Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz.VIII - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-15, 17:46   #4081
Piorunka
Raczkowanie

Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz.VIII

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość

a nic nie wydrukowałas by promotorowi dostarczać? ja mam kazdy rozdział wydrukowany.

o to samo chciałam zapytać..
Tak, tak,\mam kawalki drukowane. One sa sprzed miesiaca, a juz zdazylam duzo pozmieniac w pracy. No ale zawsze to cos

Piorunka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 17:47   #4082
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Piorunka Pokaż wiadomość
Tak, tak,\mam kawalki drukowane. One sa sprzed miesiaca, a juz zdazylam duzo pozmieniac w pracy. No ale zawsze to cos
czyli potem i tak bedziesz musiała przepisac te prace?? bo chyba nie masz jej nigdzie zapisanej tak??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 18:38   #4083
asiuk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny

Dziś w końcu trochę więcej luzu mam zabrałam sie więc za szukanie praktyk/stażu i siedziałam nad wysyłaniem CV/ listów motywacyjnych itp. spraw. Przed chwilą już oddzwoniła do mnie jedna pani i w poniedziałek idę na rozmowę. Proszę w poniedziałek o 10 o trzymanie wizażowych kciuków, które mają niesamowitą moc
Ahoj!
Fajnie, że Ci dobrze idzie Będę trzymać kciuki!

Cytat:
Napisane przez DianaM Pokaż wiadomość
To znaczy, że ze mną wszystko oki. Bo juz się zastanawiałam, że jakaś jędzowata jestem skoro tak mi wszystko nie pasowało.
Ale na szczęście takie zachowania już jej minęły i nawet potrafi coraz częściej być miła
E tam, od razu jędzowata. Ja jestem wredna małpa i dobrze mi z tym
Czytając Twoje perypetie z teściową w roli głównej, podnosi mi się ciśnienie, ale ciii

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 18:44   #4084
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asiuk Pokaż wiadomość
E tam, od razu jędzowata. Ja jestem wredna małpa i dobrze mi z tym
Czytając Twoje perypetie z teściową w roli głównej, podnosi mi się ciśnienie, ale ciii
Dzięki
Stary 2008-05-15, 18:52   #4085
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ciekawe kiedy TZ skonczy prace, bo kolacja juz gototwa tylko do piekarnika trzeba wstawić

ja sie juz głodna robie, bo rano o 9 tylko tosty zjadłam i jakoś zapomniałam potem

Stary 2008-05-15, 19:04   #4086
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
ciekawe kiedy TZ skonczy prace, bo kolacja juz gototwa tylko do piekarnika trzeba wstawić

ja sie juz głodna robie, bo rano o 9 tylko tosty zjadłam i jakoś zapomniałam potem
Madzia a jak się zapomina zjeść?
Stary 2008-05-15, 19:07   #4087
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Madzia a jak się zapomina zjeść?
yy to znaczy jakos zapomniałam, nie byłam głodna i jakos się zajełam pisaniem z wami,ze nie zjadłam nic od sniadania. a teraz jak jzu jestem głodna to dupa bo TZ bedzie niedługo (mam nadzieje) a zrobiłam dobrą obiado-kolacje i potem deser ma byc i ja juz nie bede miała siły

Stary 2008-05-15, 19:08   #4088
Piorunka
Raczkowanie

Cytat:
czyli potem i tak bedziesz musiała przepisac te prace?? bo chyba nie masz jej nigdzie zapisanej tak??
Ewentualnie zeskanowac te strony co mam.

Stary 2008-05-15, 19:09   #4089
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Ewentualnie zeskanowac te strony co mam.
aha.. ja nie mam takiego programu ze od razu do worda ci te skany wrzuca

Stary 2008-05-15, 19:12   #4090
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
yy to znaczy jakos zapomniałam, nie byłam głodna i jakos się zajełam pisaniem z wami,ze nie zjadłam nic od sniadania. a teraz jak jzu jestem głodna to dupa bo TZ bedzie niedługo (mam nadzieje) a zrobiłam dobrą obiado-kolacje i potem deser ma byc i ja juz nie bede miała siły

Aha. Ja też czekam na TŻa aż wróci, żeby zjeść... a głodna jestem, że

Cytat:
aha.. ja nie mam takiego programu ze od razu do worda ci te skany wrzuca
W wodzie jest taka opcja 'wstaw obraz ze skanera' i wtedy od razu wrzuca Ci do Worda coś... tylko w formie zdjęcia a do tego, żeby przetworzyło to na tekst są podobno programy,
Stary 2008-05-15, 19:13   #4091
Piorunka
Raczkowanie

Cytat:

W wodzie jest taka opcja 'wstaw obraz ze skanera' i wtedy od razu wrzuca Ci do Worda coś... tylko w formie zdjęcia a do tego, żeby przetworzyło to na tekst są podobno programy,
Taak trzeba sie troche pobawic zebym miala to w wordzie.

Edytowane przez Piorunka
Czas edycji: 2008-05-15 o 19:42
Stary 2008-05-15, 19:14   #4092
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:

moja kolezanka ma własnie taki program i z ksiązek od radzu do worda jej sknuje

ty weź mnie to juz skręca. a twój o której wraca??

Stary 2008-05-15, 19:22   #4093
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
moja kolezanka ma własnie taki program i z ksiązek od radzu do worda jej sknuje

ty weź mnie to juz skręca. a twój o której wraca??

Mnie te skręca nie wiem kiedy wróci. Nie chce mi Paskuda powiedzieć tylko się drażni smsami

Muszę Wam powiedzieć o mojej współlokatorce. Jest mega dziwna. Pierze cienkie rajstopy w pralce do tego jeszcze wrzuca razem rajstopy, staniki, majtki, jeansy, skarpety, koszulki we wszystkich kolorach. Nie muszę Wam mówić jak wygląda jej "biały" stanik.... Dziewczyna ma skończone 26 lat.... w dodatku mamy starą pralkę, do której trzeba bardzo dużo naładować, aby wypełnić bęben a ona 3 razy w tygodniu robi pranie... para majtek, stanik, rajstopy... pralka skacze po całej łazience a ona zadowolona, że w ręku nie musi prać. Zraża mnie to do niej:/
Stary 2008-05-15, 19:28   #4094
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie te skręca nie wiem kiedy wróci. Nie chce mi Paskuda powiedzieć tylko się drażni smsami

Muszę Wam powiedzieć o mojej współlokatorce. Jest mega dziwna. Pierze cienkie rajstopy w pralce do tego jeszcze wrzuca razem rajstopy, staniki, majtki, jeansy, skarpety, koszulki we wszystkich kolorach. Nie muszę Wam mówić jak wygląda jej "biały" stanik.... Dziewczyna ma skończone 26 lat.... w dodatku mamy starą pralkę, do której trzeba bardzo dużo naładować, aby wypełnić bęben a ona 3 razy w tygodniu robi pranie... para majtek, stanik, rajstopy... pralka skacze po całej łazience a ona zadowolona, że w ręku nie musi prać. Zraża mnie to do niej:/
hehe co za dziewczyna. moja kolezanka kiedys mieszkała z taką co np. te zupki w proszku typu gorący kubek trzymała w lodówce aby sie nie zepsułu

edit:
mam dzis jakies złe przeczucie, jakby miało se cos stac

Stary 2008-05-15, 19:33   #4095
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
hehe co za dziewczyna. moja kolezanka kiedys mieszkała z taką co np. te zupki w proszku typu gorący kubek trzymała w lodówce aby sie nie zepsułu

edit:
mam dzis jakies złe przeczucie, jakby miało se cos stac

mnie po doświadczeniach ze współlokatorkami nic już nie zdziwi w ludziach. Przez współlokatorki też mam inny stosunek do ludzi, bo od jakiegoś czasu zbyt mało wierzę w ludzi, w ich prawdomówność, obietnice itd.

Ja też mam czasem takie przeczucia i okazują się niepotrzebne

Przypomniało mi się, że parę miesięcy temu, zepsuł się dysk moim rodzicom w stacjonarnym kompie. Tata pojechał do serwisu i powiedzieli, ze za odzyskanie danych musiałby zapłacić między 1500 a 200tyś. Stwierdzili, że szkoda kasy na dokumenty wordowskie,a ważne rzeczy i tak były na laptopie, na całe szczęście.
Stary 2008-05-15, 19:35   #4096
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

kurcze ile kasy
mam nadzieje, ze te przeczucie jest mylne

edit:
dzwonił TZ juz wyjeżdza z pracy tylko jeszcze do bankomatu zajedzie wiec za jakies 15 min powienien byc
wstwiłam piekarnik niech sie rozgrzeje i wstwiam zapiekanke do piekarnika kurcze jeszcze 40 minu i zjem hehe
akurat TZ przyjedzie i się wykąpie

Stary 2008-05-15, 19:55   #4097
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze ile kasy
mam nadzieje, ze te przeczucie jest mylne

edit:
dzwonił TZ juz wyjeżdza z pracy tylko jeszcze do bankomatu zajedzie wiec za jakies 15 min powienien byc
wstwiłam piekarnik niech sie rozgrzeje i wstwiam zapiekanke do piekarnika kurcze jeszcze 40 minu i zjem hehe
akurat TZ przyjedzie i się wykąpie

Mój właśnie napisał smsa, ze wyjeżdża więc pewnie za 40 min będzie
Stary 2008-05-15, 19:56   #4098
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Mój właśnie napisał smsa, ze wyjeżdża więc pewnie za 40 min będzie
mój dzis na moim rowerze jeździ hehe

Stary 2008-05-15, 20:39   #4099
twin--maid
Zakorzenienie

Cytat:
mój dzis na moim rowerze jeździ hehe

Mój już jest lecę
Stary 2008-05-15, 20:55   #4100
asiuk
Zakorzenienie

Ja nie narzekam na moje współlokatorki, choć jedna nie za bardzo lubi sprzątać Wszystkie jesteśmy z architektury, N. jest z mojej grupy, a A. z czwartego roku. Mieszkamy ze sobą już trzeci rok i jest ok

Otrzymałam odpowiedź od mojego prowadzącego fakultet (czyli jednocześnie mojego promotora) Znowu dał mi 99 punktów na 100 za esej o poezji. Rozmarzył się i jakieś poetyckie komentarze mi powypisywał pod pracą Ciekawe, czy da mi kiedyś 100/100 Jeszcze pozostało mi "tylko" 5 prac do napisania

Teraz coś sobie skrobię w CAD'zie. Przede mną duuuuużo roboty

Ewunia

Staś

bloguję
asiuk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 21:48   #4101
DianaM
Zadomowienie

Cytat:
Jak ja bym chciała kiedyś zapomnieć zjeść Ciągle cos przeżuwam, a potem się dziwię, że w rzadne spodnie nie wchodzę. Przez tą zime przytyłam... 8kg!!!! Wiem, wiem, wstyd mi jak chol.... Jeśli mój TŻ mówi mi, że się bardzo styłam to już dla mnie coś oznacza Choć w sumie nic mówić nie musi, teraz przed latem cała gareroba do wymiany, w nic nie wchodzę Jeszcze w życiu tyle nie przytyłam przez kilka miesięcy.

Cytat:
Ciesz się, że w ogóle pierze Jak ja mieszkałam na stancji trzy lata temu to jedna z moich współlokatorek w ogóle się nie myła, nie wspominając o tym, żeby wiedziałą co to jest pralka! Fuj!! Wiecznie okna otwarte i wietrzenie po niej. Długo z nia jak sie domyślacie nie wytrzymałyśmy
Stary 2008-05-15, 23:06   #4102
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Oj Poemi...masz Ty kobieto fantazję.
A nie łatwiej byłoby się zakumplowac z córka pindzi...ja bym tak zrobiła.

Podejrzewam ze to cięzka sytuacja..ale kurcze ludzie sie schodza, rozchodza -roznie to się układa. Twoi rodzice mają dzwiny układ od lat z tego co pisalas..to niech wezma ten rozwód i żyją wlasnym zyciem....a Ty w szczególności powinnas żyć własnym zyciem a nie życiem pindzi.
Wiesz, mam wspólnych znajomych z córką pindzi... Niezbyt ciekawe towarzystwo. Moja mama uważa nawet, że ci ludzie są z deczka niedorozwinięci. Jakoś mnie do córki pindzi nie ciągnie.

Cytat:
Napisane przez pzs1 Pokaż wiadomość

Poemi rozwód z orzeczeniem o winie związany jest właśnie z powoływaniem świadków i praniem brudów a o co daje to możliwość uzyskania od strony winnej alimentów dla współmałżonka, w razie braku pracy lub niezdolności do niej. Tobie póki studiujesz i nie pracujesz przysługują alimenty tak czy siak
No to chyba nas to czeka

Cytat:
Napisane przez L_V Pokaż wiadomość
Kiepska wymówka
Dla mnie wystarczy

Cytat:
No to klapa. Odzyskanie pliku/plikow w laboratorium wyniosloby 2,500zl. (a i tak nie na 100%)
Oj, strasznie drogo... Mam nadzieję, że sobie jakoś poradzisz i szybko naniesiesz poprawki, drugi raz będzie łatwiej.

Cytat:
Napisane przez et-ka Pokaż wiadomość

i co po rozwodzie? choc to świetna decyzja!
Dobre pytanie... Sama chciałabym wiedzieć.

Oglądaliśmy "sierociniec". Nasze wnioski po...

ja: świetny film...
TŻ: ta, wszyscy umarli
ja: [płaczliwie] nie prawda, wszyscy żyją...
TŻ:
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-15, 23:06   #4103
lemoorka
Zakorzenienie

Witam Diane i podglądających i zapraszam do dyskusji
lemoorka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 03:27   #4104
rav12345
Wtajemniczenie

L_V, dziękuję raz jeszcze dobra duszyczko. Odstawiam wszelkie pudry i podkłady (revlon tez ma micę, i po nim też byłam złuszczona. Może mica to jest to...)

Piorunko - teraz pisanie powinno ci pójść szybciej. Ja wiem coś o tym, bo miałam podobną sytuację z pracą licencjacką. Też mi dysk padł - zjadło w nim kilka sektorów. Straciłam max. 1-2 strony, od poprzedniej wersji, którą zapisywałam na skrzynce pocztowej, ale też płakałam . Na szczęście w USA nie musiałam pisać magisterki, bo znający życie pewnie też by coś się stało.

Jeden z programów do rozpoznawania tekstu ze skanu nazywa się RECOGNITA. Wiem, że są też inne. Tego używałam z 7-8 lat temu , ale działał.

Twin - Wierzę, że się uda!

Diana - ech, masz przejścia z teściową. Ja mam fajną rodzinę, choć ostatnio przypomniało mi się, że dziadkowie Tżta ze strony jego mamy, jak byliśmy w Polsce przed weselem, co chwilę coś komentowali, głównie jeśli chodzi o jedzenie. Mój Tż jest szczupły, ma to po ojcu, ojciec po dziadku. Szczupły, ale nie chudy, do tego ładnie ma wyrzeźbione ciało. Takie w sam raz (co ja tam mówię, idealne - ja przy nim mam kompleksy - on ma 0 tłuszczu na brzuchu). Więc dziadkowie - za mało mu jeść dajesz! Więc mówię im, że jedzenia przed nim nie chowam, że przecież jak ma ochotę, to sobie może zrobić żarcie. Innym razem dali nam worek fasolki szparagowej z ogródka, a że widzieliśmy się później codziennie, pytali się mnie: Ugotowałaś mu już fasolkę? , i tak w kółko codziennie... Jak mnie oni wkurzali.

Co do stancjowych współlokatorów, też mieliśmy przypadek niemyjącego się kolesia... Taki przykład mamisynka, co jak mama nie powie, nie pokaże jak, to nie zrobi nic. Ręcznik prał 2 razy w roku (mama przy okazji odwiedzin wymieniała na nowy). A że ręcznik był jasnoróżowy, to domyślacie się jak wyglądał po miesiącu. Dwa - on się "mył" raz w tygodniu. Nie wiem jak, ale spędzał w łazience nie dłużej niż 10 min. Za to jak był tam w celach "innych" to potrafił się z gazetką na 3h zamykać ... Synek stomatologów.

Przedwczoraj Tż kupił nam bilety na koncert Madonny. Nie jesteśmy fanami, ale jak jest okazja zobaczyć lasię, to pomyśleliśmy, że skorzystamy. Koncert w październiku...
Stary 2008-05-16, 07:24   #4105
ANITKA79
Zadomowienie

Czesc dziewczynki

Dzis jestesm w taaakim humorze

A to dlatego, ze wczoraj bylam u dentysty Tz mi swoja polecil poszlam do niej pierwszy raz i jestem naprawde zadowolona Okazalo sie ze musze tylko kilka wypelnien zrobic, ale takich malutkich Wszystko mi pokazala na ekranie, ktore zabki trzeba wypelnic. Tlumaczyla po kolei co robi, jakich materialow uzywa itp.. Naprawde bylam pozytywnie zaskoczona, mila delikatna i z poczuciem humoru
A wczoraj sie baaardzo balam iscAz mnie w pracy glowa boala i zimno mi bylo .. i napisalam Tztowi, ze sie boje A on powiedzial mi ze to najbardziej delikatny dentysta u jakiego byl.
No i moj skarb mial racje Ciesze sie ze mu zaufalam

Edit:

Wczoraj zostalam niespodziewanie chrzestna.
Tz kuzynki corka idzie do komuni i musi byc ochrzczona.. Jak byla mala to rodzice nie ochrzcili jej
No i okazalo sie ze jutro chrzest a w niedziele komunia
Powiedzialam o tym Tztowi a on: Widzisz moja narzeczona juz teraz tak latwo sie nie wymigasz z mojej rodzinki Jak wchodzic to na calego, bo wkrotce bedziesz moja zona i sie bardzo ciesze

A ta dziewczynka jak sie cieszyla, ze chce byc jej chrzestna Ciocia naprawde chcesz?? / By the way: To ta co mi pomagala pizze robic/ Ona taka przylepa jest ale nie do wszystkich, tak jak moja bratanica

A teraz poki mam chwile nadrobie wczorjasze zaleglosci
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 07:50   #4106
ANITKA79
Zadomowienie

Cytat:
jescze tz mnie postraszyl i popwiedzial ze teraz za kare kupi mi takiego pendrive'a jak w zalaczniku
a ja mam swojego ale go nie uzywalam
Piorunko wiem ze duzo pracy przed Toba, ale dasz rade
By the way: przed otrowrzeniem zalacznika myslalam ze do zdjecie misia ktory wsadzil glowe do pralki/tam od gory/ I pomyslalam sobie: Chyba juz jej lepiej bo poczucie humoru wrocilo

Cytat:
Cześć Dziewczyny

Proszę w poniedziałek o 10 o trzymanie wizażowych kciuków, które mają niesamowitą moc
No to ja juz dzis zaczynam trzymaniePowiedz kiedy puscic

Cytat:
Mój już jest lecę
A moj Tz tez byl o tej samej porze na skype i sobie pogadalismy
W tym miesiacu kupuje laptopa swojego I bedziemy mogli swobodnie rozmawiac

Rav: Ja tez nie uwielbiam madonnyAle koncert na zywo, swiatl itp.. Moze byc fajna zabawa i Najwazniejsze ze z Tz
ANITKA79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-16, 08:06   #4107
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

hej laseczki
kurcze ja codziennie powinnam zasypiac obok TZ bo wtedy humor o taki jest

wiecie co TZ powiedział wczoraj po powrocie z pracy" twoje kanapeczki były za***iste"
wiec dzis tez mu je zrobiłam

kolacja bardzo nam sie udala
zrobiłam porcję zapiekanki, jaką robie na nasza 4 osobową rodzine i TZ zjadł wszytsko (to znaczy ja kwałek tez ) juz odchodził od stołu ale sie wracał i nie mógł pozwolić aby cos zostało niestety na deserek juz nie mial miejsca.

a ja przez przez ten wczorajszy dzien z TZ schudłam pół kilo hehe

ach a dzis juz rodzice wracają (nie wiem jeszcze o której) i brat ale on to o 22 dopiero

Stary 2008-05-16, 08:43   #4108
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Witam!

Ja dziś mam trochę nauki, której zapewne i tak nic nie wyjdzie. I jak wyjdę dziś wieczorem to wrócę dopiero w niedziele wieczorem mimo, że mam zjazd w szkole w ten weekend.

Dziś idziemy z TŻ jednak na tą noc kina w multikinie, mam nadzieję że dotrę w sobotę na zajęcia. A w sobotę wieczorem grill u mojej koleżanki z liceum.
Stary 2008-05-16, 08:51   #4109
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

oo a jakie filmy będa grac??
na grilla to i ja bym sie przeszła

Stary 2008-05-16, 09:02   #4110
pzs1
Zadomowienie

GG do pzs1

Filmy do wyboru to:
Zgon na pogrzebie
Lejdis
Jestem legendą
Piła 4
Skarb narodów 2
Jumper
Butelki zwrotne
Fałszerze
Ostrożnie, pożądanie
Tajemnica Brokeback Moutain
Hooligans

Można wybrać sobie 3 filmy. My z racji tego, że idę do szkoły w sobotę idziemy na 2 żebym mogła się przespać. Pewnie i tak w końcu zasną podczas jakiegoś filmu

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości