|
|
#1651 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: ❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤
Frosty kciuki
![]() Ja obserwuje juz jak powoli zmienia mi się myślenie... jeszxze moze nie ogarniam do końca ze w środku kogoś mam bo żyje od mdłości do mdłości ale jak tak o tym pomyśle... i o tym malenstwie w lutym... te raczunie nóżki malutkie... jakkolwiek to zabrzmi zaczynam się cieszyć. Zaczynam bo do tej pory targaly mną najróżniejsze inne emocje... teraz zaczyna to się zmieniać. Natura niezle to sobie wymyśliła Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
#1652 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
daj znać po wizycieCytat:
Dzień dobry
|
||
|
|
|
#1653 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#1654 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pamiętam tylko że moja koleżanka brała na to antybiotyk ale nie wiem na jakich zasadach 😐 No też właśnie się zastanawiam co to będzie jak juz będzie takie duże to będzie kopalo jak szalone a brzuch będzie cały plywal😉. Doskonale rozumiem to że na początku ciąży są różne odczucia i emocje.. ja się bardzo cieszyłam ale przy którymś kolejnym dniu śleczenia nad toaletą byłam już taka bezradna ze nie umiałam się cieszyć.. było mi ciężko. Mdłości są dalej, dziś rano były kolejne wymioty..ale to ze zobaczyłam tego Okruszka na usg..mi wystarcza i wynagradza😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1655 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1656 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1657 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1658 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1659 |
|
Wtajemniczenie
|
To mi chyba na maxa odbiło i instynkt macierzyński rozhulał się
ciągle głaszczę się po brzuchu i łaskoczę, chociaż wiem że maluch jeszcze tego nie czuje. Nawet do psa podchodzę jak do dziecka, mówię do niej, całuję, przytulam wczoraj jak byłam w łazience i słyszałam jak mówi na naszej suni to myślałam, że padnę, też już ma instynkt ojcowski ![]() O porodzie nie myślę, przeraża mnie to i jest dla mnie abstrakcją. Zacznę się martwić w 8-9 miesiącu
Edytowane przez karska Czas edycji: 2017-07-27 o 10:18 |
|
|
|
#1660 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pierwsza ciąża to tez co innego niż kolejna. Można się upajac bo nie masz innych matczynych obowiązków. W kolejnej nie masz czasu na celebrowanie każdej chwili. Ja w pierwszej od momentu zobaczenia 2 kresek czułam fizycznie obecność dziecka. Czułam ze juz nie jestem sama. Ale nie każdy tak reaguje nawet jeśli to pierwsza ciąża. Sprawa indywidualna ![]() Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#1661 |
|
luckygirl
|
Ja tez jestem przerażona wizja porodu. Mam bardzo niski próg bolu, wiec mysle, ze to bedzie ślą mnie naprawdę straszne przeżycie. Ale...mysle o tym, ze jak juz sie wyleczę, wykrzyczeć to dostanę w ręce to maleństwo, ktore tak dzielnie nosiłam pod sercem tyle czasu i wtedy nic nie bedzie miało znaczenia - ten bol, to zmęczenie
![]() To bedzie mój pierwszy poród. Pierwszy raz jestem w ciąży. Chcemy mieć tylko jedno dziecko. Teraz sie zaczynam troche martwić tym usg 8 sierpnia. Juz zaczynam to przezywać. |
|
|
|
#1662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1663 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1664 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Boję się, że nie dam dziecku tyle miłości na ile zasługuje, a przecież to nie jego wina. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1665 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Mamy wpojony jakiś stereotyp ze ciąża ma być taka i taka, poród taki a nie inny, macierzyństwo z lukrem. A życie jest życiem. Nie musi być szablonowo. Każdy po swojemu i to też jest ok. Także nie spinajmy się dziewczęta będzie super nawet jeśli nie książkowo Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#1666 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chodzisz na joge dla ciężarnych, czy taką "normalną"? Cytat:
|
|||||
|
|
|
#1667 |
|
Konto usunięte
|
Ja jestem przerażona porodem, pierwszy był taki traumatyczny, że chcę o nim zapomnieć
A najbardziej o tym co było potem. Ale jeszcze bardziej martwię się, że coś pójdzie nie tak i będę miała cc... wiadomo, jak trzeba to trzeba ale tak się modlę by mnie to ominęło.Mój mąż podczas porodu miał nakaz stania koło mojej głowy, zreszta, trzymał non stop nerkę do której rzygałam z bólu, więc i tak by nie widział nic, dopiero podczas przecinania pępowiny zszedł tam na dół A na szycie go wyprosili :/ Ale z drugiej strony jestem teraz bardziej świadoma, wiem na co się nie zgodzę i na co nie pozwolę, a o czym nie wiedziałam przy pierwszym porodzie, wiec troszkę odwagi gdzieś z tylu głowy siedzi. Ale nie pójdę już pewnie taka wyluzowana jak na pierwszy poród "Jak weszlo to i wyjdzie" - powiedziałam wtedy. A potem "☠☠☠☠a wyjmijcie go ze mnie" Ale to prawda, ze o tym bólu (fizycznym) zapomina się bo inaczej mój syn byłby jedynakiem ![]() I żadnych studentek wiecej. Wiem, ze musza się uczyć, sama miałam praktyki w szpitalu, ale niech uczą się na kimś innym. Zle mi założyły ktg i tak się wycierpiałam przez nie, ze powiedziałam ze nigdy więcej. |
|
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zgadzam że ciąża, poród i macierzyństwo to nie pączek z lukrem... choć dla mnie z tego wszystkiego najtrudniejsze było Kp, na tyle trudne że się poddałam, dlatego teraz zamiast czytać durne książki o ciąży czytam książkę o Kp
|
|
|
|
#1669 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Mamy zagrożenie powodzią w mieście... Rok temu było to samo, za☠☠☠iscie
|
|
|
|
|
#1670 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
|
|
|
#1671 |
|
Konto usunięte
|
Pewnie
![]() Ja nie wiem czy będę miała gdzie rodzic w moim gównianym mieście, już latem 2015 dwa szpitale na trzy nie przyjmowały rodzących a jak widać jest coraz "lepiej" http://well-well.pl/gdzie-rodzic-w-gdansku-2016/ |
|
|
|
#1672 |
|
Rozeznanie
|
To chyba też inaczej jak się planuję. My planowaliśmy drugie dziecko od zawsze☺i.bardzo sie cieszymy wszyscy, czekaliśmy tylko aż młody trochę podrośnie. Ma trzy lata i dużo rozumie, ale my jeszcze przed ciążą z Nim dużo o tym rozmawialiśmy. O ciąży wie od początku. Rozumie, że nie mogę Go podnosić i co najwyżej kucnę przy Nim i Go przytulę. Przytulasy tylko.na leżącą i zawsze powtarza, że musi uważać na "Melę"( tak sobie wymyślił, gorzej jak będzie chłopczyk)
![]() Jestem w 12+3, wymioty ustały w zeszły poniedziałek, czasami mnie zamdli, ale teraz to już bajka I chyba nadchodzi moooooc drugiego trymestru, bo od rana generalne porządki w kuchni, oby szybko nie przeszło, bo przez pierwszy trymestr taki syf w domu, że wstyd kogoś wpuścić do domu.Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne. Miłego dzionka mamuśki! ![]() Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1673 | ||
|
luckygirl
|
Cytat:
Cytat:
Karmienie piersią tez mnie przeraża. Najchętniej bym tego nie robiła. |
||
|
|
|
#1674 |
|
Konto usunięte
|
Mnie przeraża wizja karmienia w tandemie, wolałabym nie i mam nadzieje ze syn się odstawi do tego czasu. Trzymajcie kciuki.
---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Agatka super i zazdroszczę, ze masz tę moc
|
|
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1676 |
|
Zadomowienie
|
Zauważyłam, że lekarka nie zleciła mi badania na toksoplazmozę.
|
|
|
|
#1677 |
|
Zakorzenienie
|
O wlasnie co do toxo, to jesli robi sie to badanie na poczatku i na koncu ciazy, a co jesli zaraze sie w polowie i nie zostanie to zdiagnozowane?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Gratuluje udanych wizyt i kciuki za dzisiejsze! Będziemy czekac na newsy!!!
Ja mialam mega fajny porod ale nie pamietam tego uczucia milosci na sali porodowej...chyba jakos o tym wtedy nie myslalam. Patrzylam na core i nie moglam uuwierzyc ze juz z nami jest. Maz szukal telefonu zeby zadzwonic do rodzicow a wszystko w aucie...zamieszanie.bo nie mialam przy sobie zadnych dokumentow nic. Dopiero jak przyniosl torbe Pani pospisywala moje dane pouzupelniala kartoteki to zaczelam dowierzac w to co sie stalo. Chyba ta milosc byla od poczatku nie myslalam o niej nie zastanawialam sie po prostu patrzyłam na nia i kochalam Ehhh wspomnienia mam super. Ale i ciaza byla inna...nastawienie inne...strachu mniej...oby do lutego
|
|
|
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
Ja sie jeszcze nie obawiam porodu i tego co potem. Ogladam filmiki na YouTube ale tylko opowiesci nie akcje sama i to mnie uspokaja.
Nie mam zadnego doswiadczenia z dziecmi ale licze na instynkt. To normalne nie cieszyc sie z ciazy , bac sie porodu itd. Oby wszystko samo przyszlo po narodzinach. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1680 |
|
Zakorzenienie
|
Ja uważam że pisanie jakiegoś poradnika porodu jest bez sensu
przecież nie ma na świecie dwóch identycznych poród, każdy jest inny i każda kobieta do inaczej odczuwa...
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:48.

daj znać po wizycie

przecież nie ma na świecie dwóch identycznych poród, każdy jest inny i każda kobieta do inaczej odczuwa...