|
|
#301 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. III
znalazlam zdjecie "naszego" wiejskiego stolu, w sumie to wyglada dosc imponujaco, ale i tak uwazam ze za duzo kosztuje
Nie wiem dokladnie co ten stol zawiera, na pewno kielbasy, szynki, smalec, ogorki kiszone Nie ma tam zadnego alkoholu
|
|
|
|
#302 |
|
Zakorzenienie
|
u jest mnie więcej sklad i wygląd jak u nas przewaznie to wygląda
http://www.mariage.net.pl/wesela/wie...ria/index.html wiem, ze ludzie szczególnie oblegają taka szynkę z koscią (jakby noga wędzona czy cos takiego) i smalec, chlebek własnej roboty i do tego ogórki ![]() piwo kozicowe http://pl.wikipedia.org/wiki/Piwo_kozicowebo ja kurpianka jetem to u nas to takie regionalne hehe
|
|
|
|
#303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a piwka takiego nigdy nie pilam
|
|
|
|
|
#304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i pozniej mozna jezdzic godzinami po lasach a nam 427
|
|
|
#305 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i u na na weselach to musowo musi byc na stole wiejskim
|
|
|
|
|
#306 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przynajmniej ja Gratuluje załatwienia sali Częściej tu zaglądaj![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#307 |
|
Zakorzenienie
|
matko ile Wy piszecie
Zaglądam a tu już kilka stron ![]() widzę, że rozmawiacie o menu i stołach wiejskich To i ja wkleję swoje koszt to 150 zł od osoby czyli cena jak na nasze okolice normalna a nawet niska plus 10 zł/os za stół wiejski....czyli ogólnie tanio nie jest ;/no to wygląda to tak: (opczywiscie zmiany można wprowadzać wg upodobań ![]() MENU WESELNE PIERWSZY OBIAD - rosół z kur wiejskich - karczek z cebulką i ogórkiem konserwowym - udko faszerowane - kotlet schabowy - devolaj - surówki, ziemniaki - bigos lub młoda kapusta DESER - torciki lodowe DANIA NA GORĄCO - barszcz czerwony + krokiety i paszteciki - kluski śląskie z sosem i mięsem + zawijasy, kotlet wieprzowy z pieczarkami, karczek pieczony, surówki - frytki, medaliony, szaszłyki, surówka - flaki, barszcz biały kiełbasa, jajko NA ZIMNO - schab w galarecie , galantyna z kurczaka, zimne nóżki, tatar, sałatki 3- rodzaje, łosoś wędzony królewski, śledzie, karczek pieczony, ryba po grecku, kurczaki nadziewane w całości, wędliny ( szynka, baleron, polędwica, salami, kabanosy, boczek wędzony) + 2 – rodzaje sera (żółty i wędzony). PRZYSTAWKI - oliwki zielone i czarne, pomidory, ogórki, pieczarki, papryka, dynia, ananas, brzoskwinie i inne sezonowe CIASTA I NAPOJE - tort weselny czteropiętrowy z bitej śmietany, - ciasta - 8 rodzajów, kawa, herbata, cukierki, owoce + napoje firmy Coca – Cola: coca-cola, fanta pomarańczowa i cytrynowa, sprite, nestea cytrynowa i brzoskwiniowa, woda mineralna gazowana – niegazowana (Kropla Beskidu) sok pomarańczowy i jabłkowy (Cappy) podawane w dzbankach oraz woda z cytryną. WSZYSTKO BEZ OGRANICZEŃ !!! STÓŁ WIEJSKI - STAROPOLSKI - szynka z nogą, smalec wiejski ze skwarkami, ogórki małosolne lub kiszone, kiełbasa, kaszanka, salceson, pasztetowa, czarne, pieczeń wiejska, chleb staropolski, dodatki + 10 litrów MIODZIO!!! KOSZT MENU WRAZ Z OBSŁUGĄ I DEKORACJĄ STOŁÓW WYNOSI 150 zł OD OSOBY |
|
|
|
#308 |
|
Zakorzenienie
|
neska to wy juz menu macie narzucine?? nie mozecie sami nic sobie wybrac??
|
|
|
|
#309 |
|
Zakorzenienie
|
oczywiście, że możemy- dopisałam to potem bo mi się przypomniało
|
|
|
|
#310 |
|
Zakorzenienie
|
aa to super
bo juz sie bałam ze wszytsko od gornie narzucone
|
|
|
|
#311 |
|
Zakorzenienie
|
nie nie
U nas jest tak, że ostateczne menu ustala się 2 tyg przed weselem oni są otwarci na wszystkie propozycje. Ale my chyba niewiele będziemy zmieniać, na pewno chcemy prosiaczka pieczonego Bo byliśmy tam na weselu i wiemy, że robią przepysznego i w ogóle tego jedzenia to tam jest na prawdę bardzo dużo. W ogóle jest wszystko bez ograniczeń (tzn wiadomo, że nikt nie zje 20 kotletów więc to "bez ograniczeń" na pewno ma jakieś ograniczenia
|
|
|
|
#312 |
|
Zakorzenienie
|
hehe 20 kotletów napewno nikt nie zje
![]() zresztą mi sie wydaje, ze kazdy zje tylko swoją porcję (ewentualnie weźmie dokładkę) bo przeciez tyle dan gorących bedzie i dodatkowo zimne beda jeszcze stały
|
|
|
|
#313 |
|
Zakorzenienie
|
no ja na weselu z tym samym menu jedzc praktycznie tylko ciepłe dania, myślałam że mi sukienka peknie
A poza tym jak jest dobry zespół to wszyscy tańczą i się bawią a jedzenie jest na drugim planie
|
|
|
|
#314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#315 |
|
Zakorzenienie
|
matko, ja to będę się bała cały czas, że cos bedzie nie tak.....chyba z miesiac przed to spac nie bede
|
|
|
|
#316 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choc nigdy nie bralam i w sumie nawet nie wiem jak zareaguje
|
|
|
|
|
#317 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja sie troche wkurzyłam. awno temu robiłam liste gosci razem z rodzicami i nie zapraszałam niektórych dzis (takie do 3 latek) a moja mama ostatnio stwierdziła ze rzeba a to bedzie conajmiej 10 osób wiecej wtedy , co wy o tym sądzicie?? |
|
|
|
|
#319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodzi Ci o dzieci? U mnie np za dzieci do lat 3 nie placi się a za takie do 12 lat płacimy połowę...Ja te maluchy będe wpisywać na zaproszenia z rodzicami a jak znam moją rodzinę to i tak dzieciaków malutkich nie zabiorą. a u TŻ w rodzinie nie ma dzieci. |
|
|
|
|
#320 |
|
Zakorzenienie
|
ja wiem, ze u mnie połowa ceny jest za dzieci. ale mi chodzi o to, ze sala jest max na 190 osoób (kiedys był sylwek tam na tyle ale juz troche ciasno bylo) na 180 jest rewelacja . u mnie bedzie 170 osoob + zespoł, fotograf kamerzysta. i boje sie ze jak jeszcze te dzieci bedą to bedzie scisk
|
|
|
|
#321 |
|
Zakorzenienie
|
to musicie zdecydować i np żadnych dzieci nie zapraszać...Zeby nie było tak jak u moich znajomych, ze część osob zaprosili z dziecmi a czesc nie....to tak głupio troche...
|
|
|
|
#322 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze ja generalnie zaprosiłam ludzi z dziecmi, ale jest ilka przypadków, ze ludze są z daleka, te dzieci małe a ja nawet ich nie widziałam. jedni sa z warszawy inni z czech itp.
nie wiem co robic aha połowa ceny jest za dzieci co usiąda przy odzielnym stoliku, a jak przeciez będa małe to trzeba je bedzie posadzic z dorosłymi i normalnie wtedy zapłacić
|
|
|
|
#323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeśli nie jest dużo tych dzieci to zaproś |
|
|
|
|
#324 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
TZ tez mi kilkoro dzieci |
|
|
|
|
#325 |
|
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że zapraszanie takich małych dzieci nie jest dobrym rozwiązaniem. Po pierwsze ich rodzice wcale się tak dobrze nie bawią, po drugie dzieci po kilku godzinach się męczą i trzeba je gdzieś położyć, a czasem nie bardzo jest gdzie i przez to wszystko tacy goście wcześniej jadą do domu. Jeśli więc rodzice mają z kim takiego malucha zostawić to lepiej zaprosić ich samych. Oczywiście dużo tej zależy od stopnia pokrewieństwa, bo jeśli to byłoby dziecko brata, czy siostry to oczywiście bym je zaprosiła, a jeśli dalszej kuzynki to już nie widzę potrzeby
|
|
|
|
#326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm to faktycznie macie problem...U nas nie ma oddzielnego stołu dla dzieci i niezależnie od tego, że będą siedzieć przy stole dla dorosłych to ceny są niższe tak jak pisałam wyżej...Ale u nas będzie 4-5 dzieci bo jak mówiłam tych malutkich nie zabiorą... |
|
|
|
|
#327 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#328 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hmmm dlatego własnie moja rodzina nie zabiera takich malutkich dzieci na wesela i inne imorezy mimo, że dzieci są zapraszane... |
|
|
|
|
#329 |
|
Zakorzenienie
|
ja jak miałam 12 lat to jak byłąm na weselu to do 24 się bawiłam później już byłam zmęczona i chciałam iść do domu a co dopiero takie maluchy co mają 4-5 lat
|
#330 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i kilka jeszcze ale to tez małe.i teraz problem: albo nie zaprosić, albo zaprosic i liczyc na to ze sie kapną i zostwia dzieci z tesciami (bo ich nie znamy) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:58.

Nie wiem dokladnie co ten stol zawiera, na pewno kielbasy, szynki, smalec, ogorki kiszone
Nie ma tam zadnego alkoholu

... załatwiliśmy z TŻ'tem wreszcie śliczną sale, której już właściwie wcale nie trzeba dekorować bo wyglądałoby to kiczowato przy jej normlanym wystroju. Niestety nigdzie nie ma fotek