![]() |
#1681 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wrześniówki 2017 ❤ cz. 2
No właśnie ja mam na wniosku że albo 20 tygodni macierzyński albo 20 tygodni macierzyński + 32 tygodnie rodzicielski.
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
![]() ![]() |
![]() |
#1682 |
Zakorzenienie
|
A to nawet nie wiem ile trwa ten krótszy macierzyński.
Juka na tak, jak jest wskazane przez lekarza to inna sprawa. Mąż zabrał nas nad rzeczkę 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1683 |
Zakorzenienie
|
Melduję, że łóżeczko złożone. 🤗
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1684 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mąż umył łazienkę i podłogi ![]() ![]()
And darling I will be loving you 'til we're 70(...) Oh me I fall in love with you every single day And I just wanna tell you I am ![]() (...)wszyscy się spotkamy, więc nie będziesz już sam, spotkasz ludzi, których tak bardzo kochałeś, choć lata nie widziałeś, nadal kochać nie przestałeś ❤ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1685 |
Zakorzenienie
|
Marta jeszcze dużo do zrobienia. Narazie stoi komoda i łóżeczko. Jeszcze trzeba ogarnąć materac, naklejki na ścianę , dodatki
![]() Jutro przyjeżdża siostra męża z Anglii na 3 dni więc nic nie zrobimy. Jak wyjedzie to trzeba to wszystko ogarnąć, umyć kosz Mojżesza, wózek, fotelik, uprać ubranka i poukładać w komodzie. Kupić masę rzeczy dla malego ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1686 |
Zadomowienie
|
Bylam na kursie, dalam rade wytrzymac caly, do 16. Generalnie dowiedzialam sie, ze kazda decyzja to wystarczajaco dobra decyzja
![]() Zeby zasymulowac bol w jednej czesci ciala pani prosila nas, by trzymac kostki lodu przez minute w dloni. To jeszcze nie bylo trudne. Potem poprosila, by wlozyc dlon do miski z kostkami lodu. Niesamowite, jak to bolalo, wyjelam reke po 15 sekundach bo nie moglam dluzej wytrzymac, ale inni trzymali sie dzielnie. Nikt poza mna nie odpadl ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1687 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka super, że wytrzymalas do końca. Co było jeszcze ciekawego?
![]() ![]() |
![]() |
#1688 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Mój mąż wczoraj złożył komodę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1689 |
Zakorzenienie
|
Schmetterling brawo dla męża
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1690 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie cc prawdopodobnie też 5 września ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1691 |
Zakorzenienie
|
Kornelka oooo to jak wiesz kiedy, to możesz sobie dni odliczać
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1692 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Super pogoda dziś, zabieram się za prasowanie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1693 |
Wtajemniczenie
|
Nie wychodzę 😞 Nie ma dalej wyników..W dodatku w nocy dwa razy mialam bol brzucha z twardnieniem.Lekarz powiedział że ok ze tyle może być bo na ktg skurczy nie ma wcale.Ale mam dostać kroplówkę rozkurczową.I chyba nospe.Ale nie będę brać nospy jeśli nie będzie bolało bo po co..Mialam nadzieje że jutro może wyjdę a tu dupa...Bioder już nie czuje.W dodatku zadzwoniła szwagierka i jeszcze mnie zdołowała.Ze oby wskoczyło na 9 miesiąc bo pęcherzyki płucne..Gdzie jej tłumacze że sterydy przecież dostałam wiec z oddychaniem nie mam się co martwić..No i że miesiac musze wytrzymać.I tak to powiedziała jakby to było niemożliwe..Tak samo siora że do początku września pewnie urodzę.No ☠☠☠☠a nie mam zamiaru..Szyjke mam 2,5 to mysle że nawet gdyby znowu puściła o centymetr w miesiąc to jeszcze trochę jej zostanie..Zresztą mój lekarz cały czas mówi że dotrwam do terminu na pewno.Jakby było źle to nie zapisywałby mnie na wizytę na koniec sierpnia tylko kazał co tydzień przychodzić..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1694 |
Zakorzenienie
|
Mnie boli głowa. Masakra.
Ale oczywiście nie ma dziś czasu na leżakowanie. Pranie Mai wstawiłam, przesadziłam kwiatki, bo Maja sobie lawendę na balkon kupiła. Zrobiłam jakieś przekąski. Mąż śpi. Zakazal mi odkurzać zmywać podłogi itp. Bo wie, że zaraz bym to zrobiła. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Juka jak mnie denerwują takie osoby, co tylko straszą wrrrr. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1695 |
Zakorzenienie
|
Tez zostaję do jutra.. nie wiem po co. Jutro mają zdecydować, co dalej, kiedy usg powtórzyć. Ale wyszło, że nie mam się co dołować, bo jest wysokie prawdopodobieństwo, że dziecko będzie zdrowe. Juz zgłupiałam..pytałam o skierowanie na rezonans magnetyczny, żeby się upewnić co to dziecko ma w główce w końcu, a lekarka się pyta, czy mi się nudzi, że tak wymyslam i ze pewnie Internet czytam.. głupia krowa..
Z miłych newsów, to na mitex.pl jest wyprzedaż bielizny do karmienia, tej kolorowej. I do dzis -20% na biustonosze. Juka olej gadanie. I od razu ucinaj takie komentarze. Buziaki! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1696 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
||
![]() ![]() |
![]() |
#1697 |
Wtajemniczenie
|
Dokladnie..Naprawdę staram się myśleć optymistycznie..Zdołowały mnie bardzo..
|
![]() ![]() |
![]() |
#1698 |
Zakorzenienie
|
Lilka,jejku mam nadzieję, że okaże się to prawda. Ze mały będzie zdrowy. Ale dlaczego tyle sprzecznych opinii?
![]() ![]() |
![]() |
#1699 |
Zadomowienie
|
Dzidzia zawsze może nas zaskoczyć, nawet jak cały czas wszystko przebiega pięknie i książkowo, wie bez sensu takie gdybanie i to jeszcze osób, które w tej ciąży nie są.
Czekam na wizytę. Lekarka powinna przyjmować do 12, a przede mną jeszcze 6 osób. :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1700 |
Zakorzenienie
|
Błękitna powodzenia.
![]() ![]() |
![]() |
#1701 |
Zakorzenienie
|
juka- olej ludzi, ich ulubionym zajęciem jest dołowanie innych.
lilka_vanilka- ale ci mieszają w głowie! a lekarka takie teksty mogłaby sobie darować. Nikt nie poświęci chwili żeby wszystko spokojnie wytłumaczyć i dziwią się że ludzie szukają zrozumienia swojej sytuacji w internecie. kornelia - to ty już możesz spokojnie odliczać dni! blekitna - kciuki za wizyte!
![]() ![]() |
![]() |
#1702 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Daj znac, czy sie dostalas ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#1703 |
Raczkowanie
|
U mnie dziś też już tylko miesiąc
![]() Choć ja już nie wiem czy sugerować się terminem z OM czyli 02.09. czy z USG ![]() ![]() Super pogoda dziś, zabieram się za prasowanie![/QUOTE]Też mi się spodobała dzisiejsza pogoda i też zabrałam się za prasowanie ![]() ![]() Lilka, juka trzymam za Was ![]() blekitna powodzenia! ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1704 | |||
Magda ;)
|
Cytat:
![]() na pewno wytrzymasz i maleństwo będzie zdrowe ![]() Cytat:
![]() a ta lekarka mogłaby sobie głupie teksty darować, jakbyś była pewna diagnoz to nie musiałabyś internetu czytać ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- w Lidlu kolejna dziecięca gazetka ![]() Edytowane przez BLOND_PRINCESSKA Czas edycji: 2017-08-07 o 11:30 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1705 |
Wtajemniczenie
|
A ja jestem właśnie po wizycie - mały waży już 2500 (34 tc) i ma dłuuugie nogi
![]() ![]() Dziewczyny w szpitalach - dużo siły Wam życzę, całej reszcie koleżanek dobrego tygodnia ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#1706 |
Zakorzenienie
|
Madziek super, że po wizycie wszystko dobrze. Też widzę, że duży chłopiec się szykuje.
Blond zaraz zerkne do gazetki, dzięki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1707 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, za te w szpitalach trzymam kciuki ! Lilka, jakoś mi się wydaje, że wszystko będzie dobrze u Was !
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1708 |
Zakorzenienie
|
Juka..wszyscy madrzejsi od lekarzy..tez mnie to doprowadza do szalu. Dotrwasz do tp i tego sie trzymajmy.
Lilka...ja caly czas wierze że wszystko z maluchem ok tylko Twoje nerwy i co przeżyjesz niestety Twoje. Zaciskam mocno kciuki.. A do lekarki brak słów. Niektore z Was już ostatnia prosta a u mnie dop 34tc leci. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#1709 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
(dla tych, ktore ogladaja- przypomnial mi sie Littlefinger mowiacy do Sansy: "Fight every bottle, everywhere, in your mind, always, one at a time. The nothing can surprise you".) Dowiedzielismy sie troche o tym jak wyglada porod w Holandii, jak to wyglada od strony systemu sluzby zdrowia, jak radzic sobie z zyciem po urodzeniu dziecka (troche przerazilo mnie jak narysowala koleczko karmienie-przewijanie-spanie-> i tak co 2-3 godziny). Troche pozycji pomagajacych z bolem (ale niewiele, nie bylo za bardzo miejsca jak cwiczyc), duzo medytacji i oddychania. Dowiedzialam sie, ze pierwsza faze porodu prawdopodobnie przezyje w domu, bo do szpitala przyjmuja dopiero przy 4-5 cm rozwarcia (polozna przyjezdza do domu i bada, mam zadzwonic gdy skurcze beda regularne co 5 minut), po przybyciu do szpitala dostane znieczulenie jesli zechce, i bardzo malo porodow konczy sie cesarkami- ok 5-10% vs 40% w Polsce. Zgodnie z filozofia mindfulness dobrze miec taki plan porodu, ale nie powinnam sie do niego za bardzo przywiazywac, bo wszystko moze sie zdarzyc. W przypadku problemow pani radzila zawsze pytac, ile mamy czasu czasu do namyslu i jakie sa alternatywne opcje, bo porod to nie jest prowadzenie samolotu w burzy i lekarze zazwyczaj nie musza podejmowac decyzji w ciagu sekund, a raczej maja kilka-kilkanascie minut. Planuje dopytac poloznej o rodzaje znieczulen a rozne pozycje do radzenia sobie ze skurczami pocwiczymy z youtubem. Mysle, ze kupie tez pilke. Troche sie balam, ze na kursie beda straszyc, iz tylko naturalny porod jest sluszny i najlepszy, ale wcale tak nie bylo- pani np. uprzedzala, ze jesli dojdzie do podania sztucznej oksytocyny, to moze byc bardzo ciezko bez przeciwbolowych wspomagaczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1710 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() U nas ogółem też wszystko w porządku. ![]() W związku z tym moim spojeniem dalej mam zalecone leżenie, do porodu. I waga coś mi nic nie drgnęła, a nawet wskazała mniej niż ostatnio, a w moczu sporo ketonów, co wskazuje niby niedożywienie. :/ Cytat:
29.08 ciąża donoszona i mam odstawić luteinę. 4.09 kolejna wizyta. U nas wizyta kontrolna, a część z was już pewnie będzie tuliła swoje maluszki. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:11.