|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2009 cz. III
Cytat:
![]() super, że z mamą pogadałyście od serca Bardzo się cieszę![]() Jaga może dziewczyny faktycznie mają racje, może powinnaś sobie ciut odpuścić, postaraj się bardziej doceniać Tż, nawet gdy to co zrobi nie będzie wielkim gestem, faceci lubią być chwaleni, podziwiani. Rozumiem Twoje podejście, sama niekiedy mam problem z moim perfekcjonizmem, chce żeby wszystko było idealne, wyobrażam sobie, a rzeczywistość niekiedy odbiega bardzo od moich wyobrażeń. Być może oczekujesz od Tż zbyt wiele, chłop na pewno się stara, ale ty być może czasem zniechęcasz go swoimi komentarzami np z tą bransoletką. Wiem, że to trudno zapanować czasem nad sobą, ale niekiedy lepiej jest coś przemilczeć. Dobrze, że przez kilka dni się nie zobaczycie, czas pozwoli wam ochłonąć i przemyśleć parę spraw. Wierzę, że będzie dobrze ![]() Dziewczyny przymierzałam dziś po raz pierwszy w życiu suknie ślubną Mój brat zabrał ją od znajomej, która chce ją sprzedać. Chciał tą kieckę pokazać swojej narzeczonej. Przy okazji i ja ją przymierzyłam Bardzo ładna, skromna ale ma coś w sobie Niestety była za duża, no i ma tren, który troszkę dziwnie był podpięty, to mi się właśnie nie podoba w niej. No i poza tym nie kupię od razu sukienki, tym bardziej że nie mam porównania jak wyglądam w innych fasonach. Ale kiecka i tak jest śliczna Fajnie było ją przez chwilę mieć na sobie
|
|
|
|
|
#482 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fajnie, że się tak fajnie dogadujecie, możecie sobie tak wyjaśnić wszystko.Cytat:
to "lekka" przesada. A propos komunii to moja teściowa jest katechetką i też dzisiaj miała komunie w naszej parafii, no i te dzieci które miały komunie to większość ze świetlicy, na której miałam ostatnio praktykę.Cytat:
![]() A my wczoraj byliśmy na naszej sali, gdzie była też nasza obsługa. Okazało się, ze to jednak nie syn naszej kucharki bierze ślub tylko jakaś inna para. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni, nasza pani kucharka była bardzo uprzejma, wszystko nam pokazywała, nawet zaciągnęła do kuchni, żeby pokazać jedzonko i poczęstowała nas super przepysznym ciastem. Nie lubię serników, ale tamten był boski. Już się cieszę, że u nas będzie takie jedzonko mniam. Dodaję zdjęcia. Z góry mówię, że dekoracja akurat była wykonana przez młodych, nie jest na stanie sali. 1 widok sali ze sceny, na której będzie zespół 2 dekoracja, (fioletowa organza i serca są młodych) reszta na stanie 3 taki dorobiony stolik przez młodych, zrobiony specjalnie na bukiet Młodej 4 stolik z szampanem (jeszcze nie nalanym:P) 5 boczne stoły 6 "kolumna" |
|||
|
|
|
#483 |
|
Wtajemniczenie
|
1 dekoracja stołu
2 fajne wstążki, też takie sobie zrobimy 3 kieliszek z podgrzewaczem, na pewno zgapimy ![]() 4 stolik na zespołu, fotografa i kamerzysty za kulisami sceny (sama nie wiem czy to dobrze czy źle) 5 jedno z jedzonka 6 ciacho
|
|
|
|
#484 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#485 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
az sie nie moge doczekac kiedy my zobaczymy nasza sale przystrojona juz do wesela
|
|
|
|
|
#486 |
|
Zakorzenienie
|
witam kochane
![]() no wiec, TZ wczoraj sie nie spóźnił ![]() wiecie, wczoraj do mojej mamy do Hotelu przyszli młodzi, którzy mieli w sobote wesele, aby sie rozliczyc i mówią, ze mieli taaaaki super zespoł, ze jak najbardziej polecają. ze non stop grali. przerwy były tylko na jedzenie, ze o 3 nad ranem to ludzie juz nie mieli siły tańczyć. ze sa super wodzirejami i wogóle. ze nigdy sie tak nie bawili. moja mama sie pyta jaki to zespoł a oni mówia i sie okazuje, ze to ten nasz zespoł ale super co?? a w sobote na innym weselu było mojej mamy znajoma. wesele było w naszej sali,wiec dzis mama zadzwoni do niej po relacje a kobietka jest mega wymagająca wiec zobaczymy
|
|
|
|
#487 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
mam nadzieje
![]() jaki deszczowy?? u mnie sliczne słonko świeci
|
|
|
|
#489 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#490 |
|
Zakorzenienie
|
oo ja tez nie lubie jak pada a ja musze gdzieś wyjsc.
za godzinke jade do Olsztyna i mam nadzieje, ze tam tez nie pada
|
|
|
|
#491 |
|
Zadomowienie
|
anuulaa sala wyglada bardzo ładnie
kolorystyka co prawda nie moja,ale sam fakt ,ze po przystojeniu sala jest ładna się liczy
|
#492 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
my do 8:00 siedzielismy tam :d sami z tż heheCytat:
Cytat:
zapraszam na kawke
|
|
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Anuulaa ladna sala
a to ciasto ![]() U mnie tez dzisiaj leje od rana
|
|
|
|
#494 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie narazie nie leje ale jest paskudna pogoda ;/
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
DZiewczyny, o ile mnie pamiec nie myli to w blogu nawtet slowem nie wspomnialam o tym, ze TZ musi mi sie oswiadczyc. A wyraznie napisalam, ze o co mi chodzilo jest napisane w blogu. To, ze czasem wspomne o ym na forum wcale nie znaczy, ze intensywnie wymagam tego od TZ, ze stoje nad jego z walkiem i ciagle wypytuje sie kiedy mi sie oswiadczy. TO tak nie wyglada. Fakt, czasem sam mnie zaciagal do jubilerskiego i kazal sobie pokazywac jakie pierscionki mi sie podobaja. Pokazywalam, bo sam tego chcial. Teraz jesli juz idziemy do jubilera to tylko po to by poogladac obraczki.
![]() Nie, nie jestem perfekcjonistka, jesli juz to tradycjonalistka. I nie sadze by lubienie by bylo po jego mysli (nie ukrywajmy, bo przeciez kazdy lubi by czasem cos wychodzilo po jego mysli, to chyba normalne) bylo od razu nazywane perfekcjonizmem. Potrafie pojsc na kompromis. A co do swetra, chyba lepiej, ze dostala go mama TZ, bo nie dosc, ze dla mnie rozmiarowo byl za maly, to nawet gdybym schudla to i tak rekawy bylyby za krotkie. Blad TZ w ty momencie polegal na tym, ze wyrzucil paragon, dzieki ktoremu sweter moglabym zamienic na wiekszy, bo sweter sam w sobie mi sie podobal. A co do bransoletki. Hmmm, nic na to nie poradze, ze mnie na sam jej widok odrzuca i nijak nie moge sie przemoc by ja zalozyc, to silniejsze ode mnie. Juz wole ja przetopic i zrobic z niej obraczki. Bede przeciez i tak pamietac, ze to po czesci prezent od niego, przez co obraczka bedzie miala dla mnie "wieksza moc", a po drugie przyoszczedzimy na kupnie obraczek. Jak dla mnie same korzysci. Wole ja przetopic niz pojsc ido jubilera i wymienic na cos innego lub chociazby sprzedac... W tej calej zlosci do TZ chodzilo o to, ze jesli cos sie obiecuje to dotrzymuje slowa. Ja bylam zadowolona z plyty, o ktora notabene sama poprosilam. Gdy ja dostalam TZ powiedzial, ze to nie prezent i ze pojedziemy na zakupy. Ja wtedy powiedzialam, ze plyta mi w zupelnosci wystarczy. Taka dyskusja trwala jeszcze przez chwile po czym TZ powiedzial, ze i tak zabiera mnie na zakupy i czy sie na to zgadzam. Ja w koncu ustapilam i sie zgodzilam, bo skoro chlopak sie upiera to niech mu juz bedzie. A ze wyszlo, ze sklepy byly pozamykane to sam powiedzial, ze zakupy przekladamy na dzien nastepny i przeprosil za to, ze to tak wyszlo. Przyszedl dzien nastepny. Rano jeszcze z rozmowy wynikalo, ze na te zakupy pojedziemy. PO poludniu, gdy sie spotkalimsy on nawet slowem nie odrzekl, ze na zakupy nie jedziemy, bo np. nie ma kasy. Ja bym to zrozumiala, bo jestem w stanie zrozumiec wszystko, ale gdyby powiedzial... Nie robi sie z geby "cholewy"... Tu poszlo o zasady a nie to czy dostalam drogi prezent czy tez nie lub czy wogole go dostalam. Sama jestem swiadoma tego, ze musimy trzymac pieniadze, bo bedziemy miec spore wydatki. A tak szczerze mowiac to z tych wszystkich prezentow, niespodzianek, ktore od niego dostalam do dzis najbardziej ciesze sie z kolacji przy swiecach, ktora mi zrobil z okazji Dnia Kobiet. Ryz byl przegotowany, filety z kurczaka twarde jak kamienie, ale robil to z sercem... Do dzis sie smieje jak to wspominam, ale i sie rozczulam jednoczesnie. Co do samego bloda. Zadko w nim pisuje i tylko wtedy, gdy sobie o nim przypomne i moze dlatego wiekszosc wpisow, jakie w nim sa nie naleza do pozytywnych... A co do relacji z TZ. Przyjechl w sobotnia con, polozyl sie do lozka i nic nie mowiac mocno sie do mnie przytuli.... Jest juz dobrze mimo, ze nie rozmawialismy o tym...
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
witam po weekendzie, męczącym :/
sesja się zbliża - zajęcia od 8 do 21 ledwo wysiedziałam. ![]() a czerwiec??!! - tydzień w tydzień 200 km w jedną stronę na zajęcia. ech odechciewa się. jaga współczuję Ci, Z Twojej relacji wynika jednoznacznie dziwny stosunek J. do Ciebie. Aczkowliek zwróciłam uwagę że jako byk [18 maj? ] jesteś osobą bardzo wymagającą, o trudnym charakterze. I nie ma nic w tym złego, trzeba się nauczyć obcować z taką osobą niektórym wychodzi innym nie.Nie o tym chciałam. Ja tylko powiem, że ja bym akcji telefonicznych i przyjazdowych Twojego J. nie wytrzymała. Zakończyłabym to. Bo dla mnie to co opisałaś, wygląda jak szczeniackie wybryki [podpowiadający kolega jak on rozmawia z Tobą? ] Co do bransoletki - sama chciałam podpowiedzieć by przetopić, zawsze możesz to zrobić po kryjomu, ale to nie fair. Alboo zrobić z tego pierścionek inny Mój tż też by się obraził, a raczej byłoby mu przykro. Ale po wysłuchaniu moich agrumentów zgodziłby się na przetop. ![]() 'Idź do pubu" mówił - a jak wyszłaś na imprezę to wielce obrażony. ![]() Gratuluję cieprpliwości, i myślę, że powiniście się jeszcze zastanowić czy dojrzeliście oboje do tego by wyjść za siebie. Pozdrawiam ciepło ![]() Ech. |
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
jaga gratuluje cierpliwosc i wspolczuje ja bym chyba nie wytrzymala
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
"chamskiej" zolci zlota po prostu nie znosze i nie potrafie strawic. Zolc tego zlota jest bardzo intensywna, zeby byla ciut jasniejsza to wygladaloby to inaczej. Odcien do tego jest bardzo chlodny, przez co gryzie sie z karnacja mojej skory. Moze dlatego czuje taka awersje... Przez kolor a nie przez rodzaj bransoletki nie moge jej zalozyc. Mamy juz zlote obraczki z czerwonego zlota. Moze daloby sie je razem przetopic z ta bransoletka i tak ta zolc by sie nie przebilaja. Przetopic na cos innego nie wchodzi w gre, bo zloto i tak bedzie zolte i tak, wiec cokolwiek by bylo z tego zlota zrobione ja nie bylabym w stanie tego nosic.To tak jakby dostac bluzke o super kroju, ale w kolorze neonowej zieleni, w ktorej sie czlowiek zle czuje... Co z tego, ze kroj idealny skoro przez kolor nie da sie jej zalozyc. strippi, dzieki.
|
|
#499 |
|
Zakorzenienie
|
ej ja tez chce buziaka
jaga wszytsko się da. ![]() nie wiem jak ciężka jest ta bransoletka, ale np. dajesz całą złotnikowi, on przetapia część - a ze swojego dokłada [zabierając to co zostało z bransoletki] tego ciemniejszego. I już masz odcień jaki chcesz
|
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bransoletka da sie owinac moj palec serdeczny 3 razy i tworzy wtedy ciut grubsza obraczke, ale ze sa oczka, wiec jakby to byla obraczka to bylaby ciut wezsza. ZLote obraczki z czerwonego zlota sa dwie i sa cieniutkie... Mam nadzieje, ze po polaczeniu obu kolorow wyjdzie kolor rozowy. Tylko nie wiem jak z probami, bo bransoletka to 585 a obraczki to 583...
|
|
#502 |
|
Wtajemniczenie
|
Cieszę się, że podoba się Wam moja sala, bo trochę się obawiałam, że może sprawiać wrażenie mało udekorowanej.
MiliVanil, też mam takie obawy, że stolik za kulisami jest złym pomysłem. Wiadomo, że dla zespołu, fotografa i kamerzysty to chyba fajnie, tylko boję się, że za dużo mogą sobie polewać, jak nikt nie patrzy. A poza tym to zespół jak i reszta tam siedzących powinni widzieć co się dzieje na sali, żeby umieć na różne sytuację zareagować. No i jeszcze jedna sprawa, bo naszym fotografem jest kobieta a reszta przy stoliku to 4 facetów i nie wiem czy będzie jej odpowiadać. |
|
|
|
#503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jej praca takze mysle ze nie powinna stroic fochow ze jej miejsce nie odpowiada, bo z samymi facetami Zazwyczaj kamerzysci, orkiestra itd siedza razem wiec pewnie jest juz przyzwyczajona Zreszta z tego co pamietam to jest to mloda dziewczyna wiec na pewno nie bedzie to dla niej problem Przeciez ona tam ma zdjecia robic a nie kontakty towarzyskie zawiazywac
|
|
|
|
|
#504 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#505 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i możliwe, że akurat ten pracownik będzie u nas filmował![]() Co do stolika to lepiej żeby był na boku sceny, u mnie też jest możliwość posadzenia ich z tyłu sceny, ale jakoś mi to nie pasuje, głupio ich tak posadzić, lepiej żeby byli widoczni Wczoraj byliśmy na komunii kuzyna i okazało się, że jego siostra bierze ślub tydzień po nas, czyli 15.08 Najlepsze jest to, że my na początku też chcieliśmy tą datę, ale na szczęście zdecydowaliśmy się na inną. Ale by było gdybyśmy jednak mieli w tym samym dniu ślub, część gości mamy przecież wspólnych. Co ciekawe kuzynka powiedziała, że ma mnie na liście gości, myślała że będę jeszcze panną i stanę do walki z łapaniem welonu, a ja tu już będę mężatką z tygodniowym stażem Co by było weselej to ja w ogóle nie myślałam żeby ją zaprosić do nas na wesele ale w tym momencie chyba będę musiała to przemyśleć
|
|
|
|
|
#507 |
|
Zakorzenienie
|
a ja juz w Olsztynie. nie pada, ale jest zimno
![]() i znowu rozłąka z TZ ech... dopiero w czwartek sie zobaczymy
|
|
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
No właśnie, kurcze nie dam rady zaprosić jej całej rodziny, bo jest ich 7, tylko ten chłopiec co miał komunie byłby sam, reszta już z os. towarzyszącymi, a to daje mi w sumie 11 osób, na pewno wszystkich nie zaproszę. Ewentualnie tą kuzynkę co się chajta i jej rodziców. w sumie z nią zawsze miałam najlepszy kontakt, przez to że jesteśmy w jednym wieku.
|
|
|
|
#510 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.

to juz normalnie przegiecie, jakos i ja i moj brat mielismy komunie u mnie w mieszkaniu i bylo ok, nikt nie narzekal, a teraz to wszystko w restauracjach, obowiazkowo jako prezent laptop
to teraz od wrzesnia nauki i kurs tanca...

wczoraj nawet popil na urodzinach tz strippi i to zdrowo bo mi usnal na narozniku a ja spalam sama w naszej "sypialni"
A snilo mi sie, ze podczas rozmowy powiedzial mi, ze chcial mi sie oswiadczyc w moje urodziny, ale mu nie wyszlo...
Nic niepowiedzial, ale zaczal sie dziwnie usmiechac, co dla mnie jest juz pewnym znakiem, ze to co przypuszczalam moze byc prawda... Tylko szkoda, ze tego nie zrobil. Szkoda, ze niczego nie zrobil w moje urodziny.
"chamskiej" zolci zlota po prostu nie znosze i nie potrafie strawic. Zolc tego zlota jest bardzo intensywna, zeby byla ciut jasniejsza to wygladaloby to inaczej. Odcien do tego jest bardzo chlodny, przez co gryzie sie z karnacja mojej skory. Moze dlatego czuje taka awersje... Przez kolor a nie przez rodzaj bransoletki nie moge jej zalozyc. Mamy juz zlote obraczki z czerwonego zlota. Moze daloby sie je razem przetopic z ta bransoletka i tak ta zolc by sie nie przebilaja. Przetopic na cos innego nie wchodzi w gre, bo zloto i tak bedzie zolte i tak, wiec cokolwiek by bylo z tego zlota zrobione ja nie bylabym w stanie tego nosic.