|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Cytat:
|
|
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak narazie 2-3kilo w górę, centymetry też poszły ale nawet bez centymetra czuję, że spodni nie dopinam. Mam ciągłe wzdęcia - permanentnie wyglądam jak w ciąży, już nie mam siły próbować zapinać mięśnie brzucha. Koszulki mi się podciągają w górę na brzuchu, przytyły i ręce czyli zero letnich ubrań, po mam ramiona jak 80kilowa kobita...ehh...za dwa tygodnie egzamin - popijam guaranę energy drinkami i kawą zalaną colą...a i tak czuję się beznadziejnie...fatal error ostatnio moje życie... |
|
|
|
|
#1503 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiosenko dziękuję za wszystkie twoje rady, jesteś kochana
Nie wiem co bym bez Was zrobiła ![]() Dobranoc ja już lecę !
|
|
|
|
#1504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a po egzaminie? będziesz mieć trochę czasu dla siebie? enex, a tak poza tym, poza napadami jak jesz, w jaki sposób? dobranoc, kochana śliczna Hypnotic i wcale nie zła
|
|
|
#1505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jem...hm...w dzień całkiem jak przystoi ilościowo na utrzymanie, może ciut więcej, ale ogólnie ja szybko się głodna robię - śniadanie owsianka 500kcal, bo z dodatkami, zazwyczaj jak się dorwę do bufetu to jaka przegryzka 200kcalowa, potem obiad w przedziale 500-800kcal podług tego co akurat w stołówce szpitalnej a gotują wyśmienicie - w większości jakie mięcho, sałatka i do tego ryż albo ziemniaki, podwieczorek około 200-300kcal-kanapka i kolacja i druga czasami jak się uczę do 2,3 rana...- tak zazwyczaj to wygląda na akademiku, w domu po kolacji zaczyna się szał w nawet już popołudniu...zero instynktu samozachowawczego... |
|
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() duzo się uczysz, prowadzisz intensywny tryb życia, masz duże zapotrzebowanie. ale to okropne, że tak siebie zaniedbujesz, nie robisz nic dla siebie nie wygospodarujesz nawet godziny tygodniowo na psychologa?? to na pewno by Ci pomogło, nawet kosztem nauki (to tylko godzina!)
|
|
|
#1507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Na akademiku tak się nie obżeram, bo mi wstyd tak robić przed ludźmi. Nie miałam napadów na obozach, nie miałam na wycieczkach zazwyczaj, zawsze potajemnie w domu, czekoladę jestem zdolna po kostkach powynosić w spodniach od dresu, maskować wyjedzony majonez, kostki cukru...jak jakieś ziwerzę - wszędzie na oko jem przykładowo a w jak tylko wracam do domu to total piekło
|
|
|
|
|
#1508 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mój dzisiejszy jadłospis: Śniadanie: Twarożek domowy Piątnica 200g (podjadłam jeszcze mamie )/ warzywa/fit up/ 2 kromki chleba razowego ze śliwką, plaster poledwicy miodowej, rzodkiewka , kawa z mlekiemII śniadanie: serek wiejski, jabłko, cynamon Obiad : 5 pierogów z jagodami + jogurt waniliowy Podwieczorek: serek homogenizowany czekoladowy, 2 wafle ryżowe z czekoladą, cappucino Kolacja: Serek wiejski ze szczypiorem,pomidor, ogórek, fit up , kromka chleba razowego ze śliwką, |
|
|
|
|
#1509 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama myśli, że mam po prostu taki apetyt, ale ona niczego nie rozumie jako chorobę tylko wszystko podług niej to jest urojenie, nawet o demencji mojej babci mówi, że na to leki nie pomogą, że ona zawsze była po prostu kosmos kobieta i nieznośna i jak była nieznośna tak jest i teraz. a jak ostatnio wykrzyczałam na tatę, że mam dość obiadów gdzieś pomiędzy 12 a 16 jak mama przyjedzie i że z tego mam zaburzone odżywianie jak potem zapycham się byle czym i byle kiedy to na mnie prychnął, że niby co ja mam za zaburzenia co to za wymysły chorej głowy. Czyli na dom nie ma co liczyć - kompulsy znaczy się normalne rozeżarcie - zrozpieszczona jestem obecnością jedzenia. Gdybym miała anoreksję to bym dostała może przez "pysk" i wmuszali by mi jedzenie nawet gdybym krwią miała zapłakać - nie istnieje coś takiego jak choroba psychiczna . Nie mogę gotować własnych obiadów, nie jeść jak jest coś co nie trawię , nigdy bym nie mogła być wegetarianką by w najlepszym by ze mnie matka szydziła, że nienormalna jestem itp. .Boėz...jaka ja jestem beznadziejna. I w dodatku w głowie pusto wiatr hula, wywalą mnie od egzaminu
|
|
|
|
|
#1511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a mimo to cieszysz sie, gdy wracasz do domu czy raczej nie ?aha, przytyłaś 2-3 kg jak pisałaś, wiec na sto procent nie jest tak jak piszesz - że jesteś tłusta itp. - na pewno to Twoja psychika każe Ci tak o sobie myśleć, bo tak naprawdę tak małej ilości kg nie widać, serio ![]() a masz choć godzinę dziennie, którą mogłabyś przeznaczyć tylko dla siebie? jakiś relaksacyjny spacer, coś a la joga, rozciąganie, itp. ? bo naprawdę bardzo się martwię o Ciebie... idę spać dziś, pisz jak coś, Kochana !
