|
|
#511 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. III
Cytat:
My w takich sytuacjach zapraszamy tylko mlodych, co prawda nie wyglada to najlepiej, ale jak stwierdzila cala nasza rodzina lepiej zeby mlodzi zaciesniali wiezi niz starsi "meczyli sie" na weselu, wiec z tego korzystamy Zreszta jakbysmy chcieli zaprosic cala rodzine, to byloby to ponad 200 osob, a gdzie do tego osoby towarzyszace dla kuzynostwa , bo przeciez nie wypada zaprosic 16- czy 17-stolatkow z rodzicami pozatym wydaje mi sie, ze w dzisiejszych czasach nikt nie powinien sie obrazic jezeli dostanie tylko zawiadomienie o slubie zamiast zaproszenia, bo to nie sa takie wesela jak kiedys... wiecie remiza strazacka, skrzynka bimbru i 3 dopiero co zarzniete prosiaki
|
|
|
|
|
#512 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A potem sa glupie akcje bo ktos sie obrazi ze nie zostal zaproszony czy cosojoj |
|
|
|
|
#513 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi tam oni do szczescia nie sa potrzebni, takze stwierdzilam, ze zapraszam tylko tych z ktorymi mam kontakt na codzien Tylko zastanawiam sie czy reszcie wylac te zawiadomienia czy nie Uff cale szczescie, ze my z Tż mamy malutka rodzinke, bo pewnie bysmy musieli zrezygnowac z wesela z przyczyn finansowych Wstepnie planujemy zaprosic okolo 60 osob, a i tak jak te wszystkie koszty zsumowalismy to wyjdzie nam okolo 20 000 i to bez jakis rarytasow typu limuzyna itd, na ktorych oszczedzamy
|
|
|
|
|
#515 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak swoja droga to my bedziemy mieli 100 gosci po takich juz ostatecznych cieciach i to na 99% wszyscy ktorzy dostana zaproszenia przyjda, bo to glownie mlodzi i nie mam zielonego pojecia jakby to inaczej uszczuplic
narazie mam tylko mala wojne z mama, bo obrazila sie, ze nie bede zapraszac jej kuzynostwa z pomorskiego, tylko ze nawet jakbym chciala, to na sale nam nie wejda, nie mowiac juz o dodatkowych kosztach dla kolejnych 25 osob
|
|
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
zapraszac na wesele kuzynki rodziców? piata woda po kisielu
bezsens
|
|
|
|
#517 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w takich sytuacjach niedobrze jest miec ogromna rodzine a zawiadomienia bedziemy posylac, dlatego, ze prawie wszystkich gosci mamy na miejscu, a to jakos tak glupio, zeby nawet nie poinformowac reszty rodziny, i tak pewnie by nie przyjechali, a tak przynajmniej bedziemy miec czyste sumienie - zwlaszcze przed moja mama - ze przynajmniej zawiadomienia wyslalismy ![]() tez tak uwazam, ale moi dziadkowie juz nie zyja, a cale jej rodzenstwo jest tutaj na slasku, a skoro ja mam mniej gosci niz moj TZ to trzeba ich tez zaprosic zeby cale pomorskie wiedzialo, ze Marysia core wydaje zawidomienie im wysle i tez bedzie tym bardziej, ze w tym roku musimy wziac sie ostro za siebie - bo z takich wlasnie powodow - chcemy sami pokryc sobie przynajmniej tyle, ile damy rade, zeby nie musiec nikogo prosic i przed nikim sie nie tlumaczyc - zwlaszcza w takich sytuacjach jak z tymi goscmi
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-05-19 o 18:34 Powód: proszę edytować swoje posty w celu uzupełnienia treści a nie pisać pod pod postem |
|
|
|
|
#518 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy 170 osoób (to znaczy jak patrze ze te dzieci mam zaprosić to jednak ze 180 wyjdzie pewnie) a ja bym chciała miec max 150.
ale moja mama mówi, ze tyle lat ma hotel i restauracje miała i nigdy wszywscy nie przychodzą. no zobaczymy. |
|
|
|
#519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a ja myslalam ze my mamy duzo tylko ze u nas raczej juz nikt nie odpadnie, bo to jest pewna lista, chociaz zaproszen pewnie i tak wyslemy ok 120, bo moj TZ liczy, ze te 20 osob od niego raczej nie przyjedzie mam tylko nadzieje, ze sie nie zdziwimy, bo na sale nam wejdzie max 100, no chyba ze pozniej beda goscie na sali, a tance na dworze
|
|
|
|
|
#520 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przejada praktycznie cala polske by byc tu 2 dni?? A poza tym musielibyscie im zapewnic jakis nocleg pewnie tez, a to dodatkowe koszty - skoro to nie jest bliska rodzina to moim zdaniem zapraszanie ich jest bez sensu. Cytat:
nie wiem dokladnie ale to taka nagla sytuacja byla, a tak to wszyscy sie zjawili. A bylismy tez na weselu przyjaciela mojego Tż to powiedzial ze zaprosili ponad 80 osob a przyjechalo 50 takze nieciekawie Ja nie wiem jak to bedzie u nas bo wstepnie planujemy 60 osob, ale pewnie i tak nie wszyscy przyjada od Tż bo Tż ma rodzinke w roznych miejscach poludniowej polski wiec sie obawiam ze nie bedzie im sie chcialo jechac tak daleko No ale 31.05 idziemy na wesele kuzynki Tż, takze zobaczymy jak licznie stawi sie rodzinka Tż
|
||
|
|
|
#521 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
takze nie zamierzam tego nawet wyprobowywac
|
|
|
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
wiesz u mnie w Hoetlu zawsze kudzie mowie, ze przeciez wszyscy przyjda a jak co do czego to tyle osoób odmawia.
ja tez w to nie chce wierzyc i mówie mamie, ze napewno wszyscy przyjda a ona.. zobaczymy hehe
|
|
|
|
#523 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiele zalezy od rodziny Bo ja np mieszkam w Bielsku-Białej, a moj Tż jest z Dąbrowy Górniczej, no i wesele bedzie u mnie, takze cala rodzinka Tż jest przyjezdna, albo gdzies z sosnowca, zabrza itd, albo z czestochowy, albo z lodzi albo skads tam jeszcze I ja na przyklad sie obawiam, ze niektorym z rodziny Tżta nie bedzie się chcialo ruszyc tylka chociaz w porownaniu do tych Twoich rodakow z pomorskiego to droga ktora musze pokonac bedzie nieporownywalnie krotsza No ale Tż twierdzi ze jego rodzina stawi sie w komplecie Takze zobaczymy ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale szczezre to tak do 150 osób te wesle by mogło byc te 20 osoób by moglo sobie tak nie przyjsc
|
|
|
|
|
#525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no u nas jest 130 os...samo rodzenstwo naszych rodzicow i nasi kuzyni....nie zapraszamy kuzynostwa naszych rodzicow bo to by wyszlo grubo ponad 200os...sami najbliżsi nasze wesele bedzie 1 weselem gdzie sie ich nie zaprosi...no zobaczymy jak to bedzie
|
|
|
#526 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do innych gości, szczególnie takich właśnie nastolatków bez dziewczyn i chłopaków to mam kilku na liście, to moje i Tż kuzynostwo. Mamy plan żeby zaprosić ich samych, no chyba że będą w jakiś "poważnych" związkach. Postaramy sie sparować ich, np moja kuzynka z kuzynem Tż. Jeśli będą chcieć to będą się tak bawić w parach jeśli nie, to trudno. To jedyny sposób żeby jakoś uszczuplić listę Cytat:
ale rodzice kuzynki to wszak wuja i ciocia, a to nie jest daleka rodzina. Cytat:
Jeśli ze strony Tż zaczną mi odmawiać to nie będę się przejmować, można w ich miejsce zaprosić kogoś innego, byle tylko w miarę wcześnie dali znać. Mam nadzieje, że z mojej strony nikt takich numerów nie będzie robił, bo zapraszam naprawdę tylko tych z którymi utrzymuję dobry i w miarę częsty kontakt. Rodzina Tż z kolei jest trochę dziwna, swego czasu między niektórymi doszło do pewnego konfliktu i obawiam się, że nie stawią się wszyscy w komplecie właśnie z tego powodu że wujek X nie gada z wujkiem Y. Najgorsze jest to, że nikt nic nie ma do samego Tż i jego rodziców, a jednak mogą odmówić. Chociaż z drugiej strony jakby mieli na siebie krzywo patrzeć i nie daj boże kłócić to lepiej żeby nie przyjechali. |
|||
|
|
|
#527 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęscie sie juz przyzwyczaiłam i jest ok, najgorzej było, jak musiałam zostac na weekend, albo kilka tygodni pod rząd . choc w sesje pewnie mnie to czeka
|
|
|
|
|
#528 |
|
Zakorzenienie
|
anula
swietna sala, a stolik bym zostawila![]() strippi poogladala m sobie twoje fotki na blogu.. sliczna z Ciebie dziewczyna
|
|
#529 | ||
|
Zakorzenienie
|
http://pl.youtube.com/watch?v=RImyyg8RCL4&NR=1
http://pl.youtube.com/watch?v=er7kaw...eature=related http://pl.youtube.com/watch?v=9Lup76...eature=related fajny taniec dla gosci mozna sie fajnie pobawicCytat:
on np dzis poszedl do pracy na 8:00 rano wraca jutro ok 10:00 rano spi do wieczora...spotykamy sie tak do 21:00 czasami dluzej ale to zadko... on idzie spac bo nie wyspany...wstaje ok 13:00 spotykamy sie o 16:00 do 20:00 bo idzie spac bo rano znowu do pracy na 24godz. Cytat:
zapraszam na nasza-klase tam jest wiecej
Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-05-19 o 18:35 Powód: post pod postem |
||
|
|
|
#530 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oo jak macie konto na nk to mozemy sie pozapraszac
|
|
|
|
|
#531 |
|
Wtajemniczenie
|
My nie wysyłamy zawiadomień, bo różnie lidzie na nie reagują. Ja np. jakbym dostała zawiadomienie ode dalekiej rodziny to na pewno bym nie przyjechała, bo to bez sensu przyjeżdżać na sam ślub do kościoła i niektórzy nawet nie wiedzą, czy to też zaproszenie na wesele, różni są ludzie. Zawiadomienia są dobre dla znajomych z pracy. Wtedy wypada je dać, jeśli ludzi jest dużo i nie możemy ich zaprosić na przyjęcie.
Jeśli ktoś u nas nie przyjedzie to na szczęście na tym nie stracimy, bo nie płacimy od osoby, tylko ogólnie kupujemy jedzenie z kucharką. |
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
jestem za
mogę zdradzić swoje nazwisko przez PWNo ja jestem w takiej samej sytuacji,ale mimo wszystko wolałabym wiedzieć kto nie będzie mógł przyjechać, żeby w to miejsce może jakiś znajomych dać |
|
|
|
#533 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj zrobiliśmy kolejny krok w sprawie mieszkania
Byliśmy u dewelopera i wstepnie zaklepaliśmy mieszkanie ale tylko do piątku, jeśli ma być nasze to na piątek musimy wpłacic zaliczkę 10 000 żeby nikt nam go nie sprzątnął, bo chcemy dokładnie to no i jest problem skąd w ciagu 4 dni wytrzasnąć 10 000, może rodzice nam pozyczą... Powinniśmy wogóle wpłacić już 10% kwoty, ale babka nam powiedziała, że możemy to wyrównać przy wpłacaniu II transzy.
|
|
|
|
#534 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#535 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#536 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#537 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#538 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() anuulaa, obejzalam fotki sali. SLiczna. Podoba mi sie dokoracja stolow. Zastanawiam sie jak oni ta organze (?) ulozyli wzdloz stolu, ze ona niby taka marszczona.strippi, moge prosic o namiary na bloga na pw? ![]() My ze strippi i z anuulaa jestesmy juz od kilku miesicy w znajomych n-k. Mnie to nawet dosc latwo znalezc.
|
|
#539 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
zaraz wyśle zaproszenie
|
||
|
|
|
#540 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.

Zreszta jakbysmy chcieli zaprosic cala rodzine, to byloby to ponad 200 osob, a gdzie do tego osoby towarzyszace dla kuzynostwa
, bo przeciez nie wypada zaprosic 16- czy 17-stolatkow z rodzicami

A potem sa glupie akcje bo ktos sie obrazi ze nie zostal zaproszony czy cos
A mi tam oni do szczescia nie sa potrzebni, takze stwierdzilam, ze zapraszam tylko tych z ktorymi mam kontakt na codzien
Tylko zastanawiam sie czy reszcie wylac te zawiadomienia czy nie
bezsens