelem ogórkowym EkoKrem, wklepuję toni Idea Toscana serum Biofficina Toscana krem Idea Toscana Raz w tygodniu peeling Bia Beauty na noc: znów buzię myję ogórkowym żelem EkoKrem wklepuję tonik Idea Toscana i serum olejowe Lovely Day.
|
#2818 |
|
Zadomowienie
|
Na naturisimo jest -40 do 22. 07. na kosmetyki Madary
https://www.naturisimo.com/index.cfm?nme=mad
|
#2819 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=9d7b7132c96a8dd7d39f4ca 1b65b4d26fef991fe_65a5443 115010;75526301]Dostałam od Sylwiusaki
(kolor medium).[/QUOTE]![]() Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biochemia kosmetyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.

; wg mnie jest jeszcze lepszy od Pixie 

Fajnie jednak, że są zadowolone osoby.

- do tego właśnie dążę, ale przypuszczam, że zajmie mi to jeszcze trochę czasu