|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1651 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Dziękuję Wiosenko
Jesteś zawsze taka wyrozumiała . Teraz tylko się waham, czy w ogóle nie wejść na jakieś U/P, bo ważę mniej niż jak wyszłam ze szpitala. Teraz nie będę miała kontrolek przez jakiś czas, ale jak przyjdzie co do czego to mi na pewno nie darują, bo to jest sporo poniżej tego co mi każą, a wątpie czy nawet dałabym radę wypić naraz 3 l wody i trymać zresztą to nie wyjście z sytuacji. Szkoda tylko, że moja psychika boi się nawet U z prawdziwego zdarzenia nie mówiąc o lekkim P.
|
|
|
|
#1652 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1653 |
|
Zakorzenienie
|
Wiosenko - może i masz rację,jednak ED robi swoje z moją psychiką ... i myśleniem ...
a co do tych buziek w grzeszkach ... po co mam dramatyzować i obwieszczać całemu wizażowi,że jestem chora i mam wyrzuty po kiełbaskach,bułkach i słodyczach? wolałam to napisać tak tam humorystycznie ... ![]() Imposing -
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1654 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O rany Imposing ale mam nadzieje że jest już dobrze. Wiesz powiedz o tym psycholog na wizycie.Hypnotic mam szczerą nadzieje że w końcu przejdziesz na to lekkie P bez obaw a na razie to jedz chociaż na U (bo ty taka fajna jesteś i nie chciałabym żebyś znowu do szpitala poszła )
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny ;*
Zaglądam tu często i i śledzę wasze poczynania ;> A co u Phenomeny? Hmm, trudno jednoznacznie określić. Po ostatnich nieprzyjemnych zdarzeniach dochodzę powoli do normalności. Jest mi wprawdzie ciężko, ale próbuje sobie wszystko poukładać w głowie i pogodzić się z pewnymi sprawami. Wiem, że już nic nie mogę zmienić. Co do mojej choroby – jedna wielka sinusoida. Pełno wzlotów, a jeszcze więcej upadków. Przytyłam, tak jak już któregoś dnia pisałam. Jem chyba jak normalny człowiek, nie patrząc na zawartość białka czy tłuszczu w produkcie. Po prostu nie mam siły, żeby wziąć się w końcu w garść i przeprowadzić zdrową redukcję. Słodycze wpadają mi w ręce codziennie, chociaż powtarzam sobie każdego dnia, że od jutra ich nie jem ;> Wczoraj byłam z moim TZ na pikniku (ciekawostka: kleszcz chciał mnie zjeść ) , gadaliśmy trochę o moim postrzeganiu siebie. Kiedy stwierdziłam, że pewnie już mu się nie podobam, a tym bardziej nie będę mu się podobałam jeśli przytyję jeszcze więcej, to się na mnie wkurzył. Powiedział, że dla niego to bez znaczenia czy ważę tyle, czy 5kg więcej. Takie słowa podbudowują człowieka Cieszę się, że mam takiego chłopaka. Przybieram się do pójścia do pedagoga szkolnego w celu wzięcia namiarów na psychologa. Boję się, chociaż nie mam czego. W końcu się przełamię. I doszłam do wniosku, że będę się leczyć bardziej pod kątem mojego zaburzonego wizerunku siebie samej i braku samoakceptacji, bo chyba w tym leży źródło mojej choroby. Pozdrawiam was i życzę wytrwałości
|
|
|
|
#1656 |
|
Wtajemniczenie
|
Krytuś dziękuję
Ja też Cię polubiłam :kwiatek:. Phenomenko wiesz ciesze się, że chcesz pójść do psychologa. To dobry znak, bo widać, że robisz coś w tym kierunku, aby zmienić swoją obecną sytuację. Trzymam kciuki, aby się udało ![]() A ja tymczasem wybywam na jakiś spacer z tatą I mam nadzieję, że jeśli będzie okazja to zjem jakieś ciacho czy coś smacznego
|
|
|
|
#1657 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() .Cytat:
a później na spacerek. Wpadne tu po nim![]() .(i kiedy ja się chce uczyć ?)
|
|
#1658 |
|
Raczkowanie
|
A ja dzisiaj na podwieczorek zaszalałam... http://www.zaniewicz.pl/images/large...wa_szt_LRG.jpg ..... łaa ona była taka duża... mam małe wyrzuty sumienia bo i obiad był w restauracji... ale była dobra
|
|
|
|
#1659 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też czuję takie coś, że kiedy jestem wychudzona, wszyscy się nade mną 'litują' i mówią jaka jestem chudziutka, to jest boooosko. Ale tak nie jest, niestety. Jestem w trakcie rozkręcania metabolizmu: jem tyle na ile mam ochotę, potem po dołączę ruch, bez ucinania. Powiedziałam mamie: spodnie za ciasne! A ona: no to kupimy nowe
Hie hie. Miałam się jutro zważyć, ale... po co? :P Muszę się uczyć, a motywacji brak. Phi. Teraz sądzę, że lepiej, żeby ludzie zwracali na mnie uwagę, za np. ładne włosy, albo nie wiem, cerę, a nie chudość. Chudość rzadko budzi podziw. Nie wiem skąd to moje zamiłowanie do 'litowania się' nade mną... hormony szaleją- pełno syfów, tłusta twarz i takie tam. Ale nie ważne
|
|
|
|
#1660 |
|
Zadomowienie
|
No i nareszcie po komunijnym przyjęciu czuję się taka ociężała, niby nie zjadłam dużo ale ciasto cappucino mnie strasznie zamuliło teraz mam lekkie wyrzuty sumienia i wrażenie że przytyłam bo dawno tak nie grzeszyłam pod względem słodyczowo- jedzeniowym , iza_wiosenna i krytia kalorii nie ucinałam aczkolwiek nie wiem jak to będzie jutro no i zrezygnowałam z podwieczorku na rzecz latte z cynamonem (bo mnie naszła chrapka na coś zimnego i cynamonowego zarazem
)a teraz 'męczę' kolację bo wcale nie jestem głodna ale wolałam dzisiaj uniknąć awanturki rodzinnej bo takiego miłego popołudnia w gronie rodziny dawno nie spędziłam A wy jak zwykle szalejecie i rozpisujecie się na całego , życzę wszystkim udanego wieczoru a teraz spróbuje nadrobic wczorajsze i dzisiejsze zaległości w czytaniu wątku
|
|
|
|
#1661 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Boże, leczę się z depresji już tyle lat, dlaczego nie skupiłam się na tym cholernym ed wcześniej. Tyle lat zmarnowałam. Mogłabym już żyć normalnie. Przede mną strasznie długa droga... Przepraszam dziewczyny, że taka dziś jestem.
|
|
#1662 |
|
Zakorzenienie
|
Agniesiu
nie będę pisała że wiedzilam że tak będzie, że przy Ed raz jest super tak że wydaje nam się że jesteśmy zdrowe a potem okazuje sie że wystarczy impuls i zaczyna się od nowa, Ty to wiesz i pewnie zdajesz sobie sprawę , a Ed samo sobie nie pójdzie. Martwi mnie to że nie mylisz na poważnie żeby z tym skończyć, bo ED samo nie zniknie![]() Asilos jasne że się nauczysz i uwierz nie pisze tego tylko na pocieszenie ale dlatego że tak będzie, ja pomimo tego że malam wygłodzony organizm który normalnie rzucał by się na jedzenie, potrafiłam to kontrolować, zarówno będąc na jedzeniu redukcyjnym i teraz na moim swobodnym U, a to wszystko dlatego że coraz mnie myślę o jedzeniu.Uda się Słoneczko i Tobie Imposing- wyobrażam SObie jak jest ci teraz ciężko, to zapewne emocje przed wizyta u psychologa, mnie też zdarzały sie takie napady szału i niestety tez raniłam najbardziej bliskich a w szczególności mamę, która nie była niczemu winna i nie była w stanie mi pomóc. Trzymaj się kochana dzielnie, wszystko wkrótce sie rozwiąże i zacznie zmieniać na lepszeHypnotic - mam wrażenie że stoisz w miejscu, nie boję się nawet powiedzieć że jest coraz gorzej, wszystkie te objawy powinny mijać w trakcie terapii a u Ciebie wracają, proszę Cię pomyśl nad zmianą psychologa bo to na prawdę nie am sensu, zwłaszcza to zdanie że wszystko musisz mieć zaplanowane, to nadal perfekcjonizm w najczystszej postaci i on Wiosenko, Krytia - a więc planuje wyjazd do brata, który tam mieszka i pracuje, chciałbym też sama troszkę popracować ale nie tylko, mam w planach zwiedzanie i zakupy tylko to wszystko jest uzależnione od terapii, czy moja psycholog zgodzi się na przerwę już w czerwcu Wcześniej nawet nie myślałam że będę mogła gdziekolwiek pojechać , bo byłam przywiązana do polski, co tydzień terapia, a teraz pojawiła się taka mała nadzieja staram się bardzo nie nastawiac, żeby się nie rozczarowac.
|
#1663 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() funky ale chyba nas nie opuścisz na baaardzo długo? ![]() ![]() asilos ja też tak mam jakby ktoś teraz chciałby mnie gdzieś wyciągnąć to nie daa rady bo przecież nie zaplanowałam posiłków ani niczegoKurcze dzisiejszy dzień pod względem jedzenia nawet ok. już 2600kcal tylko troche mam wyrzuty .Ale padało i grilla nie było ) no ale czy to jej wina że zaczęło lać?Na dodatek nie zjadłam z rodzicami tylko sama, znowuu Zawsze jak coś nie wyjdzie to jestem opryskliwa dla rodziców . Ale na szczęście przeszły mi myśli pt. "jaka jestem gruba" zostały tylko cichutkie szmerki
|
|
#1664 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro ważysz mniej, to jest bardzo źle i Ty o tym wiesz, co najgorsze wydaje mi się, że mówisz o tym P, ale na nie przejdziesz. Chyba, że zaciśniesz zęby i BARDZO się postarasz. Bo to zależy w tym momencie tylko od Ciebie. aha, izmień psychologa. bo sama widzisz, jak to wygląda.Cytat:
potem możesz sobie wyrzucac (jak Asilos ) że nie poszłaś. Cytat:
![]() Cytat:
ale z drugiej strony to pewna szansa, a szans się nie marnuje a co dziś taka słaba pierwsza połowa dnia?Cytat:
![]() i mam popsuty humor i w ogóle jest do... no, głupio szkoda, czemu bez rodziców jadłaś? co oni jedli?
|
|
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to tylko na ok 2 miesiące, dokładnie do połowy sierpnia nie chcę kolejnych wakacji spędzić w domu, bo te ostatnie to ehhhh Ale to i tak nie ode mnie zależy, wszystko okaże się w piątek, wczoraj miałam takei głupie myśli że nie pojadę bo co ja tam będę jadła i że na pewno przytyję bo wszyscy których znam przytyli ale szybko sobie wybiłam te myśli z głowy.A jeśli chodzi o jedzonko to wszystko w jak najlepszym porządku, niedzielny jadłospis, 1 śniadanie zawsze takie jest bo na szybko, a potem to jadłam to na o miałam ochotę i tak wyszło![]()
|
|
#1666 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ten apel jest również do Agness. Agnieszko, spójrz na mnie. Chcesz w wieku 22 lat być na takim etapie na którym ja teraz jestem?? Możesz temu wszystkiemu zapobiec!!
|
|
#1667 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja to dziwna jestem
|
|
#1668 |
|
Zakorzenienie
|
wiecie co... a ja mam ochotę (STRASZNĄ) na coś słodkiego
zjeść czy nie? ![]() \( )
|
|
#1669 |
|
Zakorzenienie
|
zjadłam ;P
|
|
#1670 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wracając natomiast do dzisiejszego dnia to jak zwykle średnio ciekawie. Pokłóciłam się z tatą, bo on mi cały czas powtarza, że jestem egoistką, myślę tylko o sobie i swoich potrzebach. Zapytałam się go więc czy mam żyć tak jak ja chcę i być szczęśliwa, czy podporządkować się innym i budząc się każdego dnia modlić się, aby ten koszmar zwany życiem wreszcie się skończył. Na to on mi oświadczył, że może ta druga opcja jest lepsza, bo przynajmniej nie będę ranić innych, a pewnie i tak dojdę wtedy do wniosku, że moje życie jest lepsze i może je polubię. Kurczę czasem mam takie myśli, że wolałabym być chora na jakiegoś raka czy coś, bo wtedy przynajmniej nikt by mi nie mówił, że wszystko złego co się w domu dzieje jest przeze mnie. Czuje się winna temu, że moja mama ma załamanie nerwowe i nic jej się nie chce, czuje się winna wszystkiemu. Odechciało mi się żyć .
|
|
|
|
|
#1671 |
|
Zadomowienie
|
Jeeest Uwaga Iza strzeliła gola batonikiem prosto do bramki...(to znaczy ust)![]() Sorry nie mogłam się powstrzymać ![]() Hipnotic nie możesz tak myśleć.
|
#1672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale sama wiesz, że tego typu słów nie można traktować na serio. Sama mówisz w złości rzeczy, których potem żałujesz, prawda? wiem, łatwo mi mówić, ale jednak to prawda.co do raka - przeraziłam się, bo (mam nadzieję, że mi uwierzysz) ja sama miałam takie myśli nawet mam czasem. tak myślę, że wtedy nauczyłabym się doceniać wszystko, co mam, bliscy bardziej by mnie kochali, spędzalibyśmy razem więcej czasu. ale na szczęście teraz mi przeszło na szczęście... trzymaj się, to chwilowe co z P?
|
|
|
#1673 |
|
Raczkowanie
|
jest strasznie... rodzice się kłócą.... jestem na siebie wściekła że zjadłam tą big szarlotkę !! aaaggggrrrhhhh ! oni sobie już potem nie jedli kolacji a ja musiałam a tata i brat wcale ciasta nie jedli... nie bd spała do 1 mam tego dość....
czuje ze jeszcze troche a przez nich sie cofne pozatym ograniczaja mój ruch do minimum... :/ nie chce mi sie zyc...
|
|
|
|
#1674 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Wiem że to tak łatwo mówić. Kiedyś się cięłam żeby rodzice się mną zainteresowali ale skończyłam z tym i nie chce do tego wracać. Cytat:
bo wtedy mi się wydaje że jem duużo więcej niż on.
|
|
#1675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Bbasiulka No co ty, przestań Wiesz jak ja zobaczyłam ile jedzą moi znajomi to stwierdziłam, że więcej niż niektóre wizażanki na P Po obiedzie np. hot-doga, całą paczkę chipsów etc. |
|
|
|
|
#1676 |
|
Raczkowanie
|
na dobranoc... wysłuchuje kłótni - jedno drugiemu wrzuca że musiało się mną zajmować... po co ja żyję ?
|
|
|
|
#1677 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1678 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, porobiłam aktualne zdjęcia i widzę różnice, na lepsze
|
#1679 |
|
Zakorzenienie
|
dubelek
|
#1680 |
|
Zadomowienie
|
To poprzesyłaj nam ;>
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:07.

Jesteś zawsze taka wyrozumiała
. Teraz tylko się waham, czy w ogóle nie wejść na jakieś U/P, bo ważę mniej niż jak wyszłam ze szpitala. Teraz nie będę miała kontrolek przez jakiś czas, ale jak przyjdzie co do czego to mi na pewno nie darują, bo to jest sporo poniżej tego co mi każą, a wątpie czy nawet dałabym radę wypić naraz 3 l wody i trymać zresztą to nie wyjście z sytuacji. Szkoda tylko, że moja psychika boi się nawet U z prawdziwego zdarzenia nie mówiąc o lekkim P.

Wiesz powiedz o tym psycholog na wizycie.
) , gadaliśmy trochę o moim postrzeganiu siebie. Kiedy stwierdziłam, że pewnie już mu się nie podobam, a tym bardziej nie będę mu się podobałam jeśli przytyję jeszcze więcej, to się na mnie wkurzył. Powiedział, że dla niego to bez znaczenia czy ważę tyle, czy 5kg więcej. Takie słowa podbudowują człowieka

. Ale na szczęście przeszły mi myśli pt. "jaka jestem gruba" zostały tylko cichutkie szmerki
zjeść czy nie?