|
|
#3511 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: A ile wy wydajecie na KSIĄŻKI? ;)
Cytat:
|
|
|
#3512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3513 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Drogie Panie, gratuluję nabytków!
![]() Cytat:
Cytat:
Ale temat zaprezentował i na pytania zadane przez komisję odpowiedział sam, i to bombowo (Tak, tak jestem z niego strasznie dumna Jeszcze tylko jutro angielski i ma wolne do października, szczęściarz... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() --- (end of part 1
|
||||||
|
|
|
#3514 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale bardzo dziękuję za namiary Cytat:
(A czemu Pani nic na blogu nie pisze, hmm? ![]() Cytat:
![]() To jest najgorsze, że ja żywcem nie mam kiedy Już mi 'wisi' na koncie dentysta, endokrynolog... ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Każda moja książka jest na wieczność moja i basta
|
||||||
|
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
Ech, brak czasu
kilka recenzji książek przeczytanych czeka na powstanie, a ja w książkach uczelnianych utknęłam , a tu jeszcze "Szyfr Szekspira" napoczęty.Powstrzymałam swoją silną wolę i nie pojechałam nigdzie, skoro zamówiłam "Co widziały wrony" to wystarczy. Na początku czerwca może się do Taniej Książki wybiorę. Ale to nic pewnego bo w połowie czerwca zaczyna się SESJA ![]() Gratuluję nabytków i spieniężania zbiorów( ja jakoś nie mam do tego serca )
Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 |
|
|
|
#3516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też ledwo znajduję czas na czytanie, a na recenzje mam chwilkę tylko w weekendy. Koszmar. U mnie sesja już się właściwie zaczęła - pierwszą zerówkę mam zaraz po Bożym Ciele, a póki co piszę te nieszczęsne eseje Żeby już był pierwszy lipca...
|
|
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
PS. Ana, zauważyłam, że masz mój stary adres bloga. Niestety musiałam zmienić na blox.pl ponieważ notki pojawiały się z dużym opóźnieniem, albo wcale.
|
|
|
#3518 |
|
Zakorzenienie
|
O, to w wolnej chwili podmienię
Dzięki za info ![]() (A przy okazji się pochwalę - dzisiejsza recenzja 'Kota...' jest pięćdziesiątą recenzją umieszczoną przeze mnie na na blogu. W związku z tym mini jubileuszem przygotowuję wielkie zmiany - prawdopodobnie powrócą komentarze, a i cała szata graficzna ulegnie zmianie Ale to najwcześniej w połowie czerwca, bo budowanie strony od podstaw jest niezwykle czasochłonne
|
|
|
|
#3519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
znam ten ból. W liceum bawiłam się html-em , ale teraz nic nie pamiętam. Muszę odświeżyć pamięć
|
|
|
|
#3520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Html w miarę znam, natomiast strona będzie w php i to już wyższa szkoła jazdy (więc pomoc brata jest mi nieodzowna Ale jak tak sobie o tych wszystkich zmianach myślę, to cieszę się jak dziecko
|
|
|
|
|
#3521 |
|
Rozeznanie
|
Ja też nie potrafie rozstawać sie z ksiazkami , nawet jesli wiem,ze już do nich nie wrócę.
Miałam nic nie kupować wiecej w maju .Pisałam, prawda? I co?!.Plątałam sie po Merlinie, kilka tytułów tam chyba specjanie dla mnie bylo (25% taniej to gratka) no i... zamówiłam. A co dokładnie , napiszę , gdy dotrą do mnie. Ale ruina finasowa murowana. protko, ana dzięki za powitanie( z basilissa juz sie witałam Ana, gratuluję jubileuszu . A tak, w nowym blogu poprosze o wieksze literki, Edytowane przez Ondine Czas edycji: 2008-05-18 o 18:59 |
|
|
|
#3522 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. może skorzystam.Cytat:
|
||
|
|
|
#3523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mogę Ci obiecać, że jak już mi się sytuacja finansowa ustabilizuje, to chętnie podłączę się do jakiegoś zamówienia, jeśli będzie Ci brakowało do darmowej przesyłki. Cytat:
A tak w ogóle to przyszam się wyżalić ![]() Pamiętacie jak się cieszyłam, że na podaju udało mi się zdobyć parę atrakcyjnych kąsków, m.in. "Sprawiedliwość owiec"? No więc już wszystko do mnie dotarło oprócz owieczek właśnie. Osoba, od której pobrałam książkę nie wysłała mi jej w ciągu tygodnia, transakcja została skasowana a właścicielka książki wpisana na listę Czarnych Owiec. Potwornie denerwują mnie osoby, które rejestrują się w tym portalu ot tak sobie, bo w sumie same nie wiedzą, czy tak naprawdę chcą się wymieniać książkami czy nie a jak się coś od nich pobierze, to książki w końcu nie wysyłają Jedynym pocieszeniem są odzyskane punkty, więc będę moła pobrać jeszcze jedną książkę (poluję na Pratchetta )
|
|
#3524 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mariah, niestety, stykamy się z różnym ludźmi
|
|
#3525 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Od dwóch lat.
A potem świętuję zakończenie aukcji nowym książkowym zamówieniem, albo kupnem czegoś na co od dawna "chorowałam". ![]() Cytat:
No i ukochanego "Bastionu" Kinga. ![]() Cytat:
![]() Proszę bardzo ![]() Cytat:
Plus wszystkie odwlekane badania. ![]() Cytat:
I jeśli dzięki allegro mogę sobie pozwolić na 10 czy 20 nowych książek więcej, to długo się nie zastanawiam. Cytat:
Podziwiam, że w tym nawale zajęć znajdujesz jeszcze czas na bloga, i potrafisz to robić. Dla mnie komputer, html itp. to wciąż czarna magia, a poza tym nie miałabym aż tyle czasu aby to ogarnąć. Wolę czytać cudze. ![]() Cytat:
Cytat:
Mnie również. A sytuacja z podaja, którą opisałaś... Nigdzie nie brak niepoważnych osób, zarówno na podaju, allegro jak i w realnym świecie (sprawa z moim kolegą i - nazwijmy to po imieniu - kradzieżą pożyczonych rzeczy). Niestety nie zawsze możemy uniknąć takich sytuacji. ![]() Pratchett poprawi Ci humor |
|||||||
|
|
|
#3526 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
No nic, koniec dobrego, wracam do wojny secesyjnej |
|||
|
|
|
#3527 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
), a jeśli chodzi o współpracowników- to największy kapitał firmy, świetni ludzie Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
to gratulacje Ana, dobra robota Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3528 |
|
Zakorzenienie
|
cóż mogę tylko dodać, że po dłuższej rozmowie zapisałyśmy się z siostrą do ŚK. A co wybrałam jako 2 książki po 10 zł powiem jak dojdzie. Czyli teraz mam własne konto i mogę korzystać też z internetowych promocji
|
|
|
#3529 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja też, nawet nie wiesz jak bardzo! Tymczasem wracam do KMJA, skończyłam Emmę.90%. Zaimponował mi. Obawialiśmy się odrobinę, że nieco pochopnie porywa się na ten rozszerzony niemiecki, a tu miła niespodzianka. ![]() Cytat:
Nie dość, że jakoś recenzji przyprawia o zawrót głowy, to jeszcze ilość.
|
||
|
|
|
#3530 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję
![]() Baaaaaaaaaaaaaardzo Babcia Weatherwax wymiata! Cytat:
Mam pytanie. Rzeczpospolita wydaje taką serię albumów/przewodników "Cuda świata" - miał je ktoś w łapkach i mógłby mi coś bliżej o nich powiedzieć? W najbliższy piątek będą Niemcy i zanim padnę przed mamą na kolana i zacznę ją błagać, by mi ten tom kupiła chciałabym wiedzieć, czy się w ogóle opłaca?
|
|
#3531 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Perly architektury i sztuki Magia przyrody Skarby tradycji Ludzie i styl zycia Nie mozna tego trakotowac jako przewodnika, bardziej jako jakis album kulturoznawczy. Jesli nie musisz miec go na juz, to poczekaj kilka tygodni, pojawi sie na allegro za polowe ceny Juz teraz sa wczesniejsze czesci. Ja sie przymierzam jeszcze do Indii i Czech
|
|
|
|
|
#3532 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Przeglądam każde wydanie "Cudów świata" i ja raczej bym nie kupowała. Miałam wielką ochotę na Francję i na Czechy, ale zrezygnowałam. Faktycznie są to bardziej albumy niż przewodniki - dużo ładnych i barwnych zdjęć opatrzonych krótkimi notkami. Bardzo dużo miejsc, ale opisanych symbolicznie, mało konkretów. Polecam tylko dla fascynatów danego kraju. Bo jeżeli wybierasz się w podróż - lepszy będzie przewodnik, konkretny i praktyczny. Ale wybór należy do Ciebie. Zawsze możesz przecież przejrzeć przed zakupem, i dopiero zadecydować
|
|
|
#3533 |
|
Zakorzenienie
|
A niania Ogg nie??
ze względu na nie przeczytałam chyba wszystkie części z wiedźmami ![]() Pamiętam, że bardzo lubiłam też " Dobry Omen" i trylogię o Johnym i jego kumplach, ale to już nie świat dysku chyba....
|
|
|
#3534 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ilość zamieszonych recenzji robi na mnie duże wrażenie, szczególnie że są one za każdym razem rozbudowane i dopracowane w najdrobniejszych detalach. Pod ich wpływem kupiłam już dwie książki, o których wcześniej nie myślałam zbyt intensywnie, a kilka kolejnych przyśpieszyło moją decyzję o sięgnięciu po określony tytuł. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Sytuacja z podajem faktycznie nieciekawa, takie osoby psują ideę dla której powstał ten portal. Mam do wasz pytanie związane z podaj-em, czy można zaznaczyć w opcjach, że w grę wchodzi tylko odbiór osobisty? Zarejestrowałam sie tam wczoraj i chętnie wymieniłabym parę tytułów. Cytat:
) fundusze na kilka nowych nabytków. Osz Ty potworze, to tak we mnie wierzysz. ![]() ![]() ![]() Wprawdzie moje podejścia do odwyku okazały sie w krótkim czasie książkową rozpustą co nie oznacza, że wyszukam od razu wszystkie wyrzucone ze schowków tytuły. Alvesta po przyznaniu sie do bycia maniaczką twórczości Pratchett napisz proszę co byś poradziła na pierwsze spotkanie z tym autorem. Czuje że omija mnie dużo dobrej zabawy i chciałbym przeczytać coś Pratchetta. Cytat:
Dostałam zamówienie z Merlina. Mam mieszane uczucia. Książki dla mnie wyglądają super, ale to co zrobili z Murakamim Gdyby to było dla mnie zrobiłabym aferę szczególnie za ten ołówek, bo niestety nie udało sie tego osunąć, ale TŻ nie przykłada do takich rzeczy wagi i nie lubi jak ja to robie, wiec dałam sobie z tym spokój. Tylko w momencie wyjmowania książek z paczki miałam ochotę pacnąć delikwenta za te gryzmoły, zwłaszcza że to nie jedno maźnięcie a kilka dłuższych kresek. ![]() Na początek to co zostaje ze mną: "Tortilla flat" John Steinbeck "Dwór" Isaac Bashevis Singer "Korekty" Jonathan Franzen "Płacz, Radosna" Cuca Canals "Długa Barta" Cuca Canals
Edytowane przez amber2046 Czas edycji: 2008-05-19 o 19:05 |
|||||
|
|
|
#3535 |
|
Zakorzenienie
|
Książki, które dostałam gratis.
"Legenda o nerwowym człowieku" Giorgio Rayzacher "Wszystkie języki świata" Zbigniew Mentzel "Hotel Świat" Ali Smith "Teatr pamięci" Pablo De Santis "Przekład" Pablo De Santis |
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
Dla TŻ-ta Murakami plus płyta.
Zmieściłam sie z całym zamówieniem w 100zł więc prawie starczyło mi z zysku za Prousta. |
|
|
|
#3537 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Amber , jakim cudem takie gratisy dostajesz? Ja chyba nigdy nic nie dostałam.GRATULUJĘ. Ładny zachód slońca, prawda?
|
|
|
|
|
#3538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Minęło 21 dni a oni wciąż nie dostali od dostawcy książek w normalnej cenie. Dlatego 15 maja wykorzystałam okazję kliknęłam Murakamiego, jednocześnie poprosiłam by wyrzucili 5 tytułów, bo nie mam ochoty dłużej czekać (pierwotny czas dostawy miał wynieść 3-5 dni). Przeprosili mnie za zwłokę i dodatkowo uwzględnili fakt, że problemy ze skompletowaniem paczki nie leżały po mojej stronie, więc gratisowe książki zostały. Widok bardzo ładny, chciałabym mieć taki za oknem. |
|
|
|
|
#3539 |
|
Rozeznanie
|
Przykro ,że tak sie naczekałaś.
|
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Postanowiłam sprawdzić jak zareagują w Merlinie na pytanie o przedłużający sie kilkukrotnie od przewidywanego czas dostawy. Bardzo miło mnie zaskoczyli odpowiedzią i skorzystałam z najlepszego wariantu.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

Szczerze zazdroszcze. Ja ostatnio mój esej : Bilingualism - advantages and disadvantages produkowałam prawie tydzień. Co prawda to bylo 15 stron, ale gdzie mi do Ciebie!!! Owocnej pracy życzę więc
A pamiętasz może tytuły Aniu? Ja zarezerwowałam sobie ostatnio 'Zabiorę Cię tam'.

jestem bardz zmeczona. 

to gratulacje Ana, dobra robota
Nie dość, że jakoś recenzji przyprawia o zawrót głowy, to jeszcze ilość.