|
|
#2521 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
My idąc na spacer
|
#2522 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pewnie to faktycznie od kapturków ![]() Cytat:
![]() Cytat:
tipsy długie w szpic, pełno biżuterii, solara i tylko ciagle włosy poprawiała. Wagi nie wzięła nawet ile Tymon minut ssie z jednej piersi? I dajesz dwie na jedno karmienie?Cytat:
|
||||
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
😍😍😍😍
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2524 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Śliczna ![]() Moja tez śpi dużo w nocy bez kp. Od dziś. Będę ja budzić na sile
|
||
|
|
|
#2525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2526 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Schody super ale ja bym sie takich bała 😉 Śliczna kruszynka 😊 Nulka i Twoja piekniocha! Chilli a u Ciebie to widzę pełen Chillout od początku! Gratki 😀 Anna spokojnie w koncu mala zacznie przybierać😙 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2527 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękiiii!!
Ależ ona malusia! ![]() Czytam o tych waszych karmieniach, przybieraniu na wadze i to wszystko coraz bardziej mnie przeraża!!! ja taki nieogar mam sobie dać z tym radę?! ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:28 ---------- Cytat:
i będzie niebiesko na liście oczekujących ![]() Schody nie gryzą!! hehe, wiem o co chodzi, ja też się podobnych boję ale bardziej stromych
|
|
#2528 |
|
Zakorzenienie
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2529 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
|
#2531 |
|
Zadomowienie
|
Silli to rodzimy jutro mamy pozwolenie 😀
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2532 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#2533 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2534 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę Wam tych spacerkow i tego ze sporo z Was ma już te peirwsze doby za sobą
Myszowata a Twoja tak uroczo spi Anna jak masz pokarm, a mała nie schudła i jest spokojna to ja bym nie dawala mm tylko obserwowała do następnego wazania ![]() Aggs schody śliczne Ja myślałam ze urodze szybciej a teraz czasem sobie myślę że zostanę ostatnia
|
|
|
|
#2535 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2536 |
|
Zakorzenienie
|
Priv
aaa już widzę odpWysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez pestycyda Czas edycji: 2017-07-20 o 17:55 |
|
|
|
#2537 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Co prawda polozna nie mowila ze to zle ale ja sobie cos zaczelam wkrecac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2538 |
|
Zakorzenienie
|
Aggs
Super te schody Dziewczyny Słodkie te wasze maluszki i wszystkie takie śliczne, zdrowe super! AnnaPula Hugo Hugo wisi długo z 30 min czasami pod koniec tylko ciumka , lub sie przeciagnie, poleży kilka.min.i.chce znowu wiec tak ok 40-50 min czasami.nawet. Dawałam.z dwóch piersi teraz daje z jednej. Bo właśnie zmienia sie sklad mleka, po za tym organizm tez inaczej czyta zapotrzebowanie jak daję dwie. Widzę, ze jak.np tylko.sie nspije i zaśnie to.potem w tej.piersi.mam.nawal, grudki o guzki, a jak.zje do.końca to jest ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2540 |
|
Zadomowienie
|
Aggs super schody
![]() A Sill nie wiem czy chce jutro rodzić bo jeszcze nie wyzdrowiała. I nie chce zostać w szpitalu
|
|
|
|
#2541 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2542 | |
|
Wtajemniczenie
|
z mojej strony to nie jest hejt, bo rozumiem sytuacje, w których trzeba przejść na mm, a już na pewno nie będę hejtować mam, które tak karmią, tylko ja nie rozumiem lekarzy, bo wiadomo, że mleko matki jest milion razy lepsze od modyfikowanego (myślę że tu nikt akurat nie zaprzeczy), to chyba lepiej dla dziecka byłoby gdyby lekarze/położne w pierwszej kolejności podpowiadali matkom co zrobić żeby karmienie piersią się udało, a dopiero później jeśli wszystko inne zawiedzie proponowali mm, a z tego co czytam u niektórych świeżo upieczonych mam, to jak tylko pojawia się jakiś problem to pierwszą rzeczą jaką każą zrobić jest podanie mm
ale kruszynka Cytat:
że chłopiec to ma czekać?!
|
|
|
|
|
#2543 |
|
Zakorzenienie
|
Siil i Jon muszą wyzdrowieć, jutro rodzi Orangemisia i Carolles
|
|
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
Czytam sobie mataję właśnie i spodobał mi się cytat dla mamuś karmiącyh (próbuje się pozytywnie nastawiać:p):
"Zamartwiamy się czy aby nie chce za często piersi, czy nie za często płacze, czy mleka aby nie za mało, czy nie karmiłam zbyt krótko albo za długo, czy aby na pewno podczas każdego karmienia dziecko otrzymuje pokarm II fazy. Serio, lista obaw i frustracji mamy, która z powodzeniem karmi swoje dziecko jest długa.☠ Słuchajcie, robicie wspaniałą robotę, przed wami kolejne wyjątkowe dni, miesiące, lata karmienia." ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2545 | ||
|
Zakorzenienie
|
Pestka my fave
![]() Cytat:
Są takie specjalne papki ręczne na wyciągnięcie sutka moze poszukaj . Wiem , ze Lansinoh ma coś takiego. U mnie jak ja odciagam to zauważyłam , ze mija kilkanaście ładnych sekund zanim mleko napłynie jak z cycka do sutka . Mój syn to poprostu leniuszek jest i tyle. Cytat:
Z tymi latami to ja poniosło ![]() Choc moja sis mówi , ze już ma dość kp to zaraz mówi, ze chyba będzie kp do 18stki bo synu nie chce się odstawić a ona miękka jest. Do tego karmi go jedna piersią bo w drugiej jej już dawno mleko znikło . Usechł jej cycek Chilli- uwielbiam Twój luz ![]() I tęsknie za moim . Darietta - kciuki za przybieranie 🏻Aggs - super schody Moj mały tez leży na plecach i głowa w bok . Położna mówiła, ze narazie spoko bo czaszka dopiero się otwiera. Nie można tylko kłaść żeby ciało było na boku , a mój spryciula jest dziewczyny tak silny , ze się sam tak obraca i raz położna mi zwróciła uwagę żebym go tak nie kładła . Mowie , ze on sam tak robi. W wypisie dostaliśmy notkę , ze mały ma zachowanie rozwojowe niemowlaka ![]() Jest bardzo bardzo silny. Mój starszak tez taki był , ale ten gagatek chyba go przegania. Ja się obudziłam z mega bólem cewki Ok.5 w nocy. Dramat! Powoli dochodzę do siebie. Mały spał ciągiem od chyba północy do tej 5tej rano potem się budził co 2h na mleczko. Ostatnie karmienie zasną na mnie. Obudziliśmy się spoceni jak szczury . Mój Tz położył spać małego jak ja poszłam do łazienki . Wychodzę a tu takie śniadanko i witaminki i herbatka. Już nie pamietam kiedy normalnie se tak usiadłam zjeść . Wzruszyłam się jest najlepszy na świecie. IMG_1500569614.480028.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2546 |
|
Zakorzenienie
|
Pierwsze słyszę że nie można kłaść na boku dziecka. Czyli ma być cały czas na plecach?
