Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-05-18, 09:03   #1681
Koko19
BAN stały

Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :) -część II

uzywal ktos moze szamponu alepia z 7 olejami???
Koko19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-18, 09:44   #1682
Quenny
Raczkowanie

Moja opinia - ten szampon stanowczo nie nadaje się dla osób z
przetłuszczającą się skórą głowy.
Stary 2008-05-18, 11:44   #1683
tulipanna.
Zakorzenienie

Witam i od razu mam dwa pytania:

1. Czy ktoras z dziewczyn stosujaca olejek Dabur Amla zauwazyla zwiekszona ilosc wypadajacych wlosow przy splukiwaniu? Pytam, bo mam wlosy z gatunku "nie wypadajacych" i zastanawiam sie, czy mogla im zaszkodzic Amla czy nieprofesjonalny masaz cebulek, ktory wykonywalam - aczkolwiek bardzo delikatnie i zgodnie z zaleceniami.

2. Pytanie do Jolie jako uzytkowniczki Castingu Pod koniec trzymania jej na wlosach odczulam pieczenie skory glowy z przodu. Trzymam tyle, ile jest zalecane do pokrycia pierwszych siwkow - dluzsza wersja z ulotki. Oczywiscie po myciu wszystko bylo OK, szczypanie uspokoilo sie w ciagu paru godzin. Jednak sam objaw troche mnie zaniepokoil. Podejrzewam trzy mozliwosci:
a) powinnam trzymac po prostu krocej, bo z jakiegos powodu farba moze podrazniac skore glowy
b) moge miec chora skore glowy, po tym co zafundowalam wlosom w zeszle wakacje. Przypomne tylko, ze wyladowaly na niej w ciagu tygodnia dwa dekoloryzatory, jeden rozjasniacz i kilka farb...Bo wlasciwie po tej "masakrze" i 3 miesiecznym odstepie czasu miedzy farbowaniami przypominam sobie, ze po nalozeniu Garniera takze szczypala mnie glowa i bylo to znacznie silniejsze niz przy uzywaniu Castinga obecnie. Zadnych innych objawow chorej skory glowy nie mam: wlosy sa gestsze niz kiedykolwiek wczesniej, nie wypadaja, nie sa slabe.
c) tego Castinga jest znacznie wiecej w opakowaniu niz jest mi potrzebne, bo mam teraz krotkie wlosy. Kiedy wszystkie pasma sa juz nasycone Castingiem to co zostalo(dosc sporo) wyciskam na czubek glowy i probuje na sile upchnac na wlosach. W zwiazku z czym farba ma kontakt ze skora glowy. To chyba blad? jednak na ulotce jest napisane, ze nalezy zuzyc cala zawartosc tubki. Hmmm?

Pytania nieco infantylne, ale niestety moja wiedza o farbowaniu jest jeszcze ograniczona
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-18, 12:16   #1684
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość

1. Czy ktoras z dziewczyn stosujaca olejek Dabur Amla zauwazyla zwiekszona ilosc wypadajacych wlosow przy splukiwaniu? Pytam, bo mam wlosy z gatunku "nie wypadajacych" i zastanawiam sie, czy mogla im zaszkodzic Amla czy nieprofesjonalny masaz cebulek, ktory wykonywalam - aczkolwiek bardzo delikatnie i zgodnie z zaleceniami.

2. Pytanie do Jolie jako uzytkowniczki Castingu Pod koniec trzymania jej na wlosach odczulam pieczenie skory glowy z przodu. Trzymam tyle, ile jest zalecane do pokrycia pierwszych siwkow - dluzsza wersja z ulotki. Oczywiscie po myciu wszystko bylo OK, szczypanie uspokoilo sie w ciagu paru godzin. Jednak sam objaw troche mnie zaniepokoil. Podejrzewam trzy mozliwosci:
a) powinnam trzymac po prostu krocej, bo z jakiegos powodu farba moze podrazniac skore glowy
b) moge miec chora skore glowy, po tym co zafundowalam wlosom w zeszle wakacje. Przypomne tylko, ze wyladowaly na niej w ciagu tygodnia dwa dekoloryzatory, jeden rozjasniacz i kilka farb...Bo wlasciwie po tej "masakrze" i 3 miesiecznym odstepie czasu miedzy farbowaniami przypominam sobie, ze po nalozeniu Garniera takze szczypala mnie glowa i bylo to znacznie silniejsze niz przy uzywaniu Castinga obecnie. Zadnych innych objawow chorej skory glowy nie mam: wlosy sa gestsze niz kiedykolwiek wczesniej, nie wypadaja, nie sa slabe.
c) tego Castinga jest znacznie wiecej w opakowaniu niz jest mi potrzebne, bo mam teraz krotkie wlosy. Kiedy wszystkie pasma sa juz nasycone Castingiem to co zostalo(dosc sporo) wyciskam na czubek glowy i probuje na sile upchnac na wlosach. W zwiazku z czym farba ma kontakt ze skora glowy. To chyba blad? jednak na ulotce jest napisane, ze nalezy zuzyc cala zawartosc tubki. Hmmm?

Pytania nieco infantylne, ale niestety moja wiedza o farbowaniu jest jeszcze ograniczona
ad. 1 nie stosowalam amli, ale różne inne cusności olejowo- ziołowe (w sumie nadal stosuję) i na początku leciały bardziej. Przypuszczalnie reakcja taka jak przy waxie czy innych środkach pobudzających cebule do pracy
ad.2 ciężko definitywnie stwierdzić, ale wydaje mi się, że to kwestia podraznienia na substancję utleniającą (standardowe farby są na amoniaku- wybitnie drażniący, casting zaś jest na H2O2- tez może podrażniać, przy czym stężenie jest nie duże- dlatego casting jest taki łagodny). Skoro farby masz za dużo to dziel na 2 farbowania. Wtey skóra nie będzie tak "pływać" w farbie i bardzo możliwe, że nie będzie reagować. Pierwszą połowe zżyj rozrabiając farbę w miseczce i nakładając pędzelkiem, a drugą połowę już standardowo - z buteleczki z aplkatorem
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-18, 12:44   #1685
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
ad. 1 nie stosowalam amli, ale różne inne cusności olejowo- ziołowe (w sumie nadal stosuję) i na początku leciały bardziej. Przypuszczalnie reakcja taka jak przy waxie czy innych środkach pobudzających cebule do pracy
ad.2 ciężko definitywnie stwierdzić, ale wydaje mi się, że to kwestia podraznienia na substancję utleniającą (standardowe farby są na amoniaku- wybitnie drażniący, casting zaś jest na H2O2- tez może podrażniać, przy czym stężenie jest nie duże- dlatego casting jest taki łagodny). Skoro farby masz za dużo to dziel na 2 farbowania. Wtey skóra nie będzie tak "pływać" w farbie i bardzo możliwe, że nie będzie reagować. Pierwszą połowe zżyj rozrabiając farbę w miseczce i nakładając pędzelkiem, a drugą połowę już standardowo - z buteleczki z aplkatorem
Bardzo bardzo dziekuje
[szykuja sie zakupy, bo nie mam pedzelka do farbowania...jest jakis niedrogi, ktory warto kupic czy to raczej obojetne..?]
Stary 2008-05-18, 13:21   #1686
kitay
Raczkowanie

Cytat:

jak juz wiesz wcieralam tylko we wlosy, ale zauwazylam wtedy ze troszeczke wiecej leca, jak smarowalam pasmo wlosow i "zjezdzalam na doł reka po tym pasmie" to zawsze cos mi zostawalo na reku, wiecej niz zwykle, ale na zdrowy rozsadek jak to moglo wplywac, skoro do cebulek sie nie dostawalo
kitay jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-18, 13:51   #1687
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kitay Pokaż wiadomość
jak juz wiesz wcieralam tylko we wlosy, ale zauwazylam wtedy ze troszeczke wiecej leca, jak smarowalam pasmo wlosow i "zjezdzalam na doł reka po tym pasmie" to zawsze cos mi zostawalo na reku, wiecej niz zwykle, ale na zdrowy rozsadek jak to moglo wplywac, skoro do cebulek sie nie dostawalo
Hmmmmmmmmmmmmm Pocwiczymy - zobaczymy
Stary 2008-05-18, 14:11   #1688
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo bardzo dziekuje
[szykuja sie zakupy, bo nie mam pedzelka do farbowania...jest jakis niedrogi, ktory warto kupic czy to raczej obojetne..?]
Nie ma za co. A pędzelek? Jeden piernik - jaki kupisz taki będzie - ale IMO wygodne są takie, które mają szpic na końcu - łatwiej przekłada się partie włosów [np. coś na tn kształt http://e-fryzjer.pl/pedzel-farbowani...iem-p-42.html]
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-05-18, 15:44   #1689
Koko19
BAN stały

jak oczyszczacie wlosy z silikonow???czy wystarczy raz umyc szamponem z sls??
Stary 2008-05-18, 15:50   #1690
diana_an
Raczkowanie

DZiękuje wszystkim wizazankom które mi odpowiedziałay .Napiszcie mi jeszcze prosze jak po umyciu czeszecie to dużo macie włosów????Bardzo Was prosze.
diana_an jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-18, 15:50   #1691
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koko19 Pokaż wiadomość
jak oczyszczacie wlosy z silikonow???czy wystarczy raz umyc szamponem z sls??
jest wątek o silikonach - tam wszystk znajdziesz
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-05-18, 16:12   #1692
Carmenka001
Raczkowanie

GG do Carmenka001

Mam teraz taki kolor włosów jak Pani poniżej, jaką farbę polecacie, ewentualnie jaki zabieg (oprócz używania rozjaśniacza, nie chce niszczyć włosów; doprowadziłam je w końcu do porządku ), aby rozjaśnić o tak ok. 2 tony
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 000000140456-isabeli_fontana-fit.jpg (81,1 KB, 35 załadowań)

Nawet najpodlejszy człowiek zmięknie, gdy wysłucha sumienia...

Myślisz, że różnimy się? Nawet nie masz pojęcia, jak bardzo jesteśmy podobni.. Mrauu...
Carmenka001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 08:58   #1693
domi7ks
Zakorzenienie

Dziewczyny chciałam Wam zadać pytanie odnośnie lotionu Seboradin Niger. Ostatnio zawracałam Wam głowe na jego temat. Stwierdziłam, że musze sobie kupić i faktycznie poszłam w sobote do apteki. Fakt, byłam tylko w jednej aptece... Pan farmaceuta pokazał mi lotion, który kosztuje 17 zł z czarnej rzodkwi i powiedział, że jest droższy bo zmienili opakowanie i pewnie dodali jakiś składnik. Nie kupiłam go, bo ja chce ten stary. Czy któraś z Was ma ten nowy?czy lepiej kupić ten starszy?poza tym jest troszke róznica w cenie

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 17:52   #1694
(:Iza:)
Wtajemniczenie

kurde a ja nie wiem co robić moje włosy całkowicie się już nie układają, a nie chcę ich niszczyć prostownicą a jestem na etapie zapuszczania, czy suszenie ich takim letnim nawiewem nie zniszczy ich tak bardzo? np co 3 dni? bo już wyglądam beznadziejnie... :P
(:Iza:) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-19, 17:58   #1695
Carmenka001
Raczkowanie

GG do Carmenka001

Jeśli ktoś lubi prostować albo bawić się lokówkami, ja polecam Hot Liss do prostowania firmy L'oreal. Włosy nie są aż tak podatne na gorący strumień powietrza, a włosy wyglądają jak z reklamy Pantene lub Schauma... Przynajmniej moje tak wyglądają :P

Myślisz, że różnimy się? Nawet nie masz pojęcia, jak bardzo jesteśmy podobni.. Mrauu...
Stary 2008-05-19, 18:03   #1696
Koko19
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Carmenka001 Pokaż wiadomość
Jeśli ktoś lubi prostować albo bawić się lokówkami, ja polecam Hot Liss do prostowania firmy L'oreal. Włosy nie są aż tak podatne na gorący strumień powietrza, a włosy wyglądają jak z reklamy Pantene lub Schauma... Przynajmniej moje tak wyglądają :P
mi prostonica i lokowka kojarzy sie z popalonymi i porozdwajanymi koncowkami...a ty bawisz sie tak???i jaka jest kondycja wlosow??jezeli suuper to jestem pod wrazeniem
Stary 2008-05-19, 21:29   #1697
Carmenka001
Raczkowanie

GG do Carmenka001

Nom, niezłe są. Lecz bardzo nadrabiam odżywkami. Podcinam końcówki co 2 miechy. Ale ogólnie nie narzekam na stan włosów Aktualnie narzekam na kolor. Końcówki zbyt ciemne, a nie chce bawić się rozjaśniaczem, bo akurat tego włosy moje nie lubią :/

Stary 2008-05-20, 11:31   #1698
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diana_an Pokaż wiadomość
DZiękuje wszystkim wizazankom które mi odpowiedziałay .Napiszcie mi jeszcze prosze jak po umyciu czeszecie to dużo macie włosów????Bardzo Was prosze.
Mnie osobiście najwięcej włosów wypada właśnie przy rozczesywaniu po umyciu. To chyba normalne
Stary 2008-05-20, 12:13   #1699
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez (:Iza:) Pokaż wiadomość
kurde a ja nie wiem co robić moje włosy całkowicie się już nie układają, a nie chcę ich niszczyć prostownicą a jestem na etapie zapuszczania, czy suszenie ich takim letnim nawiewem nie zniszczy ich tak bardzo? np co 3 dni? bo już wyglądam beznadziejnie... :P
Ja czytalam że taki zimny nawiew też szkodzi, ale nie jestem pewna czy to do końca prawda

Cytat:
Mam teraz taki kolor włosów jak Pani poniżej, jaką farbę polecacie, ewentualnie jaki zabieg (oprócz używania rozjaśniacza, nie chce niszczyć włosów; doprowadziłam je w końcu do porządku ), aby rozjaśnić o tak ok. 2 tony
Może pomogą jakieś sposoby blondynek np. rumianek, miód, cytryna(?)
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-20, 13:25   #1700
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Nom, niezłe są. Lecz bardzo nadrabiam odżywkami. Podcinam końcówki co 2 miechy. Ale ogólnie nie narzekam na stan włosów Aktualnie narzekam na kolor. Końcówki zbyt ciemne, a nie chce bawić się rozjaśniaczem, bo akurat tego włosy moje nie lubią :/
Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Najlepiej tak jak radzi Karla- ale to zależy od włosa - jednym rozjaśni bardziej innym mniej a jeszcze innym wcale Możesz ewentualnie spróbować z rozjaśniaczem w sprayu- jest żarłoczny, ale nie aż tak jak klasyczne rozjaśnianie farbą[rozjaśniaczem]
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-05-21, 11:37   #1701
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Dziewczyny chciałam Wam zadać pytanie odnośnie lotionu Seboradin Niger. Ostatnio zawracałam Wam głowe na jego temat. Stwierdziłam, że musze sobie kupić i faktycznie poszłam w sobote do apteki. Fakt, byłam tylko w jednej aptece... Pan farmaceuta pokazał mi lotion, który kosztuje 17 zł z czarnej rzodkwi i powiedział, że jest droższy bo zmienili opakowanie i pewnie dodali jakiś składnik. Nie kupiłam go, bo ja chce ten stary. Czy któraś z Was ma ten nowy?czy lepiej kupić ten starszy?poza tym jest troszke róznica w cenie
ja kupiłam ten do włosów przetłuszczających się i wypadających, jets taki z atomizerem w aptece i dopiero teraz kapnęłam się, ze jest to nowa formuła: ma nieco zmieniony skład, a mianowicie ma więcej alkoholu a mniej wody oraz więcej tataraku a mniej czarnej rzodkwi

INCI: Alcohol(and) Diethyl Phthalate (and) Propylene Glicol, Aqua, Hypericum Perforatum Extract, Pinus Oil, Calamus Extract, Raphanus Nigra Extract, Coriander Oil, Thymol, Tea Tree Oil, Castor Oil, Cl 17200

Wskazania: zalecany dla osób cierpiących na łojotokowe zapalenie skóry, łuszczycę, łupież, świąd skóry, do włosów słabych i skłonnych do wypadania
Działanie: Wytwarzany na bazie tradycyjnej, sprawdzonej receptury. Zaw. naturalne wyciągi roślinne: z czarnej rzodkwi, dziurawca, tataraku, naturalne olejki eteryczne oraz specj. wyselekcj. skąłdkini hamujące rozwój flory bakteryjenj w mieszkach włosówych. Stosos. systematycznie wzmacnia cebulki włosów, stymuluje ich odrost, działa p/zapalnie i p/lupieżowo, chroni przed szkodliwym działaniem czynników zewn.

narazie miziałam nim skóre głowy parę razy, więc o efektach napsiac nie migę (jakbyś była aw aptece to poproś o taki z atomizerem, jak nie mają to neich ci zamówią, bo są takie dostępne napewno , a poza tym łątwiej się go dozuje

ooo ten:

http://www.vitanea.pl/index.phtml?ap...pid=45138&k=89

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Mnie osobiście najwięcej włosów wypada właśnie przy rozczesywaniu po umyciu. To chyba normalne
może nie rozczesuj włosów po umyciu, tlyko daj im czas na podeschnięcie
ja tak robię i uważam, ze wtedy mniej wypada włosów bo się je mniej ciągnie
a poza tym czytałam, ze włosy mokre ulegają uszkodzeniom podczas czesania

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Ja czytalam że taki zimny nawiew też szkodzi, ale nie jestem pewna czy to do końca prawda

uważaj na rumianek bo wysusza włosy, to już lepszy miód z cytryną
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 13:34   #1702
zapaałka
Zakorzenienie

Na rozjasnienie moze sposob z miodem z forum LU:

http://laboratoriumurody.pl/forum/mi...ghlight=mi%F3d

lub olejkami eterycznymi:

http://laboratoriumurody.pl/forum/ol...osow,t989.html

zapaałka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-21, 22:13   #1703
domi7ks
Zakorzenienie

nikaa2 dziekuję Ci slicznie za odpowiedźzaopatrze sie w ten nowy, choc wcześniej myslałam tylko i wyłącznie o tym starym zresztą skoro zmienili, to napewno nie na gorszy...

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 08:57   #1704
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
może nie rozczesuj włosów po umyciu, tlyko daj im czas na podeschnięcie
ja tak robię i uważam, ze wtedy mniej wypada włosów bo się je mniej ciągnie
a poza tym czytałam, ze włosy mokre ulegają uszkodzeniom podczas czesania
Ja też tak zawsze robie Dla wlosow jest to napewno zdrowsze

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
nikaa2 dziekuję Ci slicznie za odpowiedźzaopatrze sie w ten nowy, choc wcześniej myslałam tylko i wyłącznie o tym starym zresztą skoro zmienili, to napewno nie na gorszy...
Jak dla mnie to jedak na gorszy. Jest duzo alkoholu, ktory raz ze moze wysuszac, a dwa ze wrażliwców bedzie podrażniać. Poza tym jeśli rzeczywiście tego tataraku jest wiecej niż rzepy no to nieciekawie. Tatarak można kupic w aptece i płukać nim wlosy, a rzepa nie jest dostępna przez cały rok niestety Oczywiscie nie chodzi mi o to zeby go nie kupować, bo napewno wielu osobom bedzie służył, tylko że dla mnie nie jest już taki interesujący jak był wcześniej
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 09:25   #1705
Quenny
Raczkowanie

Muszę się Wam przyznać i ukorzyć. Mam w jutro wizytę u
fryzjera - farbowanie włosów. KONIECZNOSC ! Dwa miesiące
odpoczywały !
Kudełki zaczęły mi się już takie ładniutkie robić - a tu
znowu droga przez mękę. Mam nadzieję, że się na mnie nie obrażą .
Mam w domu trochę sklepowych dobrodziejstw. A co Wy robicie,
aby udobruchać skalp po męczarniach w zakładzie
fryzjerskim ?! Jajko i oliwa z paroma kroplami cytryny ?!
A może tak już dzisiaj jakieś silikoniki ?! Tfu ! Tfu ! Herezja !
Stary 2008-05-22, 09:58   #1706
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Quenny Pokaż wiadomość
Muszę się Wam przyznać i ukorzyć. Mam w jutro wizytę u
fryzjera - farbowanie włosów. KONIECZNOSC ! Dwa miesiące
odpoczywały !
Kudełki zaczęły mi się już takie ładniutkie robić - a tu
znowu droga przez mękę. Mam nadzieję, że się na mnie nie obrażą .
Mam w domu trochę sklepowych dobrodziejstw. A co Wy robicie,
aby udobruchać skalp po męczarniach w zakładzie
fryzjerskim ?! Jajko i oliwa z paroma kroplami cytryny ?!
A może tak już dzisiaj jakieś silikoniki ?! Tfu ! Tfu ! Herezja !
Masazyk olejkiem dabur amla i zostawiam na glowie na noc. Okladzik z Waxu Moc Natury. I daja rade
Stary 2008-05-22, 10:18   #1707
Quenny
Raczkowanie

Helfowych - olejków pozbyłam się, został jedynie ten czysty
kokosowy. Inne nie służyły, tak jakbym tego pragnęła !
Ale za to - całą "puchę" polskiego WAXu mam !
Tulipanna - dzięki ! Ale będzie smarowanko-nakładanko !
Stary 2008-05-22, 11:39   #1708
Carmenka001
Raczkowanie

GG do Carmenka001

Cytat:
Napisane przez zapaałka Pokaż wiadomość
Na rozjasnienie moze sposob z miodem z forum LU:

http://laboratoriumurody.pl/forum/mi...ghlight=mi%F3d

lub olejkami eterycznymi:

http://laboratoriumurody.pl/forum/ol...osow,t989.html

Dzięki słoneczko

Co do wypowiedzi Tulipanny - podpisuję się po tym... Okladzik z Waxu Moc Natury NAPRAWDĘ działa cuda

Stary 2008-05-22, 14:24   #1709
_fraise_
Raczkowanie

Odkąd zaczelam dbac o wlosy ; uzywajac kosmetykow o sprawdzonych skladach oraz unikajac silikonow moje wlosy przestaly sie krecic. nie zupelnie ale loczki przeszly w fale. to chyba kara boska za to ze wczesniej moich kreciolkow chcialam sie pozbyc i notorycznie je prostowalam. teraz wole miec loczki, ale one juz sie tak nie kreca . ponadto znacznie szybciej sie przetluszczaja. dawniej moglam myc wlosy co 4 dni teraz co drugi dzien mycie jest konieczne (dodam ze jak wczesniej wspomnialam odrzucilam silikony wiec powinny wygadac lepiej niz kiedy je stosowalam pod wzgledem swiezosci)teraz uzywam raczej tanich szamponow (zazwyczaj nawilzajacych i odbudowujacych (typu ziaja, joanna), waxa zagranicznego, odzywki do lokow nivea i innych skladowo poprawnych wspomagaczy. czy przyczyna moze byc zbytnie nawilzenie wlosow? tak sobie to tlumacze ze moze to rozprostowuje i przetluszcza moje wlosy ?

_fraise_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-05-22, 14:30   #1710
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Co do tego nowego składu Seboradinu, to akurat więcej tataraku a mniej rzepy mi nie przeszkadza - można przecież stosować dodatkowo szampon z wyciągiem z rzepy a potem Seboradin. Natomiast fakt, że więcej jest alkoholu niż wody mnie niepokoi. Może podrażniać, ale i nadmiernie wysuszać, a takie nadmierne wysuszanie przecież może wręcz wzmagac produkcję łoju

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości