|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Chilli co Twój mały ma na sobie w taką pogodę na dworze? Body z krótkim rękawem?
---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Cytat:
Gazy też ją męczą. W nocy zrobiła mega dużą kupę... szkoda tylko, że zieloną
|
|
#4442 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czemu ciezko Ci wyjsc bez Tz? Pestka to mała terrorystka ![]() Cytat:
Oj tak w parku najlepiej w takie dni ![]() Ja się bujam od tygodnia z kasą z ubezpieczenia. Mamy z tż grupowe u mnie w pracy, ten sam wariant, ta sama składka. Zlozylismy wnioski o kaske za urodzenie i ja za pobyt w szpitalu, bo dzwoniłam na infolinie i powiedziano mi , ze się należy skoro 7dni leżałam. Wyobrazcie sobie, ze przysłali decyzję, że tż należy się 1700zł za urodzenie, a mnie 1200 i odnosnie pobytu w szpitalu że się nie należy, a dzień pozniej, że sie jednak należy za komplikacje 600zł. Zlozylam reklamacje co do rozbiezności miedzy mna a tż przy tym samym ubezpieczeniu, a dwa dni pozniej i tak dostaliśmy te rożne kwoty na konto. No masakra, co zadzwonię to każdy gada coś innego. Burdel na kółkach.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4443 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle
Na balkonie w cieniu ma 28' Wyszlam o 8:30 dzis jeszcze muszę wyjść z malym bo Tymon ma laryngologa. My juz wszystko mamy złożone. Chilli W taki.upał tylko park.i cień... u mnie na osiedlu tez brak.cienia...zero po prostu! Dziewczyny Ja też dołączam do.grona bez słodyczy! Ale id jutra.bo jadłam żelki ![]() Sill Mi .upa rosnie widzę po cm. Chyba ze to woda ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4444 |
|
MerDer 4ever
|
Sill Ok
![]() Nie martw sie brzuchem, wszystko musi mieć swój czas Emmos cieżko z wózkiem. Musiałabym osobno gondole z małym i stelaż znieść a jeszcze chyba nie jestem gotowa psychicznie go tak zostawić, nawet na chwile :p poza tym nie chce jeszcze tak nosić, niby minęło juz 2 tyg po porodzie ale ja dalej jestem słaba (nie biorę żelaza ). Co za tumoki w tej ubezpieczalni Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4445 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My już wydaliśmy tą kasę Niestety za 4 dni i cc nic się nie należy. Za to za ur dziecka Tż miał fajną składkę.Cytat:
Boję się, że będzie ryk, a ja się zestresuje. W dodatku szarpie się z tym zakładaniem parasolki. Z nią nie mogę zostawić bo mi połamią na klatce. Nie chce mi się ubierać i malować... nie mam pomysłu co ubrać. Z drugiej strony chciałabym, żeby była przyzwyczajona do jakiegoś rytmu dnia... ![]() Chilli ja jednak zacznę od kopru bo rumianek może uczulać. Takie info mam: Koper włoski Można podawać po 1 miesiącu. „Koperek najlepszy na wiaterek”. To jeden z najczęściej stosowanych środków na kolkę niemowlęcą. Ułatwia trawienie i wspomaga usuwanie gazów z jelit malucha. Dodatkowo koper włoski zawiera olejki eteryczne, przez co ma działanie wykrztuśne. Z tego względu stosuje się go również przy chorobach dróg oddechowych. Koper włoski nie uczula, dlatego świetnie nadaje się dla alergików. Rumianek Można podawać po 1 miesiącu. Ma działanie rozluźniające i rozkurczowe, dlatego świetnie sprawdza się przy zaparciach, bólach brzuszka i wzdęciach. Jeśli Twój maluch ma problemy z zasypianiem, podaj mu wieczorem herbatkę z rumianku, ponieważ ma działanie uspokajające i ułatwia sen. Jest niezwykle pomocny w czasie ząbkowania, ponieważ działa kojąco na rozpulchnione i obolałe dziąsła malucha. Napar z rumianku doskonale nadaje się do przemywania ran po drobnych skaleczeniach, lekkich oparzeniach. Zdarza się, że niektóre dzieci rumianek uczula, dlatego uważnie obserwuj malucha przez pierwsze 48 godzin po podaniu takiej herbatki, bo wtedy mogą pojawić się pierwsze objawy alergii. ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Jednak jest za gorąco. Jeszcze żeby jakieś drzewa były, a to szczere pOle. Poczekam aż wróci tż. Powinno być chłodniej.
|
|
#4446 |
|
Wtajemniczenie
|
Morelle probuj powodzenia!a ta kupa to taka zielona jak trawa?
Emmos no przeciez wiadomo ze tż sie bardziej nacierpial to mu sie wiecej nalezy😂 paranojaaa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4448 |
|
Wtajemniczenie
|
Morelle bodziak z krotkim rekawem taki cienszy wybieram.
Teraz sie karmimy i obiad szybki wstawilam.kupie sobie chyba cos z tych serii mama ujedrniajacy balsam bo boje sie takich typowych uzywac przy kp Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:58 ---------- A Wy sie czyms smarujecie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4449 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nic nie stosuje. Jestem mało systematyczna i nie pamiętam o tym.
|
|
#4450 |
|
Zadomowienie
|
Hej Byłyście już może na bioderkach? U nas odpiął dziś pieluchę z obu stron, zrobił Usg w 3 sekundy i koniec, kontrola za 2M. Spodziewałam się dłuższego badania, jakiegoś dotykania, zginania nóżek ...jak to u Was wyglądało ?
P.S. podczytujac Was uspokajam się, ze nie tylko moje dziecko akcje odstawia ;-) Codziennie arszenikowe godziny popołudniu, a od wczoraj nie śpi od 8 do 11, dziś się dała chociaż odłożyć i patrzyła w przestrzeń Moja ma dziś miesiąc podobno za chwile będzie lepiej a potem....ząbkowanie ;-) Edytowane przez akada Czas edycji: 2017-08-03 o 13:06 |
|
|
|
#4451 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#4452 |
|
*sportaddict*
|
mnie z rana Tż doprowadził do ciężkiego wqrvu i o 11 wyszłam sama z Timim na ponad godzinny spacer, w połowie już płynęło ze mnie strumieniami i jeszcze musiałam zrobić dwa postoje na karmienie, ale za to synek śpi teraz jak suseł
|
|
|
|
#4453 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moje dziecko powoli się budzi. Ale dziś to bajka w porównaniu z wczoraj.
|
|
#4455 |
|
MerDer 4ever
|
Morelle ale miałaś cos przepisane? Bo mi w szpitalu przepisali bo wyniki słabe :/
Chilli ja sie niczym nie smaruje. Chyba bym padła w tym upale całkiem :p Akada mój miał usg w szpitalu, tez chwilkę trwało. Po 6 tyg kontrola. Mój tez ma coraz dłuższe czasy aktywności Vadi mam nadzieje, że sie szybko pogodzicie Mój teraz śpi w pampku na brzuszku. Obsikał mi dzisiaj ostatni podkład jak wietrzył tyłek :p Co do dopajaniaIMG_1501758898.405433.jpgIMG_1501758905.738545.jpgIMG_1501758912.348615.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio
U.mnie 3 tygodnie i zdecydowanie ciezko coś udźwignąć, wiec nie dzwigaj. Nawet długi spacer taki 2h a ja czuję ciecie.i.dół brzucha. Emmos Burdel.faktycznie, MASAKRA Chilli Właśnie mialam.pytać czy używacie balsamow anty.cel czy.ujędrniających... i jakich? A do piersi cos używacie? O szef wzywa... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4457 |
|
MerDer 4ever
|
Mała ja po SN ale tez czuje cięcie. Szczególnie ze wolno sie goi :/
Obrazek idealny dla mnie IMG_1501759168.772759.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4458 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#4459 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dlatego ja nie kładę się jeszcze na boku - wmawiałam sobie, że mi niewygodnie ale to chyba strach przed tym widokiem
|
|
#4460 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
![]() Ja po SN mam takie zgrubienie i nie wiem czy się wchlonie. A najlepsze ze zawsze po długim spacerze goni mnie na kibelek
|
|
|
#4461 |
|
Zakorzenienie
|
Jadę niedługo do gina na kontrolę. Jak dziwnie że bez brzucha i podglądania juniora tam
|
#4462 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Natchęłaś mnie i zadzwoniłam do firmy czy ja coś mam, ale nie. Muszę powiedzieć TŻ żeby u siebie sprawdził. Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 13:45 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- no to 3mam kciuki, żeby wszystko było ok. W sumie to szybko idziesz. Mój mówił, żeby się zgłosić po 6-8tygodniach i to było przy zdjęciu szwów, czyli tydzień po porodzie. |
||||
|
|
|
#4463 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie po niewielkich perypetiach szybko kasę przelali. Cytat:
czasem tylko oliwka albo balsamem Babydream dla ciężarnych, bo mi zostały. Cytat:
Jeszcze nie. Ze starszakiem to było szybko, ale lekarz właśnie zginął i sprawdzał nóżki oprócz USG. Cytat:
co przeskrobal..? Cytat:
|
|
#4464 |
|
królikoholiczka
|
Czekam na położna jak głupia😬. A chciałabym iść z małą na spacer
|
|
#4465 |
|
MerDer 4ever
|
Ja na samych plecach nie umiem wyleżeć
wiec chcąc nie chcąc widok mam właśnie taki ![]() Xzora fajnie jakby to było 6-8 tyg Ja miałam iść dzisiaj na kontrole do gina (kazał przyjść po 2 tyg) ale z racji wyjazdu Tz idę we wtorek. Robicie jakieś badania przed wizyta? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4466 |
|
królikoholiczka
|
Dodzwonilam się do szpitala, z bioderkami mam na 22lipca
|
|
#4467 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieki za odpowiedzi.Ja skocze do rossa zobacze co w promo z tych maminych kosmetykow uzywalabym bio oil ale oliwka teraz to nie dla mnie poza tym smierdzi strasznie ziolowo.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- Mala zobacze co bedzie i spr sklady jak cos kupie to napisze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4468 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4469 |
|
Wtajemniczenie
|
Morelle współczuję Ci tych problemów
Przy takim maluszku ciężko zidentyfikować szybko o co chodzi, nie? Jakby ta zielona kupa się utrzymywała to jakby co położna mówiła nam, że długotrwała zielona kupa to prawdopodobnie jakaś bakteria i żeby zrobić wymaz jeśli kolor nie zniknie przez 2 tygodnie. W innym wypadku to kwestia mleka lub zaczynająca się infekcja, zakażenie wirusowe... Jak są problemy po różnych rodzajach mm to może spróbujecie przejść na mleko typu Nutramigen lub inne dla alergików? Czy już uzywaliscie albo pediatra mówiła że na razie to nie ma sensu? |
|
|
|
#4470 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba z mm nie wyjde
Mleko w cycach jest wypije to co sie nazbiera i juz dalej ciągnąć sie nie chce. Tak sie do butelki przyzeyczaiła. W nocy cycki wystarczą bo są pełniejsze w dzień wydaje mi się że mniej. Kupiłam ten femaltiker jak to nie pomoże to poddam się nie wplyne na mala zeby jadła a jej łzy łamią mi serce. Mi udało sie dzisiaj wyjsc z domu dopiero o 11 i to tylko na1,5 h szkoda bo tak brakuje mi świeżego powietrza tyle miesiecy w łóżku myslalam ze po porodzie sobie odbije a tu Vadi ten femaltiker pilas tak jak jestvwskazane na 30 minut do godziny przed karmieniem dwa razy dziennie. W czym rozpuszczałaś? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:34.

teraz siedzimy w takim ala parku na laweczce pod drzewem jest cudnie cień i wiaterek mlody spi a ja czytam mamo to ja w domu duchota mimo dwoch wiatrakow poza tym mlody caly czas by chcial na mamie siedziec i zeby jeszcze z nim chodzic.... chwila spokoju uffff
i odnosnie pobytu w szpitalu że się nie należy, a dzień pozniej, że sie jednak należy za komplikacje 600zł. Zlozylam reklamacje co do rozbiezności miedzy mna a tż przy tym samym ubezpieczeniu, a dwa dni pozniej i tak dostaliśmy te rożne kwoty na konto. No masakra, co zadzwonię to każdy gada coś innego. Burdel na kółkach.

). 

tym bardziej że mam taką grubsza bawełnę.
Przy takim maluszku ciężko zidentyfikować szybko o co chodzi, nie?