Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka! - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2017-07-27, 19:09   #3541
poprostu
Zakorzenienie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!

Aggs Ty juz w domu ale szybko zlecialo regeneruj sie
poprostu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 19:18   #3542
emilia0508
królikoholiczka

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Może za.to pospi w nocy ?!

Super!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Oby!

Reading gives us someplace to go when we have to stay where we are
emilia0508 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 19:20   #3543
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Mała, Poprostu mam tą bo się w niej zakochałam ale nie dopinam się w cycach i musze odesłać a szukam takiej w której będę karmić wesele jest małe na 50 osób a ja i tak pewnie z małym pójde spać po obiedzie bo ślub dopiero o 18 masakra tak mi się nie chcę spać będę męczyć siebie i dziecko...a tamta tania i przyda się częściej mi się podoba
Chilli Pepper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 19:23   #3544
emmos
Zakorzenienie

Balam sie bardzo wypadania wlosow po cc, a powiem Wam, ze nie lecą mi w ogole, mam nadzieję, że się nie zmieni.

Dziś przyszła mi metryczka Amelki w ramce w ogole to dzis mała zaczęła 3 tydzień życia sesje mamy we wtorek czekamy aż fotografka wróci z urlopu.

Stary 2017-07-27, 19:37   #3545
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Agg_s Pokaż wiadomość
Jesteśmy w domu!! postaram się wieczorem nadrobić jeśli syn pozwoli albo TŻ który bardzo wyręcza mnie we wszystkich obowiązkach bo dłuższe chodzenie i noszenie Bartka bardzo mnie jeszcze męczy

Szybko rzuciłam tylko okiem ze nasze close 3 twardo się trzymają buziaki dziewczyny, już niedługo!

Wysłane z telefonu - wybaczcie literówki
Ty już w domu jak szybko to zleciało!
Bardzo twardo się trzymamy
Cytat:
Napisane przez poprostu Pokaż wiadomość
Jon, a wiesz że masz póki co pierwsze miejsce w kategorii Przeterminowanej Lipcówki? z tego co widziałam dziewczyny miały do 5dni Ty masz już 6! Gratulacje
to już można powiedzieć że 7, bo nawet jakby dzisiaj się zaczęło coś (taaaa ) to nie wyrobię się przed 24:00 są za to jakieś nagrody?
Jutro o 5:30 mam sobie czopa zapodać ja za bardzo nie ogarniam o co chodzi, mam mieć test wydolności łożyska a do tego jakąś kroplówkę, ale wcześniej mówili że jeszcze nie wywołujemy porodu. Chyba mi powiedzą jak będą wywoływać co?

Stary 2017-07-27, 19:38   #3546
taedio
MerDer 4ever

Jon chyba mam a nic nie robię w domu praktycznie

Mała ja jem wszystko warzywa, owoce nawet pizza juz była

Agg super, że juz w domu

Stary 2017-07-27, 19:42   #3547
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Omg właśnie sobie sprawdziłam w necie że to jest test oksytocynowy!! Oni mnie chcieli tak bez ostrzeżenia! Niby nie musi mi to wywołać porodu ale może zdenerwowałam się

Stary 2017-07-27, 19:43   #3548
poprostu
Zakorzenienie

Chilli jak Tobie ona odpowiada to ja bierz!

Jon a może chcą Ci zrobić niespodziankę, żeby chociaż trochę było elementu zaskoczenia i nie powiedza Ci, że juz wywołują? ten czopek to lewatywa czy co to ma być?
Stary 2017-07-27, 19:44   #3549
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Taedioooo pizza??? Szaleństwo ale zazdroszcze

Mala ja jem garsc malin i borowek do owsianki codziennie czasami banana a dzis surowka z marchwi i jablka reszty sie boje 😕

Stary 2017-07-27, 19:45   #3550
poprostu
Zakorzenienie

Jon haha czyli jednak chcieli Ci zrobić niespodziankę!
Stary 2017-07-27, 19:46   #3551
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

Jon powiedza ,powiedza.Mysle ze jutro heheh przed weekendem pewnie wyciagna malego na swiat.Trzymam kciuki

Stary 2017-07-27, 19:47   #3552
taedio
MerDer 4ever

Jon poród z zaskoczenia

Chilli nie myśle o diecie matki kp i tyle młodego czasem brzuch zaboli, wiadomo. Wszystkie organy potrzebują czasu zeby nauczyć sie pracować i moja dieta nie ma tu nic do rzeczy

Stary 2017-07-27, 20:16   #3553
Chilli Pepper
Wtajemniczenie

http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0528109001.html nie wkleiłam linka miałam taką
Stary 2017-07-27, 20:21   #3554
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Jon haha czyli jednak chcieli Ci zrobić niespodziankę!
Gadają mi tu o jakimś teście na wydolność łozyska a ja nie wiem o co chodzi
Czopek na przeczyszczenie czyli lewatywka
W ogóle przyszła nowa położna (trochę się jej boję) i przyniosła mi czopek i koszulę i mówi że jutro najpóźniej o 5:30 mam wziąć, koszulę założyć wiązaniem do przodu i wyszła mówiąc że zaraz przyjdzie lekarz. A ja zdębiałam bo myślę sobie - po co mi do jakiegoś testu czopek i na co to w ogóle jest? Gin dopiero za pół godziny przyszła z tą położną to się spytałam czy to na przeczyszczenie a ona że tak bo przed kroplówką trzeba, gin o tym teście znowu mówila no i sobie poszły. To jak powiedziala o kroplówce to mi zaczęło śmierdzieć coś i sprawdziłam w necie a tam że to oksytocynafajnie że mi takie rzeczy mówią!
Cytat:
Napisane przez Chilli Pepper Pokaż wiadomość
Jon powiedza ,powiedza.Mysle ze jutro heheh przed weekendem pewnie wyciagna malego na swiat.Trzymam kciuki

Dzięki mam.nadzieję że jutro na niego podziała ta oksy
Chyba padnę jak go to nie ruszy...

Stary 2017-07-27, 20:22   #3555
darietta
Zakorzenienie

Juz po wizycie położnej niestety mała przybrała przez tydzien 70 gram wprowadzamy na tydzien do kp dzialke mm aby mala przybrala i nabrała wiecej siły na cyca.

Karmic co trzy godziny cyc 15-20 min i mieszanka
Do niedzieli do kazdego karmienie 30-60 ml
Od poniedziałku do środy co drugie karmienie
Od czwartku do niedzieli rano i wieczorem tylko

Poryczalam sie przy położnej bo chciałam uniknąć mm ale skoro nie da rady to nic nie poradze. Mam Tylko nadzieje ze moje cyce nie pojda w odstawke.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 20:24   #3556
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Jon i poprostu trzymajcie się!

My po lekarzu - pow, że to od mleka. Trzeba to przeczekać. Mam podawać elektrolity jakby więcej wymiotowała. Trochę mnie zirytowała bo jej nawet nie zbadała...
Na ssawkę popatrzyła z odległości i pow, że to nie to? Wirusowe też nie. Podrażnienie od wymiotów... ale wymioty ma od wczoraj , a to od tyg. To już nic nie odp... pow, że mam to potraktować octaniseptem. Na ustach? no way.
Także wizyta średnia. Tyle tylko, że wiem co podać jak wymiotuje.

Odebrałam też wyniki tsh itd. Niedoczynność tarczycy chyba znikła. Wszystkie wyniki w normie, dziś mam wizytę u endo. Zobaczymy czy potwierdzi.
Hmm, no niezbyt pomocna ta wizyta. Oby rzeczywiście przeczekanie pomogło.

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Morelle
Z tymi lekarzami to tragedia :/ dobrze, że ogólnie jest ok.

Minini
Skurcz łydki jakby Ci się co skurczać nie miało

Jon i poprostu
dla Was... oby udało się być lipcówką

Sill
Łucja to.mądra dziewczynka, fajnie ze tak sie angażuje. Mam nadzieję że w domu szybko zapomniesz o tym.szpitalu.

Xzora
Hugo tez ma fazy. Ale faktycznie kiepsko tyle godzin przy cycku współczuję. Dla mnie juz każda nocka jest ciężka, bo zwyczajnie jestem zmeczona i tyle. Ale u nas standard karmienie co 2-3 h.

Dzięki dziewczyny za kciuki za sesje. Nie wiem czy sie udała... ?
Ciężko było, Hugo nie.lubi sie rozbierać, a najlepiej jakby spał a tu dupa :/ nie spał i plakał ciagle z cyckiem latałam w przerwach pomiedzy ujeciami. Gdyby nie to ze to przyjaciółka robiła z koleżanka to bym nie robiła.
Obsikal sie tzn.moja psiapsiólke i mnie i obsrał ( sorki, ze tak.brzydko) doslownie pol pokoju i.mnie jednym strzałem

Sesja z przygodami

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy zdazylo się waszym dzieciaczka ulac takim serkiem. Moja pierwszy raz tak zrobila i nie wiem czy sie martwic
Tak, dziewczyny pisały, ze to nadtrawione mleko

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Była położna, młody w 8 dobie życia pobił wagę urodzeniowa na samym cycu 3500g

Gratuluje!

Cytat:
Jon i jak się bawicie?

Minini jak tam?

Chilli sukienka się nadaje, ale... Jest brzydka

Morelle ooo to chyba pediatra z powołaniem! :/ Masakra... A dalej robi zielone kupki?

Taedio

Mała sejsa z przebojami

Byłam na ktg i uwaga... Nie rodze jeden skurcz do końca skali, a ja go poczułam jako mocno napięty brzuch, reszta jakaś mała i nic nie czułam jutro rano zaniose to ginowi tak jak chciał ale już i tak wiem, że powie ze to nic takiego
Najwazniejsze, ze na KTG wszystko dobrze, a akcja moze i zaraz po KTG sie rozpocząć

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Sili, ale podejście w tym szpitalu:/ nie martw się dokarmianiem bo w szpitalu ciężko ogarnąć wyłącznie kp. My mieliśmy super położne i pielęgniarki a i tak przegraliśmy. A teraz już nie dokarmiamy i wszystko na dobrej drodze. Kciuki

Taedio, brawa za wagę

Jon, trzymaj się tam w tym szpitalu. Młody wyjdzie jak będzie gotowy

Mała, ale fajne takie zdjęcia właśnie jak dzieci się obsikuja albo obsrana fajne miny rodziców:p
I śpij kobieto jak tylko możesz

Darietta,bto chyba serwatką ulewa. Takim nie do końca strawiony mlekiem.

Poprostu, cierpliwości oby się zaczęło!

Przepraszam że nawet nie nadrobię całości ale młody wczoraj dał popis: darł się od 17 jakoś do 2 rano. Byłam zdewastowana. O ile w szpitalu mimo tylu problemów byłam bardzo spokojna(jak na siebie:p) tak pękłam w domu. Normalnie myślałam że się porzygam z nerwów.
Dziś już dużo lepiej. Uspokoiłam się ja i Wojtek. Była polozna. Mówiła że to mogą być problemy przez nawał- za dużo mleka, on zbyt łapczywie pije. Kazała dawać sab sinplex, dicoflor, kupić rurki ( oby się nie przydały!!!) I ściągać mleko do miękkiej piersi ręcznie żeby dobrze uchwycil brodawkę i nie łapał powietrza. Oby dziś w nocy było lepiej..

Super, ze juz nie dokarmiacie mn. Współczuje wczorajszej akcji, dobrze, ze juz dzisiaj spokojnie. 3mam kciuki za dzisiejszą noc.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 20:35   #3557
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Sili, ale podejście w tym szpitalu:/ nie martw się dokarmianiem bo w szpitalu ciężko ogarnąć wyłącznie kp. My mieliśmy super położne i pielęgniarki a i tak przegraliśmy. A teraz już nie dokarmiamy i wszystko na dobrej drodze. Kciuki

Taedio, brawa za wagę

Jon, trzymaj się tam w tym szpitalu. Młody wyjdzie jak będzie gotowy

Mała, ale fajne takie zdjęcia właśnie jak dzieci się obsikuja albo obsrana fajne miny rodziców:p
I śpij kobieto jak tylko możesz

Darietta,bto chyba serwatką ulewa. Takim nie do końca strawiony mlekiem.

Poprostu, cierpliwości oby się zaczęło!

Przepraszam że nawet nie nadrobię całości ale młody wczoraj dał popis: darł się od 17 jakoś do 2 rano. Byłam zdewastowana. O ile w szpitalu mimo tylu problemów byłam bardzo spokojna(jak na siebie:p) tak pękłam w domu. Normalnie myślałam że się porzygam z nerwów.
Dziś już dużo lepiej. Uspokoiłam się ja i Wojtek. Była polozna. Mówiła że to mogą być problemy przez nawał- za dużo mleka, on zbyt łapczywie pije. Kazała dawać sab sinplex, dicoflor, kupić rurki ( oby się nie przydały!!!) I ściągać mleko do miękkiej piersi ręcznie żeby dobrze uchwycil brodawkę i nie łapał powietrza. Oby dziś w nocy było lepiej..

Współczuję

My już od godziny walczymy, żeby uśpić. Zasnęła na piersi, ale było jej niewygodnie na boku. Zaczęła się wiercić i płakać. Odłożyłam obok i za 2 min ryk... i ulewanie.

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Pestycyda gratulacje

U mnie kupy sie wczoraj pojawily, jedna za druga przez 15 minut. Masakra albo nie ma w ogole albo jrst za duzo...

Dzis mam lekki kryzys, jestem zwyczajnie zmeczona i nie mam sily i ochoty ruszyc reka...

Trzymam kciuki za dziewczyny w 2 pakach, jeszcze chwile laski

Cytat:
Mała, Poprostu mam tą bo się w niej zakochałam ale nie dopinam się w cycach i musze odesłać a szukam takiej w której będę karmić wesele jest małe na 50 osób a ja i tak pewnie z małym pójde spać po obiedzie bo ślub dopiero o 18 masakra tak mi się nie chcę spać będę męczyć siebie i dziecko...a tamta tania i przyda się częściej mi się podoba
Na lato fajna, ale dla mnie na wesele się nie nadaje.

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
Omg właśnie sobie sprawdziłam w necie że to jest test oksytocynowy!! Oni mnie chcieli tak bez ostrzeżenia! Niby nie musi mi to wywołać porodu ale może zdenerwowałam się

Niech się dzieje!

Cytat:
Taedioooo pizza??? Szaleństwo ale zazdroszcze

Mala ja jem garsc malin i borowek do owsianki codziennie czasami banana a dzis surowka z marchwi i jablka reszty sie boje 😕

Moja po pizzy miała problemy z brzuchem.

W ogóle dziś moje dziecko podniosło się na rękach do góry

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Cytat:
Juz po wizycie położnej niestety mała przybrała przez tydzien 70 gram wprowadzamy na tydzien do kp dzialke mm aby mala przybrala i nabrała wiecej siły na cyca.

Poryczalam sie przy położnej bo chciałam uniknąć mm ale skoro nie da rady to nic nie poradze. Mam Tylko nadzieje ze moje cyce nie pojda w odstawke.
Kciuki!
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 20:35   #3558
poprostu
Zakorzenienie

Jon a dlaczego masz ich koszule i to wiązaniem do przodu? widocznie uznali, ze masz za dużo nie wiedzieć u mnie w szpitalu dzisiaj położna mi sie wydawała taka niemiła bo miała taką mimikę twarzy ale sie okazała spoko babeczką
Stary 2017-07-27, 20:37   #3559
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Ja się w takie zabawy nie bawię!mi wpisali w szpitalu że mam ciążę przeterminowaną

Przesadzili z tym opisem, po terminie to po 14dniach, masz jeszcze tydzień

Cytat:
Chilli nulka dzieki za odpowiedz juz sie martwilam ze jednak cos z brzuszkiem.

Czekamy na położną jak na szpilkach stresuje sie czy mała przybiera na moich cycach nie chce karmic butlą
Oby te karmienia co 2h przyniosły efekt!

Cytat:
Napisane przez emilia0508 Pokaż wiadomość
A ja się nie odzywam bo mi się dziecko popsuło... Ciągle płacze, nie śpi od rana, w sumie może x godzinę przespała.
Biedna! Oby noc była spokojna, bo pewnie obie jesteście mega zmęczone.

Cytat:
Jesteśmy w domu!! postaram się wieczorem nadrobić jeśli syn pozwoli albo TŻ który bardzo wyręcza mnie we wszystkich obowiązkach bo dłuższe chodzenie i noszenie Bartka bardzo mnie jeszcze męczy

Szybko rzuciłam tylko okiem ze nasze close 3 twardo się trzymają buziaki dziewczyny, już niedługo!

Super, ze juz w domu i 3mam kciuki, żebyś jak najszybciej doszła do siebie.

Ja dzisiaj na jednej ręce trzymałam Klaudię, a w drugiej 5kg kota, wiec juz chyba całkiem dobrze ze mną.

Cytat:
Zamow, myśle, ze moze na Tobie bardzo ładnie wyglądać.
Cytat:

Przeczytałam opis. No, myśle ze przede wszystkim da odpowiedz czy oksytocyną można indukować porod. 3mam kciuki, zeby badanie poszło sprawnie i bezbolesnie!

Stary 2017-07-27, 20:49   #3560
taedio
MerDer 4ever

Chilli sukienka ładna chociaż wydaje mi sie ze znajdziesz w innym miejscu tez ładna a tańsza

Darietta trochę wspomożesz kp a pózniej na pewno wystarczy sam cyc

Xzora

Karmimy sie po kąpieli i zaraz młody idzie spać a my będziemy oglądać gwiezdne wojny

Stary 2017-07-27, 20:54   #3561
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0528109001.html nie wkleiłam linka miałam taką

Śliczna! W ogole narobilas mi ochoty na zakup. Tyle, ze ja wesele mam we wrześniu i wole poczekać licząc na to, ze mi sylwetka wróci do stanu sprzed ciazy.
Na pewno nadal mam wiecej pod biustem niż przed ciąża. Wcześniej miałam pod biustem 68cm i to, ze było mało, a biust spory sprawiało, ze nie miałam problemu zmieścić sie w standardowe ubrania w biuście.

Cytat:
Gadają mi tu o jakimś teście na wydolność łozyska a ja nie wiem o co chodzi
Czopek na przeczyszczenie czyli lewatywka
W ogóle przyszła nowa położna (trochę się jej boję) i przyniosła mi czopek i koszulę i mówi że jutro najpóźniej o 5:30 mam wziąć, koszulę założyć wiązaniem do przodu i wyszła mówiąc że zaraz przyjdzie lekarz. A ja zdębiałam bo myślę sobie - po co mi do jakiegoś testu czopek i na co to w ogóle jest? Gin dopiero za pół godziny przyszła z tą położną to się spytałam czy to na przeczyszczenie a ona że tak bo przed kroplówką trzeba, gin o tym teście znowu mówila no i sobie poszły. To jak powiedziala o kroplówce to mi zaczęło śmierdzieć coś i sprawdziłam w necie a tam że to oksytocynafajnie że mi takie rzeczy mówią!

Dzięki mam.nadzieję że jutro na niego podziała ta oksy
Chyba padnę jak go to nie ruszy...

Kurcze, powinni dokładnie wyjaśnić co bedą robić! Nie podoba mi sie takie podejście.

Cytat:

Szkoda, ale trzeba walczyć dalej.
Ja jestem na tym ostatnim etapie - rano i wieczorem i kurcze nie wyobrażam sobie wyjścia z tego. Klaudię dopada mega głód, nie moze sie nasycić KP i MM jest wtedy ratunkiem.

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Współczuję

My już od godziny walczymy, żeby uśpić. Zasnęła na piersi, ale było jej niewygodnie na boku. Zaczęła się wiercić i płakać. Odłożyłam obok i za 2 min ryk... i ulewanie.

Na lato fajna, ale dla mnie na wesele się nie nadaje.

Niech się dzieje!

Moja po pizzy miała problemy z brzuchem.

W ogóle dziś moje dziecko podniosło się na rękach do góry

---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ----------

Kciuki!

Sprytna ta twoja Pestka. Mam nadzieje, ze juz zasnęła.

Moja coraz bardziej wrażliwa na odkładanie sie robi - jak zaśnie przy piersi na naszym łożku mogę ja zostawić na te 30-50min. Jak ją przeniosę do łóżeczka to po chwili sie budzi i domaga KP. Dzisiaj raczej sobie odpuszczę odkładanie - ostatnia noc nieprzespana, wiec wolałabym aby ta była spokojniejsza.

Stary 2017-07-27, 20:56   #3562
nonie_
Zadomowienie

Jon :kciuki za jutro żeby na teście było dobrze.

Aggs powodzenia w domku

Emilia oby noc była spokojniejsza 🏻

Chilli znajdziesz ładniejsza sukienkę, wg mnie tez średnio na wesele taka.

Współczuje wam dziewczyny tego odmawiania sobie różnego jedzenia, szkoda ze nie dacie się przekonać ze to nie od tego co jecie dzieci maja problemy.

My byliśmy wczoraj u pediatry na ważeniu, 10 doba od wyjścia ze szpitala Miłosz przybrał od spadku

pół kilo. Czyli wazy już 4100.

Dziś była znów położna, trochę mnie wkurzyła bo mi obudziła małego, poogladala go i poszła a ja zostałam z nie śpiącymi dziećmi i nie wiedziałam które pierwsze ogarniać :/ a Marcelina już mega marudziła. Nie mogłam się z obiadem wyrobić przez to.

No i głowa mnie cały dzień boli

nonie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 21:34   #3563
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Śliczna! W ogole narobilas mi ochoty na zakup. Tyle, ze ja wesele mam we wrześniu i wole poczekać licząc na to, ze mi sylwetka wróci do stanu sprzed ciazy.
Na pewno nadal mam wiecej pod biustem niż przed ciąża. Wcześniej miałam pod biustem 68cm i to, ze było mało, a biust spory sprawiało, ze nie miałam problemu zmieścić sie w standardowe ubrania w biuście.

Kurcze, powinni dokładnie wyjaśnić co bedą robić! Nie podoba mi sie takie podejście.

Ja jestem na tym ostatnim etapie - rano i wieczorem i kurcze nie wyobrażam sobie wyjścia z tego. Klaudię dopada mega głód, nie moze sie nasycić KP i MM jest wtedy ratunkiem.

Sprytna ta twoja Pestka. Mam nadzieje, ze juz zasnęła.

Moja coraz bardziej wrażliwa na odkładanie sie robi - jak zaśnie przy piersi na naszym łożku mogę ja zostawić na te 30-50min. Jak ją przeniosę do łóżeczka to po chwili sie budzi i domaga KP. Dzisiaj raczej sobie odpuszczę odkładanie - ostatnia noc nieprzespana, wiec wolałabym aby ta była spokojniejsza.

Zasnęła 10 min temu. Na kojcu przy piersi z suszarką w tle z YT. Odkładamy ją 2 dzień na przewijak na naszym łóżku. Co ma mega dużo minusów. Kuchnia obok. Tz się tłucze. Chodź stara się być cicho. I narożnik trzeszczy. Ta wysuwana część.
Jak zaśnie to można być głośno, ale przy zasypianiu dramat.
Dzięki Bogu, że w aucie zawsze śpi.

Nonie mnie też dziś głowa mega boli.

U endo wszystko ok. Badania powtórne za 3 mc i pół roku. Wtedy też usg tarczycy.
Mam się zastanowic czy chcemy 2 dziecko bo leki będzie Trzeba wdrożyć przez wzgląd na Prolaktyne. Pow, że na tą chwilę nie chcemy. Niech mnie spyta w styczniu.
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 21:45   #3564
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Jon a dlaczego masz ich koszule i to wiązaniem do przodu? widocznie uznali, ze masz za dużo nie wiedzieć u mnie w szpitalu dzisiaj położna mi sie wydawała taka niemiła bo miała taką mimikę twarzy ale sie okazała spoko babeczką
Nie wiem, ale wolę brudzić w razie porodu ich koszulę a wiązaniem do przodu bo od razu po porodzie kładą dziecko na brzuch to musi byc dostęp do cyca
No pewnie ta położna też nie jest zła tylko tak wygląda

Cytat:
Przesadzili z tym opisem, po terminie to po 14dniach, masz jeszcze tydzień

Przeczytałam opis. No, myśle ze przede wszystkim da odpowiedz czy oksytocyną można indukować porod. 3mam kciuki, zeby badanie poszło sprawnie i bezbolesnie!

Wiesz co chyba po 14 dniach to jest przenoszona a przterminowana to po prostu po wyznaczonym terminie, coś musieli wpisać żeby uzasadnić przyjęcie może tak to nazywają ja sie tylko śmieję bo brzmi jakby się zepsuła
A z tym testem to przeczytałam że sprawdza reakcję na małą dawkę oksytocyny ale może być tak że się zaczną skurcze porodowe nawet po tak malej dawce

Cytat:

No właśnie mi też mówią o jakimś teście to ja myślę o badaniu, do głowy by mi nie przyszło że to może wywołać poród, a ewidentnie mnie do tego przygotowują tą lewatywą i ubiorem no i mówili ze na porodówce to zrobią

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość

Aggs powodzenia w domku

Współczuje wam dziewczyny tego odmawiania sobie różnego jedzenia, szkoda ze nie dacie się przekonać ze to nie od tego co jecie dzieci maja problemy.

My byliśmy wczoraj u pediatry na ważeniu, 10 doba od wyjścia ze szpitala Miłosz przybrał od spadku

Dziś była znów położna, trochę mnie wkurzyła bo mi obudziła małego, poogladala go i poszła a ja zostałam z nie śpiącymi dziećmi i nie wiedziałam które pierwsze ogarniać :/ a Marcelina już mega marudziła. Nie mogłam się z obiadem wyrobić przez to.

Dziękuję
Ah te położne, zawsze w nieodpowiednim momencie przyjdą! Współczuję bólu głowy

---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ----------

Morelle super że u endo ok! I też współczuję bólu
A jak szybko po cc można się starać o drugie dziecko?

Stary 2017-07-27, 21:48   #3565
minini
Zadomowienie

Cytat:
Pestycyda a jakie sa nagrody? Minini jeszcze jest! A Jon już w szpitalu to trochę bliżej rodzenia niż ja chociaż tym jednym skurczem na ktg nie wiem czy nie wysuwam się na prowadzenie
ej ja tez miałam jeden skurcz! co z tego że w łydce?!

Cytat:

oo szybciutko was wyslali do domu. super!! odpoczywaj, zadomawiajcie sie i cieszcie sobą!

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Pestycyda gratulacje

U mnie kupy sie wczoraj pojawily, jedna za druga przez 15 minut. Masakra albo nie ma w ogole albo jrst za duzo...

Dzis mam lekki kryzys, jestem zwyczajnie zmeczona i nie mam sily i ochoty ruszyc reka...

Trzymam kciuki za dziewczyny w 2 pakach, jeszcze chwile laski

wracaj do sił! może morfologie sprawdz?

Cytat:

to jest chyba test ktory sprawdza reakcje macicy i lozyska na oksy. jakas mini dawka. spytaj niech wyjaśnią o co chodzi.

Cytat:
lepiej wiązaniem do przodu niż do tyłu jak na psychiatrii

Cytat:
Napisane przez nonie_ Pokaż wiadomość

Aggs powodzenia w domku

polozna ile razy bedzie u was jeszcze? radzisz sobie to po ci tam tyle razy bedzie łazić..?
brawo za przyrost wagi!!

ja sie strasznie źle czuje. mam rozpalone policzki i biegunke.
musialam przerwać robienie ciasta i sie położyć. zrobulam brownie snickers. tzn samo ciasto na razie. reszta jak troche ożyje bo leże na razie słaba albo biegam do wc..
_________________________ __
minini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 22:05   #3566
faithworkswonders
Wtajemniczenie

Dobry wieczór
U nas już oboje śpią. Dzisiaj po kąpieli małej zauwazylam że kikut nie ładnie pachnie na szczęście jutro przyjedzie z rana położna . Kurcze Bartkowi odpadł ze 2 dni po wyjściu ze szpitala ,a tu pępowina była taka gruba ,że ciekawe kiedy się zagoi. Oczywiście już się naczytałam internetu i w ryk. Na szczęście tz przytomny to mnie ogarnął.

Dziewczyny w dwupaku rodzimy bo to zaraz koniec miesiąca

Emilia
faithworkswonders jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 22:14   #3567
nonie_
Zadomowienie

Morelle a te leki to chce Ci dac na zbicie prolaktyny może?

No to łącze się z Tobą w bolu jeśli chodzi o głowę

Minini właśnie była u nas dziś inna niż za pierwszym razem bo coś poknociły z deklaracjami :/ i ta chce zrobić pełne 6 wizyt, wiec jesz
cze 4... spytałam czy to konieczne to powiedziała ze wolałaby przychodzić bo je z tego rozliczają. Chyba nie zrozumiała aluzji...
A z wagi tez jestem dumna, sama powiedziała ze chyba jej rekordzista jeśli chodzi o przyrost wagi tylko kp. I tez była w szoku ze karmie tandem, ja nie wiem co te położne takie mało świadome, nie świadczy to dobrze w sumie

Darietta, myślałaś jednak o wizycie cdl i nie wprowadzaniu mm? Przypomnij mi dokładnie ile ważyła/wazy Twoja córa? Czy położna mówiła Ci ze noworodki przybierają skokowo? Pilnujesz żeby ssała jak najwiecej aktywnie i nie przysypiała?
Ogólnie to trochę nie rozumiem tego ze masz karmić na dana godzinę i ileś tam minut...

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Minini może się oczyszczacz przed porodem?

Stary 2017-07-27, 22:16   #3568
darietta
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam dużo mleka tylko młoda ciągnie kilka minut i przysypia. Majstrowałam jej przy pieluszce na chwile sie rozbudza pociagnie cyca i spi dalej. A super by było gdyby te 15-20 minut porządnie possała cyca.

Xora a czy mimo dokarmiania mm co karmienie piersią Klaudia chętnie ciągła cyca. Bo ja sie boję że moja pójdzie na łatwiznę i tylko butelkę bedzue chciała.
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2017-07-27, 22:24   #3569
poprostu
Zakorzenienie

Jon pewnie jak będziesz czopka aplikować to będziemy spać (albo i nie) więc na zaś odzywaj sie w miarę możliwości!

Minini oby to organizm sie oczyszczał, a nie jakaś choroba na koniec jak coś
Stary 2017-07-27, 22:26   #3570
nonie_
Zadomowienie

Ja bym na twoim miejscu konsekwentnie ja rozbudzala... do skutku. Jak jej pozwalasz przesypiać no to będzie korzystać, mówiłaś ze jak ja odkładasz to się budzi, wtedy przystawiasz znów czy próbujesz już tylko uspokoić?

Ja Miłosza to cały czas czasami przy karmieniu miziam mocniej kciukiem po szyi, policzku, jak mi odlatuje to biorę do odbicia, przystawiam znów i tak w kółko... aż już sam nie wypluwa piersi i nie czuje ze jest opróżniona jak najwiecej.

I sprobuj jeszcze z tym odciaganiem żeby faktycznie dostała to mleko z drugiej fazy (bardziej sycące i tluste)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości