|
|||||||
| Notka |
|
| W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Szukam dziewczyn, które są chore i chcą z tego wyjść II .
Krytia, Zoosia wysłałam wam
|
#1682 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry wszystkim,ja tylko wpadłam się przywitać bo już się za wami stęskniłam
![]() Mam nadzieje że dzisiejszy dzień choć za oknami szaro i ponuro przyniesie wam wiele radości i natchnie was optymizmem do dalszej walki z ED, |
|
|
|
#1683 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie laski ja mam dzisiaj doła
Napisałam prawie kilka linijek o tym co mi leży na duszy ale skasowałam to bo po co to pisać...Mało jem,mam mega wyrzuty sumienia ,ranię mojego M. mam wszystkiego dosyć (
|
|
#1684 |
|
Rozeznanie
|
Kasiu głowa do góry..
|
|
|
|
#1685 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój TŻ zawsze się ze mnie 'nabijał' i mnie 'drażnił' jeśli chodzi o wagę kiedy biadoliłam, że jestem tłusta, że na lody nie pójdziemy a na kebaba tym bardziej nie... bla bla bla. Chyba było mu przykro i w ten sposób dawał mi do zrozumienia, że przesadzam. Teraz nic nie mówi
Co do ruchu- muszę dołączyć gdyż ostatnio zaniedbałam kondycję z powodu nauki... i pogody, no i remontu. Już od tego wtorku wracam na treningi, a rowerem będę zasuwać po wystawieniu ocen. Przytyłam już... i to dość szybko, ale nie wiem ile. Nogi wyglądają już ok, ale tak wczoraj patrząc w lustro stwierdziłam, że przydałoby się biodra kawałek, piersi no i kostki zakryć. Ale boję się, że się 'otłuszczę' bez kształtnie. Zastanawiam się też ile będę tyć przy tym jadłospisie. A może ruszyła waga bo przestałam ćwiczyć intensywnie na jakiś czas? Co będzie jak znów zacznę? Bo przemiana materii ruszyła (ciągle mi gorąco, temp. około 36,6-7). Jak utrzymać ten stan gdy wrócę do ćwiczeń (a po wystawieniu ocen baaaardzo intensywnych). Cały czerwiec i lipiec, potem praca fizyczna w sierpniu, a od września biegi Nie zmuszam się do tego jak do siłki- robię to bo sprawia mi to przyjemność, ale nie mogę sobie znowu zdrowia zmarnować, zwłaszcza, że jeszcze okresu nie dostałam... Ogólnie pozytywnie A jak tam oceny końcowe? Ja wpadłam na moment do Was i lecę do: historii, fizyki, chemii, francuskiego, religii ( ), biologii... o rany. Ale już- trzeba się spiąć. Koniec końców, nie wiem czy pozwalać sobie dalej na tycie... Pozdrawiam i życzę powodzenia ![]() PS. Nie wiecie co się dzieje z Baby14? |
|
|
|
#1686 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Tylko wiesz nie przesadź z tymi treningami. A co do nauki to taaak mi się nie chce teraz uczyć że szok. Ale na szczęście jutro nie ma księdza (a miał mnie pytać) Dziękuje ![]() .Potrzebuje bacika, bo jak dzisiaj ubrałam spodnie (świeżo po praniu) to mi się wydawało że nogi mam ...nie z tej ziemi ale po 20min znów na mnie wisiały jak worek na kartofle![]()
|
|
#1688 |
|
Raczkowanie
|
Mi funky wyślij szalewskip@wp.pl
|
|
|
|
#1689 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki
Dalszy ciąg mojego doła posobotniego. Szklag mnie zaraz trafi. Ciągle tylko patrzę w lustro i widzę jaka to jestem tłusta,w szkole bałam się,aby nikt nie pomyślał sobie,że przytyłam przez ten weekend,i w ogóle mimo iż rano spodnie po praniu które ostatnio dobrze leżały dzisiaj trochę zaczęły mi wisieć,to mimo wszystko stwierdziłam,że przytyłam przez weekend. Naprawdę mam już tego wszystkiego dosyć,ciągle mam tylko myśli,czy aby na pewno powinnam być dalej z TŻ-tem,nie rozumiem dlaczego on ze mną jest,skoro ja tak wyglądam. Głupio się czuję kiedy on mi powie,że jestem ładna,czy że mu się podobam i to bardzo,bo po prostu tego nie rozumiem. Nawet już dzisiaj obcięłam 50kcal ze śniadania,potem 50kcal z obiadu. A najgłupsze co zrobiłam to to,że wzięłam kanapkę do szkoły,no i stwierdziłam,że wezmę jeszcze jabłko,może jak zgłodnieję to zjem i wiecie co zrobiłam? Wyrzuciłam je po drodze do szkoły do śmietnika. A potem ze łzami w oczach szłam,myśląc co ja najlepszego ze sobą zrobiłam. Nie panuję już nad ED. To choroba ma nade mną władzę. Późno wróciłam,dopiero po 16 i dopiero wtedy zjadłam obiad,więc pewnie od razu zjem coś w ramach kolacji,bez podwieczorku,no bo późno był ten posiłek,a co najgorsze to mnie strasznie cieszy,bo przynajmniej nie wrzucę w siebie tych 1400kcal,tylko o ponad 100 mniej. Wybaczcie,że znów piszę Wam o swoich problemach ... Ale ... tak bardzo się cieszyłam jeszcze w piątek,że lepiej się czuję sama ze sobą i w ogóle,tak bardzo się cieszyłam jak szłam na tego grilla,a potem ... trochę nadprogramowego jedzenia i znowu pękło coś we mnie ... Funky - Mogę prosić również o fotki ?
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
prosze pomyśl nad tym psychologiem, bo widać że sama z tego nie wyjdziesz.
|
|
#1691 |
|
Wtajemniczenie
|
No dokladnie agness, krytia bardzo dobrze Ci radzi z wizyta u psychologa, to nie wstyd, to wlasnie glupio, ze jestes chora i nie chcesz sie leczyc. Albo moze zle napisalam, na pewno chcesz sie leczyc, ale nic nie robisz w tym kierunku, niestety, ale stoisz w miejscu. To tak jak osoba chora na grype sama kupuje sobie leki a nie pojdzie do lekarza. Kochana pamietaj, ze masz nas i jesli masz dolki to zawsze mozesz tu pisac a my Cie z checia wysluchamy, nie musisz przepraszac, bo po to tu jestesmy
Ale wizyta u psychologa jest u Ciebie konieczna, naprawde. 3maj sie
|
#1692 |
|
Zakorzenienie
|
Agness, Hypnotic, Basiulka - wysłałam
![]() Wpadłam tylko na chwile. przepraszam nawet nie ma kiedy poczytać co u was, zabiegana jestem i jeszcze sesja na karku, dziś czeka mnie noc nad książkami a jutro cały dzień ![]() U mnie bez zmian ![]() edit: Krytia, wiesz mnie się wydaje że już wystarczy, jak spojrzałam na zdjęcia to widzę różnicę, tak samo po ciuchach i tak jest dobrze, nie będę sie już starać o dodatkowe kg, ale jak się pojawia to tez tragedii z tego robić nie będę.
|
#1693 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. A ja kurcze mam do zrobienia projekt na geografie, uczyć się na fizyke, geografie, religie, plski, przeczytać streszczenie (bo książke czytałam w lutym) lektury, zrobić mnóstwo zadań i nauczyć się słówek z niemieckiego:a to tylko na ten tydzień
Życie jest niepewne, zaczynaj od deseru. Erneste Ulmer Niebo mnie nie chce, a piekło obawia się, że nim zawładnę. Liz Taylor Życie jest do kitu i tyle. Edytowane przez Krytia Czas edycji: 2008-05-19 o 18:43 Powód: literówka;] |
|
|
|
|
#1694 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie dziewczyny,zdecydowałam,ż e jeśli sytuacja się nie poprawi to w piątek rano idę umówić się na wizytę z lekarzem rodzinnym. Poproszę ją wtedy o skierowanie do psychologa. Ale ... nie wiem czy się odważę ...
Zjadłam mało redukcyjną kolacją właśnie (na 3h przed snem,bo chcę się wcześniej położyć),i tylko myślę,żeby tu wsiąść na rowerek i spalać. Choć tak naprawdę nie ma co,bo myślę,że więcej jak 1300-1350kcal mi nie wyszło w ciągu dnia. Muszę się powstrzymać,aby nie wsiąść na rowerek,bo chcę podkręcać metabolizm,a nie go rujnować ... ![]() Funky - odpisałam na e-maila .
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
|
|
#1695 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mówię oczywiście o psychiatryku w Twoim mieście, bo ja tam chodziłam.
|
|
#1696 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a moi też non stop się kłócą, to, co działo się wczoraj mogę nazwać jednym słowem: MASAKRA.hm... szczerze mówiąc, znając siebie, też bym się wahała co do P. bo ja mam tak, że dobrze się czuję z niższą wagą, a przynajmniej tak miałam, bo teraz (waga) utrzymuje się na mniej więcej stałym poziomie - no i się nie ważę przede wszystkim, jem normalnie. ale jeśli chodzi o Ciebie radzę Ci nie tyle przejść na P, co jeść powyżej 2000 kcal z założeniem 'najwyżej troszkę przytyję i tak powinnam'. Pamiętaj, że jeszcze nie miałaś okresu, że jesteś młodziutka. Dzięki temu będziesz jadła sobie ok. 2500 kcal bez konsekwencji na wadze a tak? najwyżej będzie plus 1 kg czy 2 kg, żadna tragedia, dla wyglądu i zdrowia o wiele, wiele lepiej ! co o tym sądzisz?jaaa też chcę!!!!! ![]() Cytat:
Aga, piszesz 'co ja najlepszego ze sobą zrobiłam?' i brniesz w to dalej. Czemu to robisz? ja rozumiem, jest ciężko itp, ale otwórz się na pomoc, bo potem będziesz tego żałować, uwierz mi, bo ja żałuję nie lepiej jest żyć pełnią życia niż płakać z powodu kalorii i tego, że jedzenie ma nad Tobą władzę?
|
|
|
#1697 |
|
Zakorzenienie
|
Asilos - Szpital Psychiatryczny ... przeraża mnie ta nazwa
a co dopiero tam iść.Wiosenko - wiem,że masz rację ... i strasznie mnie to boli ... Po prostu ... coraz częściej myślę,że po prostu jestem gruba ...
|
|
|
#1698 |
|
Zadomowienie
|
Witam ponownie wszystkie ed-kowe.u mnie dzisiaj niezbyt dobrze, dopada mnie jakaś chandra a wszystko zapewne przez to ze pogoda za oknem nie nastraja optymistyczne , szaro, ponuro i cały dzień leje do tego ciągle mam wrażenie że po wczorajszym przyjęciu komunijnym urósł mi brzuch i wogóle jakaś taka ociężała się czuje , do tego w dalszym ciągu nie mogę znaleść nowego psychologa, boje się że zrezygnuje z walki
![]() Mam nadzieję że u was lepiej pod wzgledem psycho-fizycznym. Agness radzę Ci wybierz się do psychologa jak najszybciej, abyś nie musiała przezywać tego co my. Krytia- biedulko zamęczą cię w tej szkole Funky87- Czy ja też mogę prosić o zdjęcia ? (eveline8@op.pl) |
|
|
|
#1699 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zawsze lepsza jest najgorsza prawda od najsłodszego kłamstwa, więc.. proszę - idź, nie zważaj na nazwy
|
|
|
#1700 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczynki
Nie było mnie raptem kilka dni, może tydzień, góra dwa, a jednak postanowiłam do was wrócić. Nie sądzę, żeby Wizaż mi teraz "zaszkodził". Wkońcu sama zadecyduję czy będę jadła czy nie ![]() Muszę przyznać, że było lepiej. Było, bo niestety wszystko się zepsuło. Zaczęłam jeść ładniej i więcej, przekonałam się do większości produktów. Tak od ok. 2, no może 3 tyg. Ale czuję, że to się wkońcu stanie. Czuję, że przesadziłam. Czuję, że jeżeli dalej będę jadła tak, jak jem teraz to przytyję, bądź dopadnie mnie cholerne jojo. Jednak nie potrafię się zmotywować, nie potrafię odmówić sobie tej drożdżówki, batonika..no bo przecież jestem na utrzymaniu, to co mi tam. Moje koleżanki więcej jedzą, a nie tyją. Od dziś miałam nie jeść słodyczy. Wszystko normalnie jeść, ograniczając tylko słodycze. A tymczasem zjadłam batonika, bułke słodką, kisiel i masełko orzechowe (prosto z słoika ). Nie wiem gdzie się podziała moja silna wola, kiedyś tyle jej miałam..Cały dzień znów myślę o jedzeniu i nie potrafię przestać. Na rzecz bułki słodkiej potrafię zrezygnować nawet z wieśniaczka na kolację . I nie chodzi mi o to, żebym znów mało jadła. Ja poprostu jem DUŻO, jak dla mnie. A może nie tyle, że dużo alee..ahh, nawet nie potrafię się wysłowić.Jak narazie waga stoi, chociaż gdy higienistka ważyła nas w szkole było 1,5 kg więcej bodajże, ale co to za ważenie- po śniadaniu i na dodatek w butach, dlatego odejmowała 1kg gdy zapisywała. W weekend się zważę ponownie i wtedy zobaczymy. A teraz idę poczytać co tam u was, kochane.
|
#1701 |
|
Zakorzenienie
|
Nie,nie zraniłaś ... ale tak wielu ludzi ma rację,tak wielu ludzi stara się mi pomóc ... a ja nic tak naprawdę nie robię,aby z tego wyjść ... chyba czekam na zbawienie ...
|
|
|
#1702 |
|
Zakorzenienie
|
Libra, Wiosenko -wysłałam , a teraz zmykam dalej do nauki, (napiszcie mi proszę na maila czy duża różnica)
|
#1703 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiosenko dziękuję za rady
Wiesz, w sumie to już sama nie wiem jak z tą moją wagą. Wczoraj jak się ważyłam było, o zgrozo! 37,5 a dzisiaj już 38,5 więc myślę, że to wczorajsze to jakieś wahanie, czy coś. Dzisiaj było nieźle poza małym incydentem. Tak sobie myślałam, żeby przejść na R to schudnę i potem wejdę na P rozkręcę metabolizm i będzie git, ale potem stwierdziłam, że to głupie, bo po co się męczyć itp. Pozatym na pewno byłoby to ze szkodą dla mojego organizmu i na dodatek mogłabym nie potrafić przestać. Szkoda tylko, że ostatnio chociaż schudłam, czuje sie taka ociężała i chwilami... gruba. Gdy staję przed lustrem widzę drugi podbródek, a brzuch wydaje mi się być niczym w 6 miesiącu ciąży (!). Chciałabym móc jeść dużo, ale wyrzuty sumienia by mnie zabiły, pozatym nie wiem jakbym to wcisnęła, skoro już mam problemy . Może to moja psychika tak działa? A u ciebie co słychać? Jak nastrój? Agness nie czekaj, nawet jeśli Ci przejdzie to idź do psychologa, bo z ED tak już jest, że usypia się na chwilę, aby cię uspokoić i potem znowu masz dziwne akcje itd. Uwierz mi, że psycholog nie gryzie. |
|
|
|
#1704 |
|
Zadomowienie
|
Aga, ale tam świrki nie biegają po korytarzach! Przychodnia jest na dole, a oddziały zaczynają się od pierwszego piętra, poza tym to są oddziały zamknięte. W kaftanie nikogo nie zobaczysz, zresztą to nie taki okropny widok. Jak leżałam na oddziale to się trochę napatrzyłam...
|
#1705 |
|
Zakorzenienie
|
Asilos - może i masz rację,faktycznie ... ale chyba znacznie dłużej czekałabym tam na wizytę,niż gdybym dostała skierowanie od rodzinnego lekarza ? ...
|
|
|
#1706 |
|
Zadomowienie
|
Tego nie wiem. Może spróbuj pójść najpierw do przychodni zapytać o terminy. Chyba, że nie krępujesz się bardzo iść do lekarza rodzinnego po skierowanie to wtedy właściwie nie ma różnicy.
|
#1707 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też tak mam teraz jestszro, ponuro to zrobiłam się zgryźliwa, zła(jak zwykle na wszystkich warcze) i ciągle chce się kłócić .Libra przecież wczoraj nie zjadłaś za dużo więc nie miałby po czy urosnąć i prosze nie rezygnuj z waliki ![]() Cytat:
a ja w tym czasie już zjadłam śniadanie, 2 śniadanie i szykowałam się do obiadu .A co do niższej wagi to czy jakbym przytyła do 41-42 to mi styknie? bo ja przy takiej wadze czułam się bardzo dobrze, miałam okres itp.(sory jeżeli głupie pytanie )Izuś Cytat:
Cytat:
). A co do jedzenia dużo to wiesz wszystko siedzie w głowie . Ja też myślałam,że jedząc 1500kcal to gdzie ja wcisne te 2300![]() a tu co spokojnie to przebijam i mogłabym jeść więcej niż teraz ale wiesz jednak też mam wyrzuty
|
|
#1708 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcesz całe życie ważyć 37 kg? i nie dostać okresu itp? Hypnotic, inteligentna z Ciebie dziewczyna (w końcu podobna do mnie ^^), podpowiada mi to intuicja, której mam w nadmiarze więęęęc mówię Ci - zacznij jeść więcej. pomyśl tak: JUŻ schudłam, będę jeść więcej i rozkręcę metabolizm. Zrób to, co pogrubiłam bez przejścia na r, bo w końcu JUŻ schudłaś. Ile by Cię usatysfakcjonowało, 35 kg?Cytat:
teraz możesz dostać okres przy 44 kg na przykład i też będzie git, bo i tak będziesz strasznie szczupła, wiem to. ważyłaś 41 kg i się odchudzałaś, Matko
|
|
|
#1709 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiosenko, Krytia dziękuję
Jutro jadę na badania to się dowiem co i jak. Masz racje nie mogę ciągle chudnąć, bo potem to już żadna waga mnie nie usatysfakcjonuje, przechodziłam już przez ten etap i teraz powinnam być mądrzejsza. Ale wy potraficie człowieka zmobilizować Co ja bym bez tego wizażu zrobiłą ?
|
|
|
|
#1710 |
|
Wtajemniczenie
|
No więc... tam tara tra: dostałam okres! Pierwszy od grudnia!!! Z pomocą luteiny, no, ale kurcze zawsze
Czyli jest dobrze! Ale się ucieszyłam! Może to moje przytycie to trochę to ;> Zaraz wrzucę jadłospis na NCJ i podliczę kcal. No wpadłam się pochwalić, a teraz lecę do książek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:43.

Napisałam prawie kilka linijek o tym co mi leży na duszy ale skasowałam to bo po co to pisać...Mało jem,mam mega wyrzuty sumienia ,ranię mojego M. mam wszystkiego dosyć
Co do ruchu- muszę dołączyć gdyż ostatnio zaniedbałam kondycję z powodu nauki... i pogody, no i remontu. Już od tego wtorku wracam na treningi, a rowerem będę zasuwać po wystawieniu ocen. Przytyłam już... i to dość szybko, ale nie wiem ile. Nogi wyglądają już ok, ale tak wczoraj patrząc w lustro stwierdziłam, że przydałoby się biodra kawałek, piersi no i kostki zakryć. Ale boję się, że się 'otłuszczę' bez kształtnie. Zastanawiam się też ile będę tyć przy tym jadłospisie. A może ruszyła waga bo przestałam ćwiczyć intensywnie na jakiś czas? Co będzie jak znów zacznę? Bo przemiana materii ruszyła (ciągle mi gorąco, temp. około 36,6-7). Jak utrzymać ten stan gdy wrócę do ćwiczeń (a po wystawieniu ocen baaaardzo intensywnych). Cały czerwiec i lipiec, potem praca fizyczna w sierpniu, a od września biegi 

.
? 

a co dopiero tam iść.