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, tak się cieszę z kolejnych porodów
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() wszystkim Wam bardzo gratuluję ![]() ![]() Zaczełam już sprawnie ogarniać siebie i małą wiec bede zagladac czesciej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2548 |
|
Zakorzenienie
|
Sam
A czemu ciałko nie moze byc na boku? No i brawa dla TŻ Moj mnie drażni dziś... sytuacja jest nowa, czasami trudna i bywa różnie. Bardzo pomaga, wszystko robi i widze, że jest zmeczony, chciałby mieć czas dla siebie... ( poszedł na kosza teraz np.: ) ale gdy ma gorszy.monent to od razu daje mi to odczuć, a ja mam ataki placzu. Dla.mnie zmiany sa jeszcze.większe i też trudne... i.staram.się dla wszystkich być miła, a on nie :/ i staram się by mógł realizować pasje. I jeszcze namówił mnie na ścięcie Tymonowi.włosów... i wygląda źle źle go ścieła i zmarnowała mu fryzure i włosy! I.sie poryczałam i.byłam zła, to zamiast mnie pocieszyć strzelił focha... i wyszedł na kosza z fochem :/ to sie znowu zaryczałam... no zgroza te hormony serio! Oby mi sie żadne depresyjne stany nie włączyły... bo jakaś dziwnie rozbita jestem Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2549 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Niech bedzie i tak bylebym urodzila już! Silli, Jon dla Was zdrówka duzo! Cytat:
Cytat:
Vadi zdrowka dla Twojego tżta. Że też teraz musi go coś brać😠 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
Tz dziś jedzie wcześniej do pracy już o 12:30
![]() Zostaje z dwoma gagatkami sama. Wczoraj tesciowa przyjechała mi pomoc i o Boże ![]() gorszy burdel był nizli jej pomoc. Starszak nie chciał się z nią isc kapać . Zaczęli się wydurniac wiec starszak już dostał małpiego rozumu. Nie można przecież dziecka tak pobudzać przed snem Musiałam nakarmić małego a ona do mnie , ze ona go nakarmi . O Hell No ! Nikt procz mnie luz Tz nie nakarmi małego bo nie chce tego bond zrywać tak szybko. Mimo iż jest to butelka to jest to dla mnie ważne. No chyba , ze sytuacja byłaby wyjątkowa , ale taka nie była. Potem zaczęła wymyślać żebyśmy położyły dzieciaki spać razem wtf?! Nie! W końcu jak nakarmiłam małego to już jej go dałam bo mało sraczki nie dostała i poszłam wykapać starszaka. Mój starszak sam się kapie w zasadzie . Ja mu tylko zęby myje i poprawiam szybko tu i tam kąpiel ![]() Starszak nie chciał spać. Mały zaczął jej wyć. Mowie do niej sprawdź czy ma mokro , a ona ze jeszcze nie jest zasikany do końca Zaczęła mi wymyślać i się drzeć ze on ma taki tyłek czerwony i żebym dała krem. ☠☠☠☠a Usypiam starszaka wtf?! Albo pomaga albo se sama do cholery zrobię bo co chwila milion próśb i pytań. Pupa nie jest czerwona przecież u takich maluszków nie jest blada tylko jest taka mocno różowiutka . Powiedziałam Tz ze dziękuje za taka pomoc . Tz przyznał mi racje. Jak chce może mi coś ugotować ale naprawdę nie ze będzie tak mi siedzieć i rozwalać system. Moj biedny Alex dziś spadł z łóżka w nocy ![]() Ostatnio kilka razy się zsikał w pieluchomajtki w nocy. Serce mi pęka . Strasznie go kocham i nie umiem się pogodzić z brakiem czasu dla niego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:09.

pewnie to faktycznie od kapturków 

tipsy długie w szpic, pełno biżuterii, solara i tylko ciagle włosy poprawiała. Wagi nie wzięła nawet
ile Tymon minut ssie z jednej piersi? I dajesz dwie na jedno karmienie?
stwierdziłam ze mogłabym jutro a jak się nie uda to czekam do tego 27ego 
takie jak chciałam
ja taki nieogar mam sobie dać z tym radę?! 
hehe, wiem o co chodzi, ja też się podobnych boję ale bardziej stromych

Słuchajcie, robicie wspaniałą robotę, przed wami kolejne wyjątkowe dni, miesiące, lata karmienia."
🏻
potem się budził co 2h na mleczko. Ostatnie karmienie zasną na mnie. Obudziliśmy się spoceni jak szczury .

źle go ścieła i zmarnowała mu fryzure i włosy! I.sie poryczałam i.byłam zła, to zamiast mnie pocieszyć strzelił focha... i wyszedł na kosza z fochem :/ to sie znowu zaryczałam... no zgroza te hormony serio! Oby mi sie żadne depresyjne stany nie włączyły... bo jakaś dziwnie rozbita jestem