|
|
#1081 |
|
Magda ;)
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
Dziękuję wam dziewczyny
tylko nie wiem czemu zdjęcie odwrócone się wstawiło ![]() Maluchna ja 12 kg przytyłam i też wcale dobrze się z tym nie czuję, nigdy nie miałam takich grubych ramion, nóg, tyłka bleee ![]() Marta super z tym projektorem Kornelia ja zamawiałam tetrowe więc nie wiem jak wypadają w stosunku do bawełnianych ![]() Sukienka to h&m mama i cieszę się, że ją mam, bo jako jedyna chyba nie jest zbyt krótka ![]() Kasia gratuluję kupy jaka figura Mamy pieprzyk w tym samym miejscu na brzuchu, tylko ja mam mniejszy ![]() Śliczne te nasze wątkowe brzuszki, każda ma taki zgrabniutki ![]() A ja kupiłam dzisiaj laktator byliśmy w galerii handlowej i w Superpharm była promocja -50% na jeden produkt więc kupiłam medelę ręczną
|
|
|
|
#1082 |
|
Zakorzenienie
|
Madziek bardzo zgrabny brzuszek. Co kupiliście w Ikea? Co ciekawego było w sr?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1083 |
|
Konto usunięte
|
Ahh musiałam.... zamówiłam pizzę
![]() Madziek co w Ikei kupiliście? |
|
|
|
#1084 |
|
Wtajemniczenie
|
Jutro Wam wszystko ikeowe pokażę jeśli jesteście zainteresowane - bo dziś już nie chce mi się kompa włączać a z telefonu trudniej.
W sr było o przygotowaniu do porodu, co zabrać, kiedy jechać itd. Najlepsza była anegdota o tym, że jeden pan tak był zestresowany, że jadąc w nocy do szpitala zabrał wszystko - poza rodzącą żoną Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1085 |
|
Magda ;)
|
Madziek ślicznie wyglądasz, super fryzura 😍
U mnie została na szkole rodzenia tylko kąpiel i jakaś gimnastyka, a chodzę tam od 21 tc, zlecialo jak nie wiem. I mamy juz pierwszego bobasa z naszej grupy 😀 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1086 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Oczywiście ze jesteśmy zainteresowane czekamy na zdjęcia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1087 |
|
Zadomowienie
|
Ale piękne brzuszki
![]() To o zapomnianej żonie słyszałam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Jakie plany na dziś? My po obiedzie jedziemy dalej malować łóżeczko - 2 warstwa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
Ja idę rano na rzęsy, a chłopaki na kryty basen (deszcz...). Potem sprzatanie i pakowanie,bo jedziemy na kilka dni na wies do moich rodziców.
Madziek niezła roznica! Ty tez szybko wrocisz do swojej wagi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1090 | |
|
Magda ;)
|
Cytat:
U mnie dzisiaj deszcz leje wiec oprócz szkoły rodzenia żadnych większych planów brak 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
Mam mało do uzupełnienia, więc myślę, że to bedzie 1,5 h max. Poduszka pod plecami i częste przerwy. Mam nadzieję, że przed porodem tez mi się ida pojsc
A po karmieniu wyprobuję serum. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1092 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nigdy sobie nie robiłam jeszcze rzęs.
Jejku, obudziłam się w jakimś parszywym humorze, wściekła na cały świat. Do tego patrzę, że pogoda na wyjazd ma być Kijowa. Ech... Dziś lepiej do mnie nie podchodzić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1093 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Witam się ponownie w 31 tc. Ja w pierwszej ciąży kupiłam medela PureLan1000, ale to drogie i w sumie dokładnie to samo co z Ziaji. Po co przepłacać. Cytat:
89Otojestkasia, jakby co, to ja polecam kawę na takie problemy. Cytat:
A tak przy okazji. Jaki mały brzusio Cytat:
![]() A ja dalej nie mam NIC. Łóżeczko znalazłam świetne, ale aukcja się skończyła i póki co nie wystawia po raz kolejny. Ubranka u szwagierki jeszcze, miałam wziąć w sobotę, ale się nie złożyło. Fotelik też jeszcze w zawieszeniu. Czekam na wypłatę. Komoda to samo. Jak sobie pomyślę o tych zakupach, to mi się słabo robi. Z pierwszym dzieckiem to jakoś wszystko wcześniej się zaczyna planować, a teraz to ma się myślenie, że jakoś to będzie. |
|||
|
|
|
#1094 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołek bo z drugim dzieckiem to jakoś tak na luzie, bez pośpiechu. W pierwszej ciąży do 30 tygodnia miałam już wszystko. A teraz? Na spokojnie.
|
|
|
#1095 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez nigdy nie robiłam rzęs, wpadł mi do głowy pomysł, żeby zrobić przed porodem i potem pięknie wyglądać 😀 ale koleżanka szybko sprowadziła mnie do pionu, że nie wytrzymam, bo to 2-3 godziny. Więc zostaje tusz.
|
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
Pamiętam, jak miałam mega skurcze i na chwilę przed jazdą do szpitala o 3 nad ranem myłam i prostowalam sobie włosy, aby ładnie wyglądać
heheWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1097 | |||
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Brzuszek mały? Mi się wydaje, że jest ogromny ![]() Wiadomo, że przy pierwszym dziecku jest inaczej, ale ja wolałam sobie koszty rozłożyć i kupowałam rzeczy co jakiś czas, jakbym miała wydać to wszystko na raz to chyba byśmy nie mieli co jeść Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
Blond grunt, to dobrze wyglądać
Maja wyciąga mnie do babci. Chyba się skusze, może spacer mi jakoś nastrój poprawi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1099 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1100 |
|
Zadomowienie
|
40 minut na plecach nie dalabym rady. Teraz trudno mi wytrzymac na USG, ktore przeciez trwa 10 minut, poprosilam ostatnio o przerwe bo zrobilo mi sie niedobrze. Zamiast tego pojde na pedicure :P
Dla mnie najgorszy dzien tygodnia to poniedzialek- zawsze zle sie czuje w pracy po weekendzie, slabo mi sie robi, mam trudne spotkania wlasnie w poniedzialek. Ale jak juz przezyje to zleci z gorki. Bardzo sie denerwuje, bo chcialabym w pracy wszystko zostawic zrobione, dokonczone, zaplanowane i ustalone, a widze, ze sie tak nie da. Jest sezon urlopowy i po prostu z braku ludzi nie jestem w stanie ustalic wielu rzeczy. Boje sie, ze jak wroce po macierzynskim, to nie bedzie dla mnie miejsca. Wtedy chyba zostanie nam wrocic do Polski i szukac pracy tutaj. Zamiast sie relaksowac to sttresuje sie takimi myslami. I oczywiscie wczoraj sie przez to wszystko rozplakalam. No ale dzis jest juz wtorek, wiec bedzie lepiej. |
|
|
|
#1101 |
|
Zakorzenienie
|
Aniołek hehe dokładnie.
Agnieszka ty mieszkasz w Holandii? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1102 | |||
|
Magda ;)
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Przeraża mnie wizja porodu i staram się o tym nie myśleć, nie wyobrażam sobie tego Cytat:
|
|||
|
|
|
#1103 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Trzymam kciuki, żeby i po macierzyńskim Ci się ułożyło - bo to by było świństwo normalnie, gdyby nie było dla Ciebie miejsca! No to lecimy z zakupami - generalnie najprostszy zestaw z serii "stuva". Początkowo chciałam z serii "stuva folja" - czyli takie z kolorowymi uchwytami (takie jak wkleiłam ten pierwszy przewijak), ale potem przez dłuższą chwilę nie było ich w ofercie, więc awaryjnie wybrałam te same meble, tylko z podstawowej wersji frontów. I potem stwierdziłam, że jednak wolę te "awaryjne" właśnie. Dają większe pole do popisu z dodatkami - pościelami, kocykami, pojemnikami, dywanikami itd. Bo na razie to jest biało jak w szpitalu Do tego regał Kallax - który będzie pełnił rolę ścianki działowej, dywan - póki co szary, fotel - który sobie wymarzyłam dawno temu no i lampki ścienne w kształcie chmurek - sztuk dwie. Część ściany ma być niebieska i tam zawisną chmurki - taką mam wizję przynajmniej ![]() Łóżeczko też będzie białe, najprostsze z możliwych. No i w sumie tyle Dziecięcą część mamy załatwioną, teraz tatuś będzie miał zabawę przy składaniu Niestety ekipa remontowa ma opóźnienie - mieli zacząć już wczoraj, nie ma ich do dzisiaj, zaczynam się stresować, że nie zdążymy ze wszystkim. Ze składaniem tych mebli też trzeba poczekać, bo nie ma sensu przed malowaniem i stawianiem ściany robić to. A ja bym chciała, żeby wszystko było gotowe JUŻ TERAZ NATYCHMIAST! I chciałabym już sobie w półeczkach układać...
...:::bez planów życie - to cały mój plan:::... byłam kiedyś "aparatką"! https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1168 Edytowane przez madzieeek Czas edycji: 2017-07-25 o 10:58 |
|
|
|
|
#1104 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Ja dziś jestem jakaś bez energii... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#1105 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak się wybrałam do babci. Zdążyłam tuż przed deszczem.
Blond mnie też poród przeraża i staram się o tym nie myśleć. Madziek super, uwielbiam meble z ikea. Poli na bank rozpoznasz skurcze. A jak wejdziesz pod pod prysznic i nie będą mijały, to znaczy, że to te właściwe. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1106 |
|
Wtajemniczenie
|
Madziek super mebelki
![]() Agnieszka podziwiam że jeszcze pracujesz..Dla mnie zrobienie obiadu to wyczyn... Madzialenka ja też się boję..Nie boję się bólu bo nie wiem co mnie czeka.Boje się żeby nie było żadnych komplikacji i żeby córcia urodziła się cała i zdrowa..I żebyśmy szczęśliwie wróciły do domu.. Nie chce zapeszać ale tfu tfu dobrze się dzisiaj czuję.Nawet twardnień nie mam.I dobrze śpię ostatnio.Fakt budze się nawet co godz na siku ale śpię od północy do 9,10 |
|
|
|
#1107 |
|
Zakorzenienie
|
Juka też się tego boje. Ech... A im bliżej porodu, tym te obawy będą większe. To normalne.
Super, że dziś się lepiej czujesz. Oby tak pozostało. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1108 |
|
Zakorzenienie
|
madziek - zakupy super, szykuje się śliczny pokoik. No i dobrze zrobiłaś z wyborem frontów, lepiej z dodatkami poszaleć
blond - a ja ostatnio jakoś mam moment że nie boję się porodu tak jakby czekam już na niego i nawet liczę żeby urodzić sn, a nie cc. Ze przecież nie może to być takie straszne, oszalałam chyba
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#1109 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam taką nadzieję..Mąż wczoraj do mnie ze łzami w oczach że boi się że mam depresje i nie wie jak mi pomóc..A ten wczorajszy ból to chyba mała mi coś ucisnęła.Dzisiaj jak robiła fikołki to mi czymś gmernęła i zabolało dokładnie w tym samym miejscu.Powoli zbliżamy się do końca remontu.Nareszcie
|
|
|
|
#1110 |
|
Zakorzenienie
|
Marta super nastawienie.
Juka myślę, że wystarczy. A całe mieszkanie malujcie, czy jeden pokoj. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:54.

jaka figura 

czekamy na zdjęcia 

Do tego regał Kallax - który będzie pełnił rolę ścianki działowej, dywan - póki co szary, fotel - który sobie wymarzyłam dawno temu