|
|
#1321 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Egzamin na prawo jazdy - pytania, relacje, trzymanie kciuków ;) cz. II
|
|
|
|
#1322 |
|
Zakorzenienie
|
A ja gdzieś przeczytałam że trzeba zgłosić się cztery dni robocze przed egzaminem (udało mi się opanować nerwy i cokolwiek znaleźć
) Cytat z jakiegoś forum: "Zmiana terminu egzaminu bez konieczności wnoszenia dodatkowej opłaty może nastąpić najpóźniej w czwartym dniu roboczym poprzedzającym dzień egzaminu, a w udokumentowanych przypadkach losowych nie później niż w dniu poprzedzającym egzamin." Kopiuję z jakiejś innej strony (nie rozumiem o co tu chodzi Jak to, trzeba coś dopłacać?):"Pytanie: Nie będę mógł przyjść na egzamin w wyznaczonym terminie. Odpowiedź: W przypadku nieprzystąpienia do egzaminu państwowego na prawo jazdy opłatę za egzamin (w przypadku planowania następnego terminu) zwiększa się o 50%." A na stronie mojego WORDA znalazłam: "W przypadku nie zgłoszenia się na egzamin w wyznaczonym terminie przed wyznaczeniem kolejnego egzaminu - osoba wnosi opłatę stanowiącą 50% opłaty za egzamin." Na pewnej stronie doczytałam, że to zależy od WORDA czy przełożą, czy nie, i to oni ustalają, w jakim terminie można to zrobić. Niestety na stronie mojego ośrodka nic na ten temat nie ma. Pozostaje tylko się dowiadywać.
|
#1323 |
|
Konto usunięte
|
Aga79, Karteluszka, Sylvia90 - ale mocna ekipa: trzymam kciuki za powodzenie jutro na egzaminie
![]() Jeanne90 najlepiej zadzwoń lub przejdź się do Twojego WORDa i spytaj kiedy najpóźniej możesz przełożyć termin egzaminu bez konsekwencji finansowych i będziesz miała jasność Tak swoją drogą to jak masz dowód obiecany na 27.05 to powinnaś do tego czasu rzeczywiście go już mieć. Tak że zadzwoń do WORDa i jak Ci powiedzą że to są np. cztery dni przed egzaminem, czyli akurat byłby 27.05, to spróbuj zadzwonić 26-27.05 do urzędu miasta czy dowodzik już jest ... Ja co prawda musiałam przekładać termin egzaminu ale to było ponad miesiąc przed tym terminem, tylko po prostu powiedziałam że wyjeżdżam i nie chcieli na to żadnego potwierdzenia, pisma czy czegoś w tym stylu, jedyne co straciłam to czas ... Edytowane przez 72f264f1cd165e2b94e38888adc60ec5afe5a0b8_658382a5e67ad Czas edycji: 2008-05-13 o 20:56 |
|
|
|
#1324 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1325 |
|
Zadomowienie
|
Jeanne90
Zaloże sie o milion, że nie trzeba nic dopłacać. Na pewno musisz kilka dni przed egzaminem zgłosic jak chcesz przełozyc, bo jak dzien przed to juz przepada. W niektorych jest tak, ze jak nie zgłosisz sie to nast razem płacisz tylko 50% alechyba nie wszedzie.W każdym razie nie czytaj po forach bo tam rozne bzdury pisza ja juz sie nie raz tak naciełam zeprzeczytałam cos głupiego i uwierzyłam. Należy pytac tylko w sprawdzonych źródłach. Nie musisz isc do wordu, moze zadzwon lub napisz maila?Ja kiedys o cos maila napisałam i mi szybko odpisali. btw teraz sie czeka na dowod az 5 tygodni? mi wyrobili chyba w dwa
|
|
|
|
#1326 |
|
Zakorzenienie
|
Dusia2704, angelkaa, kosmiteczka: Dzięki za odpowiedzi
![]() Mam zamiar dowiedzieć się jakie są przepisy w WORDZie w związku ze zmianą terminu, właśnie płodzę maila, ale wątpię czy otrzymam odpowiedź, więc pewnie będę musiała zadzwonić Co do dowodu - jutro przejadę się do urzędu gminy żeby się dowiedzieć, czy może dowód już jest. Telefonicznie nic mi nie powiedzą - ot, polska biurokracja![]() Kosmiteczka - Tobie wyrobili w dwa tygodnie ponieważ nie musieli niczego nigdzie wysyłać, bo mieszkasz w W-wie. U mnie muszą wszystko przesyłać do stolicy, stąd tyle się czeka
|
#1327 |
|
Zadomowienie
|
faktycznie zapomnialam ze wszystko idzie poczta a ona nawala:/
ja tez myslalam ze maile raczej ignoruja ale milo mnie zaskoczyli bo odpisali
|
|
|
|
#1328 |
|
Zakorzenienie
|
Ale skoro powiedzieli "po 5 tygodniach do odbioru" to chyba można im wierzyć? Wiedzą chyba, jaka jest sytuacja?
|
#1329 |
|
Zadomowienie
|
mnie sie wydaje, ze oni podaja MAKSYMALNY czas jaki to powinno zając...
|
|
|
|
#1330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki za znoszenie mojego marudzenia...
|
|
#1331 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7537836]Nie, no szok, po prostu nie do wiary
A Ty jeszcze z nim jeździłaś po usłyszeniu takiego hasełka ???[/QUOTE] Jak nie zdałam to zrobiłam sobie roczną przerwę niedługo powracam.[1=d45d073d235b2c61bfba836 ad9283865b35be1e1_67da090 142ca2;7538278]O matkoo, po takich tekstach to bym napewno go zmienila albo na zlosc mu zdala, ze nie wierzyl, a sie udalo i takie amlutkie pytanko kiedy masz egzmin, bo chyba nie doczytalam, a chce zapisac![]() [/QUOTE] Nie mam jeszcze terminu,musze sobie najpierw jazdy wykupioć, zaklepać termin na teorię a dopiero poźniej praktykę. Mam rok przerwy w jeżdżeniu : o więc długa droga przede mną... |
|
|
|
#1332 |
|
Zakorzenienie
|
Załóż się ze mną. please!!! Milion mi się przyda
. Bo u mnie w WORDZIE dopłaca się do następnego terminy 50% ceny praktyki. I jestem tego pewna na 100%, bo czynił to chłopak stojący przede mną w kolejce. A jeśli o dowód chodzi, to ja miałam zmianę, jak zdawałam na studia. Miałam takie zaświadczenie specjalne. Po nowy poszłam po 3 tyg., a okazało się, że on już był po 10 dniach od złożenia wniosku. Trzymam kciuki za zdające jutro.
|
#1333 |
|
Raczkowanie
|
Też trzymam kciuki za zdające w dniu jutrzejszym. Powodzenia dziewczyny i napiszcie od razu jak Wam poszło.
|
|
|
|
#1334 |
|
Raczkowanie
|
ja również trzymam mocno
Na pewno się uda ! ps. co do dowodów osobistych to mój był juz po 3 tyg.Nie dzwoniłam nawet tylko sprawdzałam na stronie rodzimego urzędu miasta
12.04.2008 godz 10:00 zdałam PRAWKO na 23.04.2008 prawo jazdy do odbioru w urzędzie 24.04.2008 godz 10:00 odebrane prawko śmigam sobie |
|
|
|
#1335 |
|
Zakorzenienie
|
Trzymam kciuki
Dajcie znać jak Wam poszło
|
#1336 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety u mnie nie ma takich rarytasów i sprawdzać sobie nie mogłam :P hmm wniosek o dowód złożyłam w dniu urodzin, 17 maja, a 23 maja już dowód był wyrobiony (data produkcji ) w sumie trzeba chyba tak liczyć, że tydzień na wyrobienie, i około 1,5 tygodnia na dostarczenie. więc myślę, że w ciągu tych 5 tygodni dowód na pewno się pojawi moim zdaniem możesz iść nawet wcześniej ;pno ale to też zależy już od urzędu ;p i ilości zgłoszeń ;p |
|
|
|
|
#1337 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() u mnie mozna polowe kasy odzyskac a tu sie jeszcze doplaca
|
|
|
|
|
#1338 |
|
Raczkowanie
|
to jest tak ze jesli napisze sie do dyrektora swojego wordu z wyjasnieniem to mozna odzyskac kase jesli pismo zostanie pozytywnie rozpatrzone, a jesli np sie w ogole sie nie przyjdzie to kasa przepada i wpis "egzamin niezdany"
|
|
|
|
#1339 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7545289]Aga79, Karteluszka, Sylvia90 - ale mocna ekipa: trzymam kciuki za powodzenie jutro na egzaminie
![]() ...[/QUOTE] Cytat:
Przydaly się bo ZDALAM! Egzaminator strasznie slużbowy ale całkiem sympatyczny więc mocno mnie nie stresowal![]() Trzymam kciuki za resztę zdających
|
|
#1340 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1342 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
12.04.2008 godz 10:00 zdałam PRAWKO na 23.04.2008 prawo jazdy do odbioru w urzędzie 24.04.2008 godz 10:00 odebrane prawko śmigam sobie |
|
|
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulejszyn!
|
|
|
|
|
#1344 |
|
Zakorzenienie
|
Aga79, gratuluję
![]() Byłam dzisiaj w Urzędzie Gminy. Mój dowód ma być pod koniec następnego tygodnia. Dowiedziałam się też, że można dowiadywać się telefonicznie. Wcześniej mówili że nie można Czyli, jak dobrze pójdzie, egzaminu nie będę musiała przekładać
|
#1345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odbierzesz dowodzik, a za następne kilka tygodni prawko
|
|
|
|
|
#1346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba dam na mszę
|
|
#1347 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
spokojnie zdążysz odebrać dowód |
|
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
uwierz w siebie, otwórz szeroko oczy, bądź skupiona i nie jeździj za szybko, ale też nie za wolno. dobierz prędkość taką by wszystko na bieżąco widzieć. zerkaj co jest daleko przed Tobą na drodze, żeby wcześniej wiedzieć co Cię czeka. i nie daj się zestresować!
wszystko zależy od nas samych, nie ma co się nakręcać niepotrzebnie ![]() będę trzymać kciuki ![]() / moja babcia ma 31 maja imieniny :P (jak się nie mylę to wtedy egzamin?:P) / |
|
|
|
#1349 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=72f264f1cd165e2b94e3888 8adc60ec5afe5a0b8_658382a 5e67ad;7552181]no widzisz, niepotrzebnie się martwiłaś
spokojnie zdążysz odebrać dowódKazała zgłosić się w piątek... Skoro tak powiedziała, to chyba normalnie pracują (mam nadzieję ). Będę się dobijać aż do skutku![]() Ech powolutku staram się oswoić z myślą, że to już za kilkanaście dni... Strasznie mnie to przeraża ![]() Cytat:
Jutro się chyba przejdę do apteki po jakieś ziółka na uspokojenie Powiedz babci, żeby trzymała kciuki
|
|
#1350 |
|
Zadomowienie
|
jeśli moge cos polecic, to polecam persen. mnie z natury bardzo stresuja takie sytuacje i 3 razy jak podchodziłam noga latała mi ze strachu na sprzegle i mialam tak zaschniete w gardle, ze nie moglam przełknąć sliny. Rece mi sie trzesly. za 4 razem wzielam persen, poszłam, wyczekałam spokojnie na swoja kolejke, po czym zdalam bez wiekszych problemów. Zjadlam rowniez tabletke przed ustna matura z polaka- efekt- 20/20. znajomy tez brał przed egzaminem i jemu tez pomoglo. Moze Tobie tez pomoze
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Auto Marianna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

moze nie zupełnie. Ale nie trzeba 
Jak to, trzeba coś dopłacać?):

niedługo powracam.