|
|
|
#1512 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nie dam się tak łatwo !!
|
|
|
|
|
#1513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę, bo na akademiku mieszkam z dalszymi dwoma dziewczynami w pokoju 3 na 4metry jakoś plus z dalszymi trzema na współkę ustęp i łazienka czyli zero prywatności, zero spokoju...tylko to jedzenie mnie w domu dobija . Jeść sam kabanos tłuszczem ociekający...wstecznie mi wstyd okropnie za to co ja jem, śmietnik totalny .Czasu nie mam - mam rozplanowane uczenie tak, że jak rano siadam do roboty to do wieczora maks wolnego to 30minut do sklepu po zakupy i z powrotem i 20minutowe przerwy na sen albo kawkę i trocha forum... . Albo w ramach burżujstwa 2h snu po obiedzie...marnie się szykuję od półtora miesiąca na rower .Dobranoc iza. I dziękuję |
|
|
|
|
#1514 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1515 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Będę trzymać kciuki za CIebie
|
|
#1516 |
|
Wtajemniczenie
|
U mnie coraz lepiej
Byłam u ginekologa, dostałam Luteinę- biorę i czekam. Zrobiłam cytologię, badania krwi, moczu i wszystkiego. Przytyłam- nie wiem ile, bo się nie ważę, ale spodnie ciasne... no chyba, że to przez zatrzymaniem wody i zaparcia, bo w ogóle do toalety nie chodzę ;/ Miałam mieć wolne 4 dni, a tu się remont zrobił i nie ma zmiłuj. Ale za to mam miodzio pokój! Coraz mniej przejmuję się wszelkimi komentarzami, śmieję się sama z siebie, załatwiłam sobie pracę na sierpień i ogólnie... nie jest źle A kcal nie wiem ile jadam, bo nie liczę, ale są dni, że 2000 przebijam pewnie Chociaż, czy ja wiem...
|
|
|
|
#1517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak czytam takie posty to od razu lżej sie robi na serduchu
|
|
#1518 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Funky87 muszę przyznać że jesteś moją inspiracją i jestem pełna podziwu jak świetnie dajesz sobie radę.Muszę przyznać że po zjedzonym wczoraj nadprogramowym serku miałam ochotę dzisiaj uciąć kcal ale resztki zdrowego rozsądku wygrały , zjadłam zaplanowane śniadanie i mam nadzieje że do końca dnia też tak będzie. |
|
|
|
|
#1519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja inspiracją nie wiem czy tak świetnie daję sobie rade, raz jest gorzej a raz lepiej ale nie daje się i podoba mi się Twoje podejście bo od razu widać że chcesz wyzdrowieć i raz na zawsze uporać się z ED ,Będę trzymała mocno kciuki, postaraj sie o dzisiejszy dzien , pozwól Sobie na odrobinę luzu i będzie Ci łatwiej, kieruj się apetytem a nie kaloriami, ![]() I tak w ogóle przydałoby Ci się prę dodatkowych kg, ![]() Mam nadzieje że niedługo pomyślisz o P
|
|
#1520 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od kilku dniu staram się kierować apetytem (choć mój portfel na tym ucierpiał) ale różnie to bywa ,co do P to mam jeszcze lekkie obawy ale myślę że już nie długo się zdecyduje trzeba w końcu zacząć wyglądać jak człowiek
|
|
|
|
|
#1521 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę, że masz w sobie wolę walki i przekonanie o tym, że chcesz wyzdrowieć. To bardzo cieszy. Mam nadzieję, że droga do normalności nie będzie bardzo kręta i trzymam mocno kciuki
|
|
#1522 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
.Nie zaglądałam do Was ani wczoraj,ani przedwczoraj wieczorem,dopiero dzisiaj,bo chciałam sobie pewne sprawy przemyśleć. Trzymałam się redukcji,1400kcal,dużo białka,mniej węgli,a np. wczoraj miałam warzywka w każdym posiłku! I w ogóle dostałam dzisiaj okres,to znaczy,że powoli w moim organizmie wszystko się normalizuje A jeszcze rok temu niecały miałam za wysoki ten TSH i nie miałam miesiączki,a teraz wszystko się już stabilizuje chyba![]() W ogóle mimo,że dostałam okres,to nie czuję się spuchnięta,a wręcz przeciwnie,widzę,że mam szczuplejsze uda,dzisiaj nawet dostałam 6 z w-fu z brzuszków co mnie bardzo ucieszyło,że robiłam je tak szybko i w ogóle,w moich nowych spodniach,w których na początku nie czułam się komfortowo czuję się jak najbardziej ok.Dzisiaj nawet po obiedzie (zrobiłam sobie naleśniki razowe) wszamałam jednego pszennego i wiecie co? Nie mam wyrzutów sumienia,może ociupinkę,ale jeszcze niedawno od razu biegłabym to spalić,a dzisiaj? Miałam ochotę,posłuchałam organizmu i nie mam już ochoty na więcej,mimo iż był niesamowicie pyszny Najwyżej zjem odrobinkę mniejszy podwieczorek,aby wyrównać bilans,jednak cieszy mnie to,że po razy pierwszy nie mam tak ogromnych wyrzutów sumienia![]() Zaraz poczytam co tam u Was,bo jestem strasznie ciekawa,jak sobie radzicie .
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Agniesiu , nawet nie wiesz jak się ucieszyłam gdy czytałam Twój post, kochana widzę tyle optymizmu w tym co piszesz, będę trzymała kciuki aby było jeszcze lepiej
|
|
#1524 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jak z TŻ-tem ?Cytat:
Nam zawsze możesz się wyżalić,myślę,że pomożemy Ci wtedy doradzić co powinnaś zrobić itp Życzę przytycia ładnego ![]() Cytat:
jesteś taka mądra,tyle się uczysz,a tak ciężko jest Ci normalnie jeść.Może wcale nie jest tak,że wszystko Ci się wylewa,jestem pewna,że tych 2-3kg nawet nie widac Cytat:
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
||||
|
|
|
#1525 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a ja chciałam się tylko przywitać i powiedzieć, ze jestem myślami z wami.. byle do przodu
|
|
|
|
#1526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1527 |
|
Zadomowienie
|
Edytowane przez Nikita-v Czas edycji: 2008-05-30 o 10:03 |
|
|
|
#1528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiesz to dobrze że znalazłaś jakieś pasje które odciągają Cie od myślenia, staraj się jak najwięcej wypoczywać , najlepiej na świeżym powietrzu, nie wiem jak na Ciebie ale na mnie bardzo dobrze wpływa taki ruch, rowery, cokolwiek, wtedy nie myśli się o tym wszystkim co nas przytłacza.
|
|
#1529 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie laski
![]() Witaj Libra ![]() U mnie jak narazie w miare ok,obraziłam się na wagę i nie wchodziłam na nią juz od ponad tygodnia Jem w miarę normalnie czyli tak jak u mnie jeden dzień maksimum jedzenia,opycham się do granic mojego brzucha,potem drugi dzień R na całego.Nie wiem ile ważę ale chyba przytyłam ,czuję to po spodniach:/ Pozdrawiam wszystkie laseczki,trzymajcie się Enex -buziaczki,nie daj się!!
|
|
#1530 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
I przechodź na P.![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.

Nie wiem co bym bez Was zrobiła 

)/ warzywa/fit up/ 2 kromki chleba razowego ze śliwką, plaster poledwicy miodowej, rzodkiewka , kawa z mlekiem

co mnie bardzo ucieszyło,że robiłam je tak szybko i w ogóle,w moich nowych spodniach,w których na początku nie czułam się komfortowo czuję się jak najbardziej ok.