![]() |
#1801 | |
po prostu Em :)
|
Dot.: Urodzone w 1989 :) cz. IV
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Widziałyśmy. ![]() uhahana, no to super! ![]() milkNkoney, na pewno poszło Ci lepiej niż myślisz. ![]() A tak w ogóle to ja mam pytanie.. Po co wy się rejestrujecie jako bezrobotne? ![]() Siedzę od rana nad gramatyką francuską.. Mam już dość.. ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1802 |
Zakorzenienie
|
Marta
![]() ![]() A myślałaś o tym, żeby poszukać kogoś obcego, już na miejscu, kto by mógł z Wami mieszkać? Oczywiście jeści wszystko pójdzie po Waszej myśli. Bo z tego co wiem, to z takiego dobierania lokatoów niezłe castingi się robią hahaha, można wybierać i przebierać. =) Em jeśli to lubisz, to jest duże prawdopodobieństwo, że to jest właśnie TO ![]() ![]() ![]() Dziewczyny... ja nie wiem, czy dobrze liczę, naprawdę nie wiem, ale wychodzi mi z tej fizyki ok. 70%... ![]()
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
![]() ![]() |
![]() |
#1803 |
|
uhahana, że tak mało czy że tak dużo?
![]()
![]() |
#1804 |
Zakorzenienie
|
uhahana to chyba dobrze, prawda?
![]() Sylwusia jest świetna, słitaśna i f OgUlE cAcY róŻoWiuTka i idzie do liceum.. ![]() No ludzie trzymajcie mnie.. Moja bratanica jest od niej mądrzejsza a ma dopiero 6 lat.. ![]() krasulka uwielbiam tą piosenkę ![]()
![]() |
#1805 |
Zakorzenienie
|
No właśnie mi się wydaje, że dużo... ale dobra, okaże się 30 czerwca.
Istnieje jakiś fanklub SYlwusi? Bo ja się zapisać chciałam...
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.' |
![]() ![]() |
![]() |
#1806 |
Zakorzenienie
|
![]() Może założymy, co? em ma już wprawę.. ![]()
![]() |
#1807 |
|
O, nie nie nie.
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1808 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() durga może to dziwne, ale nie chce mieszkac sama.. gdybym dostala sie np do Krakowa to wynajęlabym cos z kolezankami, w zyciu nie chcialabym mieszkac np na stancji ![]() narazie nie wiem jak bedzie.. mathilda z tymi maturami ewidentnie cos jest nie tak, po kazdej kilka artykułów w necie, ludzie wynajduja bledy w arkuszach, pytania sa zle skonstruowane.. i wszystko 2x trudniejsze niz wszystkie probne i normalne matury ![]() Cytat:
![]() nie wiem, czy moi zgodziliby sie na mieszkanie z tz, bo nigdy o tym nie rozmawialismy, ale jakby byla taka mozliwosc a rodzice by zabronili, to na pewno bym kombinowala, przeciez nie przyjezdzaliby co tydzien zeby mnie sprawdzac : ) moze jego mama inaczej na to spojrzy, jesli jeszcze ktos bedzie z Wami mieszkal? Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() trudno uwierzyc, ze takie dziewczyny istnieja ![]() Cytat:
![]() w sobote jedziemy ze znajomymi z klasy na domki jakies 50 km ode mnie ![]() ![]()
![]() |
#1809 |
Zakorzenienie
|
Dużo teraz tu nowych postów powstaje
![]() Dobrze, spróbuje więc nadrobić. Sylwusię oglądałam-boska jest ![]() Laylaaa, Em.. niestety nie znam szczegółów.. Wiem tylko ,że nasz babka z komisji na pewno było wymagająca, bo na próbnych lepiej nam szło. ![]() Blaque, a Ty sie nie martw, polski wszyscy zdają! Będę trzymać kciuki ![]() Marta ![]()
![]() |
#1810 |
Rozeznanie
|
Mam wyniki 16/20 anglik
![]() Tylko niesprawiedliwe bo moja klasa była podzielona na 2 grupy i u nas ostro oceniali. większość ok 10. a w drugiej większość 20 co moim zdaniem nie jestfaktycznym odzwierciedleniem wiedzy. No ale cieszę się, że im się udało ![]() Tak to jest, nie umiem chyba radzić sobie ze stresem ![]() a jak Wy radzicie sobie ze stresem? alee obejrzałam Sylwusie i się wyluzowałam ![]() idę teraz na spacer z Tż ![]() ![]()
#1811 |
Zakorzenienie
|
Ja, ile miałam do nadrobienia
![]() ![]() em całe szczęście, że się naklejki znalazły! uhahana jesteś moim góru, jeśli napisałam fizykę na tyle % ![]() ![]() Durga ![]() krasulka ![]() ![]() ![]() ![]() layla ![]() ![]() Też się chcę zapisać do klubu Sylwusi! Ja też! A tak serio to też nie mogłam uwierzyć w to że tacy ludzie w ogóle istnieją... ![]() ![]() Z piosenek ostatnio najczęściej słucham http://pl.youtube.com/watch?v=JOpjdrK1GVc Spokojna strasznie, ale bardzo mi się podoba ![]() Ale jestem zmęczona. Z pół Krakowa schodziłam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1812 |
Zakorzenienie
|
Łaaa Kasia ja strasznie bym chciała kiedyś w golfa spróbować
![]() ![]() ![]() ![]() Piosenka bardzo fajna ![]() A Kallos to ja kojarzę, że u fryzjera i w hurtowniach fryzjerskich...
Choose life.' |
![]() ![]() |
![]() |
#1813 |
|
Też się do niej wybieram po maturach.
![]() Kurcze no, powtarzam tę gramatykę i powtarzam, ale.. przecież ja to wszystko umiem! ![]() ![]() ![]() Powinnam siedzieć nad słownictwem, ale z nim to już nic wielkiego nie zdążę zrobić..
![]() |
#1814 |
Zakorzenienie
|
Wredna jesteś, wiesz?
![]() Same se założymy Sylwunie, a co ![]() Krówka ![]() Ciekawe jak tam Durga ![]() milk gratulacje ![]()
![]() |
#1815 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
I przy okazji dlaczego zmieniłaś nicka? Zapomniałaś hasło do tamtego czy Ci się znudził? ![]() Cytat:
![]() Edit: Aha i dobrze Wam idą te ustne, też tak chcę ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1816 |
Zakorzenienie
|
kasia wow, golf
![]() ![]() milknhoney 16 to dobry wynik ![]() a co do stresu to ja sobie z nim nie radzę. jestem nerwowa, wszystkim sie przejmuje, czasem takimi głupotami, że aż wstyd ![]() myslalam, ze te ustne potraktuje tak o, bo przeciez każdy to zdaje i w ogole, ale jednak przed wejsciem na sale stres jest i to ogromny (w moim przypadku).
#1817 |
Konto usunięte
|
Dziękuję za kciuki
![]() ![]() Poszło żle.... Bardzo źle.... Nie spodziwałam sie tak trudnego arkuszu....chociaz z drugiej strony coś czułam, bo te poprzednie tegoroczne matury byly jakieś dziwne.. Test (40% calosci) byl beznadziejny Analiza porownawcza (40% całosci) byla taka jak zawsza choć tym razem poszaleli z ta awangardą.... Wypracowanie (20% całosci) bylo fatalne ![]() 1 temat - Motyw tanca w sztuce - omow jego funkcje i formalne przedstawienia na podstawie 3 dziel z 3 roznych epok.... - taniec nie jest jakims specjalnie popularnym motywem ![]() ![]() 2 temat - napisz z czego czerpaly inspiracje 4 wybrane przez Ciebie kierunki powstale w pierwszym dziesiecioleciu XX wieku.... za dokładne. W altach 1900-1910 powstal z tego co m iwiadomo futuryzm, nic innego nie znam.... za dokładny przedział. Wybralam temat o tańcu ,ale to bylo lanie wody.... (oczywiscie tematy wypracowan nie brzmialy tak identycznie jak napisalam tylko podobnie) A najgorsze toze teście wiele reprodukcji bylo niedokladnie odbitych, obrazy byly zalane i nieczytelne i np gdy mialam rozpoznac swietych na oltarzu a jedna z niej trzymala w ręce palmę a w drugiej rece cos jeszcze to ja nie widzialam co to jest (a byla to wieza jak pozniej sprawdzilam w komputerze)...ehhh.. a za kazde zadanie za 3 pkt, gdy da sie jedna odpowiedz żle to jest automatyczne 0 pkt ![]() Myślę ze 30% dostane, ale powyzej 50% nie...w zeszłym roku najgorszy wynik z historii sztuki w szkole to bylo 70% - a to byli naprawde niedouczeni ludzie...a w tym roku taka porazka ![]() Poprawie za rok i bede zdawala też historie, moze ona pojdzie mi lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1818 |
Zakorzenienie
|
Durga, pewnie teraz tak mowisz, poszło znacznie lepiej, Ja w ogóle Cię podziwiam, że zdajesz taki przedmiot!! wiem wiem chodzilaś do szkoły o tym profilu ale i tak sądzę, że to trudne...
|
![]() ![]() |
![]() |
#1819 |
|
Durga, ojejku, to ja się boję o ludzi z mojej klasy.
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1820 |
Zakorzenienie
|
Druga dokładnie, na pewno nie jest tak źle
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1821 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ja też ![]() Cytat:
![]() Durga - na pewno będzie dobrze ![]() A ja dziś skończyłam się uczyć wypowiedzi. Choć tą część, którą nauczyłam się wczoraj, trochę już zapomniałam ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1822 |
Konto usunięte
|
Dzięki za pocieszenie
![]() Policzyłam sobie ze za cześc zamknietą na 20 pkt zdobyłam 5 ![]() Liczac dalej ze za analize i wypracowanie dostanę po polowie to bedzie jeszcze 15 pkt... razem 20 pkt czyli 40% ![]() Widac jestem za głupia... za duzo sie uczylismy prze te 6 lat w szkole tej historii sztuki, profesorowie mogli uczyc nas jakichs rzeczy przydatnych do testow a nie szczegolikow... i teraz mam ![]() Nojgorzej z rdzicami... sa wściekli ze tak żle mi poszła matura.... mama powiedziala ze jestem glupia, ze na zadne studia nie pojde bo i tak jestem na to widac za tępa... Moze ma racje. Em myślę z eim poszło lepiej niz mi, moze tacy ludzie ktorzy nie mieli przez tyle lat historii sztuki w szkole uczą sie jej jakos inaczejn iz tacy jak my... nie wiem...ale ja zrobiłam naprawde idiotyczne błędy. W przyszłym tygodniu pojde zapisac sie na studia do Wyzszej Szkoły Języków Obcych - wezme profil filologia hiszpańską z jezykiem angielskim, albo Filologia angielska z językiem hiszpańskim? Jak myślicie jak będzie lepiej? Tylko nie wiem jak dam rade płacić za studia dzienne 550 zł miesiecznie przez piec lat i jeszcze sie jakoś utrzymac (ciuchy, kosmetyki, ksiazki), nie wiem czy w roku szkolnym czy tam akademickim znajdę prace na drugi etat... |
![]() ![]() |
![]() |
#1823 |
Zakorzenienie
|
Mama pewnie się zdenerwowała i tak powiedziała!!
![]() Moja koleżanka z równoległej klasy dostała na angolu ustnym.... 4% ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1824 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1825 | |
|
Durga, nie słuchaj rodziców, oni nie wiedzą, jak teraz wygląda matura. Nie sprawdza faktycznej wiedzy.
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1826 | |
Zadomowienie
|
Ale może mimo swojej religijności zaakceptuję waszą decyzję.
Z tego co piszesz wynika, że jeszcze z nią o tym nie rozmawialiście. Ja chyba na waszym miejscu na początku zamieszkałabym osobno, a najwyzej na 2 czy 3 roku razem... Życzę powodzenia ![]() Cytat:
![]() Nie wiem skąd biorą się tacy ludzie... Durga - i tak Cię podziwiam, że zdawałaś taki rzadki przedmiot... ![]() Skończyłam matury!! Jestem z jednej strony szczęśliwa, że to już koniec a z drugiej mi żal... ![]() ![]() Mam teraz problem jakie studia wybrać <olaboga>
![]() |
#1827 |
Zakorzenienie
|
Mi też się to niemożliwe wydaje. A kumpela mówi, że 2 pkt czyli 10%. To i tak mało. Podobno dostała rysunek z wiatrakami..
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1828 | |
|
Cytat:
![]() Zamieńmy się, co? ![]() ![]() A ja akurat wiem jak są wiatraki, no bo wiecie.. Moulin Rouge. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1829 | |
Zakorzenienie
|
Kuczę napisałam posta i nie wiem co się z nim stało
![]() Durga ![]() ![]() Ale sztuka to piękna dziedzina wiedzy, ale taka rozległa... ale piękna ![]() Sama czaję się na kilka z tych książek, tzn. z tej serii: http://allegro.pl/item360092113_klas...ta_b_stok.html I chyba właśnie coś sobie zamówię, mama też lubi czytać takie rzeczy i podziwiać obrazy, więc zrobimy małe zamówienie ![]() Cytat:
![]() Na maturze większość ludzi robi głupie błędy, to już taka prawidłowość ![]() A rodzice na pewno tam nie myślą, tylko byli zdenerwowani już tą całą maturą i tak im się powiedziało ![]() A co do tych kierunków, to oba ciekawe ![]() Ja bym chyba wzięła angielską z hiszpańskim, ale tylko dlatego, że jednak angielski TRZEBA znać na dobrym poziomie i umieć się w tym języku porozumieć, a hiszpański na dobrym poziomie będzie też wielkim atutem, ale jednak angielskiego nie zastąpi, moim zdaniem ![]()
![]() |
#1830 |
|
Durga, aa zapomniałabym. Ja bym wybrała hiszpański z angielskim. Bo angielski to już norma, a biegła znajomość hiszpańskiego to duży atut.
![]() ![]() Nija, u mnie w taniej książce są te książeczki. Jeśli chcesz, mogę zobaczyć po ile. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:59.