❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤ - Strona 56 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-27, 09:49   #1651
ela_86
Wtajemniczenie

Dot.: ❤ Mamusie Lutowe 2018 ❤

Frosty kciuki

Ja obserwuje juz jak powoli zmienia mi się myślenie... jeszxze moze nie ogarniam do końca ze w środku kogoś mam bo żyje od mdłości do mdłości ale jak tak o tym pomyśle... i o tym malenstwie w lutym... te raczunie nóżki malutkie... jakkolwiek to zabrzmi zaczynam się cieszyć. Zaczynam bo do tej pory targaly mną najróżniejsze inne emocje... teraz zaczyna to się zmieniać. Natura niezle to sobie wymyśliła

Wysłane z mojego SM-J320FN przy użyciu Tapatalka
Stary 2017-07-27, 09:50   #1652
karska
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez FrostyAngel Pokaż wiadomość
Kochane trzymajcie kciuki, dzisiaj usg, 11t 5d, mam nadzieje, że zobaczę to co chcę czyli zdrowego dzidziusia chyba umrę ze strachu do tej 18

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Powodzenia daj znać po wizycie

Cytat:
Napisane przez Betsy93 Pokaż wiadomość
Dziewczyny melduję się po wizycie ze u nas wszystko ok😊.mamy 11 tv, dzidziuś ma 4 cm, a jeszcze miesiąc temu miał 4 mm😍, jest piękny, taka okraglutka główkę ma. Czekałam tylko na moment w którym Go zobaczę i zobaczę jak boję mu serduszko.. na iść tak fikał ze lekarz nie mógł mu uchwycić tętna taki ruchliwy byl☺. Dla mojego męża to było wielkie przeżycie, wpatrywal się w monitor jak zaczarowany, a później siedział cały wieczór i patrzył na zdjecie❤. Maleństwo Machalic rączkami i nóżkami.. za dwa tyg. Idziemy na prenatalne i mam nadzieje ze wszystko będzie ok.., no i skończyło się przymusowym l4 z uwagi na bakterie w moczu..😔muszę je wyleczyc

Dziękuję za kciuki😘i również trzymam za te kolejne wizyty.. 😊.
Nie mogę się doczekać lutego!😉

Super, będziesz miała wesoło jak do końca ciąży będzie z niej/niego taki wiercipięta

Dzień dobry u Was też taka beznadziejna pogoda? Od wczoraj leje, nie ma szans na jakikolwiek spacer, na szczęście dziś idę na jogę to trochę się rozruszam
karska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 09:50   #1653
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez whtvrwhtvr Pokaż wiadomość
Mnie znowu wyszło świeże zakażenie toksoplazmoza :/ czy któraś z was brała antybiotyki na to? Poczytalam skutki w internecie i to był błąd :/

Kiedy wizyta? ??

Stary 2017-07-27, 10:04   #1654
Betsy93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez whtvrwhtvr Pokaż wiadomość
Mnie znowu wyszło świeże zakażenie toksoplazmoza :/ czy któraś z was brała antybiotyki na to? Poczytalam skutki w internecie i to był błąd :/

Niestety nie pomogę na temat toksoplazmozy bo nie zaglebialam się w temat, ucieszłam się tylko gdy zobaczyłam że jej nie mam..
Pamiętam tylko że moja koleżanka brała na to antybiotyk ale nie wiem na jakich zasadach 😐

No też właśnie się zastanawiam co to będzie jak juz będzie takie duże to będzie kopalo jak szalone a brzuch będzie cały plywal😉.
Doskonale rozumiem to że na początku ciąży są różne odczucia i emocje.. ja się bardzo cieszyłam ale przy którymś kolejnym dniu śleczenia nad toaletą byłam już taka bezradna ze nie umiałam się cieszyć.. było mi ciężko. Mdłości są dalej, dziś rano były kolejne wymioty..ale to ze zobaczyłam tego Okruszka na usg..mi wystarcza i wynagradza😊

Betsy93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 10:05   #1655
Shelby_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela_86 Pokaż wiadomość
Frosty kciuki

Ja obserwuje juz jak powoli zmienia mi się myślenie... jeszxze moze nie ogarniam do końca ze w środku kogoś mam bo żyje od mdłości do mdłości ale jak tak o tym pomyśle... i o tym malenstwie w lutym... te raczunie nóżki malutkie... jakkolwiek to zabrzmi zaczynam się cieszyć. Zaczynam bo do tej pory targaly mną najróżniejsze inne emocje... teraz zaczyna to się zmieniać. Natura niezle to sobie wymyśliła

Pocieszyłaś mnie trochę. Czuję się jak wyrodna matka bo nie cieszę się z ciąży. Przeraża mnie poród i jak to będzie po. Choć i tak najgorsza jest wizja tego porodu. Po macierzyńskim nie będę miała z kim zostawić dziecka. Głupio mi, bo wiem jak wiele kobiet chce mieć dziecko i nie może. Może coś ze mną nie tak

Shelby_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 10:12   #1656
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Niestety nie pomogę na temat toksoplazmozy bo nie zaglebialam się w temat, ucieszłam się tylko gdy zobaczyłam że jej nie mam..
Pamiętam tylko że moja koleżanka brała na to antybiotyk ale nie wiem na jakich zasadach 😐

No też właśnie się zastanawiam co to będzie jak juz będzie takie duże to będzie kopalo jak szalone a brzuch będzie cały plywal😉.
Doskonale rozumiem to że na początku ciąży są różne odczucia i emocje.. ja się bardzo cieszyłam ale przy którymś kolejnym dniu śleczenia nad toaletą byłam już taka bezradna ze nie umiałam się cieszyć.. było mi ciężko. Mdłości są dalej, dziś rano były kolejne wymioty..ale to ze zobaczyłam tego Okruszka na usg..mi wystarcza i wynagradza😊

Nie o mdłości mi chodziło. Moja ciąża nie była planowana. Mamy już 2 dzueci i nie planowaliśmy więcej. Los zadecydował inaczej...

Stary 2017-07-27, 10:15   #1657
Betsy93
Rozeznanie

Cytat:
Nie o mdłości mi chodziło. Moja ciąża nie była planowana. Mamy już 2 dzueci i nie planowaliśmy więcej. Los zadecydował inaczej...

A to nie wiedziałam, w takim razie musiałam przeoczyć jak pisałaś o tym.. cieszę się jednak, że powoli małymi kroczkami zmieniasz nastawienie😊 będzie dobrze

Stary 2017-07-27, 10:16   #1658
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Shelby_a Pokaż wiadomość
Pocieszyłaś mnie trochę. Czuję się jak wyrodna matka bo nie cieszę się z ciąży. Przeraża mnie poród i jak to będzie po. Choć i tak najgorsza jest wizja tego porodu. Po macierzyńskim nie będę miała z kim zostawić dziecka. Głupio mi, bo wiem jak wiele kobiet chce mieć dziecko i nie może. Może coś ze mną nie tak

Nie każda kobieta musi kochać stan ciąży i nie każda jest bohaterka przy porodzie. Ja panicznie boje się porodu. Tak było i 2 porody tego nie zmieniły... a później. Macierzyństwo to nie miód i lukier z reklam. Bywa mega ciężko. Jedno jest pewne. Ze warto. Ale gdzieś tam jest uśmiech dziecka, rączki zaplecione wokół szyi, słowa Kocham Cię. ...

Stary 2017-07-27, 10:16   #1659
karska
Wtajemniczenie

To mi chyba na maxa odbiło i instynkt macierzyński rozhulał się ciągle głaszczę się po brzuchu i łaskoczę, chociaż wiem że maluch jeszcze tego nie czuje. Nawet do psa podchodzę jak do dziecka, mówię do niej, całuję, przytulam mąż zresztą ma podobnie, ciągle mówi o maleństwie, opowiada co będzie z nią/nim robił wczoraj jak byłam w łazience i słyszałam jak mówi na naszej suni to myślałam, że padnę, też już ma instynkt ojcowski
O porodzie nie myślę, przeraża mnie to i jest dla mnie abstrakcją. Zacznę się martwić w 8-9 miesiącu

Edytowane przez karska
Czas edycji: 2017-07-27 o 10:18
karska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 10:23   #1660
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez karska Pokaż wiadomość
To mi chyba na maxa odbiło i instynkt macierzyński rozhulał się ciągle głaszczę się po brzuchu i łaskoczę, chociaż wiem że maluch jeszcze tego nie czuje. Nawet do psa podchodzę jak do dziecka, mówię do niej, całuję, przytulam mąż zresztą ma podobnie, ciągle mówi o maleństwie, opowiada co będzie z nią/nim robił wczoraj jak byłam w łazience i słyszałam jak mówi na naszej suni to myślałam, że padnę, też już ma instynkt ojcowski
O porodzie nie myślę, przeraża mnie to i jest dla mnie abstrakcją. Zacznę się martwić w 8-9 miesiącu
Zależy od każdego pierwsza ciąża to tez co innego niż kolejna. Można się upajac bo nie masz innych matczynych obowiązków. W kolejnej nie masz czasu na celebrowanie każdej chwili. Ja w pierwszej od momentu zobaczenia 2 kresek czułam fizycznie obecność dziecka. Czułam ze juz nie jestem sama.
Ale nie każdy tak reaguje nawet jeśli to pierwsza ciąża. Sprawa indywidualna

Stary 2017-07-27, 10:24   #1661
Petit_Papillon
luckygirl

Ja tez jestem przerażona wizja porodu. Mam bardzo niski próg bolu, wiec mysle, ze to bedzie ślą mnie naprawdę straszne przeżycie. Ale...mysle o tym, ze jak juz sie wyleczę, wykrzyczeć to dostanę w ręce to maleństwo, ktore tak dzielnie nosiłam pod sercem tyle czasu i wtedy nic nie bedzie miało znaczenia - ten bol, to zmęczenie
To bedzie mój pierwszy poród. Pierwszy raz jestem w ciąży. Chcemy mieć tylko jedno dziecko.
Teraz sie zaczynam troche martwić tym usg 8 sierpnia. Juz zaczynam to przezywać.

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 10:30   #1662
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
A to nie wiedziałam, w takim razie musiałam przeoczyć jak pisałaś o tym.. cieszę się jednak, że powoli małymi kroczkami zmieniasz nastawienie😊 będzie dobrze

Stary 2017-07-27, 10:42   #1663
Betsy93
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
Ja tez jestem przerażona wizja porodu. Mam bardzo niski próg bolu, wiec mysle, ze to bedzie ślą mnie naprawdę straszne przeżycie. Ale...mysle o tym, ze jak juz sie wyleczę, wykrzyczeć to dostanę w ręce to maleństwo, ktore tak dzielnie nosiłam pod sercem tyle czasu i wtedy nic nie bedzie miało znaczenia - ten bol, to zmęczenie
To bedzie mój pierwszy poród. Pierwszy raz jestem w ciąży. Chcemy mieć tylko jedno dziecko.
Teraz sie zaczynam troche martwić tym usg 8 sierpnia. Juz zaczynam to przezywać.
Ja zdaje sobie sprawę z tego że poród nie musi być taki łatwy i przyjemny.. niektórym kobietom przychodzi to bardzo łatwo inne znowu męczą się godzinami.. jednak tłumacze sobie to w ten sposób ze że jesteśmy do tego stworzone i choćby nie wiem co damy radę urodzić, a potem czekają nas już piękne chwile z Malenstwem na rękach.. Myślę że porodu faktycznie zacznę się bać ok8 miesiąca.. póki co szkoda się stresować 😊

Stary 2017-07-27, 10:45   #1664
Shelby_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Petit_Papillon Pokaż wiadomość
Właśnie boję się, że dostanę dziecko po porodzie na ręce i niczego nie poczuję Boję się, że nie dam dziecku tyle miłości na ile zasługuje, a przecież to nie jego wina.

Stary 2017-07-27, 10:53   #1665
ela_86
Wtajemniczenie

Cytat:
Właśnie boję się, że dostanę dziecko po porodzie na ręce i niczego nie poczuję Boję się, że nie dam dziecku tyle miłości na ile zasługuje, a przecież to nie jego wina.

Ja pierwszy poród miałam tak koszmarny ze nie pamiętam fali miłości zalewajacej mnie przy pierwszym spojrzeniu. Pamiętam tylko ze patrzyłam tępo w okno przed siebie... nawet nie pamiętam pierwszego krzyku. Miłość przyszła jednak szybciutko. A teraz? Po 6 latach to jest nie do opisania także głowa do góry

---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Mamy wpojony jakiś stereotyp ze ciąża ma być taka i taka, poród taki a nie inny, macierzyństwo z lukrem. A życie jest życiem. Nie musi być szablonowo. Każdy po swojemu i to też jest ok. Także nie spinajmy się dziewczęta będzie super nawet jeśli nie książkowo

Stary 2017-07-27, 10:54   #1666
usagisama
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez FrostyAngel Pokaż wiadomość
Kochane trzymajcie kciuki, dzisiaj usg, 11t 5d, mam nadzieje, że zobaczę to co chcę czyli zdrowego dzidziusia chyba umrę ze strachu do tej 18

Trzymam kciuki

Cytat:
Dziewczyny melduję się po wizycie ze u nas wszystko ok😊.mamy 11 tv, dzidziuś ma 4 cm, a jeszcze miesiąc temu miał 4 mm😍, jest piękny, taka okraglutka główkę ma. Czekałam tylko na moment w którym Go zobaczę i zobaczę jak boję mu serduszko.. na iść tak fikał ze lekarz nie mógł mu uchwycić tętna taki ruchliwy byl☺. Dla mojego męża to było wielkie przeżycie, wpatrywal się w monitor jak zaczarowany, a później siedział cały wieczór i patrzył na zdjecie❤. Maleństwo Machalic rączkami i nóżkami.. za dwa tyg. Idziemy na prenatalne i mam nadzieje ze wszystko będzie ok.., no i skończyło się przymusowym l4 z uwagi na bakterie w moczu..😔muszę je wyleczyc

Dziękuję za kciuki😘i również trzymam za te kolejne wizyty.. 😊.
Nie mogę się doczekać lutego!😉

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Gratulacje! Cóż za entuzjazm

Cytat:
Frosty kciuki

Mam tak samo, szczególnie teraz, kiedy któryś dzień czuję sięnieporównywalnie lepiej. Chyba zaczyna się syndrom wicia gniazda

Cytat:
Napisane przez karska Pokaż wiadomość

Dzień dobry u Was też taka beznadziejna pogoda? Od wczoraj leje, nie ma szans na jakikolwiek spacer, na szczęście dziś idę na jogę to trochę się rozruszam
U mnie piękne słoneczko i mam zamiar to wykorzystać
Chodzisz na joge dla ciężarnych, czy taką "normalną"?

Cytat:
Ja zdaje sobie sprawę z tego że poród nie musi być taki łatwy i przyjemny.. niektórym kobietom przychodzi to bardzo łatwo inne znowu męczą się godzinami.. jednak tłumacze sobie to w ten sposób ze że jesteśmy do tego stworzone i choćby nie wiem co damy radę urodzić, a potem czekają nas już piękne chwile z Malenstwem na rękach.. Myślę że porodu faktycznie zacznę się bać ok8 miesiąca.. póki co szkoda się stresować 😊

Mnie też to trochę przeraża, ale mas rację - nasz organizm jest to tego przystosowany i damy sobie radę! A pod koniec ciąży już podobno marzy się o porodzie, więc będę trzymała się tego toku myślenia
usagisama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 11:06   #1667
201710041131
Konto usunięte

Ja jestem przerażona porodem, pierwszy był taki traumatyczny, że chcę o nim zapomnieć A najbardziej o tym co było potem. Ale jeszcze bardziej martwię się, że coś pójdzie nie tak i będę miała cc... wiadomo, jak trzeba to trzeba ale tak się modlę by mnie to ominęło.

Mój mąż podczas porodu miał nakaz stania koło mojej głowy, zreszta, trzymał non stop nerkę do której rzygałam z bólu, więc i tak by nie widział nic, dopiero podczas przecinania pępowiny zszedł tam na dół A na szycie go wyprosili :/

Ale z drugiej strony jestem teraz bardziej świadoma, wiem na co się nie zgodzę i na co nie pozwolę, a o czym nie wiedziałam przy pierwszym porodzie, wiec troszkę odwagi gdzieś z tylu głowy siedzi.

Ale nie pójdę już pewnie taka wyluzowana jak na pierwszy poród "Jak weszlo to i wyjdzie" - powiedziałam wtedy. A potem "☠☠☠☠a wyjmijcie go ze mnie"

Ale to prawda, ze o tym bólu (fizycznym) zapomina się bo inaczej mój syn byłby jedynakiem

I żadnych studentek wiecej. Wiem, ze musza się uczyć, sama miałam praktyki w szpitalu, ale niech uczą się na kimś innym. Zle mi założyły ktg i tak się wycierpiałam przez nie, ze powiedziałam ze nigdy więcej.
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 11:07   #1668
alloffkowa
Zakorzenienie

Ja się zgadzam że ciąża, poród i macierzyństwo to nie pączek z lukrem... choć dla mnie z tego wszystkiego najtrudniejsze było Kp, na tyle trudne że się poddałam, dlatego teraz zamiast czytać durne książki o ciąży czytam książkę o Kp
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 11:13   #1669
201710041131
Konto usunięte

Cytat:

Ja tak miałam. Nei chciałam K wziąć na ręce, unikałam go, nie czułam do niego żadnej miłości, nic. Ale po powrocie do domu mleko zaczęło lac się strumieniami a we mnie narodziła się miłość. I na początku lubiłam go, potem coraz bardziej kochałam, a teraz po dwóch latach zabiłabym dla niego.

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Mamy zagrożenie powodzią w mieście... Rok temu było to samo, za☠☠☠iscie
Stary 2017-07-27, 11:18   #1670
Shelby_a
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Ja jestem przerażona porodem, pierwszy był taki traumatyczny, że chcę o nim zapomnieć A najbardziej o tym co było potem. Ale jeszcze bardziej martwię się, że coś pójdzie nie tak i będę miała cc... wiadomo, jak trzeba to trzeba ale tak się modlę by mnie to ominęło.

Mój mąż podczas porodu miał nakaz stania koło mojej głowy, zreszta, trzymał non stop nerkę do której rzygałam z bólu, więc i tak by nie widział nic, dopiero podczas przecinania pępowiny zszedł tam na dół A na szycie go wyprosili :/

Ale z drugiej strony jestem teraz bardziej świadoma, wiem na co się nie zgodzę i na co nie pozwolę, a o czym nie wiedziałam przy pierwszym porodzie, wiec troszkę odwagi gdzieś z tylu głowy siedzi.

Ale nie pójdę już pewnie taka wyluzowana jak na pierwszy poród "Jak weszlo to i wyjdzie" - powiedziałam wtedy. A potem "☠☠☠☠a wyjmijcie go ze mnie"

Ale to prawda, ze o tym bólu (fizycznym) zapomina się bo inaczej mój syn byłby jedynakiem

I żadnych studentek wiecej. Wiem, ze musza się uczyć, sama miałam praktyki w szpitalu, ale niech uczą się na kimś innym. Zle mi założyły ktg i tak się wycierpiałam przez nie, ze powiedziałam ze nigdy więcej.
Tak sobie pomyslalam, ze moze w 8-9 miesiacu zrobimy taki poradnik porodowy? Bede rodzila pierwszy raz wiec nie wiem czego sie spodziewac. Fajnie by bylo chociaz troche wiedziec czy np personel nie wykorzystuje tego, ze rodze pierwszy raz.
Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Ja tak miałam. Nei chciałam K wziąć na ręce, unikałam go, nie czułam do niego żadnej miłości, nic. Ale po powrocie do domu mleko zaczęło lac się strumieniami a we mnie narodziła się miłość. I na początku lubiłam go, potem coraz bardziej kochałam, a teraz po dwóch latach zabiłabym dla niego.

---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Mamy zagrożenie powodzią w mieście... Rok temu było to samo, za☠☠☠iscie

Stary 2017-07-27, 11:24   #1671
201710041131
Konto usunięte

Pewnie

Ja nie wiem czy będę miała gdzie rodzic w moim gównianym mieście, już latem 2015 dwa szpitale na trzy nie przyjmowały rodzących a jak widać jest coraz "lepiej"

http://well-well.pl/gdzie-rodzic-w-gdansku-2016/
Stary 2017-07-27, 11:30   #1672
agatka553
Rozeznanie

To chyba też inaczej jak się planuję. My planowaliśmy drugie dziecko od zawsze☺i.bardzo sie cieszymy wszyscy, czekaliśmy tylko aż młody trochę podrośnie. Ma trzy lata i dużo rozumie, ale my jeszcze przed ciążą z Nim dużo o tym rozmawialiśmy. O ciąży wie od początku. Rozumie, że nie mogę Go podnosić i co najwyżej kucnę przy Nim i Go przytulę. Przytulasy tylko.na leżącą i zawsze powtarza, że musi uważać na "Melę"( tak sobie wymyślił, gorzej jak będzie chłopczyk)

Jestem w 12+3, wymioty ustały w zeszły poniedziałek, czasami mnie zamdli, ale teraz to już bajka I chyba nadchodzi moooooc drugiego trymestru, bo od rana generalne porządki w kuchni, oby szybko nie przeszło, bo przez pierwszy trymestr taki syf w domu, że wstyd kogoś wpuścić do domu.

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne.
Miłego dzionka mamuśki!

Wysłane z mojego HUAWEI CUN-L21 przy użyciu Tapatalka
agatka553 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 11:36   #1673
Petit_Papillon
luckygirl

Cytat:
Ja zdaje sobie sprawę z tego że poród nie musi być taki łatwy i przyjemny.. niektórym kobietom przychodzi to bardzo łatwo inne znowu męczą się godzinami.. jednak tłumacze sobie to w ten sposób ze że jesteśmy do tego stworzone i choćby nie wiem co damy radę urodzić, a potem czekają nas już piękne chwile z Malenstwem na rękach.. Myślę że porodu faktycznie zacznę się bać ok8 miesiąca.. póki co szkoda się stresować

Fakt, jesteśmy do tego stworzone, ale niektóre bardziej niektóre mniej. I fajnie byłoby byc tym typem kobiety, który rodzi nie męcząc sie aż tak bardzo .)

Cytat:

Nie myśl o tym w ten sposób. Napewno nastawienie zmieni sie w ciągu całej ciąży

Karmienie piersią tez mnie przeraża. Najchętniej bym tego nie robiła.

14.07.2014
16.07.2016

Petit_Papillon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 11:41   #1674
201710041131
Konto usunięte

Mnie przeraża wizja karmienia w tandemie, wolałabym nie i mam nadzieje ze syn się odstawi do tego czasu. Trzymajcie kciuki.

---------- Dopisano o 11:41 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Agatka super i zazdroszczę, ze masz tę moc
Stary 2017-07-27, 12:11   #1675
novakia
Zakorzenienie

Cytat:

Tez tak mialam. Tzn 9 miesięcy marzysz zeby zobaczyc to dziecko, wyobrazasz sobie jak moze wygladac, do kogo podobne a tu wychodzi maly czlowiek niepodobny zupelnie do nikogo (no moze do wielkiej czerwonej śliwki) i patrzyłam i po prostu nie moglam sie utozsamic z nim, ze to moje, jak go dotknac przytulic? Porod mialam bardzo szybki latwy i mozna powiedziec przyjemny wiec nie bylam zmeczona czy oszołomiona. Oczywiscie polozyli mi go na piersiach, przytulilam, ogladalam ale mialam male wyrzuty że nie czuje tej wielkiej milosci... Bo tak mowia w tv, tak mowia w ksiazkach, tak mowia wszyscy... Ale wszystko przyszlo z czasem, wiec nie martw sie tym, bedzie dobrze

Stary 2017-07-27, 12:12   #1676
Shelby_a
Zadomowienie

Zauważyłam, że lekarka nie zleciła mi badania na toksoplazmozę. Przeoczyła? Nie wiem o co chodzi. To raczej jedno z ważniejszych badań w ciąży. Mam kota a tu takie rzeczy...
Stary 2017-07-27, 12:15   #1677
novakia
Zakorzenienie

O wlasnie co do toxo, to jesli robi sie to badanie na poczatku i na koncu ciazy, a co jesli zaraze sie w polowie i nie zostanie to zdiagnozowane?

Stary 2017-07-27, 12:39   #1678
zVenus
Zakorzenienie

Gratuluje udanych wizyt i kciuki za dzisiejsze! Będziemy czekac na newsy!!!

Ja mialam mega fajny porod ale nie pamietam tego uczucia milosci na sali porodowej...chyba jakos o tym wtedy nie myslalam. Patrzylam na core i nie moglam uuwierzyc ze juz z nami jest. Maz szukal telefonu zeby zadzwonic do rodzicow a wszystko w aucie...zamieszanie.bo nie mialam przy sobie zadnych dokumentow nic. Dopiero jak przyniosl torbe Pani pospisywala moje dane pouzupelniala kartoteki to zaczelam dowierzac w to co sie stalo.

Chyba ta milosc byla od poczatku nie myslalam o niej nie zastanawialam sie po prostu patrzyłam na nia i kochalam

Ehhh wspomnienia mam super. Ale i ciaza byla inna...nastawienie inne...strachu mniej...oby do lutego
zVenus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 13:09   #1679
LoveMessages
Zakorzenienie

Ja sie jeszcze nie obawiam porodu i tego co potem. Ogladam filmiki na YouTube ale tylko opowiesci nie akcje sama i to mnie uspokaja.
Nie mam zadnego doswiadczenia z dziecmi ale licze na instynkt.

To normalne nie cieszyc sie z ciazy , bac sie porodu itd. Oby wszystko samo przyszlo po narodzinach.

LoveMessages jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 13:13   #1680
alloffkowa
Zakorzenienie

Ja uważam że pisanie jakiegoś poradnika porodu jest bez sensu przecież nie ma na świecie dwóch identycznych poród, każdy jest inny i każda kobieta do inaczej odczuwa...
Oliwka 21.07.2016
alloffkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości