|
|
#151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Hm.. nie należę tu do tego wątku ale czytałam go już 2 raz.O Waszej pomocy, przeglądałam zdjęcia Waszych adoptowanych dzieci.Piękne jest to co robicie.Jestem bardzo wrażliwa na los innych ludzi dlatego zainteresował mnie ten wątek.Przepraszam już nie zaśmiecam ale dodam tylko że.. JESTEśCIE WIELKIE !!!!!! PODZIWIAM WAS ZA TO CO ROBICIE
![]()
|
|
|
|
#152 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witaj |
|
|
|
|
#153 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#154 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zapraszamy częściej
|
|
|
|
|
#155 |
|
Zakorzenienie
|
Minęła północ, mamy 15 maja 2008
![]() Moja Mercy obchodzi dzisiaj 3 urodziny ![]() Ale się cieszę Dobranoc. Jutro przydzielę 13 Dzieci
|
|
|
|
#156 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() no i szykujemy się na kolejne porody ![]() słodkich snów, kochani
|
|
#157 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj przydzieliłam te Dzieci
Później te zdjęcia będą na stronie Mamyhttp://seona.fotosik.pl/albumy/432638.html Na razie się żegnam. Idę wybierać mebelki Mam remont w domu
|
|
|
|
#158 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich rodziców. Muszę się pochwalić!
Nazywa się Regina Lungu. Seona oczywiście potwierdzamy adopcję |
|
|
|
#159 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Sto lat Mercy Cytat:
Reginka Janka odwiedzaj nas często
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2008-05-15 o 12:25 |
||
|
|
|
#160 |
|
Rozeznanie
|
ulisia1 - nie pisz, że niektórzy tylko wal z mostu, że ja
![]() Totalnie mi umknęło bo młoda miała zapalenie oskrzeli ![]() ale jeszcze dzis wyślę ![]() a co do niedowiarków to już kiedys pisałam.. Przyznam, że dostałam formularz i zdjęcie jeszcze w zeszłym roku, a niedawno przyszedł "list". Mój M też nie był do końca przekonany - wspiera mnie i akcję, czytał kilka listów i zasugerował, że podobieństwo jest ogromne, listy prawie identyczne do większosc, a dodatkow zwrócił uwagę, że przyszło ksero. Tłumaczyłam, że Mała i Rodzice nie piszą bo może angielskiego nie znają, ze chyba jest jedna osoba która spisuje wszystie (jest taka informacja na końcu) i może faktycznie łatwiej jej wychodzą znane zdania stąd w większości listów zbliżone hasła, opisy, określenia, styl, układ, akapity. A że ksero? No tego to nie umiałam za bardzo wyjaśnic szczerze mówiąc ![]() ![]() Tłumaczenie pomaga. I przed wszystkim nieprzejmowanie się takimi ludźmi. Nikt nie lubi byc oszukiwany, ale do tej adopcji nikogo sie tez nie zmusza. Troche wiary i dobrej woli. Nie może byc tak, że tylko źli ludzie są na świecie
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
Oryginały zostają częśto u Siostry a do nas przychodzi ksero. Z kser też robimy skany, dlatego taka jakość, ale to nie od nas zależy.
Listy piszą wolontariusze lub tamtejsze Dzieci, które znają angielski. Ja dostałam dwa formularze i w sumie niczym się nie różnią prócz daty. Ale to co tam w nich jest napisane przecież przez się nie zmieni Rodzice żyją, rodzeństwo też, data urodzenia ta sama, czym lubi się bawić (od półtora roku tym samym ) co zrobię, że to ulubiona zabawa mojej córki Zdrowie wpisywane jest jako good (to dla mnie najważniejsze) u Taty się pogorszyło tylko![]() Dopiero w listach (też pisane przez wolontariuszy lub starsze Dzieci) wszystko jest wymienione za co dziękuję. I nie wierzę, że Wolontariusz zagląda do spisu rzeczy prowadzonego przez Siostry i zmyśla |
|
|
|
#162 |
|
Raczkowanie
|
Kiedyś ktoś zaproponował, żeby wysyłać do osób, które zgłosiły chęć przystąpienia do adopcji informacje, które wzbudzają najwięcej kontrowersji np. o tym w jaki sposób są pisane listy, że czekamy cierpliwie na informacje i że najszybciej wszystkiego dowiedzą się tutaj, odwiedzając forum w miarę możliwości systematycznie.
|
|
|
|
#163 |
|
Przyczajenie
|
Wszyscy mają zdjęcia tylko ja nie mam
![]() Nawet ostatnio adoptowane dzieci miały zrobione fotki tylko nie moja Agness. Co jest?
If I am not for myself, then who will be for me? And if I am only for myself, then what am I? And if not now, when? (Avot 1:14) |
|
|
|
#164 |
|
Raczkowanie
|
Trzeba było od razu pisać do Mamy
Skąd ona biedna ma wiedzieć co komu brakuje ![]() Wierzę, że niedługo odnajdzie się zdjęcie Twojej córeczki
|
|
|
|
#165 |
|
Przyczajenie
|
No więc pytam
![]() Może gdzieś tam w świecie zawieruszyło się zdjęcie mojej Agness Kanyungulu ?? O formularz nie pytam bo już mi pisaliście że trzeba być cierpliwym
If I am not for myself, then who will be for me? And if I am only for myself, then what am I? And if not now, when? (Avot 1:14) |
|
|
|
#166 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No to ja dwa słowa: ale przecież Ty list to dostałaś w oryginale?????czyż nie???? Czasami rodzice faktycznie dostają ksero listu faktycznie,bo np: 1. pierwszy list został wysłany do innej rodziny,która potem zrezygnowała,aby nie tracić cennych informacji o rodzinie itp wysyłam ksero tego listu, lub 2.dziecko ma dwóch opiekunów,a ja dostaję jeden list,komu wysłać ![]() A druga sprawa to prosze sobie wyobrazić,że jesteście taką dziewczynką Mubangą i macie napisać listy od 20-30-100 dzieci.Czy starczy Wam weny twórczej,żeby każdy list był inny?Najczęściej pisze to wolontariuszka za dziecko. Siostra kiedyś już mówiła ,ze dla tych dzieci czy małych czy dużych pisanie listów to najczęściej sprawa zupełnie,zupełnie nowa,więc nawet jak pisze sam to nie wie co,więc ktos podpowiada "napisz ...."I tak powstają wielo -powtórzeniowe listy. Mam nadzieję,ze ktoś dzieki mojemu wytłumaczeniu choć trochę zrozumie.....,choć trochę zamotałam. |
|
|
|
|
#167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzisiejsze Dzieci, które przyznawałam były dopiero z grupy Dzieci, które przywiozła Siostra Sabina na płycie CD. Twoje Dziecko jest z listy kwietniowej, którą przysłała meilem Siostra. MAMA się pyta kto wysyłał od nas z forum paczkę z Redemtoriss Missio? Niech się skontaktuje z MAMĄ. Chyba Kate Mwale lub Mikrejsza, ale mogłam pomieszać. |
|
|
|
|
#168 |
|
Rozeznanie
|
No to ja widzę,ze Aga to chyba ma ładnie w tej robocie...już sekretarki wynajmuje
Łożyska to jednak łożyska...
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
Bo to pilna sprawa i zaczepiam wszystkich i na gg i na czacie jak widzisz :P
i e-mailuje musze dorwać kogoś z Redemptoris Missio potem wytłumacze wszystko
|
#170 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#171 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
olaboga! co się dzieje?! ![]() trochę powagi, dziewczyny! ![]()
Edytowane przez beautyb Czas edycji: 2008-05-15 o 23:59 |
|
|
|
|
#172 |
|
Raczkowanie
|
Piszę tutaj bo mam problemy z netem i nie wiem, czy e-maile dochodzą, a jak jest tutaj to nie zginie.
MAMA osobiście będę mogła podjechać do Fundacji dopiero w środę (jestem w delegacji i mogę mieć problemy z dostępem do netu, a jak nawet go mam to przerywa co chwilę). Ale, żeby nie marnować czasu znalazłam maila do jednej z koordynatorek Fundacji Redemtoris Justyny. To ona pomogła mi zorganizować wysyłkę środków higienicznych, które zbierałam ze znajomymi i nie znajomymi i to ona dorzuciła jedną paczkę w prezencie. Wysłałam jej informację o darowiźnie oraz naszym problemie. Mam nadzieję, że przy jej pomocy uda się nam to zorganizować. Niestety jutro Fundacja jest czynna do 14 lub 15, a ja w tym czasie mam spotkanie, ale postaram się z nią skontaktować. Prosiłam ją również, aby odpowiedź na naszą prośbę przesłała również do Ciebie (bo cholerka nie wiem, czy do mnie dotrze przez ten net). Mam nadzieję, że Justyna będzie jutro na straży bo to przemiła osoba jest i bardzo bardzo zaangażowana w pomoc. Wydaje mi się jednak, że słowo ostateczne w tej sprawie będzie miał prezes Fundacji i odpowiedź może nadejść dopiero w przyszłym tygodniu bo w weekend centrum wolontariatu i fundacji jest nieczynne. |
|
|
|
#173 |
|
Rozeznanie
|
Przepraszam czy tu biją ?? ![]() No dobra a teraz na poważnie ![]() Drora spokojnie i cierpliwości. Kiedyś na takie informacje czekało się pół roku. To że teraz jest to wszystko o wiele szybciej to tylko zasługa tego że dużo czasu i pracy wkłada to Siostra Jozefa i sztab osób. Ale i tak nie ma możliwości, żeby zaraz po chwili dostać wszystkie informacje i zdjęcie podopiecznego. Więc cierpliwości ![]() KateMwale może to faktycznie dobry pomysł, żeby już od razu tłumaczyć czemu jest jak jest ?? Może dzięki temu dziewczyny unikną przykrych sytuacji. Janka75 witamy w gronie szczęśliwych rodziców Super że się odezwałaś I koniecznie wpadaj częściej ![]() Ieka gratuluję chęci do czytania 3 tomowej powieści pt. "Misja w Zambii - proszę pomóż" "Misja w Zambii - proszę pomóż ! - cz. II" "Misja w Zambii - część III"
|
|
|
|
#174 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
P.S. Co to są łożyska?![]() Dyskusja była nawet o firmach łożysk, ale zacznijmy od początku ![]() To to się MAMIE należy Wychodzę wczoraj zrelaksowana z kina i dostaje smsa- "kto wysyłał paczkę z RM, jakaś dziewczyna od nas z forum, pilna sprawa, ważne, powiedz mi szybko" i 1000000 wykrzykników. Ja miałam prawie zawał, że ktoś się włamał do paczki i podłożył granat Ale sprawa nie jest negatywna Niech MAMA wytłumaczy bo ja jestem niewtajemniczona do końca.Cytat:
![]() A teraz przemówi Siostra Siedzi przy komputerze teraz, niech ktoś wejdzie na czat może jest?"Pani Ewo,posylam pare zdjec z budowy -to co juz jest do teraz zrobione.. Christopher Mwale otrzymal bardzo duuuuuza koperte bombelkowa. Dziekujemy,pozdrawiam i milego dnia zycze. s.Jozefa" "Szczesc Boze!Pani Ewo,oj dzisiaj posiedze dluzej...zaczne od Bonifacego Lubasi ur.5/6/79 w Chapita.Ojciec zmarl.Mama chora.ma starszego brat.Boniface skonczyl juz 12 kl. W styczniu rozpocznie kurs roczny na nauczyciela przedszkola-planujemy Go do naszej Arki ma swietny kontakt z dziecmi i jest dobrym czlowiekiem,ofiarnym.Oto On:" Teraz pytanie kto chce tego przystojnego Nauczyciela z Arki? Czekam do wieczora, bo teraz ide. |
||
|
|
|
#175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Łożysko to takie małe ( i nie tylko) co się kręci w sprzętach agd,(i nie tylko) rolkach ,wszelakich maszynach,kopalniach itp.No słowem wszędzie gdzie się obejrzysz - łożyska,łożyska... ![]() http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%81o...28mechanika%29 Ale fajnie wytłumaczyłam... ![]() A to niewiedziałam ,że pisałam |
|
|
|
|
#176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja już go otrzymałem. Dziękuję za wyjaśnienia i obiecuję, że nie będę już zadawał "dziwnych" pytań
|
|
|
|
|
#177 |
|
Raczkowanie
|
Ufff troszeczkę mi ulżyło chociaż list doszedł
, aaalleeee o paczce nadal ani widu, ani słychu. Zaczekam do końca maja, potem zgłoszę zaginięcie
|
|
|
|
#178 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#179 |
|
Raczkowanie
|
Oj tu zaraz wyjdzie, że coś przeskrobałam
![]() A tu jedynie o kontakt do Fundacji chodziło i pomoc w przesłaniu darowizny dla naszego szpitala. Zresztą MAMA dokładnie zapewne potem napisze jak się sprawy mają
|
|
|
|
#180 |
|
Raczkowanie
|
Dziś kupiłam lalki i gumeczki do włosów dla mojej Rachaelki
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:54.

Ale to ładnie wygląda

Reginka 

Rodzice żyją, rodzeństwo też, data urodzenia ta sama, czym lubi się bawić (od półtora roku tym samym
O formularz nie pytam bo już mi pisaliście że trzeba być cierpliwym