|
|
#3151 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniówki 2018 :)
A mi brzuch sie jeszcze nie chce wykluc
Ale wy chudzinki jesteście, co do wzrostu to ja mam kolo 169cm, ale waga nie mam sie co chwalic bo to zle liczby sa ![]() Ze zdjec na razie nic nie mam bo skoro nie widac to stwierdziłam ze nie mam co focic Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3152 |
|
Zadomowienie
|
Ale macie fajnie z tymi mezami fotografami 😁
My może też skoczymy na jakaś sesję... Ale to wszystko zależy od tego jak będę się czuła. 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie tez 186, wiec dziec moze byc sporawy. Mi tz robi ok co 4 tyg zdjecie brzucha, chociaz dzisiaj zrobil i wyslal swojej mamie i babci, bo mowi, ze mam juz wielki ![]() A nad sesja myslalam, ale nie kreca mnie ciazowe brzuchy, na szczescie jeszcze mam czas, nie zrobie to bede zalowac ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3154 |
|
Zadomowienie
|
Do mnie wpadła dziś koleżanka i się zdziwiła, że już widać brzuszek i to taki nie od przejedzenia
Ale w sumie jakby nie patrzeć to 17 tydzień więc chyba nawet normalne ![]() Ja też z dziewczyn kompaktowych, 160 cm i chyba jak Lovi wagowo bo 59 ale się nie przejmuję, byleby małe zdrowe było a potem się zrzuci jakoś ![]() Jak to dobrze że jutro już niedziela, do środy to zawsze blizej, jakoś tak wolno mi dni schodzą od wizyty do wizyty.... Chyba żebym się nie stresowała to bym musiała co tydzień chodzić albo dwa razy w tygodniu... |
|
|
|
#3155 |
|
Raczkowanie
|
Mąż fotograf mmm marzenie... dobrze Wam tak
![]() tak na bieżąco to TŻ robił mi ze dwa razy ale twierdzi, że nic jeszcze nie odstaje... i nie ma po co robić. Od jakiegoś czasu powoli zaczynam się nie mieścić w niektóre spodnie ale też sama nie zauważyłam żeby mi coś bardziej odstawało, choć to trochę dziwne bo jutro witam się w 16 tc. Ale jak maluch ma się dobrze to puki co się nie przejmuję |
|
|
|
#3156 |
|
Zakorzenienie
|
Kazda ciaza jest indywidualna, wiec jak wszystko dobrze to nie ma co sie denerwowac. Ostatnio u lekarza jak bylam babka w 30tc miala znacznie wiekszy brzuch niz ta co byla w 41tc! Nie ma reguly na to jak komu rosnie, po wielkosci mojej juz pileczki, stwierdzam, ze bede wieelka.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3157 |
|
Raczkowanie
|
Hej, hej 😊 Ja zaczynam dziś 16 TC, a już mam 3kg na plusie, a to i tak mniej niż w pierwszej ciazy w tym czasie 😁 Brzuchol widać, synek się rozpycha widać. Zreszta podobno w drugiej ciąży szybciej "wywala" brzuch, ale ruchów póki co nie czuję, a w pierwszej ciąży czułam jakoś w 17-18tc. Imienia mamy wybranego, bo mamy takie nazwisko, że wiele imion ciężko jest wymówić razem z nim. Być może będzie Leon lub Antek, może Franek. Dziewczynka byłaby pewnie Zosią 😊.
Jeśli chodzi o szczepienia to to jest rzecz, która spędza mi sen z powiek. Jesteśmy do tyłu ze szczepieniami o 10mcy. Przed nami mmr i dtp i bardzo się boję. Napewno nigdy nie zaszczepiłabym dziecka, jesli miałabym choćby minimalne wątpliwości co do tego, że jest zdrowe. Przed mmr mam zamiar zrobić komplet badań morfo, mocz i crp. |
|
|
|
#3158 |
|
Zadomowienie
|
Hej 🌹
A mnie boli brzuch od wczoraj. Dzwoniłam do lekarza, powiedział że to pewnie macica się rozciąga i to dlatego zlecił mi brać magnez na zmianę z nospą. Dziwny ten ból, pojawia się tylko jak chodzę albo schylam się. Wizytę mam za tydzień ale zastanawiam się teraz czy nie iść wcześniej do lekarza. 😨 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3159 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tego to ja nigdy nie wiem.Tak poza tym, to chciałam Wam powiedzieć, że mąż już się lepiej czuje, jedynie gardło go boli od kaszlu ale gorączki nie ma. To chyba jakieś silne tablety muszą być ![]() ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Cytat:
![]() Chociaż... mąż wróci, to dam mu sprzęt i akcesoria i będzie miał wyzwanie. Starszej córce kupiliśmy na urodziny aparat, to może też mi zrobi ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
Ja mam 163, mąż 182 i pierwsza córka jest średniego wzrostu, a urodziła się wyższa niż druga. Natomiast druga urodziła się malutka, a teraz jest najwyższa w grupie w przedszkolu wśród 4 latków i niektórych 5 latków ![]() Mam tylko nadzieję, że nie będą takie małe jak ja
|
|||
|
|
|
#3160 |
|
Zakorzenienie
|
SweetChoco mnie tez bolal brzuch w tym tygodniu i wlasnie przy chodzeniu, lezac bol sie normowal, ale tez nie bolalo tak, zeby brac nospe. Wczoraj bardzo mnie ciagnelo i kulo, ale mysle, ze rosnie, bo jest na prawde spory.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3161 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Maja, jak u Ciebie? Ruszyło Cię? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3162 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A co do zaparć to nadal kicha. Odstawilam na kilka dni moje witaminy z zelazem, kwas foliowy przyjmuje oddzielnie. Syrop pije nadal ale z marnym skutkiem. Kupilam suszone sliwki (mimo alergii, bo już mi wysypka wyszla na rece), i tsk w sumie ze 4-5 razy dziennie idę do łazienki z myślą że chyba mnie ruszyło, ale ledwo co się załatwię. Zawsze coś, ale szału nie ma. Najwyżej pójdę do apteki po czopki i tyle. Bo ile można się meczyc. A co do wielkości brzucha i wagi/wzrostu, to myślę, że mój już jest całkiem pokaźnychyba rozmiarow, jak ja 16 tyg. Wzrostu mam 165cm a waga 48-49kg (chyba przytylam - albo od zaparć jestem grubsza )
02.12.2017r. - mąż i żona01.01.2018r. - Edytowane przez Majaaaaa Czas edycji: 2017-07-23 o 15:18 |
|
|
|
|
#3163 |
|
Zadomowienie
|
Dziś zaczynamy 18 tydzień 😀
U mnie znów wczoraj brzuch był twardy wieczorem, dobrze , że tylko przez chwilę. I to zrobił się twardy podejrzewam od glaskania brzucha.. to wszystko przez Tz - dostał zakaz 😀 na zbyt długie glaskanie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3164 |
|
Rozeznanie
|
U mnie z samego rana jak leżę na plecach mam płaski brzuch, dosłownie. później trochę go widać ale on bardziej wygląda jak najedzony niż ciążowy a zaczęłam już 15tc 😉 Ja mam 164cm a waga 50,6 i cały czas spada
|
|
#3165 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3166 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dodatkowo również parę dni jak pobrałam bakteryjną florę jelitową, to też ruszało ![]() Poza ciążą to piję różnego rodzaju ziółka, chociaż to tak bardziej dla smaku, bo takich problemów nie mam.. ale są zielska, które odtykają, tylko nie wiem czy teraz w naszym stanie można je pić.. |
|
|
|
|
#3167 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny lubujace sie w winach, kupilam dzisiaj w Piotrze i Pawle wino bezalkoholowe, pchnie jak wino i nawet tak smakuje. Tego mi brakowalo
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3168 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, które robią zdjęcia tak np. Co tydzień, co dwa brzuszkow? Widzicie jakaś różnicę? 😀
Ja tak dziś się przyglądam i różnica jest 😀 spoooora.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3170 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3171 |
|
Raczkowanie
|
i wynalazki typu lech lite czy radler 0%, w sumie to nie są złe w te upały... smakują jak oranżada i jak dla mnie są przeklęcie słodkie
|
|
|
|
#3172 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja się naczytałam, że Karmi lepiej nie pić bo ma mniej niż 0,5% więc jak już to piję pana jałowca albo nachmieloną albo radlera..ale tam sam cukier.. bleah... |
|
|
|
|
#3173 |
|
Zadomowienie
|
Aż taka macie ochotę na te piwa bezalkoholowe 😀
Ja nie pije. Nie czuje potrzeby. Zresztą nigdy nie lubilam smaku piwa... 🤔 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3174 |
|
Raczkowanie
|
Mnie jakoś nie ciągnie chociaż jak dotąd to wypiłam chyba 3 puszki, ale wiadomo że są i zależy kto co lubi i jak woli.
|
|
|
|
#3175 |
|
Zakorzenienie
|
Z tym Karmi to różnie mówią. Jedni mówią by nie pić, inni, że można. Mi np położna powiedziała, że karmi wzmaga laktację ale jakoś mi się nie chciało wierzyć. Nie wiem ile w tym prawdy
![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- ja też aczkolwiek piwa bezalkoholowe zupełnie jak piwa nie smakują (przynajmniej ja na takie nie trafiłam) szczerze to dla mnie bardziej jak oranżada której też nie lubię
|
#3176 |
|
Rozeznanie
|
Ja bardzo lubię piwko 😁..
Ale w tym stanie nie brakuje póki co a może dlatego że nie ma jakiś mega dużych upałów. Za to jak byliśmy na wakacjach i tz co chwile latał po piwko to troszkę było szkoda 😎. A co do wagi to przy wzroście 167 ważyłam tak 58 a widzę ze dobijam juz 60... 🙄🤗 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3177 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz nawet kilka razy mi się śniło że piję winko ale ja bardzo lubię smak wina, to nie z alkoholizmu sny, żeby nie było ![]() ---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Co do wagi - 170 cm i wyjsciowo 53 kg, aktualnie 51,5 kg. Rozpaczam nad każdym straconym kilogramem i mam nadzieję że waga niedługo wróci. Ogólnie miałam nadzieję że zostanie mi kilka kg z ciąży później, nie pogardziłabym |
|
|
|
|
#3178 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Tez slyszalam wlasnie, ze Karmi wzmaga laktacje, ale to chyba jakies hektolitry, bo nie sadze ze jedno piwo pomoze. Ja bardziej jestem za winem niz za piwem, to drugie bardzo rzadko pije, w ciazy na razie mi nie brakuje, ale to wino bezalkoholowe wzielam z ciekawosci ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle w cyklu, w którym zaszlam w ciążę, w okolicy owulacji mialam ochotę na wino czerwone wytrawne. Poprosilam męża by mi kupił, ale pomylił sie i wziął białe. Do tej pory to czerwone za mną chodzi
no ale na prawdziwe jeszcze dluuuugo poczekam.
|
|
|
|
#3180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja to w ogóle mam problem z piciem, pije za mało a powinnam bo już wynik moczu kiepski ;/
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:53.

Ale w sumie jakby nie patrzeć to 17 tydzień więc chyba nawet normalne 

)
mąż i żona
no ale na prawdziwe jeszcze dluuuugo poczekam.