Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz.VIII - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-15, 15:47   #4051
sanetka
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz.VIII

uzywala aptecznego 50. moze troche winy jest w tym ze tylko rano sie smarowala, w ciagu dnia juz nie. ale jest tak zabiegana ze jak by jej zapytac jak sie nazywa to by sie musiala chwile zastanowic.

chyba jej sprawie na dzien matki jakis filtr jeszcze i wbije do glowy ze ma stosowac

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 15:53   #4052
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
No pewno byłoby ciekawie . Wyżywać to zbyt mocna słowo... No co ja takiego mogę zrobić... Może zbiorę informacje o córce i przedstawię pindzi, niech wie, że się interesuję... A może córce jakiegoś smsa autorstwa pindzi zacytuję... Taka wiedza napewno wzmocni więź matki z córką.
Cytat:
TŻ twierdzi, że jestem za stara na kick boxing więc chyba tylko pindzia i jej rodzina mi pozostaje
Oj Poemi...masz Ty kobieto fantazję.
A nie łatwiej byłoby się zakumplowac z córka pindzi...ja bym tak zrobiła.

Podejrzewam ze to cięzka sytuacja..ale kurcze ludzie sie schodza, rozchodza -roznie to się układa. Twoi rodzice mają dzwiny układ od lat z tego co pisalas..to niech wezma ten rozwód i żyją wlasnym zyciem....a Ty w szczególności powinnas żyć własnym zyciem a nie życiem pindzi.

Dorinko dziś wagary miałas ze zakupy bieliżniane zrobione??
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 15:54   #4053
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Witam

Gold
mam nadzieję, że spotkanie z doradcą kredytowym będzie owocne.

Poemi rozwód z orzeczeniem o winie związany jest właśnie z powoływaniem świadków i praniem brudów a o co daje to możliwość uzyskania od strony winnej alimentów dla współmałżonka, w razie braku pracy lub niezdolności do niej. Tobie póki studiujesz i nie pracujesz przysługują alimenty tak czy siak
Stary 2008-05-15, 15:56   #4054
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość

Dorinko dziś wagary miałas ze zakupy bieliżniane zrobione??
Można tak powiedzieć , miałam spotkanie na mieście i wracając zamiast iść sobie na lunch- poszłam na zakupy Wydałam wprawdzie więcej niż na lunch ale za to nie ucierpi na tym moja linia, ba jeszcze spaliłam w trakcie
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 15:57   #4055
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Można tak powiedzieć , miałam spotkanie na mieście i wracając zamiast iść sobie na lunch- poszłam na zakupy Wydałam wprawdzie więcej niż na lunch ale za to nie ucierpi na tym moja linia, ba jeszcze spaliłam w trakcie
hehe czyli same plusy i tak trzymac

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 15:59   #4056
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
TŻ twierdzi, że jestem za stara na kick boxing więc chyba tylko pindzia i jej rodzina mi pozostaje
Kiepska wymówka

Cytat:

Czyli wagary!
L_V jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 16:01   #4057
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

dziewczyny wygońcie mnie do roboty. muszę wziąc prysznic, posprzatc w sypialni bo wygląda jak pole bitwy i przygotowac obiad aby potem tylko do piekarnika włozyc. a jak narazie jestem tylko w szlafroczku od rana hehe

Stary 2008-05-15, 16:18   #4058
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Czyli wagary!
yhm

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
dziewczyny wygońcie mnie do roboty. muszę wziąc prysznic, posprzatc w sypialni bo wygląda jak pole bitwy i przygotowac obiad aby potem tylko do piekarnika włozyc. a jak narazie jestem tylko w szlafroczku od rana hehe
No ładnie wizaż wciąga
Stary 2008-05-15, 16:21   #4059
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:

No ładnie wizaż wciąga
hehe no dokłądnie
ale nie ma tego złego, napisałam bratu rozprawkę z WOS-u, bo on na wycieczce, to mu sie napewno nie bedzie chciało pisac

Stary 2008-05-15, 16:22   #4060
Piorunka
Raczkowanie

No to klapa. Odzyskanie pliku/plikow w laboratorium wyniosloby 2,500zl. (a i tak nie na 100%)

Piorunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 16:23   #4061
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piorunka Pokaż wiadomość
No to klapa. Odzyskanie pliku/plikow w laboratorium wyniosloby 2,500zl. (a i tak nie na 100%)
o matko

Stary 2008-05-15, 16:24   #4062
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Do roboty!

Cytat:
Stary 2008-05-15, 16:25   #4063
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Nieżle musisz pisac od nowa
Stary 2008-05-15, 16:26   #4064
L_V
Zakorzenienie

Cytat:

Nie spodziewałam się, że to az taki koszt. 2,5 tyś. SZok.
Stary 2008-05-15, 16:27   #4065
Piorunka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość

piorunko wspolczuje. ja jak mam cos waznego to zawsze zapisuje na plycuei lub pendrivie

Ja wiem, ja wiem, glupia jestem i tyle. Ale naprawde myslalam ze nie ma takiej opcji zeby utracic plik jak nic nie zrobilam kompowi (typu: wyrzucilam przez okno, spalilam,przejechalam samochodem..)

Bylo sie sluchac innych jak mowili o kopiach zapasowych :glupek:

No coz, bede sie bronic w lipcu czy tam innym wrzesniu.

Stary 2008-05-15, 16:28   #4066
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

a masz gdzies zapisaną choc tę niepoprawiona częśc, albo w ogóle jakis fragment??

Stary 2008-05-15, 16:31   #4067
Piorunka
Raczkowanie

Cytat:
Hm na szczescie nie cala. Jeszcze jakas szara komorka mi zostala i kazala drukowac fragmenty tzn mam wiekszosc pracy sprzed poprawek, czyli jakies powiedzmy 60%, musze wszystko poprawic i dopisac te parenascie czy wiecej stron.

jescze tz mnie postraszyl i popwiedzial ze teraz za kare kupi mi takiego pendrive'a jak w zalaczniku
a ja mam swojego ale go nie uzywalam

edit: Tak, Madzia, mam wersje soprzed poprawek, niestety zaczelam pisac madre rzeczy dopiero pozniej ha ha :-/
dobrze ze pamietam chociaz co gdzie pisalam i jak pozmienialam. TYlko jescze stracilam wszystkie zakladki, odniesienia do strn ciekawych etc.,
Argh
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 543.1.jpg (40,4 KB, 34 załadowań)

Stary 2008-05-15, 16:34   #4068
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Asiuk ja jestem antytalent z wklejaniem zdjęć więc nie obiecuję, jak wczoraj byłas w Street to nie było takich czerwonych/żółtych z kokardką na 6-7 cm. obcasie ? U nas W W-wie był taki tylko jeden model, na nodze wyglądają bosko i dosyć wygodne .
Byłam w sklepie tylko chwilę i nie przejrzałam całego asortymentu Ja musiałabym mieć buty na minimalnym obcasie, bo jeszcze się nie nauczyłam chodzić w szpilkach Tak na poważnie, mam płaskostopie (już jest lepiej, ale nadal jednak mam ten mankament), halluxy (genetycznie, niestety), przez co noga straszliwie mnie boli na wysokich obcasach Obiecałam sobie jednak, że na jakimś małym sobie kupię, bo całkiem płaskie buty też są niezdrowe.

Cytat:
W szlafroczku?

Cytat:

No nic, Piorunko. Trzeba będzie napisać jeszcze raz

Edit:
Jaki makabryczny pen drive Uśmiałam się Kup sobie od razu jakiś o większej pojemności. Ja mam 4 GB.

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 16:38   #4069
Piorunka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość

No nic, Piorunko. Trzeba będzie napisać jeszcze raz

Edit:
Jaki makabryczny pen drive Uśmiałam się Kup sobie od razu jakiś o większej pojemności. Ja mam 4 GB.
Prawda, ze straszny? hehe

Stary 2008-05-15, 16:50   #4070
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Pisz , pisz. Jestem ciekawa
I witaj na watku.
Cytat:
Witaj, Diano
Pisz tutaj częściej, nikt Cię nie zlinczuje
Widzę, że Ty i Twój TŻ (Towarzysz Życia) dużo przeszliście. Dlaczego rodzina męża miała do Ciebie pretensje, skoro decyzja o nieprzekładaniu ślubu była Wasza? Jak Wam się teraz układa, jak stosunki z teściami?
Opowiedz coś więcej

Pozdrawiam serdecznie.
Cytat:
Hej . Napisz więcej bo bardzo mnie zainteresowała Twoja historia
Cytat:
DianaM witaj z nami
Cytat:
cześć Diana!

Nikt Cie nie zlinczuje, napisz więcej o sobie!

Jakie masz teraz relacje z rodziną TZta, mineło trochę czasu, popukładało się wszytsko?
Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość

Diana M witam .i koniecznie napisz wiecej

O Matko, jakie Wy kochane jesteście, dziękuję
Układa nam się dobrze, ale z do teściowej niesmak pozostał...
Oczywiście tłumaczę sobie, że jej zachowania były wredne, bo przeżywała strasznie smierć syna (zresztą obydwoje teściowe się strasznie pochorowali, szpital przez ponad rok ) , ale mnie i tak się oberwało.

Wyobraźcie sobie... wypatrzyłam taka piękną suknię, różową. jak ją zobaczyłam to się normalnie zakochałam. Jestem u teściów i mówie, że będę miała różową sukienkę, a teściowa jak do mnie nie wypaliła, że ma być biała, bo to ślub!!! Więc ja mówię, że to mój wybór i moja sprawa, ale ona dalej swoje. Ponieważ chciałam być miła, zagryzłam zęby i zamówiłam tę kiecke w kolorze bieli. Co prawda teraz nie żałuję, bo biała była równie piękna, a białą jednak ma sie raz w życiu, ale i tak nie mogę sobie darować, że sie przyczepiła do kiecki!

Potem był welon. Zawsze marzyłam, że tak jak ja kiedyś byłam mała i niosłam welon długaśny mojej siostrze tak marzyłam, że teraz jej dzieci będą niosły taki długi welon mi. Jak o pomyśle - marzeniu usłyszała teściowa to zaczęła plumkać, że chyba zwariowałam i co jeszcze???
Przecież to ja ten welon będę miała! Ja ( a raczej moi rodzice będą za niego płacili), więc co im do tego?! TŻ też stwierdził, że fajne jak dziewczynka będzie niosła welon, a chłopczyk z boku obrączki na poduszce. Tym razem już nie byłam miła i postawiłam na swoim. Za welon zapłaciłam (ręcznie haftowany) 500zł, a czy teściowej sie podobało - nie wiem. W każdym razie zrezsygnowałam z 5 metrowego i zamówiłam 3 metrowy

Moim kolejnym skromnym marzeniem było, aby w stylu trochę amerykańskim małe dziewczynki (moja siostra i brat mają takie malutkie śliczne) rzucały kwiatki i szły przed nami. Domyślacie sie jak teściowa zareagowała i na ten pomysł Wściekła sie i stwierdziła, że kwiatki to sypano przed Jezusem i nikt nie będzie nam sypał żadnych kwiatków. Oczywiście postawiłam na swoim, kupiłam dziewczynkom takie same śliczne sukieneczki, ale niestety w Kościele sie nie zgodzili (powiedziałam, że potem sprzątniemy to), niestety Ale mieliśmy przez cały dłuuuugi Kościół ustawione świeczki takie malutkie, tworzyły taki "pas startowy" Było pięknie.

Rodzice postawili na wystawne wesele, więc może i trochę szalałam z wymyślaniem,ale wyszłam z założenia, że to raz w życiu

Mogłabym tak jeszcze długo, ale nie chcę Was zanudzać
Teraz jest już dobrze. Teściowa troche odpuściła i jakby ludzka się zrobiła. Ale oczywiście teraz jest kolejny problem, za dużo pracujemy!
Stary 2008-05-15, 16:51   #4071
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

hehe ten pendrive tojak z horror biedny.. dla dzieci on tak niezbyt co?? główkę sie biedakowi urywa
Cytat:

W szlafroczku?

.
dobra wykąpałam sie .. dalej jestem w szlafroczku
masakra leń nad lenie

Stary 2008-05-15, 16:56   #4072
et-ka
Zakorzenienie

GG do et-ka

Cytat:
No proszę, ja mieszkam w tej okolicy
i ja i ja!

Cytat:
DZiewczyny, ja sie zalamie!!
Stracilam czesc pracy magisterskiej!!!!!!!

Moj laptop postanowil, ze w momencie jak bede pisac ostatnie poprawki, to jemu sie zepsuje dysk na amen.
W serwisie nie da sie odzyskac tego pliku
a nic nie wydrukowałas by promotorowi dostarczać? ja mam kazdy rozdział wydrukowany i w razie (pukpuk w puste) czego wystarczy tylko przepisać..a do tego mam wysłaną na 4 konta majlowe. jestem paranoikiem?

Cytat:
ty weź nie strasz, ja tez nie mam pracy mgr nigdzie indziej zapisanej. chyba zaraz zapisze ją na pendrivie tak dla spokoju
a co do nowego worda, jest genalny, ale tez musiałam się kapnąć, aby wszytsko zapisywac jako stara wersja worda, bo nikt inaczej by tego nei odczytał
też już nie potrafię na innej wersji pracować

Cytat:
Rozwód.

Właśnie odkryłam, że na uszach też mam i że dziurki mi się jeszcze nie zarosły, ale za to ropieją ile wlezie...
i co po rozwodzie? choc to świetna decyzja!

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Witam,
jestem od niedawna na wizażu i dziś - szukając informcji o kosmetykach mineralnych... trafiłam na tę stronę Nie ukrywam, że za przeczytanie tego wszystkiego ( a to już któraś kontynuacja!!!)należy się conajmniej nagroda Przeczytałam ostatnią stronę i wygląda to na coś bardzo prywatnego. Ale jeśli mogę sie wtrącić - mam nadzieję, że mnie za to nie zlinczujecie - to chciałam Wam życzyć otuchy i wiary w siebie. Wspominacie tu o ślubnych planach, zaręczynach, kłopotach...
Ja wyszłam za mąż dwa lata temu, no ... ta druga rocznica dopiero będzie 3 czerwca i też nie było łatwo. Na 4 miesiące przed slubem zginął w wypadku brat mojego męża, jedyny, rodzony, ukochany. To był wstrząs dla rodziny, a ślub powstał pod znakiem zapytania. Mój TŻ (tak ich nazywacie? A co ten skrót oznacza ) zdecydował, że i tak się kochamy, chcemy razem być, więc nic nie przekładamy, ale co mi sie dostało od teściowej... Jego rodzina po części się obraziła... Historia na dłuższy opis. A co mi wymyślano odnośnie sukienki, welonu.... Mogę opisać, ale pewnie nie jesteście zainteresowane.
W każdym bądz razie to męczący okres okupiony przygotowaniami i walką z ludzmi. Trzymajcie się dziewczyny! Nie ma to jak solidarność jajników
Jestem z Wami

miło widzieć, miło gościć

Cytat:
a masz gdzies zapisaną choc tę niepoprawiona częśc, albo w ogóle jakis fragment??
o to samo chciałam zapytać..

Dyskretnej troski trzeba mi..
et-ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 17:08   #4073
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Diana jestem w szoku jak czytam o twojej tesciowej. nie lubie strasznie jak ktos sie wtrąca w takie rzeczy. rozumiem, z ejakies sugestie, swoje uwagi ok. ale twoja tesciowa troche przegieła. dobrze, ze juz jest lepiej

aaaa dziewczyny zapomniałam wam napisac.
wczoraj leciał ten mecz i ja poszłam sie wykąpac szybko, a TZ go oglądał. wiec zamknełam sie w lazience. (nigdy tego nie robie, ale tym razem specjalnie bo TZ tak zawsze robi, bo mówi ze sie na myciu nie moze skupić jak jestem obok ). i nagle była przerwa w meczu. ja akurat sie balsamuje a tu słysze ktoś biegnie a trach za klamke a tu zamkniete. nie wierzył, jeszcze raz ciągnie a tu zamkniete
i mówi: "wpuuuuśc mnie" a ja "nie z usmiechem na twarzy) za chwile otwieram drzwi , patrze a ten z jakimś narzedziami siedzi mi pod drzwiami i w zamku grzebie (narzedzia typu cienki długopis, linijka czy cos takiego)
i z takim słodkim głosem mówi: no co.. zawsze mnie wpuzczałas wybuchnęłam smiechem

Stary 2008-05-15, 17:11   #4074
asiuk
Zakorzenienie

Diano, poniekąd mogę domyślić się, jak się wtedy złościłaś. Moja przyszła teściowa stwierdziła, delikatnie, oczywiście , że nie muszę mieć białej sukni, czyli nie będę tak naprawdę panną młodą. No i welon musi być obowiązkowo Nie rozumiem, czemu mamusie TŻ tak się wtrącają w nasze ubiory. Rozumiem, moja mama, ale teściowa??

Madziu, rozumiem, że chcesz przywitać TŻ w seksownym szlafroczku. Na pewno będze zachwycony

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość
a nic nie wydrukowałas by promotorowi dostarczać? ja mam kazdy rozdział wydrukowany i w razie (pukpuk w puste) czego wystarczy tylko przepisać..a do tego mam wysłaną na 4 konta majlowe. jestem paranoikiem?
Nie jesteś, absolutnie.
Gdy pracuję nad projektem, co jakiś czas zapisuję go w nowej wersji. Najczęściej do chodzę do czterdziestego któregoś numeru

