|
|
#2191 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Cytat:
ja tez bym przeczytała opis ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#2192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Gratulacje raz jeszcze!
|
|
#2193 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2194 |
|
MerDer 4ever
|
Anusia śliczna!
Vadi możesz napisac w klubie jakby co ![]() Dużo sił i odpoczywajcie Poprostu skurcze ciagle tak samo :p tzn teraz co 8 min. Pewnie pojde spać i znowu to samo Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2195 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczynu help! Jak całą ciążę nie miałam żadnej infekcji tak teraz o losie swedzi, szczypie, piecze zgroza nie wiem co z tym zrobic 😢 a do tego susza jak na saharze... Mozna pomarzyć o przyjemnosci podczas s... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#2196 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Vadi, współczuję Ci ciężkiego i tak długiego porodu
Pewnie jesteś wykończona fizycznie i psychicznie Byłaś niewyobrażalnie dzielna! To wszystko już za Wami, trzymaj się kochana Teraz dużo sił dla Ciebie na pobyt w szpitalu, szybkiego powrotu do domu i zdrówka dla Tymka! Gratulacje ogromne!!! p.s. Ja też jakby co nie mam nic przeciwko opisowi porodu jeśli będziesz miała na to siłę. Cytat:
Teraz tak sobie myślę, że jeśli znowu zacznie się odejściem wód i nie będzie skurczy za bardzo itd. to zgodzę się na oxy od razu jak zaproponują... Bo boję się żeby za długo to wszystko nie trwało, nie zaczęło spadać tętno itd... Nie wiem czy to dobre myślenie czy nie... Anusia1990 śliczne maleństwo! ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
Współczuję Kciuki żeby szybko przeszło
|
||
|
|
|
#2197 |
|
Zakorzenienie
|
eh... jest nadzieja
|
|
|
|
#2198 |
|
Zakorzenienie
|
Anusia, cudo
![]() Taedio, weź urodz bo już nudno z tymi straszakami Twoimi;p Carolles, mi pomógł lactacyd plus do podmywania i probiotyk dopochwowy (Lactovaginal?). Przemywanie a nawet okłady z szałwii. A na receptę Nystatynę można w ciąży. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2199 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny chciałam jeszcze tylko na szybko dać znać po wizycie (39t4d), że u mnie wszystko zamknięte na cztery spusty. Szyja na oko 3cm (nie miałam mierzonej usg dowcipnym), rozwarcie na opuszek palca.
Na usg wszystko jak najbardziej ok, waga Łucji 3,5kg więc nie ma tragedii ![]() W dniu tp czyli 21.07 mam się stawić rano na ip. W związku z tym, że łożysko i wody są takie na granicy, w piątek będę miała sprawdzone wszystko. Jak będzie ok to lekarz powiedział, że weekend jeszcze w domu, ale w poniedziałek do szpitala pewnie. Jak coś będzie nie tak to zostaje w piątek w szpitalu. Mam przyjechać z walizką na wszelki wypadek już. Jakoś jestem spokojna, wydaje mi się że Łucja wyjdzie równo w tp jak jej starsza siostra, albo rzeczywiście czeka na tego zodiakalnego lwa W każdym razie czas zacząć praktykować więcej S niż tylko moje dotychczasowe 3xS: słodycze, spanie i s*anie Dowiedziałam się dziś, że znajomi przyjaciółki sprowokowali poród tym, że weszli do jakiegoś wieżowca, pojechali windą na ostatnie piętro i wracali schodami Ponoć kluczowe jest przy schodach właśnie schodzenie Także Jon, w którym wieżowcu w razie czego się umawiamy? Aaa i mój bilans wagowy... 15kg na plusie 4-5kg więcej niż w poprzedniej ciąży, masakra
|
|
|
|
#2200 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jesli twoja tesciowa to taki typ jak moja... to nie pozostaje Ci nic innego jak pokłócić sie z nią tak żeby sie obraziła. Bedziesz miec wtedy spokoj. Ale to wersja ekstremalna sposobu na tesciową.. czasem lepiej po dobroci takie sprawy zalatwiac, choc czesto sie nie da. duzo sily Ci życze. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
u mnie w brzuchu 3 dzis czkawka.. i stopy mi.poerwszy raz spuchły! ale.nałazilam sie dzis strasznie. wymoczyłam w lodowatej wodzie z magnezem i troche zeszlo
|
|
|
#2201 | |
|
MerDer 4ever
|
Cytat:
Aa No skoro tak prosisz.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2202 |
|
Wtajemniczenie
|
Vadi swietnie sie spisalas,gratulacje!!!
Ja na noc mlodego ubieram w body z krotkim rekawkiem i na to kocyk cienki chyba ze chlodniej to wtedy dlugi rekaw i legginsy dzis u nas bylo goraco wiec w wozku body i flanela nie lubi jak mu za goraco a przy kp to sie gotujemy we dwoje.Dzis moje dziecko nie placze tylko je i spi a ja nie moge zasnac bo to dla mnie nowosc mimo ze spalam ze 3-4 h wczoraj i nie odsypiam w dzien masakraaaaa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2203 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2204 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety mój mąż za dużo do niej dzwoni i jej opowiada a ta wpierd... się we wszystko. Już mu to powiedziałam że mam dość i życzę sobie troche prywatności ale nie dociera. Mam ochotę spakować sie i wyjść. ---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:14 ---------- Jak mezowi skonczy się tacierzynski to pewnie do mnie zacznie wydzwaniac a do tego sierpien ma wolny bo przedszkole zamkniete wiec chyba ja zablokuje w telefonie a drzwi nie bede otwierać gdyby się pojawiła. ---------- Dopisano o 01:19 ---------- Poprzedni post napisano o 01:17 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2205 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje! Byłaś bardzo dzielna 🏻![]() Cytat:
Cytat:
![]() Witaj w klubie ja mam syry jak balony jak wstaje rano są jeszcze jeszcze , ale jak chodzę to już baniaki aż czuje jak mi się rusza ta skóra napompowana na stopach. Cytat:
Brawa za wizytę 🏻Ja słyszałam ze schodzenie po schodach może spowodować rozejście się spojenia ![]() Eeee 15kg to pikus. Ja miałam 30 ![]() ![]() 15 już mi zeszło. Teraz czekam aż pewnie 5kg zejdzie mi wody po kroplowach a reszta tłuszcz ![]() Cytat:
Eeee do dupy ze Twój Tz tak pepla. Rozumiem ze to jego mama, ale sorry. Ja zawsze mowie Tz nic beze mnie o mnie i Tz dobrze o tym wie. Sam się zreszta przekonał se im mniej jego matka wie tym lepiej się nam żyje. Nawet dziś jak wpadła do nas to zadzwoniła do niej Tz ciotka taka stara dewota co mi kiedyś jak starszak miał 9mcy chciała go bigosem i gołąbkami nakarmić I akurat kp małego i oczywiście teściowa już musiała jej posiedzieć ze ja teraz kp Tz siedzi karmi starszaka ze to ze tamto robimy. Tz powiedział "o patrz raport zdany" Lol . Musisz Tz dosadnie powiedzieć żeby przestał peplac. Emilia - ja po 1cc miałam 4tyg Teraz mi już mało leci. Mi się sączy limfa od środka z rany i jest to uczucie jakby mi odchodziły wody Ogólnie nie rodziłam SN a znów mam pochwę zmasakrowana od cewnika . Jutro mam wizyte u gina i powiem mu ze coś nie tak z moim pęcherzem i cewka . Ja ubieram małego na noc w body lub kaftanik i zawijam go w musline jak kokon i spi tak najlepiej . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Nasze kp to masakra jest. Ja odciagam i daje z butli. Pediatra dziś powiedziała ze dobrze robię , ze odciagam bo kp małego przy niej i przez 20min tylko pociągną kilka razy ze przełkną a reszta to ciumkanie. Nie chce żeby się odwodnil bo jest 38stopni u nas nawet. On mi może 2h wisieć i 5h i muszę isc po laktator bo cycki mam jak skaly. Jak wracaliśmy od pediatry do domu a to jest Ok.40min-1h jazdy to już cyckami mogłam cegły tłuc a kp go dwa razy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Btw mój starszak ma stulejke. Dostaliśmy skierowanie do urologa. Pediatra powiedziała ze to nie jest kwestia zaniedbania tylko tego ze Misiu ma bardzo dużo skory i ze odciąganie nic by nie dało. Poprostu taki typ z niego. Mówiła ze jest taki steryd maść na to ze powoduje jakby ze ta skórka się otworzy ale może się zamknąć w przyszłości znów i ze nie wykluczone ze kiedyś będzie musiał i tak mieć nacięta . Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2206 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Sam trzymaj się tam!
Cytat:
Moja już je 100 -110 mm. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Teraz 6 karmien co 3-4h. W nocy wypada 23:30 i ok 4. Dziś od 23:30 siedzialam do 2. O 3:45 znowu się obudziła. Musiałam oddać mężowi bo nie jestem w stanie butelki utrzymać. Za mało snu. Cytat:
Cytat:
Co 2-3 dni. Ale kupę na bieżąco pod kranem lub w umywalce. O ubiór pytałam dziś lekarke. Podobnie jak Chilli. Żadnej czapki. Chyba, że wieje. Na spacer długi rękaw i jak chłodniej to spodenki. Jak cieplej to nic. Kocyk. Na noc zazwyczaj krótki rękaw i spodenki. W dzień bez. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2207 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale się na męczyłaś, kciuki zechcesz było z górki. Cytat:
Jaka ja ostatnio słaba jestem nic tylko bym spala. Dzisiaj mam wizytę ciekawe co tam. Znowu mi słabe wyniki krwi wyszły ciekawa jestem co mój gin powie na to. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2208 |
|
Zakorzenienie
|
Wilki, brawa za wizytę
zawsze możesz wejść i zejść z tego wieżowca![]() Minini, pierwszy raz Ci spuchły i pewnie nie ostatni bo fala upałów idzie. Kurde ale będzie gorąco w tych szpitalach :/ Chilli, szok dla organizmu że nie płacze:p Darietta, nie myśl w takich czarnych barwach. A co do teściowej to życzę dużo cierpliwości ![]() Apropo spania w stanikach. Śpicie z wkładkami laktacyjnymi czy sam stanik? Samantha, pij dużo pokrzywy to może woda szybciej zejdzie? Biedny Misiu ![]() Meja, a co to znaczy słabe wyniki? Hemo ile? Łukasz coś? Teraz to już dupa myślę, najwyżej po porodzie Ci kroplówkę dadzą. Z racji wczorajszej udanej nocy dziś spałam 12-5. I duuuuupa... P.s. taedio nie obraziłaś się za ten tekst o straszakach ? Urodzisz kiedy będziecie gotowi![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2209 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2210 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz mi sił brak na to jego gadulsto. Czasami wole mamie coś powiedziec niz jemu bo przynajmniej wiem że dalej nie pójdzie w świat. |
|
|
|
|
#2211 |
|
Raczkowanie
|
Ciezko Was nadrobic
![]() U mnie 38t2d, poki co nic sie nie zapowiada a szkoda bo goraco strasznie. Dziecie podobno ma juz 3600 wg usg. Ale moze jest chudsza tylko dluga przenioslam sie juz do rodzicow bo chce rodzic u nich w miescie i umieram z tesknoty za Tz, kotami i psami. Oby Ewcia sie jednak zabrala w miare preznie bo jak sie bedzie panoszyc w apartamencie do sierpnia to ja chyba bede sie turlac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2212 |
|
*sportaddict*
|
No dobrze, skoro chcecie, to dla chętnych
![]() Jak wiecie w poniedziałek o 20.30 zaczęły odplywac mi wody. Przyjęli nas do szpitala, super sala jednoosobowa, opiekę też miałam ekstra, tu zdecydowanie nie mogę narzekać. Pierwsze parę godzin minęło spoko, skurcze rysowaly się wysoko co 3-7 minut, były silne ale do przeżycia, ale około 4-5 zrobiło się źle. Skurcze wychodzące poza skalę potrafiły trwać po 4 minuty i więcej ze szczytem skurczu po 2 minuty, jeden przechodzący w drugi, myślałam, ze umrę. Akcja postepowala niewiarygodnie wolno. Chcieli mi dac czopki na skrocenie szyjki ale moja arytmia okazala się przeciwskazaniem. Ból taki, że wylam, gaz nic nie dawał, blagalam o zzo ale anestezjolog była ciągle przy jakiś ciężkich przypadkach, do zzo wymagają chociaż 4-5 cm rozwarcia a ja po 14h porodu mialam nadal 2-3, zalewalam się łzami, a ja na serio nie jestem mazgajem. W koncu dostałam zzo po 18h porodu o 14.30 i myślałam, ze oszaleje ze szczęścia. Niestety skurcze całkiem ustały, więc włączyli oxy, po którym tętno małego poszło tak w dół, ze biegiem sciagali lekarzy żeby mnie brać na cc. W międzyczasie dostałam tlen i jakiś zastrzyk na krążenie, młodemu wróciło dobre tętno ale mnie telepalo jak w febrze z godzinę. Około 17:00 (po ponad 20h) osiągnęliśmy w końcu 9-10 cm ale przez odejście wód głowa się źle wstawiala i cc nadal wisiało w powietrzu. Do tego po tylu godzinach moje leukocyty i CPR szly ostro w górę, co 3h dodawałam antybiotyk i dostaje nadal, mam nadzieję, ze mały nie rozwinie żadnej infekcji. Pracowalysmy dlugo z polozna zeby sie dobrze wstawił i w końcu ok. 18 mogłam już przec. Samo parcie było spoko, mniejszy wysiłek niż się spodziewałam, aczkolwiek zzo z lewej strony zaczęło puszczać i czułam dość mocne skurcze lewą połowa ciała. Młody urodził się wymeczony, z lekkimi wybroczynami na buzi i mocno wydluzona główką (co oczywiście mu przejdzie ale widać, ze było ciezko także jemu) za lekkie zasinienie skóry w 1 minucie położna dala mu 9 pkt, ale pediatra dał 10. Ja się poryczalam z ulgi, ze się udało, mały jest cały i zdrowy i ze ten koszmar już za mną. Minimalnie peklam, mam szwy rozpuszczalne. Wieczorem dałam radę sama dojść do łazienki i się ogarnąć, w nocy przewijalam i karmilam Timiego, co 3h czyszczenie pepuszka, do tego ostro ulewal wodami plodowymi i bardzo tym stresowal i siebie, i mnie, także ze snem średnio Ale jest cudny i grzeczny, dziwnie tak mieć dziecko W każdym razie poród wspominam jako koszmar, odejście wód to najgorszy możliwy początek porodu :/ |
|
|
|
#2213 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2214 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Teraz to juz chyba zaden bol Wam niestraszny. To sie az niewyobrazalne wydaje, ze w naszych czasach pozwalacja sie tak mamie wymeczyc ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2216 |
|
Zakorzenienie
|
Vadi to straszne jak wyglądał Twój poród
bardzo Ci współczuję... Dobrze, że masz to za sobą i obyś szybko zapomniała jak to było
|
|
|
|
#2217 |
|
Zakorzenienie
|
Vadi, ale się umeczyłas biedna
podziwiam że miałaś siłę zająć się Tymkiem po tym wszystkim![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2218 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do krwawienia - jestem 12 dni po i już prawie nic! Poprzednim razem krwawilam bite 6 tygodni. Może jeszcze wróci ![]() Cytat:
super dzielna z Ciebie mamusia U nas nocka znów średnia... Starsza wstawala 3 razy. Młodsza z 4. Moja mama o 1 wzięła ja ode mnie na 2 godziny żebym pospala spokojnie że starsza. Teraz też. Ale nie mogę już spać. Kurcze taka pomoc babć jest nieoceniona Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2219 |
|
królikoholiczka
|
Vadi współczuję Ci bardzo... Najważniejsze że macie już to za sobą. Jesteś dzielna mama!!! Podziwiam Cię
|
|
#2220 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda wczoraj pytalas o czop i wody No to żeby wody poszły musi pęknąć worek płodowy więc jedno z drugim nie ma nic wspólnego, ze jak nie ma korka to wody poda.
Pewnie skoro lekarze Wam mówią ze jak odejdą wody najpierw to poród jest straszny to być może statystycznie tak jest ale znam trzy przypadki gdzie odeszły wody i poród był krótki więc nie ma reguły |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:36.

3.8 kg, 56 cm.
ja tez bym przeczytała opis 

Kciuki żeby szybko przeszło

4-5kg więcej niż w poprzedniej ciąży, masakra

ja mam syry jak balony jak wstaje rano są jeszcze jeszcze , ale jak chodzę to już baniaki aż czuje jak mi się rusza ta skóra napompowana na stopach. 

zawsze możesz wejść i zejść z tego wieżowca