|
|
#181 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. III
|
|
|
|
#182 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() niestety taka rzeczywistowsc, moj tz zarabia duzo, ja malenko, ale koniec koncow szanse na kredyt nas satysfajkcjonujacy mamy.. ale co to za radosc splacac go 30 lat... no ale niestety nie ma innej mozliwosci...
|
|
|
#183 |
|
Zakorzenienie
|
u nas za jakieś 230 tys spokojnie mozna postawić dom w stanie deweloperskim i gdybyśmy mieli działkę to nawet by nie było mowy o mieszkaniu tylko już byśmy zaczynali budowę domu... a tak zostają tylko marzenia o własnym domku z ogródkiem...
|
|
|
|
#184 |
|
Zakorzenienie
|
u nas tez.. wlansie brak dzialki nam uniemozliwia stawianie domu... i pozostaje mieszkanie ale z czasem..
|
|
#185 |
|
Zakorzenienie
|
mnie w tym wszystki przerażaja tylko te raty, ale rodzice powiedzieli, że będą nam cały czas pomagać jak tylko będą mogli a poza tym na początku zawsze jest najciężej. Cały czas mówię sobie, że bedzie oki bo przecież inaczej byc nie może
|
|
|
|
#186 |
|
Zakorzenienie
|
annfas mas zracje.. na pcoztaku bedzie ciezej ale za rok dwa jak wszytko juz sie unormuje i przyzwyczicie sie do raty to serio bedzie latwiej...
|
|
#187 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#188 |
|
Zakorzenienie
|
hehe wstaje o 4 do pracy i tak jakos weszło mi sie tu
|
#189 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, czyli to 1700 zł, to jednak troche dużo
![]() Zła jestem, bo nawet nie mam czasu pochodzić na jakieś inne prezentacje do kamerzystów, a boję się, że za moment będziemy brać nie to co chcemy, ale to co nam zostało. Zgapiliśmy się troche, bo trzeba było wcześniej się zacząć rozglądać. Najgorsze jest to, że na dzień dzisiejszy nie mogę liczyć na wsparcie moich rodziców, bo teraz nie interesuje ich nic poza weselem mojego brata i dopytywaniem się o kredyty na kupno domu (mój brat chce kupić). Także sytuacja między mną a mamą jest ostatnio napięta, bo mnie już brzydnie słuchać o tym jaki bank oferuje jaki kredyt i ile lat będą musieli siedzieć w Irlandii, żeby w miarę na niego zarobić, a z kolei moja mama nie widzi tego, że ja mam inne sprawy na głowie, w tym sesja i własne wesele. Uwierzcie, że czasem ryczeć mi się chce, bo już za dużo się tego nałożyło. Ostatnio zastanawialiśmy się nawet z TŻ czy by jednak nie zrezygnować z tego wesela, po prostu wziąć ślub, kto chce ten niech przyjdzie, nie robić nawet żadnego przyjęcia. Nie dość, że tż rodzice robią jakieś problemy, to jeszcze moi rodzice swoim kompletnym brakiem zainteresowania naszym ślubem i weselem, też nam niczego nie ułatwiają. Boje się po prostu, że zamiast cieszyć się z tego wesela, my będziemy tak zmęczeni całą sytuacją, że nam się odechce zabawy. Czasem naprawdę bym chciała usiąść z moją mamą i pogadać o tym jak widzę swój ślub i wesele, a po prostu nie mogę tego zrobić, bo od razu słyszę takie teksty, że np.po co chcemy kamerzystę za 1700zł, kiedy mój brat ma za 1200. Ale jak tłumaczę, że ten mojego brata nagrywa schematycznie, sztuczne tła itp., a w tym droższym coś mnie urzekło, to następuje wielkie oburzenie, że jak ja mogę powiedzieć, że coś co będzie miał mój brat jest gorsze. Ja nie wiem czy ona myśli, że ja chcę rywalizować z moim bratem, kto będzie miał lepszy ślub A mnie po prostu zależy na tym, żeby mieć ten jeden dzień w życiu wszystko tak jak sobie wymarzyłam. Ale nie-bo ciągle słyszę docinki, że my i tak tych pieniędzy na wesele sami nie uskładamy. Stwierdziliśmy z tż, że choćby nie wiem co, to udowodnimy im, że nie mają racji. Wiem, że jesteśmy w stanie zebrać potrzebne pieniądze i wiem, że będziemy się bardzo starać, żeby nam się to udało. Tylko, że co to da...Łudzę się jeszcze nadzieją, że jak już minie wesele mojego brata, to może wreszcie okażą trochę zainteresowania naszym. Tylko z drugiej strony nie zdziwię się, jak wcale tak nie będzie, bo wtedy będą mieli na głowie załatwianie kredytu. Wyżaliłam się... właściwie nie wiem czy powinnam to robić, bo w sumie tylko Was zanudzam... |
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
no to my z TŻ nie mamy co narzekać chyba
CO prawda będziemy mieszkać w tym samym co domu co moi rodzice ale piętro wyżej i zupełnie oddzielne wejście bedziemy mieć z zewnątrz... Mamy jedno wielkie pomieszvzenie ponad 80 m2 i trzeba "tylko" ocieplic, postawić ścianki działowe tak jak będziemy chcieli i wykończyć wszystko...Zawsze to już jakiś start- dach nad głową mamy
|
|
|
|
#191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Święta racja, ech co z tą Polską Dzięki
|
|
|
|
|
#192 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#193 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A my kamerzystę bierzemy za 1800zl, chociaż to chyba najdroższy kamerzysta w mieście. Ceny średnio to 1000zl, mój brat miał kamerzystę za 600zl, ale już wolę mieć 3 razy droższego i mieć wspaniałą i NIE kiczowato nagraną pamiątkę na całe życie. Dla nas film będzie równie ważny jak zdjęcia. Cytat:
![]() To jedziemy do Ukrainy A tak na serio to masz rację. Zwykłym młodym małżeństwom bardzo ciężko jest pójść na swoje i żyć godnie. Smutne to jest, że państwo nic z tym nie robi. Bogaty nigdy nie zrozumie biednego:/
|
|||
|
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
hej babeczki
![]() zaraz musze was nadrobic. ja wczoraj wróciłam z Olsztyna i TZ u mnie spał bo moi rodzice w bieszczady pojechali i brat na zielona szkołe wiec domek wolny![]() wracają dopiero jutro wnocy wiec dzis po pracy TZ tez od razu do mnie jedzie . tak sie ciesze, bo u nas to baaardzo rzadko się zdarza, abym mogła zasnąc obok niego ![]() ps. a co to za kluby do których sie zapisujecie?? |
|
|
|
#195 |
|
Zadomowienie
|
Madzialenka12344321 zapisz sie do klubu panien mlodych z roku 2009
tutaj podaje ponownie linka: http://www.wizaz.pl/forum/group.php?groupid=70 już się nie mogę doczekać, jak będziemy opisywać swoje śluby i wklejać zdjęcia ![]() a dziś mnie TŻ rozczulił- po północy wysłał sms'a że mnie kocha i nie obchodzi go że mnie budzi bo chce żebym o tym wiedziała o każdej porze dnia i nocy. słodkie, normalnie jak to rano przeczytałam to od razu banan na twarzy- bardzo miły początek dnia
|
#196 |
|
Zakorzenienie
|
juz sie zapisałam
wiekie dzięki za link![]() noo w yobrazam sobie jakiego masz banana na twarzy, to tak samo jak ja ![]() dzis TZ mnie przez sen całował w nocy i mi tym co chwila budził
|
|
|
|
#198 |
|
Zakorzenienie
|
ach juz się nie moge doczekac
![]() ps. dziewczyny słyszalam, ze tydzien przed slubem nie mozna sie opalac, bo potem brzydko zdjęcia wychodzą. moja znajoma brała slub w kwietniu i tak jej fotograf powiedział. słyszałyscie o tym?? |
|
|
|
#199 |
|
Zakorzenienie
|
mi nic fotograf nie mówił o opalaniu. No ale generalnie z opalaniem trzeba uważać przed ślubem.
Ja byłam ostatnio dwie godziny na dworzu i mam koszulkę opaloną na dekolcie. Także trzeba będzie przed ślubem uważać. Ostatnio widziałam zdjęcia solarycznie spalonej PM- okropność. Na pewno chodzi o to żeby skóra nie była zaczeriweniona. |
|
|
|
#200 | |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczęta za gorące powitanie
Cytat:
No tak, kamerzysta i fotograf -zapomniałam, że też trzeba ich wybrać ![]() Poza wyborem sali zupełnie nie wiem, za co sie w pierwszej kolejności łapać ![]() Muszę jakiś plan stworzyć. Np. kiedy rozpocząć poszukiwania sukienki? - to chyba najprzyjemniejsza część przygotowawczo-poszukiwawcza
|
|
|
|
|
#201 |
|
Zadomowienie
|
jesli chodzi o opalanie to mysle, ze nie wolno sie opalac tydzien przed (zwlaszcza na solarium) bo po opalaniu skora sie wysusza i potem wydziela powdojna ilosc sebum i sie strasznie swieci, pomijajac juz ze mozna ze sloncem przedobrzyc i wygladac jak buraczek cwiklowy (opalenizna moze nie zdarzyc sciemniec
![]() gwareczek ja sukienke bede szukac poczatkiem przyszlego roku ale wiem ze w jesieni sa duze przeceny wiec mozna juz wtedy polowac
|
#202 | |
|
Zakorzenienie
|
gwareczka po sali od razu zespół. to sa 2 najważniejsze rzeczy
edit: Cytat:
|
|
|
|
|
#203 | |
|
Zadomowienie
|
Rosette to dziwne, że z takimi sumami WAM wyskoczyli
ja jakiś czas temu zestawiałam oferty dla mojego kuzyna i przy jego tylko zarobku 3 tysiaków na rękę sam on ma zdoloność na 270 tys. i taką kasę oferowały mu dwa banki, może warto jeszcze posprawdzać edit: Cytat:
|
|
|
#204 |
|
Raczkowanie
|
czy moz mi ktos powiedziec co teraz załatwiac
? mam juz sale zamowiona i zespół no i nie wiem co dalej :-/ slub 01.08.09... Help
|
#205 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#206 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#207 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale romantycznie Cytat:
ja juz sie nie moge doczekac az zasne kolo mojego Tż już mniej niz 2 tygodnie Cytat:
Takze opalaniem sie trzeba zajac ciut wczesniej ja mam slub 05.09 takze mam cale wakacje zeby ladnie sie opalic a wczoraj ustalilismy ze w podroz poslubna chcielibysmy na krym ![]() Cytat:
raz, że wtedy sa wyprzedaze kolekcji, a dwa to mysle, ze powinno byc duzo sukienek uzywanych co wakacyjne panny mlode 2008 oddadza do komisu Szczerze mowiac to ja bym chciala troche zaoszczedzic na sukience - tzn wiadomo, ze chce wygladac slicznie i chce zeby sukienka byla ta jedyna i zebym wygladala super, ale nie koniecznie mi zalezy zeby to byla sukienka z nowej kolekcji 2009 za 3000 zl, bo kto to bedzie wiedzial?? chyba tylko ja No a moja kolezanka w tym roku bierze slub i kupila sliczna sukienke z komisu za 1000 zl Takze ja tez bede na taka polowac, no chyba ze nic ciekawego nie znajde to wtedy kupie jakas z nowej kolekcji ![]() Ktosiudoskonale Cie rozumiem, moja mama tez na poczatku mi stekala, ze to za drogie, tamto nie takie, chociaz staralismy sie na prawde ciac koszty bo nie spimy na jakiejs wielkiej kasie, a wiadomo, ze oprocz tego ze sie hajtniemy to musimy miec gdzie mieszkac i co jesc, a nie zrobic wielkie huczne wesele i spac potem pod mostem no ale mama i tak narzekala, a mi bylo przykro teraz juz nic nie mowi no ale mi sie wydaje ze to wynika z tego faktu, ze dla naszych rodzicow ten 2009 rok, to wielokrotnie wydaje sie kompletna apstrakcja, jeszcze tyyyyle czasu. Ja myslalam ze strzele moja mame, jak ja wzielam na sale nasza podpisac umowe i wplacic zaliczke bo tz nie mogl jechac a mama chciala zobaczyc sale no i moja mama z pierwszym pytaniem do wlascicielki sali, a co bedzie jak mlodzi sie rozmysla?? noo myslalam ze ja kopne pod stolem Takze nie przejmuj sie rodzicami, pewnie poprostu jeszcze nie dotarla do nich ta mysl, ze dziecko im wyfruwa z gniazdka, logiczne ze bardziej sie przejmuja weselem brata, bo mniej czasu zostalo i jest dla nich bardziej namacalne ale nie martw sie waszym tez na pewno z czasem zaczna |
||||
|
|
|
#208 |
|
Raczkowanie
|
dzieki za pomoc
|
#209 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, nie rozumiem tego. Chciałabym, żeby wszystko się jakoś ułożyło, ale powoli przestaję w to wierzyć. I boję się, że my wesele zrobimy nie ku radości wszystkich, tylko na złość im wszystkim. Cytat:
Cytat:
A co do kamerzysty to masz rację, tż też uważa, że to jest pamiątka na całe życie i nie ma co na tym oszczędzać. Cytat:
W ogóle Wam wszystkim dziewczyny dziękuję Mam nadzieję, że za jakiś czas napiszę, że wszystko jest już ok
|
||||
|
|
|
#210 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Będę trzymać kciuki żeby tak było |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:18.

Cały kwiecień i teraz męczyłam się z zaliczeniami i egzaminami z 11 przedmiotów i wreszcie koniec
Ale jestem happy, no dobra prawie koniec, jeszcze muszę jedną pracę zaliczeniową napisać, ale to już pikuś

A mnie po prostu zależy na tym, żeby mieć ten jeden dzień w życiu wszystko tak jak sobie wymarzyłam. Ale nie-bo ciągle słyszę docinki, że my i tak tych pieniędzy na wesele sami nie uskładamy. Stwierdziliśmy z tż, że choćby nie wiem co, to udowodnimy im, że nie mają racji. Wiem, że jesteśmy w stanie zebrać potrzebne pieniądze i wiem, że będziemy się bardzo starać, żeby nam się to udało. Tylko, że co to da...