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 17:22   #4075
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Diano, poniekąd mogę domyślić się, jak się wtedy złościłaś. Moja przyszła teściowa stwierdziła, delikatnie, oczywiście , że nie muszę mieć białej sukni, czyli nie będę tak naprawdę panną młodą. No i welon musi być obowiązkowo Nie rozumiem, czemu mamusie TŻ tak się wtrącają w nasze ubiory. Rozumiem, moja mama, ale teściowa??
a wiecie moja tesciowa sie mnie ostatnio zapytała jaki kolor sukni chce miec ; mówie, ze najbardziej biała a ona: to super
zreszta nasi rodzice twierdzą, ze to nasz slub i oni moga nam pomoc, doradzić, ale nie będą sie w nic wtrącac i to mi sie podoba
Cytat:
Madziu, rozumiem, że chcesz przywitać TŻ w seksownym szlafroczku. Na pewno będze zachwycony
o no widzisz jak sie nie zbiorę to tak mu to wytłumacze

Stary 2008-05-15, 17:40   #4076
DianaM
Zadomowienie

Wściekałam się, a nie tylko złościłam Moja mama ciągle mi powtarzała: wybieraj co chcesz. A tu teściowa ni z gruchy ni z pietruchy sie czepia? Żeby miała coś do powiedzenia na temat garnituru mojego TŻ to rozumiem, ale mojej sukienki? Zresztą...

Zawsze jak dzieci robią bramy to daje im sie cukierki (dziecku nie dam pół litra). ie wyobrażałam sobie sypać im pod nogi słodyczami, więc razem z siostrzenicą siedziałyśmy pół nocy i pakowałysmy cukierki w takie przezroczyste celafony i zawiązywałyśmy wstążeczki. Wg mnie wyglądało to bardzo profesjonalnie - jak ze sklepu, aż si8ę nadziwić nie mogłam, że tak fajnie nam to wyszło.
Ponieważ mój TŻ mieszkał w innej miejscowości oddalonej od mojej jakies 150km pomyślałam, że on też musi mieć trochę tych paczek, bo ode mnie do niego może mieć kilka takich bram.
Jakiś czas przed ślubem miałam okazję tam być i zawiozłam cały karton tych paczuszek ze słodyczami, a teściowa: no i po co?! My tutaj sypiemy cukierki dzieciom do ręki. Więc nie wytrzymałam i pytam, to co, dzieci mają z piachu wygrzebywać te cukierki??? A ona, że tak!!! To ja na to, że na moim slubie rzadne dzieci nie będą babrać sie w piachu)!.
Wszedł do pokoju mój TŻ, a ona słodkim i miłym głosem: no bardzo ładne Dianko te paczuszki.

OOOOOh!!! Myślałam, że wyjde z siebie i stane obok!!!
Stary 2008-05-15, 17:42   #4077
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
Jakiś czas przed ślubem miałam okazję tam być i zawiozłam cały karton tych paczuszek ze słodyczami, a teściowa: no i po co?! My tutaj sypiemy cukierki dzieciom do ręki. Więc nie wytrzymałam i pytam, to co, dzieci mają z piachu wygrzebywać te cukierki??? A ona, że tak!!! To ja na to, że na moim slubie rzadne dzieci nie będą babrać sie w piachu)!.
Wszedł do pokoju mój TŻ, a ona słodkim i miłym głosem: no bardzo ładne Dianko te paczuszki.

OOOOOh!!! Myślałam, że wyjde z siebie i stane obok!!!
jestem w szoku. i aż brak słow na taka kobietę.

Stary 2008-05-15, 17:42   #4078
twin--maid
Zakorzenienie

Cześć Dziewczyny

Dziś w końcu trochę więcej luzu mam zabrałam sie więc za szukanie praktyk/stażu i siedziałam nad wysyłaniem CV/ listów motywacyjnych itp. spraw. Przed chwilą już oddzwoniła do mnie jedna pani i w poniedziałek idę na rozmowę. Proszę w poniedziałek o 10 o trzymanie wizażowych kciuków, które mają niesamowitą moc
Stary 2008-05-15, 17:45   #4079
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

oo jak super i jak szybko bede trzymała kciuki

Stary 2008-05-15, 17:45   #4080
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
O rany!! Ile??

Cytat:

jescze tz mnie postraszyl i popwiedzial ze teraz za kare kupi mi takiego pendrive'a jak w zalaczniku
a ja mam swojego ale go nie uzywalam
Ale superowy!! Dajcie znać, gdzie można taki nabyć

Cytat:
jestem w szoku. i aż brak słow na taka kobietę.
To znaczy, że ze mną wszystko oki. Bo juz się zastanawiałam, że jakaś jędzowata jestem skoro tak mi wszystko nie pasowało.
Ale na szczęście takie zachowania już jej minęły i nawet potrafi coraz częściej być miła

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości