|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4861 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe 2008 :))) - czesc druga!!!
u mnie to jest dzisiaj z 15. Wiec nie wiem gdzie taka gorączka. I ciągle pada
|
#4862 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwaga, uwaga, gruba swinka sie prezentuje. Nie mdlejcie, prosze....
32 tydizen, 10 kg na przodzie.... |
|
|
|
#4863 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
![]() Wróciłam niedawno z komunii i padam na facjatę. Jutro doczytam kochane co napisałyście Widzę tylko, prześliczną Poulette z przezgrabnym brzusiem sobie facjatę bo jakoś wyszłam jak zmęczony ufoludek ![]() U nas burze się niezłe rozpętały, więc będziemy mieć z mężulem atrakcje przy zasypianiu
|
#4864 |
|
Zakorzenienie
|
E tam gruba, jak każda z nas. A co do grubości to chyba przebijam
Ładnie wyglądasz Poulette i tyle
|
#4865 |
|
Zakorzenienie
|
własnie Kasiulka minus za fotki. Bez twarzy to ja mogę dać sobie nawet i seksowną jakąś laskę z magazynu. My chcemy Kasiulkę a nie beztwarzową laskę w ciąży. Choć wierze,że to Ty.
|
#4866 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Kasiu sukienka sie bardzo ladnie prezentuje. Nie wiedziec czemu moj wzrok byl skierowany tez na te tace pelne domowych ciast.... ![]() Normalnie sie zaslinilam..... |
||
|
|
|
#4867 |
|
Zakorzenienie
|
Hello,
U nas dzisiaj leje od wczorajszego popoludnia do dzis... (a mialy byc przelotne opady) dzis nadrabiam to co wyplodzilyscie, ale z tego co zauwazylam to postow malutko, czyzby was tez kajs wywialo? ![]() Poulette, sliczny okragly brzusio Pogoda godna pozazdroszczenia, choc upaly to tez nie dobrze jak sa ale ja chyba wolalabym ciepelko niz pelno chmur a z nich deszcz i samopoczucie jak z kibla.. ![]() Kasiulka, kiecuszka piekna, bardzo ladnie w niej wygladalas zadnego nietoperza czy baleronu nie zauwazylam, tylko piekna 100% kobiete Nic ide dalej drzemac za kompem byle do srody do 16.00 i dlugi weekend, a potem byle do 3 czerwca i wolne ![]()
|
#4868 |
|
Zakorzenienie
|
mnie wczoraj nie było bo przeleżałam. rady sobie dać nie mogę i cierpię od piątku
czekam aż mąż wróci z pracy i zawiezie mnie do lekarza, może dostanę coś na receptę na te hemoroidy - coś skutecznego wczoraj już mi nerwy puściły i się poryczałam, pierwszy raz tak mi ciąża dała w kość. |
|
|
|
#4869 |
|
Zakorzenienie
|
Jowisz nic się nie martw, nawilżyłaś sobie oczka i tyle
ja mam tak ciągle, bo jestem przewrażliwiona ciążą (miałam nieprzyjemny początek, pobyty w szpitalach kilkutygodniowe) ostatnio w sobotę mnie depresja dopadła, bo mój maluch przez cały dzień się nie gimnastykował, no ewentualnie robił to tak po cichu, że żadnych ruchów nie czułam przez cały dzień, dopiero wieczorem zaczął mi szaleć, to się uspokoiłam i emocje opadły, oczywiście potokiem łez poświęcone dziś dla relaksu ( w okropny zimny i deszczowy dzień) zaczynam prasować ciuszki, bo słoneczny dzionek weekendowy wykorzystałam na wypranie i wysuszenie pierwszego zestawu Malucha
|
|
|
|
#4870 |
|
Wtajemniczenie
|
Hey kobietki.
Ale dzien...pogoda dobijająca,ciągle pada.Aura wisielcza Mnie głowa rozbolała w nocy i ten piekielny ból zrobił mi pobudke o 3 nad ranem i tyle było ze spania ![]() Tak więc humor mam dzisiaj paskudny ![]() Już sie zdążyłam na moim bogu ducha winnym mężu wyżyć... Szkoda słów na to wszystko Wizyta u ginekologa zaliczona,kolejna za dwa tygodnie,a za tydzień we czwratek usg ![]() Posłuchałam sobie jak bije serduszko małej i to mi humor troche poprawiło ![]() Niestety na moje dolegliwosci żołądkowe nie dostałam żadnego magicznego specyfiku Mam trzymać dietke lekkostarwną a wieczorami kiedy brzuch bedzie wyjątkowo twardy brać jedna tabletke buscopanu.A propo tej dietki...czy waniliowy budyń z syropem truskawkowym,którym własnie sie opycham jest lekkostarwny Niu e powinnam ale miałam takiego smaka że na samą mysl slinotoku dostałam![]() Kasiulka,Poulette bardzo ładnie wyglądacie.Wasze brzuchole są cudowne. Mój narazie wielkością sie nie umywa,ysle że teraz znowu powinien troche do przodu śmignąć. Jowiszku gorace wyrazy współczucia!Oby lekarz przepisał ci coś skutecznego co przyniesie ulge
|
#4871 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Przez początkowe przeboje z krwawieniami,lezeniem w szpitalu jestem przewrażliwiona jeśli chodzi o ciąze i wiecznie sie boje o małą.Kazdy brak jej aktywnosci to dla mnie męka Dzisiaj w nocy na ten przykad usiadłam z potwornym bolem głowy na łóżku,do tego dołączył sie ból w nogach,łupanie w krzyżu,cieżko mi sie oddychało i na to wszystko naszło mnie jeszcze dretwienie w prawej rece...mąż chciał jakoś mnie rozbawić i zapytał z uśmiechem "To kiedy bierzemy sie za robienie drugiego malucha?" a ja.....wybuchnełam histerycznym płaczem
|
|
#4872 |
|
Rozeznanie
|
Dzien dobry
![]() Ja tylko na minutke, przejrzałam coście napisały przez weekend, no i przede wszystkim chciałam życzyć dużo zdrówka dla Judi!!!! Mam nadziję że szybko Cię wypiszą Zmykam do gienia, miłego dnia! |
|
|
|
#4873 |
|
Zakorzenienie
|
Gosia trzeba się pocieszać, że jeszcze tylko chwilka i będzie ok, Maleństwa z nami, a brzuszkowe problemy poza nami, tak trzymać a humory odpędzać budyniem, który notabene raczej ciężkostrawny nie jest
|
|
|
|
#4874 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Kochane!!!
Dzisiaj u nas pogoda nie najlepsza ale za to humorek mam dobry ![]() MaladT kochana podziwiam cie...jestes bardzo odwazna osoba...ja nigdy bym sie nie odwazyla przebyc taka rozmowe z narzeczona ojca mojego dziecka... dobrze zrobilas!A teraz tam sie trzymaj ze swoja malutka cieplutko poradzisz sobie i zycze aby wszystkie sprawy dotyczace tego beznadziejnego faceta przebiegły pomyslnie Poulette zdjecia cudowne...a przy tym drzewku...mmmmmmm....codo wne A ty kasiunia no no ladnie prezentujesz sie w tej sukieneczce.... a tak apropo jak z tym jutrzejszym dniem?widze ze tutaj placz jest na porzadku dziennym...ja sama ostatnio nie wiele potrzebuje ....Ale mysle ze to normalne...rozmawialam z moja siostra i mowila e jak byla z pierwszym dziekiem w ciazy to przeplakala 2 ostatnie mieiace...mowila ze czula sie tak strasznie slaba psychicznie ze pol dnia byla w stanie przestac przy oknie i przeplakac...ot tak bez powodu... no coz uroki ciazy...![]() Jowiszku trzymam kciuki bi niestety wiem co to za bol....mnie niestety rowiez te dolegliwosci juz zdazyly zlapac w ciazy.... a co do soboty to byl chyba jeden z najgorszych dni w ciazy... tak naprawde to sie zastanawialam czy jechac do siostry bo nie bardzo mi sie chcialo ale jednak wyruszylam bo tym jak zobaczylam jakie ma podejscie moj facet do mnie...przyszedl z pracy i polozyl sie spac bo stwierdzil ze jest bardzo zmeczony...ok i wszystko bylo by wporzadku gdyby nie to ze wstal i od razu zaczal sie ubierac i wychodzic a kiedy chcialam z nim porozmawiac to ironicznie smial mi sie w twarz...powiedzial ze obiecal kolegom to idzie...no normalnie SZOK!!w zyciu bym nie pomyslala ze przedlozy nas nad dobra zabawe...w taka furie wpadlam ze az moj tata zeby tego nie sluchac wyszedl do kuchni...A on wyszedl najwyrazniej zadowolony z siebie a ja zostalam...Zebralam sie i pojechalam do tej mojej siostry...jeszcez dzwonil i prosil zebym sie nie obrazala ze dobrze wiem ze on mnie kocha...to juz calkiem wyprowadzilo mnie z rownowagi i sie rozlaczylam...a co.. zajechalam do siostry ale jakos nie potrafilam przestac myslec o tym i az sie wzielam za sprzatanie...a tu godz 21 i tel...z informacja ze on przyjezdza po mnie i wracamy do domu bo w koncu jestem jego zona i chce ze mna spedzac czas...no szok...szkoda ze sobie przypomnial dopiero po kilku godzinach ze jestem jego zona wrrr....no oczywiscie jak bym byla zlosliwa to bym powiedziala ze nigdzie nie jade ale juz nie chcialam sie klucic...przynajmniej wyspalam sie w swoim lóżeczku... a tak w ogole zaczelam dzisiaj 32 tydzien no i zostalo tylko 57 dni
|
|
|
|
#4875 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc kochane
Nie wiem gdzie te 40 stopniowe upaly...U nas jakies 15 st, pochmurno i ogolnie do d... Kupilam sobie drozdzowke z owocami i zaraz wszamam na poprawe humoru! Poulette - nie wiem gdzie Ty widzisz gruba swinke? Ja widze sliczna przyszla mamusie, super wygladasz w tych ciuszkach - kwitnaco!! A ten cyc Rewelka!!! Az zazdroszcze bo mi ino do malego C doszlo...![]() Kasiulka - super sie prezentujesz w tej zoltej sukienusi!!! Bardzo powabnie Jowiszku - tak Ci wspolczuje tego paskudztwa Kochane a wiecie jaka mam dzis impreze??? Stodniowka!!! Jak zajrzalam dzis na suwaczek to lekko oslablam, to juz niedlugo
|
|
|
|
#4876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale nie można za dużo żądać od facetów(nie żebym była feministkaJa dzisiaj zaczełam 31(według okresu i badania palpacyjnego u lekarza) albo 32 drugi tydzień(według usg) poczekamy zobaczymy który termin okaże sie trafny
|
|
#4877 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak w ogóle orientuje sie któraś jak tam Judi sie miewa?
|
#4878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4879 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie Kobietki.
Mi sie dzisiaj nie chcialo wstac, ale lezec tez juz nie. Czasamami sama nie wiem czego chce, jestem bardzo niezdecydowana. Wczoraj moj facet zrobil bardzo obfity obiadek, az mnie zaskoczyl, on w kuchni jest lepszy niz ja ja to beztalencie jestem.Wczorajszy wieczor spedzilismy w pubie, bylo bardzo sympatycznie. Oczywiscie Andy wykorzytsal to, ze w niedziele pozwolilam pu pic i sie upil. Az musiala mu powiedziec, ze do domu wracamy bo troszke za glosny byl. Oczywiscie do mnie zadny osobnik plci przeciwnej nie moze sie odezwac bo od razu Andy lub moj brat wkraczaja i nie sa zbyt mili. Az czasami mnie to drazni, ale drazni mnie tez jezeli ktos pijany gada mi jakies glupoty. Tak narzekalam, ze brakuje mi sexu, ale wczoraj Andiemu sie troszke zapomnialo, ze jestem w ciazy i troche za bradzo wariowal w lozku . Chyba naszedl mnie ten okres kiedy sie juz nie chce sexu w ciazy ![]() MALADT ten facio jest naprawde niezly gnoj. LEONKO no faccei niestety pono sie opamietuja, czasami trzeba wpasc w furie, ale ja po ostatnie histerii (jakies trzy tygodnie temu) to juz nie mam zamiaru wpadac w furie bo to zle wplywa na moja malude. Ja tez szpilki uwielbiam od czsau jak piewrsza pare kupilam . Mimo, ze moja rehabilitantka kazala mi zrezygnowac z nich to jakos nie potrafie sobie odmowic czasami. Wczoraj do Kosciola zalozylam i cxzulam sie w nich super, no ale noga w kostce to spuchnela.Kasiulko i Paulette sliczne brzuszki macie. ja wczoraj porobilam znowu pare fotek, moze poznije uda mi sie zamiescij je
|
#4880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja juz tez na tym etapie siedze![]() Jak juz mi sie zachce jakichs igraszek to naprawde jest swieto! Popęd seksualny zostal wyparty przez instynkt macieżyński
|
|
#4881 |
|
Wtajemniczenie
|
Robie generalne porządki i tak przy okazji zerknęłam na rzeczy dla Anastazji,posegregowałam, poukładałam ładnie(zaczyna mi brakować miejsca na te wszystkie akcesoria) i powiem wam że juz nie moge sie doczekac kiedy mała sie urodzi i wkońcu bedzie mogła z tego wszystkiego skorzystać
![]() Byle do lipca...
|
#4882 |
|
Wtajemniczenie
|
Kurzoslawo mam to samo, ze chce mi sie, ale jak dochodzi co do czego to mam lenia no i szybko mecze sie
|
#4883 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nic tylko zamordować - ale mi ochoty narobiłąś.BUUUUUUUUUU
|
|
#4884 |
|
Zakorzenienie
|
Witam i o zdrowie nie pytam bo wiadomo każda już marudzi że coś ją boli. Matko jak jakieś zrzędy. Achh te uroki ciąży. Ja z rana poszłam się wreszcie pokłuc a na 15 mam usg malutkiej. właśnie zjadłam naleśniki z dźemem jabłkowym i chyba znowu w kimę pójdę. Nie chce mi się strasznie nic. Pobrano mi 4 próbówki. No myślałam normalnie że umre. Ale spoko nawet mi się źle nie zrobiło. tylko ręka scierpła.
Ja ogolnie wczoraj miałam 5 minutowy płacz. Napisałam smsa do tej jego narzeczonej bo chciałyśmy się z jego żoną w 3 spotkać. Nagle telefon i z jej numeru dzwoni on... Że ich nie rozłącze itd. A ja ze nawet nie mam ochoty. Potem pogadałam z nią, ale w zasadzie powiedziałam jej to samo po raz 3 że z M nie chcę być i że nie mam zamiaru ich rozdzielać.Poinformowałam ją tylko po to by wiedziała predzej niż np. gdy natknie się na wniosek z sądu. Żeby było śmieszniej ona nic o mnie nie wiedziała. Także laska wsprowadzi się niedługo do niego. No z jego żoną jest ok. Stwierdziłyśmy że narzeczona jest głupia ale to ona sie bedzie z tym pacanem męczyć i go wychowywać. A trzeba naprawdę zacząć od początku, bo zdradza na każdym kroku. Jej problem niestety psychicznie nie wytrzymałam i miałam chwilę upustu emocji w postaci łez. A cała niedziela standardowo z wysokim ciśnieniem i złym samopoczuciem. Jak ja chcialabym się już z tego uwolnic. No cóż chyba jeszcze nie jest mi to dane. Ale mam nadzieję, ze za pół roku będe mieć swiety spokój od niego.
|
#4885 |
|
Rozeznanie
|
Oczywiście skleroza u mnie galopująca - zapomniałam napisać, że śliczne macie kiecki.I niech mi ktoś powie, że kobieta w naszym stanie nie wygląda rozbrajająco.Pięknie się prezentujecie.To tylko na siebie trudno jest patrzeć
.Zamówiłam łużeczko z materacem : http://www.allegro.pl/item366971114_..._gryka_ko.html
|
#4886 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co ja w weekend majowy tj do piatku mam zamiar bo bede u rodziców zatrudnić ojca by mi pomógł w przestawieniu szafek w pokoju malej. potem jeszcze moze okno by sie cichaczem umyło bo potem to nie wiem czy bedzie czas. Chciałabym juz łóżeczko miec ale jakos ze sklepu jeszcze nie dzwonią że jest do odbioru więc czekam uparcie. Ciagle mysle co jeszcze mam do dokupienia. Mało tego. Mysle o takim organizerze na łóżeczko ale narazie tylko mysle. Zobaczymy jak to bedzie. Kurcze mam zniżki do smyka i muszę mamę wyciągnąc kiedyś bo szkoda by nie skorzystać. 20% na całe zakupy to jak sie kupi sporo to nawet byłoby mozna niezłą kase zaoszczedzić.
|
#4887 |
|
Zakorzenienie
|
A oto i moje łóżeczko. Własnie doczytałam ze będę musiała dokupić jeszcze materac
http://www.bobomarket.pl/x_C_I__P_27...1__PZTA_1.html
|
#4888 |
|
Zakorzenienie
|
Andape - widze, ze troszke gorsze u Ciebie samopoczucie po glukozie ale najwazniejsze ze juz po
maladT - zazdroszcze ze juz bedziesz szykowac pokoik dla malej...Lozeczko tez masz wypasione
|
|
|
|
#4889 |
|
Zakorzenienie
|
Mała nie martw się ja jeszcze też nic nie mam, parę ciuszków bo dostałam od siostry ale muszę jej oddać bo są na dziewczynkę a u mnie rośnie chłopak
. Ale z innych rzeczy nie mam nic. Termin mam na połowę sierpnia ale tak coś czuję po ostatniej wizycie w szpitalu że może to być lipiec. Zobaczymy co to będzie. Jutro jade na wizytę do mojego lekarza i aż się boję co mi powie. |
|
|
|
#4890 |
|
Zakorzenienie
|
No staram sie az tak tym nie stresowac ale praktycznie bardzo duzo zakupow jeszcze przede mna...Wolalabym miec wszystko do konca lipca. Zastanawiam sie tez czy pierworodki czesciej rodza przed czy po terminie porodu?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

sobie facjatę bo jakoś wyszłam jak zmęczony ufoludek
Ładnie wyglądasz Poulette i tyle

dzis nadrabiam to co wyplodzilyscie, ale z tego co zauwazylam to postow malutko, czyzby was tez kajs wywialo? 
Pogoda godna pozazdroszczenia, choc upaly to tez nie dobrze jak sa 

Niu e powinnam ale miałam takiego smaka że na samą mysl slinotoku dostałam