|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4471 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 8 Porodówka!
Niko spał od 9:00 do prawie 14. Już miałam zawał, w dodatku piersi pełne. Obudził się, zjadł i śpi dalej. Chyba mu dobrze w domu. Ale tylko jedną pierś mi ulżył. Ciekawe co będzie w nocy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem bardzo przeciwna tym herbatkom ale każdy robi jak uważa ... Ja wręcz slyszalam że to czasem pogarsza sprawę a są badania na szkodliwość kopru. U nas bez zmian mały rośnie jak na drożdżach Co do gazów to u nas się trochę uspokoiło ale braliśmy codziennie przez dwa tyg vivomixx a teraz bierzemy tak co drugi dzień No i mamy witaminę d na receptę . My na bioderka jedziemy za tydzien I na USG przezciemiaczkowe . Właśnie zamierzam się też umowic do gin. Po 20 sierpnia mam nadzieję że przestanę juz krwawić Ile to trwa po cc ? Bo u nas już prawie 4 tydzien i nadal ... No i chcemy wybrać się do neurologa dziecięcego żeby sprawdzil czy wszystko jest ok i odroczyl nam szczepienia na trochę . Bo ta szczepionkę która chcemy podobno nie ma i nie będzie jeszcze przez dłuższy czas ..Chyba że nie będzie widział przeciwskazan do dtpw . Znajoma mi dwie lekarki we wrocławiu poleciła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4473 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ah rozumiem, chodzi o zniesienie wózka, nie pomyślałam. ![]() Cytat:
Aviva. Cytat:
No wiadomo Cytat:
Ja praktycznie całą ciąże smarowałam się codziennie, a po porodzie w ogóle tego nie robię. Trochę z braku czasu trochę z lenistwa ![]() Cytat:
My na bioderka jedziemy 28sierpnia. Też bym chciała żeby usg było należycie przeprowadzone. Moja Amelcia od 6 do 10 rano od kilku dni akcje kręci nie jesteś sama ![]() Cytat:
W Avivie. Bylismy w pzu przez lata, ale nam się odwidziało i chyba niepotrzebnie. Cytat:
Moja polożna kazała moerzyc małej temperaturę i jak bedzie podwyższona to niby mala sie przegrzewa. Cytat:
Cashmere kciuki ✊️✊️ Ja mam sie zgłosic po 6tyg. Cytat:
Aviva, tutaj też szybko przelali tyle tylko ze dla mnie za mało, chyba za słabo cierpiałam przy porodzie ![]() Cytat:
Ja mam info na wypisie, żeby zrobić morfologie i tsh po 2 tygodniach. Juz zrobiłam. Hemoglobina 13 Sierpnia pewnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4474 |
|
Zadomowienie
|
Na oś piastowskim, na Ziebickiej miałam na 08.08 jeszcze nie odwołałam jak co
chodzisz z młodą na takie długie spacery w ten upał ? Moja chce ostatnio cyca do popicia co godzinę a gondola tylko jak śpi wchodzi w grę wiec modlę się o koniec upałów
|
|
|
|
#4475 | ||||
|
*sportaddict*
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
do tego balsam w te upały mnie nie przekonuje, pocę się jak prosiak i bez tego Z Tż już się pogodziłam ale było ostro, czuję też, że jestem od urodzenia Timiego 100x bardziej nerwowa i mniej cierpliwa, więc lont mi się zrobił wyjątkowo krótki na wszelkie problemy
|
||||
|
|
|
#4476 |
|
Zakorzenienie
|
Taedio
hahahaha chyba dla mnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4477 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
Położna jeszcze nie przyjechała. Mała swiruje od rana, już zaliczyła 6kup. Mam dosyć, kolejny cały dzień na cycku
|
|
|
#4478 |
|
Zakorzenienie
|
Co do.smarowania to ja zamowilam taki.krem z Chin i po nie regularnym smarowaniu już widzę efekt . Rozstępy na tyłku są bledsze
więc zamawiam dodatkowo 4 opakowania bo są dość małe ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#4479 | |
|
królikoholiczka
|
Cytat:
|
|
|
#4480 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sorry, ale ta kobieta chyba nie wie co pisze. .. dawać częściej sztuczne mleko, przy upalach? Z piersi ok, ale preparat zastępczy to co niby na na myśli. .. sztucznego nie wolno dawać częściej. .. Cytat:
Póki co jest zołta kupa!!! ))))Cytat:
zobaczymy jaka będzie kolejna ![]() Cytat:
Czytalam, że może szkodzić wiec zaleca się 2 razy dziennie max. Żadne hipp itd tylko zwykla herbata. Woda z miodem. Ja dalej krwawie.
|
|
#4481 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko pamiętajmy że to są niemowlęta a nie dorośli ludzie o jakiej zwykłej herbacie mówisz i jeszcze z miodem ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Devilek ci za poleceni lekarze? I o jakiej szczepionce myślisz?
|
|
#4483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Devilek co za poleceni lekarze? I o jakiej szczepionce myślisz?
|
|
#4484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko pamiętajmy że to są niemowlęta a nie dorośli ludzie o jakiej zwykłej herbacie mówisz i jeszcze z miodem ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4485 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Devilek co za poleceni lekarze? I o jakiej szczepionce myślisz? ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- Cytat:
Devilek co za poleceni lekarze? I o jakiej szczepionce myślisz?
|
|
#4486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wyhodze jak mi siecuda musiałam isc cos wydrukować a ksero od 10-14 a jak mala zasnela to przy bloku mam park wiec lawka w cieniu i siedze ile sie da ze niestety szybko sie obudzila a matka nie pomyslała żeby bluzkę taką założyć co bym mogla nakarmic i biegiem do domu. |
|
|
|
|
#4487 | |
|
*sportaddict*
|
gratuluję
![]() jestem ciekawa, kiedy mój coś teraz zrobi, wczoraj po tym czopku wyczyścił się do zera... Cytat:
https://www.babyboom.pl/niemowleta/z...jesc_miod.html http://www.osesek.pl/podstawy-zywien...-miesiacu.html https://pasieka24.pl/index.php/pasie...m-i-miod-cz-ii Edytowane przez vadi Czas edycji: 2017-08-03 o 15:17 |
|
|
|
|
#4488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4489 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#4490 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#4491 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedna to ujma-czapska a druga Bozena Dołyk. Ja chcę na NFZ ale dtpw chcę zastąpić na dtpa z acelularnym krztuścem . No i pneumokoki płatne tez ale może jak mały skończy pół roku . Podobno dtpa są na dzień dzisiejszy niedostępne więc nie wiem jak to będzie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4492 |
|
MerDer 4ever
|
Darietta ja w ciagu dnia mam miękkie piersi a młody sie najada
pamiętaj ze wszystko zaczyna sie w głowie a dziecko zawsze cos tam wyssie. Jon Niko pewnie odsypia jeszcze poród i szpital Emmos No niestety 2 piętro, wąska klatka i brak windy :/ Gratki hemo! ja jutro przejdę sie zrobić podstawowe badania. Morelle ta babka to certyfikowany doradca laktacyjny Nie wiem czy młody ma wzmożone napięcie czy to normalne, że położony na brzuchu czołga sie do przodu wasze maluszki sie przesuwają czy leżą w miejscu? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#4493 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja odkad urodzilam dziecko stalam sie mniej krytyczna .Zeby ulzyc ,pomoc dziecku probowalabym wszystkiego.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#4494 |
|
Zakorzenienie
|
Morelle
Fajnie, ze jest lepiej oby tak dalej...Ja się rozpuszczam... Właśnie wrociłam z drugiego, krótkiego ( 1h,) spaceru byliśmy u laryngologa teściowa była z nami i.mingo.pilnowała. Uszy Tymona ok,nie wiem skad tak.czesto go.bolą:/ nic niepokojacego.nie widział. Wróciłam.do domu bo zanosinsie na deszcz, i Hugens strzelił kupę jak chałupę Spakowałam Tymonka, jedzie z dziadkami.nad morze jutro wieczorem... trochę.mi z tym.ciężko... i będę ryczeć na bank, w ogóle mi.go.brakuje tylko.dla mnie... ciężko to przebrnąć... podwójne mamy jak sobie z tym radzicie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2017-08-03 o 15:32 |
|
|
|
#4495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4496 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też tak robi że przez to.rana po cc mnie boli Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#4498 |
|
Wtajemniczenie
|
Moj mlody wlasnie zrobil 2 bardzo zadkie kupki mam nadzieje ze na tym sie skonczy.
|
#4499 |
|
Zakorzenienie
|
Dlaczego ten slodziak tak ladnie śpi tylko w domu a nie w wózku
Wkładacie swoje maluchy do wózka na brzuszku? Ja jakoś sie boje. Na zdjeciu aniołek a w środku szatan A wiecie co ja z mojej położnej nie jestem zadowolona w zeszlym tygodniu mowila ze wpadnie wtorek sroda był czwartek i sie nie odezwała wiec napisalam sms. Oddzwonila z tekstem ze nie planowala do nas wpasc. A miala skontrolowac wage malej. Zwolnil jej sie termin wiec powiedziala ze bedzie w czwartek mieszy 17-18 czekalismy z mężem jak glupki a ta przyszla po 19 W tym tygodniu tez sie nie odezwala wiec znów bede musiała pisac sms. A jeszcze walnela tekstem ze moze my przyjedziemy do niej do szkoly rodzenia. |
|
|
|
#4500 |
|
Zakorzenienie
|
Devillek
Ja tez krwawie jeeszcze :/ Tez jestem przeciwna herbatkom, polozna i pani w aptece nie polecały kopru... podobno szkodzi jeszcze bardziej. Jon Trafił ci się spioszek fajnie![]() Taedio Mój sie czołga i mocno dzwiga głowę. Trochę. Mnie to niepokoi...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:32.

). 
Niestety za 4 dni i cc nic się nie należy. Za to za ur dziecka Tż miał fajną składkę.
paranojaaa

dziś jest lepiej. Teraz nawet śpi a ja bawię się z corcia żeby nie czuła ze mama ma tylko Mateusza.

Przy takim maluszku ciężko zidentyfikować szybko o co chodzi, nie?
zobaczymy jaka będzie kolejna 

ja jutro przejdę sie zrobić podstawowe badania.