|
|
#3181 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniówki 2018 :)
Cytat:
![]() Ja na pewno tęsknię za dobrym piwkiem kraftowym no i za winkiem różowym/białym bąbelkowym Czerwone przestałam pić, bo jakiś taki kwas czułam.. |
|
|
|
|
#3182 |
|
Zakorzenienie
|
Ja pije hektolitry wody i zawsze 3-4 herbaty dziennie. Od kilku dni strasznie smakuje mi woda gazowana, ktorej nigdy nie lubilam, a teraz az sie po nocach sni
Jutro rano ide na morfologie i mocz to zobacze jakie bede miala wyniki/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3183 |
|
Zadomowienie
|
Ja z alkoholu to tylko wino białe ale wiem wiem że najgorsze- tylko słodkie/ półsłodkie mi smakuje od wytrawnego zbierało mi się zawsze na wymioty
, piwo za bardzo mi też nie smakuje, za to uwielbiam cydr. Mężunio mi jakiś czas temu Bavarię kupił jabłkową- bardzo podobna w smaku do cydru i ma 0,00. Jest też o smaku jasnego piwa chyba.Dziś jakaś leniwa niedziela, nie licząc spacerów z psem nie zrobiłam NIC, cały dzień w łóżku aż wyrzuty sumienia trochę mam |
|
|
|
#3184 |
|
Wtajemniczenie
|
Te suszone śliwki coś tam zaczynają działac, także się ciesze
może obędzie się bez czopków.
|
#3185 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że zeszło na temat alkoholowy. Dla mnie piwo 0% to nie piwo więc wolę go nie pić 😉
Ale może spróbuję tego winka, trochę mi brakuje wina, zwłaszcza czerwonego tak do obiadku by pasowało. Jednak to więzadła mnie tak bolą i to dlatego tak się podle czuję. Biorę magnez i może zacznie przechodzić. Dzisiaj trochę pochodziłam i było tak różnie, raz bolało raz nie. To nie jest ostry ból okresliłabym go raczej jako upierdliwy 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3186 |
|
Rozeznanie
|
Narobiłyście mi ochoty na to bezalkoholowe winko
ja kilka razy piłam Bavarie, z Karmi zrezygnowałam że względu na to, że jednak ta odrobina alkoholu tam jest.A propos bólu brzucha to mnie już pobolewa od jakiegoś czasu, ale ostatnio też zaczął bardziej - przy czym w końcu zaczyna się uwypuklać ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3187 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3188 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez pije bardzo duzo wody filtrowanej
![]() W ogole jem wiecej warzyw i owocow i regularniej sie odzywiam plus femibion 2. Paznokcie mam jak ze stali ![]() Jak sie czujecie? Ja bdb i oby jak najdluzej, choc mogloby byc chlodniej
|
|
|
|
#3189 |
|
Zakorzenienie
|
Witam sie ze wszystkimi
dzis startuje z 16tc. Z samopoczuciem u mnie roznie, pogoda mi nie przeszkadza, ale jak nie zjem po przebudzeniu w lozku to nadal wymiotuje, wciaz przeszkadzaja mi zapachu, ktore doprowadzaja do wymiotow no i niejedzenie wiekszosci rzeczy ciag dalszy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3190 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry,
Rano przywitał mnie taki ból lewej strony brzucha, że już byłam bliska wizyty na sorze...na szczęście przeszło ![]() dziś 15 tydzień zaczynam
No one else will ever know the strength of my love for you...after all, you are the only one who knows what my heart sounds like from the inside Edytowane przez LittleBeetle Czas edycji: 2017-07-24 o 09:25 |
|
|
|
#3191 |
|
Zadomowienie
|
Narobiłyście mi ochoty na wino
czasem mi brakuje tak sobie usiąść wieczorem z lampką wina.. to może chociaż poudaje ![]() Ja piję "piwo" jak np. przyjdą znajomi i piją, albo na jakimś wyjeździe, tak sama z siebie raczej nie mam ochoty. Piję Bavarię albo radlera okocim - dla mnie dużo lepszy niż warka, mniej słodki. U mnie ciąg dalszy mdłości, może czasem trochę mniej nasilone, ale nadal uciążliwe. Nie rozstaję się z tik-takami, szczególnie wieczorem trochę pomagają.
|
#3192 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#3193 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry, część i czołem!
Ja nadal walczę z toaleta, sliwki konsumuje i chyba przy nich zostanę. Wypiłam rano kubek ciepłego mleka i tak mi jeździ po brzuchu i jelitach, że aż teść się zaczął że mnie śmiać, że dobrze ze mamy w domu 2 łazienki 😦😉😁 U mnie alkohol zawsze był bleeeeh, nie ciągnęło mnie ani do piwa, ani tymbardzoej do wina, po którym zawsze miałam zgagę. Zabrzmi to może głupio i źle, ale mam straszny ból tyłka, że nie będę mogła pojechać już na Woodstock, na który jeździłam 8 lat z rzędu Tak zawsze czekałam od wyjazdu do wyjazdu, żeby spędzić tam te najwspanialsze 4-5 dni, a teraz kicha... no cóż. Czas dorosnąć 😉U mnie dzisiaj 17t3d
|
#3194 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny ! 🌹
Współczuję mdłości, mnie męczyły na początku ciąży ale na szczęście przeszły. Wczoraj jak kładam się spać, czułam takie dziwne bulgotanie w dole brzucha, jakby łaskotki. Zastanawiam się czy to mogły być ruchy dziecka? 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3195 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wcale nie taki dobry...
Po nieskończonej ilości sików obudziłam się z bólem pęcherza, chyba zapalenie Całe szczęście, udało mi się przełożyć wizytę ze środy na dziś... Prosze o kciuki o 18.30 ![]() Na razie ratuję się litrami wody z cytryną i żurawiną.... |
|
|
|
#3196 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Kciuki za wizytę.
|
|
#3197 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobilo mi sie cos na brodzie, podobne do liszaja i od kilku dni tak raz dziennie smarowalam to detromycyna, dzisiaj w koncu sprawdzilam czy mozna stosowac masc w ciazy. Okazalo sie, ze nie. Mam nadzieje, ze nic nie nabroilam, stosowalam minimalna ilosc na male miejsce, za tydzien wizyta a ja dostarczylam sobie wiecej nerwow.
Jeszcze brzych mnie dzisiaj boli jak tylko sie rusze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3198 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3199 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Czytałam Was w miarę regularnie na telefonie, ale strasznie niewygodnie mi z niego odpisywać. Gratuluje wszystkim udanych wizyt i trzymam kciuki za te najbliższe ![]() W tamtym tygodniu musiałam wrócić do pracy, a 3 dnia dopadła mnie jelitówka ![]() W sobotę miałam USG u innego lekarza i... nie chciała mi wystawić zwolnienia, bo wg niej "to nie była zwykła wizyta". ![]() Dziś nie mogłam się dodzwonić do swojego lekarza, więc zadzwoniłam do innego i umówiłam się na wizytę na środę, po czym oddzwonił mój lekarz i mam się zgłosić po zwolnienie w sobotę. Ale powiem Wam, że z taką laską i zastanawiam się czy później znowu nie będzie robił problemu Ogólnie to chciałabym pracować najdłużej jak się da, ale ze względu na tą szyjkę to się obawiam, no i w pracy dzieciaki roznoszą różne zarazki i czasami potrafią być "szalone". ![]() ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
![]() Mnie też męczą jelita. Dziś mnie wydęło po objedzie, że ciężko mi było zapiąć się w spodenki, które miałam rano. A ostatnio po tym samym obiedzie nic mi nie było. Zastanawiam się czy espumisan można? ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
Wy o piwie a mnie wczoraj tak ciągnęło do energetyka ostatecznie wypiłam szklankę wody z wyciśnięta całą cytryną, i drugiej zjadałam połowę Widocznie brakowało tej witaminki ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
Ja w pierwszej ciąży przybrałam jak słonica. Ale zwalam to na nie moc chodzenia więc nie miałam tego nawet jak spalić W sumie nawet się tym nie przejmowałam, w tamtym momencie ważniejsze było dziecko, aby wytrzymało do końca w brzuchu. Natomiast w tej ciąży, zwracam uwagę na to co jej. Staram się jeść o tej samej porze. A wieczorne mdłości pomagały mi w tym, żeby ewentualnie nie podjadać ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:19 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:34 ---------- Poprzedni post napisano o 15:27 ---------- Cytat:
Niby na koniec podsumowała, że nie mam się czym martwić, to jednak jak już na spokojnie przejrzałam wyniki to wskaźnik TN wciąż mi w głowie siedzi. ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ---------- Cytat:
Natomiast usg robiłam u kogoś innego i gdybym miała jeszcze raz wybierać, dzwoniłabym gdzie indziej.---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
Przyznam się, że wcześniej nie brałam tego imienia pod uwagę, miał być Kuba albo Bartek.Któregoś dnia leżąc i oglądając DDT, jakiś gość wspomniał, że nazwie synka Franio. Więc ja za telefon do męża i stanęło na tym imieniu. A kilka dni później papież wybrał takie same ![]() A tym razem dla chłopca wybraliśmy imię Tymek. Ale na 70% ma być dziewczyna (mimo wszystko nie nastawiam się) to nasze typy są takie: Iga, Zuza, Antosia. ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
Nie chciałabym żeby mąż wybierał sam imię dla chłopca i w sumie odwrotnie też, imię ma nam sie obojgu podobać. Ciężko było mi wołać do syna Kewin (jak to Tż wpadł i na taki pomysł), jak ono mi się w ogóle nie podoba Nie mogłabym sie przełamać do tego imienia.---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cudownie ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- Cytat:
Ale tuż po porodzie, no może miesiąc po, wyszłam na zakupy i stojąc w kolejce pani zaprosiła mnie do kasy, bo przecież w ciąży jestem. Nie powiem - skorzystałam No i popisałam sobie sama ze sobą
Edytowane przez zori86 Czas edycji: 2017-07-24 o 16:44 |
||||||||||
|
|
|
#3200 |
|
Zadomowienie
|
Zori86 - też masz jakieś problemy z szyjka?
|
|
|
#3201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3202 |
|
Wtajemniczenie
|
Ech, odezwała się moja choroba dzisiaj i zemdlalam. Taki ból głowy od rana mam, że nie wiem już co zrobić. Mogłaby ta pogoda się w końcu ustabilizowac, a nie raz upal potem burza potem upał i znow burza...
|
#3203 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3204 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3205 |
|
Zadomowienie
|
Melduję się po wizycie!
Na wszelki wypadek dostałam leki na zapalenie pęcherza, poza tym skierowanie na mocz i od wyników zależeć będzie jak długo je będę brać. I najważniejsze!!!!! Będzie dziewczynka!!!!!! Dobrze już w myślach zwracać się do konkretnej osóbki <3 Od razu świat po wizycie piękniejszy
|
|
|
|
#3206 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3207 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny spaceruje często po lesie jest tu naprawdę sporo komarów czy off jest bezpieczny? Spotkała się któraś z tym tematem? Do tej pory stosowałam ale dopiero teraz pomyślałam że może to szkodzić dziecku.. przesadzam? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moja wizyta dopiero za tydzień ale już nie mogę się doczekać! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3209 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3210 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.

, piwo za bardzo mi też nie smakuje, za to uwielbiam cydr. Mężunio mi jakiś czas temu Bavarię kupił jabłkową- bardzo podobna w smaku do cydru i ma 0,00. Jest też o smaku jasnego piwa chyba.
mąż i żona

Tak zawsze czekałam od wyjazdu do wyjazdu, żeby spędzić tam te najwspanialsze 4-5 dni, a teraz kicha... no cóż. Czas dorosnąć 😉