|
|
#1111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
juka - super że już koniec remontu powoli, myślę że dwa dni ok, chociaż jak my malowaliśmy to ja pomagałam malować mężowi w rogach
![]() madzialenka - zobaczymy kiedy mi się odmieni ![]() a to my, dzisiaj 34t0d
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#1112 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak mąż malował sypialnie to byłam w domu.Ale to mała powierzchnia,drzwi zamknięte.Spaliśmy tam chyba z tydzień później dopiero.I też już było ciepło okna pootwierane nic nie było czuć.Teraz będzie korytarz duzo większa powierzchnia no i jednak ten smród będzie się wszędzie roznosił bo trzeba otworzyć okna i w jednym pokoju i salonie żeby był przeciąg.Ja mogę teoretycznie się zamknąć w sypialni.Ale tak pomyślałam że pojadę do rodziców na weekend i mąż dojedzie jak skończy.Jakiegoś grila zrobimy bo już dawno spędzaliśmy z nimi czas.Marta jaki brzusio,i gdzie Ty niby masz te kilogramy?Z porodówki płaska wyjdziesz.
|
|
|
|
#1113 |
|
Zakorzenienie
|
Wypad do rodziców zawsze spoko, tym bardziej że z dzieckiem już na noc nie będzie chciało się zostawać
![]() juka - że tak powiem w chyba w brzuchu mi tak nie przybyło jak tam, mąż mówi że nie pozwoli mi go już stracić, bo ja zawsze taka płaskod.pna byłam
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
|
|
#1114 |
|
Wtajemniczenie
|
To mi totalnie wszystko idzie w brzuch
|
|
|
|
#1115 |
|
Zakorzenienie
|
Marta piękny brzuszek.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1116 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam brzuch jaki mam - chyba nie za wielki, nie za mały. Ale też mi się wydaje, że najwięcej kilogramów to mi poszło tam gdzie Marcie
No i w uda jeszcze ![]() BTW - nie tylko ciała nam się zmieniają - to chyba Ty Marta początkowo byłaś kategorycznie nastawiona na cesarkę?? Ja teraz też - co mnie samą dziwi - już jakoś mniej się boję porodu. A jeszcze niedawno panikowałam na samą myśl. Teraz jestem bardziej ciekawa nowego doświadczenia, niż przerażona. Co te hormony z człowiekiem robią... Boję się jedynie tak jak juka - żeby nie było komplikacji, żeby chłopak pojawił się na świecie cały i zdrowy. Ale też podejście mi się zmieniło jak poznałam tą położną, z którą mam rodzić - mega fajna kobieta, wczoraj zajęcia w szkole rodzenia też ona prowadziła i jakoś tak momentalnie czuję się pewniej. Dlatego nie żałuję decyzji o "zatrudnieniu" położnej. Fajnie, że Wam się podobają mebelki. Zasadniczo nic specjalnego i pewnie połowa dzieci w kraju takie ma, ale nie przeszkadza mi to. Chciałam, żeby były proste, białe i funkcjonalne - i właśnie w Ikei lubię to, że można potem dokupywać inne elementy i zawsze wszystko do siebie pasuje. Ale śmiesznie było, bo u nas Ikea jakieś 800 m od mojego domu. No może w porywach do kilometra. I jak sprawdzaliśmy cenę dostawy, to wyszło prawie 200 zł. Uznaliśmy, że za taką kwotę to kolejny mebel może być i że nie warto, damy radę sami przywieźć. No daliśmy...ale właśnie na cztery razy i dopiero jak pożyczyliśmy od mojego wujka volvo kombi Bo niektóre paczki długie były. Śmialiśmy się, że szwedzkie meble pasują tylko do szwedzkiego samochodu ![]() A jeszcze Wam powiem, że krakowska ikea to stoi na terenie, który dawno temu należał do moich dziadków. Jeszcze w dzieciństwie jeździłam tam z nimi "w pole" - sadzić ziemniaki, albo na wykopki Stąd może moja sympatia do tego sklepu, a z drugiej strony powinnam tam mieć jakąś stałą zniżkę
|
#1117 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
To są te wasze duże brzuchy??? Mój to kolos, ale najwidoczniej tak mi już pisane. I tak się cieszę, że nie przytyłam tyle co z Olą, bo bym już chyba w ogóle się z miejsca nie podniosła. U nas dzisiaj fajna pogoda. Chłodnawo i wieje wiaterek. W nocy musiałam okno zamknąć, bo zmarzłam, co mi się w tej ciąży pierwszy raz zdarzyło. Z obiadem dzisiaj skromnie po ostatnim obżarstwie. Robię pomidorówkę i gotuję kukurydzę. Jutro jesteśmy z Olą same do czwartku, bo mój Artur ma służbę. Nienawidzę tych jego wart i służb. ![]() ---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- A, i najważniejsze!!! Nie wiem czy mi się Hania nie przekręciła na dupkę, bo dzisiaj jak miała czkawkę, to czułam ją pod prawym żebrem, a do tej pory czułam w samej pipce. ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ---------- Cytat:
|
|
#1118 |
|
Zakorzenienie
|
Maluchna a ile się wtedy rzeczy kupiło niepotrzebnie
Madziek za to samo kocham meble Ikea Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O kurcze, to na pewno masz sympatię do tego miejsca maluchna - może brzuchy nie duże, ale waga na plusie kolosalnie leci w górę ![]() Dzięki dziewczyny 2 dni temu chyba ostatni raz dałam radę się sama ogolić, nie wiem jak to dalej robić macie jakieś sposoby? ktemy do depilacji? Myślałam żeby chodzić na wosk, ale ponoć jeśli się wcześniej nie chodziło to w ciąży się nie poleca ![]() maluchna - kukurydza ![]() ---------- Dopisano o 14:11 ---------- Poprzedni post napisano o 14:09 ---------- słownik mi w telefonie szwankuje, wszelkie błędy ortograficzne to jego wina już kilka razy go przyłapałam po fakcie
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-07-25 o 15:10 |
|
|
|
|
#1120 |
|
Zakorzenienie
|
Marta temat golenia to kosmos. Też się ostatnio tam golilam i normalnie akrobacje robiłam. Jutro muszę też się ogolić bo nad morze jadę. Nie wiem jak. Śmiałam się, że mąż mnie będzie golił.
A mi właśnie Maja przewróciła nową komodę, bo chciała zajrzeć co jest w najwyższej szufladzie. A że ona pusta to i lekka. Całe szczęście zatrzymała się na łóżku. Maja w krzyk. Przylatujemy a ona biedna w tej przestrzeni między komodą a łóżkiem. Mąż od razu stwierdził, że trzeba ją przykręcić do ściany. Tylko czekamy na łóżeczko, aby ustalić gdzie będzie stała. Ech... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1121 |
|
Zadomowienie
|
Marta, nie wiem gdzie te Twoje kg bo masz tylko brzuszek
pupa zgrabna, ale tak to jest, ze u siebie się widzi wszystko. Mi też mówią, że zgrabnie wyglądam, ale tez widzę większą pupę i uda![]() Ja mam dużo obaw i dlatego zdecydowałam się na prywatną klinikę, wiem, że tam decyzji o cc nie będą odwlekac. Z drugiej strony mam nadzieję, że nie będą też namawiać. Dla nich to większy zarobek Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1122 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na hennę i regulację brwi ja idę jutro ![]() Kilogramy...poza brzuchem to na pupie, udach, boczkach... No ale ja startowałam niemal z niedowagą no i też przy moim wzroście jakoś się to tak w miarę rozsądnie rozkłada ![]() A wiecie, jaki był mój dotychczasowy najlepszy sposób na chudnięcie...? Zobaczcie w link w moim podpisie - założyłam aparat na zęby W ciągu pierwszego miesiąca poleciało 8 kg, a potem jeszcze kilka Bo nawet mnie to tak bardzo nie bolało, ale nie chciało mi się czyścić tego ustrojstwa po każdym posiłku - więc wolałam nie jeść ![]() Cytat:
Wosku nigdy nie robiłam i raczej się nie odważę w ciąży tym bardziej. Może będę kombinować z lusterkiem? Sama nie wiem...
|
|
#1123 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisz do tego sprzedawcy, że przegapiłas aukcję i poproś o ponowne wystawienie. Cytat:
albo mozna gdzies sobie z mezem wyskoczyc na godzinkę, dwie, pięc, a pozniej na całą noc Madziek super bedzie ten kącik! To do kei jezdzisz jak do siebie Tez mam stuve, a jedną szafę z zielonymi frontami. Muszę jeszcze jakies naklejki walnąc na scianę, ale na aliexpress jest taki wybór, ze nie umiem sie zdecydować. Teraz te rzesy nie sa mi potrzebne, ale specjalnie chcialam wcześniej zacząć, bo przed porodem nie dałabym rady lezec 3h. Dzis tylko 1h 10 min. We wrzesniu zacznie się przedszkole, to rano szybciej mi pojdzie makijaż. A z dwójką, to już w ogóle będzie super wygodnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1124 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() madziek - każdy sposób na schudniecie dobry i jakoś zbyt pokraczna jestem, pewnie by mi to nie wyszło ![]() lilka vanilka - moja siostra tak robiła, przy pierwszym wnuku rodzice mieli siłę do tego, teraz już nie są chętni do pilnowania dłużej niż 5 minut, chyba że sytuacja tego wymaga. Poza tym nie umiałabym nie pomoc mamie w robieniu obiadu gdybym miała go potem jeść. No i mama sama często narzeka że chciałaby brać wnuki i pilnować, ale przy pracy w systemie 4 brygadowym z nockami tez potrzebuje odpocząć, nie miałabym serca zrzucać jej się bez potrzeby z opieką nad moim dzieckiem. Jeśli będziemy chcieli odpocząć/ wyjść gdzieś to raczej poszukamy niani. No i łóżko dla gości mama ma wyjątkowo niewygodne, a co by nikt jej za długo się nie gościł
|
|
|
|
#1125 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny,
od kilku dni zbieram się żeby coś napisać ale ciągle brak czasu. W ostatnim tygodniu tyle się działo, że gdyby nie mąż to nie dałabym rady, dobrze że miał urlop którego zresztą i tak nie wykorzystał tak jak zamierzał (miał przygotowywać kuchnię do położenia nowych płytek a nawet jej nie tknął z braku czasu). Sprawy rodzinne z jednej strony się delikatnie układają a z drugiej coraz bardziej komplikują. Ku...wa jak ja nienawidzę kiedy ktoś nie daje sobie prostych rzeczy ratujących tyłek wytłumaczyć!!! Muszę kilka dni odpocząć bo znowu zaczynam czuć napinanie brzucha a na dodatek wyszedł mi w krwi spory spadek płytek i lekarka zaczyna się delikatnie czepiać. Ale jest też kilka pozytywów: kupiliśmy wreszcie wózek (nie do końca ten model który chciałam ale bardzo zbliżony) Adamex Pajero. Trafiliśmy przypadkiem na fajną promocję w Smyku i skorzystaliśmy. Do tego kupiliśmy fotelik Maxi-Cosi Cabriofix też w promocji więc z podstawowych dużych rzeczy dla dziecka zostało nam łóżeczko ale znalazłam dziś używane, bardzo fajne z funkcją kołyski dosłownie za grosze więc chyba też skorzystamy. Poza tym pokój prawie umeblowany po remoncie - zamówiliśmy komodę i szafkę na drobiazgi, do tego nowy dywan i sypialnia wygląda już zupełnie inaczej. No i najważniejsza rzecz, jaką mogę się pochwalić: zdałam egzamin na prawo jazdy ![]() Z przyziemnych rzeczy to od wczoraj mam takiego głoda, że zaczynam wymyślać i po nocach śni mi się że piekę kruche cytrynowe ciastka przekładane dżemem a jak zaglądam do lodówki to widzę tylko arbuza i światło z tego wszystkiego ugotowałam sobie dziś zupę z cukinii z makaronem (pyyyycha ![]() ) a do tego kluski takie kładzione łyżką do wody z serem białym i świeżymi skwarkami ach te ciążowe zachciewajki
|
|
|
|
#1126 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatni dzień lata daj przepis na zupę.Ja zawsze robię zupę krem ale już mi się nudzi.A makaron uwielbiam więc narobiłaś mi ochoty😃 Gratulacje prawka😃.Wiecie że ja nie mam?I chyba nie zrobię.Jakoś nie czuje się na siłach.Coś tam kiedys jeździłam drogami po wsiach ale to chyba nie dla mnie haha.
Marta moi rodzice też już nie dają rady.Szczególnie mama więc córcię będę im podrzucać tylko w razie konieczności bo na teściowa liczyć nie mogę...Kiedys jakoś częściej u rodziców nocowaliśmy a teraz jakoś najlepiej nam u siebie. Madzialenka to się malutka musiała wystraszyć...My mamy meble wiszące w salonie i każdy nam uwagę zwraca ze myszka będzie tam włazić i spadnie..Ja to nawet o tym nie pomyślałam jak je kupowaliśmy. |
|
|
|
#1127 |
|
Zadomowienie
|
Juka, jakie by meble nie były, dziecko zawsze znajdzie sposób. Wszedzie będą włazić :
|
|
|
#1128 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lubię odwiedzać rodziców z Mają. Czasami też zostajemy na noc, gdy mąż ma nockę. Maja ma u nich swój pokój. Mamy podwójne łóżko. Moje panieńskie
![]() Ostatni dzień lata gratulacje ! Juka my żadnych mebli nie mieliśmy przykręconych i nigdy nie było problemu. Do dziś ważne, że nic się nie stało. Ale mama aż się popłakała. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
Moja tesciowa woli siedziec w kuchni i gotować jak u niej jestesmy...a wieczorami siedzą z tesciem i piją, jedzą, biesiadują, a ja zajmuję się synkiem. Kiedys ich niczym nie obarczałam i o nic nie prosiłam, ale teraz mam gdzies i otwarcie mówię, zeby poszli na spacer, albo podrzucamy im dziecko na noc. Raz w miesiącu wytrzymają.
A moi rodzice są nieodpowiedzialni, mają przestarzałe nawyki odnosnie wychowywania, w ich domu jest niebezpiecznie, ja z nimi nie wytrzymuję więcej niż trzy dni, ale uwielbiają spedzac czas z wnuczkiem, babcia z nim spi, wygłupia się, bawi, a on tę babcię uwielbia. Jak tam jestem, to czesto ja gotuję, bo inaczej mi się nudzi z nadmiaru wolnego czasu Za rok pomoc jeszcze bardziej mi się przyda. Ostatni dzien lata gratulacje! Jestes super zdolna! Antos będzie dumny!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1130 |
|
Zakorzenienie
|
ostatnidzienlata- gratuluję zdania prawka!
![]() Ja moich rodziców odwiedzam bardzo często, tylko tak na kilka godzin, nie lubię na noc zostawać, już mi tak nie swojo pod tym względem tam. Z rodzeństwem całe dnie w weekeny tam spędzamy, i dzieci mają super kontakty z nimi, ale jednak jeśli chodzi o spanie dzieci u nich na noc to wolą już takie odchowane, co nie budzą w nocy, zalatwiaja się do toalety, same jedzą itp. lilka - moi teściowie nawet jak wiedzieli teraz ze leżę w szpitalu to do tej pory nie zadzwonili spytać co tam, nie mam zamiaru podrzucać im małej bo najwidoczniej niezbyt ich interesuje. Nie wymagam też żeby ktoś mi coś dla małej kupował, ale przykro mi z myślą że nie dostałam od nich nawet głupiego body - kompletny brak zainteresowania z ich strony. Wcześniej mąż mówił że jego mama pewnie mnóstwo już nakupiła dla małej, ale pewnie myślał że skoro wnukom ze strony jego sióstr kupowała mnóstwo to i nam kupiła, ale to takie jego mylne założenie.Teściowa kiedyś mi pokazala koszule i kurtke dla chłopca że ma i skarpetki jakieś kupiła po czym zabrała i schowala
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ Edytowane przez marttb Czas edycji: 2017-07-25 o 22:29 |
|
|
|
#1131 |
|
Wtajemniczenie
|
ostatni dzień lata - gratulacje!!!
|
#1132 |
|
Zakorzenienie
|
Wiadomo Marta, ze takie odchowane
dlatego pisałam, ze na poczatku to nawet fajnie na obiad pojechać. Tesiowa faktycznie dziwnie z tą kurtką zrobiła ale może mąz ma rację i jednak cos dla Ciebie składuje ![]() Moi tesciowie duzo kupują prezentów, ale smuci mnie, ze wolą kupowac, niz pobawic się czy pogadac.. to tez jest powód, dla którego podrzucamy im synka. No i trzeba czasem z mezem zaszaleć Po porodzie to jednak planuję posiedziec kilka miesiecy w domu, ewentualnie starszaka maz bedzie podwoził czasem na noc do teściów. Moi rodzice mieszkają daleko i mają zimno w domu od jesieni. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1133 |
|
Zakorzenienie
|
Ja na rodziców narzekać nie mogę. Są mega pomocni, chętni do opieki nad Maja. Za to teście.... Szkoda gadać. Nie dość, że się widywać nie możemy, to nawet kontakt telefoniczny kiepski.
|
|
|
#1134 |
|
Wtajemniczenie
|
Moi teściowie to nawet nie zadzwonią..Wiecie że raz zdarzyło się tak że nie byliśmy tam dwa miesiące i nikt się nawet nie zainteresował czy żyjemy?Jak juz tam jesteśmy to nie mogę narzekać rozmawiają interesują się.Są bardzo czuli.Ale nie zadzwonią nigdy..Mieszkamy tu rok i odwiedzili nas raz..Jestem pewna że jak myszka się urodzi to przyjadą po paru miesiącach..Bo u brata meza właśnie tak bylo ze wnuczkę zobaczyli dopiero jak miała trzy miesiące..Mam oto bardzo duży żal.Z moją mamą rozmawiam codziennie,co drugi dzień.Widujemy się raz na tydzień.Już nie wspomnę ile nam pomogli finansowo...Z jednej str cieszę się że się nie wtrącają ale z drugiej czuje że swojego syna mają totalnie w dupie..
|
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Najbardziej szkoda męża. Jemu i bratu musi byc przykro. Jedyne pocieszenie, to fakt utworzenia nowej, własnej rodziny
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1136 |
|
Zakorzenienie
|
Juka porażka. My też na teściów nie mamy co liczyć. W ciąży to nawet mnie nie widzieli, nie pytają jak mija ciąża itp. A jak byłam w pierwszej ciąży i mnie teściowa widziała, to witała mnie tekstami : o gruba przyszła itp. Co działało na mnie jak płachta na byka.
|
|
|
#1137 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dzięki dziewczyny za gratulacje, prawko z pewnością się przyda i będę z Antosiem bardziej mobilna niż teraz no i mąż nie będzie musiał za każdym razem brać urlopu żebym mogła się gdzieś ruszyć. Co do rodziców i teściów to u mnie też ciężka sprawa... do rodziców mam ponad 40 km i za bardzo im nie ufam, teściowie mieszkają z nami ale są już starsi i schorowani więc też bałabym się zostawić z nimi maluszka na dłuższy czas. Są jeszcze 2 osoby z którymi dziecko bym zostawiła ale jedna jest zawsze zajęta a druga akurat obrażona na cały świat i się nie odzywa więc będę musiała radzić sobie sama... |
|
|
|
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Wzięłam się za pakowanie. Jutro jedziemy nad morze, a u mnie brak weny
Na 11.30 idę do fryzjera ufarbować sobie włoski Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1139 | |
|
Wtajemniczenie
|
No porażka..Brak słów normalnie...
---------- Dopisano o 10:21 ---------- Poprzedni post napisano o 10:18 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1140 |
|
Zakorzenienie
|
juka - u nas podobnie od 14 miesięcy mieszkamy 3 km od nich, nigdy nie wpadli zobaczyć jak mieszkamy, mąż prosił kilka razy, ale do tej pory nic. W końcu sam stwierdził że ciekawe czy wnuczkę przyjadą zobaczyć. Wiem że to okropne co powiem, ale według mnie nie, będą czekali aż to my do nich przyjedziemy.
I też mi męża najbardziej szkoda, bo on co jakiś czas daje znaki że w nich naiwnie wierzy, a potem zawsze mówi że jak zwykle wyszło jak wyszło i nie wie po co to robi. madzialenka - chyba lepiej w takim razie że się nie odzywa
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:35.

chyba w brzuchu mi tak nie przybyło jak tam, mąż mówi że nie pozwoli mi go już stracić, bo ja zawsze taka płaskod.pna byłam

albo mozna gdzies sobie z mezem wyskoczyc na godzinkę, dwie, pięc, a pozniej na całą noc
Tez mam stuve, a jedną szafę z zielonymi frontami. Muszę jeszcze jakies naklejki walnąc na scianę, ale na aliexpress jest taki wybór, ze nie umiem sie zdecydować.
i jakoś zbyt pokraczna jestem, pewnie by mi to nie wyszło
) a do tego kluski takie kładzione łyżką do wody z serem białym i świeżymi skwarkami 
ale może mąz ma rację i jednak cos dla Ciebie składuje