|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Aggs Ty juz w domu
ale szybko zlecialo regeneruj sie
|
|
|
|
#3542 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#3543 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała, Poprostu mam tą bo się w niej zakochałam ale nie dopinam się w cycach i musze odesłać a szukam takiej w której będę karmić wesele jest małe na 50 osób a ja i tak pewnie z małym pójde spać po obiedzie bo ślub dopiero o 18
masakra tak mi się nie chcę spać będę męczyć siebie i dziecko...a tamta tania i przyda się częściej mi się podoba
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
Balam sie bardzo wypadania wlosow po cc, a powiem Wam, ze nie lecą mi w ogole, mam nadzieję, że się nie zmieni.
Dziś przyszła mi metryczka Amelki w ramce w ogole to dzis mała zaczęła 3 tydzień życia sesje mamy we wtorek czekamy aż fotografka wróci z urlopu.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3545 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak szybko to zleciało! Bardzo twardo się trzymamy ![]() Cytat:
) to nie wyrobię się przed 24:00 są za to jakieś nagrody? Jutro o 5:30 mam sobie czopa zapodać ja za bardzo nie ogarniam o co chodzi, mam mieć test wydolności łożyska a do tego jakąś kroplówkę, ale wcześniej mówili że jeszcze nie wywołujemy porodu. Chyba mi powiedzą jak będą wywoływać co? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3546 |
|
MerDer 4ever
|
Jon chyba mam
a nic nie robię w domu praktycznie Mała ja jem wszystko warzywa, owoce Agg super, że juz w domu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3547 |
|
Wtajemniczenie
|
Omg właśnie sobie sprawdziłam w necie że to jest test oksytocynowy!! Oni mnie chcieli tak bez ostrzeżenia! Niby nie musi mi to wywołać porodu ale może
zdenerwowałam się ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3548 |
|
Zakorzenienie
|
Chilli jak Tobie ona odpowiada to ja bierz!
![]() Jon a może chcą Ci zrobić niespodziankę, żeby chociaż trochę było elementu zaskoczenia i nie powiedza Ci, że juz wywołują? ten czopek to lewatywa czy co to ma być?
|
|
|
|
#3549 |
|
Wtajemniczenie
|
Taedioooo pizza??? Szaleństwo ale zazdroszcze
Mala ja jem garsc malin i borowek do owsianki codziennie czasami banana a dzis surowka z marchwi i jablka reszty sie boje 😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
Jon haha
czyli jednak chcieli Ci zrobić niespodziankę!
|
|
|
|
#3551 |
|
Wtajemniczenie
|
Jon powiedza ,powiedza.Mysle ze jutro heheh przed weekendem pewnie wyciagna malego na swiat.Trzymam kciuki
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3552 |
|
MerDer 4ever
|
Jon poród z zaskoczenia
Chilli nie myśle o diecie matki kp i tyle młodego czasem brzuch zaboli, wiadomo. Wszystkie organy potrzebują czasu zeby nauczyć sie pracować i moja dieta nie ma tu nic do rzeczy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3553 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0528109001.html nie wkleiłam linka miałam taką
|
#3554 | |
|
Wtajemniczenie
|
Gadają mi tu o jakimś teście na wydolność łozyska a ja nie wiem o co chodzi
![]() Czopek na przeczyszczenie czyli lewatywka ![]() W ogóle przyszła nowa położna (trochę się jej boję ) i przyniosła mi czopek i koszulę i mówi że jutro najpóźniej o 5:30 mam wziąć, koszulę założyć wiązaniem do przodu i wyszła mówiąc że zaraz przyjdzie lekarz. A ja zdębiałam bo myślę sobie - po co mi do jakiegoś testu czopek i na co to w ogóle jest? Gin dopiero za pół godziny przyszła z tą położną to się spytałam czy to na przeczyszczenie a ona że tak bo przed kroplówką trzeba, gin o tym teście znowu mówila no i sobie poszły. To jak powiedziala o kroplówce to mi zaczęło śmierdzieć coś i sprawdziłam w necie a tam że to oksytocyna fajnie że mi takie rzeczy mówią!Cytat:
![]() Chyba padnę jak go to nie ruszy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Juz po wizycie położnej niestety mała przybrała przez tydzien 70 gram wprowadzamy na tydzien do kp dzialke mm aby mala przybrala i nabrała wiecej siły na cyca.
Karmic co trzy godziny cyc 15-20 min i mieszanka Do niedzieli do kazdego karmienie 30-60 ml Od poniedziałku do środy co drugie karmienie Od czwartku do niedzieli rano i wieczorem tylko Poryczalam sie przy położnej bo chciałam uniknąć mm ale skoro nie da rady to nic nie poradze. Mam Tylko nadzieje ze moje cyce nie pojda w odstawke. |
|
|
|
#3556 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Super, ze juz nie dokarmiacie mn. Współczuje wczorajszej akcji, dobrze, ze juz dzisiaj spokojnie. 3mam kciuki za dzisiejszą noc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#3557 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My już od godziny walczymy, żeby uśpić. Zasnęła na piersi, ale było jej niewygodnie na boku. Zaczęła się wiercić i płakać. Odłożyłam obok i za 2 min ryk... i ulewanie. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
W ogóle dziś moje dziecko podniosło się na rękach do góry ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:33 ---------- Cytat:
|
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Jon a dlaczego masz ich koszule i to wiązaniem do przodu?
widocznie uznali, ze masz za dużo nie wiedzieć u mnie w szpitalu dzisiaj położna mi sie wydawała taka niemiła bo miała taką mimikę twarzy ale sie okazała spoko babeczką
|
|
|
|
#3559 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj na jednej ręce trzymałam Klaudię, a w drugiej 5kg kota, wiec juz chyba całkiem dobrze ze mną. Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||||
|
|
|
#3560 |
|
MerDer 4ever
|
Chilli sukienka ładna chociaż wydaje mi sie ze znajdziesz w innym miejscu tez ładna a tańsza
Darietta trochę wspomożesz kp a pózniej na pewno wystarczy sam cyc Xzora Karmimy sie po kąpieli i zaraz młody idzie spać a my będziemy oglądać gwiezdne wojny ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3561 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śliczna! W ogole narobilas mi ochoty na zakup. Tyle, ze ja wesele mam we wrześniu i wole poczekać licząc na to, ze mi sylwetka wróci do stanu sprzed ciazy. Na pewno nadal mam wiecej pod biustem niż przed ciąża. Wcześniej miałam pod biustem 68cm i to, ze było mało, a biust spory sprawiało, ze nie miałam problemu zmieścić sie w standardowe ubrania w biuście. Cytat:
Cytat:
Ja jestem na tym ostatnim etapie - rano i wieczorem i kurcze nie wyobrażam sobie wyjścia z tego. Klaudię dopada mega głód, nie moze sie nasycić KP i MM jest wtedy ratunkiem. Cytat:
Sprytna ta twoja Pestka. Mam nadzieje, ze juz zasnęła. Moja coraz bardziej wrażliwa na odkładanie sie robi - jak zaśnie przy piersi na naszym łożku mogę ja zostawić na te 30-50min. Jak ją przeniosę do łóżeczka to po chwili sie budzi i domaga KP. Dzisiaj raczej sobie odpuszczę odkładanie - ostatnia noc nieprzespana, wiec wolałabym aby ta była spokojniejsza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3562 |
|
Zadomowienie
|
Jon :kciuki za jutro
żeby na teście było dobrze.Aggs powodzenia w domku ![]() Emilia oby noc była spokojniejsza 🏻Chilli znajdziesz ładniejsza sukienkę, wg mnie tez średnio na wesele taka. Współczuje wam dziewczyny tego odmawiania sobie różnego jedzenia, szkoda ze nie dacie się przekonać ze to nie od tego co jecie dzieci maja problemy. My byliśmy wczoraj u pediatry na ważeniu, 10 doba od wyjścia ze szpitala Miłosz przybrał od spadku pół kilo. Czyli wazy już 4100. Dziś była znów położna, trochę mnie wkurzyła bo mi obudziła małego, poogladala go i poszła a ja zostałam z nie śpiącymi dziećmi i nie wiedziałam które pierwsze ogarniać :/ a Marcelina już mega marudziła. Nie mogłam się z obiadem wyrobić przez to. No i głowa mnie cały dzień boli ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak zaśnie to można być głośno, ale przy zasypianiu dramat. Dzięki Bogu, że w aucie zawsze śpi. Nonie mnie też dziś głowa mega boli. U endo wszystko ok. Badania powtórne za 3 mc i pół roku. Wtedy też usg tarczycy. Mam się zastanowic czy chcemy 2 dziecko bo leki będzie Trzeba wdrożyć przez wzgląd na Prolaktyne. Pow, że na tą chwilę nie chcemy. Niech mnie spyta w styczniu.
|
|
#3564 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a wiązaniem do przodu bo od razu po porodzie kładą dziecko na brzuch to musi byc dostęp do cyca No pewnie ta położna też nie jest zła tylko tak wygląda Cytat:
ja sie tylko śmieję bo brzmi jakby się zepsuła ![]() A z tym testem to przeczytałam że sprawdza reakcję na małą dawkę oksytocyny ale może być tak że się zaczną skurcze porodowe nawet po tak malej dawce ![]() Cytat:
mówią o jakimś teście to ja myślę o badaniu, do głowy by mi nie przyszło że to może wywołać poród, a ewidentnie mnie do tego przygotowują tą lewatywą i ubiorem no i mówili ze na porodówce to zrobiąCytat:
Ah te położne, zawsze w nieodpowiednim momencie przyjdą! Współczuję bólu głowy ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:45 ---------- Poprzedni post napisano o 21:43 ---------- Morelle super że u endo ok! I też współczuję bólu ![]() A jak szybko po cc można się starać o drugie dziecko? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3565 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
brawo za przyrost wagi!! ja sie strasznie źle czuje. mam rozpalone policzki i biegunke. musialam przerwać robienie ciasta i sie położyć. zrobulam brownie snickers. tzn samo ciasto na razie. reszta jak troche ożyje bo leże na razie słaba albo biegam do wc..
|
|
|
#3566 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
U nas już oboje śpią. Dzisiaj po kąpieli małej zauwazylam że kikut nie ładnie pachnie Dziewczyny w dwupaku rodzimy bo to zaraz koniec miesiąca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3567 |
|
Zadomowienie
|
Morelle a te leki to chce Ci dac na zbicie prolaktyny może?
![]() No to łącze się z Tobą w bolu jeśli chodzi o głowę ![]() Minini właśnie była u nas dziś inna niż za pierwszym razem bo coś poknociły z deklaracjami :/ i ta chce zrobić pełne 6 wizyt, wiec jesz cze 4... spytałam czy to konieczne to powiedziała ze wolałaby przychodzić bo je z tego rozliczają. Chyba nie zrozumiała aluzji... A z wagi tez jestem dumna, sama powiedziała ze chyba jej rekordzista jeśli chodzi o przyrost wagi tylko kp. I tez była w szoku ze karmie tandem, ja nie wiem co te położne takie mało świadome, nie świadczy to dobrze w sumie ![]() Darietta, myślałaś jednak o wizycie cdl i nie wprowadzaniu mm? Przypomnij mi dokładnie ile ważyła/wazy Twoja córa? Czy położna mówiła Ci ze noworodki przybierają skokowo? Pilnujesz żeby ssała jak najwiecej aktywnie i nie przysypiała? Ogólnie to trochę nie rozumiem tego ze masz karmić na dana godzinę i ileś tam minut... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Minini może się oczyszczacz przed porodem? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Xora a czy mimo dokarmiania mm co karmienie piersią Klaudia chętnie ciągła cyca. Bo ja sie boję że moja pójdzie na łatwiznę i tylko butelkę bedzue chciała. |
|
|
|
|
#3569 |
|
Zakorzenienie
|
Jon pewnie jak będziesz czopka aplikować to będziemy spać (albo i nie) więc na zaś
odzywaj sie w miarę możliwości!Minini oby to organizm sie oczyszczał, a nie jakaś choroba na koniec jak coś
|
|
|
|
#3570 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym na twoim miejscu konsekwentnie ja rozbudzala... do skutku. Jak jej pozwalasz przesypiać no to będzie korzystać, mówiłaś ze jak ja odkładasz to się budzi, wtedy przystawiasz znów czy próbujesz już tylko uspokoić?
Ja Miłosza to cały czas czasami przy karmieniu miziam mocniej kciukiem po szyi, policzku, jak mi odlatuje to biorę do odbicia, przystawiam znów i tak w kółko... aż już sam nie wypluwa piersi i nie czuje ze jest opróżniona jak najwiecej. I sprobuj jeszcze z tym odciaganiem żeby faktycznie dostała to mleko z drugiej fazy (bardziej sycące i tluste) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:03.

ale szybko zlecialo
regeneruj sie

masakra tak mi się nie chcę spać będę męczyć siebie i dziecko...a tamta tania i przyda się częściej mi się podoba
w ogole to dzis mała zaczęła 3 tydzień życia
sesje mamy we wtorek czekamy aż fotografka wróci z urlopu.

jak szybko to zleciało! 
) to nie wyrobię się przed 24:00
ja za bardzo nie ogarniam o co chodzi, mam mieć test wydolności łożyska a do tego jakąś kroplówkę, ale wcześniej mówili że jeszcze nie wywołujemy porodu. Chyba mi powiedzą jak będą wywoływać co?
a nic nie robię w domu praktycznie 

jutro rano zaniose to ginowi tak jak chciał ale już i tak wiem, że powie ze to nic takiego
🏻
mówią o jakimś teście to ja myślę o badaniu, do głowy by mi nie przyszło że to może wywołać poród, a ewidentnie mnie do tego przygotowują tą lewatywą i ubiorem no i mówili ze na porodówce to zrobią