Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! 2 - Strona 20 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-14, 17:01   #571
nabuko
Zadomowienie

GG do nabuko
Dot.: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! 2

Dziewczynki, dzięki za komplementy brzusio się od nich zarumienił
JAroszania, gratuluję pięknego synka No proszę, jak nas czasem NFZ może zadziwić
nabuko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 17:23   #572
Dorotka@
Zadomowienie

Jaroszania, gratuluję Antosia...przystojniak z niego,że głowa mała.
Stary 2008-05-14, 17:25   #573
Lija28
Raczkowanie

GG do Lija28

Nabuko - no piekny masz brzusiu!!!

Jaroszania - cudny ten Twoj maluszek i jaki dziubek zrobil, chyba buziaka przesylal mamusi?

Dzieki dziewczynki za wszystkie kciuki - to juz jutro albo az jutro...

Pozdrawiam
Lija28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 17:26   #574
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

dziekuje!

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 17:50   #575
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Jaroszania gratuluję serdecznie! Antoś na zdjęciu boski! Taki całuśny... Ahhh żeby tak wyglądały wszystkie placówki zdrowotne w Polsce. Miałaś szczęście w nieszczęściu, że tam trafiłaś. Najważniejsze, że wszystko jest w porządku, a Antoś zdrowy i sliczny.
anuhaaaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 18:07   #576
Amaretta
Rozeznanie

GG do Amaretta
Re: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! 2

No to masz Hanka nagrode za spotkanie z gburem. Mały ci buziaka posyła na tym zdjeciu jak nic. Sliczny chłopaczek. Wdał sie w mame.
Amaretta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 18:18   #577
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania
Dot.: Re: Wrześniowo-październikowe mamusie 2008!!! 2

Cytat:
Napisane przez Amaretta Pokaż wiadomość
No to masz Hanka nagrode za spotkanie z gburem. Mały ci buziaka posyła na tym zdjeciu jak nic. Sliczny chłopaczek. Wdał sie w mame.
ale czemu Hanka?
anuha dziekuje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-05-14, 18:27   #578
żabulka21
Rozeznanie

Aniu Antoś jest cudny

Ja odebrałam dzisiaj wyniki morfologii i moczu i okazało się że mam ponad normę leukocytów (norma 4- 11 a ja mam 12,11 ) i troszkę się tym martwię poza tym reszta wyników wszystkie na granicy dolnej normy.Jutro idę do gina i zobaczę co mi powie
żabulka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 18:29   #579
JagnaK
Zadomowienie

Jak to no tak po goralsku Hanka.

Zapraszam na grilla i salatke grecka

Zauwazylyscie ze te nasze ciaze to teraz takie sie realne zrobily, Antosie i inne Julcie takie dzidziusiowate na usg, brzuchy rosna, my juz myslimy o szkole rodzenia, wozkach, juz od tego nie uciekniemy...
JagnaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 18:32   #580
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
Napisane przez żabulka21 Pokaż wiadomość
Aniu Antoś jest cudny

Ja odebrałam dzisiaj wyniki morfologii i moczu i okazało się że mam ponad normę leukocytów (norma 4- 11 a ja mam 12,11 ) i troszkę się tym martwię poza tym reszta wyników wszystkie na granicy dolnej normy.Jutro idę do gina i zobaczę co mi powie
dziekuje
nie masz sie czym martwic. to tylko troszke wykracza poza norme. ja mam ze 3 takie pozycje, ze albo troche za malo albo za duzo. gdybys miala 20-30 to ok, rozumiem, ale tak jest dobrze.

Stary 2008-05-14, 18:33   #581
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
Napisane przez JagnaK Pokaż wiadomość
Jak to no tak po goralsku Hanka.

Zapraszam na grilla i salatke grecka

Zauwazylyscie ze te nasze ciaze to teraz takie sie realne zrobily, Antosie i inne Julcie takie dzidziusiowate na usg, brzuchy rosna, my juz myslimy o szkole rodzenia, wozkach, juz od tego nie uciekniemy...
oj taaak. a ja dzis bylam jeszcze w tym szpitalu polozniczym i widzialam rodzicow wychodzacych ze szpitala z dziecmi albo tych ktorzy dopiero przyjachali ze spakowanymi torbami i zachcialo mi sie rodzic

Stary 2008-05-14, 18:38   #582
goga144
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jaroszania Pokaż wiadomość
oj taaak. a ja dzis bylam jeszcze w tym szpitalu polozniczym i widzialam rodzicow wychodzacych ze szpitala z dziecmi albo tych ktorzy dopiero przyjachali ze spakowanymi torbami i zachcialo mi sie rodzic

heheheh, dobre jaroszaniu : "....i zachciało mi sie rodzic ". Gratuluje udanej wizyty i cudnego zdjęcia z USG
goga144 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 18:46   #583
żabulka21
Rozeznanie

Cytat:

Ja wczoraj byłam w szpitalu i widziałam podejrzanie duzo ciężarówek.Okazalo się że one przyszły do szkoły rodzenia i sama już nie mogę sie doczekać kiedy my zaczniemy
Stary 2008-05-14, 18:50   #584
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

Żabulka, ja na ostatnich badaniach miałam Leukocyty 13.08 i babka powiedziała, że ok, bo to są normy ogólne, a wiadomo, że w ciąży to "rewolucja". Neutrocytów i monocytów też mam za dużo, a limfocytów za mało. Gdzieś czytałam, że w przyroście wagi u kobiety w ciąży do 2kg to dodatkowa krew, więc może stąd te różnice w normach. Nie martw się! Myślę, że najważniejsze, by ilość czerwonych krwinek i hemoglobiny była ok. Bo wtedy anemia, niedokrwistość...
Stary 2008-05-14, 18:57   #585
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Żabulka, ja na ostatnich badaniach miałam Leukocyty 13.08 i babka powiedziała, że ok, bo to są normy ogólne, a wiadomo, że w ciąży to "rewolucja". Neutrocytów i monocytów też mam za dużo, a limfocytów za mało. Gdzieś czytałam, że w przyroście wagi u kobiety w ciąży do 2kg to dodatkowa krew, więc może stąd te różnice w normach. Nie martw się! Myślę, że najważniejsze, by ilość czerwonych krwinek i hemoglobiny była ok. Bo wtedy anemia, niedokrwistość...
a ja mam neuro. i limfo. za duzo ale to sa niewielkie wykroczenia

Stary 2008-05-14, 19:02   #586
żabulka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anuhaaaaaaaaaa Pokaż wiadomość

Dziękuję ulżyło mi strasznie Ja generalnie czuję się świetnie więc trochę mnie te wyniki zaskoczyły ale już nie będę się martwić.Ehhhh jak dobrze że mamy to forum możemy się wygadać i dostać wsparcie

Liatris no dawaj szybko bo czekamy na Twoje wieści
Stary 2008-05-14, 19:03   #587
Dorotka@
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żabulka21 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj byłam w szpitalu i widziałam podejrzanie duzo ciężarówek.Okazalo się że one przyszły do szkoły rodzenia i sama już nie mogę sie doczekać kiedy my zaczniemy
no ja w 27 tyg. zamierzam zapisać się do szkoły rodzenia...też chciałabym znaleźć się wśród ciężarówek, bo normalnie czuję się jak wśród obcych, mam wrażenie że wszyscy gapią się na mój brzuchol...może z zazdrości ?
Stary 2008-05-14, 19:32   #588
żabulka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dorotka@ Pokaż wiadomość
no ja w 27 tyg. zamierzam zapisać się do szkoły rodzenia...też chciałabym znaleźć się wśród ciężarówek, bo normalnie czuję się jak wśród obcych, mam wrażenie że wszyscy gapią się na mój brzuchol...może z zazdrości ?
Ja też mam takie wrażenie że wszyscy się na mnie gapią.Ale w sumie jest to fajne bo jestem strasznie dumna z mojego brzucholka A szkołę rodzenia zacznę dopiero w 30 tygodniu bo z ,,mniejszym stażem'' w taj szkole nie przyjmuja
Stary 2008-05-14, 20:01   #589
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Aniu, ogromnie gratuluję tak udanej wizyty na usg! Antek cudny i już chyba coraz bardziej podobny do Ciebie bo ma taką uroczą buzię ...

Lija, trzymam kciuki mocno za jutrzejsze Twe badanie!!!

Dziewczyny, ja do szkoły rodzenia to już się zapisałam ze 3 tyg temu i od 15 czerwca zaczynam uczęszczać na wykłady tylko kurczę pewnie mi się to zbiegnie z jazdami doszkalającymi na prawko (bo podejrzewam że do lipca zapomnę już jak się jeździ Hehehe żeby mi się tylko prowadzenie samochodu nie pomyliło z przewijaniem dziecka i odwrotnie
izzi jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-05-14, 20:05   #590
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

izzi a gdzie bedziesz chodzila do szkoły rodzenia? i dziekuje. wpadne dzis w samouwielbienie, ze takeigo synka sobie stowrzylam

Stary 2008-05-14, 20:30   #591
agnes23
BAN stały

Fajna wiadomość na zakończenie dzisiejszego dnia. Moja koleżanka urodziła dziś o 5 rano chłopca - Mateusza, rodziła naturalnie 5 godzin. Chłopak jak dąb - 4kg 300 i 59 cm. Wczoraj o 21 zaczęła odczuwać lekkie skurcze, poszła się wykąpciać, ogolić i tak koło 24 mężuś zawiózł ją do szpitala. No i mają swojego pierworodnego

Jaroszaniu, małe sprostowanie co do wczorajszych zakupów body, tak się stało, że ja źle usłyszałam mamę przez telefon i wyszło na to, że kupiłyśmy dwa komplety z zielonymi body, tylko w różnych rozmiarach, ja na 6 miesięcy, a mama na 9. Więc poszłam je dzisiaj szybko wymienić na kolorek żółty. Też słodki A tak poza tym gratuluję pomyślnych badań i głaskanki dla Antosia ode mnie
agnes23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-14, 20:55   #592
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Cytat:
izzi a gdzie bedziesz chodzila do szkoły rodzenia? i dziekuje. wpadne dzis w samouwielbienie, ze takeigo synka sobie stowrzylam
Aniu, zapisałam się na szkołę do szpitala na Madalińskiego. Koleżanka,która tam urodziła córeczkę w zeszłym roku poleciła mi ten szpital i szkołę rodzenia właśnie tam.
Stary 2008-05-14, 21:04   #593
Liatris
Rozeznanie

uffffffffffffffff dobrnęłam do końca Waszych postów.

No dziewczyny mam ......................... ............piękną córcię zwaną Wincentem

ojciec oszalał. Oczywiście jak gin orzekł, że widzi hamburgera, to tż donośnym głosem, że on już daaaaaaaaaaaaawno wiedział, że będzie córka.

Waży 527 g i miała czkawkę jak gin badał jej serduszko (bije obłędnie).

Zdjęcie postaram się wrzucic zdjecie dzisiaj padam z nog.

dane do listy: Karolina 28 lat; ost @ 14.12.2007 data porodu 20.09 córka
(tż na razie kręci nosem na imię Michalina)
Liatris jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-14, 21:14   #594
izzi
Zadomowienie

GG do izzi

Karolina! No to wielkie gratulacje i witam wśród mam dziewczynkowych A jutro koniecznie prosimy o fotki!!!!
Stary 2008-05-14, 21:27   #595
Wiktorynka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izzi Pokaż wiadomość
Nie pozostaje Wam nic innego jak rebelia w biurze
Heheh ja tam moge dokazywac, bo mnie i tak nie może zwolnić , reszta ma gorzej.

jaroszania - cieszę sie że sprawa z doktorkiem przyjęła taki obrót, nic tylko nie wychodzic z podziwu, że jednak mozna byc ludzkim dla pacjeta

Liatris - gratulacje! Widzę że Michalina planuje sie urodzić na dzień przed Ignacym.
Stary 2008-05-14, 21:45   #596
anah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ninunia Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, ja już wiem że będę miała cesarkę (z powodów zdrowotnych) i nawet się cieszę bo jak czytam to wszystko o porodach, błędach lekarskich i takim nacinaniu to mnie ciarki przechodzą. Będę trzymała kciuki za Was wszystkie rodzące naturalnie.

Witaj Ninunia
Ja jeszcze nie wiem jak będę rodziła, ale cesarka to też nie jest cos po czym mi ciarki nie przechodzą (mój pierwszy poród zakończył sie cesarką). Dni po cesarce w szpitalu sa najgorsze, ból okropny a musisz normalnie funkcjonować, zajmowac się dzidziusiem. Potem w domu jest ciut lepiej, ale nie trwa to kilka dni. Nie chcę Cie straszyć, bo nie o to chodzi, ale ja wcale nie oddycham z ulga na myśl, ze być może będe miała cesarkę. Obydwu rozwiązań porodu boje sie ogromnie.

Cytat:
Napisane przez nabuko Pokaż wiadomość
Ps. zdjęcia są tam pomazane, że aż poszłam sprawdzić lustra do łazienki i to nie lustra więc chyba przez lampę
Piękny brzuszek, taki lekko spiczasty

Pozdrawiam Was wszystkie bardzo mocno

Kurczę, ciągle brak mi czasu i energii na czytanie tego wątku a tu tyle się dzieje.
Jutro wybieram się z rana na badania. Nie wiem jak przeżyję przesunięcie śniadania na późniejsza porę
anah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 06:31   #597
magflieg
Zadomowienie

GG do magflieg

Liatris gratuluje Miachalinki

Ja tak naprawde już nie moge doczekać się września jak będziemy tu sprzedawać newsy co kto urodził, jakiej w końcu płci, fotki realne no i wogóle ale będzie super. może na roczek naszych maluch zrobimy zlot czarownic?

Ja jutro ide sprawdzić na najnowszej techonologi 4Dczy faktycznie dziewucha bo cała rodzina nie wierzy lekarzowi twierdzą że zupełnie inaczej wyglądam niż w pierwszej ciąży, i to na pewno chłopiec, wszyscy się uparli i mówią do brzucha "on". Kurcze współczuję Emilce

Redukcja...
Siłownia x 5
Jogging x 4
magflieg jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-05-15, 08:49   #598
żabulka21
Rozeznanie

Liatris gratulacje!!!!

No to teraz babki są w przewadze.No i dobrze dla nas Aniu bo nasze chłopaki będą mieli w czym wybierać
Stary 2008-05-15, 08:53   #599
GoniaJ
Rozeznanie

GG do GoniaJ Wyślij wiadomość przez MSN do GoniaJ Wyślij wiadomość przez Yahoo do GoniaJ Send a message via Skype™ to GoniaJ

Haha no to biedna Emilka musi udowodnic wszystkim ze ma pipuszke a nie ptaszka. Ja ide do lekarza w piatek, ale niestety bedzie znow bez usg, ale po piatkowej wizycie zapisuje sie na usg 4D bo jak dizdzi nie zobacze w najblizszym czasie to zwarjuje nie mialam usg przez 2 miesiace, dzidzia zmienila sie pewnie tak bardzo a ja nawet nie jestem w stanie tego zobaczyc
Troszke sie stresuje bo mam miec robione badania wykluczajace jakies choroby (enetyczne itd) wiec prosze trzymajcie kciuczki.

LITARIS gratuluje corci, u mnie cala moja rodzinka mowi ze bedzie dziewusia nazywaja ja Zuzia, moj maz nawet mial z nia spotkanie we snie mowil ze sobie rozmawiali hihi. Za to tesciowa i znajomi tutaj mowia ze chlopak...zobaczymy
GoniaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 08:57   #600
anuhaaaaaaaaaa
Zakorzenienie

WRZEŚNIOWO – PAŹDZIERNIKOWE MAMUSIE 2008

IX
1. żabulka21 (Beata, 23 lat) ost.@ 29.11.2007 t.p.06.09.2008 <klik> Szymon
2. Dorotka@ (Dorota, 25 lat) ost.@ 30.11.2007 / t.p. 07.09.2008 <klik> Natalka
3. Champs (Agnieszka, 27 lat) ost.@ 01.12.2007 t.p. 08.09.2008 <klik>
4. magflieg (Magda, 29 lat) ost.@ 01.12.2007 t.p. 08.09.2008 <klik> Emilka
5. JagnaK (Agnieszka, 23 lata) ost.@ 22.11.2007 t.p. 09.09.2008 <klik> Amelka
6. izzi (Iza, 34 lata) ost.@ 04.12.2007 t.p. 11.09.2008 <klik> Pola
7. jaroszania (Ania, 22 lata) ost.@ 05.12.2007 t.p. 12.09.2008 <klik> Antoś
8. misia-26 (Kasia) ost.@ 06.12.2007 t.p. 13.09.2008 <klik>
9. Lija28 (Anetta, 29 lat) t.p. 15.09.2008 <klik> Lily
10. anuhaaaaaaaaaa (Ania, 22 lata) ost.@ 09.12.2007 t.p.16.09.2008 <klik> Julia lub Jaś
11. goga144 (33 lata) ost.@ 09.12.2007 t.p. 16.09.2008 <klik>
12. Liatris (Karolina, 28 lat) ost.@ 14.12.2007 t.p. 20.09.2008 Michalinka
13. Wiktorynka (30 lat) ost.@ 14.12.2007 t.p.21.09.2008 chłopaczek
14. anah (Ania, 32 lata), ost.@ 17.12.2007 t.p. 23.09.2008 <klik>
15. kasieek23 (Kasia, 24 lat) ost.@ 23.12.2007 t.p. 27.09.2008 <klik> Marysia lub Jerzyk
16. Ninunia (25 lat) ost @ 23.12.2007 t.p. 28.09.2008
17. kaolinait (Agnieszka) ost.@ 25.12.2007 t.p. 29.09.2008 <klik> Julia

X
1. 4n3t4 (Aneta, 24 lata) ost. @ 29.12.2007 t.p. 6.10.2008 <klik>
2. sylwia27 (Sylwia, 27 lat) ost @ 28.12.2007 t.p. 6.10.2008 Izabela lub Synek
3. nabuko (Justyna, 26 lat) ost.@ 03.01.2008 t.p. 10.10.2008 <klik> Tosia/Pola lub Filipek
4. Mylka (Maria, 26 lat), ost.@ 07.01.2008 tp. 13.10.2008
5. GoniaJ (Gosia, 27 lat) ost.@ 11.01.2008 t.p. 18.10.2008 <klik>
6. Amaretta (Asia, 30 lat) ost.@ 12.01.2008 t.p. 19.10.2008 <klik>
7. agnes23 ost.@ 15.01.2008 t.p. 21.10.2008 <klik>
8. Iwa_iw (Iwona, 26 lat) ost.@ 24.01.2008 t.p. 31.10.2008 <klik> Julia lub Kamil

...

Witam mamuśki!

Liatris gratuluję córeczki! I kawał z niej już babki jest! Ponad pół kilo. Ja też już bym chciał wiedzieć co tam we mnie fika, ale czuję, że ten wstydzioch się nie ujawni

Miałam dziś koszmar straszny... Śniło mi się że jakiś duch mnie ciągnie za głowę i nadgarstek, ale ja go nie widziałam, tylko czułam. Dziecko normalnie mi wibrowało w brzuchu, a ja krzyczałam do tż, ale nie mogłam się wysłowić i tylko jęczałam. Tż się obudził, bo myślał, że to pies jęczy, a to ja byłam i mnie obudził. I okazało, że to on trzymał mnie po prostu za nadgarstek, a drugą rękę miał na mojej głowie... Tak mi serce biło strasznie... a dziecko faktycznie w brzuchu wariowało, pewnie czuło, że mama ma zły sen.

Też mam zamiar się zapisać do szkoły rodzenia, ale ta do której chcę przyjmuje dopiero od 30 tyg, więc mam jeszcze czas. Zajęcia są codziennie od pn do pt przez dwa tygodnie po dwie godziny. Więc 20h i kosztuje 150zł. A jak tam ceny u was?

Zaraz jadę do Tesco po arbuza po podobno kosztuję 2zł/kg. Kupię chyba całego bo ochotę mam straszną!!!!!

Edytowane przez anuhaaaaaaaaaa
Czas edycji: 2008-05-15 o 18:31